• Yemek pişirirken/ısıtırken minimum
70°C'lik sıcaklığa erişildiğinden emin olun.
Bunun için lütfen tablolardaki güç ve za-
man verilerine bakın. Yemeğin sıcaklığını
ölçmek için cıva veya likit termometreler
kullanmayın.
• Mikrodalga ile ısıtılan yemek ısıyı pişirme
kabına yayar. Fırın eldivenleri kullanın
veya eşdeğer bir korumadan yararla-
nın!
•Güç ve zamanı aşırı yüksek ayarlayarak
yemekleri aşırı pişirmeyin. Yemeğin bazı
yerleri kuruyabilir, yanabilir veya tutuşabi-
lir.
• Cihaz çalıştığ
ında fırının iç tarafı, ızgara
ısıtma elemanı ve aksesuarlar sıcak hale
gelir. Bu parçaları dikkatli bir şekilde tutun
ve fırın eldiveni veya eşdeğer bir koruma
kullanın. Yanma tehlikesi!
• Metal objeler cihazın ve cihaz kapağının
duvarlarından en az 2 cm uzakta olmalı-
dır. Bu uzaklığa dikkat edilmediği takdir-
de, kıvılcım çıkabilir ve cihaz hasar göre-
bilir.
• Aksi belirtilmedikçe, alüminyum folyo kul-
lanmayın.
•Kapı ve kapı çerçevesi arasına hiçbir şey
koymayın.
• Kapak fitilini, kapak fitili yüzeylerini ve ci-
hazın iç tarafını daima temiz tutun. Ciha-
zın kirlenmesi tehlikeli durumlara neden
olabilir.
•Yanıcı
maddeleri fırının içinde tutmayın.
Bu maddeler fırın çalıştırıldığında alev ala-
bilir.
• Bebek mamalarını kapak veya üstleri açık
olarak daima kavanozlarda veya şişelerde
ısıtın. Isıttıktan sonra, itice karıştırın veya
çalkalayın. Mamayı çocuğunuza verme-
den önce sıcaklığın çok yüksek olma-
dığından emin olun.
Cihazı:
• Çatlama ihtimaline karşı yumurtaları ka-
buklarıyla pişirmeyin. Yağda yumurta ya-
parken, önce yumurtanın sarısında delik
açın.
• Yemeklik ya
ğı (fondü, deep-frying) veya
yüksek alkol içeren içecekleri ısıtmak
için.Eşzamanlı ateşleme! Patlama ris-
ki!
• Teneke, şişe, vidalı kavanoz gibi sıkı ka-
patılmış kapları ısıtmak için.
• Hayvan, tekstil, grain pillows ve gel cus-
hions ve diğer yanıcı maddeleri kurutmak
için.Yangın riski!
•Kulp veya sırsız taban gibi küçük delikleri
bulunan porselen, seramik veya toprak-
tan yapılmış pişirme kaplarıyla. Delikler-
den giren nem, ısıtıldığında pişirme kabı-
nın çatlamasına neden olabilir.
Bakım ve temizlik
•Bakım yapmadan önce, cihazı kapayın ve
prizden çekin.
•Bakım yapmadan önce, cihaz
ın soğuk ol-
duğundan emin olun. Yanma riski söz ko-
nusudur. Cam panellerin kırılma riski var-
dır.
•Cihazı her zaman temiz tutun. Üzerinde
biriken yağlar veya diğer yiyecek artıkları
yangına neden olabilir.
• Düzenli yapılan temizlik, üst kaplama
maddesinin yıpranmasını önler.
• Islak kek yaparken meyve sularının kalıcı
lekeler bırakmasını önlemek için derin pi-
şirme tepsisi kullanın.
•Kişisel güvenliğiniz ve eşyalarınızın güven-
liği için cihazı sadece su ve sabunla te-
mizleyin. Yanıcı ürünler veya korozyona
neden olabilen ürünler kullanmayın.
•Cihazı buharlı temizleyiciler, yüksek ba-
sınçlı temizleyiciler, keskin nesneler, aşın-
dırı
cı temizlik malzemeleri, aşındırıcı sün-
gerler ve leke çıkarıcılar kullanarak temiz-
lemeyin.
•Bir fırın spreyi kullanıyorsanız, üreticinin
talimatlarını izleyin.
•Cam kapıyı aşındırıcı temizlik malzemeleri
veya metal kazıyıcı kullanarak temizleme-
yin. İç camın ısıya dayanıklı yüzeyi kırılabi-
lir ve dağılabilir.
•Kapının cam panelleri hasar görürse zayıf-
layabilir ve kırılabilir. Bunların değiştirilmesi
gerekir. Servis merkezini arayın.
• Varsa katalitik emaye kısmı
temizlemeyin.
Yangın riski
•Kapağı dikkatlice açın. Alkollu malzemeler
kullanılması, alkol ve havanın karışmasına
neden olabilir. Yangın riski vardır.
•Kapağı açarken cihazın yakınında kıvılcım
veya çıplak alev olmamasına dikkat edin.
•Cihazın içine, üzerine veya yakınına yanıcı
ürünler veya yanıcı ürünlerle ıslanmış eş-
yalar ve/veya eriyebilecek nesneler (ör-
4 electrolux