4
• YOĞURT
Yoğurt yapmak için kullanılır. İşlevi etkinleştirmeden
önce, oda sıcaklığındaki bir litre tam yağlı süte
yaklaşık 100 g ticari olarak satılan tam yağlı yoğurt
ekleyin.
Lütfen dikkat edin: Pastörize edilmemiş süt kullanıyorsanız,
oda sıcaklığında soğumaya bırakmadan önce yavaş yavaş
kaynayacak şekilde ısıtın.
Karışımı ısıya dayanıklı kavanozlara dökün,
üzerlerini ısıya dayanıklı kapak veya film ile kapatın
ve ardından 2. seviyeye yerleştirilen rafın üzerine
koyun. İşlevi seçin ve süreyi beş saat olarak ayarlayın
(sıcaklık değiştirilemez). İşlev sona erdiğinde, servis
etmeden önce yoğurdu birkaç saat buzdolabında
soğumaya bırakın.
• DEZENFEKSİYON
Biberon veya kavanozları buharla dezenfekte etmek
için kullanılır. Rafı veya damlama tavasını 1. seviyeye
yerleştirin ve parçaları, buharın tüm parçalara
erişmesine izin vermek üzere aralarında yeterli
boşluk olacak şekilde yerleştirin.
BUHAR
Yemeğin doğal besin değerini korumak üzere,
buhar kullanarak doğal ve sağlıklı yemekler pişirmek
için kullanılır. Bu işlev özellikle sebze, balık ve meyve
pişirmek ve aynı zamanda haşlamak için uygundur. Aksi
belirtilmediği sürece, yemeği fırına yerleştirmeden önce
ambalaj ve koruyucu filmlerin tamamını çıkarın.
Gnocchi 90 - 100 10 - 15
3
1
Sebzeli balık yahnisi 75 - 80 60 - 90
2
Haşlanmış yumurta 90 20 - 25
3
Pancar 100 50 - 60
3
1
Kırmızı lahana 100 30 - 35
3
1
Beyaz lahana 100 25 - 30
3
1
Kuru fasulye 100 75 - 90
3
2/1
YENİDEN ISITMA
Dondurulmuş, soğutulmuş veya oda sıcaklığındaki
hazır yemekleri yeniden ısıtmak için kullanılır. Bu
işlev, yemeği kurutmadan nazik bir şekilde yeniden
ısıtmak üzere buhar kullanır; böylece, yemeğin
orijinal lezzetinin korunmasını sağlar. Bekleme süresi,
sonucu iyileştirir. Daha küçük veya daha ince yiyecek
parçalarının ortaya ve daha büyük veya daha kalın
parçaların dışa doğru yerleştirilmesini öneriyoruz. Delikli
tabak kullanıyorsanız, yiyeceklerden damlayan sıvıları
toplaması için altına damlama kabını yerleştirin.
BUHARLI BUZ ÇÖZME
Her tür yiyeceğin buzunun çözülmesi için
kullanılır. Et ve balık gibi yiyecekleri, paket veya
ambalajları olmadan 3. seviyedeki buhar tepsisinin
üzerine yerleştirin. Buzun çözülmesi ile damlayan
suyu toplamak için, damlama tepsisini bir alt seviyeye
yerleştirin. En iyi sonuç için, yemeğin buzunu
tamamen çözdürmeyin, işlemin bekleme süresinde
tamamlanmasına izin verin. Ekmeğin çok yumuşak
olmasını önlemek üzere sarılı halde tutulmasını
öneriyoruz.
Et
Kıyma
500 25 -30
30 - 35
60
Dilimlenmiş 20 - 25
Izgara sosis 450 10 - 15 10 - 15
Tavuk
Bütün 1000 60 - 70 40 - 50
Fileto
500
25 - 30 20 - 25
But 30 - 35 25 - 30
Balık
Bütün 600 30 - 40 25 - 30
Fileto 300 10 - 15 10 - 15
Porsiyon 400 20 - 25 20 - 25
Sebzeler
Porsiyon 300 25 - 30 20 - 25
Parçalı 400 10 - 15 5 - 10
Ekmek
Somun ekmek 500 15 - 20 25 - 30
Dilim
250
8 - 12 5 - 10
Küçük ekmekler /
çörekler
10 - 12 5 - 10
Kek 400 8 - 10 15 - 20
Meyve
Karışık 400 10 - 15 5 - 10
Yumuşak meyveler 250 5 - 8 3 - 5
ZAMANLAYICILAR
İşlevin zaman değerlerini düzenlemek için
kullanılır.
DAKİKA ÖLÇER
Bir işlevi etkinleştirmeden zaman tutmak için
kullanılır.
TEMİZLİK
• SMART CLEAN
Pişirme bölmesinin temizliğini kolaylaştırmak için
kullanılır. Düzenli kullanıldığında, yüzeye zarar
verecek kalıntıların oluşumu engellenir.
• BOŞALTMA
Kazanı boşaltarak içerisinde su kalıntısı olmamasını
sağlamak için kullanılır.
• KİREÇ ÇÖZME
Kazandaki kireç kalıntılarını temizlemek için
kullanılır. Bu işlevin düzenli aralıklarla kullanılmasını
öneriyoruz.
FAVORİ
10 favori işlevin listesini çağırmak için kullanılır.
AYARLAR
Fırının ayarlarını düzenlemek için kullanılır.
“ECO” modu etkin iken, enerji tasarrufu sağlamak üzere ekran
parlaklığı düşürülecek ve 1 dakika sonra ışık kapanacaktır.
“DEMO” modu “On” (Açık) konumda iken, tüm komutlar etkin
ve menüler kullanılabilirdir, fakat fırın ısınmaz. Bu modu devre