Electrolux EOB32000X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
kullanma kılavuzu
Fırın
EOB32000
Electrolux. Thinking of you.
şüncelerinizi www.electrolux.com.tr adresinden bizimle
daha fazla paylaşın
İÇİNDEKİLER
Güvenlik bilgileri 2
Ürün tanımı 5
İlk Kullanımdan Önce 5
Günlük kullanım 6
Yararlı ipuçları ve bilgiler 8
Bakım ve temizlik 17
Servisi aramadan önce 19
Teknik veriler 20
Çevreyle ilgili bilgiler 20
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
GÜVENLİK BİLGİLERİ
Kurulum ve kullanım öncesinde bu kılavuzu
dikkatlice okuyun:
•Kendi kişisel emniyetiniz ve mal güven-
liğiniz için
•Çevreye saygı için
•Cihazın doğru bir şekilde kullanılması için.
Bu kılavuzu, cihazı başka bir yere taşımanız
veya satmanız durumunda da daima cihazın
yanınızda bulundurun.
Üretici, yanlış bir kurulumun ve kullanımın
hasara neden olması durumunda sorumlu-
luk kabul etmez.
Çocukların ve tehlikeye açık kişilerin
güvenliği
Bu cihaz, güvenli şekilde kullanımı ve olu-
şabilecek tehlikeler hakkında talimat, gö-
zetim veya bilgi verilmesi halinde 8 yaş ve
üzeri çocuklar ve fiziksel, duyumsal veya
zihinsel kapasitesi düşük veya bilgi ve de-
neyimi olmayan kişiler tarafından kullanıla-
bilir. Bu cihaz, çocukların oynayabileceği
bir oyuncak değildir.
Tüm ambalaj malzemelerini çocuklardan
uzak tutun. Boğulma veya yaralanma riski
vardır.
UYARI: Kapısııkken veya cihaz çalışır-
ken, sıcak olabileceğinden, çocukları ve
hayvanları cihazdan uzak tutun. Yaralan-
ma veya kalıcı olarak sakat kalma riski
vardır.
Cihazda Çocuk Kilidi veya Tuş Kilidi fonk-
siyonu varsa, kullanın. Bu fonksiyon ço-
cukların ve hayvanların yanlışlıkla cihazı
çalıştırmasını önler.
Genel emniyet
•Bu cihazın teknik özelliklerini değiştirme-
yin. Yaralanma ve cihaza zarar verme riski
vardır.
•Cihazı çalışır durumdayken denetimsiz bı-
rakmayın.
Her kullanımdan sonra cihazı kapayın.
Montaj
•Cihazın montaj ve bağlantıları sadece yet-
kili bir elektrik teknisyeni tarafından yapıla-
bilir. Bir yetkili servis merkezini arayın. Bu-
nun amacı yapısal hasar veya kişisel yara-
lanma riskinin ortadan kaldırılmasıdır.
•Cihazın nakliye nedeniyle zarar görme-
diğinden emin olun. Asla hasarlı bir ciha-
zın bağlantı sını yapmayın. Gerekirse, te-
darikçiyi arayın.
Kullanmaya başlamadan önce, tüm am-
balajları, etiketleri ve tabakaları cihazdan
çıkarın. Bilgi etiketini çıkartmayın. Garanti-
nin geçersiz olmasına neden olabilir.
•Montaj sırasında cihazın güç kaynağı
bağlantısının kesilmiş olduğundan emin
olun.
•Cihaz
ı taşırken dikkatli olun. Bu cihaz
ağırdır. Her zaman güvenlik eldivenleri
kullanın. Cihazı kulpundan tutarak kaldır-
mayın.
Elektrik tesisatı tüm kutuplardan cihazın
ana şebeke bağlantısını kesebilmenize
olanak sağlayan bir yalıtım cihazına sahip
olmalıdır. Yalıtım cihazının kontak açık-
lığının genişliği en az 3 mm olmalıdır.
Uygun yalıtım cihazlarına sahip olmanız
gerekir: hat koruyucu devre kesiciler, si-
gortalar (yuvasından çıkarılan vidalı tip si-
2 electrolux
gortalar), toprak kaçağı kesicileri ve kon-
taktörler.
Montaj öncesinde mutfak kabinindeki bo-
yutların uygun olduğundan emin olun.
•Cihazın güvenli yapıların altına ve yanına
kurulmasını sağlayın.
•Diğer cihazlar ve mutfak üniteleriyle ara-
sında olması gereken minimum mesafele-
ri koruyun.
Cihaz bir zemin üzerine yerleştirilemez.
•Ankastre fırınlar ve pişirme yüzeyleri, özel
bağlantı sistemleri ile donatılmıştır. Ciha-
zın hasar görmesini önlemek için sadece
aynı üreticiye ait cihazlar kullanın.
Elektrik bağlantısı
Cihaz topraklanmalıdır.
Bilgi etiketindeki elektriksel verilerin eviniz-
deki elektrik beslemesine uygun olduğun-
dan emin olun.
Gerilim bilgileri bilgi etiketinde bulunmak-
tadır.
•Her zaman doğru monte edilmiş, darbele-
re dayanıklı bir priz kullan
ın.
•Priz çoğaltıcıları, ara bağlantıları ve uzat-
ma kabloları kullanmayın. Yangın riski var-
dır.
Elektrik kablosunu yenilemeyin veya
değiştirmeyin. Servis merkezini arayın.
•Cihazın arkasındaki elektrik fişini (varsa)
ve kablosunu ezmemeye veya zarar ver-
memeye dikkat edin.
•Cihazın fişini prizden çıkarmak için elektrik
kablosunu çekmeyin. Varsa, mutlaka fiş-
ten tutarak çekin.
Kullanım amacı
Bu cihaz, sadece ev içi kullanım içindir.
Cihazı ticari veya endüstriyel amaçlarla
kullanmayın.
•Cihazı sadece evde yemek pişirmek için
kullanın. Bu, kişilerin yaralanmasını veya
ürünlerin zarar görmesini önlemek içindir.
•Cihazı bir çalışma tezgahı veya bir eşya
koyma masası gibi kullanmayın.
Cihaz kullanı
mdayken iç kısmı ısınır. Yan-
ma riski vardır. Cihazın ısıtıcı elemanlarına
dokunmayın. Aksesuar veya tencere-tava
koyarken ya da çıkarırken eldiven kulla-
nın.
•Fırının emaye yüzeyinin zarar görmemesi
için, aksesuarları çıkarırken veya takarken
dikkatli olun.
•Cihazın kapağını çalışırken açtığınızda ci-
hazdan daima uzak durun. Sıcak buhar
çıkabilir. Cilt yanıklarına yol açabilir.
•Emaye kısmın hasar görmesini veya ren-
ginin solmasını önlemek için:
cihaz zeminine doğrudan hiçbir nesne
koymayın ve alüminyum folyoyla kapla-
mayın;
cihaza doğ
rudan sıcak su koymayın;
yemek pişirmeyi bitirdikten sonra ıslak
tabak ve yiyecekleri cihaza koymayın.
Emaye renginin solması, cihazın çalışması
üzerinde herhangi bir etkiye sahip olma-
dığından garanti yasası bağlamında bir
kusur değildir.
•Açık kapağa baskı uygulamayın.
Yemek pişirirken ve hatta ızgara yaparken
bile fırının kapağını kapalı tutun.
Bakım ve temizlik
•Bakım yapmadan önce, cihazı kapayın ve
prizden çekin.
•Bakım yapmadan önce, cihazın soğuk ol-
duğundan emin olun. Yanma riski söz ko-
nusudur. Cam panellerin kırılma riski var-
dır.
•Cihazı her zaman temiz tutun. Cihazın
üzerinde biriken ya
ğlar veya diğer yiyecek
artıkları yangına neden olabilir.
Düzenli temizlik, yüzey kaplamasının bo-
zulmasını önler.
•Meyve sularının kalıcı lekeler bırakmasını
önlemek için, ıslak kek yaparken derin pi-
şirme tepsisi kullanın.
•Kişisel güvenliğiniz ve eşyalarınızın güven-
liği için cihazı sadece su ve sabunla te-
mizleyin. Yanıcı ürünler veya korozyona
neden olabilen ürünler kullanmayın.
•Cihazı buharlı temizleyiciler, yüksek ba-
sınçlı temizleyiciler, keskin nesneler, aşın-
dırıcı temizlik malzemeleri, aşındırıcı sün-
gerler ve leke çıkarı
cılar kullanarak temiz-
lemeyin.
•Bir fırın spreyi kullanıyorsanız, üreticinin
talimatlarını izleyin.
•Cam kapağı aşındırıcı temizlik malzemele-
ri veya metal kazıyıcı kullanarak temizle-
meyin. İç camın ısıya dayanıklı yüzeyi kırı-
labilir ve dağılabilir.
•Kapağın cam panelleri hasar görürse za-
yıflayabilir ve kırılabilir. Bunların değiştiril-
mesi gerekir. Servis merkezini arayın.
electrolux 3
•Kapağı cihazdan çıkarırken dikkatli olun.
Kapak ağırdır!
Varsa katalitik emaye kısmı temizlemeyin.
Yangın riski
•Kapağı dikkatlice açın. Alkollu malzemeler
kullanılması, alkol ve havanın karışmasına
neden olabilir. Yangın riski vardır.
•Kapağı açarken cihazın yakınında kıvılcım
veya çıplak alev olmamasına dikkat edin.
•Cihazın içine, üzerine veya yakınına yanıcı
ürünler veya yanıcı ürünlerle ıslanmış eş-
yalar ve/veya eriyebilecek nesneler (ör-
neğin plastik film, plastik, alüminyum)
koymayın.
Fırın lambası
Bu cihazda kullan
ılan elektrik ampulleri
sadece ev cihazlarında kullanılan özel am-
pullerdir. Ev içindeki bir odanın bütünüyle
veya kısmen aydınlatılması için kullanıla-
maz.
Ampulün değiştirilmesi gerekirse sadece
ev cihazlarına yönelik olarak özel tasarlan-
mış aynı güçte bir ampul kullanın.
•Fırın lambasını değiştirmeden önce cihazı
prizden çekin. Elektrik çarpma riski söz
konusudur.
Servis merkezi
Sadece yetkili bir teknisyen cihaz üzerin-
de onarım veya çalışma yapabilir. Yetkili
bir servis merkezini arayın.
Sadece orijinal yedek parçalar kullanın.
Cihazın atılması
Yaralanma veya hasar riskini ortadan kal-
dırmak için:
–Cihazın fişini prizden çekin.
Elektrik kablosunu kesin ve atın.
–Kapı kilit dilini çıkarıp atın. Bu sayede
çocukların veya küçük hayvanların ci-
hazı
n içinde kapalı kalması önlenmiş
olur. Boğulma riski bulunmaktadır.
Üretici / İhracatçı :
ELECTROLUX HOME PRODUCTS
CORPORATION NV.
RAKETSTRAAT 40 / RUE DE LA FUSEE 40
B-1130 BRUSSEL / BRUXELLES
BELGIUM
TEL: +32 2 716 26 00
FAX: +32 2 716 26 01
www.electrolux.com
Kullanım Ömrü Bilgisi :
Kullanım ömrü küçük ev aletlerinde 7 yıl,
diğer beyaz eşya ürünlerinde ise 10 yıldır.
Kullanım ömrü, üretici ve/veya ithalatçı
firmanın cihazınızla ilgili yedek parça temini
ve bakım süresini ifade eder.
4 electrolux
ÜRÜN TANIMI
Genel görünüm
12
13
7
9
8
11
1
2 63 4 5
10
1 Kontrol paneli
2 Fırın fonksiyonları için kontrol düğmesi
3 Güç göstergesi
4 Gösterge
5 Sıcaklık göstergesi
6 Sıcaklık kontrol düğmesi
7 Isıtıcı eleman
8 Yemekölçer prizi
9 Fırın lambası
10 Fan ve arka duvar ısıtıcı elemanı
11 Alt ısıtma
12 Fırın raf rayları, çıkarılabilir
13 Raf konumları
Fırın aksesuarları
Fırın rafı (Izgara)
Pişirme kapları, kek kalıpları ve kızartma-
lar içindir.
Pişirme tepsisi
Kekler ve bisküviler içindir.
Yağ tepsisi
Fırında pişirim ve kızartma veya kap ola-
rak yağ biriktirmek içindir.
Yemekölçer
Yemeğin ne kadar piştiğini ölçmek için.
İLK KULLANIMDAN ÖNCE
Uyarı "Güvenlik bilgileri" bölümüne
bakın.
İlk Temizleme
Cihazdan tüm parçaları çıkarın.
•Cihazı ilk kullanım öncesinde temizleyin.
Önemli "Bakım ve Temizlik" bölümüne
bakın.
Saatin ayarlanması
Fırın sadece zaman ayarlandıktan sonra
çallışır.
electrolux 5
Cihazı elektriğe bağladığınızda veya elektrik
kesintisi olduğunda, Saat fonksiyonu gös-
tergesi otomatik olarak yanıp söner. 2. adı-
ma geçin.
1. Saati değiştirmek için, Saati göstergesi
yanıp sönene kadar "+" ve "- " tuşlarına
basın.
2. Saati "+" veya "- " tuşlarıyla ayarlayın.
3. Yaklaşık beş saniye sonra, yanıp sönme
durur ve ekranda ayarlanan saat görü-
lür.
Saat fonksiyonu açık olduğunda, ge-
çerli saat değiştirilemez.
GÜNLÜK KULLANIM
Uyarı "Güvenlik bilgileri" bölümüne
bakın.
Fırının Açılması ve Kapatılması
1. Fırın fonksiyonları kontrol düğmesini bir
fırın fonksiyonuna getiriniz.
2. Sıcaklık kontrol düğmesini seçtiğiniz sı-
caklık ayarına getiriniz.
Fırın çalışmakta iken çalışma kontrol
lambası yanar.
Fırın sıcaklığı artarken sıcaklık gösterge-
si yanar.
3. Fırını kapatmak için, fırın fonksiyon kon-
trol düğmesi ve sıcaklık kontrol düğme-
sini Kapal
ı pozisyona getiriniz.
Soğutma fanı
Cihazın yüzeyini soğuk tutmak için, soğut-
ma fanı otomatik olarak açılır. Cihazı kapat-
manız halinde, soğutma fanı cihaz soğuya-
na kadar çalışmaya devam edecektir.
Fırın Fonksiyonları
Fırın fonksiyonu Kullanıldığı işlemler
Hafif Fırının içini aydınlatmak için bu fonksiyonu kullanın.
Isı dolaşımı Aynı anda maksimum iki fırın seviyesinde pişirme yapmak için.
Fırın sıcaklıklarını Üst+Alt Isıtma için kullanılanın aşağısına
(20-40°C) ayarlayın. Yiyecekleri kurutmak için.
Üst+Alt Isıtma Tek bir fırın rafında pişirme ve kızartma yapmak içindir.
Alt ısıtma Altı gevrek veya sert olması gereken kekleri pişirmek ve yiye-
cekleri konserve yapmak içindir.
Buz Çözdürme Donmuş yiyeceğin buzunu çözmek içindir.
Izgara Yassı yiyecekleri ızgaranın ortasında kızartmak ve tost yapmak
içindir.
Dual ızgara Büyük miktardaki yassı yiyecekleri ızgara yapmak ve kızartmak
içindir.
Konveksiyonlu ızgara Büyük et parçalarını veya kümes hayvanlarını tek bir rafta kı-
zartmak içindir. Ayrıca graten yapmak amacıyla da kullanılır.
Fırın aksesuarlarının takılması
Sürgülü şekilde takılan aksesuarları, iki taraf-
taki kenarları fırının arkasında kalacak ve
aşağı doğru bakacak şekilde yerleştiriniz.
Sürgülü tip aksesuarları, fırın raf seviyelerin-
den birisinin kılavuz çubuklarının arasına iti-
niz.
Derin kızartma kabı ve fırın rafı iki kenar-
lıdır. Bu kenarlar ve kılavuz çubukların
şekilleri, fırın aksesuarları için eğilmeyi
önleyici bir emniyet görevi görür.
6 electrolux
Fırın rafını ve yağ tepsisini birlikte
yerleştirme
Fırın rafını derin kızartma kabının üzerine ko-
yunuz. Derin kızartma kabını, fırın raf seviye-
lerinden birisinin kılavuz çubuklarının arasına
itiniz.
Yemekölçer
Yemekölçer, etin iç sıcaklığını ölçer.
Ayarlanması gereken iki sıcaklık vardır:
•Fırın sıcaklığı: Bkz. Pişirme Tablosu
İç sıcaklık: Bkz. Yemekölçer Tablosu
Önemli Sadece birlikte verilen ya da orijinal
yedek parça olan yemekölçeri kullanın.
Uyarı Yemekölçer çok sıcaktır! Yanma
tehlikesi! Yemekölçerin ucunu ve fişini
çıkarırken dikkatli olun.
Yemekölçerin kullanılması:
1. Yemekölçerin fişini fırının yan panelinde-
ki prize takın. Yemekölçer göstergesi
yanıp söner.
2. Yemekölçerin ucunu etin orta kısmına
girebildiği kadar batırın.
1
2
3. Ardından, " +" veya " -" tuşlarını kulla-
narak iç sıcaklığı ayarlayın. Sıcaklığı
30°C ile 99°C arasında ayarlayabilirsi-
niz.
Tabloda verilen değerlere bakın.
4. Fırın pişirme fonksiyonunu ve sıcaklığı
ayarlamak için kontrol düğmelerini kulla-
nın.
5. Et, iç sıcaklığa ulaştığında sesli bir uyarı
duyulur. Bunu durdurmak için herhangi
bir tuşa basın.
6. Fırını kapayın ve yemekölçeri çıkarın.
Pişirme seviyesinin tatmin edici olmaması
halinde, yukarıda açıklanan adımları tekrar-
layı
n ve daha yüksek bir iç sıcaklık seçin.
Gösterge
1 2 3
56
4
1 Mekanik zaman ayarı göstergesi
2 Yemekölçer göstergesi
3 Zaman göstergesi
4 Zaman fonksiyonu göstergesi
5 Tuş " +"
electrolux 7
6 Tuş " -"
Mekanik zaman ayarı fonksiyonu
Bu fonksiyonun fırının çalışması üzerin-
de bir etkisi yoktur.
Zaman ayarı fonksiyonunun ayarlanması
1. + veya - tuşuna basın.
2. Zamanı + veya - tuşuyla ayarlayın (mak-
simum zaman 2 saat 30 dakikadır).
3. 5 saniye sonra saat geri sayıma başlar.
4. Süre dolduğunda sinyali durdurmak için
herhangi bir tuşa basın.
Saat fonksiyonlarının iptal edilmesi
1. İstenilen fonksiyon göstergesi yanıp sö-
nünceye kadar seçim tuşuna ard arda
basınız.
2. " - " düğmesine basınız ve basılı tutu-
nuz.
Birkaç saniye sonra, saat fonksiyonu
devre dışı kalır.
YARARLI İPUÇLARI VE BİLGİLER
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve pişirme
süreleri bilgi amaçlıdır. Gerçek süreler
tariflere, kullanılan malzemelerin kalitesi-
ne ve miktarına bağlıdır.
Pişirme
Genel talimatlar
•Yeni fırınınız daha önce kullandığınız fı rın-
dan daha farklı pişirim veya kızartma ya-
pabilir. Genel ayarlarınızı (sıcaklık ayarı, pi-
şirme süreleri) ve raf seviyelerini tablodaki
değerlere uyarlayınız.
Daha uzun süren pişirme süreleri için fırın,
atıl ısısından yararlanmak üzere pişirme
süresinin sona ermesinden 10 dakika ön-
ce kapatılabilir.
Dondurulmuş
yiyecek kullandığınızda,
fırındaki tepsiler pişirme sırasında ya-
mulabilir. Tepsiler tekrar soğuduğunda,
yamulma ortadan kalkacaktır.
Pişirme Tablosunun kullanımı
İlk önce fırını daha düşük sıcaklığa ayarla-
manızı öneririz.
•Eğer özel bir tarif için gerekli ayarları bula-
mazsanız, benzer bir tarife bakınız.
Birkaç seviyede kek pişirmekteyseniz, pi-
şirme süresi 10-15 dakika uzatılabilir.
•Farklı yükseklikteki kekler ve pastalar baş-
langıçta eşit biçimde kızarmayabilir. Bu
gibi durumlarda, sıcaklık ayarını değiştir-
meyiniz. Pişirme süresince farklı
lık eşitle-
nir.
Pişirme ile ilgili ipuçları
Pişirme sonuçları Muhtemel neden Çözüm
Kekin altı yeterince kı-
zarmıyor.
Yanlış raf düzeyi Keki daha alttaki bir fırın rafına koyun.
Kek çöküyor (ıslak kalı-
yor, topaklı, çizgili).
Fırın sıcaklığı çok yüksek. Daha düşük bir ayar seçin.
Kek çöküyor (ıslak kalı-
yor, topaklı, çizgili).
Pişirme süresi çok kısa. Pişirme süresini uzatın.
Pişirme sürelerini azaltmak için daha
yüksek sıcaklıkları seçmeyin.
Kek çöküyor (ıslak kalı-
yor, topaklı, çizgili).
Hamurda fazla sıvı var. Daha az sıvı kullanın. Özellikle mikser veya
mutfak robotu kullanırken karıştırma süre-
lerine bakın.
Kek çok kuru. Fırın sıcaklığı çok düşük. Fırını daha yüksek bir sıcaklığa ayarlayın.
Kek çok kuru. Pişirme süresi çok uzun. Pişirme süresini kısaltın.
Kek eşit derecede kı-
zarmıyor.
Fırın sıcaklığı çok yüksek ve
pişirme süresi çok kısa.
Daha düşük bir fırın sıcaklığını ve daha
uzun bir pişirme süresini seçin.
Kek eşit derecede kı-
zarmıyor.
Eşit olmayan karışım Karışımı pişirme tepsisine eşit şekilde
dağıtın.
Kek ayarlanan pişirme
süresinde pişmedi.
Sıcaklık çok düşük. Biraz daha yüksek bir fırın sıcaklığı ayarı
kullanın.
8 electrolux
Bir fırın düzeyinde pişirme - Kap kullanarak pişirme
Pişirme tipi Fırın fonksiyonu Raf sevi-
yesi
Sıcaklık (°C) Süre (sa.:dk.)
Kalıpta kek veya tatlı
çörek
Isı dolaşımı 1 150 - 160 0:50 - 1:10
Madeira keki / Meyveli
kekler
Isı dolaşımı 1 140 - 160 1:10 - 1:30
Sünger kek Isı dolaşımı 1 140 0:25 - 0:40
Sünger kek Üst+Alt Isıtma 1 160 0:25 - 0:40
Turta tabanı - gevrek
hamur
1)
Isı dolaşımı 3 170-180 0:10 - 0:25
Turta tabanı - pandis-
panya karışımı
Isı dolaşımı 3 150 - 170 0:20 - 0:25
Elmalı pay Üst+Alt Isıtma 1 170 - 190 0:50 - 1:00
Elmalı pay (2 kalıp, Ø
20 cm, çaprazlaması-
na yerleştirilmiş)
Isı dolaşımı 1 160 1:10 - 1:30
Elmalı pay (2 kalıp, Ø
20 cm, çaprazlaması-
na yerleştirilmiş)
Üst+Alt Isıtma 1 180 1:10 - 1:30
Baharatlı turta (örn.
kiş)
Üst+Alt Isıtma 1 180 - 200 0:30 - 1:10
Cheesecake (peynirli
kek)
Üst+Alt Isıtma 1 170 - 190 1:00 - 1:30
1) Fırını önceden ısıtın
Tek fırın seviyesinde pişirme - Kekler / hamur işleri / ekmekler, pişirme tepsisinde
Pişirme tipi Fırın fonksiyonu Raf sevi-
yesi
Sıcaklık (°C) Süre (sa.:dk.)
Örgülü ekmek / simit Üst+Alt Isıtma 3 170 - 190 0:30 - 0:40
Stollen Noel Ekmeği
1)
Üst+Alt Isıtma 3 160 - 180 0:40 - 1:00
Ekmek (çavdar ek-
meği)
Üst+Alt Isıtma 1
- ilk önce
1)
250 0:25
- daha sonra 160 - 180 0:30 - 1:00
Profiterol / ekler
1)
Üst+Alt Isıtma 3 160 - 170 0:15 - 0:30
Rulolar
1)
Üst+Alt Isıtma 3 180 - 200 0:10 - 0:20
Ufalanmış üst malze-
meli kek (kuru)
Isı dolaşımı 3 150 - 160 0:20 - 0:40
Tereyağlı bademli
kek / şekerli kekler
1)
Üst+Alt Isıtma 3 190 - 210 0:15 - 0:30
Meyveli turtalar (mayalı
hamur / pandispanya
karışımından yapılmış-
tır)
2)
Isı dolaşımı 3 150 0:35 - 0:50
electrolux 9
Pişirme tipi Fırın fonksiyonu Raf sevi-
yesi
Sıcaklık (°C) Süre (sa.:dk.)
Meyveli turtalar (mayalı
hamur / pandispanya
karışımından yapılmış-
tır)
2)
Üst+Alt Isıtma 3 170 0:35 - 0:50
Gevrek hamurlu mey-
veli turta
Üst+Alt Isıtma 3 170 - 190 0:40 - 1:20
Hafif üst malzemeli
mayalı kek (örn. tane-
cik, krema, puding)
1)
Üst+Alt Isıtma 3 190 - 210 0:40 - 1:20
Pizza (yoğun üst mal-
zemeli)
1)2)
Üst+Alt Isıtma 1 190 - 210 0:30 - 1:00
Pizza (ince hamurlu)
1)
Üst+Alt Isıtma 1 230 - 250 0:10 - 0:25
Mayasız ekmek Üst+Alt Isıtma 1 250 - 270 0:08 - 0:15
Tartlar (CH) Üst+Alt Isıtma 1 200- 220 0:35 - 0:50
1) Fırını önceden ısıtın
2) Derin kızartma tavasını kullanın
Bisküviler
Pişirme tipi Fırın fonksiyonu Raf sevi-
yesi
Sıcaklık (°C) Süre (sa.:dk.)
Gevrek hamurlu bis-
küviler
Isı dolaşımı 3 150 - 160 0:06 - 0:20
Gevrek hamurlu bis-
küviler
Isı dolaşımı 1/3 150 - 160 0:06 - 0:20
Viyana bisküvisi Isı dolaşımı 3 140 0:20 - 0:30
Viyana bisküvisi Isı dolaşımı 1/3 140 0:25 - 0:40
Viyana bisküvisi
1)
Üst+Alt Isıtma 3 160 0:20 - 0:30
Pandispanya karışımı
ile yapılan bisküviler
Isı dolaşımı 3 150 - 160 0:15 - 0:20
Pandispanya karışımı
ile yapılan bisküviler
Isı dolaşımı 1/3 150 - 160 0:15 - 0:20
Yumurta akı ile hazırla-
nan hamurlar, kurabi-
yeler
Isı dolaşımı 3 80 - 100 2:00 - 2:30
Makaronlar (bademli
kurabiyeler)
Isı dolaşımı 3 100 - 120 0:30 - 0:60
Mayalı hamurla hazır-
lanan bisküviler
Isı dolaşımı 3 150 - 160 0:20 - 0:40
Puf böreği
1)
Isı dolaşımı 3 170 - 180 0:20 - 0:30
Ekmek
1)
Isı dolaşımı 3 160 0:20 - 0:35
Ekmek
1)
Üst+Alt Isıtma 3 180 0:20 - 0:35
Küçük kekler (bir tep-
side 20 adet)
1)
Isı dolaşımı 3 140 0:20 - 0:30
Küçük kekler (bir tep-
side 20 adet)
1)
Isı dolaşımı 1/4 140 0:25 - 0:40
10 electrolux
Pişirme tipi Fırın fonksiyonu Raf sevi-
yesi
Sıcaklık (°C) Süre (sa.:dk.)
Küçük kekler (bir tep-
side 20 adet)
1)
Üst+Alt Isıtma 3 170 0:20 - 0:30
1) Fırını önceden ısıtın
Pasta ve Graten Tablosu
Yemek Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık °C Saat : Dak
Fırında makarna Üst+Alt Isıtma 1 180-200 0:45-1:00
Lazanya Üst+Alt Isıtma 1 180-200 0:25-0:40
Sebze graten
1)
Konveksiyonlu ız-
gara
1 160-170 0:15-0:30
Eritilmiş peynirle kaplı
bagetler
1)
Konveksiyonlu ız-
gara
1 160-170 0:15-0:30
Kurabiyeler Üst+Alt Isıtma 1 180-200 0:40-0:60
Fırında balık Üst+Alt Isıtma 1 180-200 0:30-1:00
Sebze dolması Konveksiyonlu ız-
gara
1 160-170 0:30-1:00
1) fırını önceden ısıtın
Hazır yemekler
Pişirilecek
gıdalar
Fırın fonksiyonu Raf seviyesi Sıcaklık °C Süre
Dondurulmuş
pizza
Üst+Alt Isıtma 3 üretici talimatla-
rına bakın
üretici talimatla-
rına bakın
Cips
1)
Konveksiyonlu
ızgara
3 200-220 üretici talimatla-
rına bakın
Bagetler Üst+Alt Isıtma 3 üretici talimatla-
rına bakın
üretici talimatla-
rına bakın
Meyveli flan Üst+Alt Isıtma 3 üretici talimatla-
rına bakın
üretici talimatla-
rına bakın
1) Açıklama: Cipsleri pişirirken 2 veya 3 defa çevirin
Kızartma
Yiyecekleri kızartma
•Kızartma için ısıya dayanıklı fırın kabını
kullanınız (lütfen üretici talimatlarını okuyu-
nuz).
•Geniş et parçaları direkt olarak derin kı-
zartma tavalarında veya fırın rafı üzerinde-
ki derin kızartma tavalarında kızartılabilir.
(Eğer varsa)
•Yağsız et parçalarını kapaklı bir kızartma
kabında kızartınız. Bu, etin daha yumuşak
olmasını sağlayacaktır.
•Üzerlerinin çıtır çı
tır olması gereken tüm et
türlerinde kızartma kabını, kapağını kapat-
madan kullanabilirsiniz.
Tablodaki bilgiler sadece yol gösterme
amaçlıdır.
Kızartma tablosu ile ilgili bilgiler.
1 kg .'dan fazla et ve balık kızartınız.
Etin suyunun kurumasını veya kabın içeri-
sindeki yağların yanmasını önlemek için
kızartma kabının içerisine biraz sıvı ekleyi-
niz.
electrolux 11
Gerektiğinde, pişirme süresinin 1/2 -
2/3'ü dolduktan sonra kızartmayı çeviri-
niz.
Daha iyi sonuçlar elde etmek için, büyük
kızartma parçalarını ve tavukları sıvı pişir-
me sosları kullanarak pişirme süresince
birkaç kez yağlayınız.
•Atıl ısıyı kullanmak için, fırını pişirme süresi
sona ermeden yaklaşık 10 dakika önce
kapatınız.
Sığır eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Ağır ateşte pişirilen et 1 - 1,5 kg Üst/Alt Isitma 1 200 - 250 2:00 - 2:30
Biftek veya fileto Her 1 cm
kalınlık için
- Az pişmiş
1)
Her 1 cm
kalınlık için
Konveksiyon-
lu ızgara
1 190 - 200 0:05 - 0:06
- Orta pişmiş Her 1 cm
kalınlık için
Konveksiyon-
lu ızgara
1 180 - 190 0:06 - 0:08
- İyi pişmiş Her 1 cm
kalınlık için
Konveksiyon-
lu ızgara
1 170 - 180 0:08 - 0:10
1) Fırını önceden ısıtın.
Domuz eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Omuz, boyun, pirzola 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Külbastı, kaburga 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 170 - 180 1:00 - 1:30
Rulo köfte 750 g - 1 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 170 0:45 - 1:00
Domuz incik (önceden
pişirilmiş)
750 g - 1 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 150 - 170 1:30 - 2:00
Dana eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Dana rosto 1 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Dana incik 1,5 -2 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 2:00 - 2:30
Kuzu eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Kuzu budu, kuzu rosto 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 150 - 170 1:15 - 2:00
Kuzu pirzola 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:00 - 1:30
12 electrolux
Av eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Tavşan sırtı, tavşan budu
1)
1 kiloya ka-
dar
Üst/Alt Isitma 3 220 - 250 0:25 - 0:40
Geyik pirzola 1,5 - 2 kg Üst/Alt Isitma 1 210 - 220 1:15 - 1:45
Geyik budu 1,5 - 2 kg Üst/Alt Isitma 1 200 - 210 1:30 - 2:15
1) Fırını önceden ısıtın.
Kümes hayvanları
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Parça halinde kümes
hayvanı
Her biri 200
- 250g
Konveksiyon-
lu ızgara
1 200 - 220 0:35 - 0:50
Yarım tavuk Her biri 400
- 500 g
Konveksiyon-
lu ızgara
1 190 - 210 0:35 - 0:50
Tavuk, piliç 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 190 - 210 0:45 - 1:15
Ördek 1,5 - 2 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 180 - 200 1:15 - 1:45
Kaz 3,5 - 5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 2:30 - 3:30
Hindi 2,5 - 3,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:45 - 2:30
Hindi 4 - 6 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 140 - 160 2:30 - 4:00
Balık (buğulama)
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Bütün balık 1 - 1,5 kg Üst/Alt Isitma 1 210 - 220 0:45 - 1:15
Yemekölçer
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağını zı
anlamak için lütfen Günlük kullanım bö-
lümündeki fırın fonksiyonları listesine
bakın.
Sığır eti
Pişirilecek yiyecek °C cinsinden etin iç sıcaklığı
Antrikot veya biftek, az pişmiş 45 - 50
Antrikot veya biftek, orta pişmiş 60 - 65
Antrikot veya biftek, çok pişmiş 75 - 80
Domuz eti
Pişirilecek yiyecek °C cinsinden etin iç sıcaklığı
Domuz ön kol, jambon parçası, boyun 80 - 82
Domuz pirzola, sırt eti 75 - 80
electrolux 13
Pişirilecek yiyecek °C cinsinden etin iç sıcaklığı
Rulo köfte 75 - 80
Dana eti
Pişirilecek yiyecek °C cinsinden etin iç sıcaklığı
Dana rosto 75 - 80
Dana ayağı 85 - 90
Koyun / kuzu
Pişirilecek yiyecek °C cinsinden etin iç sıcaklığı
Koyun budu 80 - 85
Koyun sırtı 80 - 85
Kuzu rosto, kuzu budu 75 - 80
Av eti
Pişirilecek yiyecek °C cinsinden etin iç sıcaklığı
Tavşan sırtı 70 - 75
Tavşan budu 70 - 75
Bütün tavşan 70 - 75
Geyik sırtı 70 - 75
Geyik budu 70 - 75
Izgara
Izgara fonksiyonunu daima maksimum
sıcaklık ayarıyla kullanın.
Önemli Daima fırın kapağı kapalı olarak
ızgara yapın.
Izgara fonksiyonlarıyla boş fırını daima 5
dakika ön ısıtmaya tabi tutunuz.
Raf seviyesindeki rafı, ızgara tablo-
sunda önerildiği şekilde ayarlayınız.
•Yağın toplanması için kabı daima ilk
raf seviyesine ayarlayınız.
Sadece yassı et veya balıkları ızgara
yapınız.
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınız
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Izgara yapılacak gı-
dalar
Raf seviyesi Saat
1. taraf 2. taraf
Köfteler 4 8 - 10 dk. 6 - 8 dk.
Domuz fileto 4 10 - 12 dk. 6 - 10 dk.
Sosisler 4 8 - 10 dk. 6 - 8 dk.
Fileto biftekler, dana
biftekler
4 6 - 7 dk. 5 - 6 dk.
Sığır fileto, biftek (yak-
laşık 1 kg)
3 10 - 12 dk. 10 - 12 dk.
Kızartma
1)
3 4 - 6 dk. 3 - 5 dk.
Üst malzemeli kızartma 3 6 - 8 dk. -------
1) Ön ısıtma yapmayın.
Saklama
Sadece aynı ebattaki saklama kavanozla-
rını kullanınız.
Çevirmeli veya bayonet kilitli kavanoz ve
metal kutuları kullanmayınız.
En alttan birinci seviyedeki rafı kullanınız.
14 electrolux
•Pişirme tepsisini kullanınız. Maksimum altı
adet 1 litrelik kavanoz yerleştirebilirsiniz.
Kavanozları aynı seviyede doldurunuz ve
doğru biçimde kapatınız.
Kavanozları raf üzerine koyunuz ve birbir-
lerine temas etmediğinden emin olunuz.
•Fırında yeterli nemin oluşması için düz fırın
tepsisini yak. 1/2 litre su ile doldurunuz.
İlk kavanozlardaki sıvı yavaşça fokurda-
maya başladığında (1 litrelik kavanozlar
için yaklaşık 35-60 dakika sonra) fırını ka-
patınız veya sıcaklığı 100°C'ye düşürünüz
(bkz. tablo).
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınız
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Yumuşak meyveler
Konserve yapılacak gıdalar Sıcaklık, °C ola-
rak
Dakika cinsinden
kaynamaya kadar
geçen süre
Dakika cinsinden
100 °C’de pişir-
meye devam et-
me süresi
Çilek, böğürtlen, ahududu, olgun
bektaşi üzümü
160 - 170 35 - 45 ---
Ham bektaşi üzümü 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Sert çekirdekli meyveler
Konserve yapılacak gıdalar Sıcaklık, °C ola-
rak
Dakika cinsinden
kaynamaya kadar
geçen süre
Dakika cinsinden
100 °C’de pişir-
meye devam et-
me süresi
Armut, ayva, erik 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Sebzeler
Konserve yapılacak gıdalar Sıcaklık, °C olarak Dakika cinsinden
kaynamaya kadar
geçen süre
Dakika cinsinden
100 °C’de pişir-
meye devam et-
me süresi
Havuç
1)
160 - 170 50 -60 5 - 10
Salatalık 160 - 170 50 - 60 ---
Karışık turşu 160 - 170 50 - 60 15
Yer lahanası, bezelye, kuşkon-
maz
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1) Fırını kapadıktan sonra içinde bekletin.
Kurutma
•Fırın raflarını pişirme kağıdı ile kaplayınız.
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağını z
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Sebzeler
Kurutulacak gıdalar Sıcaklık, °C
olarak
Raf seviyesi Saat olarak süre (re-
ferans değer)
Seviye 1 Seviye 2
Fasulye 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Biber (dilim) 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Çorbalık sebze 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
electrolux 15
Kurutulacak gıdalar Sıcaklık, °C
olarak
Raf seviyesi Saat olarak süre (re-
ferans değer)
Seviye 1 Seviye 2
Mantar 50 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Baharat 40 - 50 3 1 / 4 2 - 3
Meyveler
Kurutulacak gıdalar Sıcaklık, °C
olarak
Raf seviyesi Saat olarak süre
(referans değer)
Seviye 1 Seviye 2
Erik 60 - 70 3 1 / 4 8 - 10
Kayısı 60 - 70 3 1 / 4 8 - 10
Elma dilimleri 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Armut 60 - 70 3 1 / 4 6 - 9
Buz çözme
Yemekleri paketinden çıkarınız ve bir ta-
bağın üzerinde tel ızgaraya yerleştiriniz.
Üzerini bir tabak veya kase ile kapatmayı-
nız. Bu, buz çözme süresinin oldukça faz-
la uzamasına neden olabilir.
•Fırın rafını en alttan birinci raf seviyesine
yerleştiriniz.
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınız
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Yemek Buz çözme süresi
(dk.)
Ek buz çözme süresi
(dk.)
ıklamalar
Tavuk, 1000 g 100-140 20-30 Tavuğu altı ters çevril-
miş şekilde büyük bir
tabağa yerleştirin. Sü-
renin yarısı dolduğunda
çevirin.
Et, 1000 g 100-140 20-30 Sürenin yarısı dol-
duğunda çevirin.
Et, 500 g 90-120 20-30 Sürenin yarısı dol-
duğunda çevirin.
Alabalık, 150g 25-35 10-15 -------
Çilek, 300g 30-40 10-20 -------
Tereyağı, 250g 30-40 10-15 -------
Krema, 2 x 200g 80-100 10-15 Kremanın bazı bölüm-
leri hafif donmuş kalsa
da kolayca çırpılır.
Kremalı pasta, 1400g 60 60 -------
Akrilamidler hakkında bilgi
Önemli Bilimsel kaynaklı son bilgilere göre,
yiyecek yüzeyinin kızartılması halinde
(özellikle nişasta içeren ürünlerde),
akrilamidler sağlık için tehlike
yaratabilmektedir. Bu nedenle, mümkün
olan en düşük sıcaklıklarda pişirmenizi ve
yiyeceğin yüzeyini çok fazla kızartmamanızı
tavsiye ederiz.
16 electrolux
BAKIM VE TEMİZLİK
Uyarı "Güvenlik bilgileri" bölümüne
bakın.
•Cihazın ön yüzeyini yumuşak bir bez ve
temizlik maddesi
Metal yüzeyleri temizlemek için klasik te-
mizlik maddesi kullanınız.
•Fırının iç kısmını her kullanımdan sonra te-
mizleyiniz. Böylece, kir yanmamış olacak
ve daha kolay temizlenecektir.
İnatçı kirleri özel fırın temizleme malzeme-
leri kullanarak temizleyiniz.
•Tüm fırın aksesuarlarını her kullanımdan
sonra ılık su ve temizlik maddesi ile temiz-
leyiniz.
•Eğer yapışmaz aksesuarlarınız varsa bun-
ları bulaşık makinesinde yıkamayınız ve
sert maddeler, keskin uçlu nesneler ile te-
mizlemeyiniz. Yapışmaz kaplamaya zarar
verebilirler!
Sürgülü Kafes
Sürgülü kafesin çıkarılması
1. Sürgülü kafesin ön kı
smını yan duvar-
dan uzağa çekin.
2. Arkadaki sürgülü kafesi yan duvardan
uzağa çekip çıkarın.
2
1
Sürgülü kafesin takılması
Sürgülü kafesi takmak için bu sırayı tersten
izleyin.
Sürgülü kafesin yuvarlatılmış kenarları
öne doğru bakmalıdır!
Fırın lambası
Uyarı Elektrik çarpma riski söz
konusudur!
Fırın lambasını değiştirmeden önce:
•Fırını kapatınız.
Sigorta kutusundaki sigortaları çıkarınız
veya şalteri kapatınız.
Fırın lambasının ampulünü ve cam ka-
pağı korumak için fırının tabanına bir
bez koyunuz.
Fırın aydınlatmasının değiştirilmesi
1. Lambanın cam kapağı fırın boşluğunun
arkasındadır.
Lambanın cam kapağını saat yönünün
tersine çevirerek çıkartın.
2. Cam kapağı temizleyin.
3. Fırın lambasını 300°C ısıya dayanıklı fırın
lambasıyla değiştirin.
Önemli Aynı lamba türünü kullanın.
4. Cam kapağı takın.
Fırın Tavanı
Fırın tavanını kolayca temizlemek için rezis-
tansı fırın tavanından aşağı indirebilirsiniz.
electrolux 17
Uyarı Rezistansı aşağı indirmeden
önce cihazı kapatın. Cihazın soğuk
olduğundan emin olun.
Yanma riski vardır!
Rezistansın aşağı indirilmesi
1. Raf destek raylarını çıkarın.
2. Rezistansı iki elinizde ön tarafından tu-
tun
3. Her iki yandaki desteklerden, yay baskı-
sına karşı kuvvet uygulayarak öne ve dı-
şarı çekin.
4. Rezistans aşağı iner.
Fırın tavanı temizliğe hazırdır.
Rezistansın takılması
1. Prosedürü tersine izleyerek rezistansı
takın.
Önemli Rezistansı, fırının iç duvarı
üzerindeki desteğin üzerine, iki yana doğru
şekilde takın.
2. Raf destek raylarını takın.
Fırın kapısı ve cam panelleri
Fırın kapısını temizlemek için çıkarın.
Dikkat Kapıyı cihazdan çıkarırken
dikkatli olun. Kapı ağırdır!
Fırın kapısının çıkarılması
1. Fırın kapısını tamamen açın.
2. İki kapı menteşesinin üstündeki bağlantı
kollarını (A) tamamen kaldırın.
A
A
3. Fırın kapısını ilk konuma kadar kapatın
(açı yaklaşık 45°).
45°
4. Fırın kapısını her iki tarafından ellerinizle
tutun ve fırından yukarı yönlü bir açıyla
ayırın.
Çizikleri önlemek için fırın kapısını dış
tarafı yumuşak ve düz bir yüzey üzerine
gelecek şekilde koyun.
5. Artık iç cam panelleri sökebilir ve temiz-
leyebilirsiniz.
Kapıyı takmak için prosedürü tersten
takip edin.
Dikkat Kırılabileceğinden, camla ilgili
işlemlerde dikkatli olun.
Fırın kapısı 2, 3 veya 4 cam panelden
oluşur (modele bağlıdır).
Dikkat Sert müdahaleler, özellikle ön
panelin etrafına yapılırsa, camın
kırılmasına neden olabilir.
18 electrolux
Kapı camlarının sökülmesi ve temizlenmesi
1. Kapının üst kenarında yer alan kapı ke-
narlığını (B) her iki yandan kavrayın ve
klips contasını serbest bırakmak için
içeriye doğru bastırın.
2
B
1
2. Kapı kenarlığını öne doğru çekerek çı-
karın.
3. Kapı cam panellerini üst kısımları ndan
birer birer tutun ve yukarıya doğru çe-
kerek kılavuzdan çıkarın.
4. Kapı cam panellerini temizleyin.
Panelleri takmak için prosedürü tersten
takip edin. İlk olarak küçük paneli, ar-
dından büyüğünü yerleştirin.
SERVİSİ ARAMADAN ÖNCE
Uyarı "Güvenlik bilgileri" bölümüne
bakın.
Sorun Olası sebep Çözüm
Fırın ısınmıyor. Fırın açılmamıştır. Fırını çalıştırın.
Fırın ısınmıyor. Saat ayarlanmamıştır. Saati ayarlayın.
Fırın ısınmıyor. Gerekli ayarlar yapılmamıştır. Ayarları kontrol edin.
Fırın ısınmıyor. Sigorta kutusundaki sigorta at-
mıştır.
Sigortayı kontrol edin. Sigorta-
nın birkaç defa atması duru-
munda, kalifiye bir elektrikçi
çağırın.
Fırın lambası çalışmıyor. Fırın lambası arızalıdır. Fırın lambasını değiştirin.
Saat göstergesinde F11 beliri-
yor.
Yemekölçer kısa devre yapmış-
tır veya yemekölçerin fişi prize
tam oturmamıştır.
Yemekölçerin fişini fırının yan
panelindeki prize girebildiği yere
kadar takın.
Soruna bir çözüm bulamadı ğınız takdirde,
satıcınıza veya yetkili servise başvurun.
Yetkili servis için gerekli bilgiler bilgi etiketin-
de bulunmaktadır. Bilgi etiketi cihazın pişir-
me bölümünün ön tarafındadır.
Bu verileri aşağıya yazmanızı öneriyoruz:
electrolux 19
Model (MOD.) .........................................
Ürün numarası (PNC) .........................................
Seri numarası (S.N.) .........................................
TEKNİK VERİLER
Gerilim 230 V
Frekans 50 Hz
ÇEVREYLE İLGİLİ BİLGİLER
Ürünün ya da ambalajının üzerindeki
simgesi, bu ürünün normal ev çöpü gibi
atılmayıp, elektrik ve elektronik cihazların
geri dönüşüm için verildiği özel toplama
noktalarından birine verilmesi gerektiğini
belirtir. Bu ürünün doğru şekilde imha
edilmesine katkıda bulunmakla hem çevreyi,
hem de çevrenizdekilerin sağlığını korumuş
olursunuz. Yanlış şekilde imha ise hem
çevreye hem sağlığa zararlıdır. Bu ürünün
geri dönüşümüne ilişkin daha ayrıntılı bilgileri
belediyenizden, çöp dairenizden veya ürünü
satın almış olduğunuz bayiden
edinebilirsiniz.
EEE Yönetmeliğine Uygundur.
Ambalaj malzemesi
Ambalaj malzemesi çevre dostu ve geri
dönüştürülebilir özelliktedir. Plastik par-
çalar PE, PS vb. uluslararası kısaltma-
larla tanı mlanmıştır. Ambalaj malzeme-
sini yerel atık yönetimi tesisinde bu
amaç için sunulan konteynerlere atın.
20 electrolux
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Electrolux EOB32000X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu