Electrolux EOB43100X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
kullanma kılavuzu
EOB43100
Electrolux. Thinking of you.
şüncelerinizi www.electrolux.com.tr adresinden bizimle
daha fazla paylaşın
İÇİNDEKİLER
Güvenlik bilgileri 2
Ürün tanımı 5
İlk Kullanımdan Önce 5
Günlük kullanım 6
Yararlı ipuçları ve bilgiler 9
Bakım ve temizlik 17
Servisi aramadan önce 20
Çevreyle ilgili bilgiler 20
Servis ve yedek parçalar 21
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
GÜVENLİK BİLGİLERİ
Kurulum ve kullanım öncesinde bu kılavuzu
dikkatlice okuyun:
•Kendi kişisel emniyetiniz ve mal güven-
liğiniz için
•Çevreye saygı için
•Cihazın doğru bir şekilde kullanılması için.
Bu kılavuzu, cihazı başka bir yere taşımanız
veya satmanız durumunda da daima cihazın
yanınızda bulundurun.
Üretici, yanlış bir kurulumun ve kullanımın
hasara neden olması durumunda sorumlu-
luk kabul etmez.
Çocukların ve tehlikeye açık kişilerin
güvenliği
Bu cihaz, güvenli şekilde kullanımı ve olu-
şabilecek tehlikeler hakkında talimat, gö-
zetim veya bilgi verilmesi halinde 8 yaş ve
üzeri çocuklar ve fiziksel, duyumsal veya
zihinsel kapasitesi düşük veya bilgi ve de-
neyimi olmayan kişiler tarafından kullanıla-
bilir. Bu cihaz, çocukların oynayabileceği
bir oyuncak değildir.
Tüm ambalaj malzemelerini çocuklardan
uzak tutun. Boğulma veya yaralanma riski
vardır.
UYARI: Kapısııkken veya cihaz çalışır-
ken, sıcak olabileceğinden, çocukları ve
hayvanları cihazdan uzak tutun. Yaralan-
ma veya kalıcı olarak sakat kalma riski
vardır.
Cihazda Çocuk Kilidi veya Tuş Kilidi fonk-
siyonu varsa, kullanın. Bu fonksiyon ço-
cukların ve hayvanların yanlışlıkla cihazı
çalıştırmasını önler.
Genel emniyet
•Bu cihazın teknik özelliklerini değiştirme-
yin. Yaralanma ve cihaza zarar verme riski
vardır.
•Cihazı çalışır durumdayken denetimsiz bı-
rakmayın.
Her kullanımdan sonra cihazı kapayın.
Montaj
•Cihazın montaj ve bağlantıları sadece yet-
kili bir elektrik teknisyeni tarafından yapıla-
bilir. Bir yetkili servis merkezini arayın. Bu-
nun amacı yapısal hasar veya kişisel yara-
lanma riskinin ortadan kaldırılmasıdır.
•Cihazın nakliye nedeniyle zarar görme-
diğinden emin olun. Asla hasarlı bir ciha-
zın bağlantı sını yapmayın. Gerekirse, te-
darikçiyi arayın.
Kullanmaya başlamadan önce, tüm am-
balajları, etiketleri ve tabakaları cihazdan
çıkarın. Bilgi etiketini çıkartmayın. Garanti-
nin geçersiz olmasına neden olabilir.
•Montaj sırasında cihazın güç kaynağı
bağlantısının kesilmiş olduğundan emin
olun.
•Cihaz
ı taşırken dikkatli olun. Bu cihaz
ağırdır. Her zaman güvenlik eldivenleri
kullanın. Cihazı kulpundan tutarak kaldır-
mayın.
Elektrik tesisatı tüm kutuplardan cihazın
ana şebeke bağlantısını kesebilmenize
olanak sağlayan bir yalıtım cihazına sahip
olmalıdır. Yalıtım cihazının kontak açık-
lığının genişliği en az 3 mm olmalıdır.
Uygun yalıtım cihazlarına sahip olmanız
gerekir: hat koruyucu devre kesiciler, si-
gortalar (yuvasından çıkarılan vidalı tip si-
2 electrolux
gortalar), toprak kaçağı kesicileri ve kon-
taktörler.
Montaj öncesinde mutfak kabinindeki bo-
yutların uygun olduğundan emin olun.
•Cihazın güvenli yapıların altına ve yanına
kurulmasını sağlayın.
•Diğer cihazlar ve mutfak üniteleriyle ara-
sında olması gereken minimum mesafele-
ri koruyun.
Cihaz bir zemin üzerine yerleştirilemez.
•Ankastre fırınlar ve pişirme yüzeyleri, özel
bağlantı sistemleri ile donatılmıştır. Ciha-
zın hasar görmesini önlemek için sadece
aynı üreticiye ait cihazlar kullanın.
Elektrik bağlantısı
Cihaz topraklanmalıdır.
Bilgi etiketindeki elektriksel verilerin eviniz-
deki elektrik beslemesine uygun olduğun-
dan emin olun.
Gerilim bilgileri bilgi etiketinde bulunmak-
tadır.
•Her zaman doğru monte edilmiş, darbele-
re dayanıklı bir priz kullan
ın.
•Priz çoğaltıcıları, ara bağlantıları ve uzat-
ma kabloları kullanmayın. Yangın riski var-
dır.
Elektrik kablosunu yenilemeyin veya
değiştirmeyin. Servis merkezini arayın.
•Cihazın arkasındaki elektrik fişini (varsa)
ve kablosunu ezmemeye veya zarar ver-
memeye dikkat edin.
•Cihazın fişini prizden çıkarmak için elektrik
kablosunu çekmeyin. Varsa, mutlaka fiş-
ten tutarak çekin.
Kullanım amacı
Bu cihaz, sadece ev içi kullanım içindir.
Cihazı ticari veya endüstriyel amaçlarla
kullanmayın.
•Cihazı sadece evde yemek pişirmek için
kullanın. Bu, kişilerin yaralanmasını veya
ürünlerin zarar görmesini önlemek içindir.
•Cihazı bir çalışma tezgahı veya bir eşya
koyma masası gibi kullanmayın.
Cihaz kullanı
mdayken iç kısmı ısınır. Yan-
ma riski vardır. Cihazın ısıtıcı elemanlarına
dokunmayın. Aksesuar veya tencere-tava
koyarken ya da çıkarırken eldiven kulla-
nın.
•Fırının emaye yüzeyinin zarar görmemesi
için, aksesuarları çıkarırken veya takarken
dikkatli olun.
•Cihazın kapağını çalışırken açtığınızda ci-
hazdan daima uzak durun. Sıcak buhar
çıkabilir. Cilt yanıklarına yol açabilir.
•Emaye kısmın hasar görmesini veya ren-
ginin solmasını önlemek için:
cihaz zeminine doğrudan hiçbir nesne
koymayın ve alüminyum folyoyla kapla-
mayın;
cihaza doğ
rudan sıcak su koymayın;
yemek pişirmeyi bitirdikten sonra ıslak
tabak ve yiyecekleri cihaza koymayın.
Emaye renginin solması, cihazın çalışması
üzerinde herhangi bir etkiye sahip olma-
dığından garanti yasası bağlamında bir
kusur değildir.
•Açık kapağa baskı uygulamayın.
Yemek pişirirken ve hatta ızgara yaparken
bile fırının kapağını kapalı tutun.
Bakım ve temizlik
•Bakım yapmadan önce, cihazı kapayın ve
prizden çekin.
•Bakım yapmadan önce, cihazın soğuk ol-
duğundan emin olun. Yanma riski söz ko-
nusudur. Cam panellerin kırılma riski var-
dır.
•Cihazı her zaman temiz tutun. Cihazın
üzerinde biriken ya
ğlar veya diğer yiyecek
artıkları yangına neden olabilir.
Düzenli temizlik, yüzey kaplamasının bo-
zulmasını önler.
•Meyve sularının kalıcı lekeler bırakmasını
önlemek için, ıslak kek yaparken derin pi-
şirme tepsisi kullanın.
•Kişisel güvenliğiniz ve eşyalarınızın güven-
liği için cihazı sadece su ve sabunla te-
mizleyin. Yanıcı ürünler veya korozyona
neden olabilen ürünler kullanmayın.
•Cihazı buharlı temizleyiciler, yüksek ba-
sınçlı temizleyiciler, keskin nesneler, aşın-
dırıcı temizlik malzemeleri, aşındırıcı sün-
gerler ve leke çıkarı
cılar kullanarak temiz-
lemeyin.
•Bir fırın spreyi kullanıyorsanız, üreticinin
talimatlarını izleyin.
•Cam kapağı aşındırıcı temizlik malzemele-
ri veya metal kazıyıcı kullanarak temizle-
meyin. İç camın ısıya dayanıklı yüzeyi kırı-
labilir ve dağılabilir.
•Kapağın cam panelleri hasar görürse za-
yıflayabilir ve kırılabilir. Bunların değiştiril-
mesi gerekir. Servis merkezini arayın.
electrolux 3
•Kapağı cihazdan çıkarırken dikkatli olun.
Kapak ağırdır!
Varsa katalitik emaye kısmı temizlemeyin.
Yangın riski
•Kapağı dikkatlice açın. Alkollu malzemeler
kullanılması, alkol ve havanın karışmasına
neden olabilir. Yangın riski vardır.
•Kapağı açarken cihazın yakınında kıvılcım
veya çıplak alev olmamasına dikkat edin.
•Cihazın içine, üzerine veya yakınına yanıcı
ürünler veya yanıcı ürünlerle ıslanmış eş-
yalar ve/veya eriyebilecek nesneler (ör-
neğin plastik film, plastik, alüminyum)
koymayın.
Fırın lambası
Bu cihazda kullan
ılan elektrik ampulleri
sadece ev cihazlarında kullanılan özel am-
pullerdir. Ev içindeki bir odanın bütünüyle
veya kısmen aydınlatılması için kullanıla-
maz.
Ampulün değiştirilmesi gerekirse sadece
ev cihazlarına yönelik olarak özel tasarlan-
mış aynı güçte bir ampul kullanın.
•Fırın lambasını değiştirmeden önce cihazı
prizden çekin. Elektrik çarpma riski söz
konusudur.
Servis merkezi
Sadece yetkili bir teknisyen cihaz üzerin-
de onarım veya çalışma yapabilir. Yetkili
bir servis merkezini arayın.
Sadece orijinal yedek parçalar kullanın.
Cihazın atılması
Yaralanma veya hasar riskini ortadan kal-
dırmak için:
–Cihazın fişini prizden çekin.
Elektrik kablosunu kesin ve atın.
–Kapı kilit dilini çıkarıp atın. Bu sayede
çocukların veya küçük hayvanların ci-
hazı
n içinde kapalı kalması önlenmiş
olur. Boğulma riski bulunmaktadır.
Üretici / İhracatçı :
ELECTROLUX HOME PRODUCTS
CORPORATION NV.
RAKETSTRAAT 40 / RUE DE LA FUSEE 40
B-1130 BRUSSEL / BRUXELLES
BELGIUM
TEL: +32 2 716 26 00
FAX: +32 2 716 26 01
www.electrolux.com
Kullanım Ömrü Bilgisi :
Kullanım ömrü küçük ev aletlerinde 7 yıl,
diğer beyaz eşya ürünlerinde ise 10 yıldır.
Kullanım ömrü, üretici ve/veya ithalatçı
firmanın cihazınızla ilgili yedek parça temini
ve bakım süresini ifade eder.
4 electrolux
ÜRÜN TANIMI
Genel görünüm
11
12
7
8
9
10
1
2 63 4 5
1 Kontrol paneli
2 Güç göstergesi
3 Fırın fonksiyonları kontrol düğmesi
4 Gösterge
5 Sıcaklık kontrol düğmesi
6 Sıcaklık ışığı
7 Rezistans
8 Fırın lambası
9 Fan
10 Alt ısıtma
11 Fırının çıkarılabilir raf rayları
12 Raf pozisyonları
Fırın aksesuarları
Fırın rafı (Izgara)
Pişirme kapları, kek kalıpları ve kızartma-
lar içindir.
Pişirme tepsisi
Kekler ve bisküviler içindir.
Yağ tepsisi
Fırında pişirim ve kızartma veya kap ola-
rak yağ biriktirmek içindir.
İLK KULLANIMDAN ÖNCE
İlk temizlik
•Tüm parçaları cihazdan çıkarınız.
•Cihazı ilk kez kullanmadan önce temizle-
yiniz.
Dikkat Aşındırıcı temizlik ürünleri
kullanmayınız! Bu yüzeye zarar verebilir.
"Bakım ve Temizlik" bölümüne
başvurunuz.
Saatin ayarlanması
Fırın ancak saat ayarı yapıldıktan sonra
çalışacaktır.
electrolux 5
Cihazı elektrik beslemesine bağladığınızda
veya bir elektrik kesintisi durumunda, Za-
man fonksiyonu göstergesi otomatik olarak
yanıp söner.
Geçerli saati ayarlamak için " + " veya " - "
tuşunu kullanınız.
Yaklaşık 5 saniye sonra, lambanın yanıp
sönmesi durur ve ayarlanan saat gösterge-
de görüntülenir.
Saat ayarını değiştirmek için, aynı anda
bir otomatik fonksiyon (Süre
veya
Pişirme sonu
) ayarlamamalısınız.
GÜNLÜK KULLANIM
Fırını kullanmak için hareketli düğmeye
basınız. Düğme dışarı çıkar.
Fırının Açılması ve Kapatılması
1. Fırın fonksiyonları kontrol düğmesini bir
fırın fonksiyonuna getiriniz.
2. Sıcaklık kontrol düğmesini seçtiğiniz sı-
caklık ayarına getiriniz.
Fırın çalışmakta iken çalışma kontrol
lambası yanar.
Fırın sıcaklığı artarken sıcaklık gösterge-
si yanar.
3. Fırı
nı kapatmak için, fırın fonksiyon kon-
trol düğmesi ve sıcaklık kontrol düğme-
sini Kapalı pozisyona getiriniz.
Soğutma fanı
Cihazın yüzeyini soğuk tutmak için, soğut-
ma fanı otomatik olarak açılır. Cihazı kapat-
manız halinde, soğutma fanı cihaz soğuya-
na kadar çalışmaya devam edecektir.
Fırın Fonksiyonları
Fırın fonksiyonu Kullanıldığı işlemler
Hafif Fırının içini aydınlatmak için bu fonksiyonu kullanın.
Isı dolaşımı Aynı anda maksimum iki fırın seviyesinde pişirme yapmak için.
Fırın sıcaklıklarını Üst+Alt Isıtma için kullanılanın aşağısına
(20-40°C) ayarlayın. Yiyecekleri kurutmak için.
Üst+Alt Isıtma Tek bir fırın rafında pişirme ve kızartma yapmak içindir.
Alt ısıtma Altı gevrek veya sert olması gereken kekleri pişirmek ve yiye-
cekleri konserve yapmak içindir.
Buz Çözdürme Donmuş yiyeceğin buzunu çözmek içindir.
Izgara Yassı yiyecekleri ızgaranın ortasında kızartmak ve tost yapmak
içindir.
Dual ızgara Büyük miktardaki yassı yiyecekleri ızgara yapmak ve kızartmak
içindir.
Konveksiyonlu ızgara Büyük et parçalarını veya kümes hayvanlarını tek bir rafta kı-
zartmak içindir. Ayrıca graten yapmak amacıyla da kullanılır.
6 electrolux
Elektronik programlayıcı
1 32 4
567
1 Süre ve Bitiş zamanı göstergesi
2 Zaman göstergesi
3 Zamanlayıcı aktif göstergesi
4 Mekanik zaman ayarı göstergesi
5 "+" Tuşu
6 Seçme tuşu
7 "-" Tuşu
Fırın aksesuarlarının takılması
Sürgülü şekilde takılan aksesuarları, iki taraf-
taki kenarları fırının arkasında kalacak ve
aşağı doğru bakacak şekilde yerleştiriniz.
Sürgülü tip aksesuarları, fırın raf seviyelerin-
den birisinin kılavuz çubuklarının arasına iti-
niz.
Derin kı zartma kabı ve fırın rafı iki kenar-
lıdır. Bu kenarlar ve kılavuz çubukların
şekilleri, fırın aksesuarları için eğilmeyi
önleyici bir emniyet görevi görür.
Fırın rafını ve yağ tepsisini birlikte
yerleştirme
Fırın rafını derin kızartma kabının üzerine ko-
yunuz. Derin kızartma kabını, fırın raf seviye-
lerinden birisinin kılavuz çubuklarının arasına
itiniz.
electrolux 7
Saat fonksiyonlarının ayarlanması
1. İstenilen fonksiyon göstergesi yanıp sö-
nünceye kadar seçim tuşuna ard arda
basınız.
2.
Zamanlayıcıyı (
), Süreyi ( ) veya
Pişirme sonunu (
) ayarlamak için, "
+" veya " -" tuşunu kullanınız.
İlgili fonksiyon göstergesi yanar.
Süre sonra erdiğinde, fonksiyon göster-
gesi yanıp söner ve 2 dakika boyunca
sesli bir sinyal sesi duyulur.
Süre ( ) ve Pişirme sonu ( ) fonk-
siyonları kullanıldığında, fırın otomatik
olarak kapanır.
3. Uyarı sesini kapatmak için herhangi bir
tuşa basınız.
Saat fonksiyonu Kullanıldığı işlemler
Saat Saati gösterir. Ayarlamak için, saati değiştirin veya kontrol edin.
Zaman ayarı Bir geri sayım süresini ayarlamak içindir.
Süre sona erdiğinde, bir uyarı sesi işitilir.
Bu fonksiyonun fırının çalışması üzerinde herhangi bir etkisi
yoktur.
Süre Fırının ne kadar süre kullanımda kalacağını ayarlamak içindir.
Bitiş Bir fırın fonksiyonu için kapanma zamanını ayarlamak içindir.
Fırın açılacaksa ve daha sonraki bir za-
manda otomatik olarak kapanacaksa,
Süre
ve Program sonu aynı anda
kullanılabilir. Bu durumda öncelikle Sü-
reyi
ve ardından Program Sonunu
ayarlayınız.
Saat fonksiyonlarının iptal edilmesi
1. İstenilen fonksiyon göstergesi yanıp sö-
nünceye kadar seçim tuşuna ard arda
basınız.
2. " - " düğmesine basınız ve basılı tutu-
nuz.
Birkaç saniye sonra, saat fonksiyonu
devre dışı kalır.
Kapak kilidi
Cihaz fabrikadan ilk çıktığında, kapak kilidi
devre dışıdır.
Kapak kilidinin aktive edilmesi: Kapak
kilidini, yerine kilitleninceye kadar ileri doğru
çekiniz.
Kapak kilidinin devre dışı bırakılması:
Kapak kilidini tekrar panele doğru itiniz.
8 electrolux
Cihazın kapağının açılması:
1.
Kapak kilidine basıp, basılı halde tutu-
nuz.
2. Kapağıınız.
Cihazın kapağını kapatırken, kapak kilidine
basmayınız!
Önemli Cihazın kapatılması, mekanik kapak
kilidini devre dışı bırakmaz.
YARARLI İPUÇLARI VE BİLGİLER
Pişirme
Genel talimatlar
•Yeni fırınınız daha önce kullandığınız fı rın-
dan daha farklı pişirim veya kızartma ya-
pabilir. Genel ayarlarınızı (sıcaklık ayarı, pi-
şirme süreleri) ve raf seviyelerini tablodaki
değerlere uyarlayınız.
Daha uzun süren pişirme süreleri için fırın,
atıl ısısından yararlanmak üzere pişirme
süresinin sona ermesinden 10 dakika ön-
ce kapatılabilir.
Dondurulmuş yiyecek kullandığınızda,
fırındaki tepsiler pişirme sırasında ya-
mulabilir. Tepsiler tekrar soğuduğunda,
yamulma ortadan kalkacaktı
r.
Pişirme Tablosunun kullanımı
İlk önce fırını daha düşük sıcaklığa ayarla-
manızı öneririz.
•Eğer özel bir tarif için gerekli ayarları bula-
mazsanız, benzer bir tarife bakınız.
Birkaç seviyede kek pişirmekteyseniz, pi-
şirme süresi 10-15 dakika uzatılabilir.
•Farklı yükseklikteki kekler ve pastalar baş-
langıçta eşit biçimde kızarmayabilir. Bu
gibi durumlarda, sıcaklık ayarını değiştir-
meyiniz. Pişirme süresince farklılık eşitle-
nir.
Sığır eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Ağır ateşte pişirilen et 1 - 1,5 kg Üst/Alt Isitma 1 200 - 250 2:00 - 2:30
Biftek veya fileto Her 1 cm
kalınlık için
- Az pişmiş
1)
Her 1 cm
kalınlık için
Konveksiyon-
lu ızgara
1 190 - 200 0:05 - 0:06
- Orta pişmiş Her 1 cm
kalınlık için
Konveksiyon-
lu ızgara
1 180 - 190 0:06 - 0:08
- İyi pişmiş Her 1 cm
kalınlık için
Konveksiyon-
lu ızgara
1 170 - 180 0:08 - 0:10
1) Fırını önceden ısıtın.
electrolux 9
Domuz eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Omuz, boyun, pirzola 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Külbastı, kaburga 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 170 - 180 1:00 - 1:30
Rulo köfte 750 g - 1 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 170 0:45 - 1:00
Domuz incik (önceden
pişirilmiş)
750 g - 1 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 150 - 170 1:30 - 2:00
Dana eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Dana rosto 1 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Dana incik 1,5 -2 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 2:00 - 2:30
Kuzu eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Kuzu budu, kuzu rosto 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 150 - 170 1:15 - 2:00
Kuzu pirzola 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:00 - 1:30
Av eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Tavşan sırtı, tavşan budu
1)
1 kiloya ka-
dar
Üst/Alt Isitma 3 220 - 250 0:25 - 0:40
Geyik pirzola 1,5 - 2 kg Üst/Alt Isitma 1 210 - 220 1:15 - 1:45
Geyik budu 1,5 - 2 kg Üst/Alt Isitma 1 200 - 210 1:30 - 2:15
1) Fırını önceden ısıtın.
Kümes hayvanları
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Parça halinde kümes
hayvanı
Her biri 200
- 250g
Konveksiyon-
lu ızgara
1 200 - 220 0:35 - 0:50
Yarım tavuk Her biri 400
- 500 g
Konveksiyon-
lu ızgara
1 190 - 210 0:35 - 0:50
Tavuk, piliç 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 190 - 210 0:45 - 1:15
10 electrolux
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Ördek 1,5 - 2 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 180 - 200 1:15 - 1:45
Kaz 3,5 - 5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 2:30 - 3:30
Hindi 2,5 - 3,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:45 - 2:30
Hindi 4 - 6 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 140 - 160 2:30 - 4:00
Balık (buğulama)
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Bütün balık 1 - 1,5 kg Üst/Alt Isitma 1 210 - 220 0:45 - 1:15
Pişirme ile ilgili ipuçları
Pişirme sonuçları Muhtemel neden Çözüm
Kekin altı yeterince kı-
zarmıyor.
Yanlış raf düzeyi Keki daha alttaki bir fırın rafına koyun.
Kek çöküyor (ıslak kalı-
yor, topaklı, çizgili).
Fırın sıcaklığı çok yüksek. Daha düşük bir ayar seçin.
Kek çöküyor (ıslak kalı-
yor, topaklı, çizgili).
Pişirme süresi çok kısa. Pişirme süresini uzatın.
Pişirme sürelerini azaltmak için daha
yüksek sıcaklıkları seçmeyin.
Kek çöküyor (ıslak kalı-
yor, topaklı, çizgili).
Hamurda fazla sıvı var. Daha az sıvı kullanın. Özellikle mikser veya
mutfak robotu kullanırken karıştırma süre-
lerine bakın.
Kek çok kuru. Fırın sıcaklığı çok düşük. Fırını daha yüksek bir sıcaklığa ayarlayın.
Kek çok kuru. Pişirme süresi çok uzun. Pişirme süresini kısaltın.
Kek eşit derecede kı-
zarmıyor.
Fırın sıcaklığı çok yüksek ve
pişirme süresi çok kısa.
Daha düşük bir fırın sıcaklığını ve daha
uzun bir pişirme süresini seçin.
Kek eşit derecede kı-
zarmıyor.
Eşit olmayan karışım Karışımı pişirme tepsisine eşit şekilde
dağıtın.
Kek ayarlanan pişirme
süresinde pişmedi.
Sıcaklık çok düşük. Biraz daha yüksek bir fırın sıcaklığı ayarı
kullanın.
Pizza ayarlama tablası
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağını z
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Pişirme tipi Raf seviyesi Sıcaklık °C Süre (Dakika)
Pizza (ince hamurlu)
1)
1 180 - 200 20 - 30
Pizza (yoğun üst mal-
zemeli)
1 180 - 200 20 - 30
Turta 1 180 - 200 45 - 60
Ispanaklı börek 1 160 - 180 45 - 60
electrolux 11
Pişirme tipi Raf seviyesi Sıcaklık °C Süre (Dakika)
Jambonlu ve peynirli
kiş
1 170 - 190 40 - 50
Cheesecake (peynirli
kek), yuvarlak
1 140 - 160 60 - 90
Tepside Cheesecake
(peynirli kek)
1 140 - 160 50 - 60
Elmalı kek, üstü kap-
lanmış
1 150 - 170 50 - 70
Sebzeli turta 1 160 - 180 50 - 60
Mayasız ekmek
1)
1 250 - 270 10 - 20
Puf böreği
1)
1 160 - 180 40 - 50
Flammekuchen (Alsa-
ce'dan pizza benzeri
bir yiyecek)
1)
1 250 - 270 12 - 20
Piroggen (İtalyan pide-
sinin Rus versiyonu)
1)
1 180 - 200 15 - 25
1) Fırına ön ısıtma uygulayın.
Pasta ve Graten Tablosu
Yemek Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık °C Saat : Dak
Fırında makarna Üst/Alt Isıtma 1 180-200 0:45-1:00
Lazanya Üst/Alt Isıtma 1 180-200 0:25-0:40
Sebze graten
1)
Konveksiyonlu ız-
gara
1 160-170 0:15-0:30
Eritilmiş peynirle kaplı
bagetler
1)
Konveksiyonlu ız-
gara
1 160-170 0:15-0:30
Kurabiyeler Üst/Alt Isıtma 1 180-200 0:40-0:60
Fırında balık Üst/Alt Isıtma 1 180-200 0:30-1:00
Sebze dolması Konveksiyonlu ız-
gara
1 160-170 0:30-1:00
1) fırını önceden ısıtın
Hazır yemekler
Pişirilecek
gıdalar
Fırın fonksiyonu Raf seviyesi Sıcaklık °C Süre
Dondurulmuş
pizza
Üst/Alt Isıtma 3 üretici talimatla-
rına bakın
üretici talimatla-
rına bakın
Cips
1)
Konveksiyonlu
ızgara
3 200-220 üretici talimatla-
rına bakın
Bagetler Üst/Alt Isıtma 3 üretici talimatla-
rına bakın
üretici talimatla-
rına bakın
Meyveli flan Üst/Alt Isıtma 3 üretici talimatla-
rına bakın
üretici talimatla-
rına bakın
1) Açıklama: Cipsleri pişirirken 2 veya 3 defa çevirin
12 electrolux
Kızartma
Önemli Kızartma yaparken yağ filtresini
ayarlayınız!
Yiyecekleri kızartma
•Kızartma için ısıya dayanıklı fırın kabını
kullanınız (lütfen üretici talimatlarını okuyu-
nuz).
•Geniş et parçaları direkt olarak derin kı-
zartma tavalarında veya fırın rafı üzerinde-
ki derin kızartma tavalarında kızartılabilir.
(Eğer varsa)
•Yağsız et parçalarını kapaklı bir kızartma
kabında kızartınız. Bu, etin daha yumuşak
olmasını
sağlayacaktır.
Üzerlerinin çıtır çıtır olması gereken tüm et
türlerinde kızartma kabını, kapağını kapat-
madan kullanabilirsiniz.
Tablodaki bilgiler sadece yol gösterme
amaçlıdır.
Kızartma tablosu ile ilgili bilgiler.
1 kg .'dan fazla et ve balık kızartınız.
Etin suyunun kurumasını veya kabın içeri-
sindeki yağların yanmasını önlemek için
kızartma kabının içerisine biraz sıvı ekleyi-
niz.
Gerektiğinde, pişirme süresinin 1/2 -
2/3'ü dolduktan sonra kızartmayı çeviri-
niz.
Daha iyi sonuçlar elde etmek için, büyük
kızartma parçalarını ve tavukları sıvı pişir-
me sosları kullanarak pişirme süresince
birkaç kez yağlayınız.
•Atıl ısıyı kullanmak için, fırını piş
irme süresi
sona ermeden yaklaşık 10 dakika önce
kapatınız.
Sığır eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Ağır ateşte pişirilen et 1 - 1,5 kg Üst/Alt Isitma 1 200 - 250 2:00 - 2:30
Biftek veya fileto Her 1 cm
kalınlık için
- Az pişmiş
1)
Her 1 cm
kalınlık için
Konveksiyon-
lu ızgara
1 190 - 200 0:05 - 0:06
- Orta pişmiş Her 1 cm
kalınlık için
Konveksiyon-
lu ızgara
1 180 - 190 0:06 - 0:08
- İyi pişmiş Her 1 cm
kalınlık için
Konveksiyon-
lu ızgara
1 170 - 180 0:08 - 0:10
1) Fırını önceden ısıtın.
Domuz eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Omuz, boyun, pirzola 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Külbastı, kaburga 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 170 - 180 1:00 - 1:30
Rulo köfte 750 g - 1 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 170 0:45 - 1:00
Domuz incik (önceden
pişirilmiş)
750 g - 1 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 150 - 170 1:30 - 2:00
electrolux 13
Dana eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Dana rosto 1 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:30 - 2:00
Dana incik 1,5 -2 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 2:00 - 2:30
Kuzu eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Kuzu budu, kuzu rosto 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 150 - 170 1:15 - 2:00
Kuzu pirzola 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:00 - 1:30
Av eti
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Tavşan sırtı, tavşan budu
1)
1 kiloya ka-
dar
Üst/Alt Isitma 3 220 - 250 0:25 - 0:40
Geyik pirzola 1,5 - 2 kg Üst/Alt Isitma 1 210 - 220 1:15 - 1:45
Geyik budu 1,5 - 2 kg Üst/Alt Isitma 1 200 - 210 1:30 - 2:15
1) Fırını önceden ısıtın.
Kümes hayvanları
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Parça halinde kümes
hayvanı
Her biri 200
- 250g
Konveksiyon-
lu ızgara
1 200 - 220 0:35 - 0:50
Yarım tavuk Her biri 400
- 500 g
Konveksiyon-
lu ızgara
1 190 - 210 0:35 - 0:50
Tavuk, piliç 1 - 1,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 190 - 210 0:45 - 1:15
Ördek 1,5 - 2 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 180 - 200 1:15 - 1:45
Kaz 3,5 - 5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 2:30 - 3:30
Hindi 2,5 - 3,5 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 160 - 180 1:45 - 2:30
Hindi 4 - 6 kg Konveksiyon-
lu ızgara
1 140 - 160 2:30 - 4:00
14 electrolux
Balık (buğulama)
Et tipi Miktar Fırın fonksiyonu Raf
sevi-
yesi
Sıcaklık
°C
Süre
(sa:dk.)
Bütün balık 1 - 1,5 kg Üst/Alt Isitma 1 210 - 220 0:45 - 1:15
Izgara
Izgara fonksiyonunu daima maksimum
sıcaklık ayarıyla kullanın.
Önemli Daima fırın kapağı kapalı olarak
ızgara yapın.
Izgara fonksiyonlarıyla boş fırını daima 5
dakika ön ısıtmaya tabi tutunuz.
Raf seviyesindeki rafı, ızgara tablo-
sunda önerildiği şekilde ayarlayınız.
•Yağın toplanması için kabı daima ilk
raf seviyesine ayarlayınız.
Sadece yassı et veya balıkları ızgara
yapınız.
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınız
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Izgara yapılacak gı-
dalar
Raf seviyesi Saat
1. taraf 2. taraf
Köfteler 4 8 - 10 dk. 6 - 8 dk.
Domuz fileto 4 10 - 12 dk. 6 - 10 dk.
Sosisler 4 8 - 10 dk. 6 - 8 dk.
Fileto biftekler, dana
biftekler
4 6 - 7 dk. 5 - 6 dk.
Sığır fileto, biftek (yak-
laşık 1 kg)
3 10 - 12 dk. 10 - 12 dk.
Kızartma
1)
3 4 - 6 dk. 3 - 5 dk.
Üst malzemeli kızartma 3 6 - 8 dk. -------
1) Ön ısıtma yapmayın.
Saklama
Sadece aynı ebattaki saklama kavanozla-
rını kullanınız.
Çevirmeli veya bayonet kilitli kavanoz ve
metal kutuları kullanmayınız.
En alttan birinci seviyedeki rafı kullanınız.
•Pişirme tepsisini kullanınız. Maksimum altı
adet 1 litrelik kavanoz yerleştirebilirsiniz.
Kavanozları aynı seviyede doldurunuz ve
doğru biçimde kapatınız.
Kavanozları raf üzerine koyunuz ve birbir-
lerine temas etmediğinden emin olunuz.
•Fırında yeterli nemin oluşması için düz fırın
tepsisini yak. 1/2 litre su ile doldurunuz.
İlk kavanozlardaki sıvı yavaşça fokurda-
maya başladığında (1 litrelik kavanozlar
için yaklaşık 35-60 dakika sonra) fırını ka-
patını
z veya sıcaklığı 100°C'ye düşürünüz
(bkz. tablo).
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınız
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Yumuşak meyveler
Konserve yapılacak gıdalar Sıcaklık, °C ola-
rak
Dakika cinsinden
kaynamaya kadar
geçen süre
Dakika cinsinden
100 °C’de pişir-
meye devam et-
me süresi
Çilek, böğürtlen, ahududu, olgun
bektaşi üzümü
160 - 170 35 - 45 ---
electrolux 15
Konserve yapılacak gıdalar Sıcaklık, °C ola-
rak
Dakika cinsinden
kaynamaya kadar
geçen süre
Dakika cinsinden
100 °C’de pişir-
meye devam et-
me süresi
Ham bektaşi üzümü 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Sert çekirdekli meyveler
Konserve yapılacak gıdalar Sıcaklık, °C ola-
rak
Dakika cinsinden
kaynamaya kadar
geçen süre
Dakika cinsinden
100 °C’de pişir-
meye devam et-
me süresi
Armut, ayva, erik 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Sebzeler
Konserve yapılacak gıdalar Sıcaklık, °C olarak Dakika cinsinden
kaynamaya kadar
geçen süre
Dakika cinsinden
100 °C’de pişir-
meye devam et-
me süresi
Havuç
1)
160 - 170 50 -60 5 - 10
Salatalık 160 - 170 50 - 60 ---
Karışık turşu 160 - 170 50 - 60 15
Yer lahanası, bezelye, kuşkon-
maz
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1) Fırını kapadıktan sonra içinde bekletin.
Kurutma
•Fırın raflarını pişirme kağıdı ile kaplayınız.
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağını z
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Sebzeler
Kurutulacak gıdalar Sıcaklık, °C
olarak
Raf seviyesi Saat olarak süre (re-
ferans değer)
Seviye 1 Seviye 2
Fasulye 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Biber (dilim) 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Çorbalık sebze 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Mantar 50 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Baharat 40 - 50 3 1 / 4 2 - 3
Meyveler
Kurutulacak gıdalar Sıcaklık, °C
olarak
Raf seviyesi Saat olarak süre
(referans değer)
Seviye 1 Seviye 2
Erik 60 - 70 3 1 / 4 8 - 10
Kayısı 60 - 70 3 1 / 4 8 - 10
Elma dilimleri 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Armut 60 - 70 3 1 / 4 6 - 9
16 electrolux
Buz çözme
Yemekleri paketinden çıkarınız ve bir ta-
bağın üzerinde tel ızgaraya yerleştiriniz.
Üzerini bir tabak veya kase ile kapatmayı-
nız. Bu, buz çözme süresinin oldukça faz-
la uzamasına neden olabilir.
•Fırın rafını en alttan birinci raf seviyesine
yerleştiriniz.
Hangi fırın fonksiyonunu kullanacağınız
hakkında bilgi için, lütfen "Günlük kulla-
nım" bölümündeki fırın fonksiyonları lis-
tesine bakınız.
Yemek Buz çözme süresi
(dk.)
Ek buz çözme süresi
(dk.)
ıklamalar
Tavuk, 1000 g 100-140 20-30 Tavuğu altı ters çevril-
miş şekilde büyük bir
tabağa yerleştirin. Sü-
renin yarısı dolduğunda
çevirin.
Et, 1000 g 100-140 20-30 Sürenin yarısı dol-
duğunda çevirin.
Et, 500 g 90-120 20-30 Sürenin yarısı dol-
duğunda çevirin.
Alabalık, 150g 25-35 10-15 -------
Çilek, 300g 30-40 10-20 -------
Tereyağı, 250g 30-40 10-15 -------
Krema, 2 x 200g 80-100 10-15 Kremanın bazı bölüm-
leri hafif donmuş kalsa
da kolayca çırpılır.
Kremalı pasta, 1400g 60 60 -------
Akrilamidler hakkında bilgi
Önemli Bilimsel kaynaklı son bilgilere göre,
yiyecek yüzeyinin kızartılması halinde
(özellikle nişasta içeren ürünlerde),
akrilamidler sağlık için tehlike
yaratabilmektedir. Bu nedenle, mümkün
olan en düşük sıcaklıklarda pişirmenizi ve
yiyeceğin yüzeyini çok fazla kızartmamanızı
tavsiye ederiz.
BAKIM VE TEMİZLİK
Uyarı Temizlemeden önce cihazı
kapatınız. Cihazın soğuk durumda
olduğundan emin olunuz.
Uyarı Cihazı buhar basınçlı veya
yüksek basınçlı temizleyicilerle
temizlemeyiniz.
Dikkat Aşındırıcı temizlik maddeleri,
keskin cisimler, leke sökücüler veya
aşındırıcı süngerler kullanmayınız.
Uyarı Fırın kapak camını aşındırıcı
temizleyiciler veya keskin metal
kazıyıcılar ile temizlemeyiniz. İç camın
ısıya dayanıklı yüzeyi zarar görebilir.
Dikkat Fırın spreyi kullanırsanız,
üreticinin talimatlarına uyunuz.
•Cihazın ön yüzeyini yumuşak bir bez ve
temizlik maddesi
Metal yüzeyleri temizlemek için klasik te-
mizlik maddesi kullanınız.
•Fırının iç kısmını her kullanımdan sonra te-
mizleyiniz. Böylece, kir yanmamış olacak
ve daha kolay temizlenecektir.
İnatçı kirleri özel fırın temizleme malzeme-
leri kullanarak temizleyiniz.
•Tüm fırın aksesuarlarını her kullanımdan
sonra ılık su ve temizlik maddesi ile temiz-
leyiniz.
•Eğer yapışmaz aksesuarlarınız varsa bun-
ları bulaşık makinesinde yıkamayınız ve
electrolux 17
sert maddeler, keskin uçlu nesneler ile te-
mizlemeyiniz. Yapışmaz kaplamaya zarar
verebilirler!
Fırın tavanı
Fırının üst tavan kısmını kolayca temizleye-
bilmek için, fırının tavanındaki üst ısıtma re-
zistansını aşağıya doğru katlayabilirsiniz.
Uyarı Isıtıcı rezistansı katlamadan önce
cihazı kapatınız. Cihazın soğuk
durumda olduğundan emin olunuz.
Yanma riski söz konusudur!
Isıtıcı rezistansın katlanması
1.
Raf destek raylarını çıkartınız.
2. Isıtıcı rezistansı iki elinizle ön kısmından
katlayınız.
3. Yay direncini hissedecek şekilde öne
doğru çekip her iki taraftan da des-
teğinden çıkartınız.
4. Isıtıcı rezistans böylece katlanır.
Fırının tavan kısmı temizlemeye hazırdır.
Isıtıcı rezistansın takılması
1. Isıtıcı elemanı, yukarıda anlatılan işlem-
leri tersten uygulayarak takınız.
Önemli
Isıtıcı rezistansı, fırının iç panelindeki
desteğin üstünde bulunan iki yan kısma
doğru şekilde takınız.
2. Raf destek raylarını takınız.
Sürgülü Kafes
Sürgülü kafesin çıkarılması
1. Sürgülü kafesin ön kısmını yan duvar-
dan uzağa çekin.
2. Arkadaki sürgülü kafesi yan duvardan
uzağa çekip çıkarın.
2
1
Sürgülü kafesin takılması
Sürgülü kafesi takmak için bu sırayı tersten
izleyin.
Sürgülü kafesin yuvarlatılmış kenarları
öne doğru bakmalıdır!
Fırın lambası
Uyarı Elektrik çarpma riski söz
konusudur!
Fırın lambasını değiştirmeden önce:
•Fırını kapatınız.
Sigorta kutusundaki sigortaları çıkarınız
veya şalteri kapatınız.
Fırın lambasının ampulünü ve cam ka-
pağı korumak için fırının tabanına bir
bez koyunuz.
18 electrolux
Fırın lambasının değiştirilmesi / Cam
kapağın temizlenmesi
1. Cam kapağı saatin tersi yönde döndü-
rerek çıkartınız.
2. Cam kapağı temizleyiniz.
3. Fırın lambasını, 300 °C ısıya dayanıklı
uygun bir fırın lambası ile değiştiriniz.
4. Cam kapağı takınız.
Fırın kapısı ve cam panelleri
Fırın kapısını temizlemek için çıkarın.
Dikkat Kapıyı cihazdan çıkarırken
dikkatli olun. Kapı ağırdır!
Fırın kapısının çıkarılması
1. Fırın kapısını tamamen açın.
2. İki kapı menteşesinin üstündeki bağlantı
kollarını (A) tamamen kaldırın.
A
A
3. Fırın kapısını ilk konuma kadar kapatın
(açı yaklaşık 45°).
45°
4. Fırın kapısını her iki tarafından ellerinizle
tutun ve fırından yukarı yönlü bir açıyla
ayırın.
Çizikleri önlemek için fırın kapısını dış
tarafı yumuşak ve düz bir yüzey üzerine
gelecek şekilde koyun.
5. Artık iç cam panelleri sökebilir ve temiz-
leyebilirsiniz.
Kapıyı takmak için prosedürü tersten
takip edin.
Dikkat Kırılabileceğinden, camla ilgili
işlemlerde dikkatli olun.
Fırın kapısı 2, 3 veya 4 cam panelden
oluşur (modele bağlıdır).
Dikkat Sert müdahaleler, özellikle ön
panelin etrafına yapılırsa, camın
kırılmasına neden olabilir.
Kapı camlarının sökülmesi ve temizlenmesi
1. Kapının üst kenarında yer alan kapı ke-
narlığını (B) her iki yandan kavrayın ve
klips contasını serbest bırakmak için
içeriye doğru bastırın.
2
B
1
electrolux 19
2. Kapı kenarlığını öne doğru çekerek çı-
karın.
3. Kapı cam panellerini üst kısımlarından
birer birer tutun ve yukarıya doğru çe-
kerek kılavuzdan çıkarın.
4. Kapı cam panellerini temizleyin.
Panelleri takmak için prosedürü tersten
takip edin. İlk olarak küçük paneli, ar-
dından büyüğünü yerleştirin.
SERVİSİ ARAMADAN ÖNCE
Sorun Muhtemel neden Çözüm
Fırın ısınmıyor Fırın açılmamıştır Fırını çalıştırınız
Fırın ısınmıyor Saat ayarlanmamış Saati ayarlayınız
Fırın ısınmıyor Gerekli ayarlar yapılmamıştır Ayarları kontrol ediniz
Fırın ısınmıyor Sigorta kutusundaki sigorta at-
mıştır
Sigortayı kontrol ediniz Sigorta-
nın birden fazla atması duru-
munda, kontrol etmesi için kali-
fiye bir elektrikçi çağırınız.
Fırın lambası çalışmıyor Fırın lambası arızalı Fırın lambasını değiştiriniz.
Soruna bir çözüm bulamadı ğınız takdirde,
satıcınıza veya yetkili servise başvurunuz.
Uyarı Cihaz, kalifiye bir elektrikçi veya
uzman bir kişi tarafından tamir
edilmelidir.
Önemli Cihazı doğru çalıştırmamanız
halinde, cihaz garanti kapsamında dahi
olsa, yetkili servisin veya satıcınızın sizi
ziyareti ücrete tabi olacaktır.
Ön kısmı metal olan cihazlar ile ilgili
tavsiyeler:
Kapağı pişirme veya kızartma işlemin-
den hemen sonra açmanız halinde,
cam buğulanabilir.
ÇEVREYLE İLGİLİ BİLGİLER
Ürünün ya da ambalajının üzerindeki
simgesi, bu ürünün normal ev çöpü gibi
atılmayıp, elektrik ve elektronik cihazların
geri dönüşüm için verildiği özel toplama
noktalarından birine verilmesi gerektiğini
belirtir. Bu ürünün doğru şekilde imha
edilmesine katkıda bulunmakla hem çevreyi,
hem de çevrenizdekilerin sağlığını korumuş
olursunuz. Yanlış şekilde imha ise hem
çevreye hem sağlığa zararlıdır. Bu ürünün
geri dönüşümüne ilişkin daha ayrıntılı bilgileri
belediyenizden, çöp dairenizden veya ürünü
satın almış olduğunuz bayiden
edinebilirsiniz.
EEE Yönetmeliğine Uygundur.
Ambalaj malzemesi
Ambalaj malzemesi çevre dostu ve geri
dönüştürülebilir özelliktedir. Plastik par-
çalar PE, PS vb. uluslararası kısaltma-
larla tanı mlanmıştır. Ambalaj malzeme-
sini yerel atık yönetimi tesisinde bu
amaç için sunulan konteynerlere atın.
20 electrolux
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Electrolux EOB43100X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu