Russell Hobbs 20355-56 AURA Kullanım kılavuzu

Kategori
Oyuncaklar
Tip
Kullanım kılavuzu

Bu kılavuz için de uygundur

108
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte
aktarın. Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
A ÖNEMLI GÜVENLIK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
1 Fiziksel, duyumsal veya zihinsel kapasiteli veya gerekli bilgi ve
deneyimden yoksun kişiler bu cihazı sadece denetim/talimat
altında ve içerdiği tehlikeleri kavradıklarında kullanabilirler.
•Çocuklar cihazı kullanmamalı veya onunla oyun oynamamalıdır.
•Cihazı ve kablosunu, çocukların erişemeyeceği yerlerde tutun.
s Cihazın yanlış biçimde kullanılması, yaralanmalara yol açabilir.
2 Montaj, demontaj veya temizlik çalışmalarından önce, cihazın
fişini prizden çekin.
3 Cihazı, elektrik prizine takılı durumdayken gözetimsiz bırakmayın.
4 Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açısından sadece üretici,
üreticinin yetkili servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler
tarafından değiştirilmelidir.
l Motor ünitesini herhangi bir sıvıya daldırmayın.
5 Cihazı, sıçrama siperini takmadan kullanmayın.
6 Sürahiye, rahatça işlem yapabileceğiniz (örn. 40°C’nin altında ısıya sahip sıvılar)
malzemelerden daha sıcak bir malzeme koymayın.
7 Size sağladığımız aksesuar ve ek parçalar dışındaki ürünleri kullanmayın.
8 Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
9 Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
10 Motoru 10 dakikadan uzun süre kesintisiz çalıştırmayın, aşırı ısınabilir. 10 dakika sonra cihazı,
dinlenmesi için en az 10 dakika kapalı tutun.
sadece ev içi kullanım
C KOLLARI KALDIRMA
1 Kolda bulunan yaylar oldukça güçlüdür, bu nedenle:
a) Cihazın kapalı (0) konumda olduğunu kontrol edin
b) Cihazı alt kısmından tutun.
c) Kolun üst kısmından uzak durun.
d) Kol ayırma anahtarını çevirerek U konumuna getirin.
e) Kol, kalkık konuma geçecektir.
f) Müdahale etmeyin.
C KAP
2 Kabı takmadan veya çıkarmadan önce kolu kaldırın.
3 Kabı cihaza takın ve saat yönünde döndürün.
4 Çıkarmak için saat yönünün aksine döndürün.
5 Motoru çalıştırmaya başladığınızda, kabın içindeki malzemeler yükselmeye başlayacaktır
– hızı ne kadar artırırsanız, malzemeler de o kadar yükselecektir.
6 Kabı, takriben yarısından fazla doldurmamaya çalışın (özellikle çırpıcıyı kullanırken).
, Sadece, ürünle birlikte verilen kabı kullanın.
109
[
C APARATLAR
7 Aparatları takarken ve çıkarırken cihaz kapalı, fişi prizden çekilmiş ve kol kalkık konumda
olmalıdır.
8 Aparatın üst kısmındaki yuvayı, tahrik milinin üzerindeki çıkıntı ile aynı hizaya getirin, aparatı
tahrik miline doğru itin ve saat yönünün aksine döndürün .
9 Bir aparatı çıkarmak için, tahrik miline doğru itin, saat yönünde döndürün ve sonra çekerek
çıkarın.
C KOLU INDIRIN
a) Cihazın kapalı (0) konumda olduğunu kontrol edin.
b) Cihazı alt kısmından tutun.
c) Kol ayırma anahtarını çevirerek U konumuna getirin.
d) Kolu aşağı bastırın.
e) Kol ayırma anahtarını serbest bırakın.
f) Müdahale etmeyin.
C SIÇRAMA SİPERİ
10 Sıçrama siperi, kabın üst kısmına takılır.
11 Oluk, sıçrama siperini çıkarmadan malzeme eklemenize olanak sağlar.
12 Kap yerindeyken ve kol aşağı konumdayken:
a) Sıçrama siperini kol ve kap arasına kaydırın
b) Sıçrama siperini, malzemeleri kolayca ekleyebileceğiniz şekilde kendinize doğru çevirin.
c) Oluğun yanlarındaki uçları, sıçrama siperinin açık kısmındaki girintilerle aynı hizaya getirin.
d) Oluğu, sıçrama siperinin açık kısmını kapatması için aşağı doğru kaydırın.
