10
GENEL AÇIKLAMALAR
P
İYASADA çok sayıda aksesuar mevcuttur. Satın
almadan önce, buhar ve sıcak hava kombinasyo-
nuyla pişirmeye uygun olduklarından emin olun.
Tel rafın üzerine bir K
AP YERLEŞTİRİN. Pişirme tepsi-
sine veya buhar tepsisine göre daha fazla ağırlık
taşıyabilir.
Yeterli buharın kaba girmesini sağlamak için,
kabın üst kenarı ile tavanın iç tarafı arasında en az
30 mm boşluk kaldığından E
M
İN OLUN
.
PİŞİRME KABINI SEÇME
Mümkün olduğu hallerde D
ELİKLİ PİŞİRME kapları
kullanın; bunları örneğin sebze pişirmek için kulla-
nabilirsiniz. Buhar, yemeğe her yerden serbestçe
ulaşabilir ve yemek eşit bir şekilde pişirilir.
Buhar, büyük patates gibi büyük yemek parçaları
arasındaki alana K
OLAYLIKLA ERİŞİR. Böylece eşit ve
etkili bir pişirme sağlanır. Bu, büyük miktardaki bir
yemeğin pişirilmesinin, daha küçük miktardaki bir
yemekle eşit sürede tamamlanmasını sağlar.
Yemeğin, buharın münferit yemek parçalarına eşit
ve kolay ulaşmasını sağlayacak şekilde yerleştiril-
mesi (aralıklandırılması), daha küçük miktarlardaki
yemeklerle aynı sürede pişirilebilmesine imkan
tanır.
Güveç veya fırın yemekleri gibi D
AHA KOMPAKT
YEMEKLERİN
veya aralarında hiç boşluk olmayan
veya çok az boşluk olan bezelye veya kuşkonmaz
filizi gibi gıdaların pişmesi, buharın ulaşabileceği
alan daha az olduğundan, daha uzun sürecektir.
SÜNGER
Ü
RÜNLE BİRLİKTE VERİLEN SÜNGER, pişirme işlemi son-
rasında soğuyan fırında kalabilecek yoğuşma
suyunu silmek için kullanılır. Haşlanmamak için
fırını soğumaya bırakmanız önemlidir.
RAF
R
AF, sıcak havanın yeme-
ğin etrafında dolaşmasını
sağlar. Yemeği doğrudan
onun üzerine koyun veya
tencere, kek kalıbı ve diğer
pişirme kapları için destek olarak kullanın. Yemeği
doğrudan tel rafın üzerine koyduğunuzda, pişir-
me tepsisi ve tabağı da altına yerleştirin.
PİŞİRME TEPSİSİ VE TABAK
P
İŞİRME TEPSİSİ VE TABAĞI, tel rafın ve buhar tepsisi-
nin altında kullanın. Aynı zamanda yemek pişirme
malzemesi veya pişirme tepsisi olarak da kullanıla-
bilir.
P
İŞİRME TEPSİSİ VE TABAK, fırı-
nın iç kısmını lekeleyerek
kirletecek olan damlayan
sebze sularını ve yemek
parçacıklarını toplamak
için kullanılır. Doğrudan fırın zemininin altına kap
yerleştirmekten sakının.
BUHAR TEPSİSİ
B
UHAR TEPSİSİNİ balık, sebze ve patates gibi yiye-
cekler için kullanın.
Pirinç ve tahıl gibi yiyecek-
ler için, F
IRINI BUHAR TEPSİSİ
OLMADAN KULLANIN
.
SU HAZNESİ
S
U HAZNESİ, kapağın arkasına yerleştirilmiştir ve
kapak açıldığında anında erişilebilirdir.
Zorunlu hava dışındaki T
ÜM PİŞİRME İŞLEVLERİ için
su haznesi dolu olmalıdır.
S
U HAZNESİNİ ”MAX” işaretine
kadar musluk suyu ile doldu-
run.
Y
ALNIZCA temiz musluk suyu
veya dinlenmiş şişe suyu kulla-
nın. Su haznesinde asla damıtıl-
mış veya filtrelenmiş su veya
başka sıvılar kullanmayın.
S
U HAZNESİNİN HER KULLANIMDAN SONRA BOŞALTILMASI
ÖNEMLİDİR
. Bu hijyen için gereklidir. Aynı zamanda
cihazın içinde yoğuşma suyu birikmesini de önler.
D
İKKATLİ BİR ŞEKİLDE (yani, dökmemek için yavaşça)
su haznesini yuvasından çıkarın. Kalan suyun valf
yuvasından çıkmasına izin vermek üzere yatay
durumda tutun.
SENSÖR
Yalnızca bu fırın için tavsiye edilen sıcaklık
sensörünü kullanın.
S
ENSÖR, yemeğinizin iç sıcak-
lığını 30°C ile 100°C arasında
ölçmek için tasarlanmıştır.
Ayarlanan sıcaklığa ulaşıldı-
ğında cihaz derhal kapanır ve
ekranda ”Sıcaklığa ulaşıldı” yazısı gös-
terilir.
Sensörü temizlerken
ASLA SUYA BATIR-
MAYIN. Kullandıktan sonra nemli bir
bezle veya kağıt havlu ile silmeniz
yeterlidir.
Aksesuarlar