İpuçları ve Öneriler
Şununla ilgili İpuçları ve
Öneriler: SenseBoil®
Bu fonksiyon en çok su kaynatmak ve
patatesleri haşlamak için işe yarar. Seramik
kaplama vb. yapışmaz yüzeyli pişirme
kaplarıyla doğru şekilde çalışmaz. Dökme
demir pişirme kaplarıyla doğru şekilde
çalışmayabilir.
Patates haşlarken en iyi sonucun elde
edilmesi için emaye çelik pişirme kapları
önerilmektedir. Diğer kap türleri ve kesik,
soyulmuş veya farklı boyutlardaki patatesler
sonuçları etkileyebilir.
Ocak yüzeyinin kuruluğundan emin olun.
Sadece kuru ve temiz tabana sahip pişirme
kapları kullanın.
İlk pişirme oturumunu izleyerek seçtiğiniz pişirme
kabının SenseBoil® için uygun olup olmadığını
kontrol edin.
SenseBoil® fonksiyonunu verimli bir şekilde
kullanabilmek için şu tavsiyeye uyun:
max. 5l / 5kg / 75%
min. 1l / 1kg / 50%
Sadece soğuk musluk suyu veya ısıtılmamış
içme suyu kullanın.
• pişime kabının ağzından
4 cm boşluk bırakarak
pişirme kabının yarısı
ila dörtte üçünü soğuk
musluk suyuyla doldurun.
1 litreden az ve 5 litreden
fazla su kullanmayın.
Suyun (veya su ile patatesin) toplam ağırlığının
1 - 5 kg arasında kaldığından emin olun.
İndüksiyonlu pişirme alanlarında sağlanan
elektromanyetik alan pişirme kabında hızlıca
ısı oluşturur.
İndüksiyonlu pişirme bölgeleri için
pişirme kabı
İndüksiyonlu pişirme bölgelerini, uygun
pişirme kapları ile kullanın.
Pişirme kabı malzemesi
Dökme demir*, çelik, emaye çelik,
paslanmaz çelik, çok katmanlı
taban (üreticinin indüksiyonlu ocağa
uygundur işaretini içeren).
Alüminyum, bakır, pirinç, cam,
seramik, porselen.
Aşağıdaki durumlarda pişirme kabı
indüksiyonlu ocak bölmesi için
uygundur:
• Bir miktar su en yüksek ısı ayarına getirilmiş bir
bölgede hızlıca kaynıyorsa.
• pişirme kabının tabanına bir mıknatıs
yapışıyorsa.
Pişirme kaplarının tabanı mümkün olduğunca
kalın ve düz olmalıdır.
* SenseBoil® dökme demir pişirme kabıyla düzgün
çalışmayabilir.
• Patates pişirmek istiyorsanız patateslerin
tamamen suyla kaplandığından emin olun ancak
pişirme kabının en az dörtte birini boş bırakmayı
unutmayın.
• En iyi sonuçları elde etmek için sadece bütün
halindeki, soyulmamış, orta boyda patatesleri
haşlayın.
• Fonksiyon çalışırken dışarıdan titreşim vermeyin
(örneğin cihazın yanında bir çırpıcı kullanmayın
ve cep telefonunuzu bırakmayın).
• Tuz kullanmak istiyorsanız su kaynama
noktasına ulaştıktan sonra tuzu ekleyin.
• Bu fonksiyon su kaynatıcılar ve espresso
potlarında düzgün çalışmayabilir.
Enerji tasarrufu
Aşağıdaki tavsiyelere uyarak yemek
pişirme sırasında enerji tasarrufu
yapabilirsiniz.
• Su ısıttığınızda yalnızca ihtiyacınız olan kadarını
kullanın.
• Pişirme kaplarının kapaklarını mümkün
olduğunca kapalı tutun.
• Pişirme bölgesini çalıştırmadan önce pişirme
kabını üzerine koyun.
• Daha küçük olan pişirme kaplarını daha küçük
pişirme bölgelerine koyun.
• Pişirme kaplarını doğrudan pişirme bölgesinin
merkezine koyun.
• Yiyeceğinizi sıcak tutmak veya eritme işlemi için
daha önce pişirme yapılan bölgelerde kalan atıl
ısıyı kullanın.