Philips HD 4426 Kullanım kılavuzu

Kategori
Barbekü
Tip
Kullanım kılavuzu
Genel tanım (şek. 1)
A Elektrik fişi
B Elektrik kablosu ve sıcaklık ışığı bulunan termostat ünitesi
C Açma/kapama ayarları bulunan sıcaklık kadranı
D Taban
E Damlama tepsisi
F Çıkarılabilir ızgara tabağı (sadece HD4426 için)
G Kızartma bölmesine sahip çıkarılabilir ızgara tabağı (sadece HD4427 için)
H Soğuk tutacaklar
I Termostat ünitesi yuvası
Önemli
Lütfen cihazı kullanmadan önce verilen talimatları okuyun. İleride başvurmak için bu talimatları
saklayın.
Cihazı prize takmadan önce, cihazın tabanında belirtilen gerilimin yerel şebeke gerilimiyle
uygunluğunu kontrol edin.
Cihazın elektrik kordonu herhangi bir şekilde zarar görmüşse, Philips tarafından, yetkili
Philips servisleri tarafından ya da benzer şekilde onaylanmış kişiler tarafından değiştirilmelidir.
Termostat ünitesini cihaza yerleştirmeden önce prize takın.
Termostat ünitesine takmadan önce, ünite yuvasının iç kısmının tamamen kuru olduğundan
emin olun.
Sadece cihazla birlikte verilen termostat ünitesini (Model no.: TKSP-S007I) kullanın.
Bu cihazı sadece toprak hatlı bir prize takılı kullanın.
Elektrik kablosunun cihazın bulunduğu yerden aşağıya sarkmamasına dikkat edin. Kablonun,
cihazın sıcak yüzeylerine değmemesine özen gösterin.
Cihazı düz, etrafında yeterli açık alan olan sabit bir yüzeye yerleştirin.
Pişirme işlemi sırasında damlama tepsisi yerinde olmalıdır.
Üzerine yiyecek yerleştirmeden önce tepsiyi ısıtın.
Cihaz çalışırken, erişim yüzeyleri ısınabilir.
Cihazı çocuklardan uzak tutun.
Cihazın çalışması sırasında başında biri bulunmalıdır.
Yağlı et veya sosis gibi yağ veren yiyecekleri ızgara yaparken, yağ sıçramasına karşı dikkatli
olun.
Kullanım sonrasında, cihazı her zaman prizden çekin.
Termostat ünitesini, yuvasından çıkarmadan önce mutlaka cihazı kapatın ve fişini prizden
çekin.
Termostat ünitesini ve elektrik kablosunu kesinlikle suya veya başka bir sıvıya batırmayın.
Bu cihaz sadece iç mekanda kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve dış mekanda
kullanılmamalıdır.
İlk kullanımdan önce
1 Cihazın üzerindeki tüm etiketleri çıkarın ve cihazın gövdesini nemli bir bezle silerek
temizleyin.
2 Cihazı ve tepsiyi iyice temizleyin (bkz. 'Temizlik' bölümü)
B
Cihazın ilk kullanımında duman çıkması normaldir.
TÜRKÇE 55
Cihazın Kullanımı
1 Damlama tepsisini tabana yerleştirin (şek. 2).
2 Damlama tepsisinin tabanını tamamen kapatacak şekilde su doldurun (şek. 3).
- Damlama tepsisindeki su, dumanı ve kötü kokuları ortadan kaldıracak ve yiyecek parçalarının
yanmasını engelleyecektir.
- Temizlemeyi kolaylaştırmak için, suyla doldurmadan önce damlama tepsisini alüminyum folyoyla
kaplayabilirsiniz.
- Hava akımını engelleyeceği için damlama tepsisini kaplarken, folyonun tepsinin kenarlarından
taşmamasına özen gösterin.
3 Izgara tepsisini tabana yerleştirin (şek. 4).
Izgara tepsisi, tabana sadece tek yönde takılabilir.
4 Izgara tepsisini margarin veya sıvı yağla hafifçe yağlayın.
5 Termostat ünitesini, cihazın yanındaki ünite yuvasına yerleştirin (şek. 5).
6 Elektrik fişini prize takın.
7 Sıcaklık kadranını, ızgara yapılacak yiyecek için uygun konuma getirin (bkz. bu bölümdeki
'Izgara süreleri' kısmı).
Sıcaklık ışığı söner.
8 Sıcaklık ışığı söndüğünde yiyecekleri ızgara tepsisine yerleştirin.
Dikkatli olun: Izgara tepsisi sıcaktır!
B
Izgara sırasında, ısıtıcının doğru sıcaklığı korumak amacıyla açılıp kapandığını göstermek için sıcaklık
ışığı yanıp sönebilir.
9 Yiyeceği tahta veya plastik spatula veya maşayla arada bir çevirin.
10 Pişen yiyeceği alın.
Izgaradan yiyeceği alırken plastik veya tahta spatula veya maşa kullanın. Metal, keskin ve çizici mutfak
aletleri kullanmayın.
11 Optimum sonuç için, bir sonraki ızgara işleminden önce ızgarada kalan yağı kağıt havluyla
temizleyin.
12 Izgaraya devam etmek için, sıcaklık ışığı söndüğünde ızgaraya tekrar yiyecek yerleştirin.
Izgara süreleri
Bu kullanım talimatlarının sonunda yer alan tabloda, masaüstü ızgarayla pişirebileceğiniz bazı yiyecek
türlerini bulabilirsiniz. Tablo hangi ısının seçilmesi ve ne kadar süreyle ızgara yapılması gerektiğini
gösterir. Cihazın önceden ne kadar ısıtılması gerektiğine dair süreler tabloda belirtilen ızgara
sürelerine dahil değildir. Izgara süresi ve sıcaklık, hazırlanan yiyeceğe (örneğin et), kalınlığına, sıcaklığa
ve tabii ki kendi zevkinize göre değişebilir. Ayrıca, masa ızgarasının tabanındaki talimatlara da göz
atabilirsiniz.
Temizleme
Tepsilerin yapışmaz kaplamasını çizmesine neden olacak, aşındırıcı temizlik deterjanları ve
malzemelerini kesinlikle kullanmayın.
Termostat ünitesini ve elektrik kablosunu kesinlikle suya veya başka bir sıvıya batırmayın.
1 Sıcaklık kadranını istenilen konuma getirin.
TÜRKÇE56
2 Elektrik fişini prizden çekin ve cihazı soğumaya bırakın.
3 Termostat ünitesini cihazdan çekerek çıkarın (şek. 6).
4 Izgara tepsisini, tutacaklarından tutup tabandan yukarı kaldırarak çıkarabilirsiniz. Termostat
ünitesi hala cihaza takılıysa, ızgara tepsisi çıkarılamaz (şek. 7).
Temizlik amacıyla ızgara yüzeylerini çıkarmadan önce, üzerlerinde biriken fazla yağı bir kağıt havlu ile
temizleyin.
5 Damlama tepsisini yukarıya kaldırarak tabandan çıkarın (şek. 8).
6 Izgara tepsisini ve damlama tepsisini ve tabanı, sıcak suda bulaşık sıvısı kullanarak yumuşak bez
veya sünger ile temizleyin veya bulaşık makinesinde yıkayın.
Yiyecek kalıntıları veya yağ, ızgara tepsisinin deterjan sıvısıyla sıcak suda beş dakika bırakılmasıyla veya
ızgara tepsisine limon suyu dökerek temizlenmesiyle çıkarılabilir. Bu işlem, yapışmış yiyecekleri veya
yağı temizler.
7 Izgara tepsisini ve tabanı kurulayın ve geri yerleştirin.
Termostat ünitesini yerleştirmeden önce, termostat ünitesi yuvasının iç kısmı tamamen kuru
olmalıdır. Yuvayı kurulamak için iç kısmını kuru bir bezle silin. Gerekirse, cihazı sallayarak önce
fazla suyu çıkarın.
8 Termostat ünitesinin dış yüzeyini nemli bezle silerek temizleyin.
İpuçları
Izgara tepsisi, kırmızı et, beyaz et, balık eti ve sebze pişirmek için idealdir. Yiyeceklerin yağı ve
suyu ızgaradan damlama tepsisine akar ve bu da, dumansız ızgara yapmanızı ve sağlıklı, az yağlı
yiyecekler pişirmenizi sağlar (şek. 9).
Kızartma bölümü (sadece HD4427) balık, yumurta, jambon, mantar, domates, soğan vs.
hazırlamak için idealdir. Ayrıca, sıcak yiyecekleri saklamak için de son derece kullanışlıdır
(şek. 10).
Masaüstü ızgarayı, yemeklerinizi istediğiniz sıcaklıkta otomatik olarak sıcak tutmak için
termostat kontrollü fırın olarak da kullanabilirsiniz. Izgara tepsisini parlak yüzeyi yukarı
bakacak şekilde alüminyum folyoyla kaplayın ve sıcaklık kadranını 2 veya 3 konumuna getirin.
Yumuşak et parçaları ızgara için daha uygundur.
Biftek veya pirzola gibi yumuşak et parçaları geceden salamuraya yatırılırsa daha yumuşak
olur.
Izgara yapılan yiyecek çok sık aralıklarla çevrilmemelidir. Yiyeceklerin her iki tarafları da
kahverengi olduğunda, yanmamaları ve eşit olarak pişirilmelerini sağlamak için daha düşük
sıcaklıkta pişirilmelidir.
Dondurulmuş yiyeceğin buzunu çözmek isterseniz, dondurulmuş yiyeceği alüminyum folyoya
sarın ve sıcaklık kadranını 3 veya 4 konumuna getirin. Yiyeceği arada bir çevirin. Buz çözme
süresi yiyeceğin ağırlığına göre değişir.
Çöp şiş, tavuk veya dana eti pişirecekseniz, eti önce yüksek sıcaklıkta kızartın (5. konum).
Gerekirse, daha sonra sıcaklığı 1 kademe azaltarak eti pişinceye kadar kızartmaya devam edin.
Izgara sırasında yanmamalarını sağlamak amacıyla çöp şiş veya kebap pişirirken, bambu veya
tahta şişleri suya tutarak ıslatın. Metal şişler kullanmayın.
Izgara yapıldığında sosislerin yarılmasını önlemek için pişirmeden önce çatalı sosise batırıp
birkaç delik açın.
Taze et, dondurulmuş veya buzu çözülmüş etten daha iyi sonuç verir. Pişene kadar ete tuz
dökmeyin. Bu, etin sulu kalmasına yardımcı olacaktır. En iyi sonucu elde etmek için, pişirilecek
et parçalarının fazla kalın olmamasını (yaklaşık 1,5 cm) sağlayın.
Bu masaüstü ızgara, ekmek kırıntıları içeren yiyecekleri kızartmak için uygun değildir.
TÜRKÇE 57
Bu masaüstü ızgara, ekmek kırıntıları içeren yiyecekleri kızartmak için uygun değildir.
Sıcaklık ayarı
4-5
4-5
4
4-5
4-5
4-5
4-5
5
5
5
5
5
5
2-3
3-4
Izgara süresi (dakika)
5-7
3-4
4-6
6-8
8-10
6-15
8-12
Bu, etin kalınlığı ve kişisel
tercihlerinize bağlıdır.
4-7
4-7
4-5
8-10
8-10
Yiyecek türü
Somon veya ton fileto
Jumbo karides
Balık (küçük parçalar)
Hindi/tavuk fileto
Sosis
Hamburger (dondurulmuş, hazır)
Pirzola
Etin pişmesi biraz zaman alır
(örneğin biftek/dana fileto)
Parça et
Sebze/meyve
Peynir kaplı meyve/sebze
Karışık ızgara (küçük parçalar)
Şiş kebap/çöp şiş
Sıcak tutma
Buz çözme
Çevre
Kullanım ömrü sonunda cihazı normal evsel atıklarınızla birlikte atmayın; bunun yerine, geri
dönüşüm için resmi yetkililere verin. Bu sayede çevre korumasına yardımcı olursunuz
(şek. 11).
Garanti ve Servis
Eğer daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız veya bir problem yaşarsanız, lütfen Philips Web sitesini
www.philips.com.tr adresinden ziyaret ediniz veya ülkenizde bulunan Philips Müşteri Danışma
Merkezi ile iletişime geçiniz (dünya genelindeki telefon numaraları verilen garanti belgeleri içerisinde
bulabilirsiniz). Eğer ülkenizde Müşteri Danışma Merkezi yoksa, yerel Philips yetkilinize başvurun veya
Philips Ev Aletleri ve Kişisel Bakım BV Servis Departmanı ile iletişime geçin.
TÜRKÇE58
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Philips HD 4426 Kullanım kılavuzu

Kategori
Barbekü
Tip
Kullanım kılavuzu