V-ZUG 834 Kullanma talimatları

Tip
Kullanma talimatları
V-ZUG Ltd
GK21TI
Kullanma kılavuzu
2 Ø = cm
GK21TI


: :
: :
,(&
3
EEE Yönetmeliǧine Uygundur. PCB içermez.
ô İçindekiler
Kullanım kιlavuzu
Güvenlik uyarıları .......................................................................3
Hasar sebepleri...................................................................................4
Çevre koruma..............................................................................5
Çevre kurallarına uygun şekilde imha edilmesi ............................5
Enerji tasarrufu için tavsiyeler...........................................................5
İndüksiyonlu pişirme..................................................................5
İndüksiyonlu Pişirmenin Avantajları .................................................5
Kaplar....................................................................................................5
Cihazı tanıyınız ...........................................................................6
Kumanda paneli..................................................................................6
Pişirme bölümleri ................................................................................6
Kalan ısı göstergesi............................................................................6
Pişirme tezgahının programlanması........................................7
Ocağın açılması ve kapatılması .......................................................7
Pişirme bölümünün ayarlanması......................................................7
Pişirme tablosu....................................................................................7
Powerboost Fonksiyonu............................................................9
Kullanım kısıtlamaları ........................................................................9
Devreye alınması .................................................................................9
Desactivar ............................................................................................9
Otomatik süre sınırlaması .........................................................9
Sesli sinyalin devre dışı bırakılması .........................................9
Önlemler ve temizlik...................................................................9
Pişirme tezgah
ı ....................................................................................9
Pişirme tezgahının çerçevesi
............................................................9
Arızaların giderilmesi...............................................................10
Cihazın çalışması sırasında çıkan normal gürültü ..................... 10
Teknik Destek Servisi...............................................................10
: Güvenlik uyarıları
Bu kullanım kılavuzu dikkatlice okunmalıdır.
Kullanım kılavuzu, montaj kılavuzu ve
cihazın belgeleri sonraki bir kullanım veya
sonraki kullanıcılar için muhafaza
edilmelidir.
Cihazı ambalajından çıkardıktan sonra
kontrol ediniz. Nakliye süresince hasar
olması durumunda cihazı açmayınız, Teknik
Destek Servisi ile bağlantı kurunuz ve ortaya
çıkan hasarları yazılı olarak belirtiniz, aksi
takdirde her türlü tazminat hakkı
kaybedilecektir.
Bu cihaz, verilen montaj kılavuzundaki
talimatlara uygun şekilde monte edilmelidir.
Bu cihaz sadece evde ve ev ortamında
kullanılmak için tasarlanmıştır. Cihazı
sadece yiyecek ve içecek hazırlamak için
kullanınız. Cihaz çalışırken dikkatli olunuz.
Cihazı sadece kapalı alanlarda kullanınız.
Ocak kapağı kullanmayınız. Aşırı ısınma,
kıvılcım oluşmasına veya malzemelerin
etrafa saçılması gibi kazalara neden olabilir.
Uygun olmayan koruma cihazları veya
çocuk güvenlik bariyeri kullanmayınız.
Bunlar kazalara sebep olabilir.
Bu cihaz harici bir zamanlayıcı veya uzaktan
kumanda ile kullanılmak üzere
tasarlanmamıştır.
Bu cihaz 8 yaşından küçük çocuklar, sınırlı
fiziksel, zihinsel ve duygusal yeteneklere
sahip kişiler ve eksik tecrübe veya bilgi
sahibi kişiler tarafından ancak sorumlu bir
kişinin denetimi altında olmaları veya
kendilerine cihazın güvenli kullanımı ve
ortaya çıkabilecek tehlikeler hakkında bilgi
verilmiş olması durumunda kullanılabilir.
Çocuklar cihazla oynamamalıdır. Temizlik
ve kullanıcı bakımı çocuklar tarafından
yapılamaz; ancak 8 yaşından büyük
çocuklar denetim altında yapabilir.
8 yaşından küçük çocukları cihazdan ve
bağlantı kablosundan uzak tutunuz.
Kalp pili veya benzer bir medikal cihaz
taşınması durumunda, indüksiyonun çalışır
durumdaki pişirme tezgahlarını kullanırken
veya onlara yaklaşırken özellikle dikkat
edilmelidir. Cihazın mevcut yönetmeliklere
uygun olduğundan emin olmak ve olası
uyumsuzluklardan haberdar olmak için
doktorunuza veya cihazın üreticisine
danışınız.
