Progress PHN1310X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
kullanma kılavuzu
Ankastre Fırın
PHN 1310
İçindekiler
Güvenlik bilgileri 2
Ürün tanımı 3
İlk Kullanımdan Önce 5
Çalıştırma 6
İpuçları ve pişirme tabloları 8
Bakım ve temizlik 12
Servisi aramadan önce 16
Teknik veriler 17
Montaj 17
Elden çıkarma 20
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
Güvenlik bilgileri
Bu kullanma kılavuzunu her zaman ciha-
zın yakınında bulundurunuz. Cihaz baş-
ka kişilere verilir veya satılırsa ya da bir
taşınma işleminde cihazınızı eski yaşa-
dığınız yerde bırakacak olursanız, yeni
kullanıcının kullanım kılavuzuna ve içe-
riğindeki bilgilere sahip olabilmesi son
derece önemlidir.
Bu talimatlar kullanıcının ve birlikte ya-
şadığı kişilerin güvenliği için verilmiştir.
Bu yüzden cihazı bağlamadan ve/veya
kullanmadan önce dikkatlice okuyunuz.
Montaj
Kurulum, uzman personel tarafından ilgili
yönetmelikler dikkate alınarak yapılmalıdır.
Adım adım montaj i
şlemleri, montaj perso-
neli için talimatlar bölümünde tarif edilmiş-
tir.
Kurulum ve bağlantı işlemlerini, kurulum iş-
lemlerini ilgili yönetmeliklere göre yürüte-
cek olan özel uzmanlık bilgilerine sahip bir
uzmana yaptırınız
•Cihazın kurulumu nedeniyle evinizdeki
elektrik şebekesinde değişiklik yapılması
gerekiyorsa, bunu da yetkin bir uzmana
yaptırınız.
•Bu fırın, versiyona bağlı olarak, tek bir cihaz
veya elektrikli ısıtıcı ile kombine halde kul-
lanım için 230V beslemeli 1, 2 veya 3 fazlı
(gruplar olmadan) bağlantıya göre imal
edilmiştir. Nötr (400V) kullanılmadan yapı-
lan çok fazlı bağlantılar fırının ve fırına bağlı
ocakları
n tahrip olmasına neden olur.
Kullanım
•Bu fırın, yiyecek hazırlamak için tasarlan-
mıştır; başka bir amaç için asla kullanma-
yınız.
•Fırını kullanırken dikkatli olunuz. Rezistans-
ların güçlü ısısından dolayı ızgara ve diğer
parçalar çok sıcaktır
•Eğer fırının içerisinde yemeklerinizin hazır-
lanması için alüminyum folyo kullanacak-
sanız, bunların fırının tabanı ile kesinlikle
doğrudan temas etmesini önleyin.
•Fırının temizliğinde dikkatlice hareket edi-
niz; yağ filtresine, rezistansa veya termos-
tat algı
layıcısına (varsa) kesinlikle herhangi
bir şey sıkmayınız.
•Cihazın kendisi ve özellikleri üzerinde yapı-
lacak olan her türlü değişiklik tehlike arz
eder.
•Pişirme, kızartma ve ızgara işlemleri sıra-
sında fırın penceresi ve fırının diğer parça-
ları ısınır. Bu nedenle, soğuyuncaya kadar
çocuklar cihazdan uzak tutulmalıdır. Fırına
yakın prizlere elektrik cihazları bağlandığın-
da, kabloların fırının sıcak yüzeylerine te-
mas etmemesine veya sıcak fırı
n kapağının
arasında sıkışmamasına dikkat edilmelidir.
•Fırına dayanıklı sıcak kase ve tencereleri fı-
rından alırken, daima fırın eldivenleri kulla-
nınız.
Düzenli yapılan temizlik, üst kaplama mad-
desinin yıpranmasını önler.
•Fırını temizlemeden önce, elektrik akımını
kesiniz ya da fişini prizden çekiniz.
•Fırını kullanmadığınız zaman, fırının "OFF"
(kapalı) pozisyonda olmasına dikkat ediniz.
•Cihaz, kı zgın buharlı temizleyiciler ya da
buhar jetli temizleyiciler ile temizlenmeme-
lidir.
•Aşındırıcı temizlik ürünleri veya keskin me-
tal kazıyıcılar kullanmayınız. Bunlar fırının
kapak camını çizebilir ve camın çatlaması-
na sebebiyet verebilir.
İnsanların güvenliği
Bu cihaz, yetişkinler tarafından kullanılmak
üzere tasarlanmıştır. Çocukların kullanımı-
na veya oyun oynamalarına izin vermeniz
tehlikelidir.
2 progress
•Fırın çalışırken çocukları uzak tutunuz. Fı-
rın, kapatıldıktan sonra da kapak uzun bir
süre sıcak kalacaktır.
Bu cihaz, cihazın güvenli kullanımını sağla-
yacak sorumlu bir kişinin denetimi veya bil-
gilendirmesi olmaksızın çocuklar veya fizik-
sel, hissi veya akli kapasiteleri ya da tecrü-
beleri veya bilgileri cihazı güvenli şekilde
kullanmaya elverişli olmayan kişiler tarafın-
dan kullanılmak üzere tasarlanmamıştır.
şteri hizmetleri
•Cihazın bakımı veya onarımını, üreticinin
servis departmanına veya üreticinin yetki-
lendirdiği bir servise yaptırınız ve sadece
orijinal yedek parçaların kullanılmasını
talep
ediniz.
•Arızalı veya hasarlı cihazları kendi başınıza
tamir etmeye çalışmayınız. Eğitimsiz kişi-
lerce yapılacak tamir işlemleri yaralanma-
lara veya arızalara neden olabilir.
Ürün tanımı
1
10
11
12
13
2 53 4
6 987
14
1 Kontrol paneli
2 Ön sol ısıtıcı için düğme sivici
3 Arka sol ısıtıcı için düğme sivici
4 Sıcaklık kontrolü - kontrol göstergesi
5 Sıcaklık ayarlayıcısı
6 Fırın denetleme aygıtı
7 Güç göstergesi
8 Arka sağ ısıtıcı için düğme sivici
9 Ön sağ ısıtıcı için ğme sivici
10 Soğutma fanı için hava menfezleri
11 Izgara
12 Dahili ışık
13 Fırın fanı
14 Bilgi etiketi
progress 3
Aksesuarlar
Damlalık tepsisi
Pişirme tepsisi
Fırın rafı
Kullanım
Fırın ayarlayıcısı
Fırın kapanır.
Pizza konumu
Üst/Alt ısıtma-üstte ve altta rezistanslı
Alt fırın rezistansı
Sıcak havalı ızgara
Izgara
Buz çözme
Güç göstergesi
Fırın kontrolü kullanımda iken güç göstergesi
aydınlanır.
Sıcaklık ayarlayıcısı
50°C ve 250°C arasındaki sıcaklıkları seçmek
için sı caklık denetleme aygıtını saatin tersi yö-
nünde çeviriniz.
Sıcaklık kontrol aygıtı - kontrol
göstergesi
Sıcaklık denetleme aygıtı kullanımda iken
kontrol göstergesi aydınlanır.
Arzu edilen sıcaklığa ulaşılana kadar gösterge
yanık kalacaktır. Daha sonra, sıcaklığın mu-
hafaza edildiğini belirtmek üzere dönüşümlü
olarak yanıp sönecektir.
Ocak için kontrol düğmeleri
Dört adet ocak rezistansına ait seçme
ğmeleri düğme paneli üzerinde yer almak-
tadır.
Isıtıcılar 9- pozisyonlu bir düğme ile ayarlanır,
bunlar arasından aşağıdaki çalışma seviyeleri
kullanılabilir:
0 = OFF (KAPALI)
1 = Minimum
9
= Maksimum
4 progress
Çift devre anahtarlaması
("Teknik veriler" bölümündeki cihaz lis-
tesine bakınız)
Pişirme bölgesi düğmelerini 9 seviyesinden "
" konumuna çevirerek (saat yönünde)
her iki sıcak yüzeyi de açınız;
Bir "tık" sesi duyulur.
Aynı anda her iki ısıtma devresi de açılmış
olur.
Bu durumda istediğiniz seviyeyi seçmeniz
mümkündür (düğmeyi saatin tersi yönünde
çeviriniz).
Sıcak sıvı yağlı veya normal yağlı yemekler pi-
şirirken (örn. patates kızartmaları) cihazı asla
denetimsiz bırakmayınız, sıvı yağlar ve katı
yağlar aşırı derecede ısınmaları halinde alev
alabilirler.
Güvenlik termostatı
Tehlike arz edebilecek aşırı ısınmayı (cihazın
bileşenlerinde arıza olması veya amacına uy-
gun olmayan kullanımdan dolayı) önlemek
için, fırında elektrik akımını kesen bir güvenlik
termostatı bulunmaktadır. Sıcaklık düşğü
zaman fırın otomatik olarak tekrar çalışır du-
ruma geçer.
Güvenlik termostatı, cihazın hatalı kullanımın-
dan dolayı devreye girerse, fırın soğuduktan
sonra hata sebebini gideriniz. Ancak termos-
tat arızalı bir parça nedeniyle devreye girerse,
lütfen Müşteri Hizmetlerine başvurunuz.
Soğutma fanı
Fırı
n, kontrol panelini, kumanda düğmelerini
ve fırın kapağı kulpunu soğutan bir soğutma
fanı ile donatılmıştır. Soğutma fanı, fırın çalı-
şırken otomatik olarak aktive edilir.
Sıcak hava, fırın kapağı kolunun yakınındaki
bir aralıktan dışarı üflenir.
Soğutma fanı, fırın fonksiyon düğmesi " 0 "
konumuna getirildiğinde kapanır.
İlk Kullanımdan Önce
Uyarı Fırını kullanmadan önce, fırının
içindeki ve dışındaki tüm ambalaj
malzemelerini çıkarınız.
İlk kullanımdan önce, fırın boş halde iken ısı-
tılmalıdır.
Bu esnada hoş olmayan kokular oluşabilir.
Bu normal bir durumdur. Bunun nedeni, üre-
timden arta kalan maddelerdir.
Mutfağın iyi bir havalandırmaya sahip ol-
duğundan emin olunuz.
1.
Fırın ayarlayıcısını sıcak havaya
getiri-
niz
progress 5
2. Sıcaklık ayarlayıcısını 250°C'ye getiriniz.
3. Havalandırma için bir pencere açınız.
4. Fırını boş halde yaklaşık 45 dakika çalış-
tırınız.
Bu prosedürü 5-10 dakikalığına üst ve alt re-
zistans
ve sıcak havalı ızgara için de
uygulayınız.
Bu işlemi yaptıktan sonra, fırının soğumasını
bekleyiniz ve sonra içine az miktarda sıvı de-
terjan eklenmiş ılık ve sabunlu su ile ıslatılmış
yumuşak bir bezle fırının içini temizleyiniz.
İlk kez yemek pişirmeden önce, fırın akse-
suarlarını dikkatlice yıkayınız.
Fırının kapağını açarken, kolu daima ortasın-
dan kavrayarak tamamen açılıncaya kadar
tutunuz.
Çalıştırma
Fırının kullanımı
Önemli Fırın tabanına alüminyum folyo veya
pişirme tepsisi vs. koymayınız, ısı birikimi
nedeniyle fırın emayesi zarar görür. Daima
tava, fırın tavalarını ve tencerelerini ve
alüminyum tepsileri, raf kızaklarına
yerleştirilmiş raflar üzerine yerleştirin.
Yiyecekler ısıtıldığında, bir su ısıtıcısında
olduğu gibi buhar oluşur. Buhar, fırın
kapağının camı ile temas ettiğinde
yoğunlaşarak su damlacı
kları meydana
getirir.
Yoğunlaşmayı azalmak için, boş fırına
her zaman 10 dakika ön ısıtma uygulayı-
nız.
Her pişirme işleminden sonra su damlacıkla-
rını silmenizi tavsiye ederiz.
Önemli Pişirme işlemini daima fırın
kapağı kapalı halde yapınız.
Fırın kapağını daima dikkatlice açınız. Ka-
pağın "aşağışerek" açılmasına izin ver-
meyiniz, tam açılana kadar kapak kulpunu
tutarak destekleyiniz.
Fırında dört tepsi rafı mevcuttur.
4
3
2
1
Tepsi konumları, şekilde gösterildiği gibi
fırının alt tarafından yukarıya doğru sayılır.
Sürgülü bileşenler daima düzgün yerleş-
tirilmelidir (bkz. şekil).
Pişirme kaplarını ve tencereleri direk ola-
rak fırın tabanına koymayınız.
Pizza konumu (sıcak hava)
Yiyecekler, fırının arka duvarına takılı bir fan
vasıtasıyla fırının içinde eşit şekilde dolaştırılan
önceden ısıtılmış hava ile pişirilir.
Isı
, fırının her yanına eşit ve hızlı bir şekilde
ulaşır. Yani, fırının farklı raflarına yerleştir-
diğiniz değişik tipteki yemekleri aynı anda pi-
şirebilirsiniz.
Bu fonksiyonla pişirmenin avantajları
şunlardır:
Daha hızlı ön ısıtma
Fanın sıcaklığa hızlı bir şekilde ulaştırması
nedeniyle, genellikle fırına ön ısıtma uygu-
lamak gerekmez fakat pişirme süresine
6 progress
ekstra 5-7 dakika ekleme gereksinimi du-
yulabilir. Daha yüksek sıcaklıklar gerektiren
tariflerde, örn. ekmek, hamur işleri, çörek-
ler, sufleler vs. en iyi sonuçlar fırına ön ısıt-
ma uygulanması halinde alınmaktadır.
şük sıcaklıklar
Fanlı pişirme geleneksel pişirmeye nispe-
ten genellikle daha düşük sıcaklıklar ge-
rektirir.
Pişirme tablosunda önerilen sıcaklıklara
riayet ediniz. Kendi geleneksel tarifleriniz
için alt ve üst ısıtmada sıcaklıkları 20-25 ºC
azaltmayı unutmayınız.
Pişirme için eşit ısıtma
Fanlı fırın her raf konumunda eşit ısıtmaya
sahiptir. Bu da aynı gruplardaki yiyecekle-
rin ayn
ı anda fırında pişirilebileceği anlamı-
na gelir. Bununla birlikte, üst raf alttakine
oranla daha hızlı kızartır.
Bu normal bir durumdur. Yemekler arasın-
da tat karışması olmaz.
Üst ve alt rezistans
En iyi ısı dağılımı orta rafta sağlanır. Alt kı-
sımlarını kızartmak istediğiniz takdirde,
kekleri ve hamur işlerini fırının daha alttaki
bir raf konumuna yerleştiriniz. Yiyeceklerin
üstünün kızarmasını artırmak için üst rafları
kullanınız.
Kullanılan tepsi ve tabağın yapıldığı malze-
me ve yüzey kaplamas
ı alt kısımların kızar-
masını etkileyecektir. Emaye, koyu renkli,
ağır veya yapışmayan tepsiler yiyecek ta-
banlarının daha iyi kızarmasını sağlarken,
pyrex, parlak alüminyum veya parlatılmış
çelik tepsiler ısıyı yansıtır ve tabanın daha
az kızarmasına neden olur.
–Eşit derecede kızarma sağlamak için yiye-
cekleri tepsinin ortasına yerleştiriniz.
Yemek malzemelerinin fırının tabanına dö-
külmesini önlemek ve temizlik işleminin da-
ha kolay yapılabilmesi için yemekleri uygun
boyuttaki tepsilere yerleştiriniz.
Tabakları, kalıpları veya pişirme tepsi-
lerini tabana direk olarak yerleştirme-
yiniz, çok ısınması nedeniyle hasar gör-
melerine neden olur. Bu ayar kullanıldığın-
da ısı hem üst hem de alt rezistanslardan
gelir. Bu durum, tek bir raf pozisyonunda
pişirim yapabilmenizi sağlar. Özellikle seb-
zeli ve meyveli turtalar gibi altının kızarması
gereken yemekleri pişirmek için uygundur.
Üstten daha fazla kızartma gerektiren graten,
lazanya ve güveç gibi yiyecekler geleneksel
fırında iyi pişer.
Isının üstten ve alttan kullanımı:
1. Fırın kontrol düğmesini istediğiniz fonksi-
yona getiriniz
2. Sıcaklık kontrolünü istediğiniz sıcaklığa
getiriniz.
Alt fırın rezistansı
Bu fonksiyon, kek ve taban hamurlarını pişir-
mek için ve alt kısımlarının iyice pişmesini
sağlamak için sebzeli ve meyveli turtalar için
özellikle uygundur.
Doğru sıcaklığa ulaşılıncaya kadar sıcak-
lık denetleme aygıtı lambası yanık kalır.
Daha sonra, sıcaklığın muhafaza edil-
diğini belirtmek üzere dönüşümlü olarak
yanıp sönecektir.
Izgara
Azami derecede hava dolaşımı sağlamak
ve yağ ve biriken diğer sıvılardan ayırmak
için çoğu yiyecekler ızgara tavasındaki ız-
gara üzerine yerleştirilmelidir. Tercihinize
göre, balık, ciğer ve böbrek gibi yiyecekleri
direk ızgara tepsisinin üzerine koyabilirsi-
niz.
–Sıvıların sıçramasını önlemek için yiyecek
ızgaradan önce iyice kurulanmalıd
ır.
Yağsız etlere ve balıklara, pişirme süresin-
ce nemli kalabilmeleri için az bir miktar yağ
veya eritilmiş tereyağı ile sürünüz.
Domates ve mantar gibi garnitürler et pişi-
rirken ızgaranın altına konabilir.
–Ekmek kızartırken, en üstteki raf pozisyo-
nunu kullanmanızı öneririz.
Yiyecek, pişirme esnasında gerektiği şekil-
de çevrilmelidir.
Izgaranın kullanımı
Izgara, ızgara tavasının orta bölümünde hız-
lıca toplanması için doğrudan ısı sağlar. En iyi
sonuçları elde etmek için, yiyecekleri küçük
miktarlarda ızgara yapınız. Bu şekilde enerji
tasarrufu da sağlanabilir.
1. Fırını açmak için fır
ın kontrolünü çeviriniz
2. Sıcaklık kontrolünü istediğiniz sıcaklığa
getiriniz.
3. Izgara tavası için uygun rafı seçiniz ve ız-
gara yapılacak yiyeceğin kalın veya ince
progress 7
oluşuna göre ızgara yapınız. Izgara pişir-
me talimatlarını uygulayınız.
Izgara rezistansı termostat tarafından yöneti-
lir. Izgara işlemi esnasında, aşırı ısınmayı ön-
lemek için ızgara aralıklı olarak çalışır ve ka-
panır.
Sıcak havalı ızgara
Sıcak hava ile ızgara geleneksel şekilde ızga-
ra edilen yiyecekler için alternatif bir pişirme
yöntemi sunar. Burada ızgara rezistansı ile
fan aynı anda etki ederek, sıcak havanın yi-
yecekler etrafında devir daim etmesi söz ko-
nusudur.
Yiyeceği kontrol etme ve çevirme gereksinimi
azaltılır.
Sıcak havalı
ızgara mutfaktaki yemek koku-
larının asgariye indirilmesini sağlar.
Kızartmalar ve az pişmiş biftekler haricindeki,
normalde geleneksel pişirme ile pişirilen yiye-
ceklerin tümünü, sıcak havalı ızgara ile pişi-
rebilirsiniz.
Pişirme işlemi daha hassas şekilde uygulanır;
bu nedenle, geleneksel ızgara ile kıyaslan-
dığında, yiyeceklerin sıcak havalı ızgara ile pi-
şirilmesi daha fazla zaman alır.
Avantajlarından biri de aynı zamanda daha
fazla miktarda yiyecek pişirilebilmesidir.
1. Fırını açmak için fırın kontrolünü çeviriniz
2.
Önemli Sıcak hava ile ızgarayı
maksimum 200°C'ye ayarlayınız.
Buz çözme
Fırın fanı ısıtma yapmadan çalışır ve oda sı-
caklığında havayı fırının içinde devir-daim ya-
par.
Bu, buz çözmenin hızını artırır.
Bununla birlikte, mutfağın sıcaklığının buz
çözme hızını etkileyebileceğini unutmayınız.
Bu fonksiyon, ısı ile buzunun çözülmesinde
zarar görebilecek hassas gıdalar; örneğin
kremalı pastalar, kurabiye/kuru pasta, ekmek
ve mayalanmış hamurdan çörekler için uy-
gundur.
Sıcakl
ık kontrol aygıtının OFF (kapalı) konu-
munda olduğundan emin olunuz.
İpuçları ve pişirme tabloları
Pişirme için:
Kekler ve hamur işleri için ortalama bir sıcaklık
gereklidir (150°C-200°C).
Bu nedenle fırının yaklaşık 10 dakika önceden
ısıtılması gerekir.
Fırın kapağını, pişirme süresinin 3/4'ü geç-
meden açmayınız.
Gevrek hamur işleri bir kek kalıbında veya
tepside pişirme süresinin 2/3'ü kadar pişirilir
ve tamamen pişmeden önce garnitürü ekle-
nir.
Bu ilave pişirme süresi, üstündeki veya için-
deki malzemenin tipine ve miktarına bağlıdır.
Pandispanya hamuru kaşıktan zorla ayrılacak
kıvamda olmalıdır.
Fazla sıvıdan dolayı pişirme süresi gereksiz
bir şekilde uzatılmış
olur.
Eğer kurabiye/kuru pastalı iki pişirme tepsisi
fırının içerisine aynı anda sürülürse, iki tepsi
arasında bir kat boşluk bırakılması gereklidir.
Eğer kurabiye/kuru pastalı iki pişirme tepsisi
fırının içerisine aynı anda sürülürse, iki tepsi-
nin de pişirme sürelerinin 2/3'ü dolduğunda,
yukarıdan aşağıya ve aşağıdan yukarıya yer
değiştirilmeleri gerekir.
Kızartma için:
Ağırlığı 1 kg.'dan az et parçalarını kızartmayı-
nız.
Daha küçük parçalar kızartma esnasında ku-
ruyabilir.
Dışı iyi pi
şmiş ancak içi pembe ve az pişmiş
kalması gereken kırmızı et yüksek sıcaklıkta
(200°C - 250°C) kızartılmalıdır.
Diğer yandan, beyaz etler, tavuk ve balık da-
ha düşük bir sıcaklıkta (150°C - 175°C) pişi-
rilmelidir.
Sos veya et avcar malzemeleri, eğer pişirme
süresi kısa ise hemen pişirmeye başlarken kı-
zartma tavasına eklenmelidir.
Aksi halde, bunları pişirmenin tamamlanma-
sından yarım saat önce ekleyiniz.
Etin pişip pişmediğini bir kaşıkla kontrol ede-
bilirsiniz: Kaşık etin içine batmıyorsa iyice piş-
miştir.
İçi pembe kalması gereken rozbif ve bonfile
daha kısa bir sürede daha yüksek bir sıcak-
l
ıkta pişirilmelidir.
Etlerin direk olarak fırın rafında pişirilmesi ha-
linde, alt rafa/kata kızartma tavasını yerleşti-
riniz.
Etin suyunun dışarı akmaması için, kızartmayı
kesmeden önce 15 dakika bekletiniz.
8 progress
Fırının içindeki duman oluşumunu azaltmak
için, yağ tepsisine bir miktar su konulması
tavsiye edilir.
Yoğunlaşmayı önlemek için birkaç kez su ek-
leyiniz.
Tabaklar servis zamanına kadar fırının içinde
asgari ısıda sıcak tutulabilir.
Önemli Fırını alüminyum folyo ile
kaplamayınız ve pişirme tepsilerini,
tencereleri vs. fırının tabanına
koymayınız, aksi halde fırın emayesi
oluşan ısı birikimi sonucu zarar görür.
Pişirme süreleri
Pişirme süreleri, her bir yiyeceğin içerdiği sıvı
miktarına, içeriğine ve katkı malzemesine gö-
re farklıl
ık gösterir.
İlk pişirme veya kızartma işleminde kullan-
dığınız ayarları, ileride aynı tip yemeği pişirir-
ken tecrübe kazanmak için not ediniz.
Tablolarda verilen değerleri kendi deneyimle-
riniz doğrultusunda değiştirebilirsiniz.
Pişirme ve kızartma tablosu
KEKLER
YİYECEĞİN
TÜRÜ
Üst-alt ısıtma Pizza konumu
Pişirme
süresi
[dak]
Notlar
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Çırpma usulü
kekler
2 170 2 (1 ve
3)
165 45-60 Kek kalıbında
Pandispanya
hamuru
2 170 2 (1 ve
3)
160 24-34 Kek kalıbında
Yağlı sütlü chee-
se cake
1 170 2 165 60-80 26 cm kek kalıbında
Elmalı kek (El-
malı pay)
1 170 2 sol +
sağ
160 100-120 Fırın rafı üzerinde 20 cm'lik
2 kek kalıbı
Meyveli turta 2 175 2 150 60-80 Pişirme tepsisinde
Reçelli tart 2 170 2 sol +
sağ
160 30-40 26 cm kek kalıbında
Meyveli kek 2 170 2 155 60-70 26 cm kek kalıbında
Pandispanya
(Yağsız pandis-
panya)
2 170 2 160 35-45 26 cm kek kalıbında
Yılbaşı keki/Bol
meyveli kek
2 170 2 160 50-60 20 cm kek kalıbında
Erikli turta 2 170 2 165 50-60
Ekmek kalıbında
1)
Küçük kekler 3 170 3 (1 ve
3)
165 20-30 Yassı pişirme tepsisinde
Bisküviler 3 150 3 (1 ve
3)
140 20-30
Yassı pişirme tepsisinde
1)
Kurabiyeler 3 100 3 115 90-120 Yassı pişirme tepsisinde
Çörekler 3 190 3 180 15-20
Yassı pişirme tepsisinde
1)
Kremalı çörek 3 190 3 (1 ve
3)
180 25-35
Yassı pişirme tepsisinde
1)
Tabakta turtalar 3 180 2 170 45-70 20 cm kek kalıbında
progress 9
YİYECEĞİN
TÜRÜ
Üst-alt ısıtma Pizza konumu
Pişirme
süresi
[dak]
Notlar
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Victoria sandviç 1 veya
2
180 2 170 40-55 20 cm'lik kek kalıbında sol +
sağ
1) Önceden 10 dakika ısıtınız.
EKMEK VE PİZZA
YİYECEĞİN
TÜRÜ
Üst-alt ısıtma Pizza konumu
Pişirme
süresi
[dak]
Notlar
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Beyaz ekmek 1 190 1 195 60-70 1-2 parça, 500 gr tek parça
1)
Çavdar ekmeği 1 190 1 190 30-45 Ekmek kalıbında
Sandviç ekmeği 2 190 2 (1 ve
3)
180 25-40 Yassı pişirme tepsisinde 6-8
adet
1)
Pizza 1 190 1 190 20-30
Derin kızartma tavasında
1)
Çörekler 3 200 2 190 10~20
Yassı pişirme tepsisinde
1)
1) Önceden 10 dakika ısıtınız.
MEYVELİ PASTALAR
YİYECEĞİN
TÜRÜ
Üst-alt ısıtma Pizza konumu
Pişirme
süresi
[dak]
Notlar
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Raf
sevi-
yesi
Sıcak-
lık [°C]
Meyveli pasta 2 180 2 180 40-50 Kalıpta
Sebzeli turta 2 200 2 200 45-60 Kalıpta
Kiş 1 190 1 190 40-50 Kalıpta
Lazanya 2 200 2 200 25-40 Kalıpta
Mantı 2 200 2 200 25-40 Kalıpta
Yorkshire pu-
ding
2 220 2 210 20-30
6 puding kalıbı
1)
1) Önceden 10 dakika ısıtınız.
ET
YİYECEĞİN
TÜRÜ
Üst-alt ısıtma Pizza konumu
Pişirme
süresi
[dak]
Notlar
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Sığır eti 2 200 2 190 50-70 Fırın rafında ve derin kızart-
ma tavasında
Domuz eti 2 180 2 180 90-120 Fırın rafında ve derin kızart-
ma tavasında
Dana eti 2 190 2 175 90-120 Fırın rafında ve derin kızart-
ma tavasında
10 progress
YİYECEĞİN
TÜRÜ
Üst-alt ısıtma Pizza konumu
Pişirme
süresi
[dak]
Notlar
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Az pişmiş rozbif 2 210 2 200 44-50 Fırın rafında ve derin kızart-
ma tavasında
Orta pişmiş roz-
bif
2 210 2 200 51-55 Fırın rafında ve derin kızart-
ma tavasında
İyi pişmiş rozbif 2 210 2 200 55-60 Fırın rafında ve derin kızart-
ma tavasında
Domuz omzu 2 180 2 170 120-150 Derin kızartma tavasında
Domuz bacağı 2 180 2 160 100-120 Derin kızartma tavasında 2
parça
Kuzu eti 2 190 2 190 110-130 But
Tavuk 2 200 2 200 70-85 Derin kızartma tavasında
bütün halde
Hindi 1 180 1 160 210-240 Derin kızartma tavasında
bütün halde
Ördek 2 175 2 160 120-150 Derin kızartma tavasında
bütün halde
Kaz 1 175 1 160 150-200 Derin kızartma tavasında
bütün halde
Tavşan 2 190 2 175 60-80 Parçalar halinde
Yaban tavşanı 2 190 2 175 150-200 Parçalar halinde
Sülün 2 190 2 175 90-120 Derin kızartma tavasında
bütün halde
BALIK
YİYECEĞİN
TÜRÜ
Üst-alt ısıtma Pizza konumu
Pişirme
süresi
[dak]
Notlar
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Alabalık/Çipura 2 190 2 (1 ve
3) 2 (1
ve 3)
175 40-55 3-4 balık
Ton balığı/So-
mon
2 190 2 (1 ve
3)
175 35-60 4-6 fileto
Izgara
Belirtilen süreler, ön ısıtmayı kapsamaz.
Boş fırını daima 10 dakika ön ısıtmaya
bırakınız.
Miktar Izgara Pişirme süresi (dakika
olarak)
YİYECEĞİN TÜRÜ Adet g
raf
Sıcaklık
(°C)
1. taraf 2. taraf
Bonfile 4 800 3 250 12-15 12-14
Biftek 4 600 3 250 10-12 6-8
Sosis 8 / 3 250 12-15 10-12
progress 11
Miktar Izgara Pişirme süresi (dakika
olarak)
YİYECEĞİN TÜRÜ Adet g
raf
Sıcaklık
(°C)
1. taraf 2. taraf
Domuz pirzola 4 600 3 250 12-16 12-14
Tavuk (2 parça ha-
linde)
2 1000 3 250 30-35 25-30
Kebap 4 / 3 250 10-15 10-12
Tavuk göğ 4 400 3 250 12-15 12-14
Hamburger 6 600 3 250 20-30
Ön ısıtma 5’00'’
Balık fileto 4 400 3 250 12-14 10-12
Tost sandviçler 4-6 / 3 250 5-7 /
Tost 4-6 / 3 250 2-4 2-3
Sıcak havalı ızgara
Uyarı Sıcak havalı ızgara için,
maksimum 200°C'de bir sıcaklık seçiniz.
Miktar Izgara Pişirme süresi (dakika
olarak)
YİYECEĞİN TÜRÜ Adet g
raf
Sıcaklık
(°C)
1. taraf 2. taraf
Et sarma (hindi) 1 1000 3 200 30-40 20-30
Tavuk (iki parça ha-
linde)
2 1000 3 200 25-30 20-30
Tavuk baget 6 - 3 200 15-20 15-18
Bıldırcın 4 500 3 200 25-30 20-25
Sebze graten - - 3 200 20-25 -
parçalar. Deniz ta-
rakları
- - 3 200 15-20 -
Uskumru 2-4 - 3 200 15-20 10-15
Balık dilimleri 4-6 800 3 200 12-15 8-10
Verilen sıcaklıklar kılavuz amaçlı değer-
lerdir. Gerektiği takdirde, sıcaklıklar kişi-
sel tercihlere göre ayarlanabilir.
Bakım ve temizlik
Uyarı Temizlemeden önce fırını
kapatıp soğumaya bırakınız.
Uyarı Cihaz, kızgın buharlı
temizleyiciler ya da buhar jetli
temizleyiciler ile temizlenmemelidir.
Önemli: Herhangi bir temizlik işlemi yapma-
dan önce, cihazın elektrik bağlantısı daima
kesilmelidir.
Cihazın uzun ömürlü olabilmesi için, düzenli
olarak aşağıdaki temizlik işlemleri yapılmalı-
dır:
Uygulamaları sadece fırın soğuduktan son-
ra yapınız.
•Emaye kısımları sabunlu su ile temizleyiniz.
•Aşındırıcı temizlik maddeleri kullanmayınız.
Paslanmaz çelik parçaları ve camları yu-
muşak bir bez ile kurulayınız.
12 progress
Zor lekeler ve paslanmaz çelik parçalar
için, bilinen temizlik maddeleri veya sıcak
sirke kullanınız.
Fırının emayesi son derece dayanıklıdır ve
yüksek derecede hava-su geçirmezliğine sa-
hiptir.
Sıcak meyve asitlerinin (limon, erik ve buna
benzer) nüfuz etmesi ile emaye kaplamasın-
da duruma göre mat ve pürüzlü lekeler olu-
şabilir.
Emayenin parlak kaplamasındaki bu lekeler
fırının çalışması nı etkilemez.
Fırını her kullanımınızdan sonra iyice temizle-
yiniz.
Bu, kirleri temizlemenin en kolay yoludur. Kir-
lerin tekrar yanması önlenmiş olur.
Temizlik maddeleri
Herhangi bir temizlik maddesini kullanmadan
önce, bunların fırının temizliği için uygun ol-
duğundan ve üretici tarafından tavsiye edil-
diğinden emin olunuz
Beyazlatıcı içeren temizlik malzemeleri, yüzey
kaplamalar
ını karartabileceğinden KULLA-
NILMAMALIDIR. Ayrıca sert aşındırıcıların
kullanılmaması gerekir.
Dış temizlik
Kontrol panelini, fırın kapağını ve kapak con-
tasını, içine az miktarda sıvı deterjan konul-
muş ılık bir suya batırılıp ve iyice sıkılmış yu-
muşak bir bezle düzenli olarak silerek temiz-
leyiniz.
Kapak camının hasar görmesini veya daya-
nıksız hale gelmesini önlemek için aşağıdaki-
leri kullanmaktan kaçınınız:
•Ev-temizliği deterjanları ve ağartı
cılar
Teflon tavalar için uygun olmayan empren-
ye temizlik süngerleri
Brillo/Ajax pedleri veya çelik yünü pedler
Kimyasal fırın pedleri veya aerosoller
Pas sökücüler
Banyo/lavabo leke çıkarıcıları
Kapak camının dışını ve içini ılık, sabunlu su
kullanarak temizleyiniz.
Eğer kapak camının içi çok kirli ise, Hob Brite
gibi uygun bir temizleme ürününün kullanıl-
ması önerilir Lekeleri çıkarmak için boya ras-
pası kullanmayınız.
Fırın boşluğu
Fırının emaye tabanı en iyi şekilde fırın halen
sıcakken temizlenir.
Her kullanımdan sonra fırını sıcak sabunlu su
ile yıkanmış yumuşak bir bezle siliniz. Arada
bir, daha ayrıntılı bir temizlik yapılması gerekir.
Bunun için piyasada bulabileceğiniz bir fırın
temizleyicisi kullanınız.
Izgara rezistansı
Bu modelde rezistans çıkarılabilme özelliğine
sahip olup, özellikle fırın tavanının daha kolay
temizlenmesine imkan tanımaktadır.
Uyarı İşleme başlamadan önce,
fırının soğumuş olduğundan ve
elektrik beslemesinin kesildiğinden
emin olunuz.
1. Rezistansı sabitleyen vidayı sökünüz
(bkz. Şek.). Bu işlemi ilk defa yapı-
yorsanız, bir tornavida kullanmanız
tavsiye edilir.
2. Rezistansı, fırın kaplamasına ulaşıla-
cak şekilde aşağıya doğru dikkatlice
çekiniz (bkz. şek.).
3. Fırın kaplamasını uygun bir deterjan
ile temizleyiniz ve ızgara rezistansını
tekrar takmadan önce kuru bir bezle
siliniz.
4. Rezistansı dikkatlice yukarıya, olması
gereken yere doğru bastırınız ve so-
mun ile tutturarak sıkıca vidalayınız.
progress 13
Uyarı Izgara rezistansı üzerindeki
tespit somununun kullanım
esnasında düşmeyecek şekilde tam
tuttuğundan emin olunuz.
Fırın lambasının değiştirilmesi
Önemli Sigortaları kapatarak cihazın
elektrik beslemesini kesiniz.
Fırın lambasının yerine takılacak yenisi
aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:
Elektrik gücü: 15W / 25W
Elektrik gücü: 230 V (50 Hz)
300 °C'ye kadar ısı dayanıklılığı
–Bağlantı tipi: E14
Yedek lambaları yetkili satıcılardan temin
edebilirsiniz.
Fırın lambasının değiştirilmesi:
1. İşleme başlamadan önce, fırının soğumuş
olduğundan ve elektrik beslemesinin ke-
sildiğinden emin olunuz.
2. Cam kapağını içeriye doğru itip saatin ter-
si yönünde çeviriniz.
3. Patlamış olan ampulün yerine yenisini ta-
kınız.
4. Cam kapağı tekrar yerine takıp elektrik fi-
şini tekrar prize takınız.
Fırın kapağı
Fırın kapağı, camdan yapılma iki panelden
oluşur. Temizlik işlemini daha kolay yapabil-
mek için fırın kapağı sökülebilir ve dahili pa-
neller çıkarılabilir.
Uyarı Fırın kapağını temizlemeden önce
çıkartınız. Fırın kapağı takılı haldeyken
dahili cam panelleri çıkartmaya
çalışırsanız, kapak aniden kapanabilir.
Bunun için aşağıdaki işlemleri yapınız:
1. Kapağı tamamen açınız.
2. İki adet olan kapı menteşelerinin yerini
tespit ediniz.
3. Menteşelerin üstündeki kolları kaldırınız
ve çeviriniz.
4. Kapağı yan kenarlarından tutunuz ve ya-
vaşça kapatınız ancak TAM kapatmayı-
nız.
5. Kapağı öne doğru çekerek yuvasından çı-
kartınız.
6. Yüzeyinin zarar görmemesi için, kapağın
altına yumuşak bir bez koymak suretiyle
sağlam bir zemin üzerine koyunuz.
14 progress
7. Dahili cam panelleri çıkartmak için kilitle-
me sistemini açınız.
8. Sabitleyici 2 dili 90° döndürünüz ve yuva-
larından çıkartınız.
90°
9. Üst paneli dikkatlice biraz kaldırınız ve
dört kenarında çerçeveli paneli çekerek
çıkarınız.
1
2
Fırın kapağını ılık su ve yumuşak bir bezle te-
mizleyiniz. İç paneldeki ısıyı yansıtan özel yü-
zeylere zarar verebilecek tel fırçalar, metal yü-
nü, aşındırıcı süngerler veya asitler kullanma-
yınız.
Temizlik işleminden sonra iç paneli tekrar ka-
pağa takınız. Kapağı fırına takınız; işlemi ters
sıra ile uygulayınız. Panellerin düzgün hiza-
lanmasına dikkat ediniz.
İşlemi doğru bir şekilde yapmak için
aşağıdakileri uygulayınız:
1. Dört tarafı dekoratif çerçeveli iç panel,
baskılı
kısım dışarıya bakacak şekilde ta-
kılmalıdır. Görünen yüzeye dokununuz.
Herhangi bir pürüz yoksa, panel düzgün
takılmıştır.
2. İç panel şekilde gösterildiği gibi yerine ta-
kılmalıdır.
progress 15
Panelleri fırın kapağına yerleştirdikten sonra
bunları ters sıra ile sabitleyiniz, Madde 8 'de
verilen açıklamalara bakınız.
Önemli Paneller kırılabileceğinden, fırın
kapağını sıcak durumdayken asla
silmeyiniz. Cam panel üzerinde çizik
veya çatlak tespit ederseniz, paneli
değiştirtmek için derhal en yakın servis
merkezini arayınız.
Paslanmaz çelik veya alüminyum
modeller:
Fırın kapağını ve paslanmaz çelikten yapılma
çalıştırma panelini ıslak bir sünger ile temizle-
yiniz ve ardından yumuşak bir bezle dikkatlice
kurulayınız. Temizlik için asla metal pedler,
metal yünü, asitler veya aşındırıcılar kullan-
mayınız.
Fırın kapağı contalarının temizlenmesi
Fırın açıklığının etrafına bir conta yerleştiril-
miştir.
Önemli Contanın durumunu düzenli
olarak kontrol ediniz.
Contada bir hasar tespit ederseniz, der-
hal en yakın servis merkezini arayınız.
Conta değiştirilene kadar fırını kullan-
mayınız.
Servisi aramadan önce
Cihaz düzgün çalışmıyorsa, Electrolux Yetkili
Servisine başvurmadan önce lütfen aşağıda-
ki hususları kontrol ediniz.
SORUN ÇÖZÜM
•Fırın çalışmıyor. •Bir pişirme fonksiyonu ve sıcaklığın seçili olup
olmadığını kontrol ediniz,
veya
•Cihazın prize uygun şekilde bağlanmış ol-
duğunu ve priz düğmesinin veya fırına gelen
elektrik hattının açık durumda olduğunu kontrol
ediniz.
•Fırın sıcaklığı kontrol lambası yanmıyor. •Sıcaklık kontrol düğmesini kullanarak bir sıcaklık
seçiniz,
veya
•fırın kontrol düğmesini kullanarak bir fonksiyon
seçiniz.
•Fırın iç lambası yanmıyor. •fırın kontrol düğmesini kullanarak bir fonksiyon
seçiniz.
veya
lamba ampulünü kontrol ediniz ve gerekirse
değiştiriniz (bkz. “Fırın lambasının değiştirilme-
si”).
Yiyeceklerin pişmesi çok uzun zaman alıyor ya
da çok çabuk pişiyorlar.
Gerekirse sıcaklığı ayarlayınız,
veya
•bu kılavuzda bulunan konulara, özellikle de
"İpuçları ve pişirme tabloları" bölümüne bakınız.
Yemeklerin üstünde ve fırın boşluğunda buhar
ve su birikiyor.
•Pişirme tamamlandıktan sonra, yemekleri fırının
içerisinde 15 - 20 dakikadan fazla bekletmeyi-
niz.
16 progress
SORUN ÇÖZÜM
•Fan gürültü yapıyor. •Rafların ve pişirme kaplarının fırının arka paneli-
ne temas ederek titreşim yapmadığından emin
olunuz.
Teknik veriler
Rezistans değerleri
Alt fırın rezistansı 1000 W
Üst ve alt rezistans 1800 W
Sıcak hava 1825 W
Sıcak havalı ızgara 1650 W
Izgara 1650 W
Fırın lambası 25 W
Sıcak hava fan motoru 25 W
Soğutma fan motoru 25 W
Toplam bağlantı gücü 1875 W
Çalışma gerilimi (50 Hz) 230 V-400 V
3N~
Girinti boyutları
Yükseklik 600 mm
Genişlik 560 mm
Derinlik 550 mm
Fırın boşluğu
Yükseklik 335 mm
Genişlik 395 mm
Derinlik 400 mm
Fırın kapasitesi 56 l
Bu cihaz aşağıdaki ankastre ocaklar ve
ankastre cam seramik ocaklarla
kombine edilebilir:
Cam seramik
ocak tipleri:
Toplam
bağlı yük
Besleme
gerilimi (50
Hz)
PEM 6000 E 6000 W 230V
PES 6000 E 5800 W 230V
PES 6060 E 7600 W 230V
Maksimum nominal ısıtma kapasitesi:
Fırın + cam seramik ocak 9475 W
Montaj
Montaj personeli için talimatlar
Önemli
Montaj ve bağlantı, yürürlükteki
kanunlara uygun olarak yapılmalıdır. Her
türlü müdahale, cihaz kapalı iken
yapılmalıdır. Cihazın tamir işlemlerini
sadece kalifiye servis mühendisleri
yapabilir
Üretici firma, güvenlik önlemlerinin alın-
mamasından kaynaklanacak sorunlara
ait sorumluluk kabul etmez.
Elektrik bağlantısı
Elektrik bağlantısını yapmadan önce
aşağıdaki hususlara lütfen dikkat ediniz:
Sigorta ve evin elektrik tesisatı cihazın çe-
keceği azami yüke uygun olmalıdır (bkz.
bilgi etiketi).
Ev tesisatı, yürürlükteki yönetmelikler uya-
rınca uygun bir topraklama bağlantısı ile
donatılmış olmalıdır.
Priz ve çok kutuplu devre kesici şalter, ci-
hazın montajından sonra kolay eri
şilebilir
olmalıdır.
Cihaz, mevcut besleme tipine bağlı olduğun-
dan, şebeke kablosu olmaksızın gönderilir,
bilgi etiketinde belirtilen yüke uygun şekilde
tasarlanmış bir ana elektrik kablosu gerek-
mektedir. Fişi gereksinimlere uygun bir prize
takınız.
Nominal kesitlerin göz önünde bulundurul-
duğu aşağıdaki şebeke kablosu tipleri uygun-
dur:
H07RN-F, H05RN-F, H05RR-F, H05VVF,
H05V2V2-F (T90), H05BB-F.
Bağlantı priz kullanılmadan gerçekleştiriliyor
veya ulaşılamıyor ise, cihaz ve şebeke kablo-
su arasına, kontakları arasındaki boşluk en az
3 mm. olan çok kutuplu bir devre kesici (ör-
neğin: sigorta, LS-şalteri) yerleştirilmelidir.
Şalter, toprak kablosu ile hiçbir noktada ke-
sişmemelidir. Sarı-yeşil toprak kablosu diğer
kablolardan 2-3 cm. daha uzun olmalıdır.
progress 17
Bağlantı kablosu daima hiçbir noktasında
50°C'nin üzerinde (oda sıcaklığı üzerinde) bir
ısıya maruz kalmayacak şekilde döşenmeli-
dir.
Bağlantı yapıldıktan sonra, ısıtma rezistans-
ları yaklaşık 3 dakika boyunca çalı ştırılarak
test edilmelidir.
Bağlantı kutusu
Cihaz, halihazırda nötrlü 400V'luk bir güç
kaynağı ile çalışabilecek bağlantılara sahip,
kolay erişilebilen 6-çıkışlı bir bağlantı kutusu
ile donatılmıştır (şekle bakınız).
Farklı bir güç kaynağ
ı gerilimi durumunda,
bağlantı kutusu bağlantıları şekildeki diyag-
ramlara uygun hale getirilmelidir.
Koruyucu kondüktör
terminaline bağlanır.
Bağlantı işleminden sonra, kabloyu gerilme
azaltıcı kullanarak bağlantı kutusuna sabitle-
yiniz.
1 2
3
4
5
Ocağa elektrik bağlantısı
Önemli Ocak, ankastre ocak veya
kontrol kutusu kurulum talimatlarına
riayet ediniz!
Bu cihaz "Teknik veriler" bölümünde belirtilen
ocak modellerine bağlanabilir.
Ocak sacının bağlantı prizi ocağın yuvasında
bulunmaktadır.
Rezistansların bağlantı kabloları ve koruyucu
kondüktör kablosu ankastre ocaktan çıkarılır;
bu kablolar fiş bağlantılarına sahiptir.
Fişleri ve bağlantı kablolarını uygun prizlere
takınız.
Bu durum yanlış bir bağlantı yapılmasını ön-
ler.
Üretici firma, güvenlik önlemlerinin alın-
maması durumunda sorumluluk kabul
etmez.
Montaj talimatlar
ı
Kurulu cihazın sorunsuz bir şekilde kullanımı-
nı sağlamak için, cihazın yerleştirileceği ünite
veya kolon uygun boyutlara sahip olmalıdır.
Yürürlükteki yönetmeliklere uygun olarak,
elektrik çarpmalarına karşı koruma sağlayan
tüm parçalar ve yalıtımlı parçalar gerekli özel
aletler olmadan sökülemeyecek şekilde
sağlamlaştırılmış olmalıdır.
Buna, muhtemel ankastre bağlantı başlangıcı
veya bitiminde kapak yanlarının sabitlenmesi
işlemi de dahildir.
Elektrik çarpmalarına karşı koruma tertibatı,
her halükarda ankastre bağlantısı içerisinde
sağlanmış olmalıd
ır.
Cihazın arka kısmı veya yan paneli, daha yük-
sek olan mutfak ünitelerine, başka cihazlara
veya duvarlara yaslanacak şekilde yerleştiri-
lebilir. Bununla birlikte, cihazla aynı yüksek-
likte olan başka cihazlar veya mutfak üniteleri
diğer yan tarafa bitiştirilebilir.
18 progress
Fırın boyutları (şekle bakınız)
594
7
20
570
590
540
560
550 min
600
560-570
80÷100
Ankastre montaj talimatları
Kurulu cihazın sorunsuz bir şekilde kullanımı-
nı sağlamak için, cihazın yerleştirileceği ünite
veya kolon uygun boyutlara sahip olmalıdır.
Cihazın mobilyaya sabitlenmesi
1. Fırın kapağınıınız.
2. Dört aralayıcı braketi kullanarak fırını üni-
teye sabitleyiniz (bkz. şekil - A ).
Bunlar çerçeve deliklerine tam olarak uy-
maktadır. Daha sonra dört ahşap vidayı
sıkıştırınız (bkz şekil B ).
A
B
şteri hizmetleri
Anlatılan kontroller sonrasında problemin de-
vam etmesi halinde, en yakın servis merkezini
arayınız ve hatayı, cihazın modelini ( Mod. ),
ürün numarasını ( Prod. No. ) ve seri numa-
rasını ( Ser. No. ) belirtiniz. Bu bilgileri fırının
bilgi etiketinde bulabilirsiniz.
progress 19
Elden çıkarma
Ürünün ya da ambalajının üzerindeki
simgesi, bu ürünün normal ev çöpü gibi
atılmayıp, elektrik ve elektronik cihazların geri
dönüşüm için verildiği özel toplama
noktalarından birine verilmesi gerektiğini
belirtir. Bu ürünün doğru şekilde imha
edilmesine katkıda bulunmakla hem çevreyi,
hem de çevrenizdekilerin sağlığını korumuş
olursunuz. Yanlış şekilde imha ise hem
çevreye hem sağlığa zararlıdır. Bu ürünün
geri dönüşümüne ilişkin daha ayrıntılı bilgileri
belediyenizden, çöp dairenizden veya ürünü
satın almış olduğunuz bayiden edinebilirsiniz.
EEE Yönetmeliğine Uygundur.
Ambalaj malzemeleri
Ambalaj malzemeleri çevreyle dosttur ve
geri dönüşümlüdür. Plastik parçalar,
>PE , >PS gibi uluslararası kısaltmalarla
işaretlenmiştir. Ambalaj malzemelerini el-
den çıkarırken, yerel atık idaresi tesisle-
rinizde bu amaç için tahsis edilmiş uygun
noktalara teslim ediniz.
Uyarı Herhangi bir tehlike
oluşturmaması için, imha edilmeden
önce cihazınız çalıştırılamaz durumda
olmalıdır.
Bunun için, fişini prizden çekiniz ve şe-
beke kablosunu cihazdan çıkarınız.
20 progress
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Progress PHN1310X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu