Progress PBP5360X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu
kullanma kılavuzu
Ankastre Fırın
PBP 5360
İçindekiler
Güvenlik bilgileri 2
Ürün tanımı 3
İlk Kullanımdan Önce 5
Çalıştırma 7
İpuçları ve pişirme tabloları 13
Bakım ve temizlik 17
Servisi aramadan önce 24
Teknik veriler 25
Montaj 25
Elden çıkarma 27
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
Güvenlik bilgileri
Bu kullanma kılavuzunu her zaman ciha-
zın yakınında bulundurunuz. Cihaz baş-
ka kişilere verilir veya satılırsa ya da bir
taşınma işleminde cihazınızı eski yaşa-
dığınız yerde bırakacak olursanız, yeni
kullanıcının kullanım kılavuzuna ve içe-
riğindeki bilgilere sahip olabilmesi son
derece önemlidir.
Bu talimatlar kullanıcının ve birlikte ya-
şadığı kişilerin güvenliği için verilmiştir.
Bu yüzden cihazı bağlamadan ve/veya
kullanmadan önce dikkatlice okuyunuz.
Montaj
Kurulum, uzman personel tarafından ilgili
yönetmelikler dikkate alınarak yapılmalıdır.
Adım adım montaj i
şlemleri, montaj perso-
neli için talimatlar bölümünde tarif edilmiş-
tir.
Kurulum ve bağlantı işlemlerini, kurulum iş-
lemlerini ilgili yönetmeliklere göre yürüte-
cek olan özel uzmanlık bilgilerine sahip bir
uzmana yaptırınız
•Cihazın kurulumu nedeniyle evinizdeki
elektrik şebekesinde değişiklik yapılması
gerekiyorsa, bunu da yetkin bir uzmana
yaptırınız.
•Bu fırın, kullanıma göre tek bir cihaz veya
elektrik ocak ile kombine halde kullanım
için 230 V tek fazlı bağlantılara göre imal
edilmiştir.
Kullanım
•Bu fırın, yiyecek hazırlamak için tasarlan-
mıştır; başka bir amaç için asla kullanma-
yınız.
•Fırını kullanırken dikkatli olunuz. Rezistans-
ların güçlü ı
sısından dolayı ızgara ve diğer
parçalar çok sıcaktır
•Eğer fırının içerisinde yemeklerinizin hazır-
lanması için alüminyum folyo kullanacak-
sanız, bunların fırının tabanı ile kesinlikle
doğrudan temas etmesini önleyin.
•Fırının temizliğinde dikkatlice hareket edi-
niz; yağ filtresine, rezistansa veya termos-
tat algılayıcısına (varsa) kesinlikle herhangi
bir şey sıkmayınız.
•Cihazın kendisi ve özellikleri üzerinde yapı-
lacak olan her türlü değişiklik tehlike arz
eder.
•Pişirme, kızartma ve ızgara işlemleri sıra-
sı
nda fırın penceresi ve fırının diğer parça-
ları ısınır. Bu nedenle, soğuyuncaya kadar
çocuklar cihazdan uzak tutulmalıdır. Fırına
yakın prizlere elektrik cihazları bağlandığın-
da, kabloların fırının sıcak yüzeylerine te-
mas etmemesine veya sıcak fırın kapağının
arasında sıkışmamasına dikkat edilmelidir.
•Fırına dayanıklı sıcak kase ve tencereleri fı-
rından alırken, daima fırın eldivenleri kulla-
nı
nız.
Düzenli yapılan temizlik, üst kaplama mad-
desinin yıpranmasını önler.
•Fırını temizlemeden önce, elektrik akımını
kesiniz ya da fişini prizden çekiniz.
•Fırını kullanmadığınız zaman, fırının "OFF"
(kapalı) pozisyonda olmasına dikkat ediniz.
•Cihaz, kı zgın buharlı temizleyiciler ya da
buhar jetli temizleyiciler ile temizlenmeme-
lidir.
•Aşındırıcı temizlik ürünleri veya keskin me-
tal kazıyıcılar kullanmayınız. Bunlar fırının
kapak camını çizebilir ve camın çatlaması-
na sebebiyet verebilir.
İnsanları
n güvenliği
Bu cihaz, yetişkinler tarafından kullanılmak
üzere tasarlanmıştır. Çocukların kullanımı-
na veya oyun oynamalarına izin vermeniz
tehlikelidir.
2 progress
•Fırın çalışırken çocukları uzak tutunuz. Fı-
rın, kapatıldıktan sonra da kapak uzun bir
süre sıcak kalacaktır.
Bu cihaz, cihazın güvenli kullanımını sağla-
yacak sorumlu bir kişinin denetimi veya bil-
gilendirmesi olmaksızın çocuklar veya fizik-
sel, hissi veya akli kapasiteleri ya da tecrü-
beleri veya bilgileri cihazı güvenli şekilde
kullanmaya elverişli olmayan kişiler tarafın-
dan kullanılmak üzere tasarlanmamıştır.
şteri hizmetleri
•Cihazın bakımı veya onarımını, üreticinin
servis departmanına veya üreticinin yetki-
lendirdiği bir servise yaptırınız ve sadece
orijinal yedek parçaların kullanılmasını
talep
ediniz.
•Arızalı veya hasarlı cihazları kendi başınıza
tamir etmeye çalışmayınız. Eğitimsiz kişi-
lerce yapılacak tamir işlemleri yaralanma-
lara veya arızalara neden olabilir.
Ürün tanımı
1
2
3
4
6
5
7
1 Kontrol paneli
2 Soğutma fanı için hava menfezleri
3 Izgara
4 Dahili ışık
5 Fırın Fanı
6 Döner-şişıklığı
7 Bilgi etiketi
Aksesuarlar
Pişirme tepsisi
progress 3
Damlalık tepsisi
Fırın rafı
Döner-şiş bölümü
31 2 4
1 Çıkartılabilir şiş sapı
2 Şiş
3 Çatallar
4 Şiş desteği
Kontrol paneli
1 2 3
45678910
1 Pişirme fonksiyonları
2 Sıcaklık göstergesi
3 Saat göstergesi
4 Dakika hatırlatma / Pişirme süresi fonk-
siyonu / Pişirme sonu fonksiyonu
5
Artırma tuşu "
" (Süre veya sıcaklık)
6
Azaltma tuşu "
" (Süre veya sıcaklık)
7 Pirolitik temizleme fonksiyonu
8 Hızlı ısıtma fonksiyonu
9 Pişirme fonksiyonu tuşu
10 MA/KAPAMA
Fırının bütün fonksiyonları bir elektronik prog-
ramlayıcı tarafından kontrol edilmektedir.
Pişirme fonksiyonlarını, pişirme sıcaklıklarını
ve otomatik zaman ayarlamalarını isteğinize
bağlı kombinasyonda seçebilirsiniz.
Not
Bir elektrik kesintisi durumunda programlayı-
cı tüm ayarları (saat ayarı, ayarlanmış veya
sürmekte olan program) 3 dakikalığına mu-
hafaza edecektir. Daha uzun bir elektrik ke-
sintisi durumunda, tüm ayarlar iptal edilecek-
tir. Elektrik akımı tekrar sağlandığında gös-
tergedeki rakamlar yanıp sönecektir. Böyle
bir durumda saatin ve zamanlayıcının yeniden
ayarlanması gerekir.
4 progress
İlk Kullanımdan Önce
Uyarı Fırını kullanmadan önce, fırının
içindeki ve dışındaki tüm ambalaj
malzemelerini çıkarınız.
Fırın ilk kez elektrik kaynağına bağlandığında,
gösterge otomatik olarak 12:00 gösterir ve
sembolü yanıp söner.
Fırını kullanmadan önce saatin doğru ayar-
landığından emin olunuz.
Saatin ayarlanması:
1.
tuşuna basınız ve sembolü yanıp
söndüğünde, "
" veya " " tuşlarına
basarak doğru saati ayarlayınız.
Saat doğru olarak ayarlandıktan sonra,
saat ok sembolü
yaklaşık 5 saniye gö-
rünecektir.
1
2
2.
sembolü yanıp sönmeyi keser kesmez
iki kez
tuşuna basınız.
Daha sonra madde 1'de anlatılanlara gö-
re hareket ediniz.
İlk kullanımdan önce, fırın boş halde iken ısı-
tılmalıdır.
1.
Fırını açmak için
tuşuna basınız.
2.
tuşuna iki kez basınız ve "Sıcak hava"
fonksiyonunu
seçiniz.
12
3.
"
" tuşunu kullanarak sıcaklığı
250°C'ye ayarlayınız.
4.
Fırını boş halde yaklaşık 45 dakika çalış-
tırınız.
5. Havalandırma için bir pencere açınız.
Bu prosedür "Üst ve alt rezistans" ve "Sıcak
hava ile ızgara" fonksiyonu için 5-10 dakika
süreyle tekrarlayınız.
Bu esnada hoş olmayan kokular oluşabilir.
Bu normal bir durumdur. Bunun nedeni, üre-
timden arta kalan maddelerdir.
Bu işlemi yaptıktan sonra, fırının soğumasını
bekleyiniz ve sonra içine az miktarda sıvı de-
terjan eklenmiş ılık ve sabunlu su ile ıslatılmış
yumuşak bir bezle fı
rının içini temizleyiniz.
İlk kez yemek pişirmeden önce, fırın akse-
suarlarını dikkatlice yıkayınız.
Fırının kapağını açarken, kolu daima ortasın-
dan kavrayarak tamamen açılıncaya kadar
tutunuz.
"Açma/Kapama" tuşu
Herhangi bir pişirme fonksiyonu veya prog-
ramı ayarlanmadan önce fırının çalıştırılması
gerekmektedir.
tuşuna basıldıktan sonra,
göstergede fırın sembolü belirir ve fırın ışığı
yanar.
progress 5
tuşuna basarak fırını kapatabilirsiniz. Bu
her an için mümkündür. Bütün pişirme fonk-
siyonları veya programlar sonlanır, fırın aydın-
latması kendi kendine kapanır ve zaman gös-
tergesinde artık sadece saat ayarı görüntüle-
nir.
Fırını istediğiniz anda kapatmanız mümkün-
dür.
Bir pişirme fonksiyonunun seçilmesi
1.
tuşuna basarak fırını çalıştırınız.
2. İstenilen fırın fonksiyonunu seçmek için
tuşuna basınız. tuşuna basıldığı za-
man, göstergede bir pişirme sembolü gö-
rünür ve karşılık gelen pişirme fonksiyonu
numarası o anki seçili pişirme fonksiyonu
sembolünün sol tarafında belirir.
3. Ön ayarlı sıcaklık uygun değil ise, doğru
sıcaklığı seçmek için "
" veya " "
tuşuna basınız. Isı derecesi adım adım
5'er derece değişmektedir.
–Fırın ısındıktan hemen sonra, termometre
sembolü yavaşça yükselerek
fırının o anki
ısıtılma derecesini gösterir.
Arzu edilen ısı derecesine ulaşıldığında, kı-
sa bir süreyle sesli bir sinyal işitilir ve ter-
mometre sembolü
yanar.
Sıcaklığı ve pişirme süresini ayarlamak
için
” ve “ ” tuşlarına basarak önceden
ayarlı sıcaklığı artırınız veya azaltınız; bu sırada
° ” sembolü yanıp sönüyor olmalıdır. Mak-
simum sıcaklık 250°C'dir.
” ve “ ” tuşlarına basarak önceden
ayarlı pişirme süresini artırınız veya azaltınız;
bu sırada “
yanıp söner.
Güvenlik termostatı
Tehlike arz edebilecek aşırı ısınmayı (cihazın
bileşenlerinde arıza olması veya amacına uy-
gun olmayan kullanımdan dolayı) önlemek
için, fırında elektrik akımını kesen bir güvenlik
termostatı bulunmaktadır. Sıcaklık düşğü
zaman fırın otomatik olarak tekrar çalışır du-
ruma geçer.
Güvenlik termostatı, cihazın hatalı kullanımın-
dan dolayı devreye girerse, fırın soğuduktan
sonra hata sebebini gideriniz. Ancak termos-
tat arızalı bir parça nedeniyle devreye girerse,
lütfen Müşteri Hizmetlerine başvurunuz.
Soğutma fanı
Fan, f
ırını ve kontrol panelini soğutur. Pişir-
meye başladıktan birkaç dakika sonra fan
otomatik olarak devreye girer. Sıcak hava, fı-
rın kapak kulpunun yanındaki menfezler va-
sıtasıyla dışarıya çekilir. Fırın kapatıldıktan
sonra, çalışan elemanları soğutmak için fan
çalışmaya devam edebilir. Bu normal bir du-
rumdur.
Soğutma fanının çalışması, fırının ne ka-
dar uzun süre kullanıldığına ve hangi sı-
caklıkta çalıştırıldığına bağlıdır. Fan, dü-
şük pişirme sıcaklığı ayarlamalarında ve-
ya fırının sadece kısa süreli kullanılması
halinde açılmayabilir veya çalışmaya de-
vam etmeyebilir.
6 progress
Çalıştırma
Fonksiyon sembolleri
Fırın Fonksiyonu Kullanıldığı işlemler
Pizza konumu
Bu özellik, kızartma yapmanızı veya tatları birbirine karıştırmadan
kızartma ve fırında pişirme işlemini aynı anda yapmanızı sağlar.
Ön ayarlı sıcaklık: 175ºC
Geleneksel pişir-
me
Isı yukarı ve aşağıdan gelir ve fırın içerisinde eşit şekilde dağıtılır.
Ön ayarlı sıcaklık: 200°C
Alt fırın
rezistansı
Isı sadece fırının alt rezistansından gelir. Bu ayarda yiyecekler çok
iyi pişmektedir. Ön ayarlı sıcaklık: 250ºC
Sıcak havalı ızgara
Bu fonksiyon geleneksel şekilde ızgara edilen yiyecekler için al-
ternatif bir pişirme yöntemi sunar. Izgara rezistansı ile fan aynı
anda çalışarak, sıcak havanın yiyecekler etrafında sirkülasyon
yapması sağlanır. Ön ayarlı sıcaklık: 180°C
En yüksek sıcaklık: 200 °C.
Izgara ve döner-
şiş bölümü
Döner-şiş bölümü, et ızgara veya kebaplar ve küçük et parçaları
kızartmada kullanılabilir. Ön ayarlı sıcaklık: 250°C
Buz çözme
Fırın, fırın içinde ısıtma yapmadan, oda sıcaklığındaki sıcak ha-
vanın sirkülasyon yapmasını sağlar. Bu fonksiyon, ısı ile buzunun
çözülmesinde zarar görebilecek olan kremalı pastalar, kurabiye/
kuru pasta, ekmek ve mayalanmış hamurdan çörekler gibi has-
sas gıdalar için uygundur.
Pirolitik temizleme Bu fonksiyon fırının içini iyice temizleyebilmenizi sağlar.
Fırının kullanımı
Önemli Fırın tabanına alüminyum folyo veya
pişirme tepsisi vs. koymayınız, ısı birikimi
nedeniyle fırın emayesi zarar görür. Daima
tava, fırın tavalarını ve tencerelerini ve
alüminyum tepsileri, raf kızaklarına
yerleştirilmiş raflar üzerine yerleştirin.
Yiyecekler ısıtıldığında, bir su ısıtıcısında
olduğu gibi buhar oluşur. Buhar, fırın
kapağının camı ile temas ettiğinde
yoğunlaşarak su damlacı
kları meydana
getirir.
Yoğunlaşmayı azalmak için, boş fırına
her zaman 10 dakika ön ısıtma uygulayı-
nız.
Her pişirme işleminden sonra su damlacıkla-
rını silmenizi tavsiye ederiz.
Önemli Pişirme işlemini daima fırın
kapağı kapalı halde yapınız.
Fırın kapağını daima dikkatlice açınız. Ka-
pağın "aşağışerek" açılmasına izin ver-
meyiniz, tam açılana kadar kapak kulpunu
tutarak destekleyiniz.
Fırında dört tepsi rafı mevcuttur.
Tepsi konumları, şekilde gösterildiği gibi
fırının alt tarafından yukarıya doğru sayılır.
Sürgülü bileşenler daima düzgün yerleş-
tirilmelidir (bkz. şekil).
Pişirme kaplarını ve tencereleri direk ola-
rak fırın tabanına koymayınız.
progress 7
Pizza konumu (sıcak hava)
Yiyecekler, fırının arka duvarına takılı bir fan
vasıtasıyla fırının içinde eşit şekilde dolaştırılan
önceden ısıtılmış hava ile pişirilir.
Isı, fırının her yanına eşit ve hızlı bir şekilde
ulaşır. Yani, fırının farklı raflarına yerleştir-
diğiniz değişik tipteki yemekleri aynı anda pi-
şirebilirsiniz.
Bu fonksiyonla pişirmenin avantajları
şunlard
ır:
Daha hızlı ön ısıtma
Fanın sıcaklığa hızlı bir şekilde ulaştırması
nedeniyle, genellikle fırına ön ısıtma uygu-
lamak gerekmez fakat pişirme süresine
ekstra 5-7 dakika ekleme gereksinimi du-
yulabilir. Daha yüksek sıcaklıklar gerektiren
tariflerde, örn. ekmek, hamur işleri, çörek-
ler, sufleler vs. en iyi sonuçlar fırına ön ısıt-
ma uygulanması halinde alınmaktadır.
şük sıcaklıklar
Fanlı pişirme geleneksel pişirmeye nispe-
ten genellikle daha düşük sıcaklıklar ge-
rektirir.
Pişirme tablosunda önerilen sıcaklıklara
riayet ediniz. Kendi geleneksel tarifleriniz
için alt ve üst ısıtmada s
ıcaklıkları 20-25 ºC
azaltmayı unutmayınız.
Pişirme için eşit ısıtma
Fanlı fırın her raf konumunda eşit ısıtmaya
sahiptir. Bu da aynı gruplardaki yiyecekle-
rin aynı anda fırında pişirilebileceği anlamı-
na gelir. Bununla birlikte, üst raf alttakine
oranla daha hızlı kızartır.
Bu normal bir durumdur. Yemekler arasın-
da tat karışması olmaz.
Fanlı fırının kullanımı
1. Fırını çalıştırınız.
2.
pişirme fonksiyonu tuşuna sem-
bolü göstergede görününceye kadar ba-
sınız.
3.
Gerektiği takdirde "
" veya " " tuş-
larını kullanarak sıcaklığı ayarlayınız.
Üst ve alt rezistans
En iyi ısı dağılımı orta rafta sağlanır. Alt kı-
sımlarını kızartmak istediğiniz takdirde,
kekleri ve hamur işlerini fırının daha alttaki
bir raf konumuna yerleştiriniz. Yiyeceklerin
üstünün kızarmasını artırmak için üst rafları
kullanınız.
Kullanılan tepsi ve tabağın yapıldığı malze-
me ve yüzey kaplaması alt kısımların kızar-
masın
ı etkileyecektir. Emaye, koyu renkli,
ağır veya yapışmayan tepsiler yiyecek ta-
banlarının daha iyi kızarmasını sağlarken,
pyrex, parlak alüminyum veya parlatılmış
çelik tepsiler ısıyı yansıtır ve tabanın daha
az kızarmasına neden olur.
–Eşit derecede kızarma sağlamak için yiye-
cekleri tepsinin ortasına yerleştiriniz.
Yemek malzemelerinin fırının tabanına dö-
külmesini önlemek ve temizlik işleminin da-
ha kolay yapılabilmesi için yemekleri uygun
boyuttaki tepsilere yerleştiriniz.
Tabakları, kalıpları veya pişirme tepsi-
lerini tabana direk olarak yerleştirme-
yiniz, çok ısınması nedeniyle hasar gör-
melerine neden olur. Bu ayar kullanıldığ
ın-
da ısı hem üst hem de alt rezistanslardan
gelir. Bu durum, tek bir raf pozisyonunda
pişirim yapabilmenizi sağlar. Özellikle seb-
zeli ve meyveli turtalar gibi altının kızarması
gereken yemekleri pişirmek için uygundur.
Üstten daha fazla kızartma gerektiren graten,
lazanya ve güveç gibi yiyecekler geleneksel
fırında iyi pişer.
Geleneksel fırının kullanımı
1. Fırını çalıştırınız.
2. Üst ve alt rezistans fonksiyonunu seçiniz;
bunun için,
pişirme fonksiyonu tuşuna
sembolü göstergede belirinceye ka-
dar basınız.
3.
Gerektiği takdirde "
" veya " " tuş-
larını kullanarak sıcaklığı ayarlayınız.
Alt fırın rezistansı
Bu fonksiyon, kek ve taban hamurlarını pişir-
mek için ve alt kısımlarının iyice pişmesini
sağlamak için sebzeli ve meyveli turtalar için
özellikle uygundur.
Izgara
Azami derecede hava dolaşımı sağlamak
ve yağ ve biriken diğer sıvılardan ayırmak
için çoğu yiyecekler ızgara tavasındaki ız-
gara üzerine yerleştirilmelidir. Tercihinize
göre, balık, ciğer ve böbrek gibi yiyecekleri
direk ızgara tepsisinin üzerine koyabilirsi-
niz.
–Sıvıların sıçramasını önlemek için yiyecek
ı
zgaradan önce iyice kurulanmalıdır.
Yağsız etlere ve balıklara, pişirme süresin-
ce nemli kalabilmeleri için az bir miktar yağ
veya eritilmiş tereyağı ile sürünüz.
Domates ve mantar gibi garnitürler et pişi-
rirken ızgaranın altına konabilir.
–Ekmek kızartırken, en üstteki raf pozisyo-
nunu kullanmanızı öneririz.
8 progress
Yiyecek, pişirme esnasında gerektiği şekil-
de çevrilmelidir.
Izgaranın kullanımı
Izgara rezistansı, ızgara tavasının orta bölü-
müne hızlı bir şekilde doğrudan ısı sağlar. Kü-
çük miktarda yiyecekleri pişirmek için dahili
ızgara rezistansını kullanarak enerjiden de ta-
sarruf etmiş olursunuz.
1. Fırını çalıştırınız.
2. Izgara fonksiyonunu seçiniz; bunun için,
pişirme fonksiyonu tuşuna
sembolü göstergede belirinceye kadar
basınız.
3.
Gerektiği takdirde "
" veya " " tuş-
larını kullanarak sıcaklığı ayarlayınız.
4. Izgarayı ve ızgara tavasının konumunu
farklı kalınlıklardaki yiyecekleri pişirebile-
cek şekilde seçiniz. Daha sonra ızgara pi-
şirme talimatlarını uygulayınız.
Sıcak havalı ızgara
Sıcak hava ile ızgara geleneksel şekilde ızga-
ra edilen yiyecekler için alternatif bir pişirme
yöntemi sunar. Burada ızgara rezistansı ile
fan aynı anda etki ederek, sıcak havanın yi-
yecekler etrafında devir daim etmesi söz ko-
nusudur.
Yiyeceği kontrol etme ve çevirme gereksinimi
azaltılır.
Sıcak havalı ızgara mutfaktaki yemek koku-
larının asgariye indirilmesini sağlar.
Kızartmalar ve az pişmiş biftekler haricindeki,
normalde geleneksel pişirme ile pişirilen yiye-
ceklerin tümünü, sıcak havalı ızgara ile pişi-
rebilirsiniz.
Pişirme işlemi daha hassas şekilde uygulanır;
bu nedenle, geleneksel ızgara ile kıyaslan-
dığında, yiyeceklerin sıcak havalı ızgara ile pi-
şirilmesi daha fazla zaman alır.
Avantajlarından biri de aynı zamanda daha
fazla miktarda yiyecek pişirilebilmesidir.
1. Fırını çalıştırınız.
2. Sıcak havalı ızgara fonksiyonunu seçiniz;
bunun için,
pişirme fonksiyonu tuşuna
sembolü göstergede belirinceye ka-
dar basınız.
3. Gerektiği takdirde, sıcaklığı ayarlamak
için "
" veya " " tuşlarına basınız.
En yüksek sıcaklık: 200 °C.
4. Izgarayı ve ızgara tavasının konumunu
farklı kalınlıklardaki yiyecekleri pişirebile-
cek şekilde seçiniz. Daha sonra ızgara pi-
şirme talimatlarını uygulayınız.
Izgara ve döner-şiş
Uyarı Fırının kapağını her zaman
kapalı tutunuz.
Döner-şiş bölümünün çatalları ve şiş
kısmı (cihazla birlikte verilmişse) siv-
ri uçlu ve keskindir.
Bunları kullanırken yaralanmalara
karşı dikkatli olunuz.
Lütfen aşağıdaki talimatlara uyunuz:
1. Eti ittirerek şişe geçiriniz ve çatallarla sa-
bitleyiniz.
2. Şişi desteğin üzerine koyunuz ve döner-
şiş kitini komple halde ikinci raf pozisyo-
nuna yerleştiriniz.
3. Şişin ucunu, fırının arka panelindeki dö-
ner-şiş motoru açıklığına takınız.
4. Sapı şi
şten kıvırarak çıkartınız.
5. Damlalık tepsisine yaklaşık 1/2 l. su ko-
yunuz ve birinci rafa sürünüz.
6.
Fırın fonksiyonu
tuşlarına
sembolü ekranda belirinceye kadar ba-
sarak döner-şiş fonksiyonunu seçiniz.
Buz çözme
Fırın fanı ısıtma yapmadan çalışır ve oda sı-
caklığında havayı fırının içinde devir-daim ya-
par.
Bu, buz çözmenin hızını artırır.
progress 9
Bununla birlikte, mutfağın sıcaklığının buz
çözme hızını etkileyebileceğini unutmayınız.
Bu fonksiyon, ısı ile buzunun çözülmesinde
zarar görebilecek hassas gıdalar; örneğin
kremalı pastalar, kurabiye/kuru pasta, ekmek
ve mayalanmış hamurdan çörekler için uy-
gundur.
Buz çözme fonksiyonunun kullanımı
1. Fırını çalıştırınız.
2. Buz çözme fonksiyonunu seçiniz; bunun
için,
fırın fonksiyonu tuşuna, sem-
bolü göstergede belirinceye kadar bası-
nız.
3. Gösterge " def " yazısını gösterir.
Pişirim fırınının programlanması
Dakika hatırlatma fonksiyonunu
ayarlamak için
1. Dakika hatırlatma fonksiyonunu seçmek
için
tuşunu kullanınız. İlgili sembol
yanıp sönecektir ve kontrol panelinde
"0.00" görüntülenecektir.
1
2
2.
Gerekli süreyi girmek için "
" tuşunu
kullanınız. Azami süre 23 saat 59 dakika-
dır. Ayarlama yapıldıktan sonra, dakika
hatırlatıcı 3 saniye bekleyecek ve daha
sonra çalışmaya başlayacaktır.
3. Programlanmış olan süre tamamlandığı
zaman akustik bir sinyal sesi duyulur.
4. Sesli alarmı kapatmak için herhangi bir
ğmeye basınız.
Fırın bu süre içerisinde çalışıyorsa, oto-
matik olarak kapanmayacaktır. Dakika
hatırlatma fonksiyonu fırın kapalıyken de
kullanılabilmektedir.
Dakika hatırlatma fonksiyonunu
kullanmak veya ayarını değiştirmek için:
ve sembolleri yanıp sönünceye kadar
tuşlarına basınız.
Şimdi dakika hatırlatıcının ayarlarını değiştire-
bilirsiniz. Bunun için, "
" veya " " tuşuna
basınız.
Dakika hatırlatma fonksiyonunu devre
dışı bırakmak için:
ve sembolleri yanıp sönünceye kadar
tuşlarına basınız.
"
" tuşuna basarak süreyi "0.00" görüntü-
leninceye kadar azaltınız.
1
2
Fırının kapanmaya programlanması
1. Fırına yiyeceği yerleştirin, fırını çalıştırın, bir
pişirme fonksiyonu seçin ve gerekirse is-
tenilen sıcaklığı ayarlayın.
2. "Pişirme süresi" fonksiyonunu seçmek
için
tuşuna basınız. Pişirme süresi
sembolü
yanıp sönecektir ve kontrol
panelinde "0.00" görüntülenecektir.
1
2
3.
sembolü yanıp sönerken, istenilen sü-
reyi seçmek için "
" tuşuna basınız.
Azami süre 23 saat 59 dakikadır. Prog-
ramlayıcı 3 saniye bekleyecek ve daha
sonra çalışmaya başlayacaktır.
4. Programlı süre sona erdiğinde, fırın oto-
matik olarak kapanır. Sesli bir alarm verilir
ve kontrol panelinde "0.00" mesajı belirir.
5. Sesli alarmı kapatmak için herhangi bir
ğmeye basınız.
10 progress
Programlanmış pişirme süresini iptal
etmek için:
1.
sembolü yanıp sönünceye kadar
tuşuna basınız.
2.
"
" tuşuna basarak süreyi "0.00" gö-
rüntüleninceye kadar azaltınız.
1
2
Fırın için açma ve devre dışı bırakma
süresinin programlanması
1. "Pişirme süresi" ayarını ilgili bölümde an-
latıldığı gibi yapınız.
2.
"Pişirme bitiş saati" fonksiyonu
seçi-
linceye ve ilgili sembol yanıp sönünceye
kadar
tuşlarına basınız. Kontrol pa-
neli pişirme bitiş saatini (o anki saat + Pi-
şirme süresi) görüntüleyecektir.
1
2
3. İstenilen pişirme bitiş saatini seçmek için
"
" tuşuna basınız.
4. Ayarlama yapıldıktan sonra, programlayı-
cı 3 saniye bekleyecek ve daha sonra ça-
lışmaya başlayacaktır.
5. Fırın otomatik olarak açılıp kapanacaktır.
Fırın otomatik olarak açılır ve kapanır, oto-
matik olarak devre dışı kaldığında sesli bir
sinyal duyulur.
6. Sesli alarmı kapatmak için herhangi bir
ğmeye basınız.
Programı iptal etmek için, Pişirme Süre-
sini iptal ediniz.
Özel fonksiyonlar
Fırının emniyet kapaması
Herhangi bir ayar değişikliği yapılmadığı tak-
dirde, fırın aş
ağıdaki tabloya göre otomatik
olarak kapanacaktır.
Sıcaklık ayarı: fırın otomatik olarak
kapanır:
250ºC 3 saat sonra
200 - 245°C arasında 5,5 saat sonra
120 - 195°C arasında 8,5 saat sonra
120°C'den düşükse 12 saat sonra
Atıl ısı fonksiyonu
Eğer bir pişirme süresi ayarlanmış ise, prog-
ramlanmış pişirme süresinden birkaç dakika
önce fırın otomatik olarak kapanacak ve ye-
mekleri pişirmeyi enerji tüketmeden tamam-
lamak için atı l ısıyı kullanacaktır.
Pişirme süresi bitinceye kadar bütün güncel
ayarlar gösterilecektir.
15 dakikanın altındaki pişirme süresi için bu
fonksiyon kullanılamaz/uygun değildir.
Fırın için çocuk kilidi
Fırının çocuklar tarafından yanlışlıkla aktive
edilmemesi için, fırındaki kullanım/kontrol
öğeleri otomatik kilitlenir.
1.
tuşuna basarak fırını kapatınız.
2.
ve " " tuşlarına aynı anda, 3 saniye
süreyle basınız. Sesli bir sinyal verilecek
ve göstergede ' SAFE ' mesajı belirecek-
tir.
3. Bu şekilde fırın kilitlenmiş olur. Herhangi
bir fonksiyon veya sıcaklık seçilemez.
progress 11
Fırın kilidini şu şekilde kaldırabilirsiniz:
Aynı anda
ve " " tuşlarına basınız ve 3
saniye kadar basılı tutunuz.
Sesli bir sinyal verilecek ve göstergedeki 'SA-
FE" mesajı silinecektir.
Bu durumda fırın çalıştırılabilir.
Hızlı ısıtma fonksiyonu
Bir pişirme fonksiyonu ve sıcaklık seçildikten
sonra, pişirme bölümü istenilen sıcaklığa ula-
şılıncaya kadar kademeli olarak ısınacaktır.
Bu işlem, seçili fonksiyona ve sıcaklığa bağlı
olarak 10 - 15 dakika sürer.
İstenilen sıcaklığa daha çabuk ulaşılması ge-
rektiği takdirde, "Hızlı Isıtma" fonksiyonu kul-
lanılabilir.
1.
tuşuna basarak fırını çalıştırınız.
2. Arzu edilen pişirme fonksiyonunu ve sı-
caklığı önceki sayfalarda belirtildiği gibi
ayarlayınız.
3.
"
" veya " " tuşuna basarak sıcaklığı
ayarlayınız. Sıcaklık göstergede görüntü-
lenecektir.
4.
tuşuna basınız. Sıcaklık göstergesinde
" FHU " görüntülenecektir.
5.
tuşuna basınız, " ° " sembolü yaklaşık
10 saniye boyunca yanıp sönecektir. Bu
durumda istenilen sıcaklığı seçmeniz
mümkündür. Bunun için, "
" veya "
" tuşuna basınız.
6. İstenilen sıcaklığa ulaşıldığında, elektronik
kontrol kısa bir süreyle bir bip sesi verir ve
sıcaklık göstergesi seçili sıcaklığı gösterir.
Bu fonksiyon, bütün pişirme işlemleri ve ısılar
için kullanıma hazırdır.
Demo fonksiyonu
Bu durum, yetkili mağazaların iç aydınlanma,
gösterge ve fan haricindeki fırın fonksiyonla-
rının tanıtımı esnasında elektrik sarfiyatı yap-
madan görev görmesini sağlamaktadır.
Bu fonksiyon sadece ilk bağlantı esnasında
aktive edilebilir.
Bir elektrik kesintisi durumunda, elektrik geri
geldikten sonra Demo fonksiyonu sadece
göstergede 12:00 ve
sembolünün yanıp
sönüyor durumda olması halinde aktive edi-
lebilir.
1.
tuşuna yaklaşık 2 saniye süreyle bası-
nız. Kısa bir sesli alarm duyulacaktır.
2.
Aynı anda
ve " " tuşlarına basınız.
Kısa bir sesli alarm duyulacak ve göster-
gede 12:00 görüntülenecektir.
12
Fırın çalıştırıldığında, göstergede sembolü
görüntülenir.
Bu, demo fonksiyonunun aktive edildiği an-
lamına gelir.
Fırının bütün fonksiyonları seçilebilmektedir.
Fırın gerçekten çalışmıyor ve rezistanslar dev-
reye girmiyor.
Demo modunu devre dışı bırakmak için yu-
karıda açıklanan prosedürü uygulayarak fırını
kapatınız.
Demo modu bir elektrik kesintisi duru-
munda programda kayıtlı kalır.
Tuş ikaz sesi
Elektronik kontrolü tuşlara basıldığında bir bip
sesi verecek şekilde ayarlayabilirsiniz.
Bu fonksiyon sadece fırın kapalı iken aktif hale
getirilebilir.
1.
Aynı anda
ve " " tuşlarına basınız ve
3 saniye kadar basılı tutunuz. Alarm sin-
yali bir kez öter.
12 progress
Sinyal sesini aşağıda anlatıldığı gibi iptal
edebilirsiniz:
1.
Fırın çalışırken,
tuşuna basarak fırını
kapatınız.
2.
Aynı anda
ve " " tuşlarına basınız ve
3 saniye kadar basılı tutunuz. Elektronik
kontrol bir kez bip sesi verir.
Hata kodları
Elektronik program hafızası sürekli bir sistem
arıza teşhisi yürütmektedir.
Bazı parametrelerin doğru olmaması halinde,
kontrol birimi aktif haldeki fonksiyonları dur-
durur ve karşılık gelen hata kodlarını görün-
tüler.
Daha fazla bilgi için "Servis çağırmadan ön-
ce" bölümüne bakınız.
İpuçları ve pişirme tabloları
Pişirme için:
Kekler ve hamur işleri için ortalama bir sıcaklık
gereklidir (150°C-200°C).
Bu nedenle fırının yaklaşık 10 dakika önceden
ısıtılması gerekir.
Fırın kapağını, pişirme süresinin 3/4'ü geç-
meden açmayınız.
Gevrek hamur işleri bir kek kalıbında veya
tepside pişirme süresinin 2/3'ü kadar pişirilir
ve tamamen pişmeden önce garnitürü ekle-
nir.
Bu ilave pişirme süresi, üstündeki veya için-
deki malzemenin tipine ve miktarına bağlıdır.
Pandispanya hamuru kaşıktan zorla ayrılacak
kıvamda olmalıdır.
Fazla sıvıdan dolayı pişirme süresi gereksiz
bir şekilde uzatılmış
olur.
Eğer kurabiye/kuru pastalı iki pişirme tepsisi
fırının içerisine aynı anda sürülürse, iki tepsi
arasında bir kat boşluk bırakılması gereklidir.
Eğer kurabiye/kuru pastalı iki pişirme tepsisi
fırının içerisine aynı anda sürülürse, iki tepsi-
nin de pişirme sürelerinin 2/3'ü dolduğunda,
yukarıdan aşağıya ve aşağıdan yukarıya yer
değiştirilmeleri gerekir.
Kızartma için:
Ağırlığı 1 kg.'dan az et parçalarını kızartmayı-
nız.
Daha küçük parçalar kızartma esnasında ku-
ruyabilir.
Dışı iyi pi
şmiş ancak içi pembe ve az pişmiş
kalması gereken kırmızı et yüksek sıcaklıkta
(200°C - 250°C) kızartılmalıdır.
Diğer yandan, beyaz etler, tavuk ve balık da-
ha düşük bir sıcaklıkta (150°C - 175°C) pişi-
rilmelidir.
Sos veya et avcar malzemeleri, eğer pişirme
süresi kısa ise hemen pişirmeye başlarken kı-
zartma tavasına eklenmelidir.
Aksi halde, bunları pişirmenin tamamlanma-
sından yarım saat önce ekleyiniz.
Etin pişip pişmediğini bir kaşıkla kontrol ede-
bilirsiniz: Kaşık etin içine batmıyorsa iyice piş-
miştir.
İçi pembe kalması gereken rozbif ve bonfile
daha kısa bir sürede daha yüksek bir sıcak-
lıkta pişirilmelidir.
Etlerin direk olarak fırın rafında pişirilmesi ha-
linde, alt rafa/kata kızartma tavasını yerleşti-
riniz.
Etin suyunun dışarı akmaması için, kızartmayı
kesmeden önce 15 dakika bekletiniz.
Fırının içindeki duman oluşumunu azaltmak
için, yağ tepsisine bir miktar su konulması
tavsiye edilir.
Yoğunlaşmayı önlemek için birkaç kez su ek-
leyiniz.
Tabaklar servis zamanına kadar fırının içinde
asgari ısıda sıcak tutulabilir.
Önemli Fırını alüminyum folyo ile
kaplamayınız ve pişirme tepsilerini,
tencereleri vs. fırının tabanına
koymayın
ız, aksi halde fırın emayesi
oluşan ısı birikimi sonucu zarar görür.
Pişirme süreleri
Pişirme süreleri, her bir yiyeceğin içerdiği sıvı
miktarına, içeriğine ve katkı malzemesine gö-
re farklılık gösterir.
İlk pişirme veya kızartma işleminde kullan-
dığınız ayarları, ileride aynı tip yemeği pişirir-
ken tecrübe kazanmak için not ediniz.
progress 13
Tablolarda verilen değerleri kendi deneyimle-
riniz doğrultusunda değiştirebilirsiniz.
Pişirme ve kızartma tablosu
KEKLER
YİYECEĞİN
TÜRÜ
Üst-alt ısıtma Pizza konumu
Pişirme
süresi
[dak]
Notlar
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Çırpma usulü
kekler
2 170 2 (1 ve
3)
165 45-60 Kek kalıbında
Pandispanya
hamuru
2 170 2 (1 ve
3)
160 24-34 Kek kalıbında
Yağlı sütlü chee-
se cake
1 170 2 165 60-80 26 cm kek kalıbında
Elmalı kek (El-
malı pay)
1 170 2 sol +
sağ
160 100-120 Fırın rafı üzerinde 20 cm'lik
2 kek kalıbı
Meyveli turta 2 175 2 150 60-80 Pişirme tepsisinde
Reçelli tart 2 170 2 sol +
sağ
160 30-40 26 cm kek kalıbında
Meyveli kek 2 170 2 155 60-70 26 cm kek kalıbında
Pandispanya
(Yağsız pandis-
panya)
2 170 2 160 35-45 26 cm kek kalıbında
Yılbaşı keki/Bol
meyveli kek
2 170 2 160 50-60 20 cm kek kalıbında
Erikli turta 2 170 2 165 50-60
Ekmek kalıbında
1)
Küçük kekler 3 170 3 (1 ve
3)
165 20-30 Yassı pişirme tepsisinde
Bisküviler 3 150 3 (1 ve
3)
140 20-30
Yassı pişirme tepsisinde
1)
Kurabiyeler 3 100 3 115 90-120 Yassı pişirme tepsisinde
Çörekler 3 190 3 180 15-20
Yassı pişirme tepsisinde
1)
Kremalı çörek 3 190 3 (1 ve
3)
180 25-35
Yassı pişirme tepsisinde
1)
Tabakta turtalar 3 180 2 170 45-70 20 cm kek kalıbında
Victoria sandviç 1 veya
2
180 2 170 40-55 20 cm'lik kek kalıbında sol +
sağ
1) Önceden 10 dakika ısıtınız.
EKMEK VE PİZZA
YİYECEĞİN
TÜRÜ
Üst-alt ısıtma Pizza konumu
Pişirme
süresi
[dak]
Notlar
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Beyaz ekmek 1 190 1 195 60-70 1-2 parça, 500 gr tek parça
1)
Çavdar ekmeği 1 190 1 190 30-45 Ekmek kalıbında
14 progress
YİYECEĞİN
TÜRÜ
Üst-alt ısıtma Pizza konumu
Pişirme
süresi
[dak]
Notlar
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Sandviç ekmeği 2 190 2 (1 ve
3)
180 25-40 Yassı pişirme tepsisinde 6-8
adet
1)
Pizza 1 190 1 190 20-30
Derin kızartma tavasında
1)
Çörekler 3 200 2 190 10~20
Yassı pişirme tepsisinde
1)
1) Önceden 10 dakika ısıtınız.
MEYVELİ PASTALAR
YİYECEĞİN
TÜRÜ
Üst-alt ısıtma Pizza konumu
Pişirme
süresi
[dak]
Notlar
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Raf
sevi-
yesi
Sıcak-
lık [°C]
Meyveli pasta 2 180 2 180 40-50 Kalıpta
Sebzeli turta 2 200 2 200 45-60 Kalıpta
Kiş 1 190 1 190 40-50 Kalıpta
Lazanya 2 200 2 200 25-40 Kalıpta
Mantı 2 200 2 200 25-40 Kalıpta
Yorkshire pu-
ding
2 220 2 210 20-30
6 puding kalıbı
1)
1) Önceden 10 dakika ısıtınız.
ET
YİYECEĞİN
TÜRÜ
Üst-alt ısıtma Pizza konumu
Pişirme
süresi
[dak]
Notlar
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Sığır eti 2 200 2 190 50-70 Fırın rafında ve derin kızart-
ma tavasında
Domuz eti 2 180 2 180 90-120 Fırın rafında ve derin kızart-
ma tavasında
Dana eti 2 190 2 175 90-120 Fırın rafında ve derin kızart-
ma tavasında
Az pişmiş rozbif 2 210 2 200 44-50 Fırın rafında ve derin kızart-
ma tavasında
Orta pişmiş roz-
bif
2 210 2 200 51-55 Fırın rafında ve derin kızart-
ma tavasında
İyi pişmiş rozbif 2 210 2 200 55-60 Fırın rafında ve derin kızart-
ma tavasında
Domuz omzu 2 180 2 170 120-150 Derin kızartma tavasında
Domuz bacağı 2 180 2 160 100-120 Derin kızartma tavasında 2
parça
Kuzu eti 2 190 2 190 110-130 But
progress 15
YİYECEĞİN
TÜRÜ
Üst-alt ısıtma Pizza konumu
Pişirme
süresi
[dak]
Notlar
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Tavuk 2 200 2 200 70-85 Derin kızartma tavasında
bütün halde
Hindi 1 180 1 160 210-240 Derin kızartma tavasında
bütün halde
Ördek 2 175 2 160 120-150 Derin kızartma tavasında
bütün halde
Kaz 1 175 1 160 150-200 Derin kızartma tavasında
bütün halde
Tavşan 2 190 2 175 60-80 Parçalar halinde
Yaban tavşanı 2 190 2 175 150-200 Parçalar halinde
Sülün 2 190 2 175 90-120 Derin kızartma tavasında
bütün halde
BALIK
YİYECEĞİN
TÜRÜ
Üst-alt ısıtma Pizza konumu
Pişirme
süresi
[dak]
Notlar
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Raf se-
viyesi
Sıcak-
lık [°C]
Alabalık/Çipura 2 190 2 (1 ve
3) 2 (1
ve 3)
175 40-55 3-4 balık
Ton balığı/So-
mon
2 190 2 (1 ve
3)
175 35-60 4-6 fileto
Izgara
Belirtilen süreler, ön ısıtmayı kapsamaz.
Boş fırını daima 10 dakika ön ısıtmaya
bırakınız.
Miktar Izgara Pişirme süresi (dakika
olarak)
YİYECEĞİN TÜRÜ Adet g
raf
Sıcaklık
(°C)
1. taraf 2. taraf
Bonfile 4 800 3 250 12-15 12-14
Biftek 4 600 3 250 10-12 6-8
Sosis 8 / 3 250 12-15 10-12
Domuz pirzola 4 600 3 250 12-16 12-14
Tavuk (2 parça ha-
linde)
2 1000 3 250 30-35 25-30
Kebap 4 / 3 250 10-15 10-12
Tavuk göğ 4 400 3 250 12-15 12-14
Hamburger 6 600 3 250 20-30
Ön ısıtma 5’00'’
Balık fileto 4 400 3 250 12-14 10-12
Tost sandviçler 4-6 / 3 250 5-7 /
16 progress
Miktar Izgara Pişirme süresi (dakika
olarak)
YİYECEĞİN TÜRÜ Adet g
raf
Sıcaklık
(°C)
1. taraf 2. taraf
Tost 4-6 / 3 250 2-4 2-3
Sıcak havalı ızgara
Uyarı Sıcak havalı ızgara için,
maksimum 200°C'de bir sıcaklık seçiniz.
Miktar Izgara Pişirme süresi (dakika
olarak)
YİYECEĞİN TÜRÜ Adet g
raf
Sıcaklık
(°C)
1. taraf 2. taraf
Et sarma (hindi) 1 1000 3 200 30-40 20-30
Tavuk (iki parça ha-
linde)
2 1000 3 200 25-30 20-30
Tavuk baget 6 - 3 200 15-20 15-18
Bıldırcın 4 500 3 200 25-30 20-25
Sebze graten - - 3 200 20-25 -
parçalar. Deniz ta-
rakları
- - 3 200 15-20 -
Uskumru 2-4 - 3 200 15-20 10-15
Balık dilimleri 4-6 800 3 200 12-15 8-10
Verilen sıcaklıklar kılavuz amaçlı değer-
lerdir. Gerektiği takdirde, sıcaklıklar kişi-
sel tercihlere göre ayarlanabilir.
Izgara ve döner-şiş
Belirtilen süreler, ön ısıtmayı kapsamaz.
Boş fırını daima 10 dakika ön ısıtmaya
bırakınız.
YEMEĞİN TÜRÜ Miktar (g.)
raf
Sıcaklık (°C)
Pişirme süresi
(dakika olarak)
Kümes hayvanları 1000 2 250 50/60
But 800 2 250 50/60
Verilen sıcaklıklar kılavuz amaçlı değerlerdir.
Gerektiği takdirde, sıcaklıklar kişisel tercihlere
göre ayarlanabilir.
Bakım ve temizlik
Uyarı Temizlemeden önce fırını
kapatıp soğumaya bırakınız.
Uyarı Cihaz, kızgın buharlı
temizleyiciler ya da buhar jetli
temizleyiciler ile temizlenmemelidir.
Önemli: Herhangi bir temizlik işlemi yapma-
dan önce, cihazın elektrik bağlantısı daima
kesilmelidir.
Cihazın uzun ömürlü olabilmesi için, düzenli
olarak aşağıdaki temizlik işlemleri yapılmalı-
dır:
Uygulamaları sadece fırın soğuduktan son-
ra yapınız.
•Emaye kısımları sabunlu su ile temizleyiniz.
•Aşındırıcı temizlik maddeleri kullanmayınız.
Paslanmaz çelik parçaları ve camları yu-
muşak bir bez ile kurulayınız.
progress 17
Zor lekeler ve paslanmaz çelik parçalar
için, bilinen temizlik maddeleri veya sıcak
sirke kullanınız.
Fırının emayesi son derece dayanıklıdır ve
yüksek derecede hava-su geçirmezliğine sa-
hiptir.
Sıcak meyve asitlerinin (limon, erik ve buna
benzer) nüfuz etmesi ile emaye kaplamasın-
da duruma göre mat ve pürüzlü lekeler olu-
şabilir.
Emayenin parlak kaplamasındaki bu lekeler
fırının çalışması nı etkilemez.
Fırını her kullanımınızdan sonra iyice temizle-
yiniz.
Bu, kirleri temizlemenin en kolay yoludur. Kir-
lerin tekrar yanması önlenmiş olur.
Temizlik maddeleri
Herhangi bir temizlik maddesini kullanmadan
önce, bunların fırının temizliği için uygun ol-
duğundan ve üretici tarafından tavsiye edil-
diğinden emin olunuz
Beyazlatıcı içeren temizlik malzemeleri, yüzey
kaplamalar
ını karartabileceğinden KULLA-
NILMAMALIDIR. Ayrıca sert aşındırıcıların
kullanılmaması gerekir.
Dış temizlik
Kontrol panelini, fırın kapağını ve kapak con-
tasını, içine az miktarda sıvı deterjan konul-
muş ılık bir suya batırılıp ve iyice sıkılmış yu-
muşak bir bezle düzenli olarak silerek temiz-
leyiniz.
Kapak camının hasar görmesini veya daya-
nıksız hale gelmesini önlemek için aşağıdaki-
leri kullanmaktan kaçınınız:
•Ev-temizliği deterjanları ve ağartı
cılar
Teflon tavalar için uygun olmayan empren-
ye temizlik süngerleri
Brillo/Ajax pedleri veya çelik yünü pedler
Kimyasal fırın pedleri veya aerosoller
Pas sökücüler
Banyo/lavabo leke çıkarıcıları
Kapak camının dışını ve içini ılık, sabunlu su
kullanarak temizleyiniz.
Eğer kapak camının içi çok kirli ise, Hob Brite
gibi uygun bir temizleme ürününün kullanıl-
ması önerilir Lekeleri çıkarmak için boya ras-
pası kullanmayınız.
Pirolitik temizleme
Fırının iç kısmı yüksek sıcaklıklara karşı daya-
nıklı özel bir emaye ile kaplanmıştır.
Pirolitik temizleme işlemi esnasında, yemek
artıklarını yakmak için iç sıcaklık 500°C'ye ka-
dar ula
şabilir.
Emniyetiniz için, pirolitik temizleme işlemi sı-
rasında, fırın içindeki sıcaklık 300 °C'ye yak-
laştığında fırın kapağı otomatik olarak kilitle-
nir.
İşlem tamamlandıktan sonra, fırın kapağı fırı-
nın iç kısmı soğuyuncaya kadar kilitli kalacak-
tır.
Soğutma fanı pişirme esnasında fırın
soğuyuncaya kadar çalışır. Pişirme işlemin-
den sonra, yemek artıklarının tümünü ıslak bir
süngerle temizlemeniz önerilmektedir.
Bununla birlikte, arada sırada pirolitik temiz-
leme fonksiyonunu kullanarak daha kapsamlı
ve derinlemesine bir temizlik yap
ılması gere-
kecektir.
Fırının ne kadar kirli olduğuna bağlı olarak iki
farklı pirolitik temizleme seviyesi seçebilirsi-
niz.
Eğer fırının içi çok kirli değilse, göstergeden
pirolitik 1 fonksiyonunu (P I) seçmenizi öneri-
riz.
Her pirolitik temizleme uygulamasından son-
ra, fırını sıcak su ile ıslatılmış yumuşak bir sün-
gerle silmenizi öneririz.
Eğer fırının içi çok kirli ise, göstergeden piro-
litik 2 fonksiyonunu (P 2) seçmenizi öneririz.
Pirolitik temizleme fonksiyonu esnasında, fı-
rının kullanımı Pyr 1 fonksiyonu seçili iken 2
saate kadar ve Pyr 2 fonksiyonu aktif iken 2
1/2'ye kadar mümkün değildir.
Pyro hatırlatıcısı, birkaç pişirme ve kızart-
ma işleminden sonra ve fırının kirlilik du-
rumuna göre pirolitik temizleme fonksi-
yonunun çalıştırılması gerektiğini belirtir.
Sesli bir sinyal duyulur ve Pyro mesajı
yaklaşık 15 saniye görüntülenir, daha
sonra ikinci bir sesli sinyal duyulabilir.
Fırının ne kadar kirli olduğuna bağlı ola-
rak en uygun pirolitik temizleme fonksi-
yonunu seçiniz.
Tam bir temizleme fonksiyonu yürütül-
medikçe, Pyro hatırlatıcıları fırın her ka-
patıldığında görüntülenir.
18 progress
Pirolitik temizleme fonksiyonunun
kullanımı
Uyarı Pirolitik temizleme
fonksiyonunu aktive etmeden önce,
dökülen yemek kalıntılarının
fazlalıklarını alınız ve fırının boş
olduğundan emin olunuz. Ciddi
şekilde zarar görebileceklerinden
içeride hiçbir malzeme (örn. tavalar,
ızgaralar, pişirme tepsisi, damlama
kabı vb.) bırakmayınız.
Uyarı Pirolitik temizleme
fonksiyonunu aktive etmeden önce
fırın kapağının kapalı olduğundan
emin olunuz.
Uyarı Aşırı ısınmaya ve cihazın zarar
görmesine neden olabileceğinden
pirolitik temizleme fonksiyonu
çalışırken ocağın kullanılmaması
önerilmektedir.
Uyarı Pirolitik temizleme sırasında
fırın kapağı çok sıcak hale gelir.
Çocuklar, cihaz soğuyana kadar
uzak tutulmalıdır.
Fırını piroliz ile temizlemek için bu fonksiyonu
seçiniz.
Aşağıdaki piroliz seviyelerini seçmek müm-
kündür:
Pirolitik 1 (P I), Süre: 2 saat. = 30 dak. Isıtma
+ 1 saat. 480 °C'de + 30 dak. Soğuma sü-
resi.
Pirolitik 2 (P 2), Süre: 2 saat. 30 dak. = 30
dak. Isıtma + 1 saat. 30 dak. 480 °C'de + 30
dak. Soğuma süresi.
Piroliz süresi değiştirilemez.
Piroliz uygulanmadan önce tüm yan ray-
lar çıkartılmalıdır.
Fırın rafı rayı
Sol ve sağ taraftaki raf destek rayları, yan pa-
nellerin kolaylıkla temizlenebilmesi için çıkarı-
labilir.
Öncelikle, fırının soğuduğundan ve fişinin
elektrik prizinden çekildiğinden emin olunuz.
Raf destek raylarının çıkarılması
Öncelikle rayları önden çekerek fırın panelinin
dışına çıkarınız, daha sonra arka kısmını ser-
best bırakınız.
Raf destek raylarının takılması
Takmak için, rayları önce arkadaki yerlerine
takınız ve daha sonra önden indirerek yerle-
rine itiniz. Fırın raf destek raylarını temizlemek
için ılık sabunlu suya batırınız ve inatçı lekeleri
iyice ıslatılmış sabunlu emprenye bir ped ile
temizleyiniz. İyice durulayıp, yumuşak bir
bezle kurulayınız.
Pirolitik temizleme fonksiyonunu aktive
etmek için aşağıdaki işlemleri
uygulayınız:
1.
tuşunu kullanarak fırınıınız. tu-
şuna gereken sıklıkta, Pyro fonksiyon
sembolü
(seviye 1 - P I) göstergede
belirene kadar
progress 19
ve sembolü ve Pyro işareti aynı anda
göstergede yanıp sönünceye ve sesli bir
sinyal verilene kadar basınız.
Bu, pirolitik temizleme fonksiyonunu akti-
ve etmeden önce tüm fırın aksesuarlarını
ve yan rayları fırının içerisinden çıkarmanız
gerektiği anlamına gelmektedir.
2.
"Pişirme süresi" sembolü
5 saniye
süreyle yanıp söner; bu esnada, '
' ve-
ya '
' tuşuna basarak pirolitik 1 (P I)
veya pirolitik 2 (P 2) fonksiyonunu seçiniz.
3. Pirolitik fonksiyonunu seçtikten sonra,
göstergede Pyro sembolü yanıp sönecek
ve pirolitik temizleme fonksiyonunu baş-
latmak için yanıt bekleyecektir.
4. İstenilen pirolitik temizleme fonksiyonunu
teyit etmek için,
tuşuna basınız. Pyro
göstergesi yanıp sönmeyi keser ve
sembolü kaybolur, sesli sinyal durur, fırın
lambası söner ve pirolitik temizleme baş-
lar.
Fırın sıcaklığı arttıktan sonra, termometre
sembolü
yavaşça yükselerek fırının içe-
risindeki sıcaklığın arttığını belirtir.
5. Bir süre sonra kapak kilidi aktive edilecek
ve ilgili sembol
görüntülenecektir.
tuşu artık aktif halde değildir.
Pirolitik temizleme işleminden sonra, göster-
gede günün saati görüntülenir. Kapak halen
kilitli durumdadır.
Fırın soğuduktan sonra, sesli bir sinyal verilir,
sembolü kaybolur ve kapak kilidi açılır.
Pirolitik temizleme devrini herhangi bir anda
durdurmak için;
tuşuna basınız.
NOT: Belirtilen süre soğuma süresini de kap-
samaktadır. Pirolitik fonksiyon aktif halde iken
bir pişirme fonksiyonunu seçmeniz halinde,
temizleme devri durdurulacaktır.
Eğer fırının kapak kilidi aktif halde ise, kapak
kilidi devre dışı bırakılıncaya kadar herhangi
bir pişirme fonksiyonunun seçilmesi mümkün
değildir.
Fırını kullanmak için kapak kilidi devre dışı bı-
rakılıncaya kadar bekleyiniz.
Pirolitik temizleme devrinin
programlanması (gecikmeli başlatma,
otomatik durdurma)
İstediğiniz takdirde, pirolitik temizlemenin
başlangıç ve bitiş saatini programlayabilirsi-
niz.
1.
tuşunu kullanarak fırınıınız.
tuşuna gereken sıklıkta, Pyro fonksi-
yon sembolü
(seviye 1 - P I) göster-
gede belirene kadar basınız.
Göstergede " Pyro mesajı ve
sem-
bolü aynı anda yanıp sönecektir ve sesli
bir sinyal verilecektir.
20 progress
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Progress PBP5360X Kullanım kılavuzu

Tip
Kullanım kılavuzu