Tefal VC4002 - Vitsaveur El kitabı

Tip
El kitabı
42
Çevreyi koruyunuz
Cihaznz uzun yllar kullanmak üzere tasarlanmştr. Ancak, cihaznz
yenilemek istediğinizde, yerel atk merkezine götürüp, brakarak,
çevrenin korunmasna katkda bulunmay ihmal etmeyiniz
Lütfen kullanma talimatlarn dikkatlice okuyunuz.
Bu cihaz kaynama scaklğnda buhar üretir.
Güvenlit alimatlar
Bu cihaz, yürürlükteki emniyet yönetmeliklerine ve koşullarna ve
aşağda belirtilen durumlara uygundur.
- Evde kullanlan cihaz yönergesi 89/336/CEE, 93/68/CEE
yönergesiyle değiştirilmiştir.
- Düşük Voltaj Yönergesi 72/23/CEE, 93/68/CEE yönergesiyle
değiştirilmiştir.
Elektrik voltajnn cihaz üzerinde gösterilen voltaja uygunluğunu
kontrol ediniz (alternatif akm).
Değişik standartlar yürürlükte olduğunda, eğer cihaz satn alndğ
ülkeden başka bir yerde kullanlacak ise, yetkili servis merkezine
kontrol ettiriniz.
Cihaz s kaynağ veya scak frn yaknna koymaynz, ciddi bir
zarar verebilir.
Düz ve dengeli bir yüzey üzerinde, su sçramas bulunmayan
yerlerde kullannz.
Cihaz çalşrken gözetimsiz brakmaynz. Çocuklardan uzak
tutunuz.
Kordonun sarkmasna izin vermeyiniz.
Cihaz daima topraklanmş fişe taknz.
Cihaz kordonundan çekmeyiniz.
Cihazn kordonu zarar görmüşse,
- cihaz düşmüşse veya görünür bir hasar varsa veya düzgün
çalşmyorsa,
- cihaz kullanmaynz.
Yukardaki durumlarda, cihaz Sevis Merkezine gönderilmelidir.
Eğer elektrik kablosu hasarlysa, tehlikeyi önlemek için imalatç,
satş sonras servisi veya benzeri nitelikli bir kişi tarafndan
yenilenmelidir.
Cihazn scak yüzeyine, scak suya, buhara veya yiyeceğe
dokunulursa yanklar oluşabilir.
Kullanmdan hemen sonra, taşrken,
- temizlik ya da bakm öncesi
- cihaz daima prizden çkartnz.
Asla suya batrmaynz!
Cihaz duvar veya dolap yaknna koymaynz (cihazn ürettiği
buhar zarar verebilir).
Cihaz sv veya scak gdayla doluyken, hareket ettirmeyiniz.
Bu cihaz sadece evde kullanm için dizayn edilmiştir. Profesyonel
kullanm için kullanldğnda, uygunsuz kullanm veya talimatlara
uyulmamas durumunda, üretici firma sorumluluk kabul etmez ve
garanti uygulanmaz.
Cihaz buhar üretirken dokunmaynz ve kapağ, pirinç kasesini ve
buhar kabn çkartmak için bez kullannz.
TÜRKÇE
43
Hazrlk
Kullanmdan önce
Sabunlu suyla tüm çkartlabilir parçalar
ve su tanknn içini ykaynz.
Durulaynz ve kurutuuz - şekil
Temizlerken su tankn suya
batrmaynz.
Buharl pişiricinin hazrlanmas
Pişiriciyi dengeli bir yüzey üzerine koyunuz.
Turbo halkay stma eleman çevresine,
şemada belirtildiği yönde taknz - şekil
Buharn hasar verebileceği
cisimlerden uzak tutunuz.
Turbo halka daima, hazne suyla
doldurulmadan önce yerinde olmaldr.
Su tanknn doldurulmas
Suyu su tankna, maksimum düzeye
kadara kadar ayrca turbo halkasna
doldurunuz - şekil
Tanktaki yemek suyu toplaycsn skca
yerine yerleştiriniz - şekil
Yemek suyu toplaycsn yerine
oturmazsa, turbo halkann konumunu
kontrol ediniz.
Belki başka yöndedir.
Her kullanmda taze su kullannz.
Buhar kanalna su koymaynz.
Su haznesinde su dşnda
başka bir sv kullanmaynz.
Kullanmdan önce tankta (su
haznesinde) su bulunduğunu kontrol
ediniz.
Buhar tepsisini cihazn arkasna
yerleştirin - şekil
Her kullanmdan önce buhar
tepsisinin boş olmasna dikkat edin.
Çkartlabilir tabanlarn yerleştirilmesi
Üst sepet(ler), daha geniş pişirme alan
elde etmek ya da daha fazla gda
pişirmek amacyla çkartlabilir.
Tabanlar yerleştirmek için:
Sepeti masaya koyunuz.
Taban dik tutunuz (kancalar aşağ
doğru olsun).
Taban sepetin içinde merkezleyiniz.
Taban yerine kilitleninceye kadar
kancalar bastrnz - şekil
Tabanlar çkartmak için, alttan itiniz
- şekil
Buharl pişiriciniz, gdaya (balk,
kuşkonmaz uçlar, vs.) zarar vermeden
sepetten çkartmanz kolaylaştran klipsli
kulpla donatlmştr. Kulptaki klipsi kapatn.
Açmak için kulbun ucunu skn.
Kulptaki klipsi kapatn - şekil
Açmak için kulbun ucunu skn.
Alt sepet sabit bir tabanla
yerleştirilir.
8
7
6
5
4
3
2
1
Tanm
1 Kapak kulpu
2 Kapak
3 Klipsli kulp
4 Buhar sepeti (modele bağl olarak
2 veya 3 tane)
5 Yumurta pişirme aparatl çkartlabilir
taban (sadece üst sepet(ler)de
6 Pirinç haznesi
7 Buhar kanal
8 Su toplayc
9 Su girişi
10
Çkartlabilir turbo kireç çkartc halka
11 Maksimum su seviyesi iç göstergesi
12 Maksimum su seviyesi dş göstergesi
13 Istma eleman
14 Su haznesi (kapasite 1.1 l)
15 Açk/kapal lambas
16 60-dakikalk kontrol saati
17 VITAMIN +” dokunmatik kumanda
duğmesi: ekstra hzl pişirme ve
daha fazla vitamin muhafazas için
18 Buhar çkş
19 Buhar tepsisi
TÜRKÇE
44
Üst sepette sadece klipsli
kulbu kullannz.
Klipsli kulpu sepetle kullannca,
taban bu sepete klipslemeyiniz,
daha kolay çkartmak için taban
sadece koyunuz.
Kancalarn yerine düzgün bir
şekilde yerleştirilmesini sağlaynz.
Sepetlerin yerleştirilmesi
Gday sepete yerleştiriniz.
Daima en küçük sepeti su kanal
(haznesi) üzerine yerleştiriniz.
Sonra en küçükten en büyüğe doğru
birbiri üzerine yerleştiriniz - şekil
Kapağ taknz (kapak tüm sepetlere
uyar) - şekil
Pirinç pişirilmesi
Pirinç ve suyu pirinç kabna koyunuz
- şekil
Pirinç kasesini buhar sepetine
yerleştiriniz - şekil
Yumurta Pişirilmesi
Yumurtalar yumurtalğa yerleştiriniz
- şekil
Bütün balk pişirilmesi
Balğ üst sepete ve sebzeleri alt sepete
ya da sepetlere yerleştiriniz - şekil
Eğer cihazdan buhar çkyorsa,
sepetlerin yerine doğru bir şekilde
srasyla yerleştirildiğini kontrol ediniz.
En iyi sonucu almak için sepetlere çok
fazla gda koymaynz.
kapaktan çkan buhardan
yanmamak için, buhar deliklerini
tercihen arkaya doğru getiriniz.
Kontrol saati ile buharda
pişirme
Pişirme süresini seçiniz
Cihaz fişe taknz.
Zaman ölçeri önerilen pişirme süresine
ayarlaynz (pişirme sürelerine baknz).
Krmz şk yannca, buharda pişirme
başlamştr - şekil
Zaman ayarn yapmak için
cihazn prize takl olmas gerekir.
“VITAMIN +” dokunmatik kumanda
düğmesiyle pişirme sürenizi
ksaltnz.
Özelliki: cihaznzda, vitaminlerin
korunmas için pişirme süresini geleneksel
buharl pişiricilere göre %50 azaltan
VITAMIN +” ayar bulunur - şekil
Pişirme başlaynca, “VITAMIN +
dokunmatik düğmesine basnz, lamba
otomatik olarak yanar - şekil Bu,
geniş ve yoğun buhar çkş sayesinde,
hzl pişirmenin başlamasn sağlar.
