Electrolux EOC5951AOX Recipe book

Tip
Recipe book
.......................................................... .......................................................
TR FIRIN YEMEK TARİFLERİ KİTABI
Tarifler menüsünde yemekler birkaç kategoriye
ayrılmıştır:
Kuzu/Dana
Sığır Eti/Av Eti/Kuzu Eti
Kümes Hayvanı
•Balık
•Kek
Pizza/Tart/Ekmek
Güveçler/Gratenler
OTOMATİK PROGRAMLAR
Bu 3 otomatik program, her tür et veya diğer ye‐
mek tarifleri için en iyi ayarları verir:
Otomatik Ağırlıkölçer özelliğine sahip et prog‐
ramları — Bu fonksiyon kızartma süresini oto‐
matik olarak hesaplar. Bunu kullanmak için yi‐
yeceğin ağırlığını girmeniz gerekir.
Otomatik Yemekölçer özelliğine sahip et prog‐
ramları — Bu fonksiyon kızartma süresini oto‐
matik olarak hesaplar. Bunu kullanmak için
sıcaklığı girmeniz gerekir. Program sona er‐
diğinde sesli bir sinyal duyulur.
Otomatik Tarifler — Bu fonksiyon bir yemek
için önceden belirlenmiş değerleri kullanır. Ye‐
meği bu kitaptaki tarife göre hazırlayın.
Otomatik Ağırlıkölçer yemekleri
Keçi Eti Rosto
Dana Eti Rosto
Rozbif
Av Eti Rosto
Kuzu Eti Rosto
Tavuk, bütün
Hindi, bütün
Ördek, bütün
Kaz, bütün
Otomatik Yemekölçer yemekleri
Sırt bölgesi - Kuzu Eti
Sığır eti
İskandinav Bifteği
Sırt bölgesi - Av Eti
Kuzu Pirzola, orta
Kümes Hayvanı, kemikli
Otomatik Yemekölçer yemekleri
Balık, bütün
KUZU/DANA
Keçi Eti Rosto
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı 800
g ile 3.000 g arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya dayanıklı bir
fırın kabına yerleştirin. Su ya da başka bir sıvı
ekleyin; alt taraf 20-40 mm derinlikte kaplanmalı‐
dır.
Raf konumu: 2
Sırt bölgesi - Kuzu Eti
Ayarlar:
Otomatik yemekölçer, iç sıcaklığı 70°C.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin, yemekölçeri takın
ve ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin.
Raf konumu: 2
Kuzu İncik
Malzemeler:
1 parça kuzu incik; 0,8 - 1,2 kg
2 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı biber
1/2 tatlı kaşığı fesleğen
1 küçük kutu dilimlenmiş mantar (280 g)
Çorbalık sebzeler (havuç, pırasa, kereviz,
maydanoz)
•Su
Yöntem:
Kuzu inciğin derisini alın. Yağı, tuzu, biberi ve
fesleğeni karıştırın ve kuzu incik üzerine serpin.
Kuzu inciği bir kızartma kabına alın ve üzerine
mantar serpin. Çorbalık sebzeleri ve suyu ekle‐
yin; dip kısmının derinliği 10 - 15 mm olmalıdır.
Fırının içindeki süre: 160 dakika
Raf konumu: 2
2
www.electrolux.com
Kuzu Kolu
Malzemeler:
1,5 kg kuzu omzu, derisi alınmamış
•Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
150 g ince dilimlenmiş kereviz
1 adet pırasa, dilimlenmiş
1 küçük kutu ince doğranmış domates (400 g)
•250 ml krema
2 diş sarımsak, soyulmuş ve dövülmüş
Taze biberiye ve kekik
Yöntem:
Keskin bir bıçakla deride baklava şeklinde kesik‐
ler oluşturun. Tuz ve karabiberle terbiye edin ve
bir tavada zeytinyağıyla her tarafını kızarttıktan
sonra çıkarın. Kereviz ve pırasayı bir pişirme tep‐
sisinde çok az yağla pembeleştirin, daha sonra
domatesi, kremayı, sarımsak dişlerini, biberiyeyi
ve kekiği ekleyin, karıştırın ve kuzu kolunu üzeri‐
ne koyun. Fırına verin.
Fırının içindeki süre: 130 dakika
Raf konumu: 2
Dana Eti Rosto
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı 800
g ile 3.000 g arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya dayanıklı bir
fırın kabına yerleştirin. Su veya başka bir sıvı ek‐
leyin; dip kısmının derinliği 10 - 20 mm olmalıdır.
Üzerini kapatın.
Raf konumu: 2
Dana Ayağı
Malzemeler:
1 parça dana ayağı; 1,5 - 2 kg
4 dilim pişmiş jambon
2 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı biber
1/2 tatlı kaşığı fesleğen
1 küçük kutu dilimlenmiş mantar (280 g)
Çorbalık sebzeler (havuç, pırasa, kereviz,
maydanoz)
•Su
Yöntem:
Dana ayağının çevresine uzunlamasına 8 kesik
atın. Pişmiş jambonu dört dilim halinde kesin ve
kesiklerin içine yerleştirin. Yağı, tuzu, biberi ve
fesleğeni karıştırın ve etin üzerine serpin. Dana
ayağını bir pişirme kabına alın ve üzerine mantar
serpin. Dana ayağına çorbalık sebzeleri ve suyu
ekleyin; dip kısmının derinliği 10 - 15 mm olmalı‐
dır.
Fırının içindeki süre: 160 dakika
Raf konumu: 2
Türlü
Malzemeler:
Kızartmak için 4 yemek kaşığı tereyağı
4 parça dana incik, yaklaşık 3 - 4 cm kalın‐
lığında (kemiğe dik kesilmiş)
4 orta boy havuç, küçük küpler halinde kesil‐
miş
4 baş kereviz, küçük küpler halinde kesilmiş
1 kg olgun domates; kabukları soyulmuş, ikiye
bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış ve küpler ha‐
linde kesilmiş
1 demet maydanoz, yıkanmış ve kalın doğran‐
mış
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un, kaplama için
6 yemek kaşığı zeytinyağı
250 ml beyaz şarap
250 ml et suyu
3 orta boy soğan, kabukları soyulmuş ve ince
doğranmış
3 diş sarımsak, soyulmuş ve ince dilimlenmiş
1/2 tatlı kaşığı kekik ve mercanköşk
2 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Yöntem:
4 çorba kaşığı tereyağını bir kızartma kabında
eritin ve sebzeleri içinde soteleyin. Sebzeleri ka‐
bın dışına alın.
Dana incik dilimlerini yıkayın, kurutun, baharatla
yın ve unla kaplayın. Kalan unu atın. Zeytin‐
yağını kızdırın ve dilimleri altın sarısı olana kadar
orta ısıda kızartın. Eti dışarı alın ve kalan zeytin‐
yağını kaptan dışarı dökün.
250 ml şarap ile rosto kabındaki et sularını karış‐
tırın, bir tencereye koyun ve kısık ateşte bir süre
kaynatın. 250 ml et suyunu, maydanozu, kekiği,
mercanköşkü ve küp şeklinde doğranmış doma‐
tesi ekleyin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın.
Sonra tekrar kaynamaya alın.
TÜRKÇE 3
Sebzeleri rosto kabına alın; en üste eti koyun ve
üzerine sosu dökün. Rosto kabını bir kapakla ka
patın ve fırına verin.
Fırının içindeki süre: 120 dakika
Raf konumu: 2
Dana Kaburgası Dolması
Malzemeler:
1 dilim ekmek
1 adet yumurta
200 g kıyma
Tuz, karabiber
1 doğranmış soğan
Maydanoz, doğranmış
1 kg dana kaburga (dolma için hazır kesilmiş)
Çorbalık sebzeler (havuç, pırasa, kereviz,
maydanoz)
50 g pastırma
•250 ml su
Yöntem:
Ekmeği suya batırın ve sonra suyunu sıkın. Ar‐
dından yumurta, kıyma, tuz, biber, doğranmış
soğan ve maydanozla karıştırın.
Dana kaburgayı (dolma için hazır kesilmiş ola‐
rak) terbiye edin ve dolma malzemesini kesikten
yerleştirin. Ardından kesiği dikin.
Dana kaburgayı bir rosto kabına alın, çorbalık
sebzeleri, pastırmayı ve suyu ekleyin.
Fırının içindeki süre: 100 dakika
Raf konumu: 2
Rosto
Malzemeler:
2 kuru ekmek dilimi
1 adet soğan
3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
750 g kıyma (kuzu ve sığır eti karışımı)
2 adet yumurta
Tuz, karabiber ve kırmızıbiber
100 g dilimlenmiş pastırma
Yöntem:
Kuru ekmekleri suya batırın ve ardından suyunu
sıkın. Soğanı soyun ve ince doğrayın, ardından
biraz soteleyin ve doğranmış maydanoz ekleyin.
Kıymayı, yumurtaları, suyu sıkılmış ekmekleri ve
soğanı karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızıbiberle
baharatlandırın, bir fırın kabına alın ve üzerini
pastırma dilimleriyle örtün. Çok az su ekleyip fırı‐
na verin.
Fırının içindeki süre: 70 dakika
Raf konumu: 2
SIĞIR ETİ/AV ETİ/KUZU ETİ
Sığır eti
Ayarlar:
Otomatik yemekölçer. İç sıcaklıkları:
Az pişmiş - 48°C
Orta pişmiş - 58°C
İyi pişmiş - 70°C
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin, yemekölçeri takın
ve ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin.
Raf konumu: 2
İskandinav Bifteği
Ayarlar:
Otomatik yemekölçer. İç sıcaklıkları:
Az pişmiş - 50°C
Orta pişmiş - 65°C
İyi pişmiş - 70°C
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin, yemekölçeri takın
ve ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin.
Raf konumu: 2
Rozbif
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı 800
g ile 2.500 g arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya dayanıklı bir
fırın kabına yerleştirin. Su veya başka bir sıvı ek‐
leyin; dip kısmının derinliği 10 - 20 mm olmalıdır.
Üzerini kapatın.
Raf konumu: 2
Marine Sığır Eti
Marine etmek için:
•1 litre su
500 ml şarap sirkesi
2 tatlı kaşığı tuz
15 adet tane karabiber
15 adet ardıç meyvesi
5 adet defne yaprağı
4
www.electrolux.com
2 demet çorbalık sebze (havuç, pırasa, kere‐
viz, maydanoz)
Tüm malzemeleri kaynatıp soğumaya bırakın.
1,5 kg pirzola
Eti tamamen marine sosuyla kaplayın ve 5
gün bekletin.
Rosto malzemeleri:
•Tuz
Karabiber
Marine edilmiş çorbalık sebzeler
Yöntem:
Sığır pirzolasını marine sosundan alın ve kurula‐
yın. Tuz ve karabiberle terbiye edin, bir rosto ka‐
bında her tarafını iyice kızartın ve marine edilm
sebzelerden ekleyin.
Tavaya bir miktar marine sosu dökün; dip kısmın
derinliği 10 - 15 mm olmalıdır. Tavayı bir kapakla
örtün ve fırına verin.
Fırının içindeki süre: 150 dakika
Raf konumu: 2
Sırt bölgesi - Av Eti
Ayarlar:
Otomatik yemekölçer. İç sıcaklığı 70°C.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin, yemekölçeri takın
ve ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin.
Raf konumu: 2
Av Eti Rosto
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı
1.000 g ile 3.000 g arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya dayanıklı bir
fırın kabına yerleştirin. Su veya başka bir sıvı ek‐
leyin; dip kısmının derinliği 10 - 20 mm olmalıdır.
Üzerini kapatın.
Raf konumu: 2
Tavşan
Malzemeler:
2 parça tavşan sırtı
6 adet ardıç meyvesi (dövülmüş)
Tuz ve karabiber
30 g eritilmiş tereyağı
125 ml ekşi krema
Çorbalık sebzeler (havuç, pırasa, kereviz,
maydanoz)
Yöntem:
Tavşan sırtını dövülmüş ardıç meyveleriyle ovun,
tuz ve karabiber ekleyin ve erimiş tereyağını fır‐
çayla sürün.
Tavşan sırtını kızartma kabına alın, üzerine kre‐
ma dökün ve sebzeleri ekleyin.
Fırının içindeki süre: 35 dakika
Raf konumu: 2
Hardallı Tavşan
Malzemeler:
Her biri 800 g'lık 2 tavşan
Tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kalın doğranmış soğan
50 g dilimlenmiş pastırma
2 yemek kaşığı un
375 ml tavuk suyu
125 ml beyaz şarap
1 tatlı kaşığı taze kekik
125 ml krema
2 yemek kaşığı Dijon hardalı
Yöntem:
Tavşanları 8 eşit parçaya bölün, tuz ve karabi‐
berle terbiye ettikten sonra bir tavaya alarak her
tarafını iyice kızartın.
Tavşanları çıkarın ve soğanlarla pastırmayı kı‐
zartın. Üzerine bir tutam un serpin ve karıştırın.
Tavuk suyunu, beyaz şarabı ve kekiği karıştırın
ve kaynatın.
Krema ve Dijon hardalını ekleyin, eti tekrar ko‐
yun, üzerini kapakla örtün ve tekrar fırına verin.
Fırının içindeki süre: 90 dakika
Raf konumu: 2
Yabani Domuz
Marine etmek için:
1,5 litre kırmızı şarap
150 g kereviz kökü
150 g havuç
2 adet soğan
5 adet defne yaprağı
5 diş sarımsak
2 demet çorbalık sebze (havuç, pırasa, kere‐
viz, maydanoz)
Tüm malzemeleri kaynatıp soğumaya bırakın.
1,5 kg pirzola (omuzdan)
TÜRKÇE 5
Eti tamamen marine sosuyla kaplayın ve 3
gün bekletin.
Rosto malzemeleri:
•Tuz
Karabiber
Marine edilmiş çorbalık sebzeler
1 küçük kutu horoz mantarı
Yöntem:
Yabani av hayvanının pirzolasını marine sosun‐
dan alın ve kurulayın. Tuz ve karabiberle terbiye
ettikten sonra bir tavaya alarak her tarafını iyice
kızartın. Horoz mantarlarını ve marine edilmiş
sebzelerden bir miktar ekleyin.
Tavaya marine sosu dökün; dip kısmın derinliği
10 - 15 mm olmalıdır. Tavayı bir kapakla örtün ve
fırına verin.
Fırının içindeki süre: 140 dakika
Raf konumu: 1
Kuzu Eti Rosto
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı 800
g ile 3.000 g arasında.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin ve ısıya dayanıklı bir
fırın kabına yerleştirin. Su ya da başka bir sıvı
ekleyin; alt taraf 10 - 30 mm derinlikte kaplanma‐
lıdır.
Raf konumu: 2
Kuzu Pirzola, orta
Ayarlar:
Otomatik yemekölçer. İç sıcaklığı 58°C.
Yöntem:
Eti baharatlarla terbiye edin, yemekölçeri takın
ve ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin.
Raf konumu: 2
Kuzu Budu
Malzemeler:
2,7 kg kuzu budu
30 ml zeytinyağı
•Tuz
Karabiber
3 diş sarımsak
1 demet taze biberiye (ya da 1 tatlı kaşığı ku‐
rutulmuş biberiye)
•Su
Yöntem:
Kuzu budunu yıkayın ve kurutun; zeytinyağına
bulayın ve ete kesikler atın. Tuz ve karabiberle
terbiye edin. Sarımsak dişlerini soyup dilimleyin
ve biberiye tutamlarıyla birlikte etteki kesiklere
yerleştirin.
Kuzu budunu rosto tenceresine alın ve su ekle‐
yin; dip kısmın derinliği 10 - 15 mm olmalıdır.
Fırının içindeki süre: 165 dakika
Raf konumu: 2
KÜMES HAYVANI
Tavuk, bütün
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı 800
g ile 2.000 g arasında.
Yöntem:
Tavuğu ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyun ve
baharatlarla terbiye edin. Yaklaşık 30 dakika
sonra çevirin. Bir hatırlatıcı gösterilir.
Raf konumu: 2
Hindi, bütün
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı 800
g ile 2.000 g arasında.
Yöntem:
Hindiyi ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyun ve
baharatlarla terbiye edin. Yaklaşık 30 dakika
sonra çevirin. Bir hatırlatıcı gösterilir.
Raf konumu: 1
Ördek, bütün
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı 800
g ile 2.500 g arasında.
Yöntem:
Ördeği ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyun ve
baharatlarla terbiye edin. Yaklaşık 30 dakika
sonra çevirin. Bir hatırlatıcı gösterilir.
Raf konumu: 1
Kaz, bütün
Ayarlar:
Otomatik ağırlıkölçer. Ağırlık için ayar aralığı 900
g ile 4.500 g arasında.
Yöntem:
6
www.electrolux.com
Kazı ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyun ve ba‐
haratlarla terbiye edin. Yaklaşık 30 dakika sonra
çevirin. Bir hatırlatıcı gösterilir.
Raf konumu: 1
Kümes Hayvanı, kemikli
Ayarlar:
Otomatik yemekölçer, iç sıcaklığı 75°C.
Yöntem:
Hindi göğsünü (kemikli) baharatlarla terbiye edin,
yemekölçeri takın ve ısıya dayanıklı bir fırın kabı‐
na yerleştirin.
Raf konumu: 2
Tavuk Budu
Malzemeler:
4 adet tavuk budu, her biri 250 g
250 g taze krema
•125 ml krema
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı köri
1/2 tatlı kaşığı karabiber
250 g dilimlenmiş konserve mantar
20 g mısır nişastası
Yöntem:
Tavuk butlarını temizleyin ve bir rosto tenceresi‐
ne alın. Kalan malzemeleri karıştırıp tavuk butla‐
rının üzerine dökün.
Fırının içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 2
Şaraplı Tavuk Eti
Malzemeler:
1 adet tavuk
•Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı un
50 g sade tereyağı
500 ml beyaz şarap
500 ml tavuk suyu
4 yemek kaşığı soya sosu
1/2 demet maydanoz
1 tutam kekik
150 g dilimlenmiş pastırma
250 g temizlenmiş ve dörde bölünmüş kesta‐
ne mantarı
12 adet arpacık soğanı, kabukları soyulmuş
2 diş sarımsak, soyulmuş ve dövülmüş
Yöntem:
Tavuğu temizleyin, tuz ve karabiberle terbiye
edip üzerine bir tutam un serpin.
Sade yağı bir rosto kabında kızdırın ve tavuğun
her tarafını kızartın. Beyaz şarabı, tavuk suyunu
ve soya sosunu koyarak kaynatın.
Maydanozu, kekiği, dilimlenmiş pastırmayı, man‐
tarları, arpacık soğanlarını ve sarımsağı ekleyin.
Tekrar kaynatın, üzerine bir kapak örtüp fırına
verin.
Fırının içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 2
Portakallı Ördek Rosto
Malzemeler:
1 ördek (1,6 – 2,0 kg)
•Tuz
Karabiber
3 adet portakal, kabuğu soyulmuş, çekirdekleri
alınmış ve küp şeklinde kesilmiş
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 sıkma portakal
150 ml şeri
Yöntem:
Ördeği temizleyin, tuz ve karabiberle terbiye edin
ve portakal kabuğuyla ovun.
Tuzlanmış portakal küplerini ördeğin içine doldu‐
run ve deliği kapatın.
Ördeği, göğüs kısmı alta gelecek şekilde rosto
kabına koyun.
Portakalların suyunu sıkıp şeriyle karıştırın ve ör‐
değin üzerine boşaltın.
Ördeği fırına verin, 30 dakika sonra ördeği çevi‐
rin (bir sinyal sesi duyulur).
Fırının içindeki süre: 90 dakika
Raf konumu: 2
Tavuk Dolma
Malzemeler:
1 tavuk, 1,2 kg (iç organlarıyla birlikte bütün
olarak)
1 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı kırmızıbiber
50 g galeta unu
3-4 yemek kaşığı süt
1 doğranmış soğan
TÜRKÇE 7
1 demet doğranmış maydanoz
20 g tereyağı
1 adet yumurta
Tuz ve karabiber
Yöntem:
Tavuğu temizleyip kurulayın. Yağı, tuzu ve kırmı‐
zıbiberi karıştırıp tavuğa sürün.
Dolma içi: Galeta ununu ve sütü karıştırın.
Doğranmış soğan, maydanoz ve tereyağını pişir‐
me kabına alın ve soteleyin. Yürek, ciğer ve mi‐
deyi ince ince doğrayıp bir yumurta ekleyin. Son‐
ra tüm malzemeleri karıştırıp tuz ve karabiber ek‐
leyin.
Tavuk göğsünü bir rosto kabına alıp fırına verin;
30 dakika sonra çevirin. (Bir sinyal sesi duyulur).
Fırının içindeki süre: 90 dakika
Raf konumu: 2
BALIK
Balık, bütün
Ayarlar:
Otomatik yemekölçer, iç sıcaklığı 65°C.
Yöntem:
Balığı baharatlarla terbiye edin, yemekölçeri ta‐
kın ve ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin.
Raf konumu: 2
Balık Fileto
Malzemeler:
600 - 700 g levrek, somon veya deniz alaba‐
lığı filetosu
150 g rendelenmiş peynir
•250 ml krema
50 g galeta unu
1 tatlı kaşığı tarhun
Maydanoz, doğranmış
Tuz, karabiber
•Limon
Tereyağı
Yöntem:
Balık filetolarını limon suyuna bandırıp bir süre
marine edin; ardından kağıt havluyla fazla suyu
alın. Balık filetolarının her iki tarafına tuz ve kara‐
biber dökün. Filetoyu, tereyağı ile yağlanmış ve
ısıya dayanıklı bir kaba koyun.
Rendelenmiş peyniri, kremayı, galeta ununu, tar‐
hunu ve doğranmış maydanozu karıştırın. Karışı‐
mı hemen balık filetonun üzerine dökün ve karı‐
şıma küçük tereyağı parçaları ekleyin.
Fırının içindeki süre: 35 dakika
Raf konumu: 2
Kurutulmuş Balık
Malzemeler:
800 g kurutulmuş morina balığı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 büyük soğan
6 diş sarımsak, soyulmuş
2 adet pırasa
6 adet kırmızı biber
1/2 kutu doğranmış domates (200 g)
200 ml beyaz şarap
200 ml bulyon
Kırmızıbiber, tuz, kekik, mercanköşk
Yöntem:
Kurutulmuş balığı bir gece suda bekletin. Ertesi
gün kurutulmuş balığın suyunu alın ve temiz suy‐
la bir sos kabına alıp kaynatın. Ardından kabı
ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Tavaya zeytinyağı döküp ısıtın. Soğanları soyup
ince ince doğrayın, soyulmuş sarımsakları ezin,
pırasaları dilimleyip yıkayın. Tüm malzemeleri
kızgın yağa alın ve kısaca soteleyin. Biberlerin
damarını alıp şeritler halinde kesin. Ardından,
doğranmış domateslerle birlikte tavaya alın.
Beyaz şarap ve bulyon ekleyip bir süre bekletin.
Biber, tuz, kekik ve mercanköşk ile terbiye ettik‐
ten sonra 15 dakika daha tavada bekletin.
Soğutulmuş kuru balığı sos tavasından alıp kağıt
havlu ile kurutun. Deriyi, kılçıkları ve yüzgeçleri
alın. Balığı yassı hale getirip sebzelerle birlikte
ısıya dayanıklı bir kaba alın.
Fırının içindeki süre: 30 dakika
Raf konumu: 2
Tuzda Balık
Malzemeler:
Bütün bir balık, yaklaşık 1,5 - 2 kg
2 adet mumlanmamış limon
1 baş rezene
4 tutam taze kekik
3 kg kaya tuzu
Yöntem:
Balığı temizleyin ve iki limonun suyuyla ovun.
Rezeneyi ince dilimler halinde kesip, kekiklerle
birlikte balığa doldurun.
Kaya tuzunun yarısını bir fırın kabına yerleştirin
ve balığı üzerine koyun. Kaya tuzunun diğer yarı‐
sını balığın üzerine koyup sıkıca bastırın.
8
www.electrolux.com
Fırının içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 2
Kalamar Dolması
Malzemeler:
1 kg orta boy kalamar, temizlenmiş
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
90 g uzun taneli pişmiş pirinç
4 yemek kaşığı çam fıstığı
4 yemek kaşığı kuş üzümü (kuru üzüm)
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber
Limon suyu, bir adet limondan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
•150 ml şarap
500 ml domates suyu
Yöntem:
Kalamarı iyice tuzla ovup akan su altında durula‐
yın.
Soğanı soyun, ince doğrayın ve şeffaf olana ka‐
dar iki çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin.
Uzun taneli pirinci, çam fıstıklarını, kuş üzümleri‐
ni ve doğranmış maydanozu soğanlara ekleyip
tuz, biber ve limon suyuyla tatlandırın. Karışımı
çok sıkı olmayacak şekilde kalamara doldurup
deliği kapatın.
Dört yemek kaşığı zeytinyağını rosto kabına alın
ve kalamarı ocakta kızartın. Şarap ve domates
suyu ekleyin.
Rosto kabını bir kapakla kapatın ve fırına verin.
Fırının içindeki süre: 60 dakika
Raf konumu: 2
Balık Buğulama
Malzemeler:
400 g patates
2 demet taze soğan
2 diş sarımsak
1 küçük kutu doğranmış domates (400 g)
4 somon filetosu
Limon suyu, bir adet limondan
Tuz ve karabiber
75 ml sebze suyu
50 ml beyaz şarap
1 tutam taze biberiye
•150 ml şarap
1/2 demet taze kekik
Yöntem:
Patatesleri yıkayıp soyun, dörde bölün ve 25 da
kika tuzlu suda kaynattıktan sonra suyunu alıp
dilimleyin.
Taze soğanları yıkayıp ince ince doğrayın. Sa‐
rımsakları soyup kesin. Soğan ve sarımsakla
doğranmış domatesleri karıştırın.
Somon filetolarını limon suyuyla marine edin. Ar‐
dından kurutup tuz ve biber ekleyin.
Sebzeleri ve patatesleri karıştırıp yağlanmış ısıya
dayanıklı kaba alın, baharatları ekleyin ve somo‐
nu en üste koyun.
Sebze suyunu ve beyaz şarabı üzerine dökün ve
bunların üstüne biberiye ve kekik serpin.
Fırının içindeki süre: 35 dakika
Raf konumu: 2
Kremalı ve Ançüezli Patates
Malzemeler:
8 - 10 adet patates
2 adet soğan
125 g ançüez filetosu
300 ml krema
2 yemek kaşığı galeta unu
Karabiber
Taze doğranmış kekik
2 yemek kaşığı tereyağı
Yöntem:
Patatesleri yıkayın, soyun ve ince şeritler halinde
kesin. Soğanları soyup şeritler halinde kesin.
Isıya dayanıklı bir pişirme kabına tereyağı sürün.
Patateslerin üçte birini ve soğanları bu kaba alın.
En üste ançüez filetolarının yarısını koyup soğan
ve patateslerin diğer üçte birlik kısmı ile kaplayın.
Kalan ançüez filetolarını en üste dizin. En üste
kalan soğan ve patatesleri yerleştirin; en üstte
patatesler olmalıdır.
Karabiber ve üzerine doğranmış kekik serpin.
Ançüezlerin salamurasını kaba boşaltın ve kre‐
ma ekleyin. Galeta ununu serpin ve üste küçük
tereyağı parçaları koyun.
Fırının içindeki süre: 60 dakika
Raf konumu: 2
KEK
Limonlu Sünger Kek
Karışımın malzemeleri:
250 g tereyağı
200 g şeker
TÜRKÇE 9
1 paket vanilya (yaklaşık 8 g)
1 tutam tuz
4 adet yumurta
•150 g un
150 g mısır unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 adet rendelenmiş limon kabuğu
Sos malzemeleri:
125 ml limon suyu
100 g pudra şekeri
Diğer:
Kare kek kalıbı, 30 cm uzunluğunda
Yağlamak için margarin
Pişirme kalıbını kaplamak için galeta unu
Bu kılavuzda belirtilenlerden farklı boy bir kek
tepsisi kullanılırsa pişirme süreleri değişiklik gös‐
terebilir.
Yöntem:
Tereyağını, şekeri, limon kabuğunu, vanilyayı ve
tuzu bir karıştırma kabına koyun ve köpürterek
karıştırın. Ardından birer birer yumurtaları içine
kırın ve tekrar köpürterek karıştırın.
Un ve mısır unuyla karıştırdığınız kabartma tozu‐
nu bu karışıma ekleyin ve karıştırın.
Hamuru, önceden yağlanmış ve un veya galeta
unu serpilmiş olan kek kalıbına dökün, üstünü
düzleştirin ve fırına koyun.
Kek piştikten sonra, limon suyu ve pudra şekerini
karıştırın. Pişmiş keki bir alüminyum folyonun
üzerine çevirin.
Sosun dışarı akmaması için alüminyum folyoyu
kekin kenarlarından yukarı kaldırın. Keki tahta bir
çubukla birkaç yerden delin ve sosu bir fırçayla
sürün. Sosu çekmesi için keki biraz beklemeye
bırakın.
Fırının içindeki süre: 75 dakika
Raf konumu: 2
İsveç Elmalı Kek
Malzemeler:
5 adet yumurta
340 g şeker
100 g eritilmiş tereyağı
•360 g un
1 paket kabartma tozu (yaklaşık 15 g)
1 paket vanilya (yaklaşık 8 g)
1 tutam tuz
200 ml soğuk su
Diğer:
28 cm yuvarlak kelepçeli kek kalıbı, siyah, altı
fırın kağıdıyla kaplı
Yöntem:
Şekeri, yumurtaları, vanilyayı ve tuzu bir karıştır‐
ma kabına koyun ve 5 dakika boyunca köpürte‐
rek karıştırın. Ardından erimiş tereyağını ekleyip
karıştırın.
Kabartma tozu eklenmiş unu, krema halindeki
karışıma ekleyin ve karıştırın.
Son olarak soğuk suyu ekleyin ve her şeyi iyice
karıştırın. Hamuru kek kalıbına dökün, üstünü
düzleştirin ve fırına koyun.
Fırının içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 2
Bisküvi
Malzemeler:
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıcak su
50 g şeker
1 paket vanilya (yaklaşık 8 g)
1 tutam tuz
100 g şeker
100 g un
100 g mısır unu
2 dolu tatlı kaşığı kabartma tozu
Diğer:
28 cm yuvarlak kelepçeli kek kalıbı, altı fırın
kağıdıyla kaplı
Yöntem:
Yumurtaların sarısını ayırın. Yumurta sarısını sı‐
cak su, 50 g şeker, vanilya ve tuzla krema haline
getirin. Yumurta beyazlarını, köpük oluşturana
kadar 100 g şekerle çırpın.
Un, mısır unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin.
Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını dikkatlice
karıştırın. Daha sonra un karışımını dikkatlice ka‐
tın. Hamuru kek kalıbına dökün, üstünü düzleşti‐
rin ve fırına koyun.
Fırının içindeki süre: 30 dakika
Raf konumu: 3
Cheese Cake
Tabanı için malzemeler:
150 g un
70 g şeker
1 paket vanilya (yaklaşık 8 g)
1 adet yumurta
70 g yumuşak tereyağı
Peynirli krema için malzemeler:
3 yumurta akı
10
www.electrolux.com
50 g kuru üzüm
2 yemek kaşığı rom
750 g az yağlı lor peyniri
3 adet yumurta sarısı
200 g şeker
Bir adet limonun suyu
200 g taze krema
1 paket puding tozu, vanilya tozu (40 g veya
500 ml sütten puding yapmaya yetecek mik‐
tarda)
Diğer:
26 cm çapında yağlanmış siyah kelepçeli kek
kalıbı
Yöntem:
Unu kaba yayın. Kalan malzemeleri ekleyip el
mikseriyle karıştırın. Karışımı 2 saat buzdolabın‐
da bekletin.
Karışımın yaklaşık üçte ikisini, yağlanmış kek ka
lıbına dökün ve çatalla birçok yerinden delin.
Karışımın kalanıyla yaklaşık 3 cm yüksekliğinde
bir kenar oluşturun.
Yumurta aklarını el mikseriyle köpük oluşturana
kadar çırpın. Kuru üzümleri yıkayın, iyice suyu
atmalarını bekleyin, romla karıştın ve çekmesini
bekleyin.
Lor peyniri, yumurta sarısı, şeker, limon suyu, ta‐
ze krema ve puding tozunu bir karıştırma kabına
koyun ve hepsini iyice karıştırın.
Son olarak çırpılmış yumurta akı ile kuru üzümle‐
ri peynir karışımına katın.
Fırının içindeki süre: 85 dakika
Raf konumu: 1
Meyveli Kek
Malzemeler:
200 g tereyağı
200 g şeker
1 paket vanilya (yaklaşık 8 g)
1 tutam tuz
3 adet yumurta
•300 g un
1/2 paket kabartma tozu (yaklaşık 8 g)
125 g kuş üzü
125 g kuru üzüm
60 g doğranmış badem
60 g şekerli limon kabuğu veya portakal ka‐
buğu şekerlemesi
60 g doğranmış kiraz şekerlemesi
70 g kabuğu soyulmuş bütün badem
Diğer:
Siyah kelepçeli kek kalıbı, 24 cm çapında
Yağlamak için margarin
Pişirme kalıbını kaplamak için galeta unu
Yöntem:
Tereyağını, şekeri, vanilyayı ve tuzu bir karıştır‐
ma kabına koyun ve köpürterek çırpın. Ardından
birer birer yumurtaları içine kırın ve tekrar çırpın.
Un ile kabartma tozunu bu karışıma ekleyin ve
karıştırın.
Meyveleri de karışıma ekleyin.
Karışımı hazırladığınız kalıba dökün ve karışımın
kenarlarını ortasından biraz daha yüksek tutun.
Kekin kenarlarını ve ortasını soyulmuş bütün ba‐
demlerle süsleyin. Keki fırına koyun.
Fırının içindeki süre: 100 dakika
Raf konumu: 2
Streusel Kek
Hamur malzemeleri:
375 g un
20 g maya
150 ml ılık süt
60 g şeker
1 tutam tuz
2 adet yumurta sarısı
75 g yumuşak tereyağı
Kırıntı için malzemeler:
200 g şeker
200 g tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
350 g un
50 g doğranmış fındık
30 g eritilmiş tereyağı
Yöntem:
Unu karıştırma kabına yayın ve ortasında boşluk
açın. Mayayı çukura ufalayın. Süt ve kenardan
aldığınız biraz unu karıştırın, üzerine biraz un
serpin. Üstüne serptiğiniz unlu yeri çatlayıncaya
dek, hamuru sıcak bir yerde dinlenmeye bırakın.
Şekeri, yumurta sarısını, tereyağını ve tuzu unun
kenarına koyun. Tüm malzemeleri yoğurarak yu‐
muşak bir hamur kıvamına getirin.
Hamuru iki katına kabarana dek sıcak bir yerde
bekletin. Ardından, hamuru yuvarlayın ve yağlan‐
mış pişirme tepsisine yerleştirerek tekrar kabar‐
masını bekleyin.
Şekeri, yağı ve tarçını karıştırma kabına alın ve
karıştırın.
Un ve fındıkları ekleyin ve kırıntı karışımı elde
edene kadar yoğurun.
Tereyağını kabaran hamura serpin ve kırıntı karı‐
şımını eşit miktarda dağıtın.
TÜRKÇE 11
Fırının içindeki süre: 40 dakika
Raf konumu: 3
Tereyağlı Çörek
Malzemeler:
•750 g un
30 g maya
400 ml ılık süt
10 g şeker
15 g tuz
1 adet yumurta
100 g yumuşak tereyağı
Tamamlamak için:
1 adet yumurta sarısı
Çok az süt
Yöntem:
Unu karıştırma kabına yayın ve ortasında boşluk
açın. Mayayı çukura ufalayın. Sütü, şekerin bira‐
zını ve kenardan aldığınız unu karıştırın, üzerine
biraz un serpin. Üstüne serptiğiniz unlu yeri çat
layıncaya dek, hamuru sıcak bir yerde dinlenme‐
ye bırakın.
Kalan şekeri unun kenarına koyun. Tüm malze‐
meleri yoğurarak yumuşak bir hamur kıvamına
getirin. Hamuru iki katına kabarana dek sıcak bir
yerde bekletin. Daha sonra hamurdan üç eşit
parça tartın ve her birini şerit haline getirin. Üç
şeridi saç örgüsü şeklinde örün.
Daha sonra üstünü kapatın ve yarım saat kadar
daha kabartın. Örgü çöreğin yüzeyini yumurta
sarısı ve süt karışımıyla kaplayın ve fırına koyun.
Fırının içindeki süre: 45 dakika
Raf konumu: 3
Mayalı Çörek
Hamur malzemeleri:
•650 g un
20 g maya
•200 ml süt
40 g şeker
•5 g tuz
5 adet yumurta sarısı
200 g yumuşak tereyağı
Doldurma malzemeleri:
250 g doğranmış ceviz içi
20 g galeta unu
1 tatlı kaşığı öğütülmüş zencefil
•50 ml süt
60 g bal
30 g eritilmiş tereyağı
20 ml rom
Kaplama için malzemeler:
1 adet yumurta sarısı
Çok az süt
50 g ince badem
Yöntem:
Unu karıştırma kabına yayın ve ortasında boşluk
açın. Mayayı çukura ufalayın. Süt, biraz şeker ve
kenardan aldığınız biraz unu karıştırın, üzerine
biraz un serpin. Üstüne serptiğiniz unlu yeri çat
layıncaya dek, hamuru sıcak bir yerde dinlenme‐
ye bırakın.
Kalan şekeri unun kenarına koyun. Tüm malze‐
meleri yoğurarak yumuşak bir hamur kıvamına
getirin. Hamuru iki katına kabarana dek sıcak bir
yerde bekletin.
Dolguyu yapmak için tüm malzemeleri karıştırın.
Hamuru üç eşit parçaya bölün ve uzun dikdört‐
gen şeklinde açarak yayın. Dolgunun üçte birini
her bir dikdörtgene serpin ve ardından hamur
parçalarını birleştirin.
Üç parça hamuru saç örgüsü şeklinde örün. Çö‐
reğin yüzeyini yumurta sarısı ve süt karışımıyla
kaplayın ve üzerine ince badem serpin.
Fırının içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 3
Kalıpta Kek
Tabanı için malzemeler:
500 g un
1 küçük paket kuru maya (8 g kuru maya veya
42 g taze maya)
80 g pudra şekeri
150 g tereyağı
3 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
150 ml süt
70 g kuru üzüm (1 saat önceden 20 ml vişne
liköründe bekletin)
Kaplama için malzemeler:
50 g kabuğu soyulmuş bütün badem
Yöntem:
Unu, kuru mayayı, pudra şekerini, tereyağını, yu‐
murtaları, tuzu ve sütü bir karıştırma kabına ko‐
yun ve yoğurarak yumuşak bir hamur haline geti‐
rin. Kaptaki hamurun üzerini kapatın ve 1 saat
kabarmasını bekleyin.
Kuru üzümleri hamura ekleyip yoğurun.
Bademleri, yağlanmış ve unlanmış girintili kek
kalıbının her bir deliğine ayrı ayrı yerleştirin.
12
www.electrolux.com
Daha sonra hamuru sosis şekline getirin ve kek
kalıbına koyun. Üstünü kapatın ve yeniden 45
dakika kabarmasını bekleyin.
Fırının içindeki süre: 60 dakika
Raf konumu: 2
Savarin Kek
Hamur malzemeleri:
•350 g un
1 küçük paket kuru maya (8 g kuru maya veya
42 g taze maya)
75 g şeker
100 g tereyağı
5 adet yumurta sarısı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 paket vanilya (yaklaşık 8 g)
125 ml sıcak süt
Pişirme sonrası:
•375 ml su
200 g şeker
100 ml erik brendisi ya da 100 ml portakal li‐
körü
Yöntem:
Unu, kuru mayayı, şekeri, tereyağını, yumurta
sarılarını, tuzu, vanilyayı ve sütü bir karıştırma
kabına koyun ve yoğurarak yumuşak bir hamur
haline getirin. Kaptaki hamurun üzerini kapatın
ve 1 saat kabarmasını bekleyin. Daha sonra ha‐
muru yağlanmış halka şeklindeki kek kalıbına ko‐
yun, üstünü örtün ve 45 dakika daha kabarması
nı bekleyin.
Fırının içindeki süre: 35 dakika
Raf konumu: 2
Pişirme sonrası:
Suyu ve şekeri kaynatın ve soğumasını bekleyin.
Erik brendisini ya da portakal likörünü şekerli su‐
ya ekleyin ve karıştırın.
Kek soğuduğunda, tahta bir çubukla çeşitli yerle‐
rinden delin ve karışımın eşit biçimde kekin içine
girmesini sağlayın.
Brownie
Malzemeler:
250 g bitter çikolata
250 g tereyağı
375 g şeker
2 paket vanilya (yaklaşık 16 g)
1 tutam tuz
5 çorba kaşığı su
5 adet yumurta
375 g ceviz içi
250 g un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yöntem:
Çikolatayı büyük parçalar halinde ayırın ve ben‐
mari usulü eritin.
Tereyağı, şeker, vanilya, tuz ve suyu krema hali‐
ne getirin, yumurtaları ve erimiş çikolatayı ekle‐
yin.
Cevizleri iri doğrayın, unla ve kabartma tozuyla
karıştırın ve çikolata karışımına katın.
Derin bir pişirme tepsisine pişirme kağıdı serin ve
karışımı üstüne koyup düzeltin.
Fırının içindeki süre: 50 dakika
Raf konumu: 3
Pişirme sonrası:
Soğumaya bırakın, pişirme kağıdını çıkarın ve
kare kare kesin.
Muffin
Malzemeler:
150 g tereyağı
150 g şeker
1 paket vanilya (yaklaşık 8 g)
1 tutam tuz
1 adet mumlanmamış limon kabuğu
2 adet yumurta
50 ml süt
25 g mısır unu
225 g un
10 g kabartma tozu
1 kavanoz vişne (375 g)
225 g çikolata parçacıkları
Diğer:
Kağıt kek kalıpları, yaklaşık 7 cm çaplı
Yöntem:
Tereyağı, şeker, vanilya, tuz ve mumlanmamış li‐
mon kabuğunu krema haline getirin. Yumurtaları
ekleyin ve yeniden karıştırın.
Mısır unu, un ve kabartma tozunu karıştırın ve
sütle birlikte karışıma dökün.
Vişneleri süzün ve çikolata parçalarıyla birlikte
karışıma ekleyin.
Karışımı kağıt kek kalıplarına, kalıpları da pişir‐
me tepsisine koyup fırına yerleştirin. Mümkünse
bir muffin tepsisi kullanın.
Fırının içindeki süre: 30 dakika
Raf konumu: 3
TÜRKÇE 13
Tatlı Tart
Malzemeler:
2 yaprak orijinal İsviçre yufkası ya da milföy
hamuru (dikdörtgen serilmeli)
50 g öğütülmüş fındık
•1,2 kg elma
3 adet yumurta
•300 ml krema
70 g şeker
Yöntem:
Yufkayı iyi yağlanmış pişirme tepsisine yerleştirin
ve çatalı batırarak her tarafına delikler açın. Fın‐
dıkları yufkanın üzerine eşit biçimde yayın. Elma‐
ları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve 12 dilime ayı‐
rın. Dilimleri eşit biçimde hamurun üzerine
dağıtın. Yumurta, krema, şeker ve vanilyayı ka‐
rıştırın ve elmaların üzerine dökün.
Fırının içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 2
Havuçlu Kek
Karışımın malzemeleri:
150 ml ayçiçek yağı
100 g esmer şeker
2 adet yumurta
75 g şurup
•175 g un
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı öğütülmüş zencefil
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
200 g ince rendelenmiş havuç
75 g kuru üzüm
25 g rendelenmiş hindistan cevizi
Üst kaplama malzemeleri:
50 g tereyağı
•150 g krem peynir
40 g toz şeker
Öğütülmüş fındık
Diğer:
22 cm çapında, yağlanmış yuvarlak kelepçeli
kek kalıbı
Yöntem:
Ayçiçek yağı, esmer şeker, yumurta ve şurubu
karıştırın. Karışım için malzemelerin geri kalanını
katın.
Karışımı yağlanmış pişirme kalıbına koyun.
Fırının içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 2
Pişirme sonrası:
Tereyağı, krem peyniri ve toz şekeri karıştırın
(yayılabilmesi için gerekiyorsa biraz süt ekleyin).
Soğuduğunda kekin üzerine sürün ve üstüne
öğütülmüş fındıkları serpin.
Bademli Kek
Karışımın malzemeleri:
5 adet yumurta
200 g şeker
100 g badem ezmesi
200 ml zeytinyağı
450 g un
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu (yaklaşık 15 g)
50 g doğranmış fıstık
125 g öğütülmüş badem
300 ml süt
Üst kaplama malzemeleri:
200 g kayısı reçeli
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı sıcak su
İnce doğranmış badem
Diğer:
28 cm kelepçeli kek kalıbı
Yöntem:
Yumurta, şeker ve badem ezmesini 5 dakika çır‐
pın. Ardından yumurtalı karışıma yavaşça zeytin‐
yağı ekleyin.
Un, tarçın ve kabartma tozunu birlikte eleyin, ar‐
dından doğranmış fıstıkları ve öğütülmüş badem‐
leri una katın. Daha sonra sütle birlikte dikkatlice
yumurta karışımına ekleyin.
Tabanına galeta unu sepilmiş kelepçeli kek kalı‐
bına koyun.
Fırının içindeki süre: 70 dakika
Raf konumu: 2
Pişirme sonrası:
Kayısı reçelini ısıtın ve bir fırça ile kekin üzerine
sürün; daha sonra soğumaya bırakın. Pudra şe‐
kerini, tarçını ve sıcak suyu karıştırın; ardından
kekin üzerine sürün. Daha sonra hemen ince
doğranmış bademleri kekin parlak yüzeyine ser‐
pin.
Meyveli Tart
Hamur malzemeleri:
200 g un
14
www.electrolux.com
1 tutam tuz
125 g tereyağı
1 adet yumurta
50 g şeker
50 ml soğuk su
Doldurma malzemeleri:
Mevsim meyveleri (400 g elma, şeftali, vişne,
vs.)
90 g öğütülmüş badem
2 adet yumurta
100 g şeker
90 g yumuşak tereyağı
Diğer:
28 cm çaplı, yağlanmış kiş kalıbı
Yöntem:
Unu karıştırma kasesine eleyin. Tuzu ve küçük
parçalara kesilmiş tereyağını unla karıştırın. Da‐
ha sonra yumurta, şeker ve soğuk suyu ekleyin
ve hamur haline getirin.
Hamuru 2 saat buzdolabında soğutun. Soğutul‐
muş hamuru açın ve yağlanmış bir kiş tepsisine
yerleştirip çatalla delin. Meyveleri temizleyin, or‐
talarını ve çekirdeklerini çıkarın ve küçük parça‐
lar ya da dilimler halinde hamurun üzerine koyun.
Öğütülmüş badem, yumurta, şeker ve yumuşatıl‐
mış tereyağını bir kaseye koyun ve çırpın. Daha
sonra meyvelerin üzerine koyun ve düzeltin.
Fırının içindeki süre: 50 dakika
Raf konumu: 2
PİZZA/TART/EKMEK
Pizza
Hamur malzemeleri:
14 g maya
•200 ml su
•300 g un
•3 g tuz
1 yemek kaşığı yağ
Üst kaplama malzemeleri:
1/2 küçük kutu doğranmış domates (200 g)
200 g rendelenmiş kaşar peyniri
100 g salam
100 g dana jambon
150 g mantar (konserve)
150 g beyaz peynir
Mercanköşk
Diğer:
Yağlanmış pişirme tepsisi
Yöntem:
Mayayı bir kaba boşaltın ve suda çözün. Tuzu
unla karıştırın ve yağ ile birlikte kaba ilave edin.
Tüm malzemeleri, kaptan ayrılabilen bir hamur
halini alıncaya kadar yoğurun. Hamuru iki katına
kabarıncaya kadar sıcak bir yerde bekletin.
Hamuru yuvarlayıp yağlanmış tepsiye koyun ve
tabanını bir çatalla delin.
Üst malzemeleri belirtilen sırayla tabana yayın.
Fırının içindeki süre: 25 dakika
Raf konumu: 1
Soğanlı Tart
Hamur malzemeleri:
300 g un
20 g maya
125 ml ılık süt
1 adet yumurta
50 g tereyağı
3 g tuz
Üst kaplama malzemeleri:
750 g soğan
250 g pastırma
3 adet yumurta
250 g taze krema
125 ml süt
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber
Yöntem:
Unu karıştırma kabına yayın ve ortasında boşluk
açın.
Mayayı kesin, boşluğa boşaltın, sütle karıştırın
ve kenarından çok az un ekleyin. Bir tutam un
serpin, serpilen un hamur üzerinde çatlama ya‐
pana kadar sıcak bir yerde kabarmaya bırakın.
Yumurtayı ve tereyağını unun kenarından ekle‐
yin. Tüm malzemeleri yoğurarak yumuşak bir ha‐
mur kıvamına getirin.
Hamuru iki katına kabarana dek sıcak bir yerde
bekletin.
Bu sırada soğanları soyup dörde bölün ve ince
dilimler halinde kesin.
Pastırmayı dilimleyin ve karartmadan soğanlarla
birlikte hafifçe pişirin. Soğumaya bırakın.
Hamuru açarak yağlanan pişirme tepsisine alın;
altını bir çatalla delin ve kenarları yukarı bastırın.
Bir kez daha kabarması için dinlenmeye bırakın.
Yumurtaları, taze kremayı, sütü, tuzu ve karabi‐
beri karıştırın. Soğumuş soğanları ve pastırmayı
hamurun üstüne yayın. Karışımı üzerine dökün
ve düzeltin.
Fırının içindeki süre: 45 dakika
TÜRKÇE 15
Raf konumu: 1
Kiş
Hamur malzemeleri:
•200 g un
2 adet yumurta
100 g tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
Çok az karabiber
1 tutam müskat
Üst kaplama malzemeleri:
150 g rendelenmiş peynir
200 g pişmiş jambon veya yağsız pastırma
2 adet yumurta
•250 g ekşi krema
Tuz, karabiber ve müskat
Diğer:
28 cm çapında, yağlanmış siyah kek kalıbı
Yöntem:
Unu, yağı, yumurtaları ve baharatları bir karıştır‐
ma kabına alın ve yumuşak bir kıvam elde edene
kadar karıştırın. Hamuru birkaç saat soğutucuda
bırakın.
Ardından hamuru açın ve yağlanmış siyah kek
kalıbına koyun. Altını bir çatalla delin.
Pastırmayı hamurun üzerine dağıtın.
Sos için yumurtaları, ekşi kremayı ve baharatı
birbiriyle karıştırın. Ardından, peynir ekleyin.
Karışımı pastırmanın üzerine dökün.
Fırının içindeki süre: 40 dakika
Raf konumu: 1
Keçi Peynirli Flan
Hamur malzemeleri:
•125 g un
60 ml zeytinyağı
1 tutam tuz
3 - 4 yemek kaşığı soğuk su
Üst kaplama malzemeleri:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
Tuz ve karabiber
1 tatlı kaşığı doğranmış kekik
125 g ricotta peyniri
100 g keçi peyniri
2 yemek kaşığı zeytin
1 adet yumurta
•60 ml krema
Diğer:
28 cm çapında, yağlanmış siyah kek kalıbı
Yöntem:
Unu, zeytinyağını ve tuzu bir karıştırma kabına
alarak galeta unu kıvamına gelen kadar karıştı‐
rın. Su ekleyin ve hamur haline gelene kadar
yoğurun. Hamuru birkaç saat soğutucuda bıra
kın.
Ardından hamuru açın ve yağlanmış siyah kek
kalıbına koyun. Altını bir çatalla delin.
1 yemek kaşığı zeytinyağını bir pişirme kabına
dökün. Soğanları soyun, ince piyazlık doğrayın
ve pişirme kabının kapağını kapatarak yağda 30
dakika kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip
1/2 tatlı kaşığı doğranmış kekikle karıştırın.
Soğanları çok az soğumaya bıraktıktan sonra ha‐
murun üzerine serpin.
Sonra ricotta ve keçi peynirini en üste serpip zey‐
tinleri ekleyin. 1/2 tatlı kaşığı doğranmış kekiği en
üste serpin.
Sos için yumurtaları ve kremayı birbiriyle karıştı‐
rın. Karışımı tartın üzerine dökün.
Fırının içindeki süre: 45 dakika
Raf konumu: 1
Peynirli Flan
Malzemeler:
1,5 yaprak orijinal İsviçre yufkası ya da milföy
hamuru (dikdörtgen serilmeli)
500 gram rendelenmiş kaşar peyniri
200 ml krema
100 ml süt
4 adet yumurta
Tuz, karabiber ve müskat
Yöntem:
Hamuru iyice yağlanmış bir tepsiye alın. Hamu‐
run üzerini çatalla birbirine yakın yerlerden delin.
Peyniri hamurun üzerine dağıtın. Kremayı, sütü
ve yumurtaları krema haline getirip tuz, karabiber
ve müskat ekleyin. Tekrar iyice karıştırıp peynirin
üzerine dökün.
Fırının içindeki süre: 40 dakika
Raf konumu: 1
Peynirli Börek
Malzemeler:
400 g beyaz peynir
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı doğranmış düz yapraklı may‐
danoz
Karabiber
16
www.electrolux.com
80 ml zeytinyağı
•375 g yufka
Yöntem:
Beyaz peyniri, yumurtaları, maydanozu ve kara‐
biberi karıştırın. Yufkayı kurumaması için nemli
bir bezle örtün. 4 yaprak yufkayı üst üste dizip
her birini fırçayla çok hafif yağlayın.
Her biri 7 cm uzunluğunda olacak şekilde 4 şerit
halinde kesin.
Her şeridin bir köşesine 2 dolu yemek kaşığı
peynir karışımından koyun ve yufkayı çaprazla‐
masına katlayarak bir üçgen oluşturun.
Ters çevirip pişirme tepsisine alın ve fırçayla
yağlayın.
Fırının içindeki süre: 25 dakika
Raf konumu: 2
Beyaz Ekmek
Malzemeler:
1.000 g un
1 küp taze maya veya 2 paket kuru maya
•650 ml süt
15 g tuz
Diğer:
Yağlanmış veya fırın kağıdıyla kaplanmış pi‐
şirme tepsisi
Yöntem:
Unu ve tuzu büyük bir kabın içine koyun. Mayayı
ılık suda çözün ve una ekleyin. Tüm malzemeleri
yoğurarak yumuşak bir hamur kıvamına getirin.
Unun kalitesine göre istenen hamur kıvamını el‐
de etmek için bir miktar daha süt eklemek gere‐
kebilir.
Hamuru iki katına kabarıncaya kadar bekletin.
Hamuru ikiye bölün, iki uzun somun haline getirin
ve önceden yağlanan veya fırın kağıdıyla örtülen
pişirme tepsisine koyun.
Somunları hacimlerinin yarısı kadar kabarması
için tekrar bekletin.
Pişirmeden önce üzerine biraz un serpin ve kes‐
kin bir bıçakla en az 1 cm derinliğinde, çaprazla‐
masına 3 - 4 kesik atın.
Fırının içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 2
Köy Ekmeği (koyu renk, büyük çavdar ek‐
meği)
Malzemeler:
500 g buğday unu
250 g çavdar unu
15 g tuz
1 küçük paket kuru maya
250 ml su
250 ml süt
Diğer:
Yağlanmış veya fırın kağıdıyla kaplanmış pi‐
şirme tepsisi
Yöntem:
Buğday ununu, çavdar ununu, tuzu ve kuru ma‐
yayı geniş bir kaba koyun.
Su, süt ve tuzu karıştırıp una ekleyin. Tüm mal‐
zemeleri yoğurarak yumuşak bir hamur kıvamına
getirin. Hamuru iki katına kabarıncaya kadar bek‐
letin.
Hamuru uzun bir parça haline getirin ve önceden
yağlanan veya fırın kağıdıyla kaplanan pişirme
tepsisine koyun.
Ekmekleri tekrar yarıdan ikiye bölün. Pişirmeden
önce üzerine çok az un serpin.
Fırının içindeki süre: 60 dakika
Raf konumu: 1
Rus Pirogu
Hamur malzemeleri:
250 g kılçıksız buğday unu
250 g tereyağı
250 g az yağlı lor peyniri
•Tuz
Doldurma malzemeleri:
1 küçük beyaz lahana (400 g)
50 g pastırma
2 yemek kaşığı sade yağ
Tuz, karabiber ve müskat
3 yemek kaşığı ekşi krema
2 adet yumurta
Diğer:
Fırın kağıdı kaplanmış pişirme tepsisi
Yöntem:
Unu, yağı, az yağlı lor peynirini ve çok az tuzu
hamur haline getirin ve buzdolabına koyun.
Lahanayı ince şeritler halinde kesin. Pastırmayı
dilimleyip sade yağda kızartın. Lahanayı ekleyip
yumuşayana kadar kavurun. Tuz, biber ve müs‐
kat ekleyip ekşi kremayla kaplayın.
Tüm sıvı buharlaşana kadar kısık ateşte pişirme‐
ye devam edin.
Yumurtaları kaynatın, soğutun, doğrayın ve laha‐
nayla karıştırıp soğumaya bırakın.
Hamuru yuvarlayın ve 8 cm çapında daireler ha‐
linde kesin.
Her birinin ortasına çok az dolgu malzemesi ek‐
leyip katlayın. Çatalla bastırarak kenarları kapa
tın.
TÜRKÇE 17
Pirogu fırın kağıdıyla kaplanmış pişirme tepsisine
alın ve fırçayla yumurta sarısı sürün.
Fırının içindeki süre: 20 dakika
Raf konumu: 2
GÜVEÇLER/GRATENLER
Lazanya
Etli sos malzemeleri:
100 g yağlı pastırma
1 adet soğan
1 adet havuç
100 g kereviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
400 g kıyma (kuzu ve sığır eti karışımı)
100 ml et suyu
1 küçük kutu doğranmış domates (yaklaşık
400 g)
Mercanköşk, kekik, tuz ve karabiber
Beşamel sos malzemeleri:
75 g tereyağı
50 g un
•600 ml süt
Tuz, karabiber ve müskat
Diğer malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı
250 g yeşil lazanya yaprağı
50 g rendelenmiş Parmesan peyniri
50 g rendelenmiş yumuşak peynir
Yöntem:
Pastırmanın kenarlarını ve sert yerlerini keskin
bir bıçakla temizleyip küçük küpler halinde
doğrayın. Soğan ve havucu soyun, kerevizi te‐
mizleyin, hepsini küp küp doğrayın.
Yağı bir tencerede ısıtın, pastırmayı ve sebzeleri
karıştırarak sote edin.
Yavaş yavaş kıymayı ekleyin, karıştırarak gevrek
bir hal alıncaya kadar sotelemeye devam edin ve
ardından et suyunu koyun. Et karışımına doma‐
tesleri, baharatları, tuz ve karabiberi ekleyin ve
kapağını kapatarak kısık ateşte 30 dakika kadar
pişirin.
Bu sırada Beşamel sosu hazırlayın: Tereyağını
bir tavada eritin, un ekleyip altın rengi olana ka‐
dar pişirin, sürekli karıştırın. Karıştırmayı kesme‐
den yavaş yavaş sütü ekleyin. Sosa tuz, karabi‐
ber ve müskat ekleyin ve 10 dakika kadar kapağı
açık halde pişirin.
Büyük, dikdörtgen ve ısıya dayanıklı bir kabı 1
yemek kaşığı tereyağıyla yağlayın. Sırasıyla bir
lazanya yaprağı serin, et karışımı, Beşamel sos
ve peyniri ekleyin ve bunu diğer yapraklarla yeni‐
den tekrar edin. En üstte, üzeri peynirle kaplı Be‐
şamel sos olmalıdır. Kalan tereyağını küçük par‐
çalar halinde üzerine dağıtın.
Fırının içindeki süre: 55 dakika
Raf konumu: 2
Mantı
Doldurma malzemeleri:
50 g doğranmış soğan
30 g tereyağı
350 g doğranmış ıspanak
100 g taze krema
200 g taze somon balığı, küp doğranmış
200 g tatlı su levreği, küp doğranmış
150 g karides
150 g midye eti
Tuz, karabiber
Beşamel sos malzemeleri:
75 g tereyağı
50 g un
500 ml süt
100 g füme somon
Tuz, karabiber ve müskat
Diğer malzemeler:
1 paket cannelloni mantı
50 g rendelenmiş Parmesan peyniri
150 g rendelenmiş kaşar
40 g tereyağı
Yöntem:
Doğranmış soğanları ve tereyağını bir tavaya ko‐
yun ve şeffaf hale gelene kadar pişirin. Doğran‐
mış ıspanağı ekleyip çok hafif ve kısaca pişirin.
Taze kremayı ekleyin ve karıştırıp soğumaya bı‐
rakın.
Bu sırada Beşamel sosu hazırlayın: Tereyağını
bir tavada eritin, un ekleyip altın rengi olana ka‐
dar pişirin, sürekli karıştırın. Karıştırmayı kesme‐
den yavaş yavaş sütü ekleyin. Sosa tuz, karabi‐
ber ve müskat ekleyin ve 10 dakika kadar kapağı
açık halde pişirin.
Somon, levrek, karides ve midye ile tuz ve biberi
soğuk ıspanağa ekleyip karıştırın.
Büyük, dikdörtgen ve ısıya dayanıklı bir kabı 1
yemek kaşığı tereyağıyla yağlayın.
Mantıların içini ıspanak karışımıyla doldurup pi‐
şirme kabına yerleştirin. Her mantı katının arası‐
na beşamel sosundan koyun. En üstte, üzeri
peynirle kaplı Beşamel sos olmalıdır. Kalan tere‐
yağını küçük parçalar halinde üzerine dağıtın.
Fırının içindeki süre: 55 dakika
18
www.electrolux.com
Raf konumu: 2
Patates Graten
Malzemeler:
1.000 g patates
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve müskat
2 diş sarımsak
200 g rendelenmiş peynir
•200 ml süt
•200 ml krema
4 yemek kaşığı tereyağı
Yöntem:
Patatesleri soyun, ince ince dilimleyin, kurulayın
ve baharat ekleyin.
Isıya dayanıklı bir fırın kabının içini bir diş sarım‐
sak ile ovun ve ardından çok az tereyağıyla
yağlayın.
Baharat eklenmiş patates dilimlerinin yarısını ta‐
bağa yerleştirin ve üzerlerine bir tutam rendelen‐
miş kaşar serpin. Kalan patates dilimlerini de
üzerine dağıtın ve kaşarın geri kalanını üzerine
serpin.
İkinci sarımsak dişini ezin ve süt ve kremayla çır‐
pın. Karışımı patateslerin üzerine dökün ve kalan
tereyağını, küçük parçalar halinde gratenin üzeri‐
ne dağıtın.
Fırının içindeki süre: 65 dakika
Raf konumu: 2
Musakka
Malzemeler:
1 adet doğranmış soğan
Zeytinyağı
1,5 kg kıyma
1 kutu doğranmış domates (400 g)
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
4 tatlı kaşığı galeta unu
Tuz ve karabiber
•Tarçın
1 kg patates
1,5 kg patlıcan
Kızartmalık tereyağı
Beşamel sos malzemeleri:
75 g tereyağı
50 g un
•600 ml süt
Tuz, karabiber ve müskat
Diğer malzemeler:
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
4 yemek kaşığı galeta unu
50 g tereyağı
Yöntem:
Doğranmış soğanı biraz zeytinyağı ile kavurun
ve kıymayı ekleyip karıştırarak pişirin.
Doğranmış domatesleri, rendelenmiş peyniri ve
galeta ununu ekleyip iyice karıştırın ve kaynatın.
Tuz, biber ve tarçın ekleyip sıcak tepsiden alın.
Patatesleri soyup 1 cm kalınlığında dilimleyin;
patlıcanları yıkayıp 1 cm kalınlığında dilimleyin.
Kağıt havluyla dilimleri kurutun. Sonra bol tere‐
yağıyla bir tavada kızartın.
Bu sırada Beşamel sosu hazırlayın: Tereyağını
bir tavada eritin, un ekleyip altın rengi olana ka‐
dar pişirin, sürekli karıştırın. Karıştırmayı kesme‐
den yavaş yavaş sütü ekleyin. Sosa tuz, karabi‐
ber ve müskat ekleyin ve 10 dakika kadar kapağı
açık halde pişirin.
Patates dilimlerini yağlanmış pişirme kabının ta‐
banına dizip üzerine çok az kaşar rendesi serpin.
Bunun üzerine bir kat patlıcan serin. Bunun üstü‐
ne bir miktar kıyma karışımı koyun. Bunun üstü‐
ne bir miktar beşamel sosu koyun.
Ardından bir kat daha patates, üzerine patlıcan
ve üzerine kıyma karışımı koyun. Son kat beşa‐
mel sosu olmalıdır. En üste peynirin ve galeta
ununun kalanını gezdirin. Tereyağını eritip mu‐
sakkanın en üstüne boşaltın.
Fırının içindeki süre: 60 dakika
Raf konumu: 2
Fırında Makarna
Malzemeler:
•1 litre su
•Tuz
250 g tagliatelle makarna
250 g dana jambon
20 g tereyağı
1 demet maydanoz
1 adet soğan
100 g tereyağı
1 adet yumurta
250 ml süt
Tuz, karabiber ve müskat
50 g rendelenmiş Parmesan peyniri
Yöntem:
Suyu çok az tuz ekleyerek kaynatın. Kaynayan
tuzlu suya tagliatelle ekleyip yaklaşık 12 dakika
kaynatın. Sonra süzün.
Jambonu dilimleyin.
Tereyağını bir tavada ısıtın.
TÜRKÇE 19
Maydanozu doğrayın; soğanı da soyun ve doğra‐
yın. Her ikisini de tavada kavurun.
Pişirme kabına çok az tereyağı sürün. Tagliatel‐
le, jambon ve maydanoz ile soğanı karıştırın ve
kaba koyun.
Yumurta ve sütü karıştırıp tuz, karabiber ve müs‐
kat ekleyin ve karışımı makarna karışımına bo‐
şaltın. Ardından üzerine Parmesan peyniri ilave
edin.
Fırının içindeki süre: 45 dakika
Raf konumu: 2
Hindiba Graten
Malzemeler:
8 orta boy hindiba
8 dilim pişmiş jambon
30 g tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
150 ml sebze suyu (hindibadan)
5 yemek kaşığı süt
100 g rendelenmiş peynir
Yöntem:
Hindibayı ikiye bölüp acı göbeğini çıkarın. Sonra
dikkatlice yıkayıp 15 dakika kaynar suda tutun.
Hindibaları sudan alın, soğuk suya daldırın ve
tekrar birleştirin. Sonra, her birini bir dilim jambo‐
na sarıp yağlanmış pişirme kabına alın.
Tereyağını eritin ve un ekleyin. Çok hafif sote ya‐
pıp tekrar sebze suyu ve sütle karıştırarak kay‐
natın.
50 g peyniri sosa ekleyip hindibanın üzerine bo‐
şaltın. Ardından, kalan peyniri yemeğin üzerine
serpin.
Fırının içindeki süre: 35 dakika
Raf konumu: 2
Güveç
Malzemeler:
600 g sığır eti
Tuz ve karabiber
•Un
10 g tereyağı
1 adet soğan
330 ml siyah bira
2 tatlı kaşığı esmer şeker
2 tatlı kaşığı domates salça
500 ml sığır eti suyu
Yöntem:
Sığır etlerini küpler halinde kesin, tuz ve karabi‐
ber ekleyin ve çok az un serpin.
Yağı bir tavada eritin ve et parçalarını kızartın.
Sonra bir güveç kabına yerleştirin.
Soğanı soyup ince ince doğrayın, çok az yağla
hafif kızartıp tabağa, etin üzerine koyun.
Siyah birayı, esmer şekeri, domates salçasını ve
et suyunu karıştırın, kızartma kabına koyup kay‐
natın. Ardından etin üzerine dökün (et tamamen
örtülmelidir).
Üzerini kapatıp fırına verin.
Fırının içindeki süre: 120 dakika
Raf konumu: 2
Fırında Kapuska
Malzemeler:
1 adet lahana (800 g)
Mercanköşk
1 adet soğan
Sotelemek için yağ
400 g kıyma
250 g uzun taneli pirinç
Tuz, karabiber ve kırmızıbiber
1 litre et suyu
200 ml taze krema
100 g rendelenmiş peynir
Yöntem:
Lahanayı dörde bölüp sapını çıkarın. İçinde mer‐
canköşk bulunan tuzlu suya daldırın.
Soğanı soyup ince ince doğrayın ve çok az yağla
hafifçe kızartın. Ardından kıymayı ve uzun taneli
pirinci ekleyip sote edin; tuz, karabiber ve kırmı‐
zıbiber ekleyin. Et suyunu ilave edip 20 dakika
kapalı bir kapta kaynamaya bırakın.
Lahanaları pirinç / kıyma karışımıyla birlikte kaba
dizin.
En üste kremayı ilave edip bunun da üzerine
peynir serpin.
Fırının içindeki süre: 60 dakika
Raf konumu: 2
HAZIR YEMEK
Cihaz aşağıdaki yemekler için otomatik fonksi‐
yonlara sahiptir. Sıcaklık ve süre önceden belir‐
lenmiştir.
Yemek Raf konumu
Pizza, dondurulmuş 2
20
www.electrolux.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Electrolux EOC5951AOX Recipe book

Tip
Recipe book