Russell Hobbs 19811-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Mikser / mutfak robotu aksesuarları
Tip
Kullanım kılavuzu

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

57
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte
aktarın. Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
A ÖNEMLI GÜVENLIK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
1 Bu cihaz sadece sorumlu bir yetişkin tarafından veya onun gözetimi altında kullanılmalıdır.
Cihazı, çocukların erişemeyeceği konumlarda kullanın ve saklayın.
2 Bu ataşmanı sadece ürün no. 18553-56 ile birlikte kullanın.
3 Cihazı, bu talimatlarda belirtilenler dışında bir amaçla kullanmayın.
4 Motoru 10 dakikadan uzun süre kesintisiz çalıştırmayın, aşırı ısınabilir. 10 dakika sonra cihazı,
dinlenmesi için en az 10 dakika kapalı tutun.
5 Eklentileri takmadan veya çıkarmadan önce cihazın fişini prizden çekin.
6 Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
sadece ev içi kullanım
C BİRLEŞTİRME
1 Şaftı gövdenin içine doğru itin.
2 Şaftın arka kısmı, gövdenin arka kısmından yakl. 16 mm dışarı çıkmalıdır.
3 Kullanmak istediğiniz eleği takın.
4 Eleğin kenarındaki yuva, gövdenin ön tarafının içinde bulunan çıkıntıya oturur.
5 Halka somunu, gövdenin ön kısmına takın ve elinizle sıkın.
6 Aşırı güç kullanmayın, yivlere zarar verebilirsiniz.
7 Cihazı kapatın () ve fişini prizden çekin.
8 İşletme mekanizmasının ön kapağını açın.
9 Mandalı aşağı indirin ve orada tutun.
10 Gövdenin arka kısmını, cihazın üzerindeki işletme mekanizmasının ön kısmına doğru itin.
11 Şaftın arka kısmını işletme mekanizmasına oturtmak için döndürmeniz gerekebilir.
12 İşletme mekanizmasını doğru şekilde yerleştirdikten sonra, boru dik konuma gelene dek
gövdeyi döndürün.
13 Mandalı çözün – gövdenin arka kısmının altındaki yuvaya yerleşmelidir.
C ÇEKME
14 Taze hamurdan fındık büyüklüğünde toplar yuvarlayın.
15 Fişi prize takın.
16 Hız kademesi 1'i seçin.
17 Boruya bir adet hamur topu atın.
18 Başka bir hamur topu eklemeden önce, hamurun elekten çıkmasını görene dek bekleyin.
19 İlk hamur topunu makineden geçirdikten sonra, hızı kademe 3'e yükseltebilirsiniz.
20 Başlangıçta, çekilen makarna hamuru kıvrılabilir. Bu durum, makineden makarnaların
düzelmesini sağlayacak miktarda hamur çekildiğinde sona erecektir.
21 Kıvrılan kısımları keserek tekrar yuvarlayabilir ve çekilmesi için boruya verebilirsiniz.
22 Çekilen makarna hamuru gerekli uzunluğa ulaştığında, elekten nazikçe çekerek alın.
23 Makarna şeritlerini birbirlerinden ayırın ve kurumaları için bir mutfak kağıdının üzerine yatırın.
24 Cihazı kapatın () ve fişini prizden çekin.
talimatlar
çizimler
1 gövde (arka kısım)
2 şaft (arka kısım)
3 delik
4 işletme mekanizması ön kapağı
5 mandal
6 vida anahtarı `
7 halka somun `
8 elekler `
9 yuva
10 şaft `
11 çıkıntı
12 kanal `
13 gövde `
14 temizleme aleti
15 çanak `
` bulaşık makinesinde
yıkanabilir
58
C HANGİ ELEK?
25 Elekler 1-6 arasında numaralanmıştır.
1 spagetti
2 ufak düdük makarnası
3 kalem makarna
4 şerit makarna
5 lazanya
6 iri düdük makarnası
C SÖKME
26 Cihazı kapatın () ve fişini prizden çekin.
27 Mandalı aşağı indirin ve gövdeyi, işletme mekanizmasının ön kısmından çekerek çıkarın.
28 İşletme mekanizmasının ön kapağını kapatın.
29 Halka somunu gevşetin (sıkıysa, vida anahtarını kullanın).
30 Gövdeyi çalışma tezgahının üzerine yatırın.
31 Bir elinizle gövdeyi tutun ve diğer elinizle şaftın arka kısmını itin.
32 Eleği şafttan gevşeterek çıkarın.
C TEMIZLIK VE BAKIM
33 Parçalarda kalan makarnaları kazımak/çıkarmak için temizleme aletini kullanın.
34 Tüm parçaları sıcak sabunlu suda yıkayın, durulayın ve kurutun.
makarna hamuru tarifleri
kepekli makarna için, kepekli un kullanın
t = çay kaşığı (5ml)
e = yumurta, orta (53-63 gr)
p = tutam
sade makarna
500g sade un
½ t tuz
4 e
su
Çırpıcıyı miksere takın. Mikser kasesine unu eleyin ve tuz ilave edin. Çırpıcının içine
yumurtaları kırın. Çırpıcıyı 500g (500 gr) çizgisine kadar doldurmak için yeterince su ekleyin.
Çırpıcıyı kaseye boşaltın. Hız kademesi 1'de 1-2 dakika çalıştırın. Bu sürenin yaklaşık
ortasında cihazı durdurun ve kasenin kenarlarında kalan karışımları temizleyin. Karışım
ekmek kırıntısı görünümünde olmalıdır.
otlu makarna
500g sade un
½ t tuz
muhtelif otlar, ince kıyılmış
p karabiber
4 e
su
Çırpıcıyı miksere takın. Mikser kasesine unu eleyin ve tuz ilave edin. Otları ve biberi ilave edin.
Çırpıcının içine yumurtaları kırın. Çırpıcıyı 500g (500 gr) çizgisine kadar doldurmak için yeterince
su ekleyin. Çırpıcıyı kaseye boşaltın. Hız kademesi 1'de 1-2 dakika çalıştırın. Bu sürenin yaklaşık
ortasında cihazı durdurun ve kasenin kenarlarında kalan karışımları temizleyin. Karışım ekmek
kırıntısı görünümünde olmalıdır.
59
ıspanaklı makarna
500g sade un
½ t tuz
4 e
75g ıspanak püresi
su
Çırpıcıyı miksere takın. Mikser kasesine unu eleyin ve tuz ilave edin. Çırpıcının içine yumurtaları
kırın. Ispanağı ekleyin. Çırpıcıyı 500g (500 gr) çizgisine kadar doldurmak için yeterince su ekleyin.
Çırpıcıyı kaseye boşaltın. Hız kademesi 1'de 1-2 dakika çalıştırın. Bu sürenin yaklaşık ortasında
cihazı durdurun ve kasenin kenarlarında kalan karışımları temizleyin. Karışım ekmek kırıntısı
görünümünde olmalıdır.
1 Her defasında sadece belirtilen miktar kadar malzeme işleyin, aksi takdirde karışım siz
makarna çekme işleminizi bitirmeden önce kuruyacaktır.
2 Daha az miktarda makarna yapmak istiyorsanız, verilen miktarları yarıya indirin ve çırpıcı
üzerinde yer alan 500g (500 gr) çizgisi yerine 250g (250 gr) çizgisini dikkate alın.
3 Şerit makarna ve lazanyayı, yapışmalarını önlemek için iki partide pişirin.
pişirme
Geniş bir tencerede tuzlu su kaynatın. Makarnayı yavaş yavaş ekleyin. Arada bir karıştırarak 5-8
dakika pişirin. Bir süzgeçte suyunu süzdürün, temiz suyla durulayın ve servise sunun.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 19811-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Mikser / mutfak robotu aksesuarları
Tip
Kullanım kılavuzu
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: