– Raf konumu: 1
Rosto
4 kişilik.
Malzemeler:
• 2 kuru ekmek dilimi
• 1 adet soğan
• 3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
• 750 g kıyma (kuzu ve sığır eti karışımı)
• 2 yumurta
• Tuz, karabiber ve kırmızıbiber
• 100 g dilimlenmiş pastırma
Yöntem:
Kuru ekmekleri suya batırın ve ardından suyunu
sıkın. Soğanı soyun ve ince doğrayın, ardından
biraz soteleyin ve doğranmış maydanoz ekleyin.
Kıymayı, yumurtaları, suyu sıkılmış ekmekleri ve
soğanı karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızıbiberle
baharatlandırın, bir fırın kabına alın ve üzerini
pastırma dilimleriyle örtün. Çok az su ekleyip fırı‐
na verin.
– Fırının içindeki süre: 70 dakika
– Raf konumu: 1
Hardallı Tavşan
4 kişilik.
Malzemeler:
• Her biri 800 g'lık 2 tavşan
• Tuz ve karabiber
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 adet kalın doğranmış soğan
• 50 g dilimlenmiş pastırma
• 2 yemek kaşığı un
• 375 ml tavuk suyu
• 125 ml beyaz şarap
• 1 tatlı kaşığı taze kekik
•125 ml krema
• 2 yemek kaşığı Dijon hardalı
Yöntem:
Tavşanları 8 eşit parçaya bölün, tuz ve karabi‐
berle terbiye ettikten sonra bir tavaya alarak her
tarafını iyice kızartın. Tavşanları çıkarın ve
soğanlarla pastırmayı kızartın. Üzerine bir tutam
un serpin ve karıştırın. Tavuk suyunu, beyaz şa‐
rabı ve kekiği karıştırın ve kaynatın. Krema ve
Dijon hardalını ekleyin, eti tekrar koyun, üzerini
kapakla örtün ve tekrar fırına verin.
– Fırının içindeki süre: 90 dakika
– Raf konumu: 1
Türlü
4-6 kişilik.
Malzemeler:
• Kızartmak için 4 yemek kaşığı tereyağı
• 4 parça dana incik, yaklaşık 3-4 cm kalınlığın‐
da (kemiğe dik kesilmiş)
• 4 orta boy havuç, ince doğranmış
• 4 baş kereviz, ince doğranmış
• 1 kg olgun domates; kabukları soyulmuş, ikiye
bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış ve küpler ha‐
linde doğranmış
• 1 demet maydanoz, yıkanmış ve kalın doğran‐
mış
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı un, kaplama için
• 6 yemek kaşığı zeytinyağı
• 250 ml beyaz şarap
• 250 ml et suyu
• 3 orta boy soğan, kabukları soyulmuş ve ince
doğranmış
• 3 diş sarımsak, soyulmuş ve ince dilimlenmiş
• 1/2 tatlı kaşığı kekik ve mercanköşk
• 2 adet defne yaprağı
• 2 diş sarımsak
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
Yöntem:
4 yemek kaşığı tereyağını bir kızartma kabında
eritin ve sebzeleri içinde soteleyin. Sebzeleri ka‐
bın dışına alın. Dana incik dilimlerini yıkayın, ku‐
rutun, baharatlayın ve unla kaplayın. Kalan unu
atın. Zeytinyağını kızdırın ve dilimleri altın sarısı
olana kadar orta ısıda kızartın. Eti dışarı alın ve
kalan zeytinyağını kaptan dışarı dökün. 250 ml
şarap ile rosto kabındaki et sularını karıştırın, bir
tencereye koyun ve kısık ateşte bir süre kayna‐
tın. 250 ml et suyunu, maydanozu, kekiği, mer‐
canköşkü ve küp şeklinde doğranmış domatesi
ekleyin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Son‐
ra tekrar kaynamaya alın. Sebzeleri kaba alın; en
üste eti koyun ve üzerine sosu dökün. Kızartma
kabını bir kapakla kapatın ve fırına verin.
– Fırının içindeki süre: 120 dakika
– Raf konumu: 1
Kuzu İncik
4-6 kişilik.
Malzemeler:
• 1 parça kuzu incik; 0,8-1,2 kg
• 2 yemek kaşığı yağ
TÜRKÇE 5