HOTPOINT/ARISTON FI6 861 SP IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

TR
Hızlı kılavuz
BİR HOTPOINT-ARISTON ÜRÜNÜ
SATIN ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Daha kapsamlı yardım almak çn, lütfen ürününüzü şu
adresten kaydedn: www . hotpoint . eu/ register
Cihazı kullanmadan önce, Güvenlik Talimatını dikkatli bir
şekilde okuyun.
ÜRÜN TANIMI
KONTROL PANE
1. Kontrol panel
2. Fan
3. Yuvarlak ısıtma elemanı
(görünmez)
4. Raf kılavuzları
(seviye, fırının ön kısmında
gösterilmiştir)
5. Kapak
6. Üst ısıtma elemanı/ızgara
7. Lamba
8. Tanıtım levhası
ıkarmayın)
9. Alt ısıtma elemanı
(görünmez)
1. SEÇİM DÜĞMESİNİ
Br şlev seçmek suretyle fırı
açmak çn kullanılır. Fırını
kapatmak çn, "0" konumuna
çevrn.
2. GERİ
Öncek ayarlar menüsüne ger
dönmek çn kullanılır.
3. EKRAN
4. ONAYLAMA DÜĞMESİ
Seçlen br şlev veya ayarlanan br
değer onaylamak çn kullanılır.
5. AYAR DÜĞMESİ
Menülerde geznmek veya ayarları
değştrmek çn kullanılır.
Lütfen dikkat edin: Tüm düğmeler,
basılarak etkinleştirilen tiptedir.
Düğmeyi yuvasından serbest bırakmak
için, düğmenin ortasına bastırın.
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
8
9
7
6
1 2 3 4 5
AKSESUARLAR
Daha fazla bilgi için docs . hotpoint . eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
RAF TABAK FIRIN TEPSİSİ KAYAR KILAVUZLAR
Aksesuar sayısı, satın alınan modele bağlı olarak değişebilir.
Diğer aksesuarlar, Satış Sonrası Servisten ayrıca satın
alınabilir.
RAFIN VE DİĞER AKSESUARLARIN TAKILMASI
Kalkık kenarın yukarı baktığından emn olarak, rafı,
raf kılavuzlarının üzernde kaydırarak yatay br şeklde
yerleştrn.
Tabak ve fırın tepss gb dğer aksesuarlar rafla aynı
şeklde yatay olarak takılır.
KAYAR KILAVUZLARIN TAKILMASI
Raf kılavuzlarını fırından çıkarın ve koruyucu plastğ
kayar kılavuzlardan çıkarın.
Kılavuzun üst klpsn raf
kılavuzuna sabtleyn ve
sonuna kadar kaydırın.
Dğer klps alçaltarak lgl
konumuna yerleştrn.
Kılavuzu sabtlemek çn,
klpsn alt kısmını, raf
kılavuzuna sıkıca bastırın.
Kılavuzların serbest hareket
edebldğnden emn olun.
Bu adımları, aynı sevyedek
dğer raf kılavuzu çn de
tekrarlayın.
Lütfen dikkat edin: Kayar kılavuzlar, herhangi bir seviyede
takılabilir.
RAF KILAVUZLARININ ÇIKARILMASI VE YERİNE
TAKILMASI
Raf kılavuzlarını çıkarmak çn, yukarı kaldırın ve
alt kısımlarını çekerek yuvalarından kurtarın: Raf
kılavuzları artık çıkarılablr.
Raf kılavuzlarını yerne takmak çn, önce üst
yuvalarına takın. Yukarı pozsyonda tutarak,
pşrme bölmesne kaydırın, ardından alçaltarak alt
yuvalarındak konumlarına yerleştrn.
İŞLEVLER
Daha fazla bilgi için docs . hotpoint . eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
PYROL
OTOMATİK TEMİZLEME
Yemek artıklarını ekstra yüksek sıcaklık
çevrmyle temzlemek çn kullanılır. İk adet kend
kendn temzleme çevrm mevcuttur: komple çevrm
le hızlı çevrm (EKO). Komple çevrmn yalnızca fırın
çok krl se kullanılmasını, şlev düzenl aralıklarla
kullanılıyorsa kısa çevrmn kullanılmasını öneryoruz.
SETTINGS (AYARLAR)
Fırının ayarlarını değştrmek çn kullanılır
(zaman, dl, snyal ses düzey, parlaklık, EKO modu,
ölçüm brm, güç).
Lütfen dikkat edin: Eko modu etkin iken, enerji tasarrufu
sağlamak üzere ekran parlaklığı düşürülecek ve ışık
kapanacaktır. Herhangi bir düğmeye basıldığında geçici bir
süreliğine yeniden etkinleştirilirler.
ÖZEL İŞLEVLER
MEAT
MEAT (ET)
Bu şlev, et çn en y sıcaklık ve
pşrme yöntemn otomatk olarak seçer. Bu şlev,
yemeğn çok kurumasını önlemek çn, fanı aralık
olarak düşük hızda etknleştrr.
POULT
POULTRY (TAVUK TÜRÜ ETLER)
Bu şlev, tavuk türü etler çn en y
sıcaklık ve pşrme yöntemn otomatk olarak seçer.
Bu şlev, yemeğn çok kurumasını önlemek çn, fanı
aralıklı olarak düşük hızda etknleştrr.
CASSE
CASSEROLE (TENCERE YEMEĞİ)
Bu şlev, makarna yemekler çn en y
sıcaklık ve pşrme yöntemn otomatk olarak seçer.
BREAD
BREAD (EKMEK)
Bu şlev, tüm ekmek türler çn en y
sıcaklık ve pşrme yöntemn otomatk olarak seçer.
PiZZA
PİZZA
Bu şlev, tüm pzza türler çn en y
sıcaklık ve pşrme yöntemn otomatk olarak seçer.
PASTR
PASTRY CAKES (PASTA VE KEKLER)
Bu şlev, her türlü kek çn en y
sıcaklık ve pşrme yöntemn otomatk olarak seçer
(mayalı kekler, kremalı pastalar, turtalar vs.).
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
OFF (KAPALI)
Fırını kapatmak çn kullanılır.
CONVENTIONAL* (ALT VE ÜSTTEN ISITMA*)
Tek br rafta et veya ortaları sıvı olan kekler
pşrmek çn kullanılır.
CONVECTION BAKE (KONVEKSİYONLU
PİŞİRME)
Tek br rafta et veya ortaları sıvı olan kekler pşrmek
çn kullanılır.
FORCED AIR (FANLI HAVA DOLAŞIMI)
Brden fazla rafta (en fazla üç) aynı pşrme
sıcaklığı gerektren farklı yyecekler aynı anda
pşrmek çn kullanılır. Bu şlev, farklı yyecekler,
kokuları brbrlerne karıştırmadan pşrmek çn
kullanılablr.
GRILL (IZGARA)
Bftek, kebap ve soss ızgara yapmak, sebze
ograten pşrmek veya ekmek kızartmak çn
kullanılır. Et ızgara yaparken, pşrme esnasında çıkan
sıvıları toplaması çn tabak kullanılmasını öneryoruz:
Tavayı, rafın altındak sevyelerden herhang brne
konumlandırın ve 500 ml çme suyu ekleyn.
TURBO GRILL (TURBO IZGARA)
Büyük et parçalarını kızartmak çn kullanılır
(butlar, rozbf, tavuk). Pşrme esnasında çıkan sıvıları
toplaması çn br tabak kullanılmasını öneryoruz:
Tavayı, rafın altındak sevyelerden herhang brne
konumlandırın ve 500 ml çme suyu ekleyn. Bu şlev
le şş aparatı (varsa) kullanılablr.
MAXI COOKING (BÜYÜK ET PİŞİRME)
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nn üzernde)
pşrmek çn kullanılır. Parçaların büyüklüğüne
bağlı olarak 1. veya 2. rafı kullanın. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez. Her k tarafının da eşt
esmerleşmes çn, pşrme şlem sırasında et
çevrmenz öneryoruz. Çok kurumaması çn, etn
üzerne ara sıra su dökülmes önerlr.
FAST PREHEATING (HIZLI ÖN ISITMA)
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak çn kullanılır.
ECO FORCED AIR (ECO FANLI HAVA)*
İç doldurulmuş rostoluk et parçalarını ve
et fletolarını tek br rafta pşrmek çn kullanılır.
Nazk, aralıklı hava dolaşımı sayesnde yemeğn
aşırı kuruması engellenr. Bu şlev kullanılırken,
EKO lambası pşrme süresnce kapalı olacak, ancak
'e basmak suretyle kısa br sürelğne tekrar
açılablecektr.
EKO çevrmn kullanarak güç tüketmn optmze
etmek çn, fırının kapağı, yemek tamamen pşene
kadar açılmamalıdır.
1. LÜTFEN DİLİ SEÇİN
Chazı lk açtığınızda dl ve saat ayarlamanız
gerekecek: Ekranda “ENGLISH” fades görünecektr.
ENGLI
Kullanılablr dller lstesnde geznmek çn ayar
düğmesini çevrn ve stedğnz dl seçn.
Seçm teyt etmek çn
'a basın.
Lütfen dikkat edin: Dil, Ayarlar" menüsünden sonradan
değiştirilebilir.
2. SAATİ AYARLAYIN
Dl seçtkten sonra, mevcut saat ayarlamanız
gerekecektr: Ekranda saate at k rakam yanıp
sönecektr.
Doğru saat ayarlamak çn ayar düğmesini çevrn
ve
'e basın: Ekranda dakkaya at k rakam yanıp
sönecektr.
Dakkayı ayarlamak çn ayar düğmesini çevrn ve
onaylamak çn
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Uzun süreli güç kesintilerinin ardından
saati tekrar ayarlamanız gerekebilir.
3. GÜÇ TÜKETİMİNİ AYARLAYIN
Fırın, 3 kW'den yüksek br değere sahp ev şebekes
le uyumlu sevyede elektrk gücü tüketecek şeklde
programlanmıştır: Evnzdek güç sevyes daha düşük
se, bu değer azaltmanız gerekecektr.
Seçim düğmesini, ekranda “SETTINGS” (AYARLAR)
görüntülenene kadar çevrn ve ardından onaylamak
çn
'e basın.
"POWER" menü öğesn seçmek çn ayar düğmesini
çevrn ve onaylamak çn
'e basın.
POWER
"Low" (Düşük) ayarını seçmek çn ayar düğmesini
çevrn ve onaylamak çn
'e basın.
LOW
4. FIRINI ISITIN
Yen br fırın, malat esnasında kalmış olablecek
kokular yayablr: Bu tamamen normaldr.
Dolayısıyla yemek pşrmeye başlamadan önce, olası
kokuları gdermek çn fırının ç boş halde ısıtılmasını
öneryoruz.
Fırındak koruyucu karton ambalajlarını veya şeffaf
flmler ve çndek aksesuarları çıkarın.
İdeal olarak hava dolaşımlı br şlev kullanarak, fırını
yaklaşık br saat boyunca 200 °C'ye ısıtın (örn. “Fanlı
Hava Dolaşımı” veya “Konveksyonlu”).
İşlev doğru şeklde ayarlamak çn talmatlara uyun.
Lütfen dikkat edin: cihazı ilk kez kullandıktan sonra odanın
havalandırılması tavsiye edilir.
CİHAZIN İLK KULLANIMI
RISIN
RISING (KABARTMA)
Tatlı veya tuzlu hamurun en y şeklde
kabarması çn kullanılır. Kabartma kaltesn korumak
çn, şlev, br pşrme çevrmnden sonra fırın hala
sıcak ken etknleştrmeyn.
WARM
WARM KEEPING (SICAK TUTMA)
Yen pşrlen yemeğ sıcak ve gevrek
tutmak çn kullanılır.
SLOW
SLOW COOKING (YAVAŞ PİŞİRME)
Et ve balıkları, körpe ve sulu bırakarak
nazkçe pşrmek çn kullanılır. Etn üstünü kızartmak
ve doğal suyunu korumasına yardımcı olmak çn
rostoluk et parçalarının önce kızgın br tavada
çevrlmesn öneryoruz. Pşrme süreler; 300 g
ağırlığındak balık çn k saatten 3 kg ağırlığındak
balık çn dört veya beş saate, 1 kg ağırlığındak
et parçaları çn dört saatten, 3 kg ağırlığındak
et parçaları çn altı la yed saate kadar değşklk
gösterr. Et çn süreler, 1 kg et parçaları çn 4 saat
ken, 3 kg et parçaları çn 6-7 saattr.
GÜNLÜK KULLANIM
1.R İŞLEV SEÇİN
Fırını açmak ve stedğnz şlev ekranda
görüntülemek çn seçim düğmesini çevrn: Ekranda,
şlevn smges ve temel ayarları gösterlecektr.
CONVE
Menüden stedğnz br öğey seçmek çn
(kullanılablr lk öğe ekranda gösterlecektr),
stedğnz öğe görüntülenene kadar ayar düğmesini
çevrn.
TURBO
Seçmnz onaylamak çn 'e basın: Ekranda temel
ayarlar görüntülenecektr.
2. İŞLEVİ AYARLAYIN
İstedğnz şlev seçtkten sonra, ayarlarını
değştreblrsnz.
Ekranda, değştrleblecek ayarlar sıra le
görüntülenecektr.
