Progress PBN1110X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
kullanma kılavuzu
Ankastre Fırın
PBN 1110
İçindekiler
Güvenlik bilgileri 2
Ürün tanımı 3
İlk Kullanımdan Önce 5
Çalıştırma 5
İpuçları ve pişirme tabloları 6
Bakım ve temizlik 9
Servisi aramadan önce 12
Teknik veriler 13
Montaj 13
Elden çıkarma 16
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
Güvenlik bilgileri
Bu kullanma kılavuzunu her zaman ciha-
zın yakınında bulundurunuz. Cihaz baş-
ka kişilere verilir veya satılırsa ya da bir
taşınma işleminde cihazınızı eski yaşa-
dığınız yerde bırakacak olursanız, yeni
kullanıcının kullanım kılavuzuna ve içe-
riğindeki bilgilere sahip olabilmesi son
derece önemlidir.
Bu talimatlar kullanıcının ve birlikte ya-
şadığı kişilerin güvenliği için verilmiştir.
Bu yüzden cihazı bağlamadan ve/veya
kullanmadan önce dikkatlice okuyunuz.
Montaj
Kurulum, uzman personel tarafından ilgili
yönetmelikler dikkate alınarak yapılmalıdır.
Adım adım montaj i
şlemleri, montaj perso-
neli için talimatlar bölümünde tarif edilmiş-
tir.
Kurulum ve bağlantı işlemlerini, kurulum iş-
lemlerini ilgili yönetmeliklere göre yürüte-
cek olan özel uzmanlık bilgilerine sahip bir
uzmana yaptırınız
•Cihazın kurulumu nedeniyle evinizdeki
elektrik şebekesinde değişiklik yapılması
gerekiyorsa, bunu da yetkin bir uzmana
yaptırınız.
•Bu fırın, kullanıma göre tek bir cihaz veya
elektrik ocak ile kombine halde kullanım
için 230 V tek fazlı bağlantılara göre imal
edilmiştir.
Kullanım
•Bu fırın, yiyecek hazırlamak için tasarlan-
mıştır; başka bir amaç için asla kullanma-
yınız.
•Fırını kullanırken dikkatli olunuz. Rezistans-
ların güçlü ı
sısından dolayı ızgara ve diğer
parçalar çok sıcaktır
•Eğer fırının içerisinde yemeklerinizin hazır-
lanması için alüminyum folyo kullanacak-
sanız, bunların fırının tabanı ile kesinlikle
doğrudan temas etmesini önleyin.
•Fırının temizliğinde dikkatlice hareket edi-
niz; yağ filtresine, rezistansa veya termos-
tat algılayıcısına (varsa) kesinlikle herhangi
bir şey sıkmayınız.
•Cihazın kendisi ve özellikleri üzerinde yapı-
lacak olan her türlü değişiklik tehlike arz
eder.
•Pişirme, kızartma ve ızgara işlemleri sıra-
sı
nda fırın penceresi ve fırının diğer parça-
ları ısınır. Bu nedenle, soğuyuncaya kadar
çocuklar cihazdan uzak tutulmalıdır. Fırına
yakın prizlere elektrik cihazları bağlandığın-
da, kabloların fırının sıcak yüzeylerine te-
mas etmemesine veya sıcak fırın kapağının
arasında sıkışmamasına dikkat edilmelidir.
•Fırına dayanıklı sıcak kase ve tencereleri fı-
rından alırken, daima fırın eldivenleri kulla-
nı
nız.
Düzenli yapılan temizlik, üst kaplama mad-
desinin yıpranmasını önler.
•Fırını temizlemeden önce, elektrik akımını
kesiniz ya da fişini prizden çekiniz.
•Fırını kullanmadığınız zaman, fırının "OFF"
(kapalı) pozisyonda olmasına dikkat ediniz.
•Cihaz, kı zgın buharlı temizleyiciler ya da
buhar jetli temizleyiciler ile temizlenmeme-
lidir.
•Aşındırıcı temizlik ürünleri veya keskin me-
tal kazıyıcılar kullanmayınız. Bunlar fırının
kapak camını çizebilir ve camın çatlaması-
na sebebiyet verebilir.
İnsanları
n güvenliği
Bu cihaz, yetişkinler tarafından kullanılmak
üzere tasarlanmıştır. Çocukların kullanımı-
na veya oyun oynamalarına izin vermeniz
tehlikelidir.
2 progress
•Fırın çalışırken çocukları uzak tutunuz. Fı-
rın, kapatıldıktan sonra da kapak uzun bir
süre sıcak kalacaktır.
Bu cihaz, cihazın güvenli kullanımını sağla-
yacak sorumlu bir kişinin denetimi veya bil-
gilendirmesi olmaksızın çocuklar veya fizik-
sel, hissi veya akli kapasiteleri ya da tecrü-
beleri veya bilgileri cihazı güvenli şekilde
kullanmaya elverişli olmayan kişiler tarafın-
dan kullanılmak üzere tasarlanmamıştır.
