Whirlpool FI7 891 SP IX HA Use and care guide

Tip
Use and care guide
Sağlık & Güvenlik, Kullanım & Bakım ve Montaj kılavuzu
www.hotpoint.eu/register
2
TÜRKÇE ...........................................3
TR
3
TÜRKÇE
SAĞLIK & GÜVENLİK, KULLANIM & BAKIM
ve MONTAJ KILAVUZU
BİR HOTPOINTARISTON ÜRÜNÜ SATIN ALDIĞINIZ İÇİN
TEŞEKKÜR EDERİZ.
Daha ayrıntılı yardım için, lütfen www.hotpoint.eu/register
adresinden cihazınızın kaydını yapın
Dizin
Sağlık ve Güvenlik kılavuzu
GÜVENLİK TALİMATLARI ..................................................................................4
ÇEVRENİN KORUNMASI ...................................................................................6
UYUMLULUK BEYANNAMESİ .............................................................................. 6
ÜRÜN TANIMI .............................................................................................7
KONTROL PANELİ ..........................................................................................8
EKRAN AÇIKLAMASI ........................................................................................8
AKSESUARLAR .............................................................................................9
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI ................................................................9
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE TAKILMASI ...................................................10
KAYAR KILAVUZLARIN TAKILMASI ..........................................................................11
ŞİŞİN KULLANILMASI ......................................................................................12
İŞLEVLER ..................................................................................................13
FIRININ KULLANIMI ......................................................................................15
CİHAZIN İLK KULLANIMI ...................................................................................15
GÜNLÜK KULLANIM .......................................................................................16
FAYDALI İPUÇLARI .........................................................................................20
PİŞİRME TABLOLARI .......................................................................................21
TEST EDİLMİŞ YEMEK TARİFLERİ ............................................................................24
TEMİZLİK ................................................................................................25
PİŞİRME BÖLMESİNİ PİROLİZ TEMİZLİK ÇEVRİMİ İLE TEMİZLEME .............................................26
BAKIM ...................................................................................................27
KAPAĞI ÇIKARTMA ........................................................................................27
KAPAĞI YERİNE TAKMA ....................................................................................28
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ ...............................................................................29
ARIZA GİDERME .........................................................................................30
TEKNİK VERİLER ...........................................................................................32
SATIŞ SONRASI SERVİS ....................................................................................32
Kullanım ve Bakım kılavuzu
Kurulum kılavuzu ........................................................................................33
4
OKUNMASI VE UYULMASI
ÖNEMLİ BİLGİLER
Cihazı kullanmadan önce, bu
güvenlik talimatlarını okuyun.
İleride başvurmak üzere saklayın.
Bu talimatlar ve cihazın kendisi,
her zaman uyulması gereken
önemli güvenlik uyarıları
içermektedir.
Üretici, bu güvenlik talimatlarına
uyulmaması, cihazın uygunsuz
kullanımı ve kontrollerin yanlış
ayarlanması ile ilgili her türlü
sorumluluğu reddeder.
GÜVENLİK UYARILARI
Çok küçük (0-3 yaş) ve küçük
çocuklar (3-8 yaş), devamlı
gözetim altında tutulmadığı
sürece cihazdan uzak
tutulmalıdır.
8 yaşındaki ve daha büyük
çocuklar ile fiziksel, algılama
veya akli yetenekleri kısıtlı ya da
deneyimi veya bilgisi olmayan
kişiler, bu cihazı yalnızca gözetim
altında olmaları ya da güvenli
kullanım konusunda talimatlar
alş ve söz konusu olabilecek
tehlikeleri anlıyor olmaları
durumunda kullanabilir.
Çocuklar cihazla oynamamalıdır.
Temizlik ve kullanıcı bakımı
gözetim altında olmayan
çocuklar tarafından
yapılmamalıdır.
UYARI: Cihaz ve erişilebilir
parçaları kullanım sırasında çok
ısınır; sürekli gözetim altında
olmadıkları sürece 8 yaşından
küçük çocuklar uzak tutulmalıdır.
UYARI: Isıtma elemanlarına veya
iç yüzeye dokunmaktan sakının
- yanma riski.
Yiyecek kurutma esnasında
cihazı asla denetimsiz
bırakmayınız.
Cihaz sensör kullanımına
uygunsa, yalnızca bu fırın için
önerilen sıcaklık sensörünü
kullanın.
Piroliz çevrimi esnasında fırına
dokunmayın. Piroliz çevrimi
sırasında çocukları uzak tutun
(oda tamamen havalandırılana
kadar).
Bileşenlerin tümü tamamen
soğuyana kadar, giysilerinizi
veya diğer yanıcı malzemeleri
cihazdan uzak tutun.
Fırının içine dökülenler ve fırının
içindeki nesneler, temizleme
çevriminden önce fırının iç
kısmından temizlenmelidir.
Aşırı ısınmış yağlar ve sıvı yağlar
kolaylıkla alev alırlar. Katı yağ,
yağ bakımından zengin
yiyecekler pişirirken veya alkol
eklerken (örn. rom, konyak,
şarap) her zaman dikkatli olun
- yangın riski.
Isıtma elemanlarına
dokunmamaya dikkat ederek,
fırın tepsilerini ve aksesuarları
çıkarmak için fırın eldivenleri
kullanın.
Pişirme bittikten sonra cihaz
kapağını açarken dikkatli olun,
cihazın kapağını tam açmadan
sıcak havanın veya buharın azar
azar çıkmasını bekleyin.
Fırının önündeki sıcak hava
menfezlerini engellemeyin.
Piroliz çevrimi sırasında ve
sonrasında, evcil hayvanlar
cihazın bulunduğu yerden uzak
tutulmalıdır.
İZİN VELEN KULLANIM
DİKKAT: Bu cihaz, harici bir
zamanlayıcı veya ayrı bir uzaktan
kumanda sistemi yardımıyla
çalıştırılmak üzere
tasarlanmamıştır.
Bu cihaz tamamen ev
kullanımına yöneliktir;
profesyonel kullanıma uygun
değildir.
Cihazı dış mekanda
kullanmayınız.
Aerosol kutuları gibi patlayıcı
veya yanıcı maddeleri cihazın
içinde veya yakınında
saklamayın ve benzin veya diğer
yanıcı malzemeleri cihazın içine
veya yakınına yerleştirmeyin:
cihaz yanlışlıkla çalıştırılırsa
yangın çıkabilir.
Başka bir kullanıma (ör. odaları
ısıtmak) izin verilmez.
MONTAJ
Cihaz, iki veya daha fazla kişi ile
kaldırılmalı ve monte edilmelidir.
Cihazı ambalajından çıkarmak ve
monte etmek için koruyucu
eldiven kullanın.
Montaj ve tamir işlemleri kalifiye
bir teknisyen tarafından,
üreticinin talimatlarına ve yerel
güvenlik yönetmeliklerine
uygun şekilde yapılmalıdır.
Kullanıcı kılavuzunda özellikle
belirtilmedikçe, cihazın hiçbir
parçasını tamir etmeyiniz veya
değiştirmeyiniz.
Montaj işlemlerini çocuklar
yapmamalıdır. Montaj sırasında
çocukları uzak tutun. Ambalaj
malzemelerini (plastik poşetler,
polistiren parçalar, vs.), montaj
esnasında ve sonrasında
çocukların ulaşamayacağı
yerlerde saklayın.
Cihazın ambalajını açtıktan
sonra, cihazın nakliye sırasında
hasar görmemiş olduğundan
emin olun. Sorunla karşılaşmanız
halinde, satınız veya size en
yakın yetkili servisle temasa
geçin.
Herhangi bir montaj işleminden
önce, cihazın fişi elektrik
prizinden çekilmelidir.
Montaj işlemi esnasında, cihazın
elektrik kablosuna hasar
vermemesine dikkat edin.
Cihazı ancak montaj
tamamlandıktan sonra
etkinleştirin.
Montajdan sonra, cihazın alt
kısmı artık erişilemiyor olmalıdır.
Tüm dolap kesme işlerini cihazı
mobilyaya yerleştirmeden önce
yapın ve tüm tahta kıymık ve
talaşlarını dikkate temizleyin.
Tezgah ile fırının üst kenarı
arasındaki minimum boşluğu
kapatmayın.
Fırını, polistiren köpük
kaidesinden ancak montaj
sırasında çıkarın.
Cihazı dekoratif bir kapının
arkasına monte etmeyin - Yangın
riski.
VENLİK TALİMATLARI
TR
5
ELEKTRİKSEL UYARILAR
Montaj işleminin yürürlükteki
güvenlik kanunlarına uygun
olması için, en az 3 mm kontak
boşluğu olan omnipolar anahtar
gereklidir ve cihaz
topraklanmalıdır.
Güç kablosu hasar görmüş ise
aynısı ile değiştirin. Elektrik
kablosu sadece kalifiye bir
teknisyen tarafından, üreticinin
talimatlarına ve geçerli güvenlik
kanunlarına uygun olarak
yapılmalıdır. Bir yetkili servis ile
temasa geçin.
Fiş erişilebilir ise, fişi çekerek
veya ulusal elektriksel güvenlik
standartları uyarınca prizin
yukarı akış yönüne takılı
erişilebilir bir çok kutuplu
anahtar kullanılarak cihazın güç
beslemesi ile bağlantısı
kesilebilmelidir.
Bilgi etiketi fırının ön tarafındadır
(kapak açıldığında görünür).
Elektrik kablosunun
değiştirilmesi durumunda, yetkili
bir servis merkeziyle irtibat
kurun.
Takılan fiş, priz çıkışınıza uygun
değilse, nitelikli bir teknisyenle
irtibata geçin.
Elektrik kablosu yerine
takıldıktan sonra, cihazın fişini
elektrik prizine takmak için
yeterli uzunlukta olmalıdır.
Cihazın fişini elektrik
kablosundan tutarak çekmeyin.
Uzatma kabloları, çoklu prizler
veya adaptörler kullanmayın.
Eğer elektrik kablosu veya fiş
hasarlıysa, cihaz gerektiği gibi
çalışmıyorsa veya hasar görmüş
veya yere düşürülmüşse, bu
cihazı çalıştırmayın. Kabloyu
sıcak yüzeylerden uzak tutun.
Montaj işleminden sonra
elektrikli bileşenler kullanıcı
tarafından erişilebilir
olmamalıdır.
Kesinlikle cihaza vücudunuzun
herhangi bir ıslak kısmı ile
dokunmayın ve ayaklarınız çıplak
iken cihazı çalıştırmayın.
BAKIM VE TEMİZLİK
Asla buharlı temizleme
ekipmanları kullanmayın.
UYARI: Elektrik çarpması riskini
önlemek için, lambayı
değiştirmeden önce cihazın
enerjisinin kesildiğinden emin
olun.
Cihazın kapak camını
temizlemek amacıyla sert,
aşındırıcı temizleyiciler veya
keskin metal kazıyıcılar
kullanmayın; bunlar camın
bozulmasına neden olabilir.
Piroliz işlevini çalıştırmadan önce
tüm aksesuarları (aynı zamanda
yan ızgaraları) çıkarın.
Temizlik ve bakım için koruyucu
eldiven takın.
Herhangi bir bakım işleminden
önce, cihazın fişi elektrik
prizinden çekilmelidir.
Herhangi bir temizlik veya bakım
işlemi yapmadan önce, cihazın
soğuduğundan emin olun.
Eğer fırın bir ocağın altına monte
edilmişse, kendi kendini
temizleme (piroliz) işlevi
esnasında tüm brülörlerin veya
elektrikli sıcak plakaların
kapatılmış olduğundan emin
olun.
6
UYUMLULUK BEYANNAMESİ
Bu cihaz, aşağıdaki Avrupa
Direktiflerinin gerekliliklerine uygun
olarak tasarlanmış, üretilmiş ve
dağıtılmıştır:
LVD 2014/35/EU, EMC 2014/30/EU ve
RoHS 2011/65/EU.
Bu cihaz yiyecek maddeleri ile temas
edecek şekilde tasarlanmış olup,
1935/2004 sayılı Avrupa
Yönetmeliğine
uygundur.
Bu cihaz Avrupa Standardı EN 60350-1
ile uyumlu olarak 65/2014 ve 66/2014
sayılı Avrupa Yönetmeliklerinin Eko
Tasarım gerekliliklerini karşılar.
ÇEVRENİN KORUNMASI
AMBALAJ MALZEMELERİNİN
BERTARAFI
Ambalaj malzemesi %100 geri
dönüştürülebilirdir ve
geri
dönüştürme simgesi ile işaretlenmiştir.
Bu nedenle, ambalajın çeşitli parçaları,
çöplerin imhasına yönelik yerel
yönetmeliklere tümüyle uygun ve
sorumlu bir şekilde atılmalıdır.
BEYAZ EŞYALARIN ATILMASI
Cihaz hurdaya çıkarılırken, elektrik
kablosunu keserek cihazı kullanılmaz
hale getirin ve çocukların kolayca içine
tırmanıp kapalı kalamayacağı şekilde
kapak ve raflarını (varsa) çıkarın.
Bu cihaz geri dönüştürülebilir
veya
yeniden kullanılabilir malzemelerle
üretilmiştir. Yerel atık imha
yönetmeliklerine uygun olarak çöpe
atılmalıdır.
Elektrikli ev eşyalarının muameleleri,
geri kazanımı ve geri dönüşümüyle
ilgili ayrıntılı bilgi için, ilgili yerel
makamlarınızla, ev atıklarını toplama
hizmetleriyle veya cihazı satın
aldığınız satıcı ile temasa geçin.
Bu cihaz, Atık Elektrik ve Elektronik
Cihazlar (WEEE) ile ilgili 2012/19/EU
Avrupa Direktifine uygun olarak
işaretlenmiştir.
Bu cihazın uygun olmayan biçimde
atık maddeye dönüştürülmesi, çevre
ve insan sağlığını tehlikeye sokacak
potansiyel olumsuz sonuçlar
doğurabileceği için, elden çıkarma
esnasında uygun prosedürlerin takip
edilmesi şarttır.
Ürün veya beraberindeki dokümanlar
üzerindeki
simgesi, bu ürünün
evsel atık olarak işlenmemesi, elektrikli
ve elektronik ekipmanların geri
dönüştürülmesine yönelik uygun bir
toplama merkezine götürülmesi
gerektiğini belirtir.
ENERJİ TASARRUFU İÇİN
İPUÇLARI
Fırını sadece yemek tarifinizde veya
pişirme tablosunda belirtilmişse
önceden ısıtın.
Isıyı çok daha iyi emdiklerinden dola
koyu renk kaplamalı veya emaye
pişirme kaplarını kullanın.
1. Enerji tasarruflu çevrim (PİRO
EKSPRES TEMİZLİK/EKO): Standart
çevrime göre yaklaşık %25 daha az
enerji harcar. Bunu düzenli aralıklarla
seçin (2 veya 3 kez art arda et
pişirdikten sonra).
2. Standart çevrim (PİROLİZ TEMİZLİK):
çok kirli bir fırının temizlenmesi için
uygundur.
TR
7
ÜRÜN
TANIMI
Kullanım ve Bakım Kılavuzu
Lütfen dikkat edin:
Pişirme sırasında, enerji tüketimini azaltmak üzere soğutma fanı ara ara açılabilir.
Pişirme tamamlandıktan ve fırın kapatıldıktan sonra, soğutma fanı belli bir süre boyunca çalışmaya devam edebilir.
Pişirme sırasında fırının kapağı açıldığında, ısıtma elemanları kapanır.
1. Kontrol paneli
2. Fan
3. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
4. Raf kılavuzları
(seviye, fırının ön kısmında
gösterilmiştir)
5. Kapak
6. Üst ısıtma elemanı/ızgara
7. Lamba
8. Tanıtma levhası
(çıkarılmamalıdır)
9. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
8
7
6
9
8
EKRAN AÇIKLAMASI
1. Seçilen işlevin simgesi
2. Seçilen işlev
3. Kullanılabilir diğer işlevler
4. Seçilen işlevin açıklaması
1. İmleç
(seçilen değeri vurgular)
2. Sıcaklık/ızgara gücü
3. Ön ısıtma
4. Süre
5. İşlevin sona ereceği saat
6. İşlevin adı
MENÜ EKRANI
AYARLAR EKRANI
1
2
3
Funzioni di cottura tradizionali manuali
Funzioni Speciali
Impostazioni
Tradizionali
4
Ayarlar
Özel Fonksiyonlar
Geleneksel
Geleneksel manuel pişirme fonksiyonları
KONTROL PANE
1. AÇIK/KAPALI
Fırını açmak ve kapatmak için
kullanılır.
2. ME
Ana menüye hızlıca erişmek için
kullanılır.
3. FAVORİLER
10 adede kadar favori işlev
kaydetmek ve bu işlevlere hızlıca
erişmek için kullanılır.
4. GERİ
Önceki menüye geri dönmek için
kullanılır.
5. EKRAN
6. GEZİNTİ DÜĞMELERİ
Menüler arasında gezinmek,
imleci hareket ettirmek ve ayarları
değiştirmek için kullanılır.
7. TAMAM / SEÇ
İşlevleri seçmek ve ayarla
onaylamak için kullanılır.
8. BAŞLAT
Seçilen işlevi başlatmak için
kullanılır.
1 432 5 76 8
Statico
PRERISC.
No
TEMPERATURA
200°C
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
19:20
02:00
6
1
4
5
Alt ve Üstten Isıtma
SICAKLIK
ÖN ISITMA
PİŞİRME SÜRESİ
BİTİŞ SAA
2
3
Hayır
TR
9
AKSESUARLAR
RAF DAMLAMA TEPSİSİ FIRIN TEPSİSİ KAYAR KILAVUZLAR
Yemek pişirirken veya
tavalar, fırın kapları ve fırın
kullanımına uygun pişirme
kapları için destek olarak
kullanılmaya yöneliktir.
Et, balık, sebze, focaccia vs.
pişirmek için fırın tepsisi
olarak veya rafın altına
yerleştirildiğinde pişirme
sırasında çıkan sıvıları
toplamak üzere kullanılmaya
yöneliktir.
Ekmek ve hamur işi
ürünlerini pişirmede ve aynı
zamanda et, kağıtta balık vs.
için kullanılmaya yöneliktir.
Aksesuarların takılmasını
veya çıkarılmasını
kolaylaştırmaya yöneliktir.
ŞİŞ
Turbo ızgara işleviyle
birlikte büyük et ve tavuk
eti parçalarının üzerini eşit
bir şekilde kızartmak için
kullanılır.
Aksesuar sayısı, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Tedarik edilmeyen diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın alınabilir.
1. Kalkık kenarın yukarı baktığından emin olarak, rafı,
raf kılavuzlarının üzerinde kaydırarak yatay bir şekilde
yerleştirin.
2. Tabak ve fırın tepsisi gibi diğer aksesuarlar rafla
aynı şekilde yatay olarak takır.
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
10
1. Raf kılavuzlarını çıkarmak için, kılavuzları yukarı
kaldırın (1) ve ardından alt kısmını nazikçe çekerek
yuvalarından çıkarın (2): raf kılavuzları artık çıkarılabilir.
2
1
1. . Raf kılavuzlarını yerine takmak için, önce üst
yuvalarına takın.
2. Bölmeye yaklaştıkça yükseltilmiş durumda tutun.
3. Alttaki yuvalarına geçirin.
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE TAKILMASI
TR
11
1. Raf kılavuzlarını çıkarın.
2. Kayar kılavuzların plastik korumasını çıkarın.
3. Kılavuzun üst klipsini raf kılavuzuna sabitleyin ve
sonuna kadar kaydırın. (şek. A); diğer klipsi alçaltarak
ilgili konumuna yerleştirin.
4. Kılavuzu sabitlemek için, klipsin alt kısmını, raf
kılavuzuna sıkıca bastırın. Kılavuzların serbest hareket
edebildiğinden emin olun.
5. Bu adımları, aynı seviyedeki diğer raf kılavuzu için
de tekrarlayın. Kayar kılavuzlar, herhangi bir seviyede
takılabilir.
6. Raf kılavuzlarını yerine takın.
7. Aksesuarları raf kılavuzlarının üzerine
konumlandırın.
KAYAR KILAVUZLARIN TAKILMASI
12
1. Şişi etin ortasına batırın ve çatalın üzerinde sabit
bir şekilde yerinde durana kadar kaydırmaya devam
edin.
2. İkinci çatalı şişin üzerine itin ve eti sabit bir şekilde
yerinde tutana kadar kaydırmaya devam edin.
3. Yerine sabitlemek için tespit vidasını sıkın.
4. Tavuk eti pişirirken, eti ip ile sabitlediğinizden
emin olun.
5. Desteği ikinci seviyeye yerleştirin, ardından şişin
ucunu, fırın bölmesinin arka duvarındaki yuvasına
takın.
6. Şişin yuvarlak kısmını, desteğinin üzerine
yerleştirin.
Şiş aparatını kullanmak için Turbo ızgara işlevini
seçin. Pişirme esnasında çıkan sıvıları toplamak için,
damlama tepsisini etin altına yerleştirin ve 500 ml su
ekleyin.
Şiş sıcak iken elinizi yakmaması için, sıcak şişi yalnızca
plastik tutma kolundan tutun (bu, pişirme öncesinde
çıkarılmalıdır).
ŞİŞİN KULLANILMASI
TR
13
GELENEKSEL
HIZLI ÖN ISITMA
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak için kullanılır.
Kullanma talimatları için lütfen ilgili paragrafa bakın.
ALT VE ÜSTTEN ISITMA*
Yalnızca bir rafta her türlü yemeği pişirmek
için kullanılır. 3. rafı kullanın. Pizza, tuzlu kekler ve içi
sıvı dolgulu tatlılar pişirmek için, 1. veya 2. seviyeyi
kullanın. Fırına ön ısıtma uygulamak gerekmez.
IZGARA
Biftek, kebap ve sosis ızgara yapmak, sebze
ograten pişirmek veya ekmek kızartmak için
kullanılır. Yiyeceği 4. veya 5. seviyeye yerleştirin.
Et ızgara yaparken, pişirme esnasında çıkan sıvıları
toplaması için tabak kullanılmasını öneriyoruz: bunu,
içine yaklaşık yarım litre su ekleyerek 3. veya 4. rafa
yerleştirin. Fırına ön ısıtma uygulamak gerekmez.
Pişirme işlemi sırasında, fırının kapağı kapalı
tutulmalıdır.
TURBO IZGARA
Büyük et parçalarını kızartmak için kullanılır
(butlar, rozbif, tavuk). Yiyeceği orta raflara koyun.
Pişirme esnasında çıkan sıvıları toplaması için bir
tabak kullanılmasını öneriyoruz: bunu, içine yarım
litre su ekleyerek 1. veya 2. seviyeye yerleştirin.
Fırına ön ısıtma uygulamak gerekmez. Pişirme işlemi
sırasında, fırının kapağı kapalı tutulmalıdır. Bu işlev ile
şiş aparatı (varsa) kullanılabilir.
ZORUNLU HAVA
Aynı anda birden fazla rafta (en fazla üç) ve
aynı sıcaklıkta pişirilmesi gereken çeşitli yiyecekleri
pişirmek için kullanılır (örnek: balık, sebze, tatlılar).
Bu işlev, farklı yiyecekleri, kokuları birbirlerine
karıştırmadan pişirmek için kullanılabilir. Yalnızca bir
raf üzerinde pişirmek için 3. seviyeyi, iki raf üzerinde
pişirmek için 1. ve 4. seviyeyi ve üç raf üzerinde
pişirmek için 1., 3. ve 5. seviyeyi kullanın. Fırına ön
ısıtma uygulamak gerekmez.
KONVEKSİYONLU
Etleri ve sıvı dolgulu kekleri (tuzlu veya tatlı) tek
bir rafta pişirmek için kullanılır. 3. rafı kullanın. Fırına
ön ısıtma uygulamak gerekmez.
ÖZEL FONKSİYONLAR
BUZ ÇÖZME
Yiyeceğin buzunu hızlı bir şekilde çözdürmek
için kullanılır. Yiyeceği orta rafa yerleştirin.
Kurumasını önlemek için, yiyeceğin ambalajı içinde
bırakılması önerilir.
SICAK TUTMA
Yeni pişirilen yemeği sıcak ve gevrek tutmak
için (örn: et, kızartma veya pide). Yiyeceği orta rafa
yerleştirin. Bölmenin sıcaklığı 65°C'nin üzerindeyse
lev devreye girmez.
KABARTMA
Tatlı veya tuzlu hamurun etkili bir şekilde
kabarmasına yardımcı olmak için kullanılır. Hamuru
2. rafa yerleştirin. Fırına ön ısıtma uygulamak
gerekmez. Kabartma kalitesini korumak için, fırını
yeni kullandıysanız ve fırın hala sıcaksa bu işlevi
etkinleştirmeyin.
ÇOK RAFLI
Oda sıcaklığında bekletilen veya
buzdolabındaki hazır yemeklerin pişirilmesi (çörekler,
sıvı kek karışımları, küçük kekler, ana yemekler ve
unlu mamuller). Bu işlev, tüm yiyecekleri hızlıca ve
nazik bir şekilde pişirir; Pişmiş yiyecekleri yeniden
ısıtmak için de kullanılabilir. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez. Yiyecek ambalajında belirtilen
talimatları yerine getirin.
YÜK ET PİŞİRME
Büyük et parçalarını (2,5 kg'den fazla) pişirmek
için kullanılır. Parçaların büyüklüğüne bağlı olarak
1. veya 2. rafı kullanın. Fırına ön ısıtma uygulamak
gerekmez. Her iki tarafının da eşit esmerleşmesi için,
pişirme işlemi sırasında eti çevirmenizi öneriyoruz.
Çok kurumaması için, etin üzerine ara sıra su
dökülmesi önerilir.
DONMUŞ YEMEK
Lazanya - pizza - strudel - patates kızartması - ekmek
Bu işlev, beş farklı türdeki donmuş hazır yemek için
en iyi pişirme sıcaklığını ve pişirme modunu otomatik
olarak seçer. 2. veya 3. rafı kullanın. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez.
Diğer tiplerdeki ürünlere yönelik sıcaklığı ayarlamak
için “Özel”i seçin.
İŞLEVLER
14
ÖZEL FONKSİYONLAR
YAVAŞ PİŞİRME
Nazikçe et (90°C'de) ve balık (85°C'de) pişirmek
için kullanılır. Bu işlev, yemekleri yavaş bir şekilde
pişirerek, körpe ve sulu kalmalarını sağlar. Düşük
sıcaklık nedeniyle, yiyeceğin dış kısmı esmerleşmez
ve nihai sonuç, buharlı pişirmeye benzerlik gösterir.
Etin üstünü kızartmak ve doğal suyunu korumasına
yardımcı olmak için rostoların önce kızgın bir tavada
çevrilmesini öneriyoruz. Pişirme süreleri; 300 g
ağırlığındaki balık için iki saatten 3 kg ağırlığındaki
balık için dört veya beş saate, 1 kg ağırlığındaki
et parçaları için dört saatten, 3 kg ağırlığındaki et
parçaları için altı veya yedi saate kadar değişiklik
gösterir. 1 kg ağırlığındaki rostoluk etler 4 saat, 3
kg ağırlığındaki rosto da 6-7 saat pişirilmelidir. En
iyi sonuçlar için, ısının dağılmasını önlemek üzere
pişirme sırasında fırının kapağını kapalı tutun; et
sondasını (varsa) veya normal bir fırın termometresi
kullanın.
EKO KONVEKSİYONLU*
İçi dolgulu rostoları ve parçalar halinde kesilmiş
etleri tek bir rafta pişirmek için kullanılır. Bu işlev;
yiyeceğin aşırı kurumasını önlemek üzere aralıklı,
hassas havalandırma işlemi uygular. Bu EKO işlevi
kullanılırken, lamba pişirme süresince kapalı olacak,
ancak
'e basmak suretiyle kısa bir süreliğine
tekrar açılabilecektir. EKO çevrimini kullanarak güç
tüketimini optimize etmek için, fırının kapağı, yemek
tamamen pişene kadar açılmamalıdır. 3. seviyeyi
kullanmanız tavsiye edilir. Fırına ön ısıtma uygulamak
gerekmez.
OTOMAK TEMİZLEME
Çok yüksek sıcaklıkta bir çevrim kullanarak, pişirme
sırasındaki sıçramaları ortadan kaldırmak için
kullanılır (yaklaşık 500°C). İki adet kendi kendini
temizleme çevrimi mevcuttur: komple çevrim
(PİROLİZ TEMİZLİK) ve kısa çevrim (PİRO EKSPRES
TEMİZLİK).
Komple çevrimin yalnızca fırın çok kirli ise
kullanılmasını, işlev düzenli aralıklarla kullanılıyorsa
kısa çevrimin kullanılmasını öneriyoruz.
AYARLAR
Fırının ayarlarını değiştirmek için kullanılır (dil,
zaman, sinyal ses düzeyi, parlakk, Eko modu).
Lütfen dikkat edin: Fırın kapalı fakat Eko modu etkin
iken, enerji tasarrufu sağlamak üzere ekran parlaklığı
düşürülecektir. Düğmelerden herhangi birine
basıldığında, otomatik olarak yeniden etkinleştirilir.
TAM OTOMATİK YEMEK TARİFLERİ
Bu işlevi doğru kullandığınızdan emin olmak için,
yemek tarifi kitabını www.hotpoint.eu internet
adresinden indirerek okuyun
Önceden ayarlı 28 yemek tarifinden birini seçmek
için. Fırın, en iyi pişirme sıcaklığı, işlev ve süreyi
otomatik olarak ayarlar. Yemek tarifi kitabında genel
hatlarıyla verilen hazırlama, aksesuar ve kullanılacak
seviye önerilerine uyulması önemlidir.
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji verimliliği
beyanı için referans olarak kullanılmıştır.
TR
15
CİHAZIN İLK KULLANIMI
FIRININ
KULLANIMI
1. LÜTFEN DİLİ SEÇİN
Cihazı ilk açtığınızda dili ve saati ayarlamanız
gerekecek: ekranda mevcut dillerin listesi
gösterilecektir.
Please select language
Italiano
Português do Brasil
English
Lütfen dili seçin
İstediğiniz dili vurgulamak için veya 'e basın,
ardından onaylamak için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Dil, sonradan Ayarlar menüsünden de
değiştirilebilir.
2. SAATİ AYARLAYIN
Dili seçtikten sonra, mevcut saati ayarlamanız
gerekecektir: Ekranda "12:00" yanıp sönecektir.
Premere per impostare il tempo, OK per terminare
HH MM
12:00
ile saati ayarlayın, işiniz bitince OK tuşuna basın
SS DD
Saati ayarlamak için veya 'i kullanın ve 'e
basarak onaylayın.
Lütfen dikkat edin: Uzun süreli güç kesintilerinin ardından
saati tekrar ayarlamanız gerekebilir.
3. GÜÇ TÜKETİMİNİ AYARLAYIN
Fırın, 3 kW'den yüksek bir değere sahip ev şebekesi
ile uyumlu seviyede elektrik gücü tüketecek şekilde
programlanmıştır: evinizdeki güç seviyesi daha düşük
ise, bu değeri azaltmanız gerekecektir.
Ayarlar menüsünü seçmek için
veya 'i kullanın,
'e basın, “Güç”ı seçin ve onaylamak için 'e
basın.
Più di 2,5 kW
Bassa
Alta
Düşük
Yüksek
2,5 kW'ın üzerinde
"Düşük" ayarını seçmek için veya 'i kullanın ve
onaylamak için
'e basın.
4. FIRINI ISITIN
Yeni fırınlar, fabrikada gerçekleştirilen işlemler
nedeniyle koku yayabilir.
Dolayısıyla yemek pişirmeye başlamadan önce, olası
kokuları gidermek için fırının içi boş halde ısıtılmasını
öneriyoruz.
Fırındaki koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
filmleri ve içindeki aksesuarları çıkarın.
İdeal olarak hava dolaşımlı bir işlev kullanarak, fırını
yaklaşık bir saat boyunca 200 °C'ye ısıtın (örn. Zorunlu
Hava veya Konveksiyonlu).
İşlevi doğru şekilde ayarlamak için talimatlara uyun.
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
Ürünü kullanmadan önce, güvenlik talimatlarını dikkatlice okuyun
16
GÜNLÜK KULLANIM
1. BİR İŞLEV SEÇİN
Fırını açmak için düğmesine basın: ekranda
ana menü ile kullanılabilir işlevlerin listesi
görüntülenecektir.
Funzioni di cottura tradizionali manuali
Funzioni Speciali
Impostazioni
Tradizionali
Ayarlar
Özel Fonksiyonlar
Geleneksel
Geleneksel manuel pişirme fonksiyonları
Ana menüde gezinmek için veya 'e basın ve
seçmek istediğiniz öğeyi vurgulayın.
Seçmek istediğiniz öğe ekranda vurgulandığında,
seçimi onaylamak için
'e basın ve ayarlar
menüsüne (aşağı bakın) veya işlevler listesine gidin.
Per riscaldare rapidamente il forno sen
Statico
Ventilato
Preriscaldamento rapido
Fırını içine yemek konulmadan hızlı bir şekilde ısıtır
Konveksiyonlu
Hızlı Ön Isıtma
Alt ve Üstten Isıtma
Ekrandaki listede gezinmek için veya
'e basın. Onaylamak için 'e basın ve ayarlar
menüsüne gidin: ekranda işleve yönelik temel ayarlar
görüntülenecektir.
2. BAŞLAT
Önceden ayarlı değerler, istediğiniz değerlerle aynı
ise,
düğmesine basın.
istendiğinde yemeği fırına yerleştirin; en iyi sonuçlar
için, pişirme tablosundaki talimatları uygulayın.
Inserire gli alimenti
e premere OK
Yiyecek Koy
ve OK tuşuna basın
Pişirmeye başlamak için tekrar 'e basın.
Lütfen dikkat edin: Seçilen işlev ön ısıtma yapılmasını
gerektiriyorsa, ekranda, ön ısıtma aşaması tamamlandığında
yemeği fırına yerleştirmeniz istenecektir. İşlevi herhangi bir
anda durdurmak için düğmesine basın.
3. SICAKLIK / IZGARA
SEVİYESİNİ AYARLAYIN
İmleci SICAKLIK veya IZGARA SEVİYESİNE getirmek
için
veya 'i kullanın, ardından 'e basın: değer
yanıp sönecektir.
Statico
PRERISC.
No
TEMPERATURA
200°C
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
--:--
--:--
Alt ve Üstten Isıtma
SICAKLIK
ÖN ISITMA
PİŞİRME SÜRESİ
BİTİŞ SAA
Hayır
Ayarı değiştirmek için veya 'i kullanın, ardından
onaylamak için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Ayarlar, aynı işlemleri tekrarlamak suretiyle
pişirme sırasında değiştirilebilir.
4. ÖN ISITMA
Bu fırın, her türdeki yiyeceği ön ısıtma aşama
olmadan bile pişirebilir. “Hayır” seçildiğinde toplam
pişirme süresi (ön ısıtma dahil) ve enerji tüketimi
%25'e kadar düşecektir.
İmleci ÖN ISITMA'ya getirmek için
veya 'i kullanın
ve onaylamak için
'e basın.
Statico
PRERISC.
Si
TEMPERATURA
200°C
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
--:--
--:--
Alt ve Üstten Isıtma
SICAKLIK
ÖN ISITMA
PİŞİRME SÜRESİ
BİTİŞ SAA
Evet
veya 'e basarak ayarları değiştirin ve ardından
onaylamak için
'e basın.
Ön ısıtma bittiğinde, fırının ayarlanan sıcaklığa
ulaştığına dair sesli bir sinyal duyulacaktır.
Yiyeceği fırına yerleştirin ve pişirmeye başlayın.
Lütfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına
verilmesi, nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
TR
17
. HIZLI ÖN ISITMA
Bu işlev ile fırına hızlı bir şekilde ön ısıtma uygulamak
mümkündür.
Ana menüden işlevi seçmek için
veya 'i kullanın,
ardından onaylamak için
'e basın.
Premere per regolare
TEMPERATURA
200°C
Ayarlamak için 'e basın
SICAKLIK
Önerilen sıcaklık, istediğiniz sıcaklıkla aynı ise 'e
basın; aksi halde, değiştirmek için önceden açıklandığı
gibi ilerleyin.
Preriscaldam. rapido
TEMPERATURA
200°C
INSERIRE IN
-00:10
SICAKLIK
YERLEŞTİRME KALAN
SÜRE
Hızlı Ön Isıtma
Ön ısıtma bittiğinde, fırının ayarlanan sıcaklığa
ulaştığına dair sesli bir sinyal duyulacakr. Bu noktada,
yiyeceği fırına yerleştirin ve
'e basarak pişirmeye
başlayın: fırın, Alt ve Üstten Isıtma işlevini otomatik
olarak seçecektir.
Farklı bir pişirme işlevi ayarlamak isterseniz,
'e
basın ve istediğiniz işlevi seçin.
Lütfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına
verilmesi, nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
5. SÜREYİ AYARLAYIN
İmleci PİŞİRME SÜRESİ'ne getirmek için veya
'i kullanın ve 'e basın: Ekranda "00:00" yanıp
sönecektir.
Statico
PRERISC.
No
TEMPERATURA
200°C
MM:SS
TEMPO FINE
--:--
00:00
Alt ve Üstten Isıtma
SICAKLIK
ÖN ISITMA
DD:SS
BİTİŞ SAA
Hayır
Ayarı değiştirmek için veya 'i kullanın: Ekranda,
pişirme işleminin tamamlanmasının beklendiği saat de
gösterilecektir.
Statico
PRERISC.
No
TEMPERATURA
200°C
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
19:20
01:00
Alt ve Üstten Isıtma
SICAKLIK
ÖN ISITMA
PİŞİRME SÜRESİ
BİTİŞ SAA
Hayır
Onaylamak için 'e basın.
Lütfen dikkat edin: Bu adımları tekrar uygulayarak,
ayarladığınız süreyi daha sonra pişirme sırasında
bile değiştirebilirsiniz. Pişirme süresi ayarlamamayı
da seçebilirsiniz: Bunu yaparsanız, pişirme işlemi
tamamlandığında fırını manuel olarak kapatmanız
gerekecektir.
6. PİŞİRME BİTİŞ SAATİ /
GECİKMELİ BAŞLATMAYI AYARLAYIN
Pişirme bitiş saatini değiştirerek, başlatma saatini
ertelemek ve pişirmenin ne zaman başlayacağı
programlamak mümkündür. İşlevin süresini
ayarlarken, ekranda pişirmenin tamamlanmasının
beklendiği saat gösterilecektir.
İmleci BİTİŞ SAATİ'ne getirmek için
veya 'i
kullanın ve
'e basın: saat yanıp sönecektir.
PRERISC.
No
TEMPERATURA
200°C
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
Statico
19:20
02:00
Alt ve Üstten Isıtma
SICAKLIK
ÖN ISITMA
PİŞİRME SÜRESİ
BİTİŞ SAA
Hayır
Pişirmenin sona ermesini istediğiniz saati seçmek için
veya 'i kullanın ve 'e basın. 'e basın ve
yemeği fırına yerleştirin.
İşlevi etkinleştirmek için tekrar
'e basın: fırın,
pişirme işleminin istenen saatte sona ermesi için
hesaplanan sürenin ardından otomatik olarak
açılacaktır.
Partenza ritardata
TEMPERATURA
200°C
AVVIO IN
TEMPO FINE
20:20
-07:10
Gecikmeli Başlatma
SICAKLIK BAŞLATMA
BİTİŞ SAA
Programlanan gecikme süresini iptal ederek işlevi
derhal etkinleştirmek için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: bu ayar, yalnızca ön ısıtma
gerekmediğinde kullanılabilir.
. ÜSTÜNÜ KIZARTMA
Fırının bazı işlevleri, pişirme sona erdiğinde
ızgarayı etkinleştirmek suretiyle yiyeceğin yüzeyini
kızartmanızı sağlar.
per prolungare, OK per dorare
Cottura terminata alle 20:00
Pişirmenin bitiş saati: 20:00
ile süre uzatın, OK ile kızartın
Gerekirse, beş dakikalık bir üstünü kızartma çevrimini
etkinleştirmek için
'e basın. 'e basarak, etkin
işlevi sürdürürken pişirme süresini uzatmak da
mümkündür.
Üstünü kızartma işlevini durdurmak üzere, fırını
kapatmak için
'e veya ana menüye erişmek için
'e basın.
18
. TAM OTOMATİK YEMEK TARİFLERİ
Fırın, her yemek için en iyi işlevlerin ve pişirme
sıcaklıklarının önceden ayarlanmış olduğu 28 adet tam
otomatik yemek tarifine sahiptir.
Bu işlevden en iyi şekilde yararlanmak ve en iyi
pişirme sonuçları elde etmek için, www.hotpoint.eu
internet adresimizden yemek tarifi kitabını indirerek
okumanız önerilir
veya 'i kullanarak, ana menüden "Yemek Tarifleri"ni
sin. Onaylamak ve mevcut yemekler listesine
erişmek için
'e basın.
Per la descrizione consultare il ricettario
Petti di pollo
Spiedini
Pollo arrosto
Kebap
Tavuk fırın
Tavuk göğüs kısmı
Açıklamalar için yemek kitabına bakın
Listede gezinmek için veya 'i kullanın ve
seçiminizi doğrulamak için ardından
'e basın.
Pollo arrosto
CONTROLLO
Automatico
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
19:20
-00:32
Tavuk fırın
KONTROL
Otomatik
PİŞİRME SÜRESİ
BİTİŞ SAA
'e basın ve yemeği fırına yerleştirin. İşlevi
etkinleştirmek için tekrar
'e basın.
Bu yemek tarifleri, pişirme bitiş saatini ayarlamanızı
sağlar.
Lütfen dikkat edin: Sesli bir sinyal duyulacak ve seçtiğiniz
işleve uygun olarak hangi işlemleri ne zaman yapmanız
gerektiği (örneğin yemeğin çevrilmesi ve pişirmenin
ilerlemesinin kontrol edilmesi) ekranda gösterilecektir.
. FAVORİLER
Fırının kullanımını kolaylaştırmak için, 10 adede kadar
favori işlev kaydedilebilir.
Pişirmenin bitiş saati: 20:00
ile süre uzatın, OK ile kızartın
Bir işlevi favori olarak kaydetmek ve mevcut ayarla
gelecekte kullanmak üzere saklamak isterseniz,
pişirme sona erdikten sonra
'e basılı tutun.
Onaylamak için
'e basın: ekranda, favoriler
listenize 1 ile 10 arası bir rakama işlevi kaydetmeniz
istenecektir.
Premere OK per salvare << per annullare
Termoventilato1
Zorunlu Hava
Kaydetmek için OK'e basın veya ile iptal edin
Rakamı seçmek için veya 'i kullanın, ardından
onaylamak için
'e basın.
Lütfen dikkat edin: İptal etmek için 'e basın. Hafıza dolu
veya söz konusu numara halihazırda alınmış ise, işlevin
üzerine yazılacaktır.
Kaydettiğiniz işlevlere daha sonra erişmek için,
'i basılı tutun: ekranda, favori işlevler listeniz
gösterilecektir.
La selezione delle tue ricette preferite
Termoventilato
Statico
Pizza
Alt ve Üstten Isıtma
Zorunlu Hava
Pizza
En çok pişirdiğiniz yemeklerin tarifleri
İşlevi seçmek için veya 'i kullanın, 'e basarak
onaylayın ve ardından, etkinleştirmek için
'e basın.
. AYARLAR
Ana menüden Ayarlar'ı seçmek için veya
'i kullanın, ardından onaylamak için 'e basın.
Değiştirmek istediğiniz öğeyi seçin ve Ayarlar
menüsüne girmek için
'e basın. Yeni ayarı
seçtiğinizde,
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Eko Modu etkin iken, fırın kapatıldığında
ekranın parlaklığı azalır. Pişirme sırasında, bir dakika sonra ışık
otomatik olarak kapanacaktır.
TR
19
. ZAMAN AYARI
Fırın kapatıldığında, ekran zaman ayarı olarak
kullanılabilir. İşlevi etkinleştirmek için, fırının kapalı
olduğundan emin olun ve ardından
'e basın:
zaman ayarı ekranda yanıp sönecektir.
Premere per impostare il timer, OK per avviare
00 : 00 : 00
(HH) (MM) (SS)
ile zamanı ayarlayın, OK ile başlatın
SS DD SS
İstediğiniz uzunlukta süreyi ayarlamak için veya
'e basın ve ardından bağımsız zamanlayıcıyı
etkinleştirmek için
'e basın. Zaman ayarı seçilen
süreyi geri saymayı bitirdiğinde sesli bir sinyal
duyulacaktır.
Lütfen dikkat edin: Bağımsız zamanlayıcı, herhangi bir pişirme
çevrimini etkinleştirmez.
Zaman ayarını herhangi bir anda durdurmak için 'e basın.
. TUŞ KİLİDİ
Tuşları kilitlemek için, ve 'e aynı anda basarak
en az beş saniye basılı tutun.
Blocco a chiave
Attiv.
Tuş kilidi etkinleştirildi
Tuş kilidini kaldırmak için, aynı prosedürü tekrarlayın.
Lütfen dikkat edin: Bu işlev, pişirme sırasında da
etkinleştirilebilir. Güvenlik nedenlerinden ötürü, fırın,
düğmesine basılarak herhangi bir zamanda kapatılabilir.
. OTOMATİK TEMİZLEME
Ana menüden Temizleme'yi seçmek için veya 'i
kullanın, ardından onaylamak için
'e basın.
Pulizia di 2 ore ad alta temperatura
Pirolisi express
Pirolisi
Piro Ekspres Temizlik
Piroliz Temizlik
2 saat süren yüksek sıcaklıkta temizlik işlemi
Menüden “Piroliz Temizlik” veya “Piroliz Ekspres
Temizlik”i seçin ve
'e basın: ekranda, seçilen
çevrimin süresi ve biteceği saat gösterilecektir.
düğmesine basın: ekranda, temizleme çevrimini
başlatmak için uyulması gereken talimatlar
gösterilecektir.
2/3
Rimuovere tutti gli accessori
dal forno e premere OK
Tüm aksesuarları fırından
çıkarın ve OK tuşuna basın
Temizleme öncesinde, raf kılavuzları da dahil olmak
üzere tüm aksesuarları fırından çıkarmaya özellikle
dikkat edin.
Her talimatı uyguladıktan sonra, bir sonraki adıma
geçmek için
'e basın.
Son doğrulamadan sonra, fırın temizlik çevrimini
başlatacak ve kapak otomatik olarak kilitlenecektir:
Temizleme çevriminin ilerlemesini göstermek üzere,
ekranda derhal bir ilerleme çubuğu içeren bir mesaj
görünecektir.
La porta verrà bloccata
durante la pulizia
Temizlik sırasında
kapı kilitlenir
TEMPO
TEMPO FINE
15:00
-00:59
Pulizia
Temizlik
SAAT
BİTİŞ SAA
Çevrim tamamlandığında ekranda bir mesaj yanıp
sönecektir. Kalan sıcaklık ekranda gösterilecek ve
kapak, fırının içindeki sıcaklık güvenli bir seviyeye
düşene kadar kilitli kalacaktır.
Ekranda daha sonra geçerli saat gösterilecektir.
20
ŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdeki yiyecekleri pişirirken
kullanılacak en iyi işlev, aksesuarlar ve seviye
listelenmiştir.
Pişirme süreleri yemeğin fırına konulduğu andan
itibaren başlar, ön ısıtma (gerekirse) hariç tutulmuştur.
Pişirme sıcaklıkları ve süreleri yaklaşık olarak verilmiştir
ve yemeğin miktarına ve kullanılan aksesuar türüne
göre değişir.
İlk başta önerilen en düşük değerleri kullanın, eğer
yemek yeterince pişmezse o zaman yüksek değerlere
geçin.
Verilen aksesuarları kullanın ve koyu renkli metal
fırın kaplarını ve fırın tepsilerini tercih edin. Aynı
zamanda Payreks veya kumlu taştan yapılmış tava ve
aksesuarlar da kullanabilirsiniz: bu durumda pişirme
süresi biraz daha uzayabilir.
BİRKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
ZORUNLU HAVA işlevini kullanarak, farklı yiyecekleri
farklı raflara yerleştirerek (örneğin: balık ve sebze),
aynı anda pişirebilirsiniz.
Daha kısa pişirme süresi gerektiren yemeği çıkarın ve
daha uzun süre gerektiren yemeği fırında tutmaya
devam edin.
TATLILAR
Alt ve üstten ısıtma işleviyle tek bir raf üzerinde
lezzetli tatlılar pişirin.
Koyu renkli metal fırın kapları kullanın ve bunları
daima cihazla birlikte verilen rafın üzerine yerleştirin.
Birden fazla seviye üzerinde pişirmek için Zorunlu
Hava işlevini seçin ve fırın kaplarını raflar üzerinde
dağınık yerleştirerek, hava dolaşımına yardımcı olun.
Mayalı bir kekin tamamen pişip pişmediğini anlamak
için kekin ortasına tahta bir kürdan batırın. Eğer
kürdan dışarıya temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
Eğer yapışmaz fırın kapları kullanıyorsanız kenarlarını
yağlamayın, yoksa tatlının kenarları eşit şekilde
kabarmayabilir.
Yiyeceğiniz, pişirme sırasında “şişerse”, bir sonraki
pişirmenizde daha düşük bir sıcaklık kullanın ve
eklediğiniz sıvı miktarını azaltmayı veya karışımı daha
nazik karıştırmayı düşünün.
Islak ve kremalı tatlılar (cheesecake veya meyveli
tartlar) Konveksiyonlu pişirme işlevinin kullanılmasını
gerektirir.
Eğer kekin altı ıslaksa, rafı alçaltın ve iç dolgusunu
eklemeden önce kekin altına ekmek kırıntıları veya
bisküvi kırıkları serpin.
PİZZA
Pizzanın altının çıtır çıtır olması için fırın tepsilerini
hafifçe yağlayın.
Mozzarellayı, pişirme süresinin üçte ikisine
geldiğinizde pizzanın üzerine serpin.
KABARTMA
Hamuru fırına koymadan önce üzerini nemli bir bezle
kapatmak her zaman en iyisidir.
Bu fonksiyonla hamurun kabarma süresi, oda
sıcaklığına (20 - 25°C) göre üçte bir oranında
kısalmaktadır.
Pizza için kabarma süresi, 1 kg hamur için yaklaşık bir
saat civarından başlar.
ET
Pişirilecek parça etin büyüklüğüne uygun olan
herhangi bir fırın tepsisi veya ateşe dayanıklı (Payreks)
kap kullanın.
Rosto etlerde, kabın içine biraz et suyu eklemenizi ve
lezzet katması için pişirme sırasında ara sıra bu suyu
etin üzerinde gezdirmenizi öneririz. Et pişince, 10-15
dakika daha fırında bekletin veya alüminyum folyoya
sarın.
Eti ızgarada pişirmek istediğinizde, her yerinin eşit
oranda pişmesi için her yerinden eşit kalınlıkta
kesmelisiniz. Çok kalın et parçalarının pişmesi daha
uzun sürer. Etin dışının yanmasını önlemek için, tel
rafın konumunu alçaltarak, eti ızgaradan daha uzağa
alın. Eti, pişirme süresinin üçte ikisine geldiğinizde
çevirin.
Pişme sularını toplamak için, etin konulduğu ızgaranın
hemen altına, içine yarım litre su konulmuş bir
damlama tepsisi yerleştirin. Gerektikçe su ekleyin.
FAYDALI İPUÇLARI
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Whirlpool FI7 891 SP IX HA Use and care guide

Tip
Use and care guide