üzerini örtüp 45 dakika daha kabarmaya
bırakın ve sonra fırına verin.
• Cihazın içindeki süre: 35 dakika
Dana Ayağı
Malzemeler:
• 1 parça dana ayağı; 1,5 - 2 kg
• 4 dilim pişmiş jambon
• 2 çorba kaşığı yağ
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı tatlı biber
• 1/2 çay kaşığı fesleğen
• 1 küçük kutu ince dilimlenmiş mantar
• çorbalık sebzeler (havuç, pırasa,
kereviz, maydanoz)
• su
Yöntem:
Dana ayağının çevresine uzunlamasına 8
kesik atın. Pişmiş jambonu dört dilim
halinde kesin ve kesiklerin içine yerleştirin.
Yağı, tuzu, biberi ve fesleğeni karıştırın ve
dana ayağı üzerine serpin. Dana ayağını
bir pişirme kabına alın ve üzerine mantar
serpin. Dana ayağına çorbalık sebzeleri
ve suyu ekleyin; dip kısmının derinliği 10 -
15 mm olmalıdır.
• Cihazın içindeki süre: 160 dakika
Pirinç
Malzemeler:
• 200 gr uzun taneli pirinç
• 50 gr hint pirinci
• tuz ve karabiber
• 2 tatlı kaşığı sebze suyu
• 600 ml su
• 1 küçük kırmızı biber
• 2 çay kaşığı esmer şeker
• 2 çay kaşığı domates salçası
• 400 ml sığır eti suyu
Pişirme sonrası:
• 1 küçük kalıp süt mısır (150 gr)
• Süt mısırı süzün ve pişen pirince
ekleyin.
Yöntem:
Uzun taneli pirinci, hint pirincini, tuzu,
karabiberi, sebze suyunu ve suyu
pişirmeden önce bir kaba koyun. Biberi
küçük parçalar halinde doğrayıp pirince
ekleyin ve sonra pişirin.
• Cihazın içindeki süre: 40 dakika
Lazanya
Etli sos malzemeleri:
• 100 gr yağlı pastırma
• 1 soğan
• 1 havuç
• 100 gr kereviz
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 400 gr kıyma (kuzu ve sığır eti karışımı)
• 100 ml et suyu
• 1 küçük kutu doğranmış domates
(yaklaşık 400 gr)
• Mercanköşk, kekik, tuz ve karabiber
Beşamel sos malzemeleri:
• 75 gr tereyağı
• 50 gr un
• 600 ml süt
• Tuz, karabiber ve muskat
Diğer malzemeler:
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 250 gr yeşil lazanya yaprağı
• 50 gr rendelenmiş Parmesan peyniri
• 50 gr rendelenmiş yumuşak peynir
Yöntem:
Pastırmanın kenarlarını ve sert yerlerini
keskin bir bıçakla temizleyip küçük küpler
halinde doğrayın. Soğan ve havucu
soyun, kerevizi temizleyin, hepsini küp küp
doğrayın.
Yağı bir tencerede ısıtın, pastırmayı ve
sebzeleri karıştırarak sote edin.
Yavaş yavaş kıymayı ekleyin, karıştırarak
gevrek bir hal alıncaya kadar sotelemeye
devam edin ve ardından et suyunu koyun.
Et karışımına domates salçasını,
baharatları, tuz ve karabiberi ekleyin ve
kapağını kapatarak kısık ateşte 30 dakika
kadar pişirin.
Bu sırada Beşamel sosu hazırlayın:
Tereyağını bir tavada eritin, un ekleyip
altın rengi olana kadar pişirin, sürekli
karıştırın. Karıştırmayı hiç kesmeden
yavaş yavaş sütü ekleyin. Sosa tuz,
karabiber ve muskat ekleyin ve 10 dakika
kadar kapağı açık halde pişirin.
4 Progress