Cihazın kullanımı
Not: İlk kez kullandığınızda, cihaz biraz duman çıkarabilir. Bu normaldir.
1 Damla tepsisini gövdeye yerleştirin (Şek. 2).
Not: Damla tepsisi tabana yalnızca tek bir şekilde takılabilir.
2 Damla tepsisini minimum su seviyesi göstergesine (MIN) kadar doldurun (Şek. 3).
- Damla tepsisindeki su, yiyecek parçalarının yanmasını önler.
- Temizliği kolaylaştırmak için, damla tepsisini suyla doldurmadan önce alüminyum folyo ile
kaplayabilirsiniz.
- Damla tepsisini kaplarken, folyonun tepsinin kenarlarından taşmadığından emin olun; bu, hava
dolaşımını engelleyecektir.
3 Izgara tepsisini tabandaki yuvalara yerleştirin (Şek. 4).
Not: Izgara tepsisi tabana yalnızca tek bir şekilde takılabilir.
4 Termostat ünitesini cihazın yan tarafındaki termostat ünitesi soketine takın (Şek. 5).
5 Sıcaklık kontrolünü ızgara yapılacak malzemelere uygun konuma getirin (bkz. bu bölümün
‘Izgara süreleri’ kısmı).
, Isınma ışığı yanar.
6 Isınma ışığı söndüğünde malzemeleri ızgara tepsisine yerleştirin.
Dikkat edin: ızgara tepsisi sıcaktır!
, Izgara yapma sırasında ısınma ışığı zaman zaman yanıp sönebilir. Bu, ısıtma elemanının doğru
sıcaklığı korumak için açılıp kapandığını gösterir.
7 Yiyecekleri arada bir çevirin.
8 Piştiğinde yiyeceği ızgara tepsisinden alın.
Kesinlikle metal, keskin veya çizici mutfak aletleri kullanmayın.
9 En iyi sonuçlar için, ızgara tepsisindeki fazla yağı kağıt havluyla alın. Tekrar ızgara yapmadan
önce yanmış yiyecek ve yağları dikkatlice yumuşatın ve tepsiden alın.
10 Izgara yapmaya devam etmek için, ısınma ışığı söndüğünde yiyecekleri ızgara tepsisine
yerleştirin.
Izgara süreleri
Kitapçığın sonundaki tabloda, bu masa ızgarasında pişirebileceğiniz yiyeceklerin listesini bulabilirsiniz.
Bu tabloda her bir yiyecek için seçilecek sıcaklık ve ızgara süresi belirtilmektedir. Cihazın ısınması için
gereken süre, tablodaki ızgara sürelerine dahil değildir. Izgara süresi ve sıcaklık hazırladığınız yiyeceğin
türüne (örn. et), kalınlığına, sıcaklığına ve damak tadınıza bağlıdır. Ayrıca termostat ünitesi üzerindeki
göstergelere de bakabilirsiniz.
İpuçları
- Masa ızgarasını aynı zamanda otomatik olarak yiyeceklerinizi gerekli sıcaklıkta tutan termostat
kontrollü ısıtıcı olarak kullanabilirsiniz. Oluklu tepsiyi parlak tarafı yukarıya bakacak şekilde
alüminyum folyo ile kaplayın. Daha sonra sıcaklık kontrolünü 2 veya 3 konumuna getirin.
- Yumuşak et dilimleri ızgara için idealdir.
- Biftek ya da pirzola gibi ızgaralık etler geceden marine edilerek daha yumuşak hale getirilebilir.
- İçinin sulu kalması ve kurumaması için yiyecekleri arada bir çevirin. Izgara tepsisinin yapışmaz
yüzeyine zarar vereceklerinden çatal ya da ızgara maşası gibi metal araçlar kullanmayın.
- Izgara yapılan yiyecekleri çok sık çevirmeyin. Yiyeceklerin her iki tarafı kahverengi renk aldıktan
sonra, kurumamaları ve eşit pişmeleri için daha düşük sıcaklıkta ızgara yapın.
TÜRKÇE 73