YARARLI İPUÇLARI VE BİLGİLER
UYARI
"Güvenlik bilgileri" bölümüne bakın.
KAPININ İÇ KISMI
Bazı modellerde, kapının iç kısmında şunlar
bulunur:
• Raf konumlarının sayıları
• Isıtma fonksiyonları hakkında bilgiler, önerilen
raf konumları ve tipik yemekler için sıcaklıklar.
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve pişirme
süreleri sadece bilgi amaçlıdır. Gerçek
süreler tariflere ve kullanılan malzeme‐
lerin kalitesine ve miktarına bağlıdır.
FIRININ ÖZEL ISITMA
FONKSİYONLARINA İLİŞKİN
TAVSİYELER
Sıcak Tutma
Yemeği sıcak tutmak istiyorsanız bu fonksiyonu
kullanın.
Sıcaklık otomatik olarak 80°C'ye ayarlanır.
Tabak Isıtma
Tabakları ve kapları ısıtmak içindir.
Tabakları ve kapları, fırın rafına eşit biçimde
dağıtın. Isıtma süresinin yarısı geçince tabakları
ve kapları çevirin (altlarını üste getirin).
Otomatik sıcaklık 70°C'dir.
Önerilen raf: 3.
Hamur Kabartma
İstediğiniz her türlü mayalı hamur tarifi için bu
otomatik fonksiyonu kullanabilirsiniz. Bu fonksi‐
yon kabarma için iyi bir ortam sağlar. Hamuru ka‐
barması için yeterli büyüklükte bir kaba koyun ve
ıslak havlu veya plastik folyo ile örtün. Birinci se‐
viyeye bir tel raf takın ve kabı buraya koyun. Ka‐
pağı kapatın ve hamur kabartma fonksiyonunu
ayarlayın. Gerekli zamanı ayarlayın.
BUHARLI PİŞİRME
Buharlı pişirme kapları
• Sadece sıcağa ve erimeye karşı dayanıklı ye‐
mek pişirme kapları veya krom çelik yiyecek
kapları (yalnızca bazı modeller için) kullanın.
Raf konumları
• Doğru raf konumları aşağıdaki tabloda göste‐
rilmiştir. Raf konumlarını fırının alt kısmından
başlayarak sayın.
Genel açıklamalar
• 30 dakikadan uzun süreyle ya da bol miktarda
yemek pişirirken, gerekirse su ekleyin.
• Yiyecekleri raflardaki doğru pişirme kaplarına
koyun ve kapları rafların üzerine yerleştirin.
Raflar arasında, buharın kaplar arasında do‐
laşmasına yetecek kadar boşluk bıraktığınız‐
dan emin olun.
• Her kullanımdan sonra, su çekmecesi, bağlan‐
tı hortumu ve buhar üretecinden suyu temizle‐
yin. "Bakım ve Temizlik" bölümüne bakın.
Buharlı Pişirme tabloları için açıklamalar
• Tablolarda tipik öğünler için veriler yer almak‐
tadır.
• Sıcaklıklar ve süreler sadece bilgi amaçlıdır ve
pişirilecek yemeğin türüne, boyutuna, ve kulla‐
nılan yiyecek ve pişirme kaplarının miktarına
bağlıdır.
• Tarifiniz için gereken ayarları bulamıyorsanız
buna çok yakın başka bir tarifin ayarlarını kul‐
lanın.
• Tablolardaki veri farklıysa prosedüre soğuk fı‐
rın ile başlayın.
• Pirinç suyu emeceği için pilav yaparken 1'e
1,5 ila 1'e 2 arası su kullanın.
BUHAR SUYU TABLOSU
Su çekmecesindeki su miktarı (ml)
Süre
1)
(dk.)
400 15 - 25
600 25 - 40
800 40 - 50
1)
Süreler sadece bilgi amaçlıdır.
2
www.electrolux.com