Isı
ayarı
Kullanma amacı: Süre Tavsiyeler
4-5 Patates buğulama 20-60
dak.
750 g. patates için maks. ¼ lt.
su kullanın.
4-5 Daha büyük miktarda yemekler,
güveçler ve çorbalar pişirme
60-150
dak.
En fazla 3 litre sıvı ve diğer ta-
rif bileşenleri
6-7 Hafif kızartma: Tavalar, dana eti
yemekleri, pirzolalar, köfteler, sos-
lar, karaciğer, meyane, yumurta,
pan kek, lokma tatlısı
gerek-
tiği şe-
kilde
Sürenin yarısı dolduğunda çe-
virin
7-8 Ağır kızartma, fırında baharatlı pa-
tates, fileto biftek, biftek
5-15
dak.
Sürenin yarısı dolduğunda çe-
virin
9 Fazla miktarda su kaynatma, hamur işi pişirme, et kavurma (tas kebabı, çöm-
lekte kavurma), ağır kızartma cipsler
Güç fonksiyonu, çok miktarda suyu ısıtmak için uygundur.
Akrilamidlerle ilgili bilgiler
Bilimsel kaynaklı son bilgilere göre, yiyecek yüzeyinin kızartılması halinde
(özellikle nişasta içeren ürünlerde), akrilamidler sağlık için tehlike yaratabilmek-
tedir. Bu nedenle, mümkün olduğunca düşük sıcaklıklarda pişirmeniz ve yiye-
ceğin yüzeyini çok fazla kızartmamanız tavsiye edilir.
BAKIM VE TEMİZLİK
Her kullanımdan sonra cihazı temizleyiniz.
Daima temiz tabanlı pişirme kapları kullanınız.
UYARI
Sert ve aşındırıcı temizlik maddeleri cihaza zarar verir.
Güvenliğiniz için, cihazı buhar basınçlı veya yüksek basınçlı temizleyicilerle te-
mizlemeyiniz.
Cam seramik üzerinde bulunan çiziklerin ve koyu lekelerin, cihazın çalışması
üzerine etkisi yoktur.
Kirlerin temizlenmesi:
1. – Şunları derhal temizleyin:eriyen plastik, plastik folyo ve şeker içeren yi-
yecekler. Aksi takdirde cihaz hasar görebilir. Cam için özel bir raspa kul-
lanın. Raspayı camın üzerine dar bir açıyla koyup, bıçağını yüzeyin üze-
rinde kaydırın.
– Cihaz yeterince soğuduktan sonra temizleyin:kireç lekeleri, su lekele-
ri, yağ lekeleri, parlak metalik renk atmaları. Özel bir cam seramik veya
paslanmaz çelik temizleyicisi kullanın.
2. Cihazı nemli bir bezle ve biraz deterjanla temizleyin.
3. Son olarak cihazı temiz bir bezle kurulayın.
Bakım ve temizlik
65