Tefal CLIPSO ESSENTIAL El kitabı

Kategori
Düdüklü tencereler
Tip
El kitabı
51
TÜRKÇE KULLANMA ve TANITMA KILAVUZU
P43948
ÖNEMLİ GÜVENLİK ÖNERİLERİ
venliğiniz in bu cihaz rürlükteki standartlara ve düzenlemelere uygun olarak
üretilmtir:
- Basınçlı kaplar netmeli
- Gıda ile temas eden madde ve malzemeler
- Çevre
Bu ün yalnızca evde kullanılmak üzere tasarlanşr.
Tüm talimatla okuyun ve her zaman "Kullanımlavuzuna" na bvurun.
Tüm pişirme cihazlarında olduğu gibi yanda çocuklar varsa klü tencereyi dikkatli
bir şekilde kullan.
klü tencerenizi sıcak n ine koyman.
klü tencere basınçlıyken çok dikkatli bir şekilde tıyın. cak zeylere dokunmayın.
Kulpları ve sapla kullan. Gerekirse eldiven takın.
Tencerenin sapları düzenli olarak kontrol ederek gevşemediğinden emin olun. Gerekirse
sıkıltın.
klü tencerenizi tasarlanş olduğu amaç şında kullanman.
klü tencereniz bala çaşır. zgün kullanılmama durumunda taşarak yanıklara
neden olabilir. Basınçlı hale getirmeden önce dük tencerenin düzgün şekilde
kapaldığından emin olun. "Kapatma" bölümüne bakın.
Düdüklü tencerenizi açmadan önce her zaman valfin boşaltma ( ) konumunda
oldundan emin olun.
Düdüklü tencerenizi maya zorlamayın. Tencerenin indeki basıncın normale
dönğünden emin olun. "venlik" lümüne bakın.
Düdüklü tencerenizi içinde sı olmadan kullanmayın. Ciddi hasarlar oluşabilir. Pişirme
sırasında içinde yeterli n bulunduğundan emin olun.
klü tencerenizle uyumlu ve kullanma talimatlarında belirtilen ı kaynakla kullanın.
klü tencerenizde t eren yemekler yapman.
klü tencerenizde kaya tuzu kullanman, pişmeye yan sofra tuzu ekleyin.
klü tencerenizin en fazla üçte ikisini (maksimum doldurma aretine kadar) doldurun.
Piri, kuru sebze veya meyve gibi pirme sırasında hacmi artan yiyeceklerinklü
tencerenizin en fazla yarısını doldurun. Kabak veya bal kabı çorbası gibi çorbalarda
düklü tencerenizi birkaç dakika soğumaya bırakın ve ardından soğuk suyun altına
tutarak tamamen soğuma slan.
ğır dili gibi basınç nedeniyle kabarabilecek ş derisi olan etleri pişirdikten sonra şişkin
görünen deriyi delmeyin, yanıklara neden olabilir. Pirmeden önce delin.
Kalın dokulu yiyecekleri pişirirken (bezelye, komposto vs.) yiyeceklerin sıçramamain
düdük tencerenin açılmadan önce hafifçe sallanması gerekir.
Her kullanımdan önce valflerin temiz olduğundan emin olun. "Pirmeden önce"
bölümüne bakın.
klü tencereyi buhar alnda yağla kızartma yapmak in kullanman.
Talimatlara re temizleme ve bakım yapmanın haricinde emniyet sistemleriyle
oynamayın.
Yalzca üz için uygun olan orijinal TEFAL yedek parçalarını kullanın. Özellikle TEFAL
tencere ve kapak kullanın.
Alkol içeren buharlar yar. Kapağı kapatmadan önce 2 dakika kadar kaynan. Alkol
içeren yemekler harlarken cihazınıza dikkat edin.
klü tencereye zarar vermemek in pişirmeden önce ve sonra asitli veya tuzlu yiyecek
koymaktan sakın.
BU TALİMATLARI SAKLAYIN
TR
52
TR
Teknik Özellikler
klü tencere taban çapı – referanslar
Teknik bilgiler:
Maksimum çalışma basıncı: 55 kPa
Maksimum güvenlik basıncı: 110 kPa
Uyumlu ısı kaynakları
Düdüklü tencereniz, indüksiyonlu ocaklar dahil
olmak üzere tüm ısı kaynaklarıyla kullanılmaya
uygundur.
Elektrikli ocak kullanımında tencere saplarının
ısıdan etkilenmemesi in dük tencere
tabanıyla aynı veya daha küçük çapta bir plaka
kullanın (Ι) - Şek. 6.
Kapasite
Ø Tencere
çapı
Ø Taban
çapı
CLIPSO
ESSENTIAL
Tencere ve kapak
malzemeleri
6 L 24 cm 18 cm P44247
Inox
7,5 L 24 cm 18 cm P43948
9 L 24 cm 18 cm P44249
Ürüne zarar verme
riski olduğundan
tencerenizi boşken
asla ısıtmayın.
GAZ OCAĞI ELEKTRİKLİ
OCAK
CAM SERAMİK
RADYANT
HALOJEN ISITICI
BOBİN
ŞEKLİNDEKİ
ISITICI
İNDÜKSİYON
Tanımlayıcı şema
A. Çalışma valfi
B. Valf ayarlama işareti
C. Buhar çıkışı
D.Açma/kapatma düğmesi
E. Basınç göstergesi
F. Güvenlik valfi
G. Sızdırmazlık contası
H. Buhar sepeti*
I. Tripod ayak*
J. Maksimum dolum işareti
K. Tencere
L. Tencere sapı*
*modele göre değişir
53
Cam seramik set üstü ocaklar için tencere
taban temiz ve kuru olduğundan emin olun.