SICAKLIK/IZGARA SEVİYESİ
Değer ekranda yanıp söndüğünde.
değştrmek çn ayar düğmesini çevrn, ardından
onaylamak çn
'e basın ve takp eden ayarla
değştrmeye devam edn (mümkünse).
Lütfen dikkat edin: İşlev etkinleştirildikten sonra, sıcaklık, ayar
düğmesi kullanılarak değiştirilebilir.
SÜRE
smges ekranda yanıp söndüğünde, stedğnz
pşrme süresn ayarlamak çn ayar düğmesini kullanın
ve ardından onaylamak çn
'e basın.
Pşrme şlemn manuel olarak yönetmek stersenz,
pşrme süresn ayarlamak zorunda değlsnz:
Onaylamak ve şlev başlatmak çn
'e basın.
Bu durumda, geckmel başlatma programlayarak,
pşrme btş saatn ayarlayamazsınız.
Lütfen dikkat edin: Ayarlanmış olan pişirme süresini, pişirme
sırasında 'e basarak ayarlayabilirsiniz: değiştirmek için
ayar düğmesini kullanın ve onaylamak için 'e basın.
ŞİRME BİTİŞ SAATİNİ AYARLAMA GECİKMELİ
BAŞLATMA
Brçok şlevde, br pşrme süres ayarladıktan
sonra, btş saatn programlamak suretyle şlevn
başlatılmasını gecktreblrsnz.
Ekranda
smges yanıp sönerken, btş saat
gösterlr.
Pşrme şlemnn sona ermesn stedğnz saat
ayarlamak çn ayar düğmesini çevrn ve onaylamak ve
şlev başlatmak çn
'e basın.
Yemeğ fırına yerleştrn ve kapağı kapatın: İşlev,
pşrme şlemnn ayarladığınız saatte sona ermes
çn hesaplanan süreden sonra otomatk olarak
başlayacaktır.
Notlar: Gecikmeli bir pişirme başlatma süresinin
programlanması, fırının ön ısıtma aşamasını devre dışı
bırakacaktır: Fırın, istediğiniz sıcaklığa kademeli olarak
ulaşacaktır; bu, pişirme sürelerinin, pişirme tablosunda
listelenenlerden biraz daha uzun olacağı anlamına gelir.
Bekleme süresi boyunca, programlanan bitiş saatini
değiştirmek için ayar düğmesini kullanabilir veya ayarları
değiştirmek için
'e basabilirsiniz.
3. İŞLEVİ ETKİNLEŞTİRİN
İstedğnz ayarları uyguladıktan sonra, pşrme
şlevnn sona ereceğ saat doğrulamak ve şlev
etknleştrmek çn
'e basın.
Lütfen dikkat edin: Pişirme işlemi başladığında, ekranda, her
işlev için en uygun seviye önerilecektir.
Etknleştrlmş olan şlev herhang br zamanda
duraklatmak çn, seçim düğmesini
konumuna
çevreblrsnz.
4. ÖN ISITMA
Bazı şlevler, fırın ön ısıtma aşamasına sahptr: Bu
şlev başlatıldığında, ekranda, ön ısıtma aşamasının
etknleştrldğ bldrlr.
PRE
Bu aşama bttğnde, sesl br snyal duyulacak
ve fırının ayarlanan sıcaklığa ulaştığı ekranda
gösterlecektr:
Bu noktada, kapağı açın, yemeğ fırına yerleştrn,
kapağı kapatın ve pşrmey başlatın.
Lütfen dikkat edin: Ön ısıtma bitmeden yemeğin fırına
verilmesi, nihai pişirme sonucunu olumsuz etkileyebilir.
Ön ısıtma aşamasında kapağın açılması durumunda,
duraklatılacaktır.
Pişirme süresi, ön ısıtma aşamasını içermez.
Ayar düğmesini kullanarak, fırının ulaşmasını istediğiniz
sıcaklığı daima değiştirebilirsiniz.
5. PİŞİRME SONU
Sesl br snyal duyulacak ve ekranda pşrmenn
tamamlandığı gösterlecektr.
END
Manuel modda pşrmeye devam etmek çn
'e basın (programlanmış br pşrme süres olmadan)
veya yen br süre ayarlamak suretyle pşrme süresn
uzatmak çn ayar düğmesini çevrn.
Her k durumda da, sıcaklık veya ızgara sevyes
ayarları korunacaktır.
ÜSTÜNÜ KIZARTMA
Fırının bazı şlevler, pşrme tamamlandığında
ızgarayı etknleştrmek suretyle yyeceğn yüzeyn
kızartmanızı sağlar.
PRESS
Ekranda lgl mesaj gösterldğnde, gerekrse beş
dakkalık br üstünü kızartma çevrmn başlatmak çn
'e basın.
Fırını kapatmak çn seçim düğmesini 0'a çevrerek, şlev
herhang br zamanda durdurablrsnz.
. ZAMAN AYARI
Fırın kapatıldığında, ekran zaman ayarı olarak
kullanılablr. Bu şlev etknleştrmek çn, fırının kapalı
olduğundan emn olun ve ayar düğmesini çevrn:
smges ekranda yanıp sönecektr.
İstedğnz sürey ayarlamak çn ayar düğmesini çevrn
ve ardından zaman ayarını etknleştrmek çn tekrar
'e basın.
Zaman ayarı seçlen sürey ger saymayı btrdğnde
sesl br snyal duyulacak ve bu durum ekranda
gösterlecektr.
Lütfen dikkat edin: Zaman ayarı, herhangi bir pişirme
çevrimini etkinleştirmez.
Zaman ayarında ayarlanan süreyi değiştirmek için ayar
düğmesini kullanın; zaman ayarını herhangi bir zamanda
kapatmak için 'e basın.
Zaman ayarı etknleştrldkten sonra, br şlev de
seçeblr ve etknleştreblrsnz.
Fırını açmak çn seçim düğmesini çevrn ve ardından
stedğnz şlev seçn.
İşlev başlatıldığında, zaman ayarı, şleve müdahale
etmeden bağımsız br şeklde ger saymayı
sürdürecektr.
CONVE
Zaman ayarını kapatmak çn, halhazırda etkn olan
şlev durdurmak üzere seçm düğmesn
'e çevrn
ve ardından
'e basın.
. TUŞ KİLİDİ
Tuşları kltlemek çn, ve 'e aynı anda basarak
en az beş sanye basılı tutun.
Tuş kldn açmak çn bu şlem tekrarlayın.
Lütfen dikkat edin: Bu işlev, pişirme sırasında da
etkinleştirilebilir. Güvenlik nedenlerinden ötürü, fırın, seçim
düğmesi konumuna çevrilerek herhangi bir zamanda
kapatılabilir.
. OTOMAK TEMİZLİK – PİROLİZ TEMİZLİK
Bu şlev etknleştrmeden önce, raf kılavuzları da
dahl olmak üzere fırının çndek tüm aksesuarları
çıkardığınızdan emn olun.
Optimum temizlik sonuçları için, Pirolitik temizlik
işlevini kullanmadan önce, iç hazne içerisindeki
kalıntıları temizleyin ve iç kapak camını temizleyin.
Otomatk temzlk şlevn seçmek çn seçim düğmesini
çevrn.
İk adet kend kendn temzleme çevrm mevcuttur:
komple çevrm le hızlı çevrm (EKO).
İstedğnz çevrm seçmek çn ayar düğmesini çevrn
ve onaylamak çn
'e basın.
fırın, kend kendn temzleme çevrmn başlatır ve
kapak otomatk olarak kltlenr: ekranda, devam eden
çevrmn durumunu belrten br ger sayımla brlkte,
br uyarı mesajı görülür.
Çevrm tamamlandığında, kapak, fırının çndek
sıcaklık kabul edleblr güvenl br sevyeye ger
dönene kadar kltl kalır.
COOL
Ekranda daha sonra geçerl saat gösterlecektr.
Lütfen dikkat edin: diğer manuel işlevlerde olduğu gibi,
otomatik temizleme çevrimi için de bitiş saati ayarlanabilir.
PİŞİRME TABLOSU
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA SICAKLIK (°C)
PİŞİRME SÜRE
(Dk.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Mayalı kekler
PASTR
- 160-180 30-90
2/3
Evet 160-180 30-90
4
1
Kremalı pasta
(cheesecake, strudel, meyveli turta)
PASTR
- 160200 30 - 85
3
Evet 160200 35-90
4
1
Çörekler/küçük tartlar
PASTR
- 170 – 180 15 - 45
3
Evet 160-170 20-45
4
1
Evet 160-170 20-45 ***
5
3
1
Profiterol çöreği
Evet 180-200 30-40
3
Evet 180-190 35-45
4
1
Evet 180-190 35-45 ***
5
3
1
Beze
Evet 90 110 -150
3
Evet 90 130 - 150
4
1
Evet 90 140-160 ***
5
3 1
Pizza (İnce, kalın, focaccia)
PiZZA
- 220 - 250 20-40
2
Evet 220 - 240 20-40
4
1
Evet 220 - 240 25-50 ***
5
3
1
Somun ekmek 1 kg
BREAD
- 180 - 220 50 - 70
2
Küçük ekmek
BREAD
- 180 - 220 30 - 50
2
Ekmek Evet 180-200 30 - 60
4
1
Dondurulmuş pizza
PiZZA
Evet 250 10 - 15
3
Evet 250 10 - 20
4
1
Tuzlu pastalar
(sebzeli turta, kiş)
Evet 180-190 40-55
2 / 3
Evet 180-190 45 - 60
4
1
Evet 180-190 45-70 ***
5
3 1
Milföy tatlısı/Milföy krakerleri
Evet 190-200 20-30
3
Evet 180-190 20-40
4
1
Evet 180-190 20-40 ***
5
3 1
Lazanya/sue
CASSE
- 190-200 40 - 65
3
* Pişirme işleminin yarısına gelindiğinde yemeği çevirin.