13 Sıçrama siperini çıkarmak için:
e) Oluğu yukarı kaldırarak çıkarın.
f) Kabın kenarını açığa çıkarmak için, sıçrama siperini hafifçe kaldırın.
g) Kap ve kol arasından çekerek çıkarın.
C CIHAZI ÇALIŞTIRMA
14 Motor ünitesini kuru, sağlam, düz bir yüzeye, bir güç kaynağının yakınına yerleştirin.
15 z kontrolünün 0 konumunda ayarlı olduğunu kontrol edin.
16 Fişi prize takın.
talimatlar
çizimler
1 işletme mekanizması ön
kapağı
2 kol
3 kol çıkartma anahtarı
4 hız kontrolü
5 motor ünitesi
6 tahrik mili
7 çıkıntı
8 karıştırma ucu
9 uç
10 oluk
11 sıçrama siperi
12 girintiler
13 kap
14 yuva
15 yoğurma ucu (kanca uç)
16 çırpma ucu
17 itme aparatı
18 tepsi
19 kanal
20 gövde (arka kısım)
21 gövde
22 şaft
23 ince elek
24 iri elek
25 elek tutucu
26 nozul
27 çıkıntı
28 bıçak
29 ince elek
30 iri elek
31 yuva
32 halka somun
33 sosis-sucuk arkaplakası
34 sosis-sucuk nozulu
35 içli köfte arkaplakası
36 içli köfte nozulu
37 kesiciler
38 öğütücü
39 ince rende
40 iri rende
41 dilimleme aparatı
42 kesici (arka)
` bulaşık makinesinde
yıkanabilir
110
C HIZ KUMANDASI
17 z kumandasını istediğiniz hıza çevirin (1 = düşük, 8 = yüksek).
18 z kontrolünün 0 konumunda ayarlı olduğunu kontrol edin.
19 Genellikle fazla miktarlar, koyu karışımlar ve katı madde oranı sıvı oranından daha fazla olan
malzemeler, daha uzun süre ve daha düşük hız gerektirir.
20 Küçük miktarlar, yoğunluğu az karışımlar ve sıvı oranı katı madde oranından daha fazla olan
malzemeler daha kısa süre ve daha yüksek hız gerektirir.
C HANGİ HIZ?
#1 ALETLER
21 Aparatları cihaz kapalı konumda, fişi elektrik prizinden çıkarılmış ve kolu indirilmiş
durumdayken takın ve çıkartın.
22 İşletme mekanizması ön kapağını koldan çıkartın.
23 Gövdenin arka kısmını işletme mekanizmasının önündeki delikle aynı hizaya getirin, aleti
işletme mekanizmasına doğru itin ve yerine kilitlemek için saat yönünde döndürün.
24 Bir aleti çıkartmak için, saat yönünün aksine döndürün ve çekerek koldan ayırın.
25 Yiyecekleri kanaldan aşağı itmek için parmaklarınızı veya çatal, bıçak, vb. aletleri kullanmayın;
sadece itme aparatından yararlanın.
26 İtme aparatını çıkarın ve malzemeleri kanaldan aşağı boşaltın.
27 İtme aparatını tekrar yerine yerleştirin ve malzemeleri kanaldan aşağı nazikçe itmek için
kullanın.
28 Domates soyucu/meyve sıkacağı ve et öğütücüye, işlemi hızlandırmak için tepsi takılabilir.
, Motoru 3 dakikadan uzun süre kesintisiz çalıştırmayın, aşırı ısınabilir. 3 dakika sonra cihazı,
dinlenmesi için en az 3 dakika kapalı tutun.
#2 DOMATES SOYUCU/MEYVE SIKACAĞI
29 Bu alet erik ve üzüm gibi çok ince kabukları ve içlerinde yumuşak etli kısımları olan
meyvelerin kabuklarını soymak/sularını sıkmak için kullanılabilir.
30 Çekirdekleri olmayan meyveleri kullanın veya çekirdekleri/tohumları elinizle çıkartın.
31 Domates veya erik gibi büyük meyveler dörde bölünmelidir.
32 Şaftı gövdenin içine doğru itin.
33 Eleği gövde ile aynı hizaya getirin ve eleği gövdeye doğru itin.
•İri elek, meyve suyuna daha büyük posa parçalarının geçmesine izin verir.
•İnce elek posa parçalarını tutar.
34 Elek tutucuyu gövde ile aynı hizaya getirin, gövdenin üzerine doğru itin ve yerine kilitlemek
için saat yönünün aksine döndürün.
35 Nozulun arka kısmını elek tutucunun ön kısmıyla aynı hizaya getirin ve ibreyi kabuğun
kalınlığına göre 1, 2 veya 3'e getirmek için kadranı döndürün.
36 Ayarları denemeniz gerekecektir, ancak domatesler için 1 (kalın), erikler için 2 (orta) ve
üzümler için 3 (ince) ayarını kullanmanızı öneririz.
37 Meyve suyu/posası V aletin alt kısmından ve kabuklar T nozuldan çıkacaktır.
38 Aleti demonte etmek için kapatın, fişini elektrik prizinden çekin ve sonra aleti koldan ayırın.
39 Nozulu çevirerek 0 konumuna getirin ve çekerek çıkartın.
aparat hız kullanım
çırpma ucu 4-8 krema, yumurta akı, sulu hamur, hafif
karışımlar için çırpma/havalandırma
karıştırma ucu 4-6 tereyağı ve şekeri, olağan kek karışımlarını
krema kıvamına getirme
yoğurma ucu
(kanca uç)
1-3 yoğun karışımlar, ekmek, hamur işleri
111
[
40 Elek tutucuyu saat yönünde döndürün.
41 Eleği gövdeden çekerek çıkartın.
42 Şaftı gövdeden çekerek çıkartın.
#3 ET ÖĞÜTÜCÜ
43 Bu alet etleri kıymak, sosis-sucuk veya içli köfte yapmak için kullanılabilir.
44 Şaftı gövdenin içine doğru itin.
45 Bıçağı şaftın önüne takın.
46 Bıçağın düz tarafı eleğe doğru bakmalıdır.
47 Kullanmak istediğiniz eleği takın.
48 Eleğin kenarındaki yuva, gövdenin ön tarafının içinde bulunan çıkıntıya oturur.
49 Halka somunu, gövdenin ön kısmına takın ve elinizle sıkın.
C ETİ ÇEKME
50 Eti 25 mm2'lik şeritler halinde kesin ve tepsiye dizin.
51 Et kıyması veya köfte yapmak üzere çiğ eti ve narenciye kabuklarını çekmek için ince eleği
kullanın.
52 Sos veya ezme için ekstra ince bir öğütme istiyorsanız, eti, çekme aparatından tekrar geçirin.
53 Hamburger köftesi için çiğ et çekecekseniz, iri eleği kullanın.
54 İşlemi tamamladığınızda, eleği temizlemek için ekmek kırıntılarını et çekme aparatından
geçirin.
C SOSİS-SUCUK
55 Şaftı gövdenin içine doğru itin.
56 Sosis-sucuk arkaplakasını takın.
57 Sosis-sucuk nozulunun ön kısmını, halka somunun ortasından geçirin.
58 Sosis-sucuk nozulunun arka kısmını arkaplakanın ön kısmıyla aynı hizaya getirin.
59 Halka somunu, gövdenin ön kısmına takın ve elinizle sıkın.
60 Sosis-sucuk derilerini, kullanmadan önce en az 10 dakika suda bekletin.
61 Sosis-sucuk derilerini, neredeyse tüm deri nozulun üzerinde olana dek sosis-sucuk nozulunun
dış kısmının üzerine geçirin.
62 Derinin serbest ucuna bir düğüm atın.
63 Deriyi bir elinizle tutun.
64 Etin deriye girmesini sağlamak için cihazı çalıştırın.
65 Sosis-sucuğun sıkılığını ayarlamak için deriyi kavradığınız elinizi sıkın veya gevşetin.
66 Ayrı ayrı kangallar yapmak için, bir miktar sosis-sucuğu doldurduktan sonra deriyi yaklaşık her
120 mm'de bir kıstırın ve bükün.
C İÇLİFTE
67 İçli köfte, dış kısmı %50 çekilmiş et ve %50 bulgurdan yapılmış ve uçları kapatılarak içi
baharatlı et ve/veya sebzelerle doldurulmuş ve sonra fırınlanmış/kızartılmış bir yiyecektir.
68 İnce eleği kullanın.
69 Eti öğütün.
70 Bulguru suda bekletin, süzün ve öğütün.
71 Çekilmiş etle bulguru karıştırın.
72 Karışımı iki kez öğütün.
73 Cihazı kapatın, fişini elektrik prizinden çekin ve sonra eleği ve bıçağı çıkartın.
74 Şaftı gövdenin içine doğru itin.
75 İçli köfte arkaplakasını takın.
76 İçli köfte nozulunun ön kısmını halka somunun ortasından geçirin.
77 İçli köfte nozulunun arka kısmıyla arkaplakanın ön kısmını aynı hizaya getirin.
78 Halka somunu, gövdenin ön kısmına takın ve elinizle sıkın.
79 Kısa (80-100 mm) bir et hortumu elde edene dek cihazı çalıştırın.
112
80 Hortumun serbest ucunu kıvırın.
81 Diğer ucunu keserek cihazdan ayırın.
82 Stiğiniz dolgu malzemesi ile doldurun ve sonra hortumun diğer ucunu da kıvırın.
83 Tüm bulgur/et karışımını kullanana dek işlemi tekrarlayın.
#4 DİLİMLEME/RENDELEME APARATI
84 Stiğiniz kesiciyi gövdeye takın.
85 Gövdenin arka kısmındaki işletme mekanizmasına geçmesi için hafifçe döndürmeniz
gerekebilir.
86 Yiyeceği, borudan aşağı inebilecek şekil ve ebatta parçalara kesin (50x45 mm).
87 İtme aparatını çıkarın ve malzemeleri kanaldan aşağı boşaltın.
88 İtme aparatını tekrar yerine yerleştirin ve malzemeleri kanaldan aşağı nazikçe itmek için
kullanın.
C Parmaklarınızı kesicilerin iç kısmına sokmayın.
C TEMİZLİK VE BAKIM
89 Cihazı kapatın () ve fişini prizden çekin.
90 Motor ünitesinin dış kısmını temiz, nemli bir bezle silin.
91 Çıkarılabilen parçaları elde yıkayın.
` Bu parçaları bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz.
92 Bulaşık makinesinin içindeki sert koşullar, yüzey cilalarına zarar verebilir.
93 Dış görünüşlerinde hasar olabilir, ancak cihazın işletimi bundan etkilenmez.
W
ÇEVRE KORUMA
Elektrikli ve elektronik cihazlardaki tehlikeli maddelerin neden olduğu çevre ve sağlık
sorunlarını önlemek amacıyla bu simge ile işaretlenen cihazlar, genel atık konteynerlerine değil,
geri dönüşüm konteynerlerine bırakılmalıdır.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
yemek tarifleri
T = yemek kaşığı (15ml) m = mililitre
t = çay kaşığı (5ml) g = gram
2 büyük pizza için pizza hamuru (yoğurma ucu)
250 m su
400 g sade un
T zeytinyağı
t kuru maya
½ t şeker
1 t tuz
Kaba unu koyun. Kalan malzemeleri bir sürahide karıştırın. Hız 1 konumunu seçin. Sıvıyı yavaş
yavaş ekleyin. Hız 2 konumunu seçin. 2 dakika yoğurun. Hamuru çıkarın. Hamuru iki parçaya
ayırın. Hamurları unlanmış zeminde yuvarlayarak daireler haline getirin. Daireleri yapışmaz bir
fırın tepsisine yerleştirin. Dairelerin üzerine domatesli bir sos sürerek üzerine pizza malzemelerini
yerleştirin. 19C’de önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Yüzey altın sarısı-kahverengi
arası bir renkte görünmelidir.
web sitemizde yemek tarifleri de verilmektedir:
http://www.russellhobbs.com/ifu/550932
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128

Russell Hobbs 20355-56 AURA Kullanım kılavuzu

Kategori
Oyuncaklar
Tip
Kullanım kılavuzu
Bu kılavuz için de uygundur