Gaz ocakları için ateş, tencere çapının dışına
taşmamadır.
m ısı kaynakları ile ilgili olarak, düdüklü
tencerenizin iyi bir şekilde yerleştirilmiş
oldundan emin olun.
Aksesuarlar yedek parçaları
Aşağıdaki Clipso düdüklü tencere aksesuarlarını
mağazalarımızdan ve yetkili servislerimizden
tedarik edebilirsiniz:
-
Parça değiştirme ve tamir in TEFAL Yetkili Servi-
sine başvurun.
Yalnızca düklü tencere modeline uygun
orjinal Tefal Parçala kullan.
Kullanım
Açma
Kapakta bulunan açma düğmesine (D) basın - Şek. 1.
Düğmeyi batutarak kapağı kaldırın - Şek. 2.
Kapatma
Kapakta bulunan açma/kapatma düğmesine
(D) basın ve kapağı tencerenin üstüne yerleşti-
rin - Şek. 3.
• Düğmeyi (D) bırakmadan önce kapağın üs-
tüne bir miktar güç uygulayın ve kilitleme me-
kanizmasını harekete geçirin.
• Kapakta bulunan açma/kapatma ğmesini
(D) bırakın ve zın, tencerenin kenarlarına
düzgün bir şekilde kilitlendiğinden emin olun
(K) - Şek. 4.
*modele göre değişir
Aksesuarlar Referans numarası
Conta
6L - 7,5L - 9L
X1010006
Buhar sepeti*
6L - 7,5L - 9L
792654
Tripod ayak*
792691
TR
54
TR
Minimum ve maksimum dolum
Minimum 25 cl (2 bardak) - Şek. 5.
Maksimum tencere derinlinin 2/3 kadarı (J) -
Şek. 6.
Bazı yiyecekler için:
Pirinç, kurutulmuş sebzeler ya da komposto gibi
pişirme sırasında hacmi artan gıda maddeleri için,
düdüklü tencerenizin yandan fazlasını doldurman.
Çorbalar için hızlı basınç boşaltma yapmanızı
öneririz ("Pişirmeyi tamamlama" bölümüne bakın).
Buhar sepetini* kullanma
Tencerenin içine (K) 75 cl su koyun.
Tripod ayağı* (I) tencerenin içine yerleştirin.
Sepeti* (H) tripod ayağın* üzerine yerleştirin
- Şek. 7.
Çalışma valfini kullanma
İki işaretine göre hizalayarak valfi (A) buhar
çıkışına (C) yerleştirin .
Valfi tamamen basrın - Şek. 8 ve
aretinde
duruncaya kadar çevirin -
Şek. 9
.
Yiyeceği pişirmek için:
aretinde duruncaya kadar valf ayarlama işaretini
çevirin.
Çalışma valfini çıkarmak için:
Çalışma valfini (A) bastırın ve iki işaretini hiza-
layın - Şek. 10.
Çıkarın - Şek. 11.
Buhar sepetine*
koyduğunuz
yiyecekler düdüklü
tencerenin kapağına
temas etmemelidir.
*modele göre değişir
55
İlk kullanım
Tripod ayağı* (I) tencerenin içine yerleştirin.
• Düdüktencerenin 2/3'üsuyla doldurun (J) -
Şek. 6.
• Buhar sepetini* (H) tripod ayağın* üzerine yerleştirin
(I) - Şek. 7.
• Düdüklü tencereyi kapatın.
Çalışma valfini (A) yerleştirin ve işaretinde
duruncaya kadar çevirin - Şek. 9.
Maksimum sıcaklığa ayarlanmış ısı kaynağına
düklü tencereyi yerleştirin.
Valften buhar çıkmaya başladığında, ısı kaynağını
kısın ve zamanlayıcıyı 20 dakikaya ayarlayın.
• 20 dakika sonra ocağı kapatın.
aretinde duruncaya kadar valf ayarlama
işaretini çevirin ve bancın baltılma hızını
belirleyin.
Basınç göstergesi (E) tekrar düştüğünde düdüklü
tencere ark bançlı değildir.
• Düdüklü tencereyi açın - Şek. 1 - 2 ve durulayın.
Pişirmeden önce
Düdüklü tencereyi her kullanışınızda öncelikle
buhar çıkışının (C) kapalı olmadığını gözle ve
aydınlık bir ortamda basitçe kontrol edin -
Şek. 12.
• Ayrıca güvenlik valfinin (F) hareket ettiğinden
emin olun - ("Temizleme ve bakım" bölümüne
bakın).
• Düdüklü tencereyi doldurun.
• Düdüklü tencereyi kapatın - Şek. 3 - 4.
• Çalışma valfini yerleştirin (A) - Şek. 8.
Valfi tamamen bastırın ve aretinde
duruncaya kadar çevirin - Şek. 9.
Basınç uygulanmadan önce düdüktencere-
nin doğru şekilde kapandığından emin olun.
• Maksimum sıcaklığa ayarlanmış ısı kaynağına
düdüklü tencereyi yerleştirin.
*modele göre değişir
TR
56
TR
Pişirme süresince
Buhar, çalışma valfinden sürekli olarak çıkarken
kesintisiz bir şekilde tıslama sesini (PSCHHHT)
duyduğunuzda, ısı kaynağını kısın.
• Zamanlayıcı tarifinizdeki pişirme süresine
göre ayarlayın.
• Pişirme süresince, valften gelen tıslama sesini
sürekli olarak kontrol edin. Yeterli düzeyde
buhar çıkmıyorsa ısı kaynağı biraz arttırın.
Buhar çok fazla çıkıyorsa, ısı kaynağını kısın.
Pişirmeyi tamamlama
Buharı boşaltmak için:
Ocağı kapattıktan sonra bunu iki şekilde yapabilir-
siniz:
- Yavaş basınç boşaltma:
Basınn boşaltılma hızını belirleyerek işare-
tinde duruncaya kadar çalışma valfini (A) çevirin.
Basınç göstergesi (E) tekrar düştüğünde düdüklü
tencere ark bançlı değildir.
- Hızlı basınç boşaltma:
Düdüklü tencerenin alt kısmını soğuk suyla dolu
lavabonun içine koyun - Şek. 13.
• Basınç göstergesi (E) tekrar düştüğünde düdüklü
tencere artık basınçlı değildir. Suyu kapatın ve
arndan çalışma valfinin (A) ayarlama işaretini
, aretinde duruncaya kadar çevirin.
Düdüklü tencereyi açabilirsiniz - Şek. 1 - 2.
pük oluşturacak veya nişastalı yiyecekleri
pişirirken, basıncı boşaltmayın veya açmadan
önce basınç göstergesinin düşmesini bekleyin.
Önerilen pişirme süresini biraz kısaltabilirsiniz.
• Düdüklü tencereyi açabilirsiniz - Şek. 1 - 2.
Basınç göstergesi (E)
hala basınç altındayken
düdüklü tencerenin
açılmasını engeller.
Basınç göstergesi (E)
düşmezse, düdüklü
tencerenin alt kısmını
soğuk suyla dolu
lavabonun içine koyun -
Şek. 13. Basınç
göstergesiyle kesinlikle
oynamayın.
Buharı boşaltırken,
yiyeceklerin suyu veya
erdeki sıvı dışarıya
fışkırırsa, çalışma valfini
(A) pişirirken olduğu ko-
numa geri getirin
ve bir kaç dakika bekle-
dikten sonra tekrar
basınç boşaltma işlemini
yapın.
Basınç göstergesi (E),
düdüklü tencere
düzgün kapanmamışsa
basınçta artış olmasını
engeller.
57
Temizleme ve bakım
Düdüklü tencereyi temizleme
Düdüktencerenizin doğru çalıştığından emin
olmak için her kullanımdan önce temizleme ve
bakım önerilerini uygulayın.
• Her kullanımdan sonra düdüklü tencereyi (Kapak
ve sızdırmaz kapak) ılık suyla ve sıvı bulaşık de-
terjanıyla yıkayın. Sepet* için de aynı işlemi uy-
gulayabilirsiniz.
• Çamaşır suyu veya klor içeren ürünleri kesinlikle
kullanmayın.
Tencerenizi boşken ısıtmayın.
Tencerenin içini temizlemek için:
• Ovma teli ve sıvı bulaşık deterjanıyla yıkayın.
• Çelik tencereninirıllı, lekeli yorsa
sirke ile temizleyin.
Tencerenin dışını temizlemek için:
• Sünger ve sı bulaşık deterjanıyla yıkayın.
Kapağı temizlemek için:
• Sünger ve bulaşık deterjanı kullanarak
kapağı yıkayın.
zrmaz kapağı temizlemek için:
• Her kullanımdan sonra sızdırmazlık halkasını (G)
ve iç kısmını temizleyin.
• Sızdırmazlık halkasını yeniden yerleştirmek için
-
Şek. 13 - 14 'e ban. “face côté couvercle”
[kapak tarafına gelecekz] yazısının kapağa karşı
gelecek şekilde yerleştirildiğinden emin olun.
Çalışma valfini (A) temizlemek için:
• Çalışma valfini çıkarın (A) - Şek. 10 -11.
Uzunre kullanım
sonucunda oluşan
kahverengi
tabakalar ve izler
düdüklü tencerenin
çalışmasını
etkilemez.
Tencere saplarının
düzgün bir şekilde
bağlı olduğunu-
zenli olarak kontrol
edin. Gerekirse yeni-
den sıkıştırın.
Sızıdrmazlık
contasını ve çalışma
valfini çıkardıktan
sonra tencereyi ve
kapağı bulaşık
makinesinde
yıkayabilirsiniz.
Sızdırmazlık
contasını kesinlikle
bulaşık makine-
sinde yıkamayın.
*modele göre değişir
klü tencereni-
zin ömrünü uzatmak
için boşken ısıya
maruz bırakmayın.
TR
58
TR
Çalışma valfini (A) musluk suyu altında kayın -
Şek. 15.
Rahatça hareket edip etmediğini kontrol edin:
sağdaki çizime bakın.
Kapaktaki buhar çıkışını (C) temizlemek için:
Valfi çıkarın (A) - Şek. 10 - 11.
• Buhar çıkışının (C) kapa olup olmadığını, te-
mizliğini ve hareket edip edemediğini gözle ve
aydınlık bir ortamda basitçe kontrol edin - Şek. 12.
Gerekirse, kürdan kullanarak temizleyin - Şek. 16 ve
durulayın.
Güvenlik valfini (F) temizlemek için:
Güvenlik valfinin, kapağın iç tarafında bulunan
kısmını suda yıkayın.
• Pamuklu çubukla pimi ca bastırarak doğru
çalıştığını kontrol edin. Bu kısım rahatça hareket
edebilmelidir - Şek. 17.
Düdüklü tencerenizin contasını halkasını değiştir-
mek için:
Düdüktencerenizin contasını maksimum yılda
bir kez veya herhangi bir yeri kesildiğinde dtirin.
Yalnızca modelinize uygun orijinal TEFAL
sızdırmazlık contasını kullanın.
düklü tencerenizi saklamak için:
Tencerenin üzerine kapağı yerleştirin -
Şek. 18.
Güvenlik
Düdüklü tencereniz, bazı güvenlik parçalarıyla
donatılmıştır:
Kapatma güvenliği:
- Tencere gövdesinin, kapağın, kapağın kenar-
larıyla temas halinde olması gerekir. Aksi taktirde,
basınç stergesinden buhar sızıntısı meydana gelir
ve düdüklü tencereniz basınçlı olmaz.
ma güvenliği:
- Düdüklü tencere basınç altındaysa açma düğmesine
basamazsınız.
- Düdüklü tencereyi kesinlikle zorlayarak ma
denemeyin.
Düdük tencereni-
zin ömrünü uzatmak
için boşken ısıya
maruz bırakmayın.
Güvenlik valfinin bir
smı veya tama
yanlışlıkla yuvasından
çıkarsa bu durum
herhangi bir tehlike
oluşturmaz, yalnızca
sızıntıya neden olabi-
lir. Lütfen ürününüzü
yetkili bir servise
türün.
10 yıllık bir kul-
lanımın sonunda
düklü tencerenizi
TEFAL Yetkili Servi-
sine kontrol ettirmeli-
siniz.
Basınç göstergesi (E),
düdüklü tencere
düzgün
kapanmamışsa
basınçta artış
olmasını engeller.
59
- Hepsinden önemlisi, basınç göstergesine dokunmayın.
- İç basıncın düştüğünden emin olun.
ı basınca kaı iki adet güvenlik parçası:
- İlk parça: Güvenlik valfi, (F) basınç boşaltır -
Şek. 19.
- İkinci parça: Sızdırmazlık conta, kapak ve tencere
arandan buhan çıkışı sağlar-
Şek. 20.
Fazla basıvenlik sistemlerinden birisi harekete
geçerse:
• I kaynağını kapatın.
• Düdüklü tencerenin tamamen suması bekleyin.
• Açın ("Açma" bölümüne bakın).
• Çalışma valfini (A), buhar çıkışını (C), venlik valfini
(F) ve sızdırmazlık halka (G) kontrol edin ve temizleyin.
• Bu kontrollerden ve temizlemelerden sonra ürün
zrmaya devam ediyorsa veya ark çaşmıyorsa,
ürü TEFAL Yetkili Servisine götürün.
Kullanım önerileri
1 - Çalışma valfinden çıkan buhar çok sıcaktır.
2 - Basınç stergesi kseldiğinde artık düdüklü
tencerenizi açamazsınız.
3 - Düdüklü tencereyi yakınınızda çocuklar
varken kullanıyorsanız, diğer yemek pişirme
aletlerinde oldu gibi yakın denetim altında
bu ürünü kullandığınızdan emin olun.
4 - Buhar çıkışına dikkat edin.
5 - Düdük tencereyi tencerenin iki yanında
bulunan saplardan tutarak taşıyın.
6 - Düdüklü tencerede yiyeceklerinizi kesinlikle
bırakmayın.
7 - Çamaşır suyu veya klor içeren ürünlerin
kullanımı çeliğin kalitesini düşüreceğinden,
bunları kesinlikle kullanmayın.
8 - Kapağı suda bekletmeyin.
9 - Sızrmazlık halkasını her l veya herhangi bir
yeri kesildiği taktirde değiştirin.
10 - Düdüklü tencerenizi yalnızca soğuk ve boş
iken temizlemelisiniz.
11 - 10 llık bir kullanın sonunda düklü
tencerenizi TEFAL Yetkili Servisine kontrol et-
tirmelisiniz.
Basınç göstergesi
(E) hala basınç
altındayken
düdüklü
tencerenin
açılmasını
engeller.
TR
60
TR
Zorunlu işaretler
İşaretler Bulunduğu Yer
Üreticinin veya ticari markanın Tanımı Kapakta
Üretim tarihi ve parti no Kapağın içinde
Kapasite
Model referansı
Maksimum güvenlik basıncı (PS)
Maksimum çalışma basıncı (PF)
Tencerenin dış tabanında
Garanti
• Bü talimatlarda belirtilen şartlara re küllanıldığında
yeni Tefal düdüklü tencerenizin metal aksamı şü dürüm-
lara karşı 10-yılk garanti kapsamındadır:
- Tencerenizin metal yapısıyla ilgili karşılaştığınız her
türlü sorün
- Metal tabanda, beklenilenden daha erken meydana
gelen bozüklüklar.
Diğer parçalar için 2 yıl paa ve işçilik garantisi
vardır (bülündüğünüz ülkenin geçerli yasaları aksi bir
dürüm belirtmediği taktirde). garanti tüm sorünları ve
üretim hatalarını kapsar.
Garanti sözleşmesi kapsamında garanti, ürünün
satın alındığı tarihi steren satın alıma ilişkin geçerli
bir ispatın beyanı üzerine slanır.
Garanti kapsamına aşağıdakiler dahil değildir:
Temel önerilerin üygülanmamaveya hatalı küllanım
sonücü olüşan zararlar, özellikle:
- Çarpmalar, düşürülmeler, fırına koyma gibi.
• Yalnızca Tefal Yetkili Servisi, garanti kapsanda ve
garanti haricinde hizmet verme yetkisine sahiptir.
• Size en yakın TEFAL Yetkili Servisinin adresini öğrenmek
için lütfen aşağıdaki Yardım Hattı nümaramızı arayın.
• Bü ticari garantiden bağımsız olarak, her dürümda-
Fransa Tüketici Kanünü, Madde L 211-4, L 211-5 ve L
211-12 tarafından öngörülen sözleşmeyle üyümlü yasal
garantinin de ayrıca geçerli oldüğünü ve Fransa Medeni
Kanünü, Madde 1641 ila 1649 arasındaki m madde-
lerin de gizli küsürlara karşı garanti altına aldığını ünüt-
mayın.
61
Sorularınıza TEFAL'in yanıtları
Sorular Öneriler
Kapağı kapa-
tamıyorsanız:
Kapakta bulunan açma düğmesine (D) basın
ve tencerenin üzerine kapağı yerleştirin - Şek. 3.
ğmeyi (D) bırakmadan önce kapağın üsne bir
miktar güç uygulayın ve kilitleme
mekanizmasını harekete geçirin.
Kapaktaki açma/kapatma düğmesini bırakın (D)
ve ağzın, tencerenin kenarına düzgün
şekilde kilitlendiğinden emin olun (K) - Şek. 4
dük tencerenizi
inde olmadan
basınçlı durumda
ısıttıysanız:
düklü tencerenizi TEFAL Yetkili Servisine
kontrol ettirin.
Basınç göstergesi
yükselmiyorsa ve
pişirme sırasında
valften buhar
çıkmıyorsa:
Pirmenin ilk birkaç dakikası resince bu durum normaldir.
Bu sorun devam ederse, şunları kontrol edin:
- Isı kaynağının yeteri kadar yüksek olduğunu; sorun
buysa, ısıyı arttırın.
- Tencerenin içindeki sıvı miktarının yeterli olduğunu,
- Çalışma valfinin
üzerinde olduğunu,
- Düdüklü tencerenin düzgün şekilde kapatıldığını,
- Sızdırmazlık contaveya tencere kenarlarının zarar
görmemiş olduğunu,
- Sızdırmazlık contasının kapağa doğru şekilde yerleşti-
rildiğini. ("Temizleme ve Bakım").
TR
62
Sorular Öneriler
Basınç göstergesi
yükseliyor, ancak
pişirme sırasında
valften buhar
çıkmıyorsa:
Pişirmenin ilk birkaç dakikası süresince bu durum nor-
maldir.
Bu sorun devam ederse, basınç göstergesi düşünceye
kadar düdüklü tencerenizi soğuk suyla dolu lavabonun
içine koyun - Şek. 13.
Çalışma valfini (A) - Şek. 15 ve buhar
çıkışını (C) - Şek. 16 temizleyin ve güvenlik valfi
piminin kolayca hareket ettiğini kontrol edin - Şek. 17.
Kapak etrafından
buhar sızıyorsa,
şunları kontrol
edin:
Kapağın doğru şekilde kapanmış olduğunu,
Kapak ve sızdırmazlık contasının konumunun düzgün
olduğunu,
Sızdırmazlık contasının durumunu; gerekirse değiştirin.
Kapağın, sızdırmazlık contasının ve kapağın iç tarafında
kalan kısmının temiz olduğunu,
Tencerenin kenarlarının durumunu.
Kapak açılmıyorsa: Basınç göstergesinin düşük olduğunu kontrol edin.
Aksi taktirde, basınç göstergesi düşünceye kadar düdü-
klü tencerenizi soğuk suyla dolu lavabonun içine koyun
- Şek. 13.
Basınç göstergesiyle kesinlikle oynamayın.
Yiyecek pişmediyse
veya yandıysa,
şunları kontrol
edin:
Pişirme süresini,
Isı kaynağının gücünü,
Çalışma valfinin doğru konumda olduğunu,
İçindeki sıvı miktarını.
Yemek düdük
tencerenin içinde
yandıysa:
Tencereyi temizlemeden önce bir süre ıslatın ve sirke ile
temizliğini yapın.
Çamaşır suyu veya klor içeren ürünleri kesinlikle kullan-
mayın.
Fazla basınç
güvenlik
sistemlerinden
birisi harekete
geçerse:
Isı kaynağını kapatın.
Düdük tencereyi hareket ettirmeden soğumaya
bırakın.
Basınç stergesinin düşmesini bekleyin ve ardından
düdüklü tencereyi açın. ("Açma" bölümüne bakın).
Çalışma valfini, buhar çıkışını, güvenlik valfini ve
sızdırmazlık contasını kontrol edin ve temizleyin.
Sorun devam ederse,k tencerenizi TEFAL Yet-
kili Servisine kontrol ettirin.
TR
63
TR
Lezzetli Tarifler
Tüm tarifler 4 kişiliktir. 6 litreden daha az kapasiteli düdüklü tencereler
için ölçüleri üçte bir oranında azaltın.
Çorba
Mercimek Çorbası
500 g mercimek, 50 g beyaz pirinç, 6 bardak su, ½ çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı kimyon, incecik
doğranmış soğan, 1 tatlı kaşığı dolusu (10 ml) yağ, ½ demet incecik doğranmış maydanoz, kızarmış
ekmek (isteğe bağlı).
Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra 6 bardak suyla dolu
Authentique düdüklü tencereye koyun. Düdüklü tencerenin
kapağını kapatın. Valften ses gelmeye başlar başlamaz ısıyı
düşürün ve 30 dk. pişmeye bırakın. Basın boşaltın. Bu süre
içerisinde yılmış soğa yağda kavurun. Mercimekleri kendi
suyuyla birlikte elektrikli blender'a koyun ve 2 dakika karıştırın,
ardından kabuklarını süzün. Düdük tencereye mercimekleri
tekrar koyun, soğan, piri ve yağı ekleyin, orta ateşte tahta
kaşıkla karıştırın. Kaynamaya başladığında, kapağı takın ve
düdüklü tencereyi kapatın. Valften ses gelmeye başlar başlamaz
ısıyı düşürün ve belirtilen süre kadar pişmeye bırakın. Kapağı açın,
karabiber, tuz ve kimyon ekleyin ve maydanozu ilave edin.
Karıştırın.
Kızarmış ekmekle servis edin.
Sebze Çorbası
4 patates, 1 pırasa, 4 havuç, 1 şalgam, 1 litre su, tuz, karabiber.
Sebzeleri soyun ve yıkayın. Patatesleri ve şalgamı büyük küpler
halinde doğrayın. Havuçları ve pırasayı incecik dilimleyin.
Düdüklü tencereye 1 litre su koyun ve ardından sebzeleri, tuzu
ve karabiberi ekleyin. Düdük tencerenin sızdırmaz kapağı
kapatın. Valften ses gelmeye başlar başlamaz ısıyı düşürün ve
önerilen süre kadar pişirin. Basıncı boşaltın.
4 kişilik.
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 20 dk.
4 kişilik.
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 10 dk.
64
Tavuk
Piliç dolma
Her biri 1 kg ağırlığında olan 2 bütün tavuk, ¼ fincan çamstığı, ¼ fincan soyulmuş fıstık, 250 g kıyma, 1
bardak pirinç, 2 bardak su, ½ fincan y, 1 çay kaşığı un ve her birinden 1 çay kaşığı: tuz, karabiber, tarçın,
zerdeçal, kakule, 1 defne yaprağı.
Yüksek ısıda düdüklü tencereye koyduğunuz yağı kızdırın ve çam
stığını kavurup bir kenara ayırın. Ardından fıstıkları da aynı şekilde
kavurup, ayırın. Eti kavurun, ardından tuzu ve karabiberin yarısını
ekleyin, üzerine 2 bardak su dökün. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra
ete ekleyin ve karıştırın. klü tencerenin kapağı kapatın ve orta
ateşte 25 dakika pişirin. Tenceredekiler pişerken, bir yandan da
tavuklakayın ve içini temizleyin. Pilav hazır olduğunda çam fıstığı,
fıstık ve karabiberle karıştırın. Tavuğun içini pilavla doldurun ve
tavuğun içine pilavı doldurduğunuz kısmı kapatın. 2 tavuğu da
düklü tencereye koyun, defne yaprağını ve 2 bardak suyu ekleyin.
Kaynadıktan sonra köpüğünü alın, tuz ekledikten sonra düdüklü
tencereyi kapatın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Tamamlandıktan
sonra tavukları çıkartın ve hafifçe yağlanmış tepsiye koyun, ardından
10 dakika kadar rında tutup kızarma sağlayın. Yemek pişerken
çorbahazırlayın. Pişmtavuğun suyuna bir çay kaşığı un koyun ve
yoğunlaşıncaya kadar orta ateşte karışrın.
Büyük bir servis tabağında kıyılmış maydanozla süsleyerek servis
edin.
Çorba isteğe blıdır.
İsteğe bağlı: Çorbaya eklemeden önce şehriyeleri yağda
kavurabilirsiniz.
Sebzeler
Lahana Dolması
1,5 kg ağırlığında 1 bütün lahana, ¼ fincan yağ, soyulmuş ve ezilmiş 8 diş sarımsak, ½ bardak limon
suyu, 1 çorba kaşığı dolusu domates püresi, 1 çay kaşığı kuru nane. İç malzemeler: 1 ½ bardak pirinç,
500 g kıyma, tuz, karabiber, kimyon.
Lahana yapraklarının ortasındaki kalın kıs aldıktan sonra
yaprakları ikiye bölün ve suda bir dakika kaynattıktan sonra bir
kenara ayırdığınız yapraklaorta büyüklükte parçalar halinde
kesin. Dolma içini hazırlayın ve lahana yapraklarıdoldurun (düz
bir tabak üzerine yayın ve malzemeyi yaprağın ortasına
koyduktan sonra kıvırın). Lahana dolmalarını düdüklü tencerenin
içine yerleştirin ve yağ ekleyin. Üç bardak suya domates püresini
karıştırın, sarımsak ve kuru naneyi ekleyin ve lahana dolmalarının
üzerine dökün. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Valften ses
gelmeye başlar başlamaz ısıyı şürün ve 15 dakika kadar
pişmeye bırakın. Basıncı boşaltın.
Pişmiş lahana dolmalarını ve suyunu geniş bir servis tabağına
dikkatli bir şekilde boşaltın.
Yoğurtla servis edin.
4 kişilik.
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 65 dk.
5 kişilik.
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 15 dk.
TR
65
Balık*
Meyveli morina dürümleri
Her biri 150 g olan 4 adet morina balığı filetosu, 1 greyfurt, 1 portakal, 1 limon suyu, 2 domates, 1
soğan, 2 doğranmış arpacık soğan, 60 g tereyağı, birkaç yaprak taze fesleğen, tuz ve karabiber.
Domatesleri dilimleyin. Soğanı soyduktan sonra küçük parçalar
halinde doğrayın. Greyfurtu ve portakalı soyduktan sonra suyunu
sıkın. Meyvelerin suyunu iyice sıktığınızdan emin olun.
Dört yaprak alüminyum folyo alın ve 3 dilim domatesi her bir
yaprağın ortasına koyun ve yavaşça katlayın. Soğanın bir kısmını
ve doğranmış arpacık soğaekleyin. Üzerine birkfesleğen
yaprağı ekleyin ve morina balığı filetolarını yerleştirin. Her bir
dürümün kenarlarını kaldırın ve damlatmadan balığın üzerine 1
tatlı kığı meyve suyunu dökün. Birk damla limon suyu
ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın. 1 dilim greyfurt, 2 dilim
portakal ve 15 g taze tereyağını her bir balık filetosunun üzerine
yerleştirin. Buhar sepetine yavaşça yerleştirmeden önce dürümü
düzgün bir şekilde kapatın. Düdüklü tencereye 750 ml su dökün.
Buhar sepetini düdük tencerenin içine yerleştirin ve suya
değmediğinden emin olun. Düdük tencerenin kapağını
kapatın. Valften ses gelmeye başlar başlamaz ısıyı düşürün ve
belirtilen süre kadar pişmeye bırakın. Düdüklü tencereyi soğuk
suyla dolu bir kaseye oturtarak açmadan önce hızlıca soğumasını
sağlayın. Buhar sepetini düdüklü tencereden çıkarın ve her bir
servis tabağına 1 morina dürümü koyun.
Masada alüminyum yaprakları bıçakla açın. Avokado salatasıyla
birlikte servis edilebilir.
Et ve sebze
Etli ve domatesli bezelye
2 kg yıkanmış taze bezelye, 500 g orta büyüklükte küpler halinde doğranmış et, 3 havuç (doğranmış
veya incecik dilimlenmiş), 1 ½ kg taze domates, 4 diş sarımsak, tuz, karabiber, kimyon, ½ bardak
sıvı yağ, 3 bardak su, 1 demet kişniş.
Domatesin kabuklarını soyun ve blender'dan geçirin. Eti 450 ml
su ile dolu Authentique düdük tencerenizde kaynatın ve
köpüğünü alın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Valften ses
gelmeye başlar başlamaz ısıyı şürün ve 20 dakika kadar
pişmeye bırakın. Eti çıkarın ve cak tutun, düdük tencereyi
temizleyin ve içine havuçları, bezelyeleri ve yağı ekleyerek orta
ateşte 5 dakika karıştırın. Domates, sarımsak, kişniş ve suyu
ekleyin ve düdüklü tencereyi kapatın. Valften ses gelmeye başlar
başlamaz ısıyı düşürün ve 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
Sıcak pilavla servis edin.
5 kişilik.
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 40 dk.
4 kişilik.
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 7 dk.
TR
*modele göre değişir
66
Ev yapımı tatlılar
Tatlı Pirinç
1 fincan pirinç, 5 bardak su, 2 fincan şeker, 600 g beyaz peynir, 5 parça Arap miski, ½ bardak gül
suyu.
Peynir tuzluysa küçük dilimler halinde doğrayın ve peynirin tuzu
çıkıncaya kadar her 15 dakikada bir suyunu değiştirin, ardından
peyniri süzün ve bir kenara ayırın. Pirinci birk kez yıkayın.
Düdük tencereye suyu ve pirinci ekleyin, ardından karıştırın.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Valften ses gelmeye başlar
başlamaz ısıyı düşürün ve 45 dakika kadar pişmeye bırakın.
Pürüzsüz hale getirmek için pirinçleri blender'dan geçirin.
Düdüklü tencereye pirinci ekleyin, tahta kaşık kullanarak orta
ateşte karıştırırken şeker ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Pirinç hala sertse, ½ bardak su daha ekleyin. Düdüklü tencerenin
kapağını kapatın. Valften ses gelmeye başlar başlamaz ısıyı
düşürün ve 60 dakika kadar pişmeye bırakın. Bir tatlı kaşığı miski
ve gül suyunu ekleyin ve karıştırın. Peyniri karışımın içinde
erimesi için yavaş yavaş ekleyin.
Servis tabaklarına alın ve servis edin.
Mufattaqah
500 g susam yağı, 500 g pirinç, 1 kg şeker, ¼ bardak zerdeçal, ½ çay kaşığı tarçın, 5 bardak su, 1 fin-
can çam fıstığı.
Pirinçleri birkkez kayın ve 3 saat ılık suda bekletin. Pirinci
süzün ve düdüklü tencereye koyun, yüksek ateşte zerdeçal ve 10
bardak suyu ekleyin ve biraz karıştırın. Kaynadığında düdüklü
tencereyi kapatın. Valften ses gelmeye başlar başlamaz ısıyı
düşürün ve 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Susam yağını, şekeri
ve zencefilini karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırın,
ardından düdüklü tencereyi ocağa koyun ve kaynayıncaya kadar
karıştırın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Valften ses
gelmeye başlar başlamaz ısıyı şürün ve 60 dakika kadar
pişmeye bıran. Düdüklü tencereyi açın ve Mufattaqah'ı
yapışmaması için kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırın. Mufattaqah
tek bir parça halini alıncaya ve Mufattaqah'ın sarı yağı (susam
yağı) çıkıncaya kadar 45 dakika boyunca sürekli karıştırın (Susam
yağının kalitesine bağlı). Çam fıstığını ekleyin ve karıştırın. Servis
tabaklarına alın ve soğumaya bırakın, ardından servis edin.
7 kişilik.
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 90 dk.
10 kişilik.
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 180 dk.
TR
67
pişirme süre
Enginar
-
buhar
*
18 dk.
- suya batırılmış**
15 dk.
Kuşkonmaz
- suya batırılmış
5 dk.
Pancar
-
buhar
20 - 30
dk.
Brokoli
3 dk.
Havuç
6 dk.
Kereviz
-
buhar
6 dk.
- suya batırılmış
10 dk.
Mantar
dilimlenmiş
-
buhar
1 dk.
bütün
- suya batırılmış
1 ½ dk.
Yeşil lahana
dilimlenmiş
6 dk.
bütün
7 dk.
Brüksel lahanası
7 dk.
Karnabahar
- suya batırılmış
3 dk.
Kabak
-
buhar
6 ½ dk.
- suya batırılmış
2 dk.
Hindiba
12 dk.
Ispanak
-
buhar
5 dk.
- suya batırılmış
3 dk.
Yarı kuru fasulye
- suya batırılmış
20 dk.
Yeşil fasulye
7 dk.
Şalgam
-
buhar
7 dk.
- suya batırılmış
6 dk.
Bezelye
1 ½ dk.
Pırasa
2 ½ dk.
Bal kabağı (püre)
8 dk.
Patates (dörde bölünmüş)
-
buhar
10 dk.
- suya batırılmış
6 dk.
Flageolet fasulyesi (kuru bakliyat)
- suya batırılmış
45 dk.
Yeşil mercimek (kuru)
- suya batırılmış
10 dk.
Kırık bezelye (kuru)
- suya batırılmış
14 dk.
Pirinç (kuru)
- suya batırılmış
7 dk.
Buğday (kuru)
15 dk.
pişirme süreleri
Brokoli
-
buhar
3 dk.
Havuç (dilimli)
-
buhar
6 dk.
Küçük havuç (bütün)
-
buhar
10 dk.
Mantar
-
buhar
6 dk.
Brüksel lahanası - suya batırılmış
6 dk.
Karnabahar
-
buhar
5 dk.
Kabak
-
buhar
11 dk.
Ispanak (yaprak)
9 dk.
Flageolet fasulyesi
-
buhar
12 dk.
Enginar kalbi
-
buhar
6 dk.
Fasulye
-
buhar
8 dk.
Yeşil fasulye
-
buhar
6 dk.
Çok ince yeşil fasulye
-
buhar
6 dk.
Bezelye
-
buhar
4 dk.
Pırasa (dilimlenmiş)
-
buhar
24 dk.
Taze Sebzeler
Pişirme Süresi Tablosu*
Dondurulmuş Sebzeler
*buhar sepetinde buharda **suyun içinde
TR
*modele göre değişir
68
DANIŞMA HATTI: 444 40 50
Size en yakın servisimizi 444 40 50 numaralı Tüketici Danışma Hattımızdan
öğrenebilirsiniz.
KEZMETLERİ DANMA HATTI
0850 222 40 50
444 40 50
KULLANIM ÖM: KLÜ TENCERELER 10 YIL
İthalaı Firma;
GROUPE SEB İSTANBUL A.
Dereboyu Cad. Meydan Sokak
No:1 BEYBİ Z PLAZA Kat:12
Maslak / İSTANBUL
0850 222 40 50
444 40 50
Üretici Firma;
GROUPE SEB INTERNATIONAL
Chemin du Petit Bois Les 4 M-BP 172
69134 ECULLY CedexFRANCE
Tel : 00 33 472 18 18 18
Fax: 00 33 472 18 16 15
www.groupeseb.com
TR
İMALATÇI VEYA İTHALAI FİRMANIN:
Ünva: Groupe SEB İstanbul Ev Aletleri Tic. A.
Adresi : Beybi Giz Plaza Dereboyu Cad. Meydan sok.
No: 28 Kat:12 34398 Maslakstanbul
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102

Tefal CLIPSO ESSENTIAL El kitabı

Kategori
Düdüklü tencereler
Tip
El kitabı