Türkçe - 13
Fırın tepsisi (Modele göre değişir)
Fırın tepsisi (Derinlik : 20 mm) kurabiye ve diğer hamur işlerinin pişirilmesinde
kullanılabilir. Lütfen eğimli tarafı önde olacak şekilde yerleştirin.
Evrensel tepsi (Modele göre değişir)
Evrensel tepsi (Derinlik : 30 mm) kurabiye ve diğer hamur işlerinin
pişirilmesinde kullanılabilir. Ayrıca kızartma için de uygundur. Sıvıların fırının
dibine damlamasını önlemek için tel tepsi eklentisi ile birlikte kullanılabilir.
Lütfen eğimli tarafı önde olacak şekilde yerleştirin.
Ekstra derin tepsi (Modele göre değişir)
Ekstra derin tepsi (Derinlik : 50 mm) kızartma için de uygundur. Sıvıların fırının
dibine damlamasını önlemek için tel tepsi eklentisi ile birlikte kullanılabilir.
Lütfen eğimli tarafı önde olacak şekilde yerleştirin.
Çevirme şişi (Modele göre değişir)
Çevirme şişi, tavuk gibi yemeklerin ızgaralanması için kullanılabilir. Çevirme
şişi sadece tekli modda 3. raf seviyesinde kullanılabilir çünkü şişler arka
panelde bir adaptöre takılmalıdır. Pişirirken siyah plastik tutacağı çıkarın.
Çevirme şişi ve Şaşlık (Modele göre değişir)
Kullanmak için:
• Pişirme esnasında oluşan sıvıları toplamak için tepsiyi (nihale) 1. raf
seviyesine veya eğer kızartılacak et parçası çok büyükse fırının zeminine
yerleştirin.
• Çatallardan birini şişe geçirin; kızartılacak et parçasını şişe takın;
• Aynı anda kızartmak için yarı haşlanmış patatesler ve sebzeler için
tepsinin kenarlarına yerleştirilebilir.
• Kızağı orta raf seviyesine, “v” şekli öne gelecek şekilde takın.
• Şişin sokulmasına yardımcı olmak için, tutacak, çevrilerek küt uca
takılabilir.
• Şişi, noktalı ucu arkaya bakacak şekilde kızağa koyun ve ucu fırının
arkasındaki çevirme mekanizmasına girene kadar ittirin. Şişin küt ucu “v”
şeklinin üzerinde kalmalıdır. (Şiş üzerinde, ileriye doğru hareket etmesini
önlemek için iki tırnak bulunur; bunlar fırın kapağına yakın olmalıdır. Bu
tırnaklar aynı zamanda tutacak için de kavrama noktası görevi görür.)
• Pişirmeden önce tutacağı çevirerek çıkarın. Pişirme işleminden sonra, şişi
kızaktan çıkarmak için tutacağı geri takın.
Teleskopik raylar (Modele göre değişir)
• Tel rafı veya tepsiyi takmak için öncelikle teleskopik rayları belirli bir
seviyeye kadar dışa kaydırın.
• Tel rafı veya tepsiyi rayların üzerine yerleştirin ve tamamen fırının içine
girecek şekilde itin. Kapağı kapatmadan önce teleskopik rayların
tamamen fırına girdiğinden emin olun.
Yağ filtresi (Modele göre değişir)
Fırının arka iç duvarına yerleştirilmiş yağ filtresi; fanı, yuvarlak ısıtma öğesini
ve fırını kirlenmekten, özellikle de sıçrayan yağlardan korur. Et pişirirken yağ
filtresini kullanmanızı öneririz. Hamur işi pişirirken filtreyi mutlaka çıkarın!
Eğer hamur işi veya kek pişirirken filtre takılı kalırsa çok olumsuz sonuçlar
alabilirsiniz.
03 FIRIN KONTROLLERİ VE AKSESUARLARI
(Non PF logo)NeoTwin_NV70H7786ES_TR_DG68-00522U-02_TR.indd 13 2014-09-23 10:50:58