Buharla pişirme kapları
• Sadece ısıya ve korozyona dayalı kaplar kullanınız.
• Krom çelikten üretilmiş yemek kapları da kullanılabilir (bkz. özel aksesuar‐
lar).
Fırın seviyeleri
• Kullanılması gereken fırın seviyeleri aşağıdaki tablolarda verilmiştir. Fırın
seviyelerini fırının alt kısmından başlayarak sayınız.
Genel açıklamalar
• 30 dakikadan uzun süreyle ya da bol miktarda yemek pişirirken, gerekirse
su ekleyiniz.
• Fırını uzun süre kullanmayacaksanız, su çekmecesini, bağlantı hortumlarını
ve buhar üreticiyi iyice temizleyiniz (bkz. "Bakım ve Temizlik" bölümü)
Tablolar hakkında açıklama
• Tablolarda tipik öğünler için veriler yer almaktadır.
• Sıcaklıklar ve süreler sadece bilgi amaçlıdır ve pişirilecek yemeğin malze‐
melerine, boyutuna, miktarına ve kullanılan kaplara bağlıdır.
• Kendi tarifiniz için gereken ayarları bulamıyorsanız hemen hemen aynı tarifi
kullanmaya çalışın.
• Tablolarda aksi önerilmedikçe fırın soğukken pişirmeye başlayın.
TAM BUHAR KONUMU
UYARI
Hangi sebepten olursa olsun, TAM BUHAR konumu sırasında fırın kapağını
kesinlikle açmayın.
Aşağıda belirtilen TAM BUHARLI PİŞİRME yöntemi, taze veya dondurulmuş
tüm yiyecekler için uygundur. Bu yöntem ile sebzeler, et, balık, makarna, pilav,
mısır, irmik ve yumurta pişirilebilir, ısıtılabilir, buzu çözdürülebilir, suda uzun
veya kısa süreli haşlanabilir.
Menü pişirme: Tek seferde bir menünün tamamını pişirebilirsiniz. Yemeklerin
gereğinden az veya fazla pişmesini önlemek için pişirme süreleri benzer ye‐
mekler seçmeye çalışın. Menüdeki her bir malzeme için gereken en yüksek su
miktarını kullanın (bkz. pişirme tabloları). Yemekleri fırın raflarına uygun kaplar
içinde koyun. Buharın her yemeğe ulaşmasını sağlamak için aralarında yeterli
boşluk bırakın.
Sterilizasyon
• Kapları (örneğin biberonlar), TAM BUHARfonksiyonunu kullanarak sterilize
edebilirsiniz.
• Temiz kapları 1. seviyedeki rafın ortasına yerleştirin. Kapların kapak kısım‐
larının küçük bir açıyla aşağı bakmasını sağlayın.
• Çekmeceyi maksimum miktarda (650 ml) suyla doldurun ve 96°C'de 40 da‐
kikaya ayarlayın.
Kullanımlar, tablolar ve ipuçları
3