İŞLEVLER
Daha fazla bilgi için docs . hotpoint . eu
adresinden Kullanım ve Bakım Kılavuzunu indirin
WWW
PYROL
OTOMATİK TEMİZLEME
Yemek artıklarını ekstra yüksek sıcaklık
çevrmyle temzlemek çn kullanılır. İk adet kend
kendn temzleme çevrm mevcuttur: komple çevrm
le hızlı çevrm (EKO). Komple çevrmn yalnızca fırın
çok krl se kullanılmasını, şlev düzenl aralıklarla
kullanılıyorsa kısa çevrmn kullanılmasını öneryoruz.
SETTINGS (AYARLAR)
Fırının ayarlarını değştrmek çn kullanılır
(zaman, dl, snyal ses düzey, parlaklık, EKO modu,
ölçüm brm, güç).
Lütfen dikkat edin: Eko modu etkin iken, enerji tasarrufu
sağlamak üzere ekran parlaklığı düşürülecek ve ışık
kapanacaktır. Herhangi bir düğmeye basıldığında geçici bir
süreliğine yeniden etkinleştirilirler.
ÖZEL İŞLEVLER
MEAT
MEAT (ET)
Bu şlev, et çn en y sıcaklık ve
pşrme yöntemn otomatk olarak seçer. Bu şlev,
yemeğn çok kurumasını önlemek çn, fanı aralıklı
olarak düşük hızda etknleştrr.
POULT
POULTRY (TAVUK TÜRÜ ETLER)
Bu şlev, tavuk türü etler çn en y
sıcaklık ve pşrme yöntemn otomatk olarak seçer.
Bu şlev, yemeğn çok kurumasını önlemek çn, fanı
aralıklı olarak düşük hızda etknleştrr.
CASSE
CASSEROLE (TENCERE YEMEĞİ)
Bu şlev, makarna yemekler çn en y
sıcaklık ve pşrme yöntemn otomatk olarak seçer.
BREAD
BREAD (EKMEK)
Bu şlev, tüm ekmek türler çn en y
sıcaklık ve pşrme yöntemn otomatk olarak seçer.
PiZZA
PİZZA
Bu şlev, tüm pzza türler çn en y
sıcaklık ve pşrme yöntemn otomatk olarak seçer.
PASTR
PASTRY CAKES (PASTA VE KEKLER)
Bu şlev, her türlü kek çn en y
sıcaklık ve pşrme yöntemn otomatk olarak seçer
(mayalı kekler, kremalı pastalar, turtalar vs.).
* İşlev, 65/2014 sayılı Yönetmelik (AB) uyarınca, enerji
verimliliği beyanı için referans olarak kullanılmıştır
OFF (KAPALI)
Fırını kapatmak çn kullanılır.
CONVENTIONAL* (ALT VE ÜSTTEN ISITMA*)
Tek br rafta et veya ortaları sıvı olan kekler
pşrmek çn kullanılır.
CONVECTION BAKE (KONVEKSİYONLU
PİŞİRME)
Tek br rafta et veya ortaları sıvı olan kekler pşrmek
çn kullanılır.
FORCED AIR (FANLI HAVA DOLAŞIMI)
Brden fazla rafta (en fazla üç) aynı pşrme
sıcaklığı gerektren farklı yyecekler aynı anda
pşrmek çn kullanılır. Bu şlev, farklı yyecekler,
kokuları brbrlerne karıştırmadan pşrmek çn
kullanılablr.
GRILL (IZGARA)
Bftek, kebap ve soss ızgara yapmak, sebze
ograten pşrmek veya ekmek kızartmak çn
kullanılır. Et ızgara yaparken, pşrme esnasında çıkan
sıvıları toplaması çn tabak kullanılmasını öneryoruz:
Tavayı, rafın altındak sevyelerden herhang brne
konumlandırın ve 500 ml çme suyu ekleyn.
TURBO GRILL (TURBO IZGARA)
Büyük et parçalarını kızartmak çn kullanılır
(butlar, rozbf, tavuk). Pşrme esnasında çıkan sıvıları
toplaması çn br tabak kullanılmasını öneryoruz:
Tavayı, rafın altındak sevyelerden herhang brne
konumlandırın ve 500 ml çme suyu ekleyn. Bu şlev
le şş aparatı (varsa) kullanılablr.
MAXI COOKING (BÜYÜK ET PİŞİRME)
Büyük et parçalarını (2,5 kg'nn üzernde)
pşrmek çn kullanılır. Parçaların büyüklüğüne
bağlı olarak 1. veya 2. rafı kullanın. Fırına ön ısıtma
uygulamak gerekmez. Her k tarafının da eşt
esmerleşmes çn, pşrme şlem sırasında et
çevrmenz öneryoruz. Çok kurumaması çn, etn
üzerne ara sıra su dökülmes önerlr.
FAST PREHEATING (HIZLI ÖN ISITMA)
Fırında hızlıca ön ısıtma yapmak çn kullanılır.
ECO FORCED AIR (ECO FANLI HAVA)*
İç doldurulmuş rostoluk et parçalarını ve
et fletolarını tek br rafta pşrmek çn kullanılır.
Nazk, aralıklı hava dolaşımı sayesnde yemeğn
aşırı kuruması engellenr. Bu şlev kullanılırken,
EKO lambası pşrme süresnce kapalı olacak, ancak
'e basmak suretyle kısa br sürelğne tekrar
açılablecektr.
EKO çevrmn kullanarak güç tüketmn optmze
etmek çn, fırının kapağı, yemek tamamen pşene
kadar açılmamalıdır.