Tefal P4240762 Kullanım kılavuzu

Kategori
Düdüklü tencereler
Tip
Kullanım kılavuzu

Bu kılavuz için de uygundur

CLIPSO
®
ONE
www.tefal.com
User's Guide - Guide de l'utilisateur
Οδηγίες χρήσης - Kullanım Kılavuzu
EN
FR
EL
TR
FA
AR
Güvenliğiniz için
Güvenliğiniz için bu ürün geçerli kural ve yönetmeliklere uygundur :
- Basınç altındaki Donanımlar Yönergesi
- Besinlerle temas eden malzemeler
- Çevre
Bu ürün ev içinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
Tüm talimatları okumak için zaman ayırınız ve her zaman « Kullanım Kılavuzu »na
başvurunuz.
Tüm pişirme ürünlerinde olduğu gibi, düdüklü tencerenizi, özellikle çocukların yanında,
sürekli gözlem altında kullanınız.
Düdüklü tencereyi ısıtılmış fırına koymayınız.
Basınç altındaki düdüklü tencerenizi bir yerden bir yere dikkatle götürünüz. Sıcak kısımlara
dokunmayınız. Tutacak ve düğmeleri kullanınız. Gerekirse eldiven kullanınız.
Düdüklü tencerenizi kullanım amacı dışında bir amaçla kullanmayınız.
Düdüklü tencereniz basınç altında pişirmektedir. Uygunsuz kullanımdan dolayı haşlanma
yaralanmaları meydana gelebilir. Düdüklü tencerenizi kullanmadan önce iyice
kapatıldığından emin olunuz. “Kapatma” paragrafını okuyunuz.
Düdüklü tencerenizi açmadan önce, supabın basınçsız konumda olduğundan emin olunuz.
Düdüklü tencerenizi hiçbir zaman zorla açmayınız. İç basıncın iyice azalmış olduğundan
emin olunuz. Bakınız güvenlik paragrafı.
Düdüklü tencerenizi hiçbir zaman içinde sıvı olmadan kullanmayınız, bu ciddi zarar verir.
Pişme sırasında yeterince sıvı olduğundan emin olunuz.
Kullanım talimatlarına uygun ısı kaynakları kullanınız.
Düdüklü tencerenizi asla süt içeren tarifler için kullanmayın.
Düdüklü tencerenizde kaya tuzu kullanmayın, onun yerine pişme neredeyse tamamlanmak
üzere iken sofra tuzu ilave edin.
Düdüklü tencerenizi 2/3’ den fazla doldurmayınız (azami doldurma işareti).
Pirinç, kurutulmuş sebzeler, veya kompostolar gibi pişirme sırasında genleşen besinler için,
…düdüklü tencerenizin kapasitesinin yarısından fazlasını doldurmayınız.Balkabağı veya
kabak çorbası gibi çorbalar pişirdikten sonra düdüklü tencerenizin soğuması için birkaç
dakika bekleyin, daha sonra akan soğuk suyun altına koyarak tamamen soğumasını sağlayın.
Basıncın etkisi altında şişme riski bulunan derileri olan etleri (örneğin sığır dili) pişirdikten
sonra, deri şişkin göründüğü sürece eti delmeyiniz ; çıkabilecek buharla yanma tehlikesi
vardır. Eti pişirmeden önce delmenizi tavsiye ederiz.
Hamurumsu gıdalarda (kırık bezelye, ravent...), bu gıdaların içeride saçılmaması için
açmadan evvel düdüklü tencereyi hafifçe sallayınız.
Her kullanımdan önce supapların tıkalı olmadığını kontrol ediniz. “Pişirmeden önce
paragrafını okuyunuz.
Düdüklü tencerenizi basınç altında yağla kızartmak için kullanmayınız.
Temizlik ve bakım talimatları dışında güvenlik sistemlerine müdahalede bulunmayınız.
Sadece modelinize uygun TEFAL parçalarını kullanınız. Özellikle CLIPSO
®
ONE’e uygun bir
tencere ve kapak kullanınız.
Alkol buharı tutuşur. Kapağı kapatmadan evvel yaklaşık 2 dakika kaynatınız. Alkollü tarifler
kullanırken düdüklü tencerenizi dikkatle kullanınız.
Tencerenizin kabını pişirmeden evvel ve sonra düdüklü tencerenizi asitli veya tuzlu besinler
saklamak için kullanmayınız.
Bu talimatları saklayınız
46
47
TR
Tanımlayıcı şema
A. Çalışma supabı
B. Kapatma düğmesi
C. Buhar çıkış kanalı
D. Supap konumlandırma işareti
E. Açma düğmesi
F. Emniyet supabı
G. Basınç göstergesi
H. Conta
I. Buhar sepeti
J. Buhar sepeti ayağı
K. Hazne
L. Hazne kolu
M. Maksimum doldurma işareti
Özellikler
Uyumlu ısı kaynakları
CLIPSO® ONE düdüklü tencere, endüksiyon dahil tüm ısı kayna-
kları üzerinde kullanılır.
Elektrik plakası üzerinde, düdüklü tencerenin tabanına eşit veya
daha küçük çapta bir plaka kullanın.
Seramik cam tabla üzerinde haznenin dibinin temiz ve net ol-
masından emin olun.
Gaz üzerinde, alevin haznenin çapını aşmaması gerekmektir. Tüm
Ocaklar üzerinde, düdüklü tencerenizin tam olarak ortalan-
masına dikkat edin.
Düdüklü tencere tabanının çapı - referanslar
Standartlarla ilgili bilgiler:
Yüksek çalışma basıncı: 80 kPa.
Maksimum güvenlik basıncı: 120 kPa.
Hazneyi boşken
ısıtmayın, ürününüze
zarar verebilirsiniz.
GAZ PLAKA
ELEKTRİKLİ
SERAMİKCAM
HALOJEN
INDÜKSIYON
SPİRAL
ELEKTRİK
Kapasite ØHazne Ø Taban
CLIPSO
®
ONE
Gövde ve kapak
malzemesi
4,5 L 22 cm 18 cm P42406
Paslanmaz çelik
6 L 22 cm 18 cm P42407
8 L 25 cm 20 cm P42414
10 L 25 cm 20 cm P42415
48
Kullanım
Açma
Kapağın açma düğmesi (E) üzerine basın - şekil 1
Kapatma
Kapağın kapatma düğmesi (B) üzerine basın - şekil 2
Maksimum ve minimum doldurma
Minimum 25 cl (2 bardak) - şekil 3
Maksimum hazne (M) yüksekliğinin 2/3’ü - şekil 4
Bazı besinler için
Pirinç, susuz sebzeler veya kompostolar gibi pişirme esnasında
genleşen besinler için, düdüklü tencereyi kapasitesinin yarısından
fazla doldurmayın. Çorbalarda, hızlı basınç düşürme işlemi yapmanızı
tavsiye ediyoruz.
Kıskaçların kapağın
kenarına temas etmesi
gerekmektedir.
Buhar sepetinin kullanılması
Haznenin dibine 75 cl su koyun.
Buhar sepeti ayağını (J) buhar sepetinin (I) altına takın - şekil 5
ve 6
Hepsini haznenin dibine yerleştirin - şekil 7
Buhar sepetine
yerleştirilmiş olan
besinlerin düdüklü
tencerenin kapağına
temas etmemesi
gerekmektedir.
TEFAL aksesuarları
CLIPSO® ONE düdüklü tencerenin piyasadan temin edilebilecek
aksesuarları şunlardır:
Başka parçaların değiştirilmesi veya onarımlar için, Yetkili bir
TEFAL Servis Merkezine müracaat ediniz.
Sadece modelinize uygun orijinal TEFAL parçaları kullanın.
Aksesuarlar Referans
4,5/6L
8/10L
X1010004
X1010003
Buhar sepeti X1030006
Sacayak X1030007
Conta
49
TR
Çalışma supabının kullanılması
Supabı (A), supabın
işaretini supap pozisyonu işareti (D)
üzerine getirerek buhar tahliye kanalı (C) üzerine yerleştirin
-
şekil 8
Sonuna kadar bastırın - şekil 8 - ve pişirme pozisyonuna kadar
çevirin
- şekil 9
Hassas besinleri ve sebzeleri pişirmek için
Supabın 1 işaretini pozisyon seçme işareti (D) karşına getirin.
Etleri, balıkları ve dondurulmuş gıdaları pişirmek için
Supabın 2 işaretini pozisyon seçme işareti (D) karşına getirin.
Çalışma supabını çıkarmak için
Çalışma supabı (A) üzerine bastırın ve
işaretini supap
pozisyonu işareti (D) üzerine getirin
- şekil 10
Çıkarın - şekil 11
İlk kullanım
Buhar sepeti ayağını (J) buhar sepeti (I) altına takın - şekil 5 ve 6
Buhar sepetini (I) haznenin dibine yerleştirin - şekil 7
Haznenin (M) 2/3’üne su doldurun.
Düdüklü tencereyi kapatın.
Çalışma supabını (A) yerleştirin ve 2 üzerine getirin.
Düdüklü tencereyi maksimum güçte ayarlanmış olan bir sıcaklık
kaynağı üzerine yerleştirin.
Buhar supaptan çıkmaya başladığında ateşi kısın ve 20 dakika
tutun.
20 dakika geçtiğinde, ateşi kapatın.
Supabı pozisyonuna kadar çevirin.
Basınç göstergesi (G) aşağı indiğinde: düdüklü tencerenizde artık
basınç bulunmamaktadır.
Düdüklü tencereyi açın - şekil 1
50
Pişirme öncesi
Her kullanımdan önce gözle, buhar çıkış kanalının (C) tıkalı ol-
mamasını kontrol edin
- şekil 12
Emniyet supabının hareketli olmasını kontrol edin:“Temizlik ve
bakım” paragrafına bakınız.
Düdüklü tencereyi kapatın - şekil 2
Supabı (A) yerine takın - şekil 8
Sonuna kadar bastırın ve seçilen pişirme pozisyonuna kadar çe-
virin
- şekil 9
Çalıştırmadan önce düdüklü tencerenin uygun bir şekilde ka-
panmış olmasından emin olun.
Düdüklü tencereyi maksimum güçte ayarlanmış olan bir sıcaklık
kaynağı üzerine yerleştirin.
Pişirme sonu
Buharı serbest bırakmak için
Sıcaklık kaynağı kapatıldığında, iki seçeneğiniz bulunmaktadır:
Basıncın yavaş bir şekilde boşaltılması: çalışma supabını (A)
pozisyonuna kadar çevirin. Basınç göstergesi (G) aşağı
indiğinde: düdüklü tencereniz artık basınçlı değildir.
Basıncın hızlı bir şekilde boşaltılması: düdüklü tencerenizi
soğuk su musluğunun altına koyun
– şekil 13 . Basınç göster-
gesi (G) aşağı indiğinde: düdüklü tencereniz artık basınçlı değil-
dir. çalışma supabını (A) pozisyonuna kadar çevirin.
Düdüklü tencerenizi açabilirsiniz - şekil 1
Eğer basınç göstergesi
(G) aşağıya inmiyorsa,
düdüklü tencerenizi
soğuk su musluğunun
altına koyun – şekil 13
Bu basınç göstergesi
üzerine asla müdahale
etmeyin.
Buhar tahliyesi sırasında
normal olmayan bir
püskürme söz konusu
olması halinde, işleyiş
supabını (A) pişirme
pozisyonuna getirin: 1
veya 2, ardından çabuk
basınç alma işlemini
uygulayın.
Pişirme esnasında
Çalışma supabı sürekli olarak düzenli bir ses çıkararak (PSCHHHT)
buhar çıkarıyorsa, sıcaklık kaynağını kısın.
Tarifte belirtilmiş olan pişirme süresini tutun.
Pişirme esnasında, supaptan sürekli ses geliyor olmasına dikkat
edin. Buhar yoksa, hafifçe sıcaklık kaynağını açın, aksi durumda
sıcaklık kaynağını kısın.
51
TR
Düdüklü tencerenizin
kalitesini uzun süre
korumak için: hazneyi,
boşken ısıtmayın.
Her 10 senelik kullanım
süresinin ardından
düdüklü tencerenin Yetkili
bir TEFAL Servis
merkezinde kontrol
ettirilmesi gerekmektedir.
Düdüklü tencerenin temizlenmesi
Cihazınızın düzgün çalışması için, her kullanımdan sonra bu temizlik
ve bakım talimatlarına uyunuz.
Düdüklü tencereyi her kullanımın ardından bulaşık deterjanı
eklenmiş ılık su ile yıkayın. Sepeti de aynı şekilde temizleyin.
Çamaşır suyu veya klorlu ürünler kullanmayın.
Haznenizi boşken ısıtmayınız.
Haznenin içini temizlemek için
Bir bulaşık süngeri ve bulaşık deterjanı ile yıkayın.
Paslanmaz haznenin içerisinde izler oluşmuşsa, sirke ile temizleyin.
Haznenin dışını temizlemek için
Bir sünger ve bulaşık deterjanı ile yıkayın.
Kapağı temizlemek için
Kapağı bir sünger ve bulaşık deterjanı ile yıkayın.
Kapağın contasını temizlemek için
Her pişirme işleminin ardından, contayı (H) ve conta bölmesini
temizleyin.
Contanın yeniden yerine takılması için, şekil 14e bakınız ve "face
côté couvercle" ibaresinin kapağın karşısında olmasına dikkat edin.
Çalışma supabını (A) temizlemek için
Çalışma supabını (A) çıkarın - şekil 11
Çalışma supabını (A) musluktan akan suyun altında temizleyin - şekil
15
Hareketli olmasını kontrol edin: yandaki çizim
Kapak üzerinde yer alan çalışma supabı kanalını temizlemek için
Supabı (A) kaldırın - şekil 11
Buhar tahliye kanalının tıkanık olmamasını ve yuvarlak olmasını gözle
kontrol edin
- şekil 12. Gerekirse bir kürdan yardımıyla temizleyin -
şekil 16 ve durulayın.
Emniyet supabını (F) temizlemek için
Kapağın içerisinde yer alan emniyet supabı kısmını suyun altına
tutarak temizleyin.
Kulak çubuğu yardımıyla hareketli olması gereken parçası üzerine
güçlü bir şekilde bastırarak düzgün çalışmasını kontrol edin
- şekil
17
Düdüklü tencerenizin contasını değiştirmek için
Düdüklü tencerenizin contasını her sene değiştirin.
Eğer bir kesik bulunuyorsa düdüklü tencerenizin contasını değiştirin.
Her zaman modelinize tekabül eden orijinal bir TEFAL contası alın.
Düdüklü tencerenizi kaldırmak için
Kapağı hazne üzerinde ters çevirin.
Temizlik ve bakım
Uzun kullanımlar
sonrasında belirebilecek
olan kararma ve çizikler
önemli değildir.
Hazneyi ve sepeti
bulaşık makinesinde
yıkayabilirsiniz.
İşleyiş supabını (A) ve
contayı (H) çıkardıktan
sonra, kapağı bulaşık
makinesine
koyabilirsiniz.
Kapağın içerisinde yer
alan vidayı ve somunu
asla sökmeyin
Bu işlemi
gerçekleştirmek için asla
kesici veya sivri bir nesne
kullanmayınız.
Emniyet
Otomatik pişiriciniz birçok emniyet tertibatı donanımlıdır:
Kapatma işleminde emniyeti
- Kıskaçların kapağın kenarına temas etmesi gerekmektedir.
Temas etmiyorsa basınç göstergesi seviyesinde bir buhar
sızıntısı olacaktır ve düdüklü tencerenin basıncı
yükselmeyecektir.
Açma işleminde emniyet:
- Eğer düdüklü tencere basınç altında ise, açma düğmesi
hareket ettirilemez.
- Düdüklü tencereyi asla zorla açmayın.
- Basınç göstergesi ile kesinlikle oynamayınız.
- İçerdeki basıncın düşmüş olmasından emin olun.
Aşırı basınca karşı iki emniyet:
- İlk tertibat: emniyet supabı (F) basıncı serbest bırakır
- şekil
19
- İkinci tertibat: conta kapak ile hazne arasından buharın
çıkmasını sağlar
- şekil 20
Eğer aşırı basınca karşı emniyet sistemlerinden biri devreye
girerse:
Sıcaklık kaynağını kapatın.
Düdüklü tencerenin tamamen soğumasını bekleyin.
Açın.
Çalışma supabını (A), buhar tahliye kanalını (C), emniyet
supabını (F) ve contayı (H) kontrol edin ve temizleyin.
Eğer tüm bu kontroller ve temizleme işlemlerinin ardından
ürününüzde sızıntı oluyorsa veya çalışmıyorsa, yetkili bir TEFAL
servis merkezine götürün.
Kullanım önerileri
1 - Çalışma supabından çıktığında buhar çok sıcaktır.
2 - Basınç göstergesi işareti yükseldiğinde, düdüklü
tencerenizi artık açamazsınız.
3 - Tüm pişirme cihazları için olduğu gibi, özellikle düdüklü
tencereyi çocukların yakınında kullanıyorsanız çok
dikkatli olun.
4 - Buhar püskürmesine dikkat edin..
5 - Düdüklü tencereyi taşımak için, haznenin iki sapını
kullanın.
6 - Düdüklü tencerenin içerisinde besinleri bırakmayın.
7 - Paslanmaz çeliğin kalitesini bozabilecek olan çamaşır
suyu veya klorlu ürünleri asla kullanmayın.
8 - Kapağı suya batırılmış olarak bırakmayın.
9 - Contayı her sene değiştirin.
10 - Düdüklü tencerenin temizliği mutlaka soğukken ve
cihaz boşken yapılmalıdır.
11 - Her 10 senelik kullanım süresinin ardından düdüklü
tencerenin Yetkili bir TEFAL Servis merkezinde kontrol
ettirilmesi gerekmektedir.
52
53
TR
GARANTİ BELGESİ
GARANTİ İLE İLGİLİ OLARAK DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Groupe Tefal İstanbul tarafından verilen bu garanti, ürünün kullanma kılavuzunda yer alan husus-
lara aykırı kullanılmasından doğacak arızaların giderilmesini kapsamadığı gibi, aşağıdaki durumlar
garanti dışıdır.
1. Kullanma hatalarından meydana gelen hasar ve arızalar,
2. Hatalı elektrik tesisatı kullanılması nedeniyle meydana gelebilecek arıza ve hasarlar,
3. Tüketici ürünü teslim aldıktan sonra, dış etkenler nedeniyle (vurma, çarpma, vs.) meydana gele-
bilecek hasarlar,
4. Garantili onarım için yetkili servise başvurulmadan önce Groupe Tefal yetkili personeli veya yet-
kili servis personeli dışında birinin, cihazı onarım veya tadiline kalkışması durumunda,
5. Üründe kullanılan aksesuar parçalar.
Yukarıda belirtilen arızaların giderilmesi ücret karşılığı yapılır.
GARANTİ ŞARTLARI
Bu ürün ev kullanımı için tasarlanmıştır. Profesyonel kullanım için uygun değildir.
1. Garanti Süresi, ürünün teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 yıldır.
2. Ürünün bütün parçaları dahil olmak üzere tamamı firmamızın garantisi kapsamındadır.
3. Ürünün garanti süresi içinde arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir.
4. Ürünün tamir süresi en fazla 30 iş günüdür. Bu süre, ürünün servis istasyonuna, servis istasyonu-
nun olmaması durumunda, ürünün satıcısı, bayii, acentası, temsilciliği, ithalatçısı veya ima-
latçısından birine bildirim tarihinden itibaren başlar.
5. Sanayi ürününün arızasının 15 iş günü içerisinde giderilmemesi halinde, imalatçı veya ithalatçı;
ürünün tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir sanayi ürününü tüketi-
cinin kullanımına tahsis etmek zorundadır.
6. Ürünün garanti süresi içerisinde, gerek malzeme ve işçilik, gerekse montaj hatalarından dolayı
arızalanması halinde, işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında
hiçbir ücret talep etmeksizin, tamiri yapılacaktır.
7. Ürünün:
-Teslim tarihinden itibaren garanti süresi içinde kalmak kaydıyla bir yıl içerisinde, aynı arızayı iki-
den fazla tekrarlaması veya farklı arızaların dörtten fazla veya belirlenen garanti süresi içerisinde
farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların üründen ya-
rarlanmamayı sürekli kılması,
-Tamiri için gereken azami sürenin aşılması,
-Servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla satıcısı, bayii, acentası, temsilciliği, itha-
latçısı veya imalatçısından birinin düzenleyeceği raporla arızanın tamirinin mümkün bulun-
madığının belirlenmesi durumlarında, ücretsiz olarak değiştirme işlemi yapılacaktır.
8. Ürünün kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar
garanti kapsamı dışındadır.
9. Garanti süresi içerisinde, servis istasyonları tarafından yapılmasının zorunlu olduğu, imalatçı veya
ithalatçı tarafından şart koşulan periyodik bakımlarda; verilen hizmet karşılığında tüketiciden
işçilik ücreti veya benzeri bir ücret talep edilemez.
10. Garanti belgesi ile ilgili olarak çıkabilecek sorunlar için T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici-
nin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü’ne başvurulabilir.
Bu Garanti Belgesi’nin kullanılmasına 4077 sayılı Kanun ile bu Kanun’a dayanılarak yürürlüğe ko-
nulan Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Tebliğ uyarınca, T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tü-
keticinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü tarafından izin verilmiştir.
54
Yönetmeliğe bağlı işaretler
İşaret Yeri
Üretici veya ticari marka adı Kapatma düğmesi
Üretim senesi
Model referansı
Maksimum emniyet basıncı (PS)
Yüksek çalışma basıncı (PF)
Kapak « açık» pozisyonda iken gözle görülebilir
şekilde kapağın üst kenarı üzerinde
Kapasite Haznenin dış tabanı üzerinde
İMALATÇI VEYA İTHALATÇI FİRMANIN:
Ünvanı : Groupe TEFAL İstanbul Ev Aletleri Tic. A.Ş.
Adresi : Beybi Giz Plaza Dereboyu Cad. Meydan sok. No:28 Kat:12 34398
Maslak/İstanbul
DANIŞMA HATTI:
444 40 50
FİRMA YETKİLİSİNİN:
MALIN:
Markası : TEFAL
Cinsi : DÜDÜKLÜ TENCERE
Modeli : P42406, P42407, P42414, P42415
Belge İzin Tarihi :14.04.2009
Garanti Belge No : 67898
Azami Tamir Süresi : 30 gün
Garanti Süresi : 2 yıl
Kullanım Ömrü : 7 Yıl
SATICI FİRMANIN
Ünvanı :
Adresi :
Tel-Telefax :
Fatura Tarih ve No :
Teslim Tarihi ve Yeri :
TARİH-İMZA-KAŞE :
Size en yakın servisimizi 444 40 50 numaralı Tüketici Danışma Hattımızdan öğrene-
bilirsiniz.
55
TR
TEFAL sorularınızı cevaplıyor
Sorunlar,
Öneriler
Kapağı kapatamıyorsanız: Açma düğmesinin (E) basılı pozisyonda olmasını kontrol edin.
Contanın doğru yönde takılmış olmasını kontrol edin "Temizlik
ve bakım " paragrafına bakınız.
Eğer düdüklü tencere içerisinde sıvı
olmadan basınç altında ısındı ise:
Düdüklü tencerenizi TEFAL Yetkili Servis Merkezine kontrol ettirin.
Eğer basınç gösterge işareti
yükselmedi ise ve pişirme
esnasında supaptan hiçbir şey
çıkmıyorsa:
Bu ilk dakikalarda normaldir.
Eğer aynı şey devam ederse şunları kontrol edin:
- Sıcaklık kaynağının yeterince güçlü olmasını kontrol edin,
değilse yükseltin.
- Hazne içerisindeki sıvı miktarının yeterli olmasını,
- Çalışma supabının 1 veya 2 üzerine getirilmiş olmasını,
- Düdüklü tencerenin iyice kapanmış olmasını,
- Contanın veya hazne kenarının hasar görmüş olmamasını,
- Contanın kapak içerisine doğru bir şekilde yerleştirilmiş ol-
masını kontrol edin, Temizlik ve Bakım” paragrafına bakınız.
Eğer basınç gösterge işareti
yükseldi ise ve pişirme esnasında
supaptan hiçbir şey çıkmıyorsa:
Bu ilk dakikalarda normaldir. Eğer aynı şey devam derse, basınç
göstergesi aşağı inene kadar cihazınızı soğuk suyun altına tutun.
Çalışma supabını - şekil 15 ve buhar tahliye kanalını - şekil 16 te-
mizleyin ve emniyet supabı başlığına zorlanmadan basılıyor ol-
masını kontrol edin - şekil 17.
Eğer kapağın etrafından buhar
sızıyorsa, şunları kontrol edin:
Kapağın iyi kapanmış olmasını.
Kapak contasının yerleştirilmesini.
Contanın iyi durumda olmasını, gerekirse değiştirin.
Kapağın, contanın ve kapak üzerindeki bölmesinin temiz ol-
masını.
Hazne kenarının iyi durumda olmasını.
Eğer kapak etrafından, kulak
tırmalayıcı bir ses ile birlikte
buhar çıktığını görürseniz:
Contanın tencere ile kapak arasına sıkışıp sıkışmadığını kontrol
edin
Kapağı açamıyorsanız: Basınç gösterge işaretinin düşük pozisyonda olmasını kontrol
edin.
Değilse: basıcı giderin, gerekirse düdüklü tencereyi soğuk
suyun altına tutun.
Bu basınç göstergesine asla müdahale etmeyin.
Eğer besinler pişmemiş veya
yanmış ise, şunları kontrol edin:
Pişirme süresi.
Sıcaklık kaynağı gücü.
Çalışma supabının doğru konumda olması.
Sıvı miktarı.
Eğer besinler düdüklü tencere
içerisinde yandı ise:
Yıkamadan önce hazneyi suya batırılmış olarak bekletin.
Asla çamaşır suyu veya klorlu ürünler kullanmayın.
Eğer emniyet sistemlerinden biri
harekete geçerse:
Sıcaklık kaynağını kapatın.
Düdüklü tencereyi hareket ettirmeden önce soğumasını be-
kleyin.
Basınç gösterge işaretinin inmesini bekleyin ve açın.
Çalışma supabını, buhar tahliye kanalı çubuğunu, emniyet su-
pabını ve contayı kontrol edin ve temizleyin.
Arıza devam ederse, cihazınızı TEFAL Yetkili Servis Merkezine
kontrol ettirin.
56
Düdüklü tencerenizle hazırlayabileceğiniz
10 lezzetli tarif
Sebze çorbası
Giriş
4 patates, 1 pırasa, 4 havuç, 1 şalgam, 1 litre su, tuz, karabiber, 3 çorba kaşığı krema (arzuya bağlı olarak).
Kağıtta narenciyeli jülyen balık
Domatesleri halkalar halinde kesin. Soğanı soyun ve çok ince ola-
rak kıyın.
Sularını korumaya dikkat ederek greyfurt ve portakalı soyun ve
çeyrek dilimlerini ayırın.
Dört adet alüminyum folyo üzerine hafifçe üst üste gelecek şekilde
3 domates halkasını yerleştirin. Biraz soğanla ve kıyılmış sarımsa-
kla kaplayın, birkaç yaprak tarhun otu ekleyin ve jülyen filetolarını
yerleştirin. 1 çorba kaşığı beyaz şarabı ve 2 çorba kaşığı greyfurt-
portakal suyunu dökebilmek amacıyla her folyonun kenarlarını
kaldırın. Birkaç damla yeşil limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin.
Her balık üzerine 1 greyfurt çeyreği, 2 portakal çeyreği ve 15g
soğuk tereyağı koyun. Folyoları güzelce kapatın ve özenle buhar
sepeti içerisine yerleştirin.
Düdüklü tencere içerisine 70 cl su koyun. Su ile temas etmeme-
sine dikkat ederek buhar sepetini yuvasını takın.
Düdüklü tencereyi kapatın. Supap ötmeye başladığında, ateşi kısın
ve belirtilen süre boyunca pişirin. Pişirme sonunda, düdüklü ten-
cereyi açın. Buhar sepetini düdüklü tencere içerisinden çıkarın ve
her tabağa dikkatlice 1 adet julienne’li folyo koyun. Folyoları ma-
sada makas yardımıyla açın ve isteğe bağlı olarak avokado salatası
ile servis yapın.
4 kişilik
Hazırlama: 25 dakika
Supap pozisyonu:
2
Pişirme süresi: 8 dakika
Balık
4 adet her biri 150 g jülyen morina balığı fileto, 1 adet greyfurt, 1 adet portakal, 1 yeşil limonun suyu, 2 domates,
1 soğan, 2 diş kıyılmış sarımsak, 60 g tereyağı, 1 bardak sek beyaz şarap, birkaç yaprak tarhun otu, tuz, karabi-
ber
Tüm tarifler 4 kişiliktir. 6 litreden az kapasiteye sahip tencereler için,
1/3’lik kısmını azaltın.
Sebzelerin kabuklarını soyun ve yıkayın.
Patatesleri ve şalgamı küpler halinde kesin. Havuçları ve pırasayı ince
dilimler halinde kesin.
Tencereye 1 litre su koyun, ardından sebzeleri doldurun, tuz ve ka-
rabiber ekleyin.
Tencereyi kapatın. Düdük ötmeye başlar başlamaz, ateşi kısın ve be-
lirtilen süre boyunca pişmeye bırakın. Su altında basıncını alın.
Servis yapmadan önce, arzuya göre krema ekleyin.
4 kişilik
Hazırlama: 15 dakika
Supap pozisyonu:
1
Pişirme süresi: 10 dakika
57
TR
Buharda kuzu yahni
4 kişilik.
Hazırlama : 20 dakika
Supap pozisyonu:
2
Pişirme süresi: 10 dakika
+ 7 dakika
Kuzu
600 g kuzu boyun gerdanı ve 600 g parçalar halinde kesilmiş kaburga kemiği, 1 demet havuç, 1 demet taze
soğan, 1 demet taze şalgam, 4 adet küçük taze patates, 100 g taze fasulye, 2 adet kabuğu soyulmuş domates,
2 diş sarımsak, 1 demet garnitür, 1 çorba kaşığı kıyılmış tarhun otu, 30 g tereyağı, 15 cl beyaz şarap, 1 tatlı
kaşığı yeşil anason, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı un, tuz, karabiber
Üç hardallı kızartma et
Sarımsakları rostoya batırın. Düdüklü tencere içerisinde rostoyu
tereyağı ve sıvıyağ ile çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Rostoyu
çıkarın. Aynı yağda halka şeklinde doğranmış havuçları çevirin, 2
çorba kaşığı şeker, tuz ve karabiber ekleyin. Rostoyu yeniden
koyun, garnitürü, soğanı ve beyaz şarabı ekleyin. Düdüklü tence-
reyi kapatın. Supap ötmeye başladığında, ateşi kısın ve belirtilen
süre boyunca pişirin. Pişirme işlemi sonunda, düdüklü tencereyi
açın. Rostoyu ve havuçları çıkarın. Pişirme suyunu çeyrek oranda
azalana kadar harlı ateşte kaynatın. Taze kremayı ekleyin ve 5 da-
kika kısık ateşte pişirin, ardından hardalları ekleyin ve kaynatın.
Sosu bir kaba alın ve gerekirse biraz su ekleyin. Rostoyu kesin. Üze-
rine sosu dökerek ve havuçlarla birlikte servis yapın.
4 kişilik
Hazırlama: 25 dakika
Supap pozisyonu:
2
Pişirme süresi: 11 dakika
Dana eti
1 kg rosto olarak sarılmış dana eti, 6 adet havuç, 3 diş sarımsak, 1 soğan, 1 buket garni, 2 çorba kaşığı katı
taze krema, 40 g tereyağı, 30 cl sek beyaz şarap, 2 çorba kaşığı Meaux hardal, 1 acı hardal ve 2 tarhun otlu
tatlı hardal, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, pudra şekeri, tuz, karabiber
Bütün sebzeleri soyun ve temizleyin. Düdüklü tencere içerisinde
et parçalarını ve sıvıyağ ve tereyağı içerisinde kıyılmamış sarımsağı
çevirin. Karabiber ve tuz ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyin ve iyice
karıştırın. Beyaz şarabı dökün, anasonu, garnitürü ve domatesleri
ekleyin. Etin ıslanması için etin üzerine geçecek kadar su ekleyin.
Kaynatın. Düdüklü tencereyi kapatın. Supap ötmeye başladığında,
ateşi kısın ve belirtilen ilk süre boyunca pişirin. Pişirme işlemi so-
nunda düdüklü tencereyi açın. Sebzeleri ekleyin, tuz ve karabiber
koyun. Düdüklü tencereyi yeniden kapatın. Supap ötmeye
başladığında, ateşi kısın ve belirtilen ikinci süre boyunca pişirin.
Pişirme işlemi sonunda, düdüklü tencereyi açın. Eti ve sebzeleri
süzün, garnitürü ve sarımsağı çıkarın. Yoğun bir sos elde edene
kadar güçlü ateşte pişirme sıvısını kaynatın. Eti ve sebzeleri bir
tabağa alın ve yemeğin suyunu üzerinde gezdirin. Tarhun otu ser-
pin ve servis yapın.
58
Şefin yemeği
4 kişilik
Hazırlama: 20dakika
Supap pozisyonu:
2
Pişirme süresi: 20 dakika
+ 20 dakika
1,2 kg dana eti (but parçası veya kol kemiği üzerindeki ince et, sığır kuyruğu), 2 adet ilikli kemik, 800 g büyük
patates, 1/2 limon, 3 adet karanfil batırılmış 1 adet soğan, 3 adet havuç, 3 adet pırasa, 3 adet şalgam, 1 adet
kereviz sapı, 1/2 kereviz, 1 baş sarımsak, 1 garnitür demeti, 4 çorba kaşığı Porto, 4 dilim kızarmış köy ekmeği,
kornişon, kaya tuzu, tuz, karabiber
Bask usulü tavuk
Kesmeden önce biberleri özenle süzün. Düdüklü tencere içerisinde
harlı ateşte sarımsağın yarısı ile birlikte sıvıyağı ısıtın ve ardından
tavuk parçalarını bu yağda çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Dü-
düklü tencerenin dibine yapışmış olan pişirme kalıntılarını ayırmak
için 1 bardak beyaz şarap dökün ve ardından tavukları çıkarın.
Aynı düdüklü tencere içerisinde, soğanları kavurun. Kesilmiş bi-
berleri ekleyin ve 5 dakika harlı ateşte karıştırarak pişirin. Doma-
tesleri, garnitürü, sarımsağı ve kalan şarabı ekleyin. Tuz ve
karabiber dökün. 3 dakika pişirin ve tavuk parçalarını yeniden
koyun. Düdüklü tencereyi kapatın. Supap ötmeye başladığında,
ateşi kısın ve belirtilen süre boyunca pişirin. Garnitür demetini
çıkarın ve her tabak içerisine birkaç parça tavuk ile Bask usulü gar-
nitür koyun. Pirinç pilavı ile birlikte servis yapın.
4 kişilik
Hazırlama: 20 dakika
Supap pozisyonu:
2
Pişirme süresi: 11 dakika
Tavuk
1,5 kg’luk parçalar halinde 1 adet tavuk, 400 g’lık bir kutu soyulmuş bütün domates, 400 g’lık bir kutu kırmızıbi-
ber, 400 g’lık bir kutu yeşilbiber, 3 diş kıyılmış sarımsak,
Sebzeleri temizleyin ve soyun, parçalar halinde kesin. Düdüklü ten-
cere içerisine 2 litre su koyun ve soğanı, havuçları, pırasaları, şal-
gamları, kerevizi, sarımsağı, kereviz sapını ve garnitürü koyun. Tuz
ve karabiber ekleyin. Kaynatın ve ardından içerisine et parçalarını
daldırın. Yüzeyde oluşan köpüğü düzenli olarak alarak kısık ateşte
10 dakika pişirin.
Düdüklü tencereyi kapatın. Supap ötmeye başladığında, ateşi kısın
ve belirtilen ilk süre boyunca pişirin. Pişirme işlemi sonunda, dü-
düklü tencereyi açın. Havuçları, pırasaları, şalgamı ve kerevizi
çıkarın ve ayrı bir yere koyun. Düdüklü tencereyi yeniden kapatın.
Supap ötmeye başladığında, ateşi kısın ve belirtilen ikinci süre
boyunca pişirin. Pişirme işlemi sonunda, düdüklü tencereyi açın.
Patatesleri yıkayın ve soyun, bir tencerede tuzlu su ile pişirin. Et ve
patatesler pişerken limon dilimleri hazırlayın ve mutfak ipi ile
bağlayarak bunları her ilikli kemik ucuna yerleştirin. İlikli kemikleri
hafif tuzlu ve limonlu suya koyun ve 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Eti süzün. Etrafına sebzeleri ve kornişon ve kaya tuzunu koyarak
servis yapın.
Kemikleri süzün ve iliğini çıkarın. Bunları kızarmış ekmek dilimleri
ile servis yapın. 3-4 kaşık Porto ekleyerek et suyunu ayrıca servis
yapın.
59
TR
rlü
6 kişilik
Hazırlama: 15 dakika
Supap pozisyonu:
1
Pişirme süresi: 14 dakika
Sebzeler
5 adet halka halka kesilmiş kabak, 4 adet küp şeklinde kesilmiş patlıcan, 4 adet dörde bölünmüş büyük do-
mates, 2 adet küp küp doğranmış kırmızıbiber, 1 adet uzun çubuk halinde kesilmiş yeşilbiber, 2 adet kıyılmış
büyük boy soğan, 1 diş püre halinde ezilmiş sarımsak, 1 dal kekik, 1 adet defneyaprağı, 1 dal biberiye, bir küçük
tas fesleğen, 1/2 kap kişniş, 6 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
Pirinç pilavı
Pirinci birkaç kere duru su ile yıkayın ve iyice kurutun. Düdüklü ten-
cere içerisinde sıvıyağ ve 20 g tereyağı ile pirinci kısık ateşte kavurun.
Tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırın ve tavuk bulyonu ekleyin. Düdü-
klü tencereyi kapatın. Supap ötmeye başladığında, ateşi kısın ve be-
lirtilen süre boyunca pişirin. Pişirme işlemi sonunda, düdüklü
tencereyi açın. Pirinci çıkarın ve süzün. Büyük bir servis tabağına alın,
kalan tereyağı ekleyin ve karıştırın.
Bu pirinç pilavı egzotik yemeklerin, balıkları ve et yemeklerin
yanında servis yapılır.
4 kişilik
Hazırlama: 20 dakika
Supap pozisyonu:
1
Pişirme süresi: 8 dakika
200 g pirinç, 40 g tereyağı, 75 cl tavuk suyu tableti, 4 çorba kaşığı yer fıstığı, tuz, karabiber
Düdüklü tencere içerisinde, harlı ateşte soğanları, kırmızıbiberleri
ve yeşilbiber çubuklarını 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile çevirin.
Kızardıklarında, patlıcan küplerini, kabak halkalarını, domatesleri
ve kalan sıvıyağı ekleyin. En son kekik, defneyaprağı, fesleğeni
ekleyin. Tuz ve karabiber koyun. İyice karıştırın.
Düdüklü tencereyi kapatın. Supap ötmeye başladığında, ateşi kısın
ve belirtilen süre boyunca pişirin. Pişirme işlemi sonunda, düdü-
klü tencereyi açın ve yeniden kısık ateş üzerine koyun ve yaklaşık
10 dakika boyunca kapaksız olarak türlünün suyunu çekmesini be-
kleyin. Gerekirse baharatlardan yeniden ekleyin. Türlüyü sıcak ola-
rak ve üzerine kişniş ve biberiye ekleyerek servis yapın.
60
Karamelli 3 elma püresi
4 - 6 kişilik
Hazırlama: 15 dakika
Supap pozisyonu:
1
Pişirme süresi: 6 dakika
Tatlılar
4 adet kokulu elma, 4 adet granny smith elma, 4 adet Kanada elma, 100 g çam fıstığı, 60 g tereyağı, 100 g
ham şeker, 2 tutam toz tarçın, 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya, 1 tutam toz zencefil
Küçük krem karameller
Sütü vanilya ile birlikte kaynatın. Bir toprak kap içerisine 50 g şeker
ve yumurta sarılarını koyun. İyice beyaz bir karışım elde edene
kadar hızlı bir şekilde çırpın. Kaynar sütü (vanilyayı çıkardıktan
sonra) azar azar karıştırmaya devam ederek yumurtaların üzerine
dökün.
Kalın tabanlı bir tencere içerisine kalan şekeri, 2 çorba kaşığı su ve
birkaç damla sirkeyi koyun. Kısık ateşte sarı bir karamel elde edene
kadar ısıtın. Dört adet küçük peynirli çöreği karamele bulayın. Yu-
murtalı karışımı bir süzgeç yardımı ile süzün ve çöreklerin içerisine
dökün. Çörekleri bir parça alüminyum folyo ile kaplayın. Çörekleri
buhar sepetine koyun.
Düdüklü tencere içerisine 75 cl su koyun ve buhar sepetini yu-
vasına takın. Düdüklü tencereyi kapatın. Supap ötmeye
başladığında, ateşi kısın ve belirtilen süre boyunca pişirin. Pişirme
işlemi sonunda, düdüklü tencereyi açın. Buzdolabına koymadan
önce kremaların soğumasını bekleyin.
Bir tabağa alın ve soğuk servis yapın.
4 kişilik
Hazırlama: 15 dakika
Supap pozisyonu:
1
Pişirme süresi: 7 dakika
25 cl süt, 1/2 ikiye bölünmüş vanilya parçası, 3 yumurta sarısı, 100 g toz şeker, birkaç damla sirke.
Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve 2 cm kalınlığında dilim-
leyin. Düdüklü tencere içerisinde, tereyağı ile kısık ateşte elmaları
çevirin. Tarçını, vanilyayı, zencefili, ham şekeri ve çam fıstıklarını
ekleyin. Bir tahta kaşık yardımı ile karıştırın. Düdüklü tencereyi ka-
patın. Supap ötmeye başladığında, ateşi kısın ve belirtilen süre
boyunca pişirin. Pişirme işlemi sonunda, düdüklü tencereyi açın.
Kompostoyu soğuk veya ılık olarak bir top vanilyalı dondurma
veya 1 çorba kaşığı krema ile servis yapın.
61
TR
Pişirme süreleri tablosu
Sebzeler
Pişirme
TAZ E
Supap pozisyonu
1
DONDURULMUŞ
Supap pozisyonu
2
Etler - Balıklar
TAZ E
Supap pozisyonu 2
DONDURULMUŞ
Supap pozisyonu 2
Dana (rosto 1 kg) 10 dakika 28 dakika
Kuzu ( 1.3 kg but) 25 dakika 35 dakika
Levrek balığı (0,6 kg fileto) 4 dakika 6 dakika
Somon (0,6 kg 4 dilim) 6 dakika 8 dakika
Tavuk (Bütün 1.2 kg) 20 dakika 45 dakika
Ton balığı (4 dilim 0,6 kg) 7 dakika 9 dakika
Andiv - buhar 12 dak.
Balkabağı (püre) - sıvı ile 8 dak.
Bezelye - buhar 1 dak. 30' 4 dak.
Brokoli - buhar 3 dak. 3 dak.
Brüksel lahanası - buhar 7 dak.
Buğday (Kuru sebze) - sıvı ile 15 dak.
Enginar
- buhar* 18 dak.
- sıvı ile** 15 dak.
Havuç Halka halinde - buhar 7 dak. 5 dak.
Ispanak
- buhar 3 dak.
- sıvı ile 5 dak. 8 dak.
Kabak
- buhar 6 dak. 30' 9 dak.
- sıvı ile 2 dak.
Karnabahar - sıvı ile 3 dak. 4 dak.
Kereviz
- buhar 6 dak.
- sıvı ile 10 dak.
Kırmızı pancar - buhar 20-30 dak.
Kuşkonmaz - sıvı ile 5 dak. 5 dak. daldırma
Mantar
Kıyılmış - buhar 1 dak. 5 dak.
Bütün - sıvı ile 1 dak. 30'
Nohut (Kuru sebze) - sıvı ile 14 dak.
Patates elma
- buhar 12 dak.
- sıvı ile 6 dak.
Pırasa halka - buhar 2 dak. 30'
Pirinç (Kuru sebze) - sıvı ile 7 dak.
Şalgam
- buhar 7 dak.
- sıvı ile 6 dak.
Taze fasulye - buhar 8 dak. 9 dak.
Yarı kuru fasulye - sıvı ile 20 dak.
Yeşil lahana
Kıyılmış - buhar 6 dak.
Yaprakları ayrılmış - buhar 7 dak.
Yeşil mercimek (Kuru sebze) - sıvı ile 10 dak.
* Buhar sepetindeki besin
** Sudaki besin
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97

Tefal P4240762 Kullanım kılavuzu

Kategori
Düdüklü tencereler
Tip
Kullanım kılavuzu
Bu kılavuz için de uygundur