Electrolux EOB53000X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

kullanma kılavuzu
Fırın
EOB53000
Electrolux. Thinking of you.
şüncelerinizi www.electrolux.com.tr adresinden bizimle
daha fazla paylaşın
İÇİNDEKİLER
Güvenlik bilgileri 2
Ürün tanımı 4
Günlük kullanım 5
Yararlı ipuçları ve bilgiler 9
Bakım ve temizlik 18
Servisi aramadan önce 20
Montaj 20
Çevreyle ilgili bilgiler 22
TÜRKIYE - Garanti Belgesi & Garanti
Şartları 22
www.electrolux.com 25
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
GÜVENLİK BİLGİLERİ
Kurulum ve kullanım öncesinde bu kılavuzu
dikkatlice okuyun:
•Kendi kişisel emniyetiniz ve mal güven-
liğiniz için
•Çevreye saygı için
•Cihazın doğru bir şekilde kullanılması için.
Bu kılavuzu, cihazı başka bir yere taşımanız
veya satmanız durumunda da daima cihazın
yanınızda bulundurun.
Üretici, yanlış bir kurulumun ve kullanımın ha-
sara neden olması durumunda sorumluluk
kabul etmez.
Çocukların ve tehlikeye açık kişilerin
güvenliği
Bu cihaz, güvenli şekilde kullanımı ve olu-
şabilecek tehlikeler hakkında talimat, gö-
zetim veya bilgi verilmesi halinde 8 yaş ve
üzeri çocuklar ve fiziksel, duyumsal veya
zihinsel kapasitesi düşük veya bilgi ve de-
neyimi olmayan kişiler tarafından kullanıla-
bilir. Bu cihaz, çocukların oynayabileceği
bir oyuncak değ
ildir.
Tüm ambalaj malzemelerini çocuklardan
uzak tutun. Boğulma veya yaralanma riski
vardır.
•Kapağııkken veya cihaz çalışırken, ço-
cukları ve hayvanları cihazdan uzak tutun.
Yaralanma veya kalıcı olarak sakat kalma
riski vardır.
Cihazda Çocuk kilidi veya Tuş kilidi fonksi-
yonu varsa, kullanın. Bu fonksiyon çocuk-
ların ve hayvanların istemeden cihazı çalış-
tırmasını önler.
Genel emniyet
•Bu cihazın teknik özelliklerini değiştirme-
yin. Yaralanma ve cihaza zarar verme riski
vardır.
•Cihazı çalışır durumdayken denetimsiz bı-
rakmayın.
Her kullanımdan sonra cihazı kapayın.
Montaj
•Cihazın montaj ve bağlantıları sadece yet-
kili bir elektrik teknisyeni tarafından yapıla-
bilir. Bir yetkili servis merkezini arayı
n. Bu-
nun amacı yapısal hasar veya kişisel yara-
lanma riskinin ortadan kaldırılmasıdır.
•Cihazın nakliye nedeniyle zarar görme-
diğinden emin olun. Asla hasarlı bir ciha-
zın bağlantısını yapmayın. Gerekirse, teda-
rikçiyi arayın.
Kullanmaya başlamadan önce, tüm amba-
lajları, etiketleri ve tabakaları cihazdan çı-
karın. Bilgi etiketini çıkartmayın. Garanti-
nin geçersiz olmasına neden olabilir.
•Montaj sırasında cihazın güç kaynağı
bağlantısının kesilmiş olduğundan emin
olun.
•Cihazı taşırken dikkatli olun. Bu cihaz ağır-
dır. Her zaman güvenlik eldivenleri kulla-
nın. Cihazı kulpundan tutarak kald
ırmayın.
Elektrik tesisatı tüm kutuplardan cihazın
ana şebeke bağlantısını kesebilmenize ola-
nak sağlayan bir yalıtım cihazına sahip ol-
malıdır. Yalıtım cihazının kontak açıklığının
genişliği en az 3 mm olmalıdır.
Uygun yalıtım cihazlarına sahip olmanız ge-
rekir: hat koruyucu devre kesiciler, sigor-
talar (yuvasından çıkarılan vidalı tip sigor-
2 electrolux
talar), toprak kaçağı kesicileri ve kontak-
törler.
Montaj öncesinde mutfak kabinindeki bo-
yutların uygun olduğundan emin olun.
•Cihazın güvenli yapıların altına ve yanına
kurulmasını sağlayın.
•Diğer cihazlar ve mutfak üniteleriyle arasın-
da olması gereken minimum mesafeleri
koruyun.
Cihaz bir zemin üzerine yerleştirilemez.
•Ankastre fırınlar ve pişirme yüzeyleri, özel
bağlantı sistemleri ile donatılmıştır. Ciha-
zın hasar görmesini önlemek için sadece
aynı üreticiye ait cihazlar kullanın.
Elektrik bağlantısı
Cihaz topraklanmalıdır.
Bilgi etiketindeki elektriksel verilerin eviniz-
deki elektrik beslemesine uygun olduğun-
dan emin olun.
Gerilim bilgileri bilgi etiketinde bulunmak-
tadır.
•Her zaman doğru monte edilmiş, darbele-
re dayanıklı bir priz kullan
ın.
•Priz çoğaltıcıları, ara bağlantıları ve uzat-
ma kabloları kullanmayın. Yangın riski var-
dır.
Elektrik kablosunu yenilemeyin veya değiş-
tirmeyin. Servis merkezini arayın.
•Cihazın arkasındaki elektrik fişini (varsa)
ve kablosunu ezmemeye veya zarar ver-
memeye dikkat edin.
•Cihazın fişini prizden çıkarmak için elektrik
kablosunu çekmeyin. Varsa, mutlaka fiş-
ten tutarak çekin.
Kullanım amacı
Bu cihaz, sadece ev içi kullanım içindir. Ci-
hazı ticari veya endüstriyel amaçlarla kul-
lanmayın.
•Cihazı sadece evde yemek pişirmek için
kullanın. Bu, kişilerin yaralanmasını veya
ürünlerin zarar görmesini önlemek içindir.
•Cihazı bir çalışma tezgahı veya bir eşya
koyma masası gibi kullanmayın.
Cihaz kullanımdayken iç kı
smı ve akse-
suarları ısınır. Yanma riski söz konusudur.
Aksesuar veya tencere-tava koyarken ve-
ya çıkarırken güvenlik eldiveni kullanın.
•Fırının emaye yüzeyinin zarar görmemesi
için, aksesuarları çıkarırken veya takarken
dikkatli olun.
•Cihazın kapağını çalışırken açtığınızda ci-
hazdan daima uzak durun. Sıcak buhar çı-
kabilir. Cilt yanıklarına yol açabilir.
•Emaye kısmın hasar görmesini veya rengi-
nin solmasını önlemek için:
cihaz zeminine doğrudan hiçbir nesne
koymayın ve alüminyum folyoyla kapla-
mayın;
cihaza doğrudan sıcak su koymayın;
yemek pişirmeyi bitirdikten sonra ıslak
tabak ve yiyecekleri cihaza koymayın.
•Emaye kısm
ın renginin solması cihazın per-
formansını etkilemez.
•Açık kapağa baskı uygulamayın.
Yemek pişirirken ve hatta ızgara yaparken
bile fırının kapağını kapalı tutun.
Bakım ve temizlik
•Bakım yapmadan önce, cihazı kapayın ve
prizden çekin.
•Bakım yapmadan önce, cihazın soğuk ol-
duğundan emin olun. Yanma riski söz ko-
nusudur. Cam panellerin kırılma riski vardır.
•Cihazı her zaman temiz tutun. Cihazın üze-
rinde biriken yağlar veya diğer yiyecek ar-
tıkları yangına neden olabilir.
Düzenli temizlik, yüzey kaplamasının bo-
zulmasını önler.
•Meyve sularının kalıc
ı lekeler bırakmasını
önlemek için, ıslak kek yaparken derin pi-
şirme tepsisi kullanın.
•Kişisel güvenliğiniz ve eşyalarınızın güven-
liği için cihazı sadece su ve sabunla temiz-
leyin. Yanıcı ürünler veya korozyona ne-
den olabilen ürünler kullanmayın.
•Cihazı buharlı temizleyiciler, yüksek ba-
sınçlı temizleyiciler, keskin nesneler, aşın-
dırıcı temizlik malzemeleri, aşındırıcı sün-
gerler ve leke çıkarıcılar kullanarak temiz-
lemeyin.
•Bir fırın spreyi kullanıyorsanız, üreticinin ta-
limatlarını izleyin.
•Cam kapağı aşındırı
cı temizlik malzemele-
ri veya metal kazıyıcı kullanarak temizleme-
yin. İç camın ısıya dayanıklı yüzeyi kırılabi-
lir ve dağılabilir.
•Kapağın cam panelleri hasar görürse za-
yıflayabilir ve kırılabilir. Bunların değiştiril-
mesi gerekir. Servis merkezini arayın.
•Kapağı cihazdan çıkarırken dikkatli olun.
Kapak ağırdır!
Varsa katalitik emaye kısmı temizlemeyin.
electrolux 3
Yangın riski
•Kapağı dikkatlice açın. Alkollu malzemeler
kullanılması, alkol ve havanın karışmasına
neden olabilir. Yangın riski vardır.
•Kapağı açarken cihazın yakınında kıvılcım
veya çıplak alev olmamasına dikkat edin.
•Cihazın içine, üzerine veya yakınına yanıcı
ürünler veya yanıcı ürünlerle ıslanmış eşya-
lar ve/veya eriyebilecek nesneler (örneğin
plastik film, plastik, alüminyum) koymayın.
Fırın lambası
•Fırın lambasının değişimi öncesinde ciha-
zın fişini prizden çekin. Elektrik çarpma ris-
ki söz konusudur!
Servis merkezi
Sadece yetkili bir teknisyen cihaz üzerin-
de onarım veya çalışma yapabilir. Yetkili
bir servis merkezini arayın.
Sadece orijinal yedek parçalar kullanın.
Cihazın atılması
Yaralanma veya hasar riskini ortadan kal-
dırmak için:
–Cihazın fişini prizden çekin.
Elektrik kablosunu kesin ve atın.
–Kapı kilit dilini çıkarıp atın. Bu sayede ço-
cukların veya küçük hayvanların cihazın
içinde kapalı kalması önlenmiş olur.
Boğulma riski bulunmaktadır.
ÜRÜN TANIMI
Genel görünüm
11
12
7
8
9
10
1
2 63 4 5
1 Kontrol paneli
2 Güç göstergesi
3 Fırın fonksiyonları kontrol düğmesi
4 Gösterge
5 Sıcaklık kontrol düğmesi
6 Sıcaklık göstergesi
7 Rezistans
8 Frın lambası
9 Fan ve arka duvar rezistansı
10 Alt ısıtma
4 electrolux
11 Fırın rafı rayları, çıkarılabilir
12 Raf konumları
Fırın aksesuarları
Fırın rafı (Izgara)
Pişirme kapları, kek kalıpları ve kızartma-
lar içindir.
Pişirme tepsisi
Kekler ve bisküviler içindir.
Yağ tepsisi
Fırında pişirim ve kızartma veya kap ola-
rak yağ biriktirmek içindir.
GÜNLÜK KULLANIM
Uyarı "Güvenlik bilgileri" bölümüne
bakın.
İlk Temizleme
Cihazdan tüm parçaları çıkarın.
•Cihazı ilk kullanım öncesinde temizleyin.
Önemli "Bakım ve Temizlik" bölümüne
bakın.
Saatin ayarlanması
Fırın ancak saat ayarı yapıldıktan sonra
çalışacaktır.
Cihazı elektrik beslemesine bağladığınızda
veya bir elektrik kesintisi durumunda, Za-
man fonksiyonu göstergesi otomatik olarak
yanıp söner.
Geçerli saati ayarlamak için " + " veya " - "
tuşunu kullanınız.
Yaklaşık 5 saniye sonra, lambanın yanıp sön-
mesi durur ve ayarlanan saat göstergede gö-
rüntülenir.
Saat ayarını değiştirmek için, aynı anda
bir otomatik fonksiyon (Süre
veya Pi-
şirme sonu
) ayarlamamalısınız.
Fırının Açılması ve Kapatılması
1. Fırın fonksiyonları kontrol düğmesini bir fı-
rın fonksiyonuna getiriniz.
2. Sıcaklık kontrol düğmesini seçtiğiniz sı-
caklık ayarına getiriniz.
Fırın çalışmakta iken çalışma kontrol lam-
bası yanar.
Fırın sıcaklığı artarken sıcaklık göstergesi
yanar.
3. Fırını kapatmak için, fırın fonksiyon kon-
trol düğmesi ve sıcaklık kontrol düğmesi-
ni Kapalı pozisyona getiriniz.
Soğutma fanı
Cihaz çalışırken, soğutma fanı otomatik ola-
rak devreye girer. Cihazı kaparsanız, cihaz
soğuyana kadar soğutma fanı çalışmaya de-
vam eder.
Fırın Fonksiyonları
Fırın fonksiyonu Kullanıldığı işlemler
Işık Fırının içini aydınlatmak için bu fonksiyonu kullanın.
Dairesel ısıtıcı ile ısı dolaşımı Aynı anda en fazla üç fırın rafında pişirmek içindir. Fırın sıcak-
lıklarını Üst/Alt Isıtmaya göre (20-40 °C) azaltın. Ve yiyecekle-
ri kurutmak içindir.
Pizza Ayarı Çok iyi kızarmış ve gevrek bir tabana sahip olması gereken
yemekleri tek rafta pişirmek içindir. Fırın sıcaklıklarını Üst/Alt
Isıtmaya göre (20-40°C) azaltın
Üst/Alt Isıtma Tek bir fırın rafında pişirme ve kızartma yapmak içindir.
electrolux 5
Fırın fonksiyonu Kullanıldığı işlemler
Alttan ısıtma Altı gevrek veya sert olması gereken kekleri pişirmek ve yiye-
cekleri konserve yapmak içindir.
Buz Çözdürme Donmuş yiyeceğin buzunu çözmek içindir.
Izgara Yassı yiyecekleri ızgaranın ortasında kızartmak ve tost yap-
mak içindir.
Dual ızgara Büyük miktardaki yassı yiyecekleri ızgara yapmak ve kızart-
mak içindir.
Konveksiyonlu ızgara Büyük et parçalarını veya kümes hayvanlarını tek bir rafta kı-
zartmak içindir. Ayrıca ızgara yapmak ve yüzeyi kızartmak
içindir.
Fırın aksesuarlarının takılması
Sürgülü şekilde takılan aksesuarları, iki taraf-
taki kenarları fırının arkasında kalacak ve
aşağı doğru bakacak şekilde yerleştiriniz.
Sürgülü tip aksesuarları, fırın raf seviyelerin-
den birisinin kılavuz çubuklarının arasına itiniz.
Derin kızartma kabı ve fırın rafı iki kenar-
lıdır. Bu kenarlar ve kılavuz çubukların
şekilleri, fırın aksesuarları için eğilmeyi
önleyici bir emniyet görevi görür.
Fırın rafını ve yağ tepsisini birlikte
yerleştirme
Fırın rafını derin kızartma kabının üzerine ko-
yunuz. Derin kızartma kabını, fırın raf seviye-
lerinden birisinin kılavuz çubuklarının arasına
itiniz.
Gösterge
1 2 3
456
1 Fonksiyon göstergeleri
6 electrolux
2 Süre göstergesi
3 Fonksiyon göstergeleri
4 " + " tuşu
5 Seçim tuşu
6
" - " tuşu
Saat fonksiyonlarının ayarlanması
1. Bir fırın fonksiyonu ve sıcaklığı ayarlayın
(sadece Süre ve Bitiş için gerekir).
2. Seçim tuşuna gerekli fonksiyon göster-
gesi yanıp sönünceye kadar arka arkaya
basın.
3.
Zaman ayarı
, Süre veya Bitiş
için bir zaman ayarlamak için " + " veya "
- " tuşunu kullanın.
İlgili fonksiyon göstergesi yanar.
Süre tamamlandığında, fonksiyon göster-
gesi yanıp söner ve 2 dakika süreyle ses-
li bir sinyal duyulur.
Süre ve Bitiş fonksiyonlarında fı-
rın otomatik olarak durur.
4. Sinyali durdurmak için herhangi bir tuşa
basın.
5. Fırın fonksiyonları kontrol düğmesini ve sı-
caklık kontrol düğmesini kapalı konumu-
na getirin.
Saat fonksiyonu Kullanıldığı işlemler
Saat Saati gösterir. Ayarlamak için, saati değiştirin veya kontrol edin.
Zaman ayarı Bir geri sayım süresini ayarlamak içindir.
Süre sona erdiğinde, bir uyarı sesi işitilir.
Bu fonksiyonun fırının çalışması üzerinde herhangi bir etkisi
yoktur.
Süre Fırının ne kadar süre kullanımda kalacağını ayarlamak içindir.
Bitiş Bir fırın fonksiyonu için kapanma zamanını ayarlamak içindir.
Fırın açılacaksa ve daha sonraki bir za-
manda otomatik olarak kapanacaksa,
Süre
ve Program sonu aynı anda
kullanılabilir. Bu durumda öncelikle Sü-
reyi
ve ardından Program Sonunu
ayarlayınız.
Saat fonksiyonlarının iptal edilmesi
1. İstenilen fonksiyon göstergesi yanıp sö-
nünceye kadar seçim tuşuna ard arda
basınız.
2. " - " düğmesine basınız ve basılı tutunuz.
Birkaç saniye sonra, saat fonksiyonu dev-
re dışı kalır.
Mekanik kapı kilidi
Cihaz teslim edildiğinde, kapı kilidi devre dışı
durumdadır.
Kapı kilidini aktive etme ve devre dışı
bırakma
1. Klips contasını serbest bırakmak için ka-
pı kenarlığını (B) kapının üst kenarından
her iki yandan kavrayın ve içeriye doğru
bastırın. Ardı
ndan kapı kenarlığını yukarı-
ya doğru çekerek çıkarın.
2
B
1
2. Aktive etmek için, adım a. Devre dışı bı-
rakmak için, adım b.
electrolux 7
a)
Kapı kilidini aktive etme : Kolu çıka-
rın (1), 4 mm sola kaydırın (2) ve yeni-
den takın (3).
3
1
2
b)
Kapı kilidini devre dışı bırakma :
Kolu sökme: Kolu çıkarın (1).
1
Kapı kenarlığının (B) alt tarafından ke-
narlığı sökün (2) ve içeri doğru itin (3).
3
2
3. Kapı kenarlığını (B) kenarlarından kavra-
yın, kapının iç kenarına konumlandırı n ve
kapı kenarlığını (B) kapının üst kenarına
takın.
B
Önemli Kapı kenarlığının (B)ık kısmında
bir kılavuz ray (C) bulunur. Bu ray, dış kapı
paneli ile kılavuz köşesi (D) arasına itilmelidir.
Klips contası (E) araya girmiş olmalıdır.
D
E
C
Fırın kapısını açmak için.
1. Kolu basılı tutun.
2. Kapıyıın.
Fırın kapısını kapatmak için
Kapıyı kola basmadan kapatın.
Kapı kilidini devre dışı bırakma
Kapı kilidini devre dışı bırakmak için, kol tek-
rar sağa çekilmelidir. Yukarıda anlatılanları
uygulayın.
Önemli Cihazın kapanması mekanik kapı
kilidini kaldırmaz.
8 electrolux
YARARLI İPUÇLARI VE BİLGİLER
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve pişirme
süreleri bilgi amaçlıdır. Gerçek süreler ta-
riflere, kullanılan malzemelerin kalitesine
ve miktarına bağlıdır.
Pişirme
Genel talimatlar
•Yeni fırınınız daha önce kullandığınız fırın-
dan daha farklı pişirim veya kızartma yapa-
bilir. Genel ayarlarınızı (sıcaklık ayarı, pişir-
me süreleri) ve raf seviyelerini tablodaki
değerlere uyarlayınız.
Daha uzun süren pişirme süreleri için fırın,
atıl ısısından yararlanmak üzere pişirme sü-
resinin sona ermesinden 10 dakika önce
kapatılabilir.
Dondurulmu
ş yiyecek kullandığınızda,
fırındaki tepsiler pişirme sırasında ya-
mulabilir. Tepsiler tekrar soğuduğunda,
yamulma ortadan kalkacaktır.
Pişirme Tablosunun kullanımı
İlk önce fırını daha düşük sıcaklığa ayarla-
manızı öneririz.
•Eğer özel bir tarif için gerekli ayarları bula-
mazsanız, benzer bir tarife bakınız.
Birkaç seviyede kek pişirmekteyseniz, pi-
şirme süresi 10-15 dakika uzatılabilir.
•Farklı yükseklikteki kekler ve pastalar baş-
langıçta eşit biçimde kızarmayabilir. Bu gi-
bi durumlarda, sıcaklık ayarını değiştirme-
yiniz. Pişirme süresince farkl
ılık eşitlenir.
Pişirme ile ilgili ipuçları
Pişirme sonuçları Muhtemel neden Çözüm
Kekin altı yeterince kı-
zarmıyor.
Yanlış raf düzeyi Keki daha alttaki bir fırın rafına koyun.
Kek çöküyor (ıslak kalı-
yor, topaklı, çizgili).
Fırın sıcaklığı çok yüksek. Daha düşük bir ayar seçin.
Kek çöküyor (ıslak kalı-
yor, topaklı, çizgili).
Pişirme süresi çok kısa. Pişirme süresini uzatın.
Pişirme sürelerini azaltmak için daha
yüksek sıcaklıkları seçmeyin.
Kek çöküyor (ıslak kalı-
yor, topaklı, çizgili).
Hamurda fazla sıvı var. Daha az sıvı kullanın. Özellikle mikser veya
mutfak robotu kullanırken karıştırma sürele-
rine bakın.
Kek çok kuru. Fırın sıcaklığı çok düşük. Fırını daha yüksek bir sıcaklığa ayarlayın.
Kek çok kuru. Pişirme süresi çok uzun. Pişirme süresini kısaltın.
Kek eşit derecede kı-
zarmıyor.
Fırın sıcaklığı çok yüksek ve
pişirme süresi çok kısa.
Daha düşük bir fırın sıcaklığını ve daha
uzun bir pişirme süresini seçin.
Kek eşit derecede kı-
zarmıyor.
Eşit olmayan karışım Karışımı pişirme tepsisine eşit şekilde
dağıtın.
Kek ayarlanan pişirme
süresinde pişmedi.
Sıcaklık çok düşük. Biraz daha yüksek bir fırın sıcaklığı ayarı kul-
lanın.
Tek fırın rafında pişirme - Kalıplarda pişirme
Pişirme tipi Fırın fonksiyonu Raf sevi-
yesi
Sıcaklık (°C) Süre (sa:dak)
Kalıpta kek veya brioc-
he
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
1 150 - 160 0:50 - 1:10
Madeira keki / Meyveli
kek
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
1 140 - 160 1:10 - 1:30
Pandispanya Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
1 140 0:25 - 0:40
Pandispanya Üst/Alt Isitma 1 160 0:25 - 0:40
electrolux 9
Pişirme tipi Fırın fonksiyonu Raf sevi-
yesi
Sıcaklık (°C) Süre (sa:dak)
Meyveli pasta tabanı -
kurabiye hamuru
1)
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
3 170-180 0:10 - 0:25
Meyveli pasta tabanı -
pandispanya karışımı
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
3 150 - 170 0:20 - 0:25
Elmalı pay Üst/Alt Isitma 1 170 - 190 0:50 - 1:00
Elmalı pay (2 kalıp, Ø
20 cm., verev yerleşti-
rilmiş)
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
1 160 1:10 - 1:30
Elmalı pay (2 kalıp, Ø
20 cm., verev yerleşti-
rilmiş)
Üst/Alt Isitma 1 180 1:10 - 1:30
Ekşi pastalar (örn. kiş) Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
1 160 - 180 0:30 - 1:10
Lor peynirli kek Üst/Alt Isitma 1 170 - 190 1:00 - 1:30
1) Fırına ön ısıtma uygulayınız.
Bir fırın rafında pişirme - Kekler / pastalar / ekmekler (pişirme tepsilerinde)
Pişirme tipi Fırın fonksiyonu Raf sevi-
yesi
Sıcaklık (°C) Süre (sa:dak)
Örgü ekmek / çörek Üst/Alt Isitma 3 170 - 190 0:30 - 0:40
Noel ekmeği
1)
Üst/Alt Isitma 3 160 - 180 0:40 - 1:00
Ekmek (çavdar ek-
meği)
Üst/Alt Isitma 1
- öncelikle
1)
230 0:25
- daha sonra 160 - 180 0:30 - 1:00
Profiterol / ekler
1)
Üst/Alt Isitma 3 160 - 170 0:15 - 0:30
Rulolar
1)
Üst/Alt Isitma 3 180 - 200 0:10 - 0:20
Üstü meyveli kek (kuru) Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
3 150 - 160 0:20 - 0:40
Tereyağlı bademli
kek / Şekerli kekler
1)
Üst/Alt Isitma 3 190 - 210 0:15 - 0:30
Meyveli pastalar (ma-
yalı hamurla / pandis-
panya karışımı ile yapı-
lan)
2)
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
3 150 0:35 - 0:50
Meyveli pastalar (ma-
yalı hamurla / pandis-
panya karışımı ile yapı-
lan)
2)
Üst/Alt Isitma 3 170 0:35 - 0:50
Kurabiye hamuru ile
hazırlanan meyveli
pastalar
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
3 160 - 170 0:40 - 1:20
Mayalı kekler, hafif üst
malzemeli (örn. tane-
cik, krema, karamel)
1)
Üst/Alt Isitma 3 160 - 180 0:40 - 1:20
10 electrolux
Pişirme tipi Fırın fonksiyonu Raf sevi-
yesi
Sıcaklık (°C) Süre (sa:dak)
Pizza (yoğun üst mal-
zemeli)
1)2)
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
1 180 - 200 0:30 - 1:00
Pizza (ince hamurlu)
1)
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
1 200 - 220 0:10 - 0:25
Mayasız ekmek Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
1 200 - 200 0:08 - 0:15
Tartlar (İsviçre usulü) Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
1 180 - 200 0:35 - 0:50
1) Fırına ön ısıtma uygulayınız.
2) Derin kızartma tabağı kullanınız.
Bir fırın rafında pişirme - Bisküviler
Pişirme tipi Fırın fonksiyonu Raf sevi-
yesi
Sıcaklık (°C) Süre (sa:dak)
Kurabiye hamurlu bis-
küviler
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
3 150 - 160 0:06 - 0:20
Viyana bisküvisi Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
3 140 0:20 - 0:30
Viyana bisküvisi
1)
Üst/Alt Isitma 3 160 0:20 - 0:30
Pandispanya karışımı
ile yapılan bisküviler
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
3 150 - 160 0:15 - 0:20
Yumurta akı ile hazırla-
nan hamurlar, kurabi-
yeler
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
3 80 - 100 2:00 - 2:30
Bademli kurabiyeler Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
3 100 - 120 0:30 - 0:60
Mayalı hamurla hazırla-
nan bisküviler
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
3 150 - 160 0:20 - 0:40
Puf böreği
1)
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
3 170 - 180 0:20 - 0:30
Küçük ekmekler
1)
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
3 160 0:20 - 0:35
Küçük ekmekler
1)
Üst/Alt Isitma 3 180 0:20 - 0:35
Küçük kekler (tepsi ba-
şına 20 adet)
1)
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
3 140 0:20 - 0:30
Küçük kekler (tepsi ba-
şına 20 adet)
1)
Üst/Alt Isitma 3 170 0:20 - 0:30
1) Fırına ön ısıtma uygulayınız.
Birden fazla fırın rafında pişirme - Kekler / pastalar / ekmekler (pişirme tepsilerinde)
Pişirme tipi
Dairesel ısıtıcı
ile ısı dolaşımı
2 Seviye
Dairesel ısıtıcı
ile ısı dolaşımı
3 Seviye
Sıcaklık (°C)
Süre (sa:dak)
Profiterol / ekler
1)
1 / 4 --- 160 - 180 0:35 - 0:60
Kuru Streusel keki 1 / 3 --- 140 - 160 0:30 - 0:60
1) Fırına ön ısıtma uygulayınız.
electrolux 11
Birden fazla fırın rafında pişirme - Bisküviler / küçük kekler / pastalar / küçük
ekmekler
Pişirme tipi
Dairesel ısıtıcı
ile ısı dolaşımı
2 Seviye
Dairesel ısıtıcı
ile ısı dolaşımı
3 Seviye
Sıcaklık (°C)
Süre (sa:dak)
Kurabiye hamurlu bis-
küviler
1 / 3 1 / 3 /5 150 - 160 0:15 - 0:35
Viyana bisküvisi 1 / 3 1 / 3 /5 140 0:20 - 0:60
Pandispanya karışımı
ile yapılan bisküviler
1 / 3 --- 160 - 170 0:25 - 0:40
Yumurta akı ile hazırla-
nan bisküviler, kurabi-
yeler
1 / 3 --- 80 - 100 2:10 - 2:50
Bademli kurabiyeler 1 / 3 --- 100 - 120 0:40 - 1:20
Mayalı hamurla hazırla-
nan bisküviler
1 / 3 --- 160 - 170 0:30 - 0:60
Puf böreği
1)
1 / 3 --- 170 - 180 0:30 - 0:50
Küçük ekmekler 1 /4 --- 160 0:30 - 0:45
Küçük kekler (tepsi ba-
şına 20 adet)
1)
1 /4 --- 140 0:25 - 0:40
1) Fırına ön ısıtma uygulayınız.
Pizza ayarlama tablası
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınız
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Pişirme tipi Raf seviyesi Sıcaklık °C Süre (Dakika)
Pizza (ince hamurlu)
1)
1 180 - 200 20 - 30
Pizza (yoğun üst malze-
meli)
1 180 - 200 20 - 30
Turta 1 180 - 200 45 - 60
Ispanaklı börek 1 160 - 180 45 - 60
Jambonlu ve peynirli kiş 1 170 - 190 40 - 50
Cheesecake (peynirli
kek), yuvarlak
1 140 - 160 60 - 90
Tepside Cheesecake
(peynirli kek)
1 140 - 160 50 - 60
Elmalı kek, üstü kaplan-
mış
1 150 - 170 50 - 70
Sebzeli turta 1 160 - 180 50 - 60
Mayasız ekmek
1)
1 250 - 270 10 - 20
Puf böreği
1)
1 160 - 180 40 - 50
Flammekuchen (Alsa-
ce'dan pizza benzeri
bir yiyecek)
1)
1 250 - 270 12 - 20
Piroggen (İtalyan pide-
sinin Rus versiyonu)
1)
1 180 - 200 15 - 25
1) Fırına ön ısıtma uygulayın.
12 electrolux
Fırında pişirme ve gratinler için tablo
Yemek Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık °C Saat: Dk.
Fırında makarna Üst/Alt Isitma 1 180-200 0:45-1:00
Lazanya Üst/Alt Isitma 1 180-200 0:25-0:40
Sebze graten
1)
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
1 160-170 0:15-0:30
Eritilmiş peynirle kaplı
baget ekmekler
1)
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
1 160-170 0:15-0:30
Kurabiyeler Üst/Alt Isitma 1 180-200 0:40-0:60
Fırında balık Üst/Alt Isitma 1 180-200 0:30-1:00
Sebze dolması Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
1 160-170 0:30-1:00
1) Fırını önceden ısıtın.
Hazır yemekler
Pişirilecek gı-
dalar
Fırın fonksiyonu Raf seviyesi Sıcaklık °C Saat
Dondurulmuş
pizza
Üst/Alt Isitma 3 Üretici talimatla-
rına bakın.
Üretici talimatla-
rına bakın.
Kızarmış pata-
tes
1)
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
3 200-220 Üretici talimatla-
rına bakın.
Baget ekmek-
ler
Üst/Alt Isitma 3 Üretici talimatla-
rına bakın.
Üretici talimatla-
rına bakın.
Meyveli tartlar Üst/Alt Isitma 3 Üretici talimatla-
rına bakın.
Üretici talimatla-
rına bakın.
1) Açıklama: Patatesleri pişirirken 2 veya 3 kez çevirin.
Kızartma
Yiyecekleri kızartma
•Kızartma için ısıya dayanıklı fırın kabını kul-
lanınız (lütfen üretici talimatlarını okuyunuz).
•Geniş et parçaları direkt olarak derin kı-
zartma tavalarında veya fırın rafı üzerinde-
ki derin kızartma tavalarında kızartılabilir.
(Eğer varsa)
•Yağsız et parçalarını kapaklı bir kızartma
kabında kızartınız. Bu, etin daha yumuşak
olmasını sağlayacaktır.
Üzerlerinin çıtır çı
tır olması gereken tüm et
türlerinde kızartma kabını, kapağını kapat-
madan kullanabilirsiniz.
Tablodaki bilgiler sadece yol gösterme
amaçlıdır.
Kızartma tablosu ile ilgili bilgiler.
1 kg .'dan fazla et ve balık kızartınız.
Etin suyunun kurumasını veya kabın içeri-
sindeki yağların yanmasını önlemek için kı-
zartma kabının içerisine biraz sıvı ekleyiniz.
Gerektiğinde, pişirme süresinin 1/2 -
2/3'ü dolduktan sonra kızartmayı çeviriniz.
Daha iyi sonuçlar elde etmek için, büyük
kızartma parçalarını ve tavukları sıvı pişir-
me sosları kullanarak pişirme süresince
birkaç kez yağlayınız.
•Atıl ısıyı kullanmak için, fırını pişirme süresi
sona ermeden yaklaşık 10 dakika önce ka-
patınız.
electrolux 13
Sığır eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Ağır ateşte pişirilen et 1 - 1,5 kg Üst/Alt Isitma 1 200 - 250 2:00 - 2:30
Biftek veya fileto Her 1 cm
kalınlık için
- Az pişmiş
1)
Her 1 cm ka-
lınlık için
Konveksiyon-
lu ızgara
1 190 - 200 0:05 - 0:06
- Orta pişmiş Her 1 cm ka-
lınlık için
Konveksiyon-
lu ızgara
1 180 - 190 0:06 - 0:08
- İyi pişmiş Her 1 cm ka-
lınlık için
Konveksiyon-
lu ızgara
1 170 - 180 0:08 - 0:10
1) Fırını önceden ısıtın.
Domuz eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık °C Süre
(sa:dk.)
Omuz, boyun, pirzola 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Külbastı, kaburga 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 170 - 180 1:00 - 1:30
Rulo köfte 750 g - 1 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 170 0:45 - 1:00
Domuz incik (önceden pi-
şirilmiş)
750 g - 1 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 150 - 170 1:30 - 2:00
Dana eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık °C Süre
(sa:dk.)
Dana rosto 1 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Dana incik 1,5 -2 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 2:00 - 2:30
Kuzu eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık °C Süre
(sa:dk.)
Kuzu budu, kuzu rosto 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 150 - 170 1:15 - 2:00
Kuzu pirzola 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:00 - 1:30
Av eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık °C Süre
(sa:dk.)
Tavşan sırtı, tavşan bu-
du
1)
1 kiloya ka-
dar
Üst/Alt Isitma 3 220 - 250 0:25 - 0:40
14 electrolux
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık °C Süre
(sa:dk.)
Geyik pirzola 1,5 - 2 kg Üst/Alt Isitma 1 210 - 220 1:15 - 1:45
Geyik budu 1,5 - 2 kg Üst/Alt Isitma 1 200 - 210 1:30 - 2:15
1) Fırını önceden ısıtın.
Kümes hayvanları
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Parça halinde kümes hay-
vanı
Her biri 200
- 250g
Konveksiyon-
lu ızgara
1 200 - 220 0:35 - 0:50
Yarım tavuk Her biri 400
- 500 g
Konveksiyon-
lu ızgara
1 190 - 210 0:35 - 0:50
Tavuk, pil 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 190 - 210 0:45 - 1:15
Ördek 1,5 - 2 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 180 - 200 1:15 - 1:45
Kaz 3,5 - 5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 2:30 - 3:30
Hindi 2,5 - 3,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:45 - 2:30
Hindi 4 - 6 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 140 - 160 2:30 - 4:00
Balık (buğulama)
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Bütün balık 1 - 1,5 kg Üst/Alt Isitma 1 210 - 220 0:45 - 1:15
Izgara
Izgara fonksiyonunu daima maksimum
sıcaklık ayarıyla kullanın.
Önemli Daima fırın kapağı kapalı olarak
ızgara yapın.
Izgara fonksiyonlarıyla boş fırını daima 5
dakika ön ısıtmaya tabi tutunuz.
Raf seviyesindeki rafı, ızgara tablosun-
da önerildiği şekilde ayarlayınız.
•Yağın toplanması için kabı daima ilk
raf seviyesine ayarlayınız.
Sadece yassı et veya balıkları ızgara
yapınız.
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınız
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Izgara yapılacak gı-
dalar
Raf seviyesi Saat
1. taraf 2. taraf
Köfteler 4 8 - 10 dk. 6 - 8 dk.
Domuz fileto 4 10 - 12 dk. 6 - 10 dk.
Sosisler 4 8 - 10 dk. 6 - 8 dk.
electrolux 15
Izgara yapılacak gı-
dalar
Raf seviyesi Saat
1. taraf 2. taraf
Fileto biftekler, dana bif-
tekler
4 6 - 7 dk. 5 - 6 dk.
Sığır fileto, biftek (yakla-
şık 1 kg)
3 10 - 12 dk. 10 - 12 dk.
Kızartma
1)
3 4 - 6 dk. 3 - 5 dk.
Üst malzemeli kızartma 3 6 - 8 dk. -------
1) Ön ısıtma yapmayın.
Saklama
Sadece aynı ebattaki saklama kavanozla-
rını kullanınız.
Çevirmeli veya bayonet kilitli kavanoz ve
metal kutuları kullanmayınız.
En alttan birinci seviyedeki rafı kullanınız.
•Pişirme tepsisini kullanınız. Maksimum altı
adet 1 litrelik kavanoz yerleştirebilirsiniz.
Kavanozları aynı seviyede doldurunuz ve
doğru biçimde kapatınız.
Kavanozları raf üzerine koyunuz ve birbir-
lerine temas etmediğinden emin olunuz.
•Fırında yeterli nemin oluşması için düz fırın
tepsisini yak. 1/2 litre su ile doldurunuz.
İlk kavanozlardaki sıvı yavaşça fokurdama-
ya başladığında (1 litrelik kavanozlar için
yaklaşık 35-60 dakika sonra) fırını kapatı-
nı
z veya sıcaklığı 100°C'ye düşürünüz
(bkz. tablo).
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınız
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Yumuşak meyveler
Konserve yapılacak gıdalar Sıcaklık, °C olarak Dakika cinsinden
kaynamaya kadar
geçen süre
Dakika cinsinden
100 °C’de pişirme-
ye devam etme
süresi
Çilek, böğürtlen, ahududu, olgun
bektaşi üzümü
160 - 170 35 - 45 ---
Ham bektaşi üzümü 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Sert çekirdekli meyveler
Konserve yapılacak gıdalar Sıcaklık, °C olarak Dakika cinsinden
kaynamaya kadar
geçen süre
Dakika cinsinden
100 °C’de pişirme-
ye devam etme
süresi
Armut, ayva, erik 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Sebzeler
Konserve yapılacak gıdalar Sıcaklık, °C olarak Dakika cinsinden
kaynamaya kadar
geçen süre
Dakika cinsinden
100 °C’de pişirme-
ye devam etme
süresi
Havuç
1)
160 - 170 50 -60 5 - 10
Salatalık 160 - 170 50 - 60 ---
Karışık turşu 160 - 170 50 - 60 15
Yer lahanası, bezelye, kuşkon-
maz
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1) Fırını kapadıktan sonra içinde bekletin.
16 electrolux
Kurutma
•Fırın raflarını pişirme kağıdı ile kaplayınız.
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınız
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Sebzeler
Kurutulacak gıdalar Sıcaklık, °C
olarak
Raf seviyesi Saat olarak süre (re-
ferans değer)
Seviye 1 Seviye 2
Fasulye 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Biber (dilim) 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Çorbalık sebze 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Mantar 50 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Baharat 40 - 50 3 1 / 4 2 - 3
Meyveler
Kurutulacak gıdalar Sıcaklık, °C
olarak
Raf seviyesi Saat olarak süre (re-
ferans değer)
Seviye 1 Seviye 2
Erik 60 - 70 3 1 / 4 8 - 10
Kayısı 60 - 70 3 1 / 4 8 - 10
Elma dilimleri 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Armut 60 - 70 3 1 / 4 6 - 9
Buz çözme
Yemekleri paketinden çıkarınız ve bir ta-
bağın üzerinde tel ızgaraya yerleştiriniz.
Üzerini bir tabak veya kase ile kapatmayı-
nız. Bu, buz çözme süresinin oldukça faz-
la uzamasına neden olabilir.
•Fırın rafını en alttan birinci raf seviyesine
yerleştiriniz.
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınız
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Yemek Buz çözme süresi
(dk.)
Ek buz çözme süresi
(dk.)
ıklamalar
Tavuk, 1000 g 100-140 20-30 Tavuğu altı ters çevril-
miş şekilde büyük bir
tabağa yerleştirin. Süre-
nin yarısı dolduğunda
çevirin.
Et, 1000 g 100-140 20-30 Sürenin yarısı dol-
duğunda çevirin.
Et, 500 g 90-120 20-30 Sürenin yarısı dol-
duğunda çevirin.
Alabalık, 150g 25-35 10-15 -------
Çilek, 300g 30-40 10-20 -------
Tereyağı, 250g 30-40 10-15 -------
electrolux 17
Yemek Buz çözme süresi
(dk.)
Ek buz çözme süresi
(dk.)
ıklamalar
Krema, 2 x 200g 80-100 10-15 Kremanın bazı bölümle-
ri hafif donmuş kalsa
da kolayca çırpılır.
Kremalı pasta, 1400g 60 60 -------
Akrilamidler hakkında bilgi
Önemli Bilimsel kaynaklı son bilgilere göre,
yiyecek yüzeyinin kızartılması halinde
(özellikle nişasta içeren ürünlerde),
akrilamidler sağlık için tehlike
yaratabilmektedir. Bu nedenle, mümkün
olan en düşük sıcaklıklarda pişirmenizi ve
yiyeceğin yüzeyini çok fazla kızartmamanızı
tavsiye ederiz.
BAKIM VE TEMİZLİK
Uyarı "Güvenlik bilgileri" bölümüne
bakın.
•Cihazın ön yüzeyini yumuşak bir bez ve te-
mizlik maddesi
Metal yüzeyleri temizlemek için klasik te-
mizlik maddesi kullanınız.
•Fırının iç kısmını her kullanımdan sonra te-
mizleyiniz. Böylece, kir yanmamış olacak
ve daha kolay temizlenecektir.
İnatçı kirleri özel fırın temizleme malzeme-
leri kullanarak temizleyiniz.
•Tüm fırın aksesuarlarını her kullanımdan
sonra ılık su ve temizlik maddesi ile temiz-
leyiniz.
•Eğer yapışmaz aksesuarlarınız varsa bun-
ları bulaşık makinesinde yıkamayınız ve
sert maddeler, keskin uçlu nesneler ile te-
mizlemeyiniz. Yapışmaz kaplamaya zarar
verebilirler!
Fırın Tavanı
Fır
ın tavanını kolayca temizlemek için rezis-
tansı fırın tavanından aşağı indirebilirsiniz.
Uyarı Rezistansı aşağı indirmeden
önce cihazı kapatın. Cihazın soğuk
olduğundan emin olun.
Yanma riski vardır!
Rezistansın aşağı indirilmesi
1. Raf destek raylarını çıkarın.
2. Rezistansı iki elinizde ön tarafından tutun
3. Her iki yandaki desteklerden, yay baskı-
sına karşı kuvvet uygulayarak öne ve dı-
şarı çekin.
4. Rezistans aşağı iner.
Fırın tavanı temizliğe hazırdır.
Rezistansın takılması
1. Prosedürü tersine izleyerek rezistansı ta-
kın.
Önemli Rezistansı, fırının iç duvarı
üzerindeki desteğin üzerine, iki yana doğru
şekilde takın.
2. Raf destek raylarını takın.
Teleskobik ray destekleri
Teleskobik ray desteklerinin çıkarılması
1. Teleskobik ray desteğinin ön kısmını yan
duvardan uzağa çekin.
18 electrolux
2. Arkadaki teleskobik ray desteğini yan du-
vardan uzağa çekip çıkarın.
2
1
Teleskobik ray desteklerinin takılması
Teleskobik ray desteklerini takmak için bu sı-
rayı tersten izleyin.
Önemli! Teleskobik ray desteklerinin
yuvarlatılmış kenarları öne doğru bakma-
lıdır!
Fırın lambası
Uyarı Elektrik çarpma riski söz
konusudur!
Fırın lambasını değiştirmeden önce:
•Fırını kapatınız.
Sigorta kutusundaki sigortaları çıkarınız ve-
ya şalteri kapatınız.
Fırın lambasının ampulünü ve cam ka-
pağı korumak için fırının tabanına bir
bez koyunuz.
Fırın aydınlatmasının değiştirilmesi
1. Lambanın cam kapağı fırın boşluğunun
arkasındadır.
Lambanın cam kapağını saat yönünün
tersine çevirerek çıkartın.
2. Cam kapağı temizleyin.
3. Fırın lambasını 300°C ısıya dayanıklı fırın
lambasıyla değiştirin.
Önemli Aynı lamba türünü kullanın.
4. Cam kapağı takın.
Fırın kapısı ve cam panelleri
Fırın kapısını temizlemek için çıkarın.
Dikkat Kapıyı cihazdan çıkarırken
dikkatli olun. Kapı ağırdır!
Fırın kapısının çıkarılması
1. Fırın kapısını tamamen açın.
2. İki kapı menteşesinin üstündeki bağlantı
kollarını (A) tamamen kaldırın.
A
A
3. Fırın kapısını ilk konuma kadar kapatın
(açı yaklaşık 45°).
45°
4. Fırın kapısını her iki tarafından ellerinizle
tutun ve fırından yukarı yönlü birıyla
ayırın.
Çizikleri önlemek için fırın kapısını dış ta-
rafı yumuşak ve düz bir yüzey üzerine
gelecek şekilde koyun.
5. Artık iç cam panelleri sökebilir ve temizle-
yebilirsiniz.
Kapıyı takmak için prosedürü tersten ta-
kip edin.
electrolux 19
Fırın kapısı 2, 3 veya 4 cam panelden
(modele bağlıdır) oluşur.
Kapı camlarının sökülmesi ve temizlenmesi
1. Kapı kenarlığını (B) kapının üst kenarın-
dan her iki yandan kavrayın ve klips con-
tasını serbest bırakmak için içeriye doğru
bastırın.
2
B
1
2. Kapı kenarlığını öne doğru çekerek çıka-
rın.
3. Kapı cam panellerini üst kısımlarından bi-
rer birer tutun ve yukarıya doğru çekerek
kılavuzdan çıkarın.
4. Kapı cam panellerini temizleyin.
Panelleri takmak için prosedürü tersten
takip edin. İlk olarak küçük paneli, ardın-
dan büyüğünü yerleştirin.
SERVİSİ ARAMADAN ÖNCE
Uyarı "Güvenlik bilgileri" bölümüne
bakın.
Sorun Muhtemel neden Çözüm
Fırın ısınmıyor. Fırın açılmamıştır. Fırını çalıştırın.
Fırın ısınmıyor. Saat ayarlanmamıştır. Saati ayarlayın.
Fırın ısınmıyor. Gerekli ayarlar yapılmamıştır. Ayarları kontrol edin.
Fırın ısınmıyor. Sigorta kutusundaki sigorta at-
mıştır.
Sigortayı kontrol edin. Sigorta-
nın birkaç defa atması durumun-
da, kalifiye bir elektrikçi çağırın.
Fırın lambası çalışmıyor. Fırın lambası arızalıdır. Fırın lambasını değiştirin.
Buhar ve buğular, yemeklerin
üstünde ve fırının iç kısmında bi-
rikiyor.
Yemeği fırında çok uzun bir sü-
re bırakmışsınızdır.
Pişirme işlemi bittikten sonra,
yemekleri fırının içerisinde
15-20 dakikadan fazla beklet-
meyin.
Ekranda “12.00” görüntüleniyor. Bir elektrik kesintisi olmuştur. Saati yeniden ayarlayın.
Soruna bir çözüm bulamadığınız takdirde,
satıcınıza veya yetkili servise başvurun.
Servis merkezi için gerekli bilgiler bilgi etike-
tinde bulunmaktadır. Bilgi etiketi fırın boş-
luğunun ön kaplamasında bulunur.
Bu verileri aşağıya yazmanızı öneriyoruz:
Model (MOD.) .........................................
Ürün numarası (PNC) .........................................
Seri numarası (S.N.) .........................................
MONTAJ
Uyarı "Güvenlik bilgileri" bölümüne
bakın.
Önemli Ankastre üniteler DIN 68930
dayanıklılık gereksinimlerini karşılamalıdır.
20 electrolux
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Electrolux EOB53000X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: