COOK@HOME

Russell Hobbs COOK@HOME, 19790-56 Kullanım kılavuzu

  • Merhaba, bu yavaş pişiricinin kullanım kılavuzunu inceledim ve cihazın özellikleri ile ilgili sorularınızı yanıtlamaya hazırım. Belgede, cihazın güvenli kullanımı, farklı yiyecekleri pişirme yöntemleri, temizliği ve bakımı gibi konular detaylı olarak açıklanmış. Cihaz, yiyeceklerin vitamin ve lezzetlerini koruyan yavaş pişirme, daha sert etleri yumuşatan ve az enerji tüketen bir seçenek. Ayrıca, donmuş gıdaların çözülerek kullanılması ve bazı sebzelerin önceden hafifçe kavrulması gibi önemli bilgiler de mevcut. Sorularınız için bekliyorum.
  • Kuru fasulyeleri yavaş pişiriciye koymadan önce ne yapmalıyım?
    Yavaş pişiriciyi kullanırken nelere dikkat etmeliyim?
    Cihazı temizlerken nelere dikkat etmeliyim?
72
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte
aktarın. Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
A ÖNEMLI GÜVENLIK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
1 Bu cihaz, 8 yaş ve üzeri çocuklar ve yetersiz fiziksel, duyumsal
veya zihinsel kapasitelere sahip veya deneyim ve bilgisi
bulunmayan kişiler tarafından, sadece denetim/talimat altında
olmaları ve içerilen tehlikeleri anlamaları kaydıyla kullanılabilir.
Çocuklar cihazla oyun oynamamalıdır. Temizlik ve kullanıcı bakımı
işlemleri, 8 yaşın üzerinde ve denetim altında olmadıkları taktirde,
çocuklar tarafından gerçekleştirilmemelidir. Cihazı ve kablosunu 8
yaşın altındaki çocuklardan uzak tutun.
2 Hasarlı elektrik kablola, güvenlik açısından sadece üretici,
üreticinin yetkili servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler
tarafından değiştirilmelidir.
` Cihazı sıvıya batırmayın.
¬ Cihazın yüzeyleri çok ısınabilir.
3 Kuru fasulyeleri (örn. barbunya) yavaş pişiriciye (slow cooker) eklemeden önce en az 10
dakika kaynatmalısınız. Bu tür yiyecekler, çiğ veya az pişirilmiş olarak yendiklerinde toksik
madde salgılarlar.
4 Cihazın çevresinde en az 50 mm boş alan bırakın.
5 Cihazın üzerini örtmeyin veya üzerine herhangi bir şey yerleştirmeyin.
6 Sıcak tencerenizi soğuk bir yüzeyin üzerine koymayın veya soğuk suya daldırmayın,
çatlayabilir.
7 Tencerenizi başka bir cihazla birlikte kullanmayın.
8 Kullanmadığınız zamanlarda, hareket ettirmeden ve temizlemeden önce cihazın fişini prizden
çekin.
9 Size sağladığımız aksesuar ve ek parçalar dışındaki ürünleri kullanmayın.
10 Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
11 Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
sadece ev içi kullanım
C YAVAŞ PİŞİRMENİN FAYDALARI
sağlık Hassas pişirme eylemi, vitamin hasarını azaltır ve besin değerlerini ve tatların
çoğunu muhafaza eder.
ekonomi Uzun sürede ağır pişirme işlemi, sert et parçalarını daha hesaplı pişirebilir ve
ortalama bir küçük elektrikli ocağın dörtte biri kadar güç harcar.
rahatlık Malzemeleri bir gece önceden hazırlayın, evden çıkmadan önce yavaş
pişiriciye yerleştirin ve eve döndüğünüzde lezzetli bir yemekle karşılaşın.
C ISI KUMANDASI
0 kapalı
1 Geleneksel ağır pişirme için.
2 "Hızlı pişirme" için, cihazın elektrikli bir güveç tenceresi olarak kullanımı.
O Pişirme sonrasında yiyeceği sıcak tutmak için.
73
talimatlar
C GENEL
1 Dondurulmuş yiyecekleri tencereye eklemeden önce tamamen çözdürün.
2 Önceden (örn. bir gece önce) hazırladığınız malzemeleri kapalı kaplar içinde buzdolabında
saklayın. Yavaş pişiriciyi (slow cooker) veya tencereyi buzdolabına koymayın.
et
3 Pişirme sırasında, etin suyu kendi içinde kaldığından veya buharlaşmadığından lezzet ve
besin değerleri muhafaza edilir. Kemiklerin boyut ve biçimi, kalitesi ve yağ, kemik ve et oranı,
etin pişme süresini etkileyen faktörlerdir. Deneyimleriniz kısa sürede size bunları
değerlendirmenizde yardımcı olacaktır.
4 Yağ oranı yüksek etlerden kaçının veya fazla yağlarını keserek temizleyin.
kümes hayvanları
5 Kümes hayvanlarını yıkayarak kurutun ve iç ve dışlarını çeşitli baharatlarla lezzetlendirin.
6 Büyük bir kızartma tavasında, az miktarda yağ ilave ederek veya kendi yağıyla derilerini
kızartın.
balık
7 Balığı, lezzet ve dokusunu korumak için uzun süre pişirmeyin.
8 Tencerenin tabanını tereyağı veya margarinle yağlayın.
9 Balığı temizleyin, dilimleyin ve yıkayın. Kurulayın ve tencereye yerleştirin.
10 Limon suyu ve diğer malzemelerle tatlandırın ve ardından sıcak balık suyu, su veya şarap
ekleyin.
11 Balığın üzerine çok az miktarda tereyağı ilave edin ve düşük (1) ayarda 2-3 saat pişirin.
sebzeler
12 Dondurulmuş bezelye veya mısır gibi hızla pişen sebzeler, buzları çözdürüldükten sonra,
pişirme süresinin son yarım saatinde yemeğe eklenmelidir.
13 Soğanlı, kök sebzeler (havuç, patates, soğan) etlerden çok daha uzun sürede piştiklerinden
bunları yaklaşık 5 mm kalınlığında dilimler, çubuklar veya küpler halinde kesin ve tencereye
eklemeden önce yaklaşık 2-3 dakika hafifçe soteleyin.
baklagiller (kurufasulye, nohut ve mercimek)
, Kuru fasulyeleri (örn. barbunya) yavaş pişiriciye (slow cooker) eklemeden önce en az 10
dakika kaynatmalısınız. Bu tür yiyecekler, çiğ veya az pişirilmiş olarak yendiklerinde toksik
madde salgılarlar.
14 Kurufasulye ve nohut gibi yiyecekleri pişirmeden önce yumuşatmak için yaklaşık 8 saat önce
(veya bir gece önceden) ıslatın.
15 Mercimekleri önceden suda bekletmeniz gerekmez.
16 Pirinci pişirirken, her 100 gr pirinç için en az 150 ml pişirme sıvısı kullanın. En iyi sonuçların
"kolay pişen" pirinçlerle alındığını deneyimledik.
17 Makarna, yavaş pişirildiğinde aşırı yumuşak hale gelir. Yemeğinizde makarna kullanmanız
gerekiyorsa, pişirme süresinin son 30-40 dakikasında ilave edin.
çorbalar
18 Lezzetli, ev yapımı çorbalar ağır ateşte tüm gün veya gece boyunca kaynatılabilir.
19 Eti ve sebzeleri bir tavada kahverengileştirin.
20 Çorbanın koyulaştırılması gerekiyorsa un veya mısır unu katın ve sonra yavaş yavaş et suyunu
ilave edin.
çizimler
0 kapalı
1 düşük
2 yüksek
O sıcak tutma
3 lamba
4 ısı kumandası
5 kapak tutamağı
6 kapak
7 tencere
8 sap
` bulaşık makinesinde
yıkanabilir
74
21 Kaynama noktasına gelinceye kadar pişirin, tuz ve diğer baharatlarla tatlandırın ve tencereye
aktarın.
22 Pişirme süresinin son yarım saatine gelinceye kadar süt eklemeyin. Krema veya yumurta sarısı,
servis yapmadan hemen önce eklenebilir.
pudingler
23 Tencereye yan kısımlarına temas etmeyecek şekilde girebilen ısı geçirmez bir puding ka
kullanın.
24 Tencereyi, puding kaplarının yarısına gelecek şekilde, yeterince suyla doldurun.
pate
25 Pateyi tarife göre hazırlayın ve tencereyi, bu yemeğin pişmesi için gerekli hafif ve eşit dağılan
ısıyı sağlayacak bir su küveti gibi kullanın.
C HAZIRLAMA
26 Ne zaman yemeye ve ne zaman pişirmeye başlamak istediğinize karar verin.
27 Saat 18:00'de yemek istiyorsanız ve pişirmeye sabah saat 08:00'de başlamanız gerekiyorsa,
pişmesi yaklaşık 10 saat sürecek bir tarif bulun.
28 Cihazı sabit, düz, ısıya dayanıklı bir zemin üzerine yerleştirin.
C ÖN ISITMA
29 Isı kumandasını 0 simgesine ayarlayın.
30 Tencereyi cihaza yerleştirin ve kapağını takın.
31 Fişi prize takın.
32 Isı kumandasını 2’ye ayarlayın ve cihazın 20 dakika ön ısınmasını bekleyin.
33 Lamba yanacaktır.
C KAHVERENGİLEŞTİRME
34 Tencere ısınırken:
35 Eti ve sebzeleri bir tavada kahverengileştirin.
36 Ayrı bir kapta pişirme sıvısını kaynatın.
C DOLDURMA
37 Tencere ısındığında:
38 Kapağı çıkarmak için kapak tutamağını kullanın.
39 Malzemeleri tencereye yerleştirin ve sonra kaynayan pişirme sıvısını ekleyin.
40 Kapağı tekrar yerleştirin.
41 Isı kumandasını, geleneksel yavaş pişirme için 1’e ve elektrikli tencere olarak kullanıyorsanız
2’ye ayarlayın.
C BİTTİ Mİ?
42 Isı kumandasını 0 simgesine ayarlayın.
43 Lamba sönecektir.
44 Cihazın fişini prizden çekin.
45 Kapağı çıkarmak için kapak tutamağını kullanın.
46 Tüm yiyecekleri tencereden çıkarın.
47 Tencereyi hemen temizlemeyecekseniz, tencerenin sıcaklığının yiyecek kalıntılarını pişirmeye
devam etmesini önlemek için ılık suyla doldurun.
C TEMİZLİK VE BAKIM
48 Cihazın fişini prizden çekin ve soğumaya bırakın.
49 Tüm yüzeyleri nemli bezle silin.
50 Tencereyi ve kapağını, bir sünger veya bez kullanarak sıcak sabunlu suda yıkayın ve ardından
durulayarak tamamen kurutun.
51 Bu parçaları bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz.
52 Bulaşık makinesinin içindeki sert koşullar, yüzey cilalarına zarar verebilir.
53 Dış görünüşlerinde hasar olabilir, ancak cihazın işletimi bundan etkilenmez.
75
54 Tencerenin dış kısmını suya daldırmayın. Tencerenin tabanı gözenekli yapıdadır ve suyu,
ısıtıldığında çatlamasına neden olabilecek şekilde emebilir.
55 Bir süre kullanıldıktan sonra, tencerenin üzerindeki sırda küçük çizikler şeklinde “çatlaklar
oluşabilir. Bu çizgiler yüzeyseldir ve yavaş pişiricinin (slow cooker) çalışmasını etkilemez. Bu
konuda endişelenmeyin.
W
ÇEVRE KORUMA
Elektrikli ve elektronik cihazlardaki tehlikeli maddelerin neden olduğu çevre ve sağlık
sorunlarını önlemek amacıyla bu simge ile işaretlenen cihazlar, genel atık konteynerlerine değil,
geri dönüşüm konteynerlerine bırakılmalıdır.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
1/84