şteri hizmetleri
•Cihazın bakımı veya onarımını, üreticinin
servis departmanına veya üreticinin yetki-
lendirdiği bir servise yaptırınız ve sadece
orijinal yedek parçaların kullanılmasını
talep
ediniz.
•Arızalı veya hasarlı cihazları kendi başınıza
tamir etmeye çalışmayınız. Eğitimsiz kişi-
lerce yapılacak tamir işlemleri yaralanma-
lara veya arızalara neden olabilir.
Ürün tanımı
1
9
2 5
6
7
8
34
1 Kontrol paneli
2 Fırın denetleme aygıtı
3 Sıcaklık denetleme aygıtı
4 Sıcaklık kontrolü - kontrol göstergesi
5 Güç göstergesi
6 Soğutma fanı için hava menfezleri
7 Rezistans
8 Dahili ışık
9 Bilgi etiketi
progress 3
Aksesuarlar
Pişirme tepsisi
Fırın rafı
Kullanım
Fırın ayarlayıcısı
Fırın kapanır
Üst/Alt ısıtma - üst ve alt rezistans
Üst fırın rezistansı
Alt fırın rezistansı
Güç göstergesi
Fırın kontrolü kullanımda iken güç göstergesi
aydınlanır.
Sıcaklık ayarlayıcısı
50°C ve 250°C arasındaki sıcaklıkları seçmek
için sıcaklık denetleme aygıtını saatin tersi yö-
nünde çeviriniz.
Sıcaklık kontrol aygıtı - kontrol
göstergesi
Sıcaklık denetleme aygıtı kullanımda iken
kontrol göstergesi aydınlanır.
Arzu edilen sıcaklığa ulaşılana kadar gösterge
yanık kalacaktır. Daha sonra, sıcaklığın mu-
hafaza edildiğini belirtmek üzere dönüşümlü
olarak yanıp sönecektir.
Güvenlik termostatı
Tehlike arz edebilecek aşırı ısınmayı (cihazın
bileşenlerinde arıza olması veya amacına uy-
gun olmayan kullanımdan dolayı) önlemek
için, fırında elektrik akımını kesen bir güvenlik
termostatı bulunmaktadır. Sı
caklık düşğü
zaman fırın otomatik olarak tekrar çalışır du-
ruma geçer.
Güvenlik termostatı, cihazın hatalı kullanımın-
dan dolayı devreye girerse, fırın soğuduktan
sonra hata sebebini gideriniz. Ancak termos-
tat arızalı bir parça nedeniyle devreye girerse,
lütfen Müşteri Hizmetlerine başvurunuz.
Soğutma fanı
Fırın, kontrol panelini, kumanda düğmelerini
ve fırın kapağı kulpunu soğutan bir soğutma
fanı ile donatılmıştır. Soğutma fanı, fırın çalı-
şırken otomatik olarak aktive edilir.
Sıcak hava, fırın kapağ
ı kolunun yakınındaki
bir aralıktan dışarı üflenir.
Soğutma fanı, fırın fonksiyon düğmesi " 0 "
konumuna getirildiğinde kapanır.
4 progress
İlk Kullanımdan Önce
Uyarı Fırını kullanmadan önce, fırının
içindeki ve dışındaki tüm ambalaj
malzemelerini çıkarınız.
İlk kullanımdan önce, fırın boş halde iken ısı-
tılmalıdır.
Bu esnada hoş olmayan kokular oluşabilir.
Bu normal bir durumdur. Bunun nedeni, üre-
timden arta kalan maddelerdir.
Mutfağın iyi bir havalandırmaya sahip ol-
duğundan emin olunuz.
1. Fırın ayarlayıcısını üst ve alt ısıtma rezis-
tansına çeviriniz
2. Sıcaklık ayarlayıcısını 250°C'ye getiriniz.
3. Havalandırma için bir pencere açınız.
4. Fırını boş halde yaklaşık 45 dakika çalış-
tırınız.
Bu işlemi yaptıktan sonra, fırının soğumasını
bekleyiniz ve sonra içine az miktarda sıvı de-
terjan eklenmiş ılık ve sabunlu su ile ıslatılmış
yumuşak bir bezle fırının içini temizleyiniz.
İlk kez yemek pişirmeden önce, fırın akse-
suarlarını dikkatlice yıkay
ınız.
Fırının kapağını açarken, kolu daima ortasın-
dan kavrayarak tamamen açılıncaya kadar
tutunuz.
Çalıştırma
Fırının kullanımı
Önemli Fırın tabanına alüminyum folyo veya
pişirme tepsisi vs. koymayınız, ısı birikimi
nedeniyle fırın emayesi zarar görür. Daima
tava, fırın tavalarını ve tencerelerini ve
alüminyum tepsileri, raf kızaklarına
yerleştirilmiş raflar üzerine yerleştirin.
Yiyecekler ısıtıldığında, bir su ısıtıcısında
olduğu gibi buhar oluşur. Buhar, fırın
kapağının camı ile temas ettiğinde
yoğunlaşarak su damlacı
kları meydana
getirir.