** Pişirme işleminin üçte ikisine gelindiğinde yemeği çevirin
(gerekirse).
*** Tahmini süre: Kişisel tercihe göre yemekler fırından fark
zamanlarda çıkarılabilir.
WWW
docs . hotpoint . eu internet adresinden Kullanım ve
Bakım Kılavuzunu indirerek, IEC60350 - 1 standardı uyarınca
değerlendirme kurumları için hazırlanmış olan test edilmiş
yemek tarieri tablosuna başvurun.
YEMEK TARİFİ İŞLEV ÖN ISITMA SICAKLIK (°C)
PİŞİRME SÜRE
(Dk.)
SEVİYE
VE AKSESUARLAR
Fırında makarna/fırın rulo makarna
CASSE
- 190-200 25 - 45
3
Kuzu/dana/sığır/domuz 1 kg
MEAT
- 190-200 60 - 90
3
Tavuk/tavşan/ördek 1 kg
POULT
- 200-230 50 - 80
3
Hindi/kaz 3 kg
POULT
- 190-200 90 - 150
2
Fırında balık/kağıtta
(fileto, bütün)
Evet 180-200 40-60
3
Dolmalar
(domates, kabak, patlıcan)
Evet 180-200 50-60
2
Kızarmış ekmek - 3 (Yüksek) 3-6
5
Balık fileto/dilim - 2 (Orta) 20-30 *
4
3
Sosis / kebap / pirzola / hamburger -
2 - 3 (Orta -
Yüksek)
15 - 30 *
5
4
Tavuk fırın 1-1,3 kg - 2 (Orta) 55-70 **
2
1
Rozbif, az pişmiş 1 kg - 2 (Orta) 35-50 **
3
Kuzu budu/paça - 2 (Orta) 60-90 **
3
Fırın patates - 2 (Orta) 35-55 **
3
Sebze graten - 3 (Yüksek) 10-25
3
Lazanya ve et Evet 200 50-100 ***
4
1
Et ve patates Evet 200 45-100 ***
4
1
Balık ve sebzeler Evet 180 30-50 ***
4
1
Komple yemek: Meyveli tart (seviye
5)/lazanya (seviye 3)/et (seviye 1)
Evet 190 40-120 ***
5
3 1
İçi doldurulmuş rostoluk et parçaları - 200 80-120 ***
3
Et parçaları
(tavşan, tavuk, kuzu)
- 200 50-100 ***
3
MANUEL İŞLEVLER
Conventonal (Alt ve
Üstten Isıtma)
Grll (Izgara) Turbo Izgara
Forced Ar (Fanlı Hava
Dolaşımı)
Convecton Bake
(Konveksyonlu)
Eco Forced Ar (Eko
Fanlı Hava)
OTOMATİK
İŞLEVLER
MEAT
POULT
CASSE
BREAD
PiZZA
PASTR
Meat (Et)
Poultry (Tavuk türü
etler)
Casserole (Tencere
yemeğ)
Bread (Ekmek) Pzza Pastry (Pasta)
AKSESUARLAR
Raf
Fırın tepss veya rafın
üzernde kek kalıbı
Tabak / Tatlı tepss /
Rafta fırın tepss
Tabak
İçersne 500 ml su
konulmuş tabak
Fırın tepss
DIŞ YÜZEYLER
Yüzeyler neml br mkrofber bezle temzleyn.
Çok krl se, brkaç damla pH açısından nötr deterjan
damlatın. Kuru br bezle slerek kurulayın.
Korozf veya aşındırıcı deterjanlar kullanmayın. Bu tür
ürünlerden herhang br dkkatszlk sonucu chazın
yüzeyler le temas ederse, derhal neml br mkrofber
bezle temzleyn.
İÇ YÜZEYLER
Her kullanımdan sonra fırını soğumaya bırakın ve
ardından, yemek artıklarının neden olduğu kalıntı
veya lekeler temzlemek çn terchen hala sıcakken
temzleyn. Su çerğ yüksek yyeceklern pşrlmes
sonucu oluşan yoğuşma suyunu kurutmak çn, fırını
tamamen soğumaya bırakın ve ardından br bez veya
süngerle sln.
Kapak camını uygun br sıvı deterjanla temzleyn.
Fırın kapağı, temzlğ kolaylaştırmak amacıyla
çıkarılablr.
AKSESUARLAR
Kullanımdan sonra aksesuarları bulaşık deterjanı
çözeltsnn çne koyun, eğer hala sıcaksa bunları fırın
eldvenleryle tutun. Yemek artıkları, br bulaşık fırçası
veya sünger kullanılarak çıkarılablr.
Herhangi bir bakım veya temizlik
işlemi yapmadan önce fırının
soğuduğundan emin olun.
Buharlı temizleyiciler
kullanmayın.
Cihazın yüzeylerine zarar
verebileceklerinden bulaşık
teli, aşındırıcı tel veya aşındırıcı/
korozif temizlik maddeleri
kullanmayın.
Koruyucu eldiven takın.
Herhangi bir bakım işlemi
gerçekleştirilmeden önce, bu
fırın şebeke elektrik kaynağından
ayrılmalıdır.
LAMBANIN DEĞİŞTİRİLMESİ
1. Fırının elektrk fşn güç beslemesnden çıkarın.
2.. Lambanın kapağını sökün, ampulü değştrn ve
kapağı tekrar ampulün üzerne vdalayın.
3.rının fşn tekrar güç beslemesne takın.
Lütfen dikkat edin: Sadece 25-40W/230V tip E-14, T300°C
akkor lambalar veya 20-40W/230 V tip G9, T300°C halojen
lambalar kullanın. Ürünün içinde kullanılan ampul ev
aletlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve evin içindeki
genel oda aydınlatmasında kullanılmaya uygun değildir (EC
Düzenlemesi 244/2009). Ampuller Satış Sonrası Servisimizden
elde edilebilir.
- Halojen ampul kullanıyorsanız, parmak uçlarınız ampullere
zarar verebileceğinden, ampulleri çıplak elle tutmayın. Lamba
kapağı yerine takılmadan fırını kullanmayın.
BAKIM
VE TEMİZLİK
Daha fazla bilgi için docs . hotpoint . eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
Piroliz temizlik çevrimi esnasında fırına
dokunmayın.
Piroliz temizlik çevrimi sırasında ve sonrasında
çocukları ve hayvanları fırından uzak tutun (odayı
tamamen havalandırana kadar).
ŞİRME BÖLMESİNİ PİROLİZ TEMİZLİK ÇEVRİMİ İLE TEMİZLEME
Bu şlev, yaklaşık 500 °C'lk br sıcaklık kullanarak,
pşrme sırasında meydana gelen sıçramaları ortadan
kaldırmanızı sağlar. Bu sıcaklıkta, yemek artıkları, fırın
soğuduktan sonra neml br süngerle kolayca slnp
çıkarılablecek kalıntılara dönüşür.
Eğer fırın br ocağın altına monte edlmşse, kend
kendn temzleme çevrm esnasında tüm brülörlern
veya elektrkl sıcak plakaların kapatılmış olduğundan
emn olun.
Piroliz temizlik işlevini çalıştırmadan önce tüm
aksesuarları fırından çıkarın (raf kılavuzları dahil).
Optmum temzlk sonuçları çn, Prolz temzlk
şlevn kullanmadan önce en kötü krler neml br
süngerle temzleyn.
Fırın, k farklı proltk temzleme şlevne sahptr:
komple çevrm, fırın çok krl se kapsamlı br temzlk
sağlarken, hızlı çevrm (EKO) daha kısadır ve daha
az enerj tüketr, dolayısıyla düzenl aralıklarla
kullanılması uygundur.
Prolz temzlk şlevn, yalnızca chaz çok krl se veya
pşrme sırasında kötü kokular yayıyorsa çalıştırın.
Lütfen dikkat edin: Fırının kapağı, pirolitik temizlik sırasında
açılamaz. Sıcaklık kabul edilebilir bir seviyeye geri dönene
kadar kilitli kalacaktır.
Proltk temzleme çevrm sırasında ve sonrasında
odayı havalandırın (oda tamamen havalanıncaya
kadar).
