Biberiyeli kuzu letosu
Malzemeler (4-6 porsiyon)
800 g kuzu letosu
4 biberiye lizi
2 küçük diş sarımsak
500 g yeni patates
60 g tereyağı
2 adet soğan
Tuz ve karabiber
700 ml 30 - 40 dak. 170ºC 1 Sıcak Buhar Konumu Zorluk: Orta
Hazırlama
1. Patatesleri iyice sudan geçirin ve
ikiye bölün. Soğanları doğrayın..
2. Kuzu letosunu tuz ve biber ile
terbiye edin ve ardından yüksek
ateşte az bir yağda mühürleyin.
3. Isıya dayanıklı bir kaba
yağ koyup kuzu letosu,
patatesleri, soğanlar, biberiye
ve sarımsağı yerleştirin. Üstüne
birkaç yağ parçası koyun.
4. 30-40 dakika kadar 170ºC’de
önceden ısıtılmış fırında (sıcak
buhar konumunda) pişirin.
Bu yapması kolay tek
tencerelik yemekte
kuzu letosu için
biberiye ile sarımsak
çok iyi uyum
gösterirler.