5
KONTROL PANELİ
1.DİJİTAL EKRAN
Cihazın kullanıma hazır olduğunu ekrandan
görebilirsiniz. Ekranda cihazın o anki
programı görülür.“1 3:25”ekranda
görüldüğünde,“1”seçilen program
numarasını “3:25” de programın
uzunluğunu gösterir. İki işaretin yeri kabuk
rengini ve seçilen ağırlığı gösterir. Cihazın
açılıştaki standart ayarı ağır ekmek ve
normal kabuk rengine ayarlanmıştır.
Kullanım sırasında programın durumu,
program ilerledikçe sürenin de azaldığı
ekrandan görülebilir. Cihazın zaman ayarı
(timer), ısıtma, yoğurma, pişirme, sıcak
tutma gibi program özellikleri de ekrandan
görülebilir.
2.AÇMA / KAPAMA TUŞU (START / STOP)
Bu tuş, programları başlatıp durdurmak
içindir. START/STOP tuşuna basıldığında,
programın süresi ekranda yanıp sönmeye
başlayacaktır. Programı durdurmak için
istediğiniz an tuşa basabilirsiniz. Tuşa sesli
uyarıyı duyana kadar basınız. Önceden
belirtilen programının başlangıç noktası
ekranda görülecektir. Eğer farklı bir
program seçmek istiyorsanız, programı
başlatmadan önce seçim tuşuna basınız.
3.ZAMAN AYARI TUŞLARI (TIMER)
Bu tuşlar ile pişirme süresini ayarlayarak
ekmeğin hazır olmasını istediğiniz zamanı
belirleyebilirsiniz. Makineyi çalıştırdığınızda
ekran “1 3:25” görülecektir. Bu süre
ekmeğin 3 saat 25 dakika sonra hazır
olacağı anlamına gelmektedir. TIMER tuşu
ile bu süreyi arttırabilirsiniz. Örneğin saat
22:00 da cihazı kurup sabah 07:00 da
ekmeğin hazır olmasını istiyorsanız süreyi
9 saate ayarlamanız gereklidir. (22:00 + 9
saa t= 07:00 9 saate pişirme süresi
dahildir.) Pişirme programını seçtikten
sonra süreyi ayarlayınız ve Açma/Kapama
düğmesine basınız. 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10
numaralı programlarda TIMER özelliği
kullanılabilir. 6 ve 7 numaralı programlarda
ise bu özellik kullanılamaz.
1 saat ısınma süresi de (pişirme
programının bitiminden sonra) pişirme
süresine eklenmelidir. Program süresine
en fazla 12 saat 58 dakika eklenebilir.
4.RENK TUŞU (COLOR)
Ekmeğin kabuk rengi bu tuş ile ayarlanır.
3 kademeli ayar kullanılabilir.
AÇIK (light) - ORTA (medium) -
KOYU (dark)
5.HAMUR MİKTARI TUŞU (LOAF)
Çeşitli programlardaki hamur miktarını
ayarlar. 3 kademeli ayar kullanılabilir.
6.MENU TUŞU (MENU)
Otomatik Ekmek Yapma Makinesi
programlarında detaylı açıklanan uygun
programlardan bir tanesini çalıştırmak için
bu tuşu kullanınız.
1.NORMAL: Beyaz, buğday ve çavdar
ekmeği için. En çok bu program kullanılır.
2.BEYAZ EKMEK: Özellikle açık beyaz
ekmeğin hazırlanmasında kullanılır.
3.KEPEK EKMEĞİ: Kepek ekmeği
hazırlanmasında kullanılır.
4.TATLI EKMEK: Tatlı hamur hazırlamak
için kullanılır.
5.SUPER HIZLI 700g: 700 gramlık ekmeği
yoğurmak ve pişirmek için kullanılır.
6.SUPER HIZLI 900g: 900 gramlık ekmeği
yoğurmak ve pişirmek için kullanılır.
7.HIZLI: Buğday-çavdar karışık ekmekleri
hızlı hazırlamak için kullanılır.
8.KAHVERENGİ EKMEK: Kahverengi
ekmek hazırlamak için kullanılır.
9.HAMUR: Hamur hazırlanmasında kullanılır.
10.BAGEL HAMURU: Bagel “amerikan
çöreği” hamuru hazırlamak için kullanılır.
I 500 g’a kadar olan küçük ekmekler
II 700 g’a kadar olan orta büyüklükteki ekmekler
III 900 g’a kadar olan büyük ekmekler