Sorun Olası neden Çözüm
Fırın çalışmıyor.
Güç kesintisi.
Şebeke bağlantısının
kesilmesi.
Şebeke elektrik gücü olup olmadığını ve fırının
elektrik beslemesine bağlı olup olmadığını kontrol
edin.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek için,
fırını kapatıp yeniden açın.
Kapak açılmıyor.
Temizleme çevrimi sürüyor.
Kapak kilidi ile ilgili hata.
Çevrimin sona ermesini ve fırının soğumasını
bekleyin.
Sorunun giderilip giderilmediğini görmek için,
fırını kapatıp yeniden açın.
Ekranda “F” harf ve ardından
br rakam görünüyor.
Yazılım sorunu. Size en yakın Satış Sonrası Müşteri Servis Merkezi
ile irtibata geçin ve “F” harfini takip eden rakamı
belirtin.
ARIZA GİDERME
Daha fazla bilgi için docs . hotpoint . eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
KAPAĞI ÇIKARTMA VE YERİNE TAKMA
1. Kapağı çıkarmak çn, tamamen açın ve mandalları
klt açma konumuna gelene kadar alçaltın.
b
a
2. Kapağı kapatabldğnz kadar kapatın.
Kapağı her k elnzle sıkıca tutun – tutma kolundan
tutmayın.
Kapağı, yuvasından kurtulana kadar yukarı
doğru çekerken aynı anda kapatmayı sürdürerek
çıkarablrsnz. Kapağı, yumuşak br yüzey üzerne
dayayarak br tarafa koyun.
a
b
~15°
3.rına doğru hareket ettrmek, menteşelern
kancalarını yuvaları le hzalı konuma getrmek ve üst
kısmı yuvasına sabtlemek suretyle kapağı yerne
takın.
4. Kapağı alçaltın ve ardından tamamen açın.
Mandalları, orjnal konumlarına gelecek şeklde
alçaltın: Tamamen alçalttığınızdan emn olun.
b
a
Mandalların doğru konumda olduğunu kontrol etmek
çn haffçe baskı uygulayın.
“CLICK”
5. Kapağı kapatmayı deneyn ve kontrol panel le
hzalı olduğundan emn olmak çn kontrol edn.
Değlse, yukarıdak adımları tekrarlayın: Kapak,
düzgün çalışmazsa zarar göreblr.
ŞİRME TABLOSU NASIL OKUNMALIDIR
Tabloda, farklı türlerdek yyecekler pşrmek çn en
y şlev, aksesuarlar ve sevye lstelenmştr. Pşrme
süreler yemeğn fırına konulduğu andan tbaren
başlar, ön ısıtma (gerekrse) harç tutulmuştur. Pşrme
sıcaklıkları ve süreler yaklaşık olarak verlmştr ve
yemeğn mktarına ve kullanılan aksesuar türüne göre
değşr. İlk başta önerlen en düşük ayarları kullanın,
eğer yemek yeternce pşmezse o zaman daha yüksek
ayarlara geçn. Verlen aksesuarları kullanın ve koyu
renkl metal kek kaplarını ve fırın tepslern terch
edn. Ayrıca ateşe dayanıklı (payreks) veya kumlu
taştan yapılmış tava ve aksesuarlar da kullanablrsnz,
ancak bunlarda pşrme süresnn braz daha uzun
olacağını unutmayın.
BİRKAÇ YEMEĞİ AYNI ANDA PİŞİRME
“FORCED AIR” (FANLI HAVA) şlevn kullanarak, aynı
pşrme sıcaklığı gerektren farklı yyecekler aynı
sürede (örneğn: balık ve sebze), farklı raf sevyelernde
pşreblrsnz. Daha kısa pşrme süres gerektren
yemeğ çıkarın ve daha uzun süre gerektren yemeğ
fırında tutmaya devam edn.
FAYDALI İPUÇLARI
Daha fazla bilgi için docs . hotpoint . eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
400011535306
Politikalar, standart dokümantasyon ve ilave ürün bilgileri şuradan bulunabilir:
docs . hotpoint . eu nternet adresmzden
Kare Kodu kullanarak
Alternatf olarak, Satış Sonrası Servisimizle iletişime geçebilirsiniz (Telefon numarasına
garant ktapçığından ulaşablrsnz). Satış Sonrası Servsmzle letşm kurarken, lütfen
ürününüzün tanıtım levhasında yer alan kodları belrtn.
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
XX
X
X
X
XXX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
XX
XX
X
X
X
X
X
X
XXX
XXX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

HOTPOINT/ARISTON FI6 861 SP IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: