YARARLI İPUÇLARI VE BİLGİLER
UYARI
"Güvenlik bilgileri" bölümüne bakın.
Tezgah altı fırınlar için:
OCAK İÇİN PİŞİRME
UYGULAMALARINA AİT ÖRNEKLER
Tablodaki bilgiler sadece yol gösterme amaçlıdır.
Isı
ayarı
Kullanım amacı: Zaman Tavsiyeler
1 Pişirilen yiyeceği sıcak tutmak içindir. gerektiği
kadar
Pişirme kabını kapakla kapatın.
1-2 Holandez sosu yapmak ve yağ, çikola‐
ta ve jelatin eritmek içindir.
5 - 25 dk. Aralıklarla karıştırın.
1-2 Yumuşak omletleri ve haşlanmış yu‐
murtaları katılaştırmak içindir.
10 - 40
dk.
Kapağı kapalı olarak pişirin.
2-3 Pirinçli ve sütlü yemekleri hafif ateşte
pişirmek ve hazır yemekleri ısıtmak
içindir.
25 - 50
dk.
En az iki kez pirinç kadar su ek‐
leyin. Sütlü yemekleri sürenin ya‐
rısı dolduğunda karıştırın.
3-4 Sebze, balık ve eti buğulamak içindir. 20 - 45
dk.
Birkaç yemek kaşığı su ekleyin.
4-5 Patatesleri buğulamak içindir. 20 - 60
dk.
750 g patates için azami ¼ l su
kullanın.
4-5 Daha büyük miktarlarda yemek, yahni
ve çorba pişirmek içindir.
60 - 150
dk.
Malzemelere azami 3 l su ekle‐
yin.
6-7 Hafif şekilde kızarmış bonfileler, dana
eti yemekleri, pirzolalar, köfteler, sos‐
lar, karaciğer, yumurta, krep ve lokma
tatlısı ve meyane pişirmek içindir.
gerektiği
kadar
Sürenin yarısı dolduğunda çevi‐
rin.
7-8 Baharatlı patates, fileto biftek ve biftek
kızartmak içindir.
5 - 15 dk. Sürenin yarısı dolduğunda çevi‐
rin.
9 Büyük miktarlarda su kaynatma, makarna pişirme, et kavurma (tas kebabı, rosto) ve
cipsleri yağda kızartmak içindir.
KAPININ İÇ KISMI
Bazı modellerde, kapının iç kısmında şunlar
bulunur:
• Raf konumlarının sayıları
• Isıtma fonksiyonları hakkında bilgiler, önerilen
raf konumları ve tipik yemekler için sıcaklıklar.
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve pişirme
süreleri sadece bilgi amaçlıdır. Gerçek
süreler tariflere ve kullanılan malzeme‐
lerin kalitesine ve miktarına bağlıdır.
PİŞİRME
Genel bilgiler
• Yeni fırınınız eski fırınınızdan daha farklı şekil‐
de yemek pişiriyor ya da kızartıyor olabilir. Her
zaman kullandığınız ayarları (sıcaklık, pişirme
süreleri) ve raf konumlarını tablolarda verilen
değerlere uyarlayın.
• Uzun pişirme sürelerinde, fırını pişirme süresi
bitmeden yaklaşık 10 dakika önce kapayabilir
ve atıl ısıyı kullanabilirsiniz.
Dondurulmuş yiyecekleri pişirirken, fırındaki tep‐
siler pişirme sırasında bükülebilir. Tepsiler tekrar
soğuduğunda, yamulmalar ortadan kalkar.
2
www.electrolux.com