Electrolux EOB52100W Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
kullanma kılavuzu
Ankastre Fırın
EOB52100
Electrolux. Thinking of you.
şüncelerinizi www.electrolux.com.tr adresinden bizimle
daha fazla paylaşın
İçindekiler
Güvenlik bilgileri 2
Ürün tanımı 4
Günlük kullanım 5
Yararlı ipuçları ve bilgiler 8
Bakım ve temizlik 19
Servisi aramadan önce 21
Çevre ile ilgili bilgiler 21
Montaj 22
TÜRKIYE - Garanti Belgesi & Garanti
Şartları 23
www.electrolux.com 26
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
Güvenlik bilgileri
Kurulum ve kullanım öncesinde bu kılavuzu
dikkatlice okuyun:
•Kendi kişisel emniyetiniz ve mal güven-
liğiniz için
•Çevreye saygı için
•Cihazın doğru bir şekilde kullanılması için.
Bu kılavuzu, cihazı başka bir yere taşımanız
veya satmanız durumunda da daima cihazın
yanınızda bulundurun.
Üretici, yanlış bir kurulumun ve kullanımın ha-
sara neden olması durumunda sorumluluk
kabul etmez.
Çocukların ve tehlikeye açık kişilerin
güvenliği
Çocuklar dahil olmak üzere, fiziksel ve
mental kapasiteleri düşük veya cihazın kul-
lanımına yönelik deneyimi ve bilgisi olma-
yan kişilerin cihazı kullanmalarına izin ver-
meyin. Cihazın kullanımı için kendi emni-
yetlerinden sorumlu olan bir kişinin gözeti-
miyle veya talimatlarıyla yönlendirilmeleri
gerekir.
Tüm ambalaj malzemelerini çocuklardan
uzak tutun. Boğulma veya yaralanma riski
vardır.
•Fırın kapısııkken veya cihaz kullanım-
dayken çocukları ve küçük hayvanları ci-
hazdan uzak tutun. Yaralanma veya başka
türden kalıcı sakatlık riski vardır.
Cihaz, Açma Kilidi veya Tuş kilidi fonksiyo-
nuna sahipse, bunu kullanın. Bu fonksiyon
çocukları ve küçük hayvanları cihazın ka-
zara kullanımına karşı korur.
Genel emniyet
•Bu cihazın teknik özelliklerini değiştirmeyin.
Yaralanma ve cihaza zarar verme riski var-
dır.
•Cihazı çalışır durumdayken denetimsiz bı-
rakmayın.
Her kullanımdan sonra cihazı kapayın.
Montaj
Sadece yetkili bir elektrik teknisyeni cihazı
monte edebilir ve bağlayabilir. Yetkili bir
servis merkezini arayın. Bunun amacı ya-
p
ısal hasar veya kişisel yaralanma riskinin
ortadan kaldırılmasıdır.
•Cihazın nakliye nedeniyle zarar görme-
diğinden emin olun. Hasarlı bir cihazın
bağlantısını asla yapmayın. Gerekirse, te-
darikçiyi arayın.
İlk kullanım öncesinde, tüm ambalajları, eti-
ketleri ve tabakaları cihazdan çıkarın. Bilgi
etiketini çıkarmayın. Bu, garantiyi geçersiz
kılabilir.
•Cihazın kullanıldığı ülkede geçerli olan ka-
nunlara, tüzüklere, direktiflere ve standart-
lara (güvenlik düzenlemeleri, geri-dönü-
şüm düzenlemeleri, elektrik ve/veya gaz
kullanımı güvenlik kuralları, vb.) harfiyen
uyun!
•Montaj sırası nda cihazın elektrik fişinin priz-
den çekili olduğundan emin olun.
•Bu cihaz ağırdır. Taş
ırken dikkatli olun. Dai-
ma koruyucu eldiven kullanın. Cihazı asla
kulpundan tutarak çekmeyin.
Cihaz, kontak açıklığı minimum 3 mm olan
ve cihazın elektrik bağlantısını tüm kutup-
2 electrolux
lardan kesebilmenizi sağlayan bir elektrik
tesisatına sahip olmalıdır.
Uygun yalıtım aygıtlarına sahip olmanız ge-
rekmektedir: Hat koruyucu devre kesiciler,
sigortalar (yuvasından çıkarılan vidalı tip si-
gortalar), toprak kaçağı kesicileri ve kon-
taktörler.
•Cihazın güvenli yapıların altına ve yanına
kurulmasını sağlayın.
•Diğer cihazlar ve birimlerle arasında olması
gereken minimum mesafeleri muhafaza
edin.
Bu cihaz bir zemin üzerine yerleştirilemez.
•Ankastre fırınlar ve pişirme yüzeyleri özel
bağlantı sistemiyle donatılmıştır. Güvenlik
nedenleriyle sadece aynı üretici firmanın ci-
hazları kombine edilmelidir.
Elektrik bağlantısı
Cihaz topraklanmal
ıdır.
Bilgi etiketindeki elektriksel verilerin eviniz-
deki elektrik beslemesine uygun olduğun-
dan emin olun.
Voltaj ile ilgili bilgiler, bilgi etiketinde yazılı-
dır.
•Daima doğru takılmış topraklı priz kullanın.
Elektrikli cihazları prizlere bağlarken, kab-
loların sıcak cihaz kapısına temas etmele-
rine veya yakınından geçmelerine engel
olun.
•Priz çoğaltıcıları, ara bağlantıları ve uzatma
kabloları kullanmayın. Yangın riski vardır.
Elektrik kablosunu yenilemeyin veya değiş-
tirmeyin. Servis merkezini arayın.
•Cihazın arkasındaki elektrik fişini (varsa) ve
kablosunu ezmemeye veya zarar verme-
meye dikkat edin.
•Montaj sonrasında elektrik bağlantısının
erişilebilir olduğundan emin olun.
•Cihazın fişini prizden çıkarmak için elektrik
kablosunu çekmeyin. Fiş varsa her zaman
fişten tutarak çekin.
Kullanım
Bu cihaz, sadece ev içi kullanım içindir. Ci-
hazı ticari ve endüstriyel amaçlar için kul-
lanmayın.
•Cihazı sadece evde yemek pişirmek için
kullanın. Bunun amacı kişilerin yaralanma-
sını veya eşyaların zarar görmesini önle-
mektir.
•Cihazı bir çalışma tezgahı veya bir saklama
yüzeyi olarak kullanmayın.
•Cihazın içine, yakınına veya üstüne yanıcı
ya da yanıcı ürünlerle ıslanmış ürün veya
cisimleri ve/veya eriyebilen eşyaları (plastik
veya alüminyumdan yapılmış) koymayın.
Patlama veya yangın riski vardı
r.
•Cihazın iç kısmı kullanı m sırasında sıcak
hale gelir. Yanma riski söz konusudur. Ak-
sesuarları veya kapları yerleştirirken veya
çıkarırken eldiven kullanın.
Cihaz kullanımdayken kapısını açtığınızda
daima cihazdan uzakta durun. Sıcak buhar
çıkışı olabilir. Deri yanıkları riski söz konu-
sudur.
•Fırının emaye kaplamasının zarar görmesi-
ni veya renginin kaçmasını önlemek için:
–Cihaz tabanı üzerine hiçbir eşya koyma-
yın ve tabanı alüminyum folyo ile kapla-
mayın.
–Cihazın içine doğrudan sıcak su koyma-
yın.
–Pi
şirme işlemini tamamladıktan sonra
nemli tabakları ve yiyeceği cihaz içinde
tutmayın.
Emaye kaplamanın renginin kaçmasının ci-
hazın performansı üzerinde herhangi bir
olumsuz etkisi yoktur.
•Eğer suyla temas halindeyse cihazı kullan-
mayın. Cihazı ıslak ellerinizle çalıştırmayın.
•Açık fırın kapısına baskı uygulamayın.
Izgara bile yapsanız, cihaz kapısını daima
kapatın.
Bakım ve temizlik
•Bakımdan önce, cihazı kapayın ve cihazın
elektrik fişini prizden çekin.
•Bakım yapmadan önce, cihazın soğuk ol-
duğundan emin olun. Yanma riski söz ko-
nusudur. Cam panellerin kır
ılma riski vardır.
•Fırını her zaman temiz tutun. Üzerinde bi-
riken yağlar veya diğer yiyecek artıkları bir
yangına neden olabilir.
Düzenli temizlik, yüzey kaplamasının bo-
zulmasını önler.
•Kendi kişisel emniyetiniz ve mal güven-
liğiniz için, cihazı sadece su ve sabunla te-
mizleyin. Yanıcı ürünler veya korozyona ne-
den olabilecek ürünler kullanmayın.
•Cihazı buharlı temizleyicilerle, yüksek ba-
sınçlı temizleyicilerle, sivri cisimlerle, aşın-
dırıcı temizleme maddeleriyle, aşındırıcı
süngerler ve leke çıkarıcılarla temizlemeyin.
•Fırın spreyi kullanırsanız, üretici talimatları-
na uyun. Yağ filtresine (varsa), rezistanslara
electrolux 3
ve termostat sensörüne herhangi bir şey
sıkmayın.
•Cam fırın kapısını aşındırıcı temizlik mad-
deleri veya metal kazıyıcıyla temizlemeyin.
İç camın ısıya dayanıklı yüzeyi kırılabilir ve
parçalanabilir.
•Kapı cam panelleri zarar gördüğünde, za-
yıflayabilir ve kırılabilir. Bunları değiştirme-
niz gerekir. Servis merkezini arayın.
•Fırın kapısını cihazdan çıkarırken dikkatli
olun. Kapı ağırdır!
Katalitik emaye kaplamayı (varsa) temizle-
meyin.
F
ırın lambası
•Fırın lambasının değişimi öncesinde ciha-
zın fişini prizden çekin. Elektrik çarpma riski
söz konusudur!
Servis merkezi
Sadece yetkili bir teknisyen cihaz üzerinde
onarım veya çalışma yapabilir. Yetkili bir
servis merkezini arayın.
Sadece orijinal yedek parçalar kullanın.
Cihazın atılması
Yaralanma veya hasar riskini ortadan kal-
dırmak için:
–Cihazın fişini prizden çekin.
Elektrik kablosunu kesin ve atın.
–Kapı kilit dilini çıkarıp atın. Bu sayede ço-
cukların veya küçük hayvanların cihazın
içinde kapalı kalması önlenmiş olur.
Boğulma riski bulunmaktadır.
Ürün tanımı
Genel görünüm
12
13
7
8
10
11
1
2 63 4 5
9
1 Kontrol paneli
2 Fırın fonksiyonları kontrol düğmesi
3 Güç göstergesi
4 Gösterge
5 Sıcaklık göstergesi
6 Sıcaklık kontrol düğmesi
7 Isıtıcı eleman
8 Yemekölçer prizi
9 Fırın lambası
10 Fan
11 Alt ısıtma
12 Fırın raf rayları, çıkarılabilir
13 Raf konumları
Fırın aksesuarları
Fırın rafı (Izgara)
Pişirme kapları, kek kalıpları ve kızartmalar
içindir.
4 electrolux
Pişirme tepsisi
Kekler ve bisküviler içindir.
Yağ tepsisi
Fırında pişirim ve kızartma veya kap olarak
yağ biriktirmek içindir.
Yemekölçer
Etin ne kadar piştiğini ölçmek içindir.
Günlük kullanım
Uyarı "Güvenlik bilgileri" bölümüne
bakın.
İlk Temizleme
Cihazdan tüm parçaları çıkarın.
•Cihazı ilk kullanım öncesinde temizleyin.
Önemli "Bakım ve Temizlik" bölümüne
bakın.
Saatin ayarlanması
Fırın ancak saat ayarlandıktan sonra ça-
lışır.
Cihazı elektrik beslemesine bağladığınızda
veya bir elektrik kesintisi durumunda, Zaman
fonksiyonu göstergesi otomatik olarak yanıp
söner. Adım 2'ye geçin.
1.
Geçerli zamanı değiştirmek için, " + " ve "
- " tuşlarına, Zaman göstergesi yanıp sö-
nene kadar aynı anda basın.
2. Zamanı ayarlamak için " + " veya " - "
tuşlarını kullanın.
3. Yaklaşık 5 saniye sonra, lambanın yanıp
sönmesi durur ve ekranda ayarlanan saat
gösterilir.
Zamanlayıcı fonksiyonu devredeyken
geçerli zamanı değiştirmek mümkün
değildir.
Fırını kullanmak için hareketli düğmeye
basınız. Düğme dışarı çıkar.
Fırını Açma ve Kapama
1. Fırın fonksiyonları kontrol düğmesini bir fı-
rın fonksiyonuna çevirin.
2. Sıcaklık kontrol düğmesini bir sıcaklığa
ayarlayın.
Fırın çalıştığı sürece güç göstergesi yanar.
Fırın sıcaklığı artarken sıcaklık ışığı yanar.
3. Fırını kapamak için, fır
ın fonksiyonları kon-
trol düğmesini ve sıcaklık kontrol düğme-
sini Kapalı (Off) konumuna getirin.
Soğutma fanı
Cihazın yüzeyini soğuk tutmak için, soğutma
fanı otomatik olarak açılır. Cihazı kapatmanız
halinde, soğutma fanı cihaz soğuyana kadar
çalışmaya devam edecektir.
Fırın Fonksiyonları
Fırın fonksiyonu Kullanıldığı işlemler
Işık Fırının içini aydınlatmak için bu fonksiyonu kullanın.
Dairesel ısıtıcı ile ısı dolaşımı Aynı anda en fazla üç fırın rafında pişirmek içindir. Fırın sıcak-
lıklarını Geleneksel için kullanılanın altına (20-40°C) düşürün.
Ve gıdayı kurutmak içindir.
Pizza Ayarı Çok iyi kızarmış ve gevrek bir tabana sahip olması gereken
yemekleri tek rafta pişirmek içindir. Fırın sıcaklıklarını Gelenek-
sel için kullanılanın altına (20-40°C) düşürün.
Üst/Alt Isitma Tek bir fırın rafında pişirme ve kızartma yapmak içindir.
Alttan ısıtma Altı gevrek veya sert olması gereken kekleri pişirmek ve gıda-
ları konserve yapmak içindir.
Buz Çözdürme Donmuş yiyeceğin buzunu çözmek içindir.
Izgara Yassı yiyecekleri ızgaranın ortasında ızgara yapmak ve kızart-
mak içindir.
Dual ızgara Büyük miktardaki yassı yiyecekleri ızgara yapmak ve kızart-
mak içindir.
electrolux 5
Fırın fonksiyonu Kullanıldığı işlemler
Konveksiyonlu ızgara Büyük et parçalarını veya kümes hayvanlarını tek bir rafta kı-
zartmak içindir. Ayrıca graten ve kavurmak için de kullanılır.
Fırın aksesuarlarının takılması
Sürgülü şekilde takılan aksesuarları, iki taraf-
taki kenarları fırının arkasında kalacak ve
aşağı doğru bakacak şekilde yerleştiriniz.
Sürgülü tip aksesuarları, fırın raf seviyelerin-
den birisinin kılavuz çubuklarının arasına itiniz.
Derin kızartma kabı ve fırın rafı iki kenar-
lıdır. Bu kenarlar ve kılavuz çubukların
şekilleri, fırın aksesuarları için eğilmeyi
önleyici bir emniyet görevi görür.
Fırın rafını ve yağ tepsisini birlikte
yerleştirme
Fırın rafını derin kızartma kabının üzerine ko-
yunuz. Derin kızartma kabını, fırın raf seviye-
lerinden birisinin kılavuz çubuklarının arasına
itiniz.
Yemekölçer
Yemekölçer, etin iç sıcaklığını ölçer.
Ayarlanması gereken iki sıcaklık vardır:
•Fırın sıcaklığı : Bkz. Pişirme Tablosu
İç sıcaklık: Bkz. Yemekölçer Tablosu
Önemli Sadece birlikte verilen ya da orijinal
yedek parça olan yemekölçeri kullanın.
Uyarı Yemekölçer çok sıcaktır! Yanma
tehlikesi! Yemekölçerin ucunu ve fişini
çıkarırken dikkatli olun.
Yemekölçerin kullanılması:
1. Yemekölçerin fişini fırının yan panelindeki
prize takın. Yemekölçer göstergesi
yanıp söner.
2. Yemekölçerin ucunu etin orta kısmına gi-
rebildiği kadar batırın.
1
2
3. Ardından, " + " veya " - " tuşlarını kullana-
rak iç sıcaklığı ayarlayın. Sıcaklığı 30°C ile
99°C arasında ayarlayabilirsiniz.
Tabloda verilen değerlere bakın.
4. Fırın pişirme fonksiyonunu ve sıcaklığı
ayarlamak için kontrol düğmelerini kulla-
nın.
5. Et, iç sıcaklığa ulaştığında sesli bir uyarı
duyulur. Bunu durdurmak için herhangi
bir tuşa basın.
6. Fırını kapayın ve yemekölçeri çıkarın.
Pişirme seviyesinin tatmin edici olmaması ha-
linde, yukarıda açıklanan adımları tekrarlayın
ve daha yüksek bir iç sıcaklık seçin.
6 electrolux
Gösterge
1 2 3
56
4
1 Mekanik zaman ayarı göstergesi
2 Yemekölçer göstergesi
3 Zaman göstergesi
4 Zaman fonksiyonu göstergesi
5 Tuş " + "
6 Tuş " - "
Mekanik zaman ayarı fonksiyonu
Bu fonksiyonun fı rının çalı şması üzerinde
bir etkisi yoktur.
Zaman ayarı fonksiyonunun ayarlanması
1. + veya - tuşuna basın.
2. Zamanı + veya - tuşuyla ayarlayın (mak-
simum zaman 2 saat 30 dakikadır).
3. 5 saniye sonra saat geri sayıma başlar.
4. Süre dolduğunda sinyali durdurmak için
herhangi bir tuşa basın.
Saat fonksiyonlarının iptal edilmesi
1. İstenilen fonksiyon göstergesi yanıp sö-
nünceye kadar seçim tuşuna ard arda
basınız.
2.
" - " düğmesine basınız ve basılı tutunuz.
Birkaç saniye sonra, saat fonksiyonu dev-
re dışı kalır.
Mekanik kapı kilidi
Cihaz teslim edildiğinde, kapı kilidi devre dışı
durumdadır.
Kap
ı kilidini aktive etme ve devre dışı
bırakma
1. Klips contasını serbest bırakmak için kapı
kenarlığını (B) kapının üst kenarından her
iki yandan kavrayın ve içeriye doğru bas-
tırın. Ardından kapı kenarlığını yukarıya
doğru çekerek çıkarın.
B
2. Aktive etmek için, adım a. Devre dışı bı-
rakmak için, adım b.
a) Kapı kilidini aktive etme : Kolu çıkarın
(1), 4 mm sola kaydırın (2) ve yeniden
takın (3).
1
2
3
b)
Kapı kilidini devre dışı bırakma :
Kolu sökme: Kolu çıkarın (1).
1
Kapı kenarlığının (B) alt tarafından ke-
narlığı sökün (2) ve içeri doğru itin (3).
electrolux 7
2
3
3. Kapı kenarlığını (B) kenarlarından kavra-
yın, kapının iç kenarına konumlandırı n ve
kapı kenarlığını (B) kapının üst kenarına
takın.
B
Önemli Kapı kenarlığının (B) açık kısmında bir
kılavuz ray (C) bulunur. Bu ray, dış kapı paneli
ile kılavuz köşesi (D) arasına itilmelidir. Klips
contası (E) araya girmiş olmalıdır.
C
D
E
Fırın kapısını açmak için.
1. Kolu basılı tutun.
2. Kapıyıın.
Fırın kapısını kapatmak için
Kapıyı kola basmadan kapatın.
Kapı kilidini devre dışı bırakma
Kapı kilidini devre dışı bırakmak için, kol tekrar
sağa çekilmelidir. Yukarıda anlatılanları uygu-
layın.
Önemli Cihazın kapanması mekanik kapı
kilidini kaldırmaz.
Yararlı ipuçları ve bilgiler
Akrilamidlerle ilgili bilgiler
Önemli Bilimsel kaynaklı son bilgilere göre,
yiyecek yüzeyinin kızartılması halinde
(özellikle nişasta içeren ürünlerde),
akrilamidler sağlık için tehlike
yaratabilmektedir. Bu nedenle, mümkün
olduğunca düşük sıcaklıklarda pişirmeniz ve
yiyeceğin yüzeyini çok fazla kızartmamanız
tavsiye edilir.
8 electrolux
Kapının iç tarafı
Fırının iç kısmında şunlar bulunur:
Raf seviyelerinin numaraları
•Fırın fonksiyonları hakkında bilgi, önerilen
raf seviyeleri ve tipik yemekler için sıcaklık
ayarları
Tablolardaki sıcaklık ayarları ve pişirim
süreleri sadece yol gösterme amaçlıdır.
Bunlar tariflere, kullanılan malzemelerin
kalite ve miktarına göre değişiklik göste-
rir.
Pişirme
Genel talimatlar
•Yeni fırınınız daha önce kullandığınız fırın-
dan daha farklı pişirim veya kızartma yapa-
bilir. Genel ayarlarınızı (sıcaklık ayarı, pişir-
me süreleri) ve raf seviyelerini tablodaki
değerlere uyarlayınız.
Daha uzun süren pişirme süreleri için fırın,
atıl ısısından yararlanmak üzere pişirme sü-
resinin sona ermesinden 10 dakika önce
kapatılabilir.
Dondurulmuş yiyecek kullandığınızda,
fırındaki tepsiler pişirme sırasında ya-
mulabilir. Tepsiler tekrar soğuduğunda,
yamulma ortadan kalkacaktır.
Pişirme Tablosunun kullanımı
İlk önce fırını daha düşük sıcaklığa ayarla-
manızı öneririz.
•Eğer özel bir tarif için gerekli ayarları bula-
mazsanız, benzer bir tarife bakınız.
Birkaç seviyede kek pişirmekteyseniz, pi-
şirme süresi 10-15 dakika uzatılabilir.
•Farklı yükseklikteki kekler ve pastalar baş-
langıçta eşit biçimde kızarmayabilir. Bu gibi
durumlarda, sıcaklık ayarını değiştirmeyi-
niz. Piş
irme süresince farklılık eşitlenir.
Pişirme ile ilgili ipuçları
Pişirme sonuçları Muhtemel neden Çözüm
Kekin altı yeterince kı-
zarmıyor.
Yanlış raf düzeyi Keki daha alttaki bir fırın rafına koyun.
Kek çöküyor (ıslak kalı-
yor, topaklı, çizgili).
Fırın sıcaklığı çok yüksek. Daha düşük bir ayar seçin.
Kek çöküyor (ıslak kalı-
yor, topaklı, çizgili).
Pişirme süresi çok kısa. Pişirme süresini uzatın.
Pişirme sürelerini azaltmak için daha
yüksek sıcaklıkları seçmeyin.
Kek çöküyor (ıslak kalı-
yor, topaklı, çizgili).
Hamurda fazla sıvı var. Daha az sıvı kullanın. Özellikle mikser veya
mutfak robotu kullanırken karıştırma sürele-
rine bakın.
Kek çok kuru. Fırın sıcaklığı çok düşük. Fırını daha yüksek bir sıcaklığa ayarlayın.
Kek çok kuru. Pişirme süresi çok uzun. Pişirme süresini kısaltın.
Kek eşit derecede kı-
zarmıyor.
Fırın sıcaklığı çok yüksek ve
pişirme süresi çok kısa.
Daha düşük bir fırın sıcaklığını ve daha uzun
bir pişirme süresini seçin.
Kek eşit derecede kı-
zarmıyor.
Eşit olmayan karışım Karışımı pişirme tepsisine eşit şekilde
dağıtın.
Kek ayarlanan pişirme
süresinde pişmedi.
Sıcaklık çok düşük. Biraz daha yüksek bir fırın sıcaklığı ayarı kul-
lanın.
Tek fırın rafında pişirme - Kalıplarda pişirme
Pişirme tipi Fırın fonksiyonu Raf sevi-
yesi
Sıcaklık (°C) Süre (sa:dak)
Kalıpta kek veya brioc-
he
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
1 150 - 160 0:50 - 1:10
Madeira keki / Meyveli
kek
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
1 140 - 160 1:10 - 1:30
Pandispanya Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
1 140 0:25 - 0:40
electrolux 9
Pişirme tipi Fırın fonksiyonu Raf sevi-
yesi
Sıcaklık (°C) Süre (sa:dak)
Pandispanya Üst/Alt Isitma 1 160 0:25 - 0:40
Meyveli pasta tabanı -
kurabiye hamuru
1)
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
3 170-180 0:10 - 0:25
Meyveli pasta tabanı -
pandispanya karışımı
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
3 150 - 170 0:20 - 0:25
Elmalı pay Üst/Alt Isitma 1 170 - 190 0:50 - 1:00
Elmalı pay (2 kalıp, Ø 20
cm., verev yerleştiril-
miş)
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
1 160 1:10 - 1:30
Elmalı pay (2 kalıp, Ø 20
cm., verev yerleştiril-
miş)
Üst/Alt Isitma 1 180 1:10 - 1:30
Ekşi pastalar (örn. kiş) Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
1 160 - 180 0:30 - 1:10
Lor peynirli kek Üst/Alt Isitma 1 170 - 190 1:00 - 1:30
1) Fırına ön ısıtma uygulayınız.
Bir fırın rafında pişirme - Kekler / pastalar / ekmekler (pişirme tepsilerinde)
Pişirme tipi Fırın fonksiyonu Raf sevi-
yesi
Sıcaklık (°C) Süre (sa:dak)
Örgü ekmek / çörek Üst/Alt Isitma 3 170 - 190 0:30 - 0:40
Noel ekmeği
1)
Üst/Alt Isitma 3 160 - 180 0:40 - 1:00
Ekmek (çavdar ek-
meği)
Üst/Alt Isitma 1
- öncelikle
1)
230 0:25
- daha sonra 160 - 180 0:30 - 1:00
Profiterol / ekler
1)
Üst/Alt Isitma 3 160 - 170 0:15 - 0:30
Rulolar
1)
Üst/Alt Isitma 3 180 - 200 0:10 - 0:20
Üstü meyveli kek (kuru) Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
3 150 - 160 0:20 - 0:40
Tereyağlı bademli kek /
Şekerli kekler
1)
Üst/Alt Isitma 3 190 - 210 0:15 - 0:30
Meyveli pastalar (ma-
yalı hamurla / pandis-
panya karışımı ile yapı-
lan)
2)
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
3 150 0:35 - 0:50
Meyveli pastalar (ma-
yalı hamurla / pandis-
panya karışımı ile yapı-
lan)
2)
Üst/Alt Isitma 3 170 0:35 - 0:50
Kurabiye hamuru ile
hazırlanan meyveli
pastalar
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
3 160 - 170 0:40 - 1:20
10 electrolux
Pişirme tipi Fırın fonksiyonu Raf sevi-
yesi
Sıcaklık (°C) Süre (sa:dak)
Mayalı kekler, hafif üst
malzemeli (örn. tane-
cik, krema, karamel)
1)
Üst/Alt Isitma 3 160 - 180 0:40 - 1:20
Pizza (yoğun üst mal-
zemeli)
1)2)
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
1 180 - 200 0:30 - 1:00
Pizza (ince hamurlu)
1)
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
1 200 - 220 0:10 - 0:25
Mayasız ekmek Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
1 200 - 200 0:08 - 0:15
Tartlar (İsviçre usulü) Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
1 180 - 200 0:35 - 0:50
1) Fırına ön ısıtma uygulayınız.
2) Derin kızartma tabağı kullanınız.
Bir fırın rafında pişirme - Bisküviler
Pişirme tipi Fırın fonksiyonu Raf sevi-
yesi
Sıcaklık (°C) Süre (sa:dak)
Kurabiye hamurlu bis-
küviler
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
3 150 - 160 0:06 - 0:20
Viyana bisküvisi Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
3 140 0:20 - 0:30
Viyana bisküvisi
1)
Üst/Alt Isitma 3 160 0:20 - 0:30
Pandispanya karışımı
ile yapılan bisküviler
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
3 150 - 160 0:15 - 0:20
Yumurta akı ile hazırla-
nan hamurlar, kurabi-
yeler
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
3 80 - 100 2:00 - 2:30
Bademli kurabiyeler Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
3 100 - 120 0:30 - 0:60
Mayalı hamurla hazırla-
nan bisküviler
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
3 150 - 160 0:20 - 0:40
Puf böreği
1)
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
3 170 - 180 0:20 - 0:30
Küçük ekmekler
1)
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
3 160 0:20 - 0:35
Küçük ekmekler
1)
Üst/Alt Isitma 3 180 0:20 - 0:35
Küçük kekler (tepsi ba-
şına 20 adet)
1)
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
3 140 0:20 - 0:30
Küçük kekler (tepsi ba-
şına 20 adet)
1)
Üst/Alt Isitma 3 170 0:20 - 0:30
1) Fırına ön ısıtma uygulayınız.
Birden fazla fırın rafında pişirme - Kekler / pastalar / ekmekler (pişirme tepsilerinde)
Pişirme tipi
Dairesel ısıtıcı
ile ısı dolaşımı
2 Seviye
Dairesel ısıtıcı
ile ısı dolaşımı
3 Seviye
Sıcaklık (°C)
Süre (sa:dak)
Profiterol / ekler
1)
1 / 4 --- 160 - 180 0:35 - 0:60
electrolux 11
Pişirme tipi
Dairesel ısıtıcı
ile ısı dolaşımı
2 Seviye
Dairesel ısıtıcı
ile ısı dolaşımı
3 Seviye
Sıcaklık (°C)
Süre (sa:dak)
Kuru Streusel keki 1 / 3 --- 140 - 160 0:30 - 0:60
1) Fırına ön ısıtma uygulayınız.
Birden fazla fırın rafında pişirme - Bisküviler / küçük kekler / pastalar / küçük
ekmekler
Pişirme tipi
Dairesel ısıtıcı
ile ısı dolaşımı
2 Seviye
Dairesel ısıtıcı
ile ısı dolaşımı
3 Seviye
Sıcaklık (°C)
Süre (sa:dak)
Kurabiye hamurlu bis-
küviler
1 / 3 1 / 3 /5 150 - 160 0:15 - 0:35
Viyana bisküvisi 1 / 3 1 / 3 /5 140 0:20 - 0:60
Pandispanya karışımı
ile yapılan bisküviler
1 / 3 --- 160 - 170 0:25 - 0:40
Yumurta akı ile hazırla-
nan bisküviler, kurabi-
yeler
1 / 3 --- 80 - 100 2:10 - 2:50
Bademli kurabiyeler 1 / 3 --- 100 - 120 0:40 - 1:20
Mayalı hamurla hazırla-
nan bisküviler
1 / 3 --- 160 - 170 0:30 - 0:60
Puf böreği
1)
1 / 3 --- 170 - 180 0:30 - 0:50
Küçük ekmekler 1 /4 --- 160 0:30 - 0:45
Küçük kekler (tepsi ba-
şına 20 adet)
1)
1 /4 --- 140 0:25 - 0:40
1) Fırına ön ısıtma uygulayınız.
Pizza ayarlama tablası
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınız
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Pişirme tipi Raf seviyesi Sıcaklık °C Süre (Dakika)
Pizza (ince hamurlu)
1)
1 180 - 200 20 - 30
Pizza (yoğun üst malze-
meli)
1 180 - 200 20 - 30
Turta 1 180 - 200 45 - 60
Ispanaklı börek 1 160 - 180 45 - 60
Jambonlu ve peynirli kiş 1 170 - 190 40 - 50
Cheesecake (peynirli
kek), yuvarlak
1 140 - 160 60 - 90
Tepside Cheesecake
(peynirli kek)
1 140 - 160 50 - 60
Elmalı kek, üstü kaplan-
mış
1 150 - 170 50 - 70
Sebzeli turta 1 160 - 180 50 - 60
Mayasız ekmek
1)
1 250 - 270 10 - 20
Puf böreği
1)
1 160 - 180 40 - 50
12 electrolux
Pişirme tipi Raf seviyesi Sıcaklık °C Süre (Dakika)
Flammekuchen (Alsa-
ce'dan pizza benzeri bir
yiyecek)
1)
1 250 - 270 12 - 20
Piroggen (İtalyan pide-
sinin Rus versiyonu)
1)
1 180 - 200 15 - 25
1) Fırına ön ısıtma uygulayın.
Fırında pişirme ve gratinler için tablo
Yemek Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık °C Saat: Dk.
Fırında makarna Üst/Alt Isitma 1 180-200 0:45-1:00
Lazanya Üst/Alt Isitma 1 180-200 0:25-0:40
Sebze graten
1)
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
1 160-170 0:15-0:30
Eritilmiş peynirle kaplı
baget ekmekler
1)
Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
1 160-170 0:15-0:30
Kurabiyeler Üst/Alt Isitma 1 180-200 0:40-0:60
Fırında balık Üst/Alt Isitma 1 180-200 0:30-1:00
Sebze dolması Dairesel ısıtıcı ile ısı
dolaşımı
1 160-170 0:30-1:00
1) Fırını önceden ısıtın.
Hazır yemekler
Pişirilecek gı-
dalar
Fırın fonksiyonu Raf seviyesi Sıcaklık °C Saat
Dondurulmuş
pizza
Üst/Alt Isitma 3 Üretici talimatla-
rına bakın.
Üretici talimatla-
rına bakın.
Kızarmış pata-
tes
1)
Dairesel ısıtıcı ile
ısı dolaşımı
3 200-220 Üretici talimatla-
rına bakın.
Baget ekmek-
ler
Üst/Alt Isitma 3 Üretici talimatla-
rına bakın.
Üretici talimatla-
rına bakın.
Meyveli tartlar Üst/Alt Isitma 3 Üretici talimatla-
rına bakın.
Üretici talimatla-
rına bakın.
1) Açıklama: Patatesleri pişirirken 2 veya 3 kez çevirin.
Kızartma
Yiyecekleri kızartma
•Kızartma için ısıya dayanıklı fırın kabını kul-
lanınız (lütfen üretici talimatlarını okuyunuz).
•Geniş et parçaları direkt olarak derin kı-
zartma tavalarında veya fırın rafı üzerindeki
derin kızartma tavalarında kızartılabilir.
(Eğer varsa)
•Yağsız et parçalarını kapaklı bir kızartma
kabında kızartınız. Bu, etin daha yumuşak
olmasını sağlayacaktır.
•Üzerlerinin çıtır çı
tır olması gereken tüm et
türlerinde kızartma kabını, kapağını kapat-
madan kullanabilirsiniz.
Tablodaki bilgiler sadece yol gösterme
amaçlıdır.
Kızartma tablosu ile ilgili bilgiler.
1 kg .'dan fazla et ve balık kızartınız.
Etin suyunun kurumasını veya kabın içeri-
sindeki yağların yanmasını önlemek için kı-
zartma kabının içerisine biraz sıvı ekleyiniz.
electrolux 13
Gerektiğinde, pişirme süresinin 1/2 - 2/3'ü
dolduktan sonra kızartmayı çeviriniz.
Daha iyi sonuçlar elde etmek için, büyük
kızartma parçalarını ve tavukları sıvı pişirme
sosları kullanarak pişirme süresince birkaç
kez yağlayınız.
•Atıl ısıyı kullanmak için, fırını pişirme süresi
sona ermeden yaklaşık 10 dakika önce ka-
patınız.
Sığır eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Ağır ateşte pişirilen et 1 - 1,5 kg Üst/Alt Isitma 1 200 - 250 2:00 - 2:30
Biftek veya fileto Her 1 cm
kalınlık için
- Az pişmiş
1)
Her 1 cm ka-
lınlık için
Konveksiyon-
lu ızgara
1 190 - 200 0:05 - 0:06
- Orta pişmiş Her 1 cm ka-
lınlık için
Konveksiyon-
lu ızgara
1 180 - 190 0:06 - 0:08
- İyi pişmiş Her 1 cm ka-
lınlık için
Konveksiyon-
lu ızgara
1 170 - 180 0:08 - 0:10
1) Fırını önceden ısıtın.
Domuz eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık °C Süre
(sa:dk.)
Omuz, boyun, pirzola 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Külbastı, kaburga 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 170 - 180 1:00 - 1:30
Rulo köfte 750 g - 1 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 170 0:45 - 1:00
Domuz incik (önceden pi-
şirilmiş)
750 g - 1 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 150 - 170 1:30 - 2:00
Dana eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık °C Süre
(sa:dk.)
Dana rosto 1 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Dana incik 1,5 -2 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 2:00 - 2:30
Kuzu eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık °C Süre
(sa:dk.)
Kuzu budu, kuzu rosto 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 150 - 170 1:15 - 2:00
Kuzu pirzola 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:00 - 1:30
14 electrolux
Av eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık °C Süre
(sa:dk.)
Tavşan sırtı, tavşan budu
1)
1 kiloya ka-
dar
Üst/Alt Isitma 3 220 - 250 0:25 - 0:40
Geyik pirzola 1,5 - 2 kg Üst/Alt Isitma 1 210 - 220 1:15 - 1:45
Geyik budu 1,5 - 2 kg Üst/Alt Isitma 1 200 - 210 1:30 - 2:15
1) Fırını önceden ısıtın.
Kümes hayvanları
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Parça halinde kümes hay-
vanı
Her biri 200 -
250g
Konveksiyon-
lu ızgara
1 200 - 220 0:35 - 0:50
Yarım tavuk Her biri 400 -
500 g
Konveksiyon-
lu ızgara
1 190 - 210 0:35 - 0:50
Tavuk, pil 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 190 - 210 0:45 - 1:15
Ördek 1,5 - 2 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 180 - 200 1:15 - 1:45
Kaz 3,5 - 5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 2:30 - 3:30
Hindi 2,5 - 3,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:45 - 2:30
Hindi 4 - 6 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 140 - 160 2:30 - 4:00
Balık (buğulama)
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Bütün balık 1 - 1,5 kg Üst/Alt Isitma 1 210 - 220 0:45 - 1:15
Izgara
Izgara fonksiyonunu daima maksimum
sıcaklık ayarıyla kullanın.
Önemli Daima fırın kapağı kapalı olarak
ızgara yapın.
Izgara fonksiyonlarıyla boş fırını daima 5
dakika ön ısıtmaya tabi tutunuz.
Raf seviyesindeki rafı, ızgara tablosun-
da önerildiği şekilde ayarlayınız.
•Yağın toplanması için kabı daima ilk raf
seviyesine ayarlayınız.
Sadece yassı et veya balıkları ızgara
yapınız.
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınız
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Izgara yapılacak gı-
dalar
Raf seviyesi Saat
1. taraf 2. taraf
Köfteler 4 8 - 10 dk. 6 - 8 dk.
electrolux 15
Izgara yapılacak gı-
dalar
Raf seviyesi Saat
1. taraf 2. taraf
Domuz fileto 4 10 - 12 dk. 6 - 10 dk.
Sosisler 4 8 - 10 dk. 6 - 8 dk.
Fileto biftekler, dana bif-
tekler
4 6 - 7 dk. 5 - 6 dk.
Sığır fileto, biftek (yakla-
şık 1 kg)
3 10 - 12 dk. 10 - 12 dk.
Kızartma
1)
3 4 - 6 dk. 3 - 5 dk.
Üst malzemeli kızartma 3 6 - 8 dk. -------
1) Ön ısıtma yapmayın.
Saklama
Sadece aynı ebattaki saklama kavanozla-
rını kullanınız.
Çevirmeli veya bayonet kilitli kavanoz ve
metal kutuları kullanmayınız.
En alttan birinci seviyedeki rafı kullanınız.
•Pişirme tepsisini kullanınız. Maksimum altı
adet 1 litrelik kavanoz yerleştirebilirsiniz.
Kavanozları aynı seviyede doldurunuz ve
doğru biçimde kapatınız.
Kavanozları raf üzerine koyunuz ve birbir-
lerine temas etmediğinden emin olunuz.
•Fırında yeterli nemin oluşması için düz fırın
tepsisini yak. 1/2 litre su ile doldurunuz.
İlk kavanozlardaki sıvı yavaşça fokurdama-
ya başladığında (1 litrelik kavanozlar için
yaklaşık 35-60 dakika sonra) fırını kapatınız
veya sıcaklığı 100°C'ye düşürünüz (bkz.
tablo).
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınız
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Yumuşak meyveler
Konserve yapılacak gıdalar Sıcaklık, °C olarak Dakika cinsinden
kaynamaya kadar
geçen süre
Dakika cinsinden
100 °C’de pişirme-
ye devam etme
süresi
Çilek, böğürtlen, ahududu, olgun
bektaşi üzümü
160 - 170 35 - 45 ---
Ham bektaşi üzümü 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Sert çekirdekli meyveler
Konserve yapılacak gıdalar Sıcaklık, °C olarak Dakika cinsinden
kaynamaya kadar
geçen süre
Dakika cinsinden
100 °C’de pişirme-
ye devam etme
süresi
Armut, ayva, erik 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Sebzeler
Konserve yapılacak gıdalar Sıcaklık, °C olarak Dakika cinsinden
kaynamaya kadar
geçen süre
Dakika cinsinden
100 °C’de pişirme-
ye devam etme
süresi
Havuç
1)
160 - 170 50 -60 5 - 10
Salatalık 160 - 170 50 - 60 ---
Karışık turşu 160 - 170 50 - 60 15
16 electrolux
Konserve yapılacak gıdalar Sıcaklık, °C olarak Dakika cinsinden
kaynamaya kadar
geçen süre
Dakika cinsinden
100 °C’de pişirme-
ye devam etme
süresi
Yer lahanası, bezelye, kuşkon-
maz
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1) Fırını kapadıktan sonra içinde bekletin.
Kurutma
•Fırın raflarını pişirme kağıdı ile kaplayınız.
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınız
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Sebzeler
Kurutulacak gıdalar Sıcaklık, °C
olarak
Raf seviyesi Saat olarak süre (re-
ferans değer)
Seviye 1 Seviye 2
Fasulye 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Biber (dilim) 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Çorbalık sebze 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Mantar 50 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Baharat 40 - 50 3 1 / 4 2 - 3
Meyveler
Kurutulacak gıdalar Sıcaklık, °C
olarak
Raf seviyesi Saat olarak süre (re-
ferans değer)
Seviye 1 Seviye 2
Erik 60 - 70 3 1 / 4 8 - 10
Kayısı 60 - 70 3 1 / 4 8 - 10
Elma dilimleri 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Armut 60 - 70 3 1 / 4 6 - 9
Buz çözme
Yemekleri paketinden çıkarınız ve bir ta-
bağın üzerinde tel ızgaraya yerleştiriniz.
Üzerini bir tabak veya kase ile kapatmayı-
nız. Bu, buz çözme süresinin oldukça fazla
uzamasına neden olabilir.
•Fırın rafını en alttan birinci raf seviyesine
yerleştiriniz.
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınız
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Yemek Buz çözme süresi
(dk.)
Ek buz çözme süresi
(dk.)
ıklamalar
Tavuk, 1000 g 100-140 20-30 Tavuğu altı ters çevril-
miş şekilde büyük bir
tabağa yerleştirin. Süre-
nin yarısı dolduğunda
çevirin.
Et, 1000 g 100-140 20-30 Sürenin yarısı dol-
duğunda çevirin.
electrolux 17
Yemek Buz çözme süresi
(dk.)
Ek buz çözme süresi
(dk.)
ıklamalar
Et, 500 g 90-120 20-30 Sürenin yarısı dol-
duğunda çevirin.
Alabalık, 150g 25-35 10-15 -------
Çilek, 300g 30-40 10-20 -------
Tereyağı, 250g 30-40 10-15 -------
Krema, 2 x 200g 80-100 10-15 Kremanın bazı bölümle-
ri hafif donmuş kalsa da
kolayca çırpılır.
Kremalı pasta, 1400g 60 60 -------
Yemekölçer
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınızı
anlamak için lütfen Günlük kullanım bö-
lümündeki fırın fonksiyonları listesine ba-
kın.
Sığır eti
Pişirilecek yiyecek °C cinsinden etin iç sıcaklığı
Antrikot veya biftek, az pişmiş 45 - 50
Antrikot veya biftek, orta pişmiş 60 - 65
Antrikot veya biftek, çok pişmiş 75 - 80
Domuz eti
Pişirilecek yiyecek °C cinsinden etin iç sıcaklığı
Domuz ön kol, jambon parçası, boyun 80 - 82
Domuz pirzola, sırt eti 75 - 80
Rulo köfte 75 - 80
Dana eti
Pişirilecek yiyecek °C cinsinden etin iç sıcaklığı
Dana rosto 75 - 80
Dana ayağı 85 - 90
Koyun / kuzu
Pişirilecek yiyecek °C cinsinden etin iç sıcaklığı
Koyun budu 80 - 85
Koyun sırtı 80 - 85
Kuzu rosto, kuzu budu 75 - 80
Av eti
Pişirilecek yiyecek °C cinsinden etin iç sıcaklığı
Tavşan sırtı 70 - 75
Tavşan budu 70 - 75
Bütün tavşan 70 - 75
Geyik sırtı 70 - 75
Geyik budu 70 - 75
18 electrolux
Bakım ve temizlik
Uyarı "Güvenlik bilgileri" bölümüne
bakın.
•Cihazın ön yüzeyini yumuşak bir bez ve te-
mizlik maddesi
Metal yüzeyleri temizlemek için klasik te-
mizlik maddesi kullanınız.
•Fırının iç kısmını her kullanımdan sonra te-
mizleyiniz. Böylece, kir yanmamış olacak
ve daha kolay temizlenecektir.
İnatçı kirleri özel fırın temizleme malzeme-
leri kullanarak temizleyiniz.
•Tüm fırın aksesuarlarını her kullanımdan
sonra ılık su ve temizlik maddesi ile temiz-
leyiniz.
•Eğer yapışmaz aksesuarlarınız varsa bun-
ları bulaşık makinesinde yıkamayınız ve
sert maddeler, keskin uçlu nesneler ile te-
mizlemeyiniz. Yapışmaz kaplamaya zarar
verebilirler!
Fırın Tavanı
Fır
ın tavanını kolayca temizlemek için fırın ta-
vanındaki üst ısıtıcıyı aşağıya doğru katlaya-
bilirsiniz.
Üst ısıtıcının aşağıya doğru katlanması
1. Raf destek raylarını sökün.
2. Üst ısıtıcıyı iki elinizle önden tutun.
3. Yay baskısına karşı öne doğru her iki ta-
raftaki destek boyunca çekerek çıkarın.
4. Üst ısıtıcı aşağıya doğru katlanır.
Fırın tavanı temizlik için hazırdır.
Üst ısıtıcının yerine takılması
1. Üst ısıtıcıyı ters sırayla yerine takın.
Önemli Üst ısıtıcıyı fırını
n iç duvarı üstündeki
destek üzerinde kalan iki kenara, doğru
şekilde yerleştirin.
2. Raf destek raylarını oturtun.
Sürgülü Kafes
Sürgülü kafesin çıkarılması
1. Sürgülü kafesin ön kısmını yan duvardan
uzağa çekin.
2. Arkadaki sürgülü kafesi yan duvardan
uzağa çekip çıkarın.
2
1
Sürgülü kafesin takılması
Sürgülü kafesi takmak için bu sırayı tersten
izleyin.
Sürgülü kafesin yuvarlatılmış kenarları
öne doğru bakmalıdır!
Fırın lambası
Uyarı Elektrik çarpma riski söz
konusudur!
Fırın lambasını değiştirmeden önce:
•Fırını kapatınız.
Sigorta kutusundaki sigortaları çıkarınız ve-
ya şalteri kapatınız.
electrolux 19
Fırın lambasının ampulünü ve cam ka-
pağı korumak için fırının tabanına bir bez
koyunuz.
Fırın lambasının değiştirilmesi / cam kapağın
temizlenmesi
1. Cam kapağı saatin tersi yönünde çevire-
rek çıkarın.
2. Cam kapağı temizleyin.
3. Fırın lambasını 300°C ısıya dayanıklı uy-
gun bir lamba ile değiştirin.
4. Cam kapağı takın.
Fırın lambasının değiştirilmesi (cihazın sol
tarafında) Cam kapağın temizlenmesi
1. Sol raf destek ray
ını çıkarınız.
2. Bir yıldız tornavida kullanarak cam kapağı
çıkarınız.
3. Cam kapağı çıkarmak için ince ve kör bir
cisim (örn. bir çay kaşığı) kullanınız ve cam
kapağı çıkarıp temizleyiniz.
4. Gerektiği takdirde: Fırın lambasını değiş-
tiriniz.
Teknik veriler: 300 °C, ısıya dayanıklı.
5. Cam kapağı takınız.
6. Sol raf destek rayını takınız.
Fırın kapısı ve cam panelleri
Fırın kapısını temizlemek için çıkarın.
Dikkat Kapıyı cihazdan çıkarırken
dikkatli olun. Kapı ağırdır!
Fırın kapısının çıkarılması
1. Fırın kapısını tamamen açın.
2. İki kapı menteşesinin üstündeki bağlantı
kollarını (A) tamamen kaldırın.
A
A
3. Fırın kapısını ilk konuma kadar kapatın (açı
yaklaşık 45°).
45°
4. Fırın kapısını her iki tarafından ellerinizle
tutun ve fırından yukarı yönlü birıyla
ayırın.
Çizikleri önlemek için fırın kapısını dış ta-
rafı yumuşak ve düz bir yüzey üzerine
gelecek şekilde koyun.
5. Artık iç cam panelleri sökebilir ve temizle-
yebilirsiniz.
Kapıyı takmak için prosedürü tersten ta-
kip edin.
Dikkat Kırılabileceğinden, camla ilgili
işlemlerde dikkatli olun.
Fırın kapısı 2, 3 veya 4 cam panelden
oluşur (modele bağlıdır).
Dikkat Sert müdahaleler, özellikle ön
panelin etrafına yapılırsa, camın
kırılmasına neden olabilir.
Kapı camlarının sökülmesi ve temizlenmesi
1. Kapının üst kenarında yer alan kapı ke-
narlığını (B) her iki yandan kavrayın ve klips
contasını serbest bırakmak için içeriye
doğru bastırın.
20 electrolux
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Electrolux EOB52100W Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu