Kenwood FS620 Kullanım kılavuzu

Kategori
Fırınlar
Tip
Kullanım kılavuzu

Bu kılavuz için de uygundur

Kenwood cihazınızı kullanmadan
önce
Bu talimatları dikkatle okuyun ve
gelecekteki kullanımlar için
saklayın.
Tüm ambalajları ve etiketleri
çıkartın güvenlik.
güvenlik önlemleri
aygıtın güvenli kullanımı
Aygıtın ortaya çıkardıòı buhar
yakıcıdır.
Özellikle kapaòı kaldırırken buharlı
pi…iriciden gelecek buharla
yanmamak için kendinizi buhardan
koruyunuz.
Buharlı pişiricinin parçaları dahil
aygıta dokunurken çok dikkatli
olunuz. Özellikle yoğunlaşmış çok
sıcak sıvılara dikkat ediniz. Aygıta
dokunmak için fırın eldiveni
kullanınız.
Elektrik kordonunun aygıtı
kullandıòınız çalı…ma yüzeyinden
sarkmamasına dikkat ediniz. Çünkü
çocuklar sarkan kordonu çekip
buharlı pi…iriciyi dü…ürebilirler.
Buharlı pi…iricide herhangi bir hasar
varsa kullanmayınız. Hasarlı buharlı
pi…iriciyi onarımcıya götürüp
denetimden geçirtiniz. Sayfadaki
"Servis ve Mü…teri hizmetleri"
bölümüne bakınız.
Buharlı pi…iricinin elektrik
kordonunu ya da fi…ini suya
batırmayınız ve ıslak yerlerden
uzakta tutunuz. Çünkü, cereyana
çarpılabilirsiniz. Aygıtın
kumandalarını temiz ve kuru
tutunuz.
Buharli pisiriciyi kullanmadiginiz
zamanlar fisini prizden çekiniz.
Buharlı pi…iricinizi kesinlikle ocak
üzerine koymayınız, fırın içine
sokmayınız.
Ÿçerisinde herhangi bir sıcak madde
varken buharlı pi…iriciyi kesinlikle
yerinden oynatmayınız.
Bu cihaz; sorumlu bir kişi tarafından
gözetim altında olmayan fiziksel,
duyusal veya zihinsel engelli kişiler
(çocuklar dahil), cihazın kullanılışı
hakkında açıklama almamış kişiler
ve bilgi veya deneyimi eksik olan
kişiler tarafından kullanılmak üzere
tasarlanmamıştır.
Çocuklar cihazla oynamamaları
gerektiği konusunda
bilgilendirilmelidir.
Bu cihazı sadece iç mekanlarda
kullanım alanının olduğu yerlerde
kullanın. Kenwood, cihaz uygunsuz
kullanımlara maruz kaldığı ya da bu
talimatlara uyulmadığı takdirde hiç
bir sorumluluk kabul etmez.
yiyeceklerin güvenli pi…irilmesi
Et, kümes hayvanları, balık ve
deniz ürünlerini iyice pişirin. Asla
donmuş haldeyken pişirmeyin.
Birden fazla sepet kullanıyorsanız
et, kümes hayvanları ve balıkları alt
sepete koyunuz. Çünkü, bu
yiyeceklerden akan öz sular diòer
yiyeceklerle karı…maz.
Pismis pirinci buharli pisiricide
tekrar isitmayiniz.
elektrik akımına baòlanması
Buharlı pi…iriciyi çalı…tırmadan önce
evinizdeki elektrik akımının buharlı
pi…iricinin alt yüzeyinde belirtilen
akımla aynı olduòundan emin
olunuz.
Bu buharlı pi…irici Avrupa Ekonomik
Topluluòu'nun 89/336/EEC sayılı
yönergesine uygun olarak
üretilmi…tir.
ilk kullanımdan önce
1 Buharlı pişiriciyi su haznesini
doldurduktan sonra 5-10 dakika
çalıştırarak kullanım öncesinde
iyice temizlenmesini sağlayın.
2Aygıtın parçalarını yıkayınız. Bunun
için ‘bakım ve temizlik’ kısmına
bakınız.
65
Türkçe
Okumaya ba…lamadan önce ön kapaòı açınız ve açıklayıcı resimlere bakınız
Kenwood buharlı
pi…iricinizi tanıyınız
kapak
pirinç çanağı
çıkartılabilir sepet tepsisi
sepetler
su doldurma tepsisi
damlama tepsisi
buhar difüzörü
çıkartılabilir su haznesi
taban
hızlı ısıtma butonu
zamanlayıcı için neon ışığı
zamanlayıcı
su bitti gösterge ışığı
tekrar ısıtma butonu
buharlı pi…iricinizin
kullanımı
Buharlı pi…iricinizi duvarlardan ve
duvara asılı dolaplardan uzak bir
yerde tutunuz. Aygıttan çıkacak
buhar bu yüzeylere zarar verebilir.
Yiyecekleri pi…irdikten sonra
çe…nilendiriniz. Yiyeceòi pi…meden
önce çe…nilendirirseniz ve çe…ni
malzemesi suya karı…ırsa
aygıtınızın ısıtma donatısını
bozabilir.
Bu konuda 69.- 70. sayfalarda
verilen pi…irme önerilerine bakınız.
Su haznesini suyla doldurun, ya
da:-
1 Su haznesini kaldırın ve soğuk
suyla doldurun. Su haznesini tekrar
tabana yerleştirin ve hafifçe iterek
yerine oturtun.
veya
2 Önce su haznesini yerleştirin, sonra
hazneye soğuk su dökün.
Suyun, daima, işaretlenen ‘Maks.’
seviyesinin altında olduğundan
emin olun.
Filtre edilmi… su daha iyi sonuçlar
verir ve kireçlenmeyi önleyerek
aygıtın ömrünü uzatır. Ayrıca,
aygıttan daha etkin sonuçlar
almanızı saòlar. (Kenwood su
filtreleri kullanabilirsiniz ve satın
alabilirsiniz).
Su haznesine koyacaòınız suya hiçbir
…ey eklemeyiniz (tuz ya da biber bile) -
aksi halde buharlı pi…iricinin ısıtma
donatısını bozabilirsiniz.
Su seviyesinin azalmasını
engellemek için pişirme sırasında
tamamlayabilirsiniz. Sadece su
doldurma tepsisini çekin ve taze su
ekleyin, taşırmamaya dikkat edin.
Çalışma sırasında su haznesi
boşalırsa su bitti gösterge ışığı
yanıp sönecek ve buharlı pişirici
ses çıkaracaktır.
3 Damlama tepsisini su haznesinin
üzerine oturtun.
4 Çıkarılabilir sepet tepsilerini, üst
kenarı sepetlerin içine yerleştirin
(birbirlerinin yerine
kullanılabilirlerdir). Yemeği ekleyin.
5 Sepetleri birbiri üzerine tabana
yerle…tiriniz. Sepetleri en küçük
numaralı sepet en alta, en yüksek
numaralı sepet en üste gelecek
biçimde yerle…tiriniz. (Sepetlerin
saplarında numaraları yazılıdır).
pirinç çanaòının kullanımı
Pirinç çanaòına su ve pirinç
koyunuz. Pirinç çanaòını sepete
yerle…tiriniz. (Ÿsterseniz, diòer
sepette ya da sepetlerde ba…ka bir
…ey pi…irebilirsiniz).
6 Buharlı pi…iricinin fi…ini prize takınız
ve çalar süre ayarını kurunuz.
Bunun üzerine neon ı…ıòı yanacak
ve kısa bir süre sonra da buhar
çıkmaya ba…layacaktır.
66
hızlı ısıtma butonu
Buharlı pişiriciyi açtıktan hemen
sonra hızlı ısıtma butonuna
basıldıysa, buharlı pişiricinin daha
hızlı ısınmasını sağlayacak olan bir
ön güç ortaya çıkacaktır. Aynı
zamanda ışığı yanacaktır. Hızlı
ısıtma fonksiyonu yaklaşık olarak 5
dakika sürecektir ve sonra buharlı
pişirici otomatik olarak standart
derecede pişirmeye devam
edecektir. Hızlı ısıtma butonu
seçilmemişse buharlı pişirici pişirme
süresi boyunca standart derecede
çalışacaktır.
7Pi…irme süresi sona erdiòinde bir zil
çalacak, neon ı…ıòı sönecek ve
buharlı pi…iriciniz kendiliòinden
duracaktır.
tekrar ısıtma butonu
Pişirme tamamlandığında hafifçe
soğuyan yemek tekrar ısıtılabilir. Su
haznesinde su olmasını sağlayarak
tekrar ısıtma butonuna basın ,
ışığı yanacaktır ve buharlı pişirici
yaklaşık 5 dakika boyunca buhar
üretecektir.
8 Ÿ…iniz bittikten sonra fi…i prizden
çekiniz ve aygıtı temizleyiniz.
Faydalı Bilgiler
Buòulanma nedeniyle üstteki
sepetten alttaki sepete buhar suyu
damlayacaktır. Bu nedenle
sepetlerde pi…en yiyeceklerin
birbirleriyle uyumlu olmasına özen
gösteriniz.
Damlama tepsisinde biriken tirit,
çorba ya da et suyu olarak iyi bir
biçimde deòerlendirilebilir. Ama
dikkatli olun, bu tirit çok sıcak olur.
Pilav çanaòını herhangi bir yiyeceòi
sulu olarak (sıvı içinde) pi…irmek
için de kullanabilirsiniz (örneòin
sebzeleri sos içinde pi…irmek ya da
balık ha…lamak için).
Yiyecekler arasında boşluk bırakın.
Büyük miktarda yiyecek
pi…iriyorsanız pi…irme süresinin
ortalarında karı…tırınız.
Az miktarda yiyecek daha çabuk
pi…er.
Benzer büyüklükteki yiyecek
parçaları e…it sürede pi…er.
Bu pi…iriciye geleneksel fırınlarda
olduòu gibi daha az pi…irme süresi
isteyen yiyecekleri pi…irme
sırasında ilave edebilirsiniz.
Kapaòı kaldırırsanız, buhar
kaçacaòından pi…irme süresi daha
fazla zaman alır.
Buharlı pi…iriciniz durduktan sonra
içindeki yiyecek pi…meye devam
edecektir. Bu nedenle yiyecek
pi…tikten hemen sonra buharlı
pi…iriciden çıkarınız.
69.- 70. sayfalarda belirtilen pi…irme
süreleri yalnızca alttaki sepetin
kullanımı için geçerlidir. üst sepette
olan yiyeceklerin pi…me süresi daha
uzundur. Bu yüzden, üst sepetteki
yiyeceklerin pi…mesi 5-10 dakika
arası daha fazla bir zaman alır.
Yemeye ba…lamadan önce
yiyeceòin iyice pi…mi… olmasına
dikkat ediniz.
Pi…irdiòiniz yiyecek yeterli derecede
pi…memi…se, zaman ayarlayıcıyı
yeniden ayarlayınız. Daha fazla su
eklemeniz gerekebilir.
bakım ve temizlik
Temizlemeye ba…lamadan önce
mutlaka aygıtı durdurup fi…ini
prizden çekiniz ve soòumaya
bırakınız.
Buharlı pi…iricinizin tabanını
kesinlikle suya batırmayınız ve
elektrik kordonu ile fi…ini ıslak
yerlere deòdirmeyiniz.
tabanın temizlenmesi
Islak bir bezle silin, sonra kurulayın.
tüm diòer parçalar
Sabunlu su ile yıkayın, sonra
kurutun.
Sepetleri saklamak için en büyük
sayıdaki sepetten ba…layarak 1.
numaralı sepet en alta gelecek
biçimde birbiri içine yerle…tiriniz .
67
kireç temizleme
Cihaz ayda bir veya her 30
kullanımdan sonra, hangisi daha
önce gerçekleşirse kireçten
temizlenmelidir.
1 Su haznesini 200ml ev aleti kireç
çözücüsü ile doldurun, daha sonra
‘max’ işaretine kadar su ile
tamamlayın (yaklaşık 800 ml).
2 Damlama tepsisi, bir sepet ve
kapağı takın.
3 Fişini takın, çalıştırın ve 5 dakika
çalışmasını bekleyin.
4 Kapatın, fişini çekin ve bir gece
bekletin.
5 Kireç çözücüyü boşaltın ve dökün.
6 Çıkartılabilir su haznesi, damlama
tepsisi, sepet ve kapağı ılık sabunlu
suyla yıkayın ve kurulayın.
7 Su haznesini temiz su ile doldurun,
parçaları takın ve 5 dakika
çalıştırın. Kalan suyu boşaltın ve
dökün.
8 Çıkartılabilir su haznesi, damlama
tepsisi, sepet ve kapağı ılık sabunlu
suyla yıkayın ve kurulayın.
9 Cihaz artık kullanıma hazırdır.
servis ve müşteri
hizmetleri
Kablo hasar görürse, güvenlik
nedeniyle, KENWOOD ya da yetkili
bir KENWOOD tamircisi tarafından
değiştirilmelidir.
Aşağıdakilerle ilgili yardıma
ihtiyacınız olursa:
cihazınızın kullanımı veya
servis veya tamir
Cihazınızı satın aldığınız yerle
bağlantı kurun.
68
pi…irme önerileri
Bunlar sadece önerilen pişirme süreleridir. Hızlı ısıtma fonksiyonu
kullanılmışsa pişirme süresini 5-10 dakika düşürün.
Bu konuda ayrıca 63. sayfadaki "yiyeceklerin güvenli pi…irilmesi" ve 65.
sayfadaki "faydalı bilgiler" bölümlerine bakınız.
sebzeler
Pi…irmeden önce sebzeleri temizleyiniz. Saplarını ayırıp isterseniz soyunuz.
* Rafadan yumurta pi…irirken, yumurtaları sepetin dibindeki yumurta yuvalarına
yerle…tiriniz.
69
sebze miktar hazırlanması dakika
Ku…konmaz 454g sapını alın 15
Taze fasulye 454g saplarını alın 15-20
çalı fasulyesi 454g saplarını alıp ince ince doòrayın 15-20
Broccoli 454g diklemesine ufak 20
(ye…il karnıbahar) parçalara ayırın
Brüksel lahanası 454g saplarını alıp köklerini kesin 25
Lahana 1 adet dilimlere ayırın küçük boy 25
Havuç 454g Ÿnce ince doòrayın 20
Karnabahar orta boy 1 adet diklemesine ufak parçalara ayırın 20-25
Kabak 454g Ÿnce ince doòrayın 15
Kereviz 1 ba… Ÿnce ince doòrayın 15
Pırasa 3-4 Ÿnce ince doòrayın 15
Mange tout 227g saplarını alın 15
(kısa ve tanesiz
bir tür taze fasulye)
Küçük boy mantar 454g bastırarak yıkayın 10
Yabani havuç 454g Kare biçiminde ya 15
da ince ince doòrayın
Bezelye 454g kabuòunu çıkarın 15
Taze patates 454g bastırarak yıkayın 30-40
yumurtalar hazırlanması dakika
Rafadan* ya da Suya kırma yöntemiyle Rafadan yumurta için
ha…lama yumurta
yapmak için bir bardak 10-15 dakika, Katı
pi…irme ya da kalıp kabı kullanın yumurta için 15-20 dakika
pi…irme önerileri devam
kümes hayvanları ve balık
sepetleri fazla doldurmayınız.
tahıllar ve taneli bitkiler
Pilav çanaòı kullanılırken de su haznesine su konulur. Ancak pilav çanaòının
içine …arap ya da et suyu gibi farklı bir sıvı koyarak da pilav yapmak olasıdır.
Ayrıca çe…nilendiriciler, doòranmı… soòan, maydanoz, badem ya da
doòranmı… mantar da koyabilirsiniz.
70
yiyecek miktar dakika açıklama
Tavuk, 4-5 30 Ÿyice pi…ip
kemiksiz göòüs yumu…ayana kadar
buharla pi…irin
Deniz taraòı 454g 10 Açılana kadar
buharla pi…irin
Karides, orta boy 454g 10 Pembele…inceye
kadar buharla pi…irin
Balık, fileto 227g 10-20 Ÿyice incelinceye
kadar buharla pi…irin
Balık, dilim 2,5cm 15-20 Ÿyice
kalınlıòında incelinceye kadar
buharla pi…irin
Balık, tüm 340g 15-20 Ÿyice
incelinceye kadar
buharla pi…irin
Istakoz 2-4 20 Kızarıncaya kadar
kuyruòu buharla pi…irin
Midye 454g 15 Açılıncaya kadar
buharla pi…irin
Ÿstiridye 6 15 Açılıncaya kadar
Tarak 227g 15 Ÿyice ısınıp
yumu…ayıncaya kadar
buharla pi…irin
yiyecek miktar pirinç çanaòına dakika
doldurulacak
su miktarları
Beyaz, uzun 100g 125ml 25
taneli pirinç 200g 250ml 30
(örn. Basmati 300g 375ml 35
pirinci, çabuk
pi…en pirinç)
Kahverengi 100g 125ml 40
pirinç 200g 250ml 45
300g 375ml 50
Kuskus 200g 150ml ılık su 15-20
Lapa 75g 450ml süt/su 40 (20. dakikadan
sonra karı…tırınız)
Sütlaç 75g 25g pudra 80 (60. dakikadan sonra
sütlaç …ekeri ve karı…tırıp çalar süre ayarını
pirinci 375-500ml süt yeniden kurunuz. Gerekirse
biraz daha su katabilirsiniz)
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105

Kenwood FS620 Kullanım kılavuzu

Kategori
Fırınlar
Tip
Kullanım kılavuzu
Bu kılavuz için de uygundur