Samsung BT621CSST Kullanım kılavuzu

Kategori
Pizza fırınları
Tip
Kullanım kılavuzu
olanakları hayal edin
Samsung ürününü satın aldığınız için teşekkür
ederiz. Ürününüzü aşağıdaki adreste kaydettirin
www.samsung.com/global/register
Ankastre Fırın
kullanıcı kılavuzu
BT621 Serisi
bu kılavuzu kullanmak
SAMSUNG Ankastre Fırın'ı seçtiğiniz için teşekkürler.
Bu Kullanıcı Kılavuzu, güvenlik konusundaki önemli bilgilerle ev aletinizi çalıştırırken ve
bakımını yaparken size yardımcı olacak yönergeleri içermektedir.
Fırınınızı kullanmadan önce lütfen bu Kullanıcı Kılavuzunu okumaya zaman ayırın ve ileride
başvurmak için saklayın.
Kullanıcı Kılavuzunda aşağıdaki simgeler kullanılmaktadır:
UYARI ya da ÖNLEM Önemli Not
güvenlik talimatları
Bu fırının kurulumu yalnızca yetkili bir elektrikçi tarafından yapılmalıdır. Kurulumu yapan
kişi, ilgili güvenlik önerilerine riayeti kontrol etmek için cihazı ana şebeke beslemesine
bağlamaktan sorumludur.
ELEKTRİK GÜVENLİĞİ
Fırın nakliye sırasında hasar görmüşse bağlamayın.
• Cihaz, yalnızca özel yetkili elektrikçi tarafından ana şebeke beslemesine bağlanmalıdır.
• Cihazda bir hata ya da hasar olması durumunda, çalıştırmaya teşebbüs etmeyin.
• Tamiratlar yalnızca yetkili bir teknisyen tarafından yapılmalıdır. Yanlış tamirat, size ve başkalarına
büyük zararlar verebilir. Fırınınızın tamir edilmesi gerekiyorsa, bir SAMSUNG Servis Merkezi'ne ya
da bayinize başvurun.
• Güç kablosu arızalıysa, üreticiden ya da yetkili servisten temin edilebilcek özel bir kablo ya da
parçayla değiştirlmelidir.
• Elektrik uçları ve kablolarının fırına değmesine izin verilmemelidir.
• Fırın ana şebeke beslemesine, onaylı şalter ya da sigortayla bağlanmalıdır. Çoklu fiş adaptörleri
ya da uzatma uçları kesinlikle kullanılmamalıdır.
• Derecelendirme plakası, kapağın sağ tarafındadır.
• Cihazın güç kaynağı, tamir edilirken ya da temizlenirken kapatılmalıdır.
• Elektrikli aletleri fırının yakınındaki prizlere takarken dikkat edin.
• Bu cihaz fiziksel, algısal veya zihinsel geriliği olan ya da tecrübesiz ve bilgisiz kişiler tarafından
(çocuklar dahil), bu kişilerin güvenliklerinden sorumlu olan kişinin gözetimi ve cihazın kullanımıyla
ilgili talimatları olmaksızın kullanılacak şekilde tasarlanmamıştır.
UYARI: Açıktaki parçalar, kullanım sırasında ısınabilir. Yanıkları engellemek için, küçük
çocuklar uzak tutulmalıdır.
UYARI:Elektrik çarpması riskinin önüne geçmek için, lambayı değiştirmeden önce cihaz
kapatılmalıdır. Fırın çalışırken, iç yüzeyler oldukça ısınabilir.
 
güvenlik talimatlari
ÇALIŞTIRMA SIRASINDA GÜVENLIK
• Bu fırın, yalnızca ev gıdalarının pişirilmesi için tasarlanmıştır.
• Kullanım sırasında, fırının iç yüzeyleri, yanıklara neden olacak derecede ısınır. Yeterince
soğumadan, fırının ısıtma parçaları ya da iç yüzeylerine dokunmayın.
• Yanıcı maddeleri hiçbir zaman fırın içinde tutmayın.
• Cihaz uzun bir süre boyunca yüksek ısıda çalıştırıldığında fırının yüzeyleri ısınır.
• Pişirme sırasında, sıcak hava ve buhar hızla dışarı çıkabileceğinden, fırın kapağını açarken dikkat
edin.
• Alkol içeren yemekler pişirirken, yüksek ısıdan dolayı alkol buharlaşabilir ve buhar, fırının sıcak
parçalarıyla temas ederse alev alabilir.
• Güvenliğiniz için, yüksek basınçlı su temizleyicilerini ve buhar püskürtmeli temizleyicileri
kullanmayın.
• Fırın kullanılırken, çocuklar güvenli bir mesafede tutulmalıdır.
• Pizza gibi donmuş gıdalar, Büyük ızgara üzerinde pişirilmelidir. Fırın tepsisi kullanılırsa, büyük
sıcaklık değişikliklerinden dolayı deforme olabilir.
• Fırının alt kısmına, sıcakken su dökmeyin. Bu, emaye yüzeye zarar verebilir.
• Pişirme sırasında fırın kapağı kapalı tutulmalıdır.
• Tabandaki su sıcak olduğundan, buharlı temizlik prosedürü sonunda kapağı açarken dikkat
edin.
• Fırın tabanını alüminyum folyoyla kaplamayın ve bunun üzerine tepsi ya da kutu koymayın.
Alüminyum folyo, emaye yüzeylere zarar verecek ve gıdaların yeterince pişmemesiyle
sonuçlanabilecek şekilde ısıyı engeller.
• Meyve suları, fırının emaye yüzeylerinde çıkmaz lekeler bırakabilir. Çok yaş pastalar pişiriken,
derin bir kap kullanın.
• Pişirme kaplarını fırın kapağının üstüne dayamayın.
• Bu cihaz, sorumlu kişinin, güvenli biçimde kullanmasından emin olmak üzere uygun gözetimi
olmadan, küçük çocuklar ya da güçsüz kişilerin kullanımı için tasarlanmamıştır.
• Çocukların cihazla oynamaması için cihazı kullanırken gözetim altında olmaları gereklidir.
• Az miktardaki gıdalar, daha kısa pişirme ya da ısıtma süresi gerektirir. Normal süreler kullanılırsa,
fazla ısınabilir ve yanabilir.
İMHA YÖNERGELERI
Paketin imhası
• Bu cihazın paketlenmesinde kullanılan malzeme geri dönüşümlüdür.
• Paketi, yerel atık imha tesisinde uygun bir konteynere atın.
Eski cihazların imhası
Eski cihazları atmadan önce, tehlike yaratmamaları için çalışmaz duruma getirin.
Bunun için, cihazın ana besleme bağlantısını kesip elektrik ucunu çıkarın.
Çevreyi korumak için, eski cihazların doğru biçimde imha edilmesi önemlidir.
• Cihaz, evin çöpüyle birlikte atılmamalıdır.
• Yerel hurda daireniz ya da konseyinizden, toplama tarihleri ve umumi hurda atık alanları hakkında
bilgi alabilirsiniz.
 
i
güvenlik talimatlar
fırın kontrolleri
Ön tasarım
Ön panel için, paslanmaz çelik, beyaz, siyah ve cam gibi çeşitli malzeme ve renk seçenekleri
vardır. Kalite gelişimi amaçları için, cihaz değişime uğrayabilir.
aksesuar
Yeni Samsung fırınınız, farklı yemeklerin hazırlanması sırasında oldukça yardımcı olabilecek
pek çok aksesuarla birlikte gelir. Benzersiz ikili pişirme modu için ayırıcıları, tepsileri, ızgaraları
ve ızgara şişini içerir.
DİKKAT:Aksesuarları raflara doğru taktığınızdan emin olun. Tepsilerle fırın tabanı arasında en
az 2 santim boşluk olması gerekir, aksi halde emaye yüzey zarar görebilir.
Ayırıcı
Fırının ikili pişirme modunu kullanmak isterseniz, ayırıcının takılması gerekir.
Üst ve alt bölümleri birbirinden ayırır ve 3. rafta kullanılmalıdır.
Küçük ızgara
Küçük ızgara, ızgaralar ve kızartmalar için kullanılmalıdır. Yağların, fırının
tabanına damlamasını engellemek için damlama tepsisiyle birlikte
kullanılabilir.
Büyük ızgara
Büyük ızgara, ızgaralar ve kızartmalar için kullanılmalıdır. Güveç ve toprak
kaplarla kullanabilirsiniz.
Damlama tepsisi
(Derin) damlama tepsisi, kızartma için uygundur. Yağların, fırının tabanına
damlamasını engellemek için küçük ızgarayla birlikte kullanılabilir.
 
akSeSUar
Çalıştırma Seçici düğme
İşlev Pişirme süresi
Zaman
Isı
Alarm Aydınlatma
Tepsi
(Düz) tepsi, kek, kurabiye ve diğer hamur işlerinin hazırlanması için
kullanılabilir.
Izgara şişi (Seçimlik)
Izgara şişi, tavuk gibi kümes hayvanlarının ızgarası için kullanılabilir. Izgara
şişi, arka yüzeydeki adaptöre takılmak zorunda olduğu için yalnızca 3. rafta
tekli modda kullanılabilir. Pişirme sırasında siyah kolu çıkarın.
Döner şişi ve Shasilik (Seçimlik)
Kullanmak için:
• Derin kabı (sacayaksız), suları toplamak için düzey 1'e ya da kızartılacak
et parçası çok büyükse fırının tabanına yerleştirin.
• Çatallardan birini şiş üzerine kaydırıp, kızartılacak et parçasını şiş üzerine
koyun.
• Yarı kaynatılmış patates ve sebzeler, aynı anda kızartmak için derin kabın
kenarına yerleştirilebilir.
• Kızağı orta rafa koyup, ön tarafta "v" şeklinde konumlandırın.
• Şişi takmaya yardımcı olmak için, kol, kör uca vidalanabilir.
• İşaretli uçlar geriye bakacak şekilde şişi kızağa oturtun ve şişin ucu,
fırının arkasındaki dönen mekanizmaya girene kadar hafifce itin. Şişin
kör ucu, "v" şekline oturmalıdır. (Şişin, ileriye gitmesini önlemek için
fırın kapağına yakın olması gereken iki tırnağı vardır ve bunlar, kol için
tutamaç görevi de görür.)
• Pişirmeye başlamadan önce, kolu çıkarın. Pişirme işleminden sonra, şişi
kızaktan çıkarmaya olanak tanımak için kolu geri vidalayın.
Teleskopik kaydırma kılavuzu (Seçimlik)
• Izgarayı takmak amacıyla, önce belirli bir düzey için teleskopik kılavuzları
kaydırarak çıkarın.
• Tepsi ya da kabı kılavuzların üzerine yerleştirip tamamen fırının içine itin.
Fırın kapağını, yalnızca teleskopik kılavuzları fırına ittikten sonra kapatın.
 
akSeSUar
test yemekleri
EN 60350 standardına göre
Pişirme
Pişirme önerileri önceden ısıtılmış fırını temel alır.
Gıda Türü Kap ve Notlar
Raf
düzeyi
Pişirme
Mod
Isı
(°C)
Pişirme
süresi
(dak.)
Küçük Kek Tepsi 3 Geleneksel 160-180 15-25
Damlama tepsisi +
Tepsi
1 + 4 Konveksiyon 150-170 20-30
Yağsız
Pandispanya
Büyük ızgarada tepsi
(Koyu kaplamalı, ø
26 cm)
2 Geleneksel 160-180 20-30
Elmalı Turta Büyük ızgara + tepsi
+ 2 Springform
kek tepsisi (Koyu
kaplamalı, ø 20 cm)
1 + 3 Konveksiyon 170-190 80-100
Büyük ızgara + 2
Springform kek tepsisi
(Koyu kaplamalı, ø
20 cm)
1 Geleneksel 170-190 70-80
Izgara
Boş fırını, Geniş Izgara işlevi En Yüksek değere ayarlı olarak 5 dakika ısıtın.
Gıda Türü Kap ve Notlar
Raf
düzeyi
Pişirme
Mod
Isı
(°C)
Pişirme
süresi
(dak.)
Beyaz Ekmek
Tostu
Büyük ızgara 5 Geniş Izgara En Fazla 1nci: 1-2
2nci: 1-1 1/2
Hamburger Küçük ızgara +
Damlama tepsisi
(damlayan yağları
tutmak için)
4/3 Geniş Izgara En Fazla 1nci: 7-10
2nci: 6-9
işlevler
Bu fırın altı farklı işlev sağlar. Fırını, ikili pişirme ya da tekli moddan hangisiyle çalıştırdığınıza
bağlı olarak, bu işlevler arasından seçim yapabilirsiniz:
Geleneksel
Isı, üst ve alt ısıtma sistemlerinden yayılır. Bu işlev, hemen hemen her tür yemeğin
pişirilmesi ve kızartılması için kullanılmalıdır.
Önerilen ısı: 200 °C
Konveksiyon
Konveksiyonla üretilen ısı, fırın içinde fanlar tarafından eşit şekilde paylaşılır. Bu
işlev, donmuş gıdalar ve pişirme için kullanılmalıdır.
Önerilen ısı: 170°C


tekli mod
Üst Isıtma + Konveksiyon
Üst ısıtma sistemi ve konveksiyonla üretilen ısı, fırın içinde fanlar tarafından eşit
şekilde paylaşılır. Bu işlev, et gibi sert gıdaları kızartmak için kullanılmalıdır.
Önerilen ısı: 190 °C
Alt Isıtma + Konveksiyon
Alt ısıtma sistemi ve konveksiyonla üretilen ısı, fırın içinde fanlar tarafından eşit
şekilde paylaşılır. Bu işlev, pizza, ekmek ve kekler için kullanılmalıdır.
Önerilen ısı: 190°C
Küçük ızgara
Isı, küçük alan ızgarasından yayılır. Bu işlev, balık ya da doldurulmuş baget gibi
daha az ısı gerektiren daha küçük yemekler için kullanılmalıdır.
Önerilen ısı: 240°C
Geniş ızgara
Isı, büyük alan ızgarasından yayılır. Bu işlev, lazanya ve ızgara et gibi soslu
yemeklerde kullanılmalıdır.
Önerilen ısı: 240°C
tekli mod
Tekli modda, fırın geleneksel fırın gibi çalışır. Bu modu daha büyük miktardaki gıdalar için
ya da şiş ızgara gibi özel aksesuarlara gereksiniminiz olduğunda kullanın. Tekli modda
tüm fırın işlevlerini kullanabilirsiniz.
TEKLİ MOD
Tekli modda tüm işlevler kullanılabilir.
Tekli mod, fırının geleneksel kullanımına olanak tanır.
 
Tekli modu seçin | 01
Tekli modu kullanmak için
ayırıcıyı fırından çıkarın.
Tekli modda,
tüm fırın işlevlerini seçebilirsiniz.
İşlevi ayarlayın | 02
Tekli modu kullanmak için
ayırıcıyı fırından çıkarın.
03 | Isıyı ayarlayın
Isı tuşuna bastığınızda, ısı
şekli yanıp sönmeye başlar.
Seçici düğmeyi çevirin,
özel ayarı uygulayın.
tekli mod
ikili pişirme
Bu fırın, benzersiz ikili pişirme sistemine sahiptir. Alt ve üst bölümlerde iki farklı ısı kullanarak
aynı anda iki yemek hazırlamanıza olanak tanır. Üst ya da alt bölümde pişirmeyi tercih
ederek de zaman ve enerji tasarrufu yapabilirsiniz.
ÜST MOD
Konveksiyon | Üst Isı + Konveksiyon | Geniş ve küçük ızgara
Üst mod, az miktardaki gıdaları pişirirken zaman ve enerji
kazandırır.
İKİLİ PİŞİRME
Herhangi bir bölümde üst ve alt işlev
İkili pişirme, farklı işlevler ve ısı ayarlarıyla iki yemek pişirmenize
olanak tanır.
ALT MOD
Konveksiyon | Alt Isıtma + Konveksiyon
Alt mod, az miktardaki gıdaları pişirirken zaman ve enerji
kazandırır.
NOT: Üst mod için 02/03 adımlarını, alt mod için de 04/05 adımlarını kullanın.
 
aYarlar
İkili pişirme modunu seçin | 01
İkili pişirmeyi kullanmak için
ayırıcıyı 3. rafa takın.
Seçilen ikili pişirme moduna
bağlı olarak, aşağıdaki
işlevlerden seçim yapabilirsiniz:
Alt işlevi ayarlayın | 04
İşlev tuşuna bastığınızda,
alt işlev şekli yanıp sönmeye
başlar.
05 | Alt ısıyı ayarlayın
Isı tuşuna bastığınızda,
alt ısı şekli yanıp sönmeye
başlar.
Seçici düğmeyi çevirin,
özel ayarı uygulayın.
Üst işlevi ayarlayın | 02
İşlev tuşuna bastığınızda,
üst işlev şekli yanıp
sönmeye başlar.
03 | Üst ısıyı ayarlayın
Isı tuşuna bastığınızda,
üst ısı şekli yanıp sönmeye
başlar.
ayarlar
İkili pişirme modu, alt ve üst bölümler için, çeşitli kapanma süreleri, pişirme süreleri, ısılar
ve alarm ayarları gibi farklı ayarların kullanılmasına olanak tanır. Her iki bölümdeki ayarları
uygulamak ya da değiştirmek için, ilgili tuşa basın:
Bir kez: Üst bölüm
İki kez: Alt bölüm
PIŞIRME SÜRESINI AYARLAYIN

 
Pişirme süresini ayarlayın | 01
Pişirme süresi tuşuna
bastığınızda, pişirme süresi
şekli yanıp sönmeye başlar.
02 | Pişirme süresini onaylayın
Pişirme süresi tuşuna
tekrar basın ya da 4~5
saniye bekleyin.
Seçici düğmeyi çevirin,
özel süreyi ayarlayın.
D
eğiştirmek için zamanı seçin
| 01
Pişirme süresi tuşuna
bastığınızda, süre şekli yanıp
sönmeye başlar.
02 | Değiştirilen zamanı
onaylayın
Pişirme süresi tuşuna
tekrar bastığınızda yeni süre
ayarlanır.
Seçici düğmeyi çevirin,
yeni pişirme süresini
ayarlayın.
aYarlar
ISIYI DEĞIŞTIRIN
ZAMAN AYARI
ALARMI AYARLAYIN
10_ayarlar ayarlar_11
aYarlar
Isıyı ayarlayın | 01
Isı tuşuna bastığınızda, ısı
şekli yanıp sönmeye başlar.
02 | Isıyı onaylayın
4~5 saniye beklediğinizde
yeni ısı ayarlanır.
Seçici düğmeyi çevirin,
yeni ısıyı ayarlayın.
Dakikaları ayarlayın | 02
Zaman tuşuna bastığınızda,
dakika şekli yanıp sönmeye
başlar.
03 | Zamanı onaylayın
Geçerli zamanı ayarlamak
için Zaman tuşuna tekrar
basın.
Seçici düğmeyi çevirin,
zamanı ayarlayın.
Saati ayarlayın | 01
Zaman tuşuna bastığınızda,
saat şekli yanıp sönmeye
başlar.
Alarmı ayarlayın | 01
Alarm tuşuna bastığınızda,
Alarm şekli yanıp sönmeye
başlar.
02 | Alarmı onaylayın
Alarm tuşuna tekrar
bastığınızda ya da 3 saniye
beklediğinizde, Alarm
ayarlanır.
Seçici düğmeyi çevirin,
zamanlayıcı süresini
ayarlayın.
ALARMI DEVRE DIŞI BIRAKIN
Alarm tuşunu iki saniye basılı tuttuğunuzda, alarm şekli kaybolur ve zaman
görüntülenir.
SÜRE GÖSTERGESI
Pişirme işlemi sırasında, saati görmek için Zaman tuşuna basın.
TON SINYALI
Ton sinyalini etkinleştirmek ya da devre dışı bırakmak için, Zaman ve
Pişirme süresi tuşunu 3 saniye basılı tutun.
AYDINLATMA
Aydınlatma tuşuna, aydınlatma için bir kez, kapatmak için iki kez basın.
Alt lamba seçimliktir.
Aydınlatma tuşuna, tam aydınlatma için 1, üst aydınlatma için 2, alt
aydınlatma için 3 ve kapatmak için de 4 kez basın.
TUŞ KILIDI
Pişirme Süresi ve Isı tuşlarını iki saniye basılı tutun. Tuş kilidi şekli, tuş kilidi
etkinliğini gösterir.
KAPATMA
Fırını kapatmak için, çalıştırma düğmesini '0' değerine getirin.
 
aYarlar
otomatik pişirme
Otomatik pişirme modunda, yemek pişirme, kızartma ve pasta yapma için 15 Otomatik
Program seçebilirsiniz.
Otomatik pişirme modunu seçin
| 01
Otomatik pişirme modunu
kullanmak için ayırıcıyı fırından
çıkarın.
Tarifi ayarlayın | 02
Seçici düğmeyi çevirerek
istenen tarifi seçin.
03 | Ağırlığı ayarlayın
Seçici düğmeyi çevirerek
istenen ağırlığı seçin..
TEKLI FIRIN OTOMATIK PIŞIRME PROGRAMLARI
Aşağıdaki tabloda, Yemek Pişirme, Kızartma ve Pasta Yapma için 15 Otomatik Program
gösterilmektedir.
Bunlar, fırınınızın tekli çukurunda kullanılabilir. Her zaman ayırıcıyı çıkarın.
Miktarlarını, ağırlık aralıklarını ve uygun önerileri içerir.
Pişirme Modları ve süreleri, rahatlığınız için önceden programlanmıştır.
Pişirme işlemi için bu kılavuzlara başvurabilirsiniz. Her zaman soğuk fırına gıda koyun.
No
Yiyecek
Maddesi
Ağırlık/kg Aksesuar Raf Öneri
1 Donmuş Pizza 0.3-0.6
0.7-1.0
Büyük Izgara 2 Donmuş pizzayı, Büyük Izgaranın
ortasına koyun.
2
Donmuş
Patates
Kızartması
0.3-0.5 (ince)
0.6-0.8 (kalın)
Tepsi 2 Donmuş patates kızartmalarını, tepsiye
eşit biçimde dağıtın. İlk ayar ince kızarmış
patates, ikinci ayar da kalın olanlar içindir.
3
Ev Yapımı
Lazanya
0.3-0.5
0.8-1.0
Büyük Izgara 3 Taze lazanya hazırlayıp ya da hazır ürünü
kullanıp, ateşe dayanıklı uygun bir tabağa
koyun. Tabağı fırının merkezine yerleştirin.
4
Ev Yapımı
Pizza
1.0-1.2
1.3-1.5
Tepsi 2 Pizzayı tepsiye koyun. Ağırlık aralıkları,
sos, sebze, jambon ve peynir gibi
eklentileri de içerir. Ayar 1 (1.0-1,2 kg)
ince pizzalar, ayar 2 de (1.3-1,5 kg) daha
fazla eklentisi olan pizzalar içindir.
 

No
Yiyecek
Maddesi
Ağırlık/kg Aksesuar Raf Öneri
5 Biftek 0.3-0.6
0.6-0.8
Küçük
Izgarayla
Damlama
Tepsisi
4 Salamuraya yatırılmış biftekleri, Küçük
Izgara üzerine yan yana koyun. Fırın
sinyal verir vermez kapatın. İlk ayar ince
biftek, ikinci ayar da kalın biftek içindir.
6
Rozbif 0.6-0.8
0.9-1.1
Küçük
Izgarayla
Damlama
Tepsisi
2 Salamuraya yatırılmış rozbifi Küçük
Izgaraya koyun.
Fırın sinyal verir vermez kapatın.
7
Domuz Eti
Kızartma
0.6-0.8
0.9-1.1
Küçük
Izgarayla
Damlama
Tepsisi
2 Salamuraya yatırılmış rozbifi Küçük
Izgaraya koyun.
Fırın sinyal verir vermez kapatın.
8 Kuzu Pirzola 0.3-0.4
0.5-0.6
Küçük
Izgarayla
Damlama
Tepsisi
4 Kuzu pirzolalarını salamuraya yatırın.
Kuzu pirzolalarını Küçük Izgaraya koyun.
Fırın sinyal verir vermez kapatın.
İlk ayar ince pirzolalar, ikinci ayar da kalın
pirzolalar içindir.
9 Tavuk
parçaları
0.5-0.7
1.0-1.2
Küçük
Izgarayla
Damlama
Tepsisi
4 Tavuk parçalarına yağ ve baharat sürün.
Tavuk parçalarını, Küçük Izgara üzerinde
yan yana koyun.
10 Bütün Tavuk 1.0-1.1
1.2-1.3
Küçük
Izgarayla
Damlama
Tepsisi
2 Bütün tavuğa yağ ve baharat sürün.
Tavuğu Küçük Izgaraya koyun. Fırın sinyal
verir vermez kapatın.
11 Balık Kızartma 0.5-0.7
0.8-1.0
Küçük
Izgarayla
Damlama
Tepsisi
4 Balıkları Küçük Izgaraya boydan boya
koyun.
İlk ayar 2 balık, ikinci ayar da 4 balık
içindir. Program, alabalık, turna ya
da çupra gibi tek parça balıklar için
uygundur.
12 Sebze
Kızartma
0.4-0.5
0.8-1.0
Damlama
Tepsisi
4 Dilimlenmiş kabak, biber parçaları,
dilimlenmiş patlıcan, mantar ve çeri
domates gibi sebzeleri derin kaba koyun.
Zeytin yağı, ot ve baharat karışımı sürün.
13
Mozaik Kek 0.5-0.6
0.7-0.8
0.9-1.0
Büyük Izgara 2 Hamuru, kek için uygun boyutlu
yağlanmış tabağa koyun.
14
Meyveli Börek 0.3-0.4
(büyük)
0.2-0.3
(küçük tartlar)
Büyük Izgara 2 Hamuru, kek tabanı için yağlanmış
tabağa koyun. İlk ayar bir meyveli börek,
ikinci ayar da 6 küçük tart içindir.
15 Çörekler 0.5-0.6
0.7-0.8
Büyük Izgara 2 Hamuru, 12 çörek için siyah metal
tepsiye koyun. İlk ayar küçük çörekler,
ikinci ayar da büyük çörekler içindir.
 

kurulum ve bakım
KURULUM
Kurulum için güvenlik yönergeleri
Bu fırın yalnızca yetkili bir elektrikçi tarafından kurulabilir. Kurulumu yapan kişi, ilgili güvenlik
önerilerine riayeti kontrol etmek için cihazı ana şebeke beslemesine bağlamaktan sorumludur.
• Fırını kurarken, elektrik yüklü parçalara karşı koruma sağlayın.
• Fırının takılacağı mutfak kabini, DIN 68930'da belirtilen sağlamlık gereksinimlerini karşılamalıdır.
Teknik özellikler
Giriş voltajı / frekansı
Hacim (kullanılabilir kapasite)
Çıkış derecesi
Net ağırlık
Paketli ağırlık
Dış kısım (G x Y x D)
Fırın içi (G x Y x D)
230 V ~ 50 Hz
65 L
en fazla 3650 W
yaklaşık 38 kg
yaklaşık 43 kg
595 x 595 x 566 mm
440 x 365 x 405 mm
Güç bağlantısı
Cihaz ana şebekeye fişle bağlanmazsa, güvenlik yönetmeliklerini karşılamak için çok kutuplu
yalıtıcı bir anahtar (en az 3 mm temas boşluklu) sağlanmalıdır.
Güç kablosu (H05 RR-F ya da H05 VV-F, en az 1.5 m, 1.5
~ 2.5 mm²), fırın, takıldığı kabinin önünde yerde duruyorsa
bile, fırına bağlanmaya yetecek uzunlukta olmalıdır. Fırının
arka bağlantı kapağını tornavidayla açın ve ilgili bağlantı
uçlarına güç kablolarını bağlamadan önce kablo kelepçesinin
vidalarını gevşetin. Fırın, (
) uç aracılığıyla topraklanır.
Fırın, ana şebekeye fişle bağlanırsa, bu fişe, fırın kurulduktan
sonra da erişilebilinmelidir. Samsung, yapılmayan ya da
hatalı topraklamalardan kaynaklanan kazalardan sorumlu
olmayacaktır.
Kabinde kurulum
Bu, üst ya da alt kabine kurulması gereken bir ankastre fırındır.
• En az mesafelere dikkat edin.
• Fırını, vida kullanarak her iki
taraftan sabitleyin.
Kurulumdan sonra, cihazın
kapağındaki ve iç yüzeylerindeki
koruyucu vinilleri çıkarın.
 

en az 550
en az 560
en az 590
en fazla
600
en az 50
Üst Kabin
Alt Kabin
en az 550
en az 600
en az 560
en az 50
566
560
572
595
595
21
İLK KURULUM
İlk temizlik
Fırın ilk kez kullanılmadan önce, baştan aşağı temizlenmelidir. Fırın yüzeylerine zarar
verebileceğinden, aşındırıcı deterjanları, bezleri ya da maddeleri kullanmayın.
İç bölümle fırının yanlarındaki kılavuz raylarının yanı sıra tepsiyi, damlama tepsisini, ızgaraları ve diğer
aksesuarları temizlemek için ılık su, deterjan ve yumuşak temizlik bezi kullanın. Ön taraf, nemli,
yumuşak ve temiz bir bezle silinmelidir.
Fırın saatinin doğru ayarlanıp ayarlanmadığını denetleyin ve tüm aksesuarları fırından çıkarın.
Fırını 200 °C'de bir saat boyunca konveksiyonla tekli modda çalıştırın. Bu prosedür, fırındaki artık
maddeleri belirgin bir koku çıkararak yakacaktır. Bu normal olduğundan, bu sırada mutfağınızın iyi
havalandırıldığından emin olun.
SORUN GIDERME
SORUN ÇÖZÜM
Fırın ısınmazsa ne yapmalıyım? • Fırın açılmamış olabilir. Fırını açın.
• Saat ayarlanmamış olabilir. Saati ayarlayın.
• Gerekli ayarların yapılıp yapılmadığını denetleyin.
• Evin sigortalarından biri atmış ya da şalter inmiştir.
Sigortaları değiştirin ya da şalteri kaldırın. Bu sürekli
olursa, yetkili bir elektrikçiyi arayın.
İşlev ve ısının ayarlanmasından
sonra bile fırın ısınmazsa ne
yapmalıyım?
• Dahili elektrik bağlantılarında sorunlar olabilir. Yerel servis
merkezinizi arayın.
Bir hata kodu belirir ve fırın
ısınmazsa ne yapmalıyım?
• Dahili elektrik devresi bağlantısında hata vardır. Yerel
servis merkezinizi arayın.
Zaman ekranı yanıp sönüyorsa
ne yapmalıyım?
• Elektrik arızası vardır. Saati ayarlayın.
Fırın ışığı yanmazsa ne
yapmalıyım?
• Fırın ışığı bozuktur. Yerel servis merkezinizi arayın.
Ayarlanmadığı halde fırın fanı
çalışıyorsa ne yapmalıyım?
• Kullanımdan sonra, fırın fanı, fırın soğuyana kadar çalışır.
Fırın soğuduktan sonra fan çalışmaya devam ediyorsa
yerel servis merkezinizi arayın.
 

KOD SORUN ÇÖZÜM
**
1)
Güvenlik kapanması Fırın,
uzun bir süre boyunca
ayarlanan ısıda çalışmaya
devam eder.
Fırını kapatıp yemeği çıkarın.
Tekrar kullanmadan önce
fırının soğumasını bekleyin.
**
1)
Tuşa, 10 saniyeden daha uzun
basıldı.
Yerel SAMSUNG Müşteri
Hizmetleri Merkezi'ni arayın.
**
1)
Ayırıcı Kayıp. Ayırıcı kullanımı
hatalı.
Ayırıcıyı, üst, ikili ve alt modlar
için takın. Tekli modda ayırıcıyı
çıkarın.
**
1)
Fırının hatası, düşük
performans ve güvenlik
sorunlarına neden olabilir. Fırını
kullanmayı hemen bırakın.
Yerel SAMSUNG Müşteri
Hizmetleri Merkezi'ni arayın.
1) ** tüm numaralara karşılık gelir.
 

temizlik ve bakım

Fırınınız kirli ve temzilenmesi gerekiyorsa, yerleşik buharlı temizliği kullanabilirsiniz. Buharlı temizlik,
fırın soğuduktan sonra kullanılabilir olacaktır.
1. Fırından tüm aksesuarları
çıkarın.
2. Fırının tabanına 400 ml su
döküm.
3. Fırın kapağını kapatın.
4. Çalıştırma düğmesini
buharlı temizliğe ayarlayın.
Ekran yanıp sönmeye
başladığında ve sinyal
çaldığında, işlem
tamamlanır.
5. Buharlı temizliği
sonlandırmak için çalıştırma
düğmesini Kapalı konuma
ayarlayın.
6. Fırının içini, yumuşak temiz
bir bezle silin.
Buharlı temizlik notları
• Tabandakisusıcakolduğundan,buharlıtemizlikprosedürüsonundakapağıaçarkendikkat
edin.
• Fırınkapağınıaçıpkalansuyubirsüngerlealın.
• Artakalansuyuuzunsüreiçin,örneğingeceboyuncafırındabırakmayın.
• Fırınıniçini,süngervedeterjanyadayumuşakbirfırçaylatemizleyin.İnatçıkirlernaylon
bulaşık teliyle giderilebilir.
• Kireçartıkları,sirkeyebatırılmışbirbezlesilinebilir.
• İçkısmıtemizlemekiçinyumuşakbezvetemizsukullanın.Fırınkapağıcontasınınaltını
silmeyi unutmayın.
• Fırınçokkirlenmişse,soğuduktansonraişlemtekrarlanabilir.
• Fırınyağlaçokkirlenmişse,örneğinkızartmayadaızgaradansonra,fırıntemizlemeişlevini
başlatmadan önce inatçı kiri deterjanla ovmanız önerilir.
• Temizliktensonra,içemayeyüzeyintamamenkurumasınısağlamakiçinfırınkapağını15°
aralayın.
 

HIZLI KURUTMA
1. Fırın kapağını yaklaşık 30° aralayın.
2. Çalıştırma düğmesini tekli moda ayarlayın.
3. İşlev düğmesine basın.
4. Seçici düğmeyle konveksiyonu seçin.
5. 5 dakikalık pişirme süresi ve 50 °C'lik ısı ayarlayın.
6. Bu sürenin sonunda fırını kapatın.
KATALITIK EMAYE YÜZEY (SEÇIMLIK)
Çıkarılabilir kapak, koyu gri katalitik emaye ile kaplıdır. Bu, konveksiyon ısıtma sırasında dolaşan
havayla dağıtılan yağlarla kaplanabilir. Bu artıklar, 200 °C ya da daha yüksek fırın ısılarında, örneğin
pasta pişirme ya da kızartma sırasında yanar. Yüksek ısılar, daha hızlı yanmayı sağlar.
1. Fırından tüm aksesuarları çıkarın.
2. Fırının iç yüzeylerini, elle temizlik kısmında anlatıldığı gibi temizleyin.
3. Fırını, üst ve alt ısıtmaya ayarlayın.
4. Isıyı 250 °C'ye ayarlayın.
5. Fırını yaklaşık 1 saat çalıştırın. Süre uzunluğu, kirlenme derecesine bağlıdır. Kalan kirler, fırının
yüksek ısılarda her kullanımıyla yavaş yavaş kaybolacaktır.
ELLE TEMIZLIK
DİKKAT: TEMİZLİKTEN ÖNCE FIRIN VE AKSESUARLARIN SOĞUK OLDUĞUNDAN EMİN
OLUN
Fırın İçi
• Fırının içini temizlemek için, temiz bir bez ve yumuşak temizleme maddesi ya da ılık sabunlu su
kullanın.
• Kapı contasını elle temizlemeyin.
• Ovalama pedleri ya da temizlik süngerleri kullanmayın.
• Emaye fırın yüzeylerine zarar vermeyi engellemek için, geleneksel fırın temizleyicilerini kullanın.
• İnatçı kirleri çıkarmak için, özel fırın temizleyicisi kullanın.
Aşındırıcı temizlik maddelerini, sert fırçaları, ovalama pedlerini ya da bezlerini, çelik ovma telini,
bıçakları ya da diğer aşındırıcı malzemeleri kullanmayın.
Fırının dışı
• Fırının dışını temizlemek için, temiz bir bez ve yumuşak temizleme maddesi ya da ılık sabunlu su
kullanın.
• Kâğıt havlu ya da kuru havluyla kurulayın.
• Bulaşık tellerini, yakıcı temizleyicileri ya da aşındırıcı ürünleri kullanmayın.
Paslanmaz çelik fırın cepheleri
• Çelik ovma teli, ovalama pedleri ya da diğer aşındırıcıları kullanmayın. Bunlar, cilaya zarar
verebilir.
Alüminyum fırın cepheleri
• Yüzeyi, yumuşak temiz bir bezle ya da mikro fiber bez ve yumuşak pencere temizleme
deterjanıyla hafifçe silin.
Aksesuar
Her kullanımdan sonra aksesuarları yıkayıp kâğıt havluyla kurulayın. Gerekirse, daha kolay temizlik
için yaklaşık 30 dakika boyunca ılık sabunlu suya yatırın.
 

KAPAĞIN ÇIKARILMASI
Normal kullanım için fırın kapağı çıkarılmamalıdır ama çıkarmak gerekliyse, örneğin temizlik amacıyla
aşağıdaki yönergeleri izleyin.
DİKKAT: Fırın kapağı ağırdır.
1. Kapağı açıp her iki menteşedeki
klipsleri çevirerek açın.
2. Kapağı yaklaşık 70° kapatın. Her iki elinizle,
fırın kapağının kenarlarını ortasından kavrayıp,
menteşeler çıkarılabilene kadar çekip kaldırın.
TAKMAK: 1. ve 2. adımları tersinden tekrarlayın.
KAPAK CAMININ ÇIKARILMASI
Fırın kapağı, birbirlerine karşılıklı olarak yerleştirilmiş üç cam tabakayla donatılmıştır. Bu tabakalar
temizlemek için çıkarılabilir.
1. Kapağın sol ve sağ
kenarındaki iki vidayı
çıkarın.
2. Muhafazayı söküp, 1.
camı kapaktan çıkarın.
3. 2. camı kaldırın ve
tabakanın üstünden iki
tutucu cam lastiği çıkarıp
3. camı ayırın. Tabakaları
ılık suyla ya da bulaşık
deterjanıyla temizleyin ve
yumuşak temiz bir bezle
kurulayın.
TAKMAK:1., 2. ve 3. adımları tersinden tekrarlayın.
Kapak Camı, modelden modele 2EA ile 4EA arasında değişir.
İçteki 1. camı takarken, baskılı taraf aşağa gelecek şekilde yerleştirin.
 

2
1

kenar kızakları (seçimlik)
Fırının içini temizlemek için, her iki kenar kızakları çıkarılabilir.
KENAR KIZAKLARINI SÖKMEK
1. Arkadaki vidayı, yalnızca saat yönünün
tersinde 2-3 kez döndürün.
2. Öndeki vidayı, kenar kızağını mandalladıktan
sonra saat yönünün tersinde döndürerek
çıkarın.
3. Kenar kızağını çekip çıkarın. 4. Vidayı, saat yönünün tersinde döndürerek
arkadan çıkarın.
KENAR KIZAKLARINI TAKMAK
1. Arkadaki vidayı takıp
saat yönünde 2-3 kez
döndürün.
2. Kenar kızağının arka U
biçimini takıp vidaya doğru
itekleyin.
3. Öne vidayı takıp her iki
vidayı da sıkıştırın.
 

  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Samsung BT621CSST Kullanım kılavuzu

Kategori
Pizza fırınları
Tip
Kullanım kılavuzu