Y
angın tehlikesi!
Sıcak sıvı yağlar ve katı yağlar kolay alev
alırlar. Sıcak sıvı yağlar ve katı yağlar asla
gözetimsiz şekilde bırakılmamalıdır. Ateşi
asla su ile söndürmeye çalışmayınız.
Ocağı kapatınız. Alevleri dikkatlice bir
kapak, yangın battaniyesi veya benzeri bir
malzeme ile söndürünüz.
Yangın tehlikesi!
Ocaklar çok sıcak olur. Pişirme
bölümünün üzerine asla yanıcı cisimler
koymayınız. Pişirme bölümünün üzerine
hiçbir cisim koymayınız.
Yangın tehlikesi!
Cihaz sıcak olur. Yanıcı cisimleri veya
sprey tüpleri doğrudan pişirme bölümünün
altındaki çekmecelerde muhafaza
etmeyiniz.
4
Yanma tehlikesi!
Pişirme gözleri ve bunların çevresi,
özellikle mevcut olması halinde ocak
çerçevesi, çok ısınmaktadır. Sıcak
bölgelere dokunulmamalıdır. Çocuklar
uzak tutulmalıdır.
Yanma tehlikesi!
Ocak ısıtıyor, ama gösterge çalışmıyor.
Sigorta kutusundaki sigortayı kapatınız.
şteri hizmetlerini arayınız.
Yanma tehlikesi!
Metal cisimler ocak üzerinde çok hızlı
ısınır. Örneğin bıçak, çatal, kaşık ve kapak
gibi metal cisimleri asla ocağın üzerine
bırakmayınız.
Yangın tehlikesi!
Pişirme tezgahını her kullanımdan sonra
mutlaka ana şalterden kapatınız. Kap
olmadığı için pişirme tezgahının otomatik
olarak kapanacağınışünmeyiniz.
Elektrik çarpma tehlikesi!
Usulüne aykırı onarımlar tehlike teşkil
eder. Onarımlar ve hasarlı elektrik
kablolarının değiştirilmesi, sadece
tarafımızdan eğitilmiş bir müşteri hizmetleri
teknisyeni tarafından yapılmalıdır. Cihaz
arızalıysa elektrik fişini çekiniz veya sigorta
kutusundan sigortayı kapatınız. Müşteri
hizmetlerini arayınız.
Elektrik çarpması tehlikesi!
İçeri sızan su elektrik çarpmasına neden
olabilir. Yüksek basınçlı veya buharlı
temizleyici kullanılmamalıdır.
Elektrik çarpma tehlikesi!
Arızalı bir cihaz elektrik çarpmasına neden
olabilir. Arızalı bir cihazı kesinlikle
açmayınız. Elektrik fişini çekiniz veya
sigorta kutusundan sigortayı kapatınız.
şteri hizmetlerini arayınız.
Elektrik çarpma tehlikesi!
Seramik camda bulunan açıklıklar veya
kırıklar elektrik çarpmasına neden olabilir.
Sigorta kutusundaki sigortayı kapatınız.
şteri hizmetlerini arayınız.
Arızalanma tehlikesi!
Bu tezgahta iç bölüme takılı bir fan
bulunmaktadır. Pişirme tezgahının altında
bir çekmece bulunması halinde içinde
küçük cisim veya kağıt bulundurmayınız, fan
tarafından çekilmeleri halinde fanı bozabilir
veya soğutma işlemini gerçekleştirmesine
engel olabilir.
Kabın içindekilerle fanın girişi arasında en
az 2 cm mesafe bırakılmalıdır.
Yaralanma tehlikesi!
Benmaride pişirme sırasında aşırı ısınma
nedeniyle ocak ve kap çatlayabilir.
Benmarideki kap, su doldurulmuş
tencerenin tabanına doğrudan temas
etmemelidir. Sadece ısıya karşı dayanıklı
kapları kullanınız.
Yaralanma tehlikesi!
Pişirme tencereleri, tencere tabanı ile ocak
arasındaki sıvı nedeniyle aniden
sıçrayabilir. Ocak ve tencere tabanı her
zaman kuru bir şekilde tutulmalıdır.
Hasar sebepleri
Dikkat!
Kapların altındaki pürüzlü yüzeyler pişirme tezgahını çizebilir.
Pişirme bölümlerine boş kap yerleştirmeyiniz. Hasara yol
açabilir.
Kumanda paneline, gösterge bölümlerine veya tezgah
çerçevesine sıcak kapları koymayınız. Hasara yol açabilir.
Sert veya sivri uçlu cisimlerin pişirme tezgahına düşmesi
hasara yol açabilir.
Alüminyum folyolar ve plastik kaplar sıcak pişirme bölümleri
üzerine koyulduklarında erirler. Pişirme tezgahında koruyucu
kapak kullanılması önerilmez.
Genel bakış
Aşağıdaki tabloda en sık görülen hasarları sunuyoruz.
Hasarlar Neden Önlem
Lekeler Dökülen yiyecekler Taşan yiyecekleri derhal bir cam zımparası ile temizleyiniz.
Uygun olmayan temizlik ürünleri Pişirme tezgahlarının temizliği için sadece uygun temizlik maddelerini kul-
lanınız.
Çizikler Tuz, şeker ve un Pişirme tezgahını tepsi veya mutfak tezgahı olarak kullanmayınız.
Kapların altındaki girinti ve çıkıntılar
cam seramiği çizer.
Kapları kontrol ediniz.
Renk kayıpları Uygun olmayan temizlik ürünleri Pişirme tezgahlarının temizliği için sadece uygun temizlik maddelerini kul-
lanınız.
Kapların sürtünmesi
Sahan ve tavaların yerlerini değiştirirken onları yukarı kaldı
rınız.
Kabarıklıklar Şeker, yüksek şeker içerikli maddeler Devrilen yiyecekleri derhal bir cam zımparası ile temizleyiniz.
5
Çevre koruma
Çevre kurallarına uygun şekilde imha
edilmesi
Ambalaj malzemesini çevre kurallarına uygun şekilde imha
ediniz.
Enerji tasarrufu için tavsiyeler
Daima tencerelerin kendi kapaklarını kullanınız. Kapaksız
pişirmek, çok daha fazla enerji gerektirir. Kabın içini kapağı
kaldırmadan görebilmek için cam bir kapak kullanı nız.
Düz tabanlı kaplar kullanınız. Düz tabana sahip olmayan
kaplar daha fazla enerji tüketilmesine neden olur.
Kabın tabanının çapı pişirme bölümünün çapıyla uyumlu
olmalıdır. Dikkat: imalatçılar genelde kapları n üst çapını
belirtirler ve bu da çoğu zaman kabın taban çapından daha
büyüktür.
Küçük miktarları pişirmek için küçük kaplar kullanınız. Büyük
ancak az dolu bir kap çok enerji harcar.
Pişirme esnasında az su kullanınız. Böylece enerji tasarrufu
sağlanır ve sebzelerdeki bütün vitamin ve mineraller
korunmuş olur.
Pişirmeyi sürdürecek en düşük güç seviyesini seçiniz. Yüksek
güç seviyelerinde enerji kaybı olur.
İndüksiyonlu pişirme
İndüksiyonlu Pişirmenin Avantajları
İndüksiyonlu pişirme geleneksel ısıtma yönteminde kökten bir
değişiklik olarak görülmektedir, ısı doğrudan kapta toplanır. Bu
sebepten dolayı birtakım avantajlar sunar:
Doğrudan kabı ısıttığı için; pişirme ve kızartmalarda büyük
çabukluk sağlar.
Enerji tasarrufu sağlar.
Daha basit bakım ve temizlik. Taşan yiyecekler hemen
yanmaz.
Isı kontrolü ve emniyet; kontrol kumandasının kullanılmasıyla
tezgah anında enerji verir veya enerjiyi keser. Eğer kap
indüksiyonlu pişirme bölümü kapatılmadan kaldırılırsa
indüksiyonlu pişirme bölümü güç vermeyi keser.
Kaplar
Ferromanyetik kaplar sadece indüksiyonlu pişirmeye uygun
kaplardır, bunlar:
emaye çelik
demir döküm
paslanmaz çelikten indüksiyonlu pişirme kaplarıdır.
Kapların uygun olup olmadığını anlamak için kabın tabanının
mıknatısa yapışıp yapışmadığına bakınız.
İndüksiyon için tabanın tümü demir mıknatıs olmayan başka tür
kaplar da bulunmaktadır.
Uygun olmayan kaplar
Difüzör plakalar veya kaplar kullanmayınız:
normal ince çelik kaplar
cam kaplar
toprak kaplar
bakır kaplar
alüminyum kaplar
Kabın tabanının özellikleri
Kapların taban özellikleri pişirmenin homojenliğini etkileyebilir.
Paslanmaz çelikten "sandviç" kaplar gibi ısının yayılmasına
yardımcı olan malzemelerden üretilmiş kaplar ısının yayılmasına
yardımcı olarak zaman ve enerji tasarrufu sağlar.
Bu cihaz, ömrünü doldurmuş elektrikli ve elektronik
cihazlar ile ilgili Avrupa yönetmeliği 2012/19/EG’ye
(waste electrical and electronic equipment – WEEE)
uygun şekilde işaretlenmiştir.
Bu yönetmelik, eski cihazların geri alımı ve
değerlendirilmesi ile ilgili AB-çapındaki uygulamaların
çerçevesini belirtmektedir.
Daha küçük çaplı mıknatıslı bir
alanda büyük kaplar kullanılır-
ken, yalnızca mıknatıslı alan ısıtıl-
dığı için ısı dağılımı homojen
olmayabilir.
Tabanına alüminyum alan takıl-
mış kaplar mıknatıslı alanı azaltır,
bu yüzden verilen güç daha az
olabilir veya kabı tespit etmekte
problemler olabilir, hatta kap hiç
tespit edilemeyebilir.
İyi pişirme sonuçları elde etmek
için kabın mıknatıslı alan çapının
pişirme bölümü boyutuna ayar-
lanması tavsiye edilir. Bir pişirme
bölümünde kap tespit edilme-
diyse, hemen altındaki çap böl-
mesinden onu kontrol edin.
6
Kap olmaması veya ebadının uygun olmaması
Seçili pişirme bölümüne kap yerleştirilmemişse, kap uygun
malzemeden yapılmamışsa ya da uygun boyuta sahip değilse,
pişirme bölümünün göstergesinde yanar durumda bulunan
pişirme seviyesi göstergesi yanıp sönmeye başlayacaktır. Yanıp
sönmemesi için uygun kabı koyunuz. Eğer 90 saniyeden fazla
gecikilirse pişirme bölümü otomatik olarak kapanacaktır.
Boş ya da ince tabanlı kaplar
Boş kapları ısıtmayınız, ince tabanlı kap kullanmayınız. Pişirme
tezgahı bir iç güvenlik sistemi ile donatılmıştır, ama boş bir kap
o kadar çabuk ısınabilir ki "otomatik kapanma" sistemi devreye
girecek zaman bulamayabilir ve kap çok yüksek bir ısıya
ulaşabilir. Kabın tabanı eriyebilir ve hatta tezgahın camı zarar
görebilir. Bu durumda kaba dokunmayınız ve pişirme bölümünü
kapatınız. Eğer soğuduktan sonra çalışmıyorsa, teknik destek
servisiyle temasa geçiniz.
Kabın tanınması
Her pişirme bölümünün kapları tanımasının bir alt limiti vard
ır ve
bu limit, kullanılan kabın malzemesine bağlı olarak değişir. Bu
sebepten dolayı kabın çapına en uygun pişirme bölümü
kullanılmalıdır.
Cihazı tanıyınız
2. sayfada ocakların boyutları ve performanslarına ilişkin daha
fazla bilgi bulabilirsiniz.
Kumanda paneli
Kumanda yüzeyleri
Bir sembole basıldığında ilgili fonksiyon devreye girer.
Bilgi: Kumanda yüzeylerini daima kuru tutunuz. Nem çalışmayı
etkileyebilir.
Pişirme bölümleri
Kalan ısı göstergesi
Pişirme tezgahlarından hangilerinin hala sıcak olduğu her
bölümde kalan ısı göstergesi ile gösterilir. Bu işareti gösteren
pişirme bölümüne dokunmaktan kaçınınız.
Tezgâh kapalı olsa bile, pişirme bölümü sıcak durumda iken
œ
veya
göstergesi yanık kalacaktır.
Pişirme bölümünü kapatmadan kabın alınması halinde,
œ veya
göstergesi ve seçili güç seviyesi sırayla görünecektir.
Kullanım
1 Güç seviyesini seçiniz
Kumanda alanları
#
Ana şalter
Powerboost fonksiyonu
Göstergeler
İşletim durumu
-Š
Pişirme kademeleri
Powerboost fonksiyonu
/œ
Kalan ısı
Pişirme bölümü
$
Tekli pişirme bölümü Uygun ebatta bir kap kullanınız.
Sadece indüksiyonlu pişirmeye uygun kaplar kullanınız, ayrıca “Uygun kaplar" bölümüne bakınız.
7
Pişirme tezgahının programlanması
Bu bölümde bir pişirme bölümünün nasıl ayarlandığı
gösterilmektedir. Tabloda farklı yemek türleri için güç seviyeleri
ve pişirme süreleri gösterilmektedir.
Ocağın açılması ve kapatılması
Ocak, ana şalter ile açılır ve kapatılır.
ılması:
# sembolüne dokununuz. Ana şalter üzerindeki
gösterge yanar. Ocak çalışmaya hazırdır.
Kapatılması:
# sembolüne, ana şalter üzerinden gösterge
sönene kadar dokununuz. Tüm ocaklar kapanır. Kalan ısı
göstergesi, ocaklar yeterince soğuyana kadar yanmaya devam
eder.
Bilgiler
Tüm ocaklar 20 saniyeden uzun bir süre kapalı kaldığında
pişirme bölümü otomatik olarak kapanır.
Kontrol elemanları, sembolüne dokunulduğunda 0
konumuna getirilmiyorsa ocak göstergesi alanındaki
#
göstergesi yanıp söner. Ocak kapalı kalır.
Pişirme bölümünün ayarlanması
Tercih ettiğiniz güç seviyesini kumandalarla ayarlayınız.
0 = pişirme bölümü kapalı.
Güç seviyesi 1 = minimum güç.
Güç seviyesi 9 = maksimum güç.
Güç seviyesinin seçilmesi
Tercih ettiğiniz güç seviyesine gelene kadar kumandayı sağa
çeviriniz.
Gösterge ekranında, seçilen güç seviyesi yanar.
Pişirme bölümünün kapatılması
0 pozisyonuna gelene kadar kolu sola çeviriniz. Pişirme bölümü
kapanır ve kalan ısı göstergesi belirir.
Bilgi: İndüksiyonlu pişirme bölümüne kap yerleştirilmemişse
seçili güç seviyesi yanıp söner. Belli bir süre geçtikten sonra
pişirme bölümü kapanacaktır.
Pişirme tablosu
Aşağıdaki tabloda bazı örnekler verilmektedir.
Pişirme süreleri güç seviyesinde, yiyeceklerin türüne, ağırlığına
ve miktarına bağlıdır. Bundan dolayı farklılıklar göstermektedir.
Püre, krema ve yoğun soslar ısıtılıyorsa, bunları ara sıra pişirme
bölümünden alınız.
Pişirmeyi başlatmak için pişirme seviyesi 9'u kullanınız.
Güç seviyesi Pişirme süresi
Eritme
Çikolata, çikolata kaplaması 1-2 -
Tereyağı, bal, jelatin 1-2 -
Isıtma ve sıcak tutma
Süzme çorba (örn. mercimek) 1-2 -
Süt** 1-2 -
Suda haşlanmış sosis** 3-4 -
Buz çözme ve ısıtma
Derin dondurucudan çıkmış ıspanak 3-4 15-25 dak.
Derin dondurucudan çıkmış gulaş 3-4 30-40 dak.
Kısık ateşte pişirme, kısık ateşte haşlama
Patates köftesi* 4-5 20-30 dak.
Balık* 4-5 10-15 dak.
Beyaz soslar, örn. beşamel 1-2 3-6 dak.
Çırpılmış soslar, örn. Barnesi sosu, Hollanda sosu 3-4 8-12 dak.
* Kapaksız pişirme
** Kapaksız
*** Sık sık çeviriniz
8
Buharda haşlama, pişirme, kavurma
Pilav (iki katı suyla) 2-3 1530 dak.
Sütlaç 2-3 30-40 dak.
Soyulmamış patates 4-5 25-30 dak.
Soyulmuş tuzlu patates 4-5 15-25 dak.
Makarna 6-7* 6-10 dak.
Güveç, çorbalar 3-4 15-60 dak.
Sebzeler 3-4 10-20 dak.
Sebzeler, derin dondurucudan çıkanlar 3-4 7-20 dak.
Düdüklü tencereyle güveç 4-5 -
Yahniler
Et rulosu 4-5 50-60 dak.
Yahni 4-5 60-100 dak.
Gulaş 3-4 50-60 dak.
Az yağda Pişirme / Kızartma**
Fileto, sade veya galetalı 6-7 6-10 dak.
Derin dondurucudan çıkmış filetolar 6-7 8-12 dak.
Pirzola, sade veya galetalı*** 6-7 8-12 dak.
Biftek (3 cm kalınlığında) 7-8 8-12 dak.
ğüs (2 cm kalınlığında)*** 5-6 10-20 dak.
ğüs, derin dondurucudan çıkmış*** 5-6 10-30 dak.
Hamburgerler, et köfteler (3 cm kalınlığında)*** 4-5 30-40 dak.
Balık ve sade balık fileto 5-6 8-20 dak.
Balık ve galeta unlu balık fileto 6-7 8-20 dak.
Derin dondurucudan çıkmış galetalı balık, örn. balık şiş 6-7
8-12 dak.
İri karides ve karides 7-8 4-10 dak.
Derin dondurucudan çıkmış yemekler, örn., soteler 6-7 6-10 dak.
Krepler 6-7 art arda kızartma
Omlet 4-5 art arda kızartma
Tavada yumurta 5-6 3-6 dak.
Kızartma** (1-2 litre yağda porsiyon ba
şına 150-200g)
Porsiyonları sıra ile kızartı-
nız
Dondurulmuş ürünler, örn., patates kızartması, tavuk nugget 8-9
Dondurulmuş kroket 7-8
Et, örn., tavuk parçaları 6-7
Galeta unu veya biraya yatırılmış balık 6-7
Galeta unlu veya biraya yatırılmış sebzeler, mantarlar, örn., yemeklik mantar 6-7
Hamur işleri, örneğin lokma tatlısı, dinlendirilmiş meyve 4-5
Güç seviyesi Pişirme süresi
* Kapaksız pişirme
** Kapaksız
*** Sık sık çeviriniz
9
Powerboost Fonksiyonu
Powerboost fonksiyonu ile yiyecekler Š güç seviyesi
kullanılarak daha hızlı ısıtılabilir.
Kullanım kısıtlamaları
Bu fonksiyon, aynı gruptaki diğer ocaklar çalışır durumda
olmadığı zaman tüm ocaklar için kullanılabilir (bkz. Resim)
Örneğin bu fonksiyon Ocak 1 için etkinleştirilmek istendiğinde
Ocak 2 kapalı olmalıdır ve bunun tam tersi. Aksi takdirde ocak
kademeleri göstergesinde değişimli olarak
harfi ve ocak
kademesi yanıp söner. Ardından ise önceden seçilmiş ocak
kademesi otomatik olarak ayarlanır.
Devreye alınması
1. Tercih ettiğiniz güç seviyesini seçiniz.
2. Seçilmiş pişirme bölümüne ait sembolüne basınız.
göstergesi yanar. Fonksiyon devreye alınmış olacaktır.
Devre dışı bırakılması
sembolüne basınız. göstergesi yanar. Powerboost
fonksiyonu devreden çıkarılmış olacaktır.
Bilgi: Belirli durumlarda Powerboost fonksiyonu tezgahın iç
kısmındaki elektronik bileşenleri korumak için otomatik olarak
devreden çıkabilir.
Otomatik süre sınırlaması
Pişirme bölümü uzun süredir çalışıyor ve hiçbir ayarı
sonlandırmıyorsa, otomatik süre sınırlaması devreye girer.
Pişirme bölümü ısınmayı durdurur. Pişirme bölümünün gösterge
ekranında sırasıyla
, , ve kalan ısı göstergesi /œ yanıp
söner.
Kumanda 0 seviyesine getirildiğine gösterge söner. Artık
pişirme bölümü yeniden ayarlanabilir.
Otomatik zaman sınırlaması, seçilen güç seviyesine uygun
olarak devreye girer (1 ila 10 saat arası).
Sesli sinyalin devre dışı bırakılması
Bir sembole basıldığında, kısa bir sesli sinyal ile onaylanır.
Modele göre, bu sinyal devre dışı bırakılabilir.
1. Pişirme bölümlerini güç seviyesine getiriniz.
2. Kumanda panelinin sağına yerleştirilmiş kumandanın ait
olduğu pişirme bölümünden başlayarak tüm pişirme
bölümlerini arka arkaya açınız.
3. Sol pişirme bölümüne ait olan sembolüne en az 5 saniye
süre ile basınız. Sürenin sonunda sesli bir onay sinyali
duyulur.
Sesli sinyal yeniden devreye alınabilir. Bunun için devre dışı
bırakma ile aynı işlemler uygulanır.
Önlemler ve temizlik
Bu bölümde belirtilen tavsiye ve uyarılar pişirme tezgahının en
iyi şekilde bakımı ve temizliği konusunda yardımcı olacaktır.
Pişirme tezgahı
Temizlik
Pişirme tezgahını her pişirmeden sonra temizleyiniz. Bu şekilde
yapışmış artıkların yanmasını önlersiniz. Yeterince soğumadan
pişirme tezgahını temizlemeyiniz.
Pişirme tezgahlarının temizliği için sadece uygun temizlik
maddelerini kullanınız. Ürün kutusu üzerinde belirtilen talimatları
dikkatle okuyunuz.
Aşağıda belirtilenleri kesinlikle kullanmayınız:
Seyreltmesiz bulaşık makineleri
Bulaşık makinesi deterjanı
Aşındırıcı maddeler
Fırın spreyi veya leke çıkarıcı gibi aşındırıcı ürünler
Çizen süngerler
Yüksek basınçlı temizleyiciler veya buharlı temizleme
makineleri
Kurumuş kirleri temizlemenin en iyi yolu bir cam kazıyıcı
kullanmaktır. Üretici önerilerine uyunuz.
Teknik Destek Servisi veya online mağazamızdan uygun cam
kazıyıcı satın alınabilir.
Pişirme tezgahının çerçevesi
Pişirme tezgahının çerçevesinde oluşabilecek hasarlara karşı
aşağıdaki uyarıları dikkate alınız.
Sadece az sabunlu sıcak su kullanınız.
Asla delici ve zedeleyici ürünler kullanmayınız
Cam zımparası kullanmayınız
10
Arızaların giderilmesi
Genelde arızalar küçük ayrıntılardan kaynaklanır. Teknik Destek
Servisi'ni çağırmadan önce aşağıdaki tavsiye ve uyarıları
gözden geçiriniz.
Cihazın çalışması sırasında çıkan
gürültü
İndüksiyonlu ısıtma teknolojisi ısının doğrudan kabın altında
toplanmasını sağlayan elektromanyetik alanlar oluşturulması
temeline dayanır. Bunlar, kabın yapısına bağlı olarak, aşağıdaki
gibi çeşitli gürültü ve titreşimler çıkarabilir.
Bir transformatördekine benzer derin bir uğultu
Bu gürültü yüksek güç seviyesinde pişirme gerçekleştirildiğinde
oluşur. Bunun sebebi pişirme tezgahından kaba geçirilen
enerjinin miktarıdır. Güç seviyesi düşürüldükçe bu gürültü
kesilecek ya da azalacaktır.
Hafif bir ıslık sesi
Sözü geçen ıslık sesi kap boş olduğu zaman çıkar. Bu ses
kaba su ya da yiyecek konulduğunda kaybolur.
Çatırdama
Bu ses üst üste konulmuş değişik malzemelerden yapılmış
kaplarda duyulur. Ses değişik materyallerin birleşiminden
oluşan yüzeylerdeki titremelerden kaynaklanmaktadır. Bu ses
kaptan gelmektedir. Yiyeceklerin pişirme miktarı ve şekli farklılık
gösterebilir.
Yük
sek bir ıslık sesi
Sesler özellikle üst üste koyulmuş değişik malzemelerden
yapılmış kaplar en yüksek ı
sıtma seviyesinde çalıştırıldığında ve
aynı anda iki pişirme bölümüne konulduğunda çıkar. Bu
uğultular güç seviyesi düşürüldüğü an yok olur ya da şiddeti
azalır.
Fan sesi
Elektronik sistemin uygun kullanımı için pişirme tezgahı
kontrollü bir ısıda çalıştırılmalıdır. Bunun için pişirme tezgahı,
değişik güç seviyelerindeki ısı derecelerindeki değişikliklere
göre harekete geçen fanlarla donatılmıştır. Pişirme tezgahı
kapatıldıktan sonra eğer ısı hala çok yüksekse fan
kendiliğinden devreye girebilir.
Çıkan sesler normaldir, indüksiyon teknolojisinin bir
parçasıdır ve bir arıza belirtisi değildir.
Teknik Destek Servisi
Teknik Destek Servisimiz cihaz tamiri, aksesuar satışı ya da
yenilenmesi ile ürünlerimiz ve aradığınız hizmetler konusundaki
sorularınızı cevaplandırmak amacıyla kullanıcıların
hizmetindedir. Teknik Destek Servisimiz ile ilgili bilgiler ekteki
belgede bulunabilir.
Ürün no ve üretim no
Teknik Destek servisimizden yararlanmak için ürünün ürün
(ENr.) ve üretim numarası (FDNr.) bildirilmelidir. Bu bilgilere
pişirme tezgahının alt bölümüne yapışık olan özellikler
etiketinden ve beraberinde verilen belgelerden ulaşılabilir.
Yanlış çalıştırma durumunda garanti süresi içinde olsa dahi
Teknik Destek Servisi personelinin sağladığı destek ücretsiz
değildir.
Gösterge Hata Önlem
Hiçbiri Elektrik akımı beslemesi kesildiyse. Elektrik akımında bir sorun olup olmadığını diğer elektrikli cihazlarla
kontrol edebilirsiniz.
Cihazın bağlantıları bağlantı şemasına
uygun şekilde yapılmadıysa.
Cihazın bağlantılarının bağlantı şemasına uygun olarak yapılıp yapıl-
madığını kontrol ediniz.
Elektronik sistemde bir hata oluştuysa. Eğer yukarıdaki kontroller sorunu çözmezse Teknik Destek Servisi'ni
arayınız.
yanıp sönü-
yor
Kumanda paneli ıslak ya da üzerinde bir
cisim bırakılmış.
Bölümü kurutunuz ya da üzerindeki cismi kaldırınız.
Ҥ + numara /
š + numara /
¡ + numara
Elektronik sistemde bir hata oluştuysa. Pişirme tezgahının elektrik bağlantısını kesiniz. 30 saniye kadar bekle-
yip tekrar bağlayınız.*
”‹
Çalışmada dahili bir hata oluştuysa. Pişirme tezgahının elektrik bağlantısını kesiniz. 30 saniye kadar bekle-
yip tekrar bağlayınız.*
”ƒ
Elektronik sistem aşırı ısınıp ilgili pişirme
bölümünü kapattıysa.
Kumanda düğmesini 0 konumuna çeviriniz. Elektronik sistem yete-
rince soğuyana kadar bekleyiniz ve pişirme bölümünü tekrar açınız.*
”…
Elektronik sistem aşırı ısınıp bütün pişirme
bölümlerini kapattıysa.
Elektronik sistem yeterince soğuyana kadar bekleyiniz ve tekrar açı-
nız.*
™‚
Normal çalışma sınırlarının dışında, yanlış
şebeke voltajı.
Elektrik enerjisi dağıtım şirketi ile temasa geçiniz.
™ƒ / ™„
Pişirme bölümü aşırı ısınıp set üstünü koru-
mak için kapandıysa.
Elektronik sistem yeterince soğuyana kadar bekleyiniz ve tekrar açı-
nız.
* Gösterge yanmaya devam ediyorsa Teknik Destek Servisi'ne haber veriniz.
Kumanda panelinin üzerine hiçbir sıcak kap yerleştirmeyiniz.
11
Teknik veriler
302×520×57 mm
220–240 V~ 50/60 Hz 3700 W
Bu cihaz T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın EEE Yönetmeliğine uygundur.
Bu cihazin teknik ömrü en az 10 yıldır.
İthalatçı Firma:
Hack Endüstriyel Temsilcilik Ltd. Şti.
Mersis No: 0310052364800013
A Blok Kat: 11 No: 40
34235 Esenler - İstanbul
Telefon: 0212 438 20 22
Faks: 0212 438 22 26
www.hack.com.tr
HACK MÜŞTERİ DESTEK
444 24 93
Üretici firma:
V-ZUG Ltd
Industriestrasse 66, CH 6301 Zug
[email protected], www.vzug.com
©V-ZUG Ltd, CH-6301 Zug, 2014
J834.365-2
Tekstilkent Koza Plaza
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

V-ZUG 834 Kullanma talimatları

Tip
Kullanma talimatları