Yoğunlaşmayı azalmak için, boş fırına
her zaman 10 dakika ön ısıtma uygulayı-
nız.
Her pişirme işleminden sonra su damlacıkla-
rını silmenizi tavsiye ederiz.
Önemli Pişirme işlemini daima fırın
kapağı kapalı halde yapınız.
Fırın kapağını daima dikkatlice açınız. Ka-
pağın "aşağışerek" açılmasına izin ver-
meyiniz, tam açılana kadar kapak kulpunu
tutarak destekleyiniz.
Fırında dört tepsi rafı mevcuttur.
4
3
2
1
Tepsi konumları, şekilde gösterildiği gibi
fırının alt tarafından yukarıya doğru sayılır.
Sürgülü bileşenler daima düzgün yerleş-
tirilmelidir (bkz. şekil).
Pişirme kaplarını ve tencereleri direk ola-
rak fırın tabanına koymayınız.
Üst ve alt rezistans
En iyi ısı dağılımı orta rafta sağlanır. Alt kı-
sımlarını kızartmak istediğiniz takdirde,
kekleri ve hamur işlerini fırının daha alttaki
bir raf konumuna yerleştiriniz. Yiyeceklerin
progress 5
üstünün kızarmasını artırmak için üst rafları
kullanınız.
Kullanılan tepsi ve tabağın yapıldığı malze-
me ve yüzey kaplaması alt kısımların kızar-
masını etkileyecektir. Emaye, koyu renkli,
ağır veya yapışmayan tepsiler yiyecek ta-
banlarının daha iyi kızarmasını sağlarken,
pyrex, parlak alüminyum veya parlatılmış
çelik tepsiler ısıyı yansıtır ve tabanın daha
az kızarmasına neden olur.
–Eşit derecede kızarma sağlamak için yiye-
cekleri tepsinin ortasına yerleştiriniz.
Yemek malzemelerinin fır
ının tabanına dö-
külmesini önlemek ve temizlik işleminin da-
ha kolay yapılabilmesi için yemekleri uygun
boyuttaki tepsilere yerleştiriniz.
Tabakları, kalıpları veya pişirme tepsi-
lerini tabana direk olarak yerleştirme-
yiniz, çok ısınması nedeniyle hasar gör-
melerine neden olur. Bu ayar kullanıldığın-
da ısı hem üst hem de alt rezistanslardan
gelir. Bu durum, tek bir raf pozisyonunda
pişirim yapabilmenizi sağlar. Özellikle seb-
zeli ve meyveli turtalar gibi altının kızarması
gereken yemekleri pişirmek için uygundur.
Üstten daha fazla kızartma gerektiren graten,
lazanya ve güveç gibi yiyecekler geleneksel
fırında iyi pişer.
Isının üstten ve alttan kullanımı:
1. Fırın kontrol düğmesini istediğiniz fonksi-
yona getiriniz
2. Sıcaklık kontrolünü istediğiniz sıcaklığa
getiriniz.
Alt fırın rezistansı
Bu fonksiyon, kek ve taban hamurlarını pişir-
mek için ve alt kısımlarının iyice pişmesini
sağlamak için sebzeli ve meyveli turtalar için
özellikle uygundur.
Doğru sıcaklığa ulaşılıncaya kadar sıcak-
lık denetleme aygıtı lambası yanık kalır.
Daha sonra, sıcaklığın muhafaza edil-
diğini belirtmek üzere dönüşümlü olarak
yanıp sönecektir.
Üst fırın rezistansı
Bu fonksiyonu, lazanya veya karnabahar kı-
zartma gibi önceden pişmiş yemeklerin üstü-
nü esmerleştirmek için kullanınız.
İpuçları ve pişirme tabloları
Pişirme için:
Kekler ve hamur işleri için ortalama bir sıcaklık
gereklidir (150°C-200°C).
Bu nedenle fırının yaklaşık 10 dakika önceden
ısıtılması gerekir.
Fırın kapağını, pişirme süresinin 3/4'ü geç-
meden açmayınız.
Gevrek hamur işleri bir kek kalıbında veya
tepside pişirme süresinin 2/3'ü kadar pişirilir
ve tamamen pişmeden önce garnitürü ekle-
nir.
Bu ilave pişirme süresi, üstündeki veya için-
deki malzemenin tipine ve miktarına bağlıdır.
Pandispanya hamuru kaşıktan zorla ayrılacak
kıvamda olmalıdır.
Fazla sıvıdan dolayı pişirme süresi gereksiz
bir şekilde uzatılmış
olur.
Eğer kurabiye/kuru pastalı iki pişirme tepsisi
fırının içerisine aynı anda sürülürse, iki tepsi
arasında bir kat boşluk bırakılması gereklidir.
Eğer kurabiye/kuru pastalı iki pişirme tepsisi
fırının içerisine aynı anda sürülürse, iki tepsi-
nin de pişirme sürelerinin 2/3'ü dolduğunda,
yukarıdan aşağıya ve aşağıdan yukarıya yer
değiştirilmeleri gerekir.
Kızartma için:
Ağırlığı 1 kg.'dan az et parçalarını kızartmayı-
nız.
Daha küçük parçalar kızartma esnasında ku-
ruyabilir.
Dışı iyi pi
şmiş ancak içi pembe ve az pişmiş
kalması gereken kırmızı et yüksek sıcaklıkta
(200°C - 250°C) kızartılmalıdır.
Diğer yandan, beyaz etler, tavuk ve balık da-
ha düşük bir sıcaklıkta (150°C - 175°C) pişi-
rilmelidir.
Sos veya et avcar malzemeleri, eğer pişirme
süresi kısa ise hemen pişirmeye başlarken kı-
zartma tavasına eklenmelidir.
Aksi halde, bunları pişirmenin tamamlanma-
sından yarım saat önce ekleyiniz.
Etin pişip pişmediğini bir kaşıkla kontrol ede-
bilirsiniz: Kaşık etin içine batmıyorsa iyice piş-
miştir.
İçi pembe kalması gereken rozbif ve bonfile
daha kısa bir sürede daha yüksek bir sıcak-
l
ıkta pişirilmelidir.
Etlerin direk olarak fırın rafında pişirilmesi ha-
linde, alt rafa/kata kızartma tavasını yerleşti-
riniz.
6 progress
Etin suyunun dışarı akmaması için, kızartmayı
kesmeden önce 15 dakika bekletiniz.
Fırının içindeki duman oluşumunu azaltmak
için, yağ tepsisine bir miktar su konulması
tavsiye edilir.
Yoğunlaşmayı önlemek için birkaç kez su ek-
leyiniz.
Tabaklar servis zamanına kadar fırının içinde
asgari ısıda sıcak tutulabilir.
Önemli Fırını alüminyum folyo ile
kaplamayınız ve pişirme tepsilerini,
tencereleri vs. fırının tabanına
koymayınız, aksi halde fırın emayesi
oluşan ısı birikimi sonucu zarar görür.
Pişirme süreleri
Pişirme süreleri, her bir yiyeceğin içerdiği sı
vı
miktarına, içeriğine ve katkı malzemesine gö-
re farklılık gösterir.
İlk pişirme veya kızartma işleminde kullan-
dığınız ayarları, ileride aynı tip yemeği pişirir-
ken tecrübe kazanmak için not ediniz.
Tablolarda verilen değerleri kendi deneyimle-
riniz doğrultusunda değiştirebilirsiniz.
Pişirme ve kızartma tablosu
KEKLER
YİYECEĞİN TÜRÜ
Normal pişirme
Pişirme süre-
si [dak]
Notlar
Raf sevi-
yesi
Sıcaklık
[°C]
Çırpma usulü kekler 2 170 45-60 Kek kalıbında
Pandispanya hamu-
ru
2 170 24-34 Kek kalıbında
Yağlı sütlü cheese
cake
1 170 60-80 26 cm'lik kek kalıbında
Elmalı kek (Elmalı
pay)
1 170 100-120 Fırın rafı üzerinde 20 cm'lik 2 kek
kalıbı
Meyveli turta 2 175 60-80 Pişirme tepsisinde
Reçelli tart 2 170 30-40 26 cm'lik kek kalıbında
Meyveli kek 2 170 60-70 26 cm'lik kek kalıbında
Pandispanya (Yağsız
pandispanya)
2 170 35-45 26 cm'lik kek kalıbında
Yılbaşı keki/Bol mey-
veli kek
2 170 50-60 20 cm'lik kek kalıbında
Erikli turta 2 170 50-60
Ekmek kalıbında
1)
Küçük kekler 3 170 20-30 Yassı pişirme tepsisinde
Bisküviler 3 150 20-30
Yassı pişirme tepsisinde
1)
Kurabiyeler 3 100 90-120 Yassı pişirme tepsisinde
Çörekler 3 190 15-20
Yassı pişirme tepsisinde
1)
Kremalı çörek 3 190 25-35
Yassı pişirme tepsisinde
1)
Tabakta turtalar 3 180 45-70 20 cm'lik kek kalıbında
Victoria sandviç 1 veya 2 180 40-55 20 cm'lik kek kalıbında sol + sağ
1) Önceden 10 dakika ısıtınız.
progress 7
EKMEK VE PİZZA
YİYECEĞİN TÜRÜ
Normal pişirme
Pişirme süre-
si [dak]
Notlar
Raf sevi-
yesi
Sıcaklık
[°C]
Beyaz ekmek 1 190 60-70
1-2 parça, 500 gr tek parça
1)
Çavdar ekmeği 1 190 30-45 Ekmek kalıbında
Sandviç ekmeği 2 190 25-40
Yassı pişirme tepsisinde 6-8 adet
1)
Pizza 1 190 20-30
Derin kızartma tavasında
1)
Yağlı çörekler 3 200 10~20
Yassı pişirme tepsisinde
1)
1) Önceden 10 dakika ısıtınız.
MEYVELİ PASTALAR
YİYECEĞİN TÜRÜ
Normal pişirme
Pişirme süre-
si [dak]
Notlar
Raf sevi-
yesi
Sıcaklık
[°C]
Meyveli pasta 2 180 40-50 Kalıpta
Sebzeli turta 2 200 45-60 Kalıpta
Kiş 1 190 40-50 Kalıpta
Lazanya 2 200 25-40 Kalıpta
Mantı 2 200 25-40 Kalıpta
Yorkshire puding 2 220 20-30
6 puding kalıbı
1)
1) Önceden 10 dakika ısıtınız.
ET
YİYECEĞİN TÜRÜ
Normal pişirme
Pişirme süre-
si [dak]
Notlar
Raf sevi-
yesi
Sıcaklık
[°C]
Dana eti 2 200 50-70 Fırın rafında ve derin kızartma tava-
sında
Domuz eti 2 180 90-120 Fırın rafında ve derin kızartma tava-
sında
Dana 2 190 90-120 Fırın rafında ve derin kızartma tava-
sında
Az pişmiş rozbif 2 210 44-50 Fırın rafında ve derin kızartma tava-
sında
Orta pişmiş rozbif 2 210 51-55 Fırın rafında ve derin kızartma tava-
sında
İyi pişmiş rozbif 2 210 55-60 Fırın rafında ve derin kızartma tava-
sında
Domuz omzu 2 180 120-150 Derin kızartma tavasında
Domuz bacağı 2 180 100-120 Derin kızartma tavasında 2 parça
Kuzu 2 190 110-130 But
Tavuk 2 200 70-85 Derin kızartma tavasında bütün hal-
de
Hindi 1 180 210-240 Derin kızartma tavasında bütün hal-
de
8 progress
YİYECEĞİN TÜRÜ
Normal pişirme
Pişirme süre-
si [dak]
Notlar
Raf sevi-
yesi
Sıcaklık
[°C]
Ördek 2 175 120-150 Derin kızartma tavasında bütün hal-
de
Kaz 1 175 150-200 Derin kızartma tavasında bütün hal-
de
Tavşan 2 190 60-80 Parçalar halinde
Yaban tavşanı 2 190 150-200 Parçalar halinde
Sülün 2 190 90-120 Derin kızartma tavasında bütün hal-
de
BALIK
YİYECEĞİN TÜRÜ
Normal pişirme
Pişirme süre-
si [dak]
Notlar
Raf sevi-
yesi
Sıcaklık
[°C]
Alabalık/Çipura 2 190 40-55 3-4 balık
Ton balığı/Somon 2 190 35-60 4-6 fileto
Bakım ve temizlik
Uyarı Temizlemeden önce fırını
kapatıp soğumaya bırakınız.
Uyarı Cihaz, kızgın buharlı
temizleyiciler ya da buhar jetli
temizleyiciler ile temizlenmemelidir.
Önemli: Herhangi bir temizlik işlemi yapma-
dan önce, cihazın elektrik bağlantısı daima
kesilmelidir.
Cihazın uzun ömürlü olabilmesi için, düzenli
olarak aşağıdaki temizlik işlemleri yapılmalı-
dır:
Uygulamaları sadece fırın soğuduktan son-
ra yapınız.
•Emaye kısımları sabunlu su ile temizleyiniz.
•Aşındırıcı temizlik maddeleri kullanmayınız.
Paslanmaz çelik parçaları ve camları yu-
muşak bir bez ile kurulayınız.
Zor lekeler ve paslanmaz çelik parçalar
için, bilinen temizlik maddeleri veya sıcak
sirke kullanınız.
Fırı
nın emayesi son derece dayanıklıdır ve
yüksek derecede hava-su geçirmezliğine sa-
hiptir.
Sıcak meyve asitlerinin (limon, erik ve buna
benzer) nüfuz etmesi ile emaye kaplamasın-
da duruma göre mat ve pürüzlü lekeler olu-
şabilir.
Emayenin parlak kaplamasındaki bu lekeler
fırının çalışmasını etkilemez.
Fırını her kullanımınızdan sonra iyice temizle-
yiniz.
Bu, kirleri temizlemenin en kolay yoludur. Kir-
lerin tekrar yanması önlenmiş olur.
Temizlik maddeleri
Herhangi bir temizlik maddesini kullanmadan
önce, bunların fırının temizliği için uygun ol-
duğundan ve üretici tarafından tavsiye edil-
diğinden emin olunuz
Beyazlatıcı içeren temizlik malzemeleri, yüzey
kaplamalarını karartabileceğinden KULLA-
NILMAMALIDIR. Ayrıca sert aşındırıc
ıların
kullanılmaması gerekir.
Dış temizlik
Kontrol panelini, fırın kapağını ve kapak con-
tasını, içine az miktarda sıvı deterjan konul-
muş ılık bir suya batırılıp ve iyice sıkılmış yu-
muşak bir bezle düzenli olarak silerek temiz-
leyiniz.
Kapak camının hasar görmesini veya daya-
nıksız hale gelmesini önlemek için aşağıdaki-
leri kullanmaktan kaçınınız:
•Ev-temizliği deterjanları ve ağartıcılar
Teflon tavalar için uygun olmayan empren-
ye temizlik süngerleri
Brillo/Ajax pedleri veya çelik yünü pedler
progress 9
Kimyasal fırın pedleri veya aerosoller
Pas sökücüler
Banyo/lavabo leke çıkarıcıları
Kapak camının dışını ve içini ılık, sabunlu su
kullanarak temizleyiniz.
Eğer kapak camının içi çok kirli ise, Hob Brite
gibi uygun bir temizleme ürününün kullanıl-
ması önerilir Lekeleri çıkarmak için boya ras-
pası kullanmayınız.
Fırın boşluğu
Fırının emaye tabanı en iyi şekilde fırın halen
sıcakken temizlenir.
Her kullanımdan sonra fırını sıcak sabunlu su
ile yıkanmış yumuşak bir bezle siliniz. Arada
bir, daha ayrıntı
lı bir temizlik yapılması gerekir.
Bunun için piyasada bulabileceğiniz bir fırın
temizleyicisi kullanınız.
Fırın lambasının değiştirilmesi
Önemli Sigortaları kapatarak cihazın
elektrik beslemesini kesiniz.
Fırın lambasının yerine takılacak yenisi
aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:
Elektrik gücü: 15W / 25W
Elektrik gücü: 230 V (50 Hz)
300 °C'ye kadar ısı dayanıklılığı
–Bağlantı tipi: E14
Yedek lambaları yetkili satıcılardan temin
edebilirsiniz.
Fırın lambasının değiştirilmesi:
1. İş
leme başlamadan önce, fırının soğumuş
olduğundan ve elektrik beslemesinin ke-
sildiğinden emin olunuz.
2. Cam kapağını içeriye doğru itip saatin ter-
si yönünde çeviriniz.
3. Patlamış olan ampulün yerine yenisini ta-
kınız.
4. Cam kapağı tekrar yerine takıp elektrik fi-
şini tekrar prize takınız.
Fırın kapağı
Fırın kapağı, camdan yapılma iki panelden
oluşur. Temizlik işlemini daha kolay yapabil-
mek için fırın kapağı sökülebilir ve dahili pa-
neller çıkarılabilir.
Uyarı Fırın kapağını temizlemeden önce
çıkartınız. Fırın kapağı takılı haldeyken
dahili cam panelleri çıkartmaya
çalışırsanız, kapak aniden kapanabilir.
Bunun için aşağıdaki işlemleri yapınız:
1. Kapağı tamamenınız.
2. İki adet olan kapı menteşelerinin yerini
tespit ediniz.
3. Menteşelerin üstündeki kolları kaldırınız
ve çeviriniz.
10 progress
4. Kapağı yan kenarlarından tutunuz ve ya-
vaşça kapatınız ancak TAM kapatmayı-
nız.
5. Kapağı öne doğru çekerek yuvasından çı-
kartınız.
6. Yüzeyinin zarar görmemesi için, kapağın
altına yumuşak bir bez koymak suretiyle
sağlam bir zemin üzerine koyunuz.
7. Dahili cam panelleri çıkartmak için kilitle-
me sistemini açınız.
8. Sabitleyici 2 dili 90° döndürünüz ve yuva-
larından çıkartınız.
90°
9. Üst paneli dikkatlice biraz kaldırınız ve
dört kenarında çerçeveli paneli çekerek
çıkarınız.
progress 11
1
2
Fırın kapağını ılık su ve yumuşak bir bezle te-
mizleyiniz. İç paneldeki ısıyı yansıtan özel yü-
zeylere zarar verebilecek tel fırçalar, metal yü-
nü, aşındırıcı süngerler veya asitler kullanma-
yınız.
Temizlik işleminden sonra iç paneli tekrar ka-
pağa takınız. Kapağı fırına takınız; işlemi ters
sıra ile uygulayınız. Panellerin düzgün hiza-
lanmasına dikkat ediniz.
İşlemi doğru bir şekilde yapmak için
aşağıdakileri uygulayınız:
1. Dört tarafı dekoratif çerçeveli iç panel,
baskılı
kısım dışarı ya bakacak şekilde ta-
kılmalıdır. Görünen yüzeye dokununuz.
Herhangi bir pürüz yoksa, panel düzgün
takılmıştır.
2. İç panel şekilde gösterildiği gibi yerine ta-
kılmalıdır.
Panelleri fırın kapağına yerleştirdikten sonra
bunları ters sıra ile sabitleyiniz, Madde 8 'de
verilen açıklamalara bakınız.
Önemli Paneller kırılabileceğinden, fırın
kapağını sıcak durumdayken asla
silmeyiniz. Cam panel üzerinde çizik
veya çatlak tespit ederseniz, paneli
değiştirtmek için derhal en yakın servis
merkezini arayınız.
Paslanmaz çelik veya alüminyum
modeller:
Fırın kapağını ve paslanmaz çelikten yapılma
çalıştırma panelini ıslak bir sünger ile temizle-
yiniz ve ardından yumuşak bir bezle dikkatlice
kurulayınız. Temizlik için asla metal pedler,
metal yünü, asitler veya aşındırıcılar kullan-
mayı
nız.
Fırın kapağı contalarının temizlenmesi
Fırın açıklığının etrafına bir conta yerleştiril-
miştir.
Önemli Contanın durumunu düzenli
olarak kontrol ediniz.
Contada bir hasar tespit ederseniz, der-
hal en yakın servis merkezini arayınız.
Conta değiştirilene kadar fırını kullan-
mayınız.
Servisi aramadan önce
Cihaz düzgün çalışmıyorsa, Electrolux Yetkili
Servisine başvurmadan önce lütfen aşağıda-
ki hususları kontrol ediniz.
12 progress
SORUN ÇÖZÜM
•Fırın çalışmıyor. •Bir pişirme fonksiyonu ve sıcaklığın seçili olup
olmadığını kontrol ediniz,
veya
•Cihazın prize uygun şekilde bağlanmış ol-
duğunu ve priz düğmesinin veya fırına gelen
elektrik hattının açık durumda olduğunu kontrol
ediniz.
•Fırın sıcaklığı kontrol lambası yanmıyor. •Sıcaklık kontrol düğmesini kullanarak bir sıcaklık
seçiniz,
veya
•fırın kontrol düğmesini kullanarak bir fonksiyon
seçiniz.
•Fırın iç lambası yanmıyor. •fırın kontrol düğmesini kullanarak bir fonksiyon
seçiniz.
veya
lamba ampulünü kontrol ediniz ve gerekirse
değiştiriniz (bkz. “Fırın lambasının değiştirilme-
si”).
Yiyeceklerin pişmesi çok uzun zaman alıyor ya
da çok çabuk pişiyorlar.
Gerekirse sıcaklığı ayarlayınız,
veya
•bu kılavuzda bulunan konulara, özellikle de
"İpuçları ve pişirme tabloları" bölümüne bakınız.
Yemeklerin üstünde ve fırın boşluğunda buhar
ve su birikiyor.
•Pişirme tamamlandıktan sonra, yemekleri fırının
içerisinde 15 - 20 dakikadan fazla bekletmeyi-
niz.
Teknik veriler
Rezistans değerleri
Üst fırın rezistansı 800 W
Alt fırın rezistansı 1000 W
Üst ve alt rezistans 1800 W
Fırın lambası 25 W
Soğutma fan motoru 25 W
Toplam bağlantı gücü 1850 W
Çalışma gerilimi (50 Hz) 230 V
Girinti boyutları
Yükseklik - alt üst kenar 600 mm
Yükseklik - girintide 587 mm
Genişlik 560 mm
Derinlik 550 mm
Fırın boşluğu
Yükseklik 335 mm
Genişlik 405 mm
Derinlik 410 mm
Fırın kapasitesi 56 l
Montaj
Montaj personeli için talimatlar
Önemli
Montaj ve bağlantı, yürürlükteki
kanunlara uygun olarak yapılmalıdır. Her
türlü müdahale, cihaz kapalı iken
yapılmalıdır. Cihazın tamir işlemlerini
sadece kalifiye servis mühendisleri
yapabilir
Üretici firma, güvenlik önlemlerinin alın-
mamasından kaynaklanacak sorunlara
ait sorumluluk kabul etmez.
progress 13
Elektrik bağlantısı
Elektrik bağlantısını yapmadan önce
aşağıdaki hususlara lütfen dikkat ediniz:
Sigorta ve evin elektrik tesisatı cihazın çe-
keceği azami yüke uygun olmalıdır (bkz.
bilgi etiketi).
Ev tesisatı, yürürlükteki yönetmelikler uya-
rınca uygun bir topraklama bağlantısı ile
donatılmış olmalıdır.
Priz ve çok kutuplu devre kesici şalter, ci-
hazın montajından sonra kolay erişilebilir
olmalıdır.
Bu cihaz bilgi etiketinde belirtilen toplam elek-
trik yüküne uygun standart bir fiş takılı bir
bağlantı kablosuyla birlikte temin edilmekte-
dir. Fiş, uygun bir duvar prizine takılmalıdır.
Nominal kesitlerin göz önünde bulundurul-
duğu aşağıdaki ş
ebeke kablosu tipleri uygun-
dur:
H07RN-F, H05RN-F, H05RR-F, H05VVF,
H05V2V2-F (T90), H05BB-F.
Bağlantı priz kullanılmadan gerçekleştiriliyor
veya ulaşılamıyor ise, cihaz ve şebeke kablo-
su arasına, kontakları arasındaki boşluk en az
3 mm. olan çok kutuplu bir devre kesici (ör-
neğin: sigorta, LS-şalteri) yerleştirilmelidir.
Şalter, toprak kablosu ile hiçbir noktada ke-
sişmemelidir. Sarı-yeşil toprak kablosu diğer
kablolardan 2-3 cm. daha uzun olmalıdır.
Bağlantı kablosu daima hiçbir noktasında
50°C'nin üzerinde (oda sıcaklığı üzerinde) bir
ısıya maruz kalmayacak şekilde döşenmeli-
dir.
Bağlantı yapıldıktan sonra, ısıtma rezistans-
ları yaklaşık 3 dakika boyunca çalı ştırılarak
test edilmelidir.
Bağ
lantı kutusu
Fırın, 230 V'luk tek fazlı güç kaynağı ile çalı-
şacak şekilde tasarlanmış, erişimi kolay bir
bağlantı kutusu ile donatılmıştır.
Montaj talimatları
Kurulu cihazın sorunsuz bir şekilde kullanımı-
nı sağlamak için, cihazın yerleştirileceği ünite
veya kolon uygun boyutlara sahip olmalıdır.
Yürürlükteki yönetmeliklere uygun olarak,
elektrik çarpmalarına karşı koruma sağlayan
tüm parçalar ve yalıtımlı parçalar gerekli özel
aletler olmadan sökülemeyecek şekilde
sağlamlaştırılmış olmalıdır.
Buna, muhtemel ankastre bağlantı başlangıcı
veya bitiminde kapak yanlarının sabitlenmesi
işlemi de dahildir.
Elektrik çarpmalarına karşı koruma tertibatı,
her halükarda ankastre bağlantısı içerisinde
sağlanmış olmal
ıdır.
Cihazın arka kısmı veya yan paneli, daha yük-
sek olan mutfak ünitelerine, başka cihazlara
veya duvarlara yaslanacak şekilde yerleştiri-
lebilir. Bununla birlikte, cihazla aynı yüksek-
likte olan başka cihazlar veya mutfak üniteleri
diğer yan tarafa bitiştirilebilir.
14 progress
Fırın boyutları (şekle bakınız)
594
7
20
570
590
540
560
50
587
550 min
560÷570
550 min
600
560-570
80÷100
Ankastre montaj talimatları
Kurulu cihazın sorunsuz bir şekilde kullanımı-
nı sağlamak için, cihazın yerleştirileceği ünite
veya kolon uygun boyutlara sahip olmalıdır.
Cihazın mobilyaya sabitlenmesi
1. Fırın kapağınıınız.
2. Dört aralayıcı braketi kullanarak fırı nı üni-
teye sabitleyiniz (bkz. şekil - A ).
Bunlar çerçeve deliklerine tam olarak uy-
maktadır. Daha sonra dört ahşap vidayı
sıkıştırınız (bkz şekil B ).
A
B
şteri hizmetleri
Anlatılan kontroller sonrasında problemin de-
vam etmesi halinde, en yakın servis merkezini
arayınız ve hatayı, cihazın modelini ( Mod. ),
ürün numarasını ( Prod. No. ) ve seri numa-
rasını ( Ser. No. ) belirtiniz. Bu bilgileri fırının
bilgi etiketinde bulabilirsiniz.
progress 15
Elden çıkarma
Ürünün ya da ambalajının üzerindeki
simgesi, bu ürünün normal ev çöpü gibi
atılmayıp, elektrik ve elektronik cihazların geri
dönüşüm için verildiği özel toplama
noktalarından birine verilmesi gerektiğini
belirtir. Bu ürünün doğru şekilde imha
edilmesine katkıda bulunmakla hem çevreyi,
hem de çevrenizdekilerin sağlığını korumuş
olursunuz. Yanlış şekilde imha ise hem
çevreye hem sağlığa zararlıdır. Bu ürünün
geri dönüşümüne ilişkin daha ayrıntılı bilgileri
belediyenizden, çöp dairenizden veya ürünü
satın almış olduğunuz bayiden edinebilirsiniz.
EEE Yönetmeliğine Uygundur.
Ambalaj malzemeleri
Ambalaj malzemeleri çevreyle dosttur ve
geri dönüşümlüdür. Plastik parçalar,
>PE , >PS gibi uluslararası kısaltmalarla
işaretlenmiştir. Ambalaj malzemelerini el-
den çıkarırken, yerel atık idaresi tesisle-
rinizde bu amaç için tahsis edilmiş uygun
noktalara teslim ediniz.
Uyarı Herhangi bir tehlike
oluşturmaması için, imha edilmeden
önce cihazınız çalıştırılamaz durumda
olmalıdır.
Bunun için, fişini prizden çekiniz ve şe-
beke kablosunu cihazdan çıkarınız.
16 progress
progress 17
18 progress
progress 19
892940308-A-012010
www.progress-hausgeraete.de
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

Progress PBN1110X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu