Isı aya‐
rı
Kullanım amacı: Süre Tavsiyeler
7-9 Patates buğulama 20-60
dk.
750 g patates için maks. ¼ litre su
kullanın.
7-9 Daha büyük miktarlarda yemek, yahni
ve çorba pişirme
60-150
dk.
En fazla 3 litre sıvı ve diğer malze‐
meler.
9-12 Hafif kızartma: şnitzel, dana eti yemek‐
leri, pirzola, köfte, sosis, karaciğer, me‐
yane, yumurta, krep, tatlı çörek
gerektiği
kadar
Sürenin yarısı dolduğunda çevirin.
12-13 Ağır kızartma, fırında baharatlı patates,
fileto biftek, biftek
5-15 dk. Sürenin yarısı dolduğunda çevirin.
14 Fazla miktarda su kaynatma, makarna pişirme, et kavurma (tas kebabı, rosto), ağır kızart‐
ma cipsler.
Güç fonksiyonu, fazla miktarda suyu ısıtmak için en iyi yoldur.
Akrilamidler hakkında bilgi
Önemli Bilimsel kaynaklı son bilgilere göre, yiyecek yüzeyinin kızartılması halinde (özellikle
nişasta içeren ürünlerde), akrilamidler sağlık için tehlike yaratabilmektedir. Bu nedenle,
mümkün olan en düşük sıcaklıklarda pişirmenizi ve yiyeceğin yüzeyini çok fazla
kızartmamanızı tavsiye ederiz.
BAKIM VE TEMİZLİK
Her kullanımdan sonra cihazı temizleyin.
Daima temiz tabanlı pişirme kapları kullanın.
UYARI
Keskin nesneler ve aşındırıcı temizlik malzemeleri cihaza zarar verebilir.
Güvenliğiniz için, cihazı buhar basınçlı veya yüksek basınçlı temizleyicilerle temizlemeyin.
Cam seramik üzerinde bulunan çiziklerin ve koyu lekelerin, cihazın çalışması üzerine etkisi
yoktur.
Kirlerin temizlenmesi:
1. – Şunları derhal uzaklaştırın: Eriyen plastik, plastik folyo ve şeker içeren yiyecekler.
Aksi halde cihaz hasar görebilir. Cam için özel bir raspa kullanın. Raspayı camın
üzerine dar bir açıyla koyup, bıçağını yüzeyin üzerinde kaydırın.
– Cihaz yeterince soğuduktan sonra temizleyin: Kireç lekeleri, su lekeleri, yağ lekeleri,
parlak metalik renk atmaları. Özel bir cam seramik veya paslanmaz çelik temizleyici‐
si kullanın.
2. Cihazı nemli bir bezle ve biraz deterjanla temizleyin.
3. Son olarak cihazı temiz bir bezle kurulayın.
Bakım ve temizlik
15