İdeal scaklğa erişilince, “VITAMIN +
dokunmatik düğmesinin lambas
otomatik olarak söner - şekil
Kapağ açtktan sonra (örn: daha fazla
gda eklerken) tekrar “VITAMIN +
dokunmatik düğmesine basarak, buharl
pişiriciyi çabucak ideal scaklğna geri
getirebilirsiniz - şekil
Baz durumlarda, şk açk kalabilir
VITAMIN +” dokunmatik düğmesine
bastğnz zaman veya çok çabuk açtğnz
zaman, bu normaldir. Bu, sepetlerde ideal
scaklğa ulaşldiğn gösterir.
Cihaznzn arkasndaki buhar
çkşndan az miktarda buhar
gelmesi normaldir.
”VITAMIN +” dokunmatik
tuşunun lambas yannca, el ile
kapatamazsnz. Lamba otomatik
olarak söner.
Bu durumlarn dşnda, pişirme
srasnda, “VITAMIN +” düğmesine
bir kereden fazla basmaynz.
Pişirme srasnda
Dşardaki su seviye göstergesini
kullanarak, pişirme srasnda su düzeyini
kontrol ediniz.
Gerekirse, su girişlerinden daha fazla
soğuk su ekleyiniz - şekil
20
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
9
45
Pişirme srasnda scak
olacaklarndan dolay, cihaza veya
gdalara dokunmaynz.
Pişirmenin sonunda
Alarm çalar.
Krmz şk söner.
Cihaz zamanndan önce kapatmak için,
zaman ölçeri O konumuna getirin
- şekil
Yenden stma
Gday yeniden stabilirsiniz (pişirme
süreleri tablosuna baknz).
Resim Eğer hiç su kalmamşsa,
cihaz otomatik olarak kapanr.
Yiyeceklerin buhar sepetnden
çkartlmas
Saplarndan kapağyla kaldrn.
Buhar sepetini temizleyin.
Buhar sepetini yerine yerleştirin - şekil
Sepetleri ve kapağ tutmak
için frn eldiveni kullannz.
Sonradan
Cihaz fişten çkartnz.
Temizlemeden önce soğumasn bekleyin.
Çkartmadan önce yemek suyu
toplaycsnn yeterince soğuduğunu
kontrol ediniz.
Temizlik ve bakm
Cihazn temizlenmesi
Su tankn boşaltnz ve slak bez ve lk
sabunlu suyla temizleyiniz - şekil
Durulaynz ve kurutunuz.
Tüm diğer çkabilir parçalar bulaşk
makinasna konulabilir - şekil
Aşndrc temizleme ürünleri
kullanmaynz.
Su tankn suya batrmaynz.
Turbo halkay düzenli olarak
temizleyiniz.
Daima ön-ykama veya en
düşük s ayar kullannz.
Buhar tepsisini boşaltp
ykamay unutmayn.
Cihaznzdan kireç oluşumunun
temizlenmesi
Turbo halkay stma eleman üzerine dik
olarak yerleştiriniz - şekil
Turbo halkann içini,
işarete kadar beyaz sirkeyle
doldurunuz.
Su tankn ayn seviyeye kadar soğuk
suyla doldurunuz - şekil
Istmaynz (kireç
çözülme kokusundan kaçnmak için).
Kirecin giderilmesi için bir gece
bekleyin.
Su tanknn içini lk suyla bir kaç kez
durulayn.
Yaklaşk her 8 kullanmdan
sonra, cihazda oluşan kireci
gideriniz.
Başka kireç-giderici ürünleri
kullanmaynz.
Havuç ve pancar gibi gdalarn
doğal sularnn kuvvetli renkleri
zamanla su kanaln lekeleyebilir. Bu
normaldir. Pişirdikten sonra hafif
deterjanla slatlarak temizlenebilir.
Sepetlerin saklanmas
Mümkün olduğu kadar az yer tutmas
için, sepetlerinizi birbiri içine
yerleştirebilirsiniz - şekil
27
26
25
24
23
22
21
46
Pişirme süreleri yaklaşktr ve gdann büyüklüğü, gda arasndaki boşluk, gda miktar, kişisel zevkler ve elektrik
voltajna bağl olarak değişir. Farkl pişirme sürelerine sahip gdalar için: pişirme srasnda, en fazla veya en uzun
pişirme süreli gday en alt sepete koyunuz, ikinci ya da üçüncü sepete daha ksa pişirme süresi gerektiren gday
koyunuz. Pişirmeyi başlatrken, daha hzl pişirme veya daha çok vitamin muhofazas için “VITAMIN +” dokunmatik
kumanda düğmesine basnz.
Pişirme süreleri tablosu
Balk • Kabuklular Tipi Miktar Pişirme süresi Öneriler
İnce balk fileto Taze 450 gr 5-10 dak. Balk filetosuny yğmaynz
Donmuş 450 gr 10-15 dak.
Kaln fileto veya biftek Taze 400 gr 10-15 dak.
Bütün balk Taze 600 gr 20-25 dak.
Midye Taze 1 kg 10-15 dak Açlmayanlar atnz
Karides Taze 200 gr 2-5 dak. Zevke göre
Scallop Taze 100 gr 2-5 dak. Zevke göre
Et • Kümes Hayvanlar
Tavuk göğsü (kemiksiz) Şerit 500 gr 10-15 dak.
Bütün 450 gr 15-20 dak.
Tavuk but bacaklar Taze 4 30-35 dak.
Hindi escalope Taze 600 gr 15-20 dak.
Domuz fileto Taze 700 gr 10-15 dak. 1 cm’ lik dilimler halinde kesin
Kuzu biftek Taze 500 gr 10-15 dak.
Sosis Knackwust 10 5 dak.
Frankfurter 10 10-15 dak Pişirmeden önce delin
Sebzeler
Kuşkonmaz Taze 600 gr 10-15 dak. Diplerini kesin
Brokoli Taze 400 gr 19 dak. Küçük çiçek halinde kesin
Donmuş 400 gr 13 dak.
Kereviz Taze 350 gr 15-18 dak. Küp veya dilimler halinde
Mantar Taze 500 gr 11 dak. Diplerini kesin, iyi ykayn
Karnabahar Taze ort. 1 20-25 dak. Küçük çiçek halinde kesin
Lahana Taze 600 gr 15-18 dak. Dilim veya doğranmş
Kurjet kabak Taze 600 gr 7-10 dak. Dilimlenmiş
Ispanak Taze 300 gr 8-10 dak. Pişerken yarsn kaybeder
Donmuş 300 gr 15-20 dak.
Taze fasulye Taze 500 gr 20-25 dak.
Donmuş 500 gr 25-30 dak.
Bezelye Taze 400 gr 20 dak.
Donmuş 400 gr 25 dak.
Havuç Taze 500 gr 10 dak. İnce dilimlenmiş
Koçanl msr Taze 500 gr 30 dak.
Prasa Taze 500 gr 8 dak. İnce dilimlenmiş
Mango meyvesi Taze 500 gr 10-15 dak.
Biber Taze 300 gr 10-15 dak. Geniş şeritler halinde
Eski patates Taze 600 gr 20-25 dak. Dilim veya küp şeklinde
Taze patates Taze 600 gr 35-40 dak. Büyüklük ve cinsine göre
Küçük bütün
Küçük bütün soğan Taze 400 gr 8 dak.
Pirinç • Tahllar • Hamurişi
Beyaz Pirinç Amerikan uzun taneli 150 gr 300 ml 25-30 dak. Pişmeden önce ykayn
Beyaz Pirinç Başmati Pirinci 150 gr 300 ml 25 dak. Kasede kaynar su kullann
Beyaz Pirinç Kolay Pişen Beyaz Pirinç 150 gr 300 ml 18-20 dak.
Kahverengi Pirinç 150 gr 300 ml 35 dak.
Kus Kus 200 gr 350 ml 10 dak. Pişirmeden önce 5 dak
kaynar suda slatn
Bulgur Tahl 150 gr 300 ml 15 dak. Kaynar su kullann
Hamur işi (spagetti, makarna) 200 gr 400 ml 20-25 dak. Kaynar su kullann
Diğer gdalar
Yumurta Kat-pişmiş 6 15 dak. Kaplar iyi yağlayn
Rafadan 6 8-10 dak.
Meyveler Taze 10-15 dak.
Yeniden-stma
Et Parça 10-15 dak.
Hamurişi 10-15 dak.
Sebzeler 5-10 dak.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56

Tefal VC4002 - Vitsaveur El kitabı

Tip
El kitabı