Philips HR7750/01 Kullanım kılavuzu

Kategori
Karıştırıcılar
Tip
Kullanım kılavuzu
TÜRKÇE 81
Parçalar ve Aksesuarlar
A) Motor Ünitesi
B) Hız kontrol
P=Anlık durdurma
0 = kapalı
1 = Minimum hız
2 = Azami hız
C) Vidalı başlık ( hazne fonksiyonu kullanılırken
yerleştirilmelidir.)
D) Mutfak Robotu Haznesi
E) Disk/Metal Bıçak Monte Mili
F) Blender haznesi
G) Blender haznesinin kapağı
H) Hazne kapağı güvenlik mandalı ( Cihazın
güvenlik sistemini açar ve kapatır)
I) Mutfak robotu haznesinin kapağı
J) Kılıf
K) Yiyecek koyma kanalı
L) Yiyecek itici
M) Narenciye sıkacağının eleği
N) Narenciye sıkacağı sıkma kozalağı
O) Yoğurma kancası
P) Meatl bıçak+koruyucu kılıf
Q) Dilimleme diski (orta boy)
R) Rendeleme diski (orta boy)
S) Rendeleme diski (ince)
T) Disk tutma yeri, yerleştirme bölümü
U) Karıştırma diski
Giriş
Bu cihaz elektronik kapanma özelliği ile
geliştirilmiştir. Cihaz çok ısındığında bu sistem
cihazı otomatik olarak kapatacaktır.
Eğer kullandığınız cihaz aniden
durursa;
1 Elektrik fişini prizden çıkartınız.
2 Düğmeyi 0'a getirerek cihazı kapatınız.
3 Cihazı soğuması için 60 dakika bekletiniz.
4 Elektrik fişini prize takınız.
5 Cihazı tekrar çalıştırınız.
Otomatik termik kapanma sistemi çok sık devreye
giriyorsa, yetkili Philips servisine başvurunuz.
UYARI: Otomatik ısı kapanma sisteminin
dikkatsizce çalıştırılmasından doğabilecek hasarlara
karşı, cihaza kesinlikle harici zaman ayarlama
sistemi takmayınız.
TÜRKÇE82
Önemli
Cihazı kullanmadan önce kullanma kılavuzu
okuyarak uygulama şekillerini inceleyiniz.
Kullanma talimatlarını mutlaka saklayınız.
Cihazı fişe takmadan önce, üstünde yazılı olan
voltajın, evinizdeki şebeke voltajı ile
uygunluğunu kontrol ediniz. (220-240V)
Kesinlikle Philips orjinal patentli olmayan veya
Philips'in tavsiye etmediği parça ve aksesuarlar
kullanmayınız. Kullandığınız takdirde cihaz
garantiniz geçerli sayılmayacaktır.
Elektrik kordonu, fişi veya diğer parçaları hasar
gören cihazları kesinlikle kullanmayınız.
Cihazın elektrik kordonu zarar görmüşse
yalnızca yetkili Philips servislerine başvurunuz.
Cihazı kullanmadan önce mutlaka temizleyiniz.
Tabloda belirtilen hazırlama sürelerine ve
miktarlarına uyunuz.
Hazne üzerinde belirtilen maksimum doluluk
göstergesini kesinlikle geçmeyiniz. (
Göstergede belirtilen seviyenin üzerinde
kesinlikle doldurmayınız.)
Cihazı kullandıktan sonra hemen fişini prizden
çekiniz.
Cihaz çalışırken asla parmaklarınızı, spatula
veya benzeri herhangi birşeyi yiyecek koyma
kanalından içeri sokmayınız. Bunun için sadece
yiyecek iticisini kullanınız.
Blender haznesini içerisine elinizi ve herhangi
bir cisim sokmadan önce mutlaka fişini prizden
çekiniz.
Cihazı çocuklardan uzak tutunuz.
Cihaz çalışır durumdayken yanından
ayrılmayınız.
Haznenin kapağını doğru olarak kapatınız.
Aksesuar değiştirmeden önce cihazı kapatınız.
Daima cihazı 'Stop' durdurma düğmesine
basarak kapatınız.
Cihazın kapağını tüm dönen ve hareket eden
parçalar durmadan açmayınız.
Ancak haznenin kapağı takılı değilse veya
hazne başlığı ile birlikte yerinden çıkarılmışsa
vidalı başlık yerinden çıkarılabilinir.
Cihazın motor ünitesinin suyla veya herhangi
bir sıvıyla asla temas etmemesine dikkat
ediniz. Nemli bir bezle siliniz.
Metal bıçağı kullanmadan önce koruyucu kılıfı
çıkartınız.
Sıcak malzemeleri işleme sokarken,
soğumalarını bekleyiniz.(Max. Sıcaklık
80cC/175cF) olmalıdır.)
Eğer karıştırdığınız sıvı maddeler sıcak veya
köpük ihtiva ediyor ise, malzemenin blendırın
dışına taşmasını önlemek için 1 litreden fazla
doldurmayınız.
Uygulama süreleri için, kullanma kılavuzundaki
tabloya bakınız.
Cihazı kullandıktan sonra fişini prizden çekiniz.
Note: Eğer blendır haznesi motor ünitesine takılı
değilse, hazne fonksiyonlarıda çalışmayacaktır.
TÜRKÇE 83
Cihazın Kullanımı
Mutfak Robotu Haznesi
C
1 Hazneyi sapından ok yönünde çevirerek
mutfak robotuna yerleştiriniz. Klik sesi
duyacaksınız.
C
2 Haznenin kapağını kapatınız. Kapağı ok
yönünde klik sesi duyuncaya kadar
çeviriniz.(bu işlem biraz güç gerektirir.)
Emniyet kilidi
Motor ünitesinde, haznede ve hazne kapağında
işaret bulunmaktadır. Cihaz ancak motor
ünitesindeki bu işaretin dönen başlıktaki işaret ile
karşı karşıya gelerek yerleştirilmesinden sonra
çalışmaya başlayacaktır.
C
1 Kapaktaki noktanın haznedeki nokta ile
tam yüzleştiğinden emin olunuz. Kapaktaki
çıkıntı tutma yerinin şekli ile bir bütün
oluşturacaktır.
1
CLICK
2
1
2
CLICK
CLICK
Yiyecek koyma kanalı ve yiyecek itici
C
1 Sıvı veya katı yiyecek malzemelrini hazneye
bu kanalı kullanarak koyunuz. Katı yiyecek
malzemelerini yiyecek iticiyi kullanarak
hazneye itiniz.
C
2 Yiyecek iticiyi aynı zamanda yiyecek koyma
kanalını kapatmak içinde kullanabilirsiniz.
Bu sayede cihaz çalışırken malzemeler
hazne dışına sıçramayacaktır.
Metal bıçak
Metal bıçağı parçalamak, karıştırmak, püre
yapmak için kullanabilirsiniz.
C
1 Metal bıçağı koruyucu kılıfından çıkartınız.
Metal bıçak çok keskindir, özellikle kesici köşelere
lütfen dikkat ediniz.
C
2 Disk/Metal Bıçak Monte Milini hazneye
yerleştiriniz ve metal bıçağı üzerine takınız.
3 Malzemeleri hazneye koyunuz. Büyük parça
malzemeleri hazneye koyarken 3x3x3 cm
boyutlarında küçültünüz. Kapağı hazneye
yerleştiriniz.
4 Yiyecek iticiyi yiyecek koyma kanalına
yerleştiriniz.
TÜRKÇE84
C
5 Hız ayarını maksimum hıza
getiriniz.(pozisyon 2)
- Uygulama hız düğmesi pozisyon "0" (kapalı)
getirilinceye kadar çalışmaya devam edecektir.
Hız ayarını pozisyon 1 'e getirerek hızı
azaltınız.
İpuçları
Eğer soğan doğruyorsanız, birkaç kez "Pulse"
anlık çalıştırma fonksiyonunu çalıştırarak cihazı
durdurunuz. Bu sayede soğanın çok fazla
sulanmamasına sağlamış olursunuz.
Peynir doğrama esnasında uzun süre cihazı
çalıştırmayınız.Aksi takdirde peynir topaklaşıp,
ısınabilir.
Kahve çekirdeği, fındık, buz küpleri gibi sert
yiyecek malzemelerini doğrarken kesinlikle
bıçakları kullanmayınız.Aksi halde bıçak
körelecektir.
Yiyecekleriniz metal bıçağa ya da hazneye
yapışırsa:
1 Cihazı kapatınız.
2 Kapağı açınız;
3 Spatula yardımı ile bıçağa veya haznenin
duvarın yapışan malzemeleri sıyırınız.
Diskler
Kesici diskler ile kesinlikle buz gibi çok sert
cisimleri kesmeye çalışmayınız.
C
1 Öncelikle Disk/metal bıçak monte miline
takmadan seçtiğiniz diski disk tutucuya
takınız.
Kesici kenarlar çok keskin olduklarından
dokunmamaya özen gösteriniz.
C
2 Disk tutucuyu hazne içerisinde bulunan
disk/metal bıçak monte mili üzerine takınız.
3 Haznenin kapağını kapatınız.
4 Malzemeleri yiyecek koyma kanalından
hazneye koyunuz. Büyük boyuttaki
yiyecekleri küçük parçalar halinde keserek
haznenin içine atınız.
C
5 Yiyecek koyma kanalını devamlı
doldurunuz.
Çok miktarda yiyecek kesecekseniz, küçük
miktarlarla işleme başlayıp doldurma sırasında
hazneyi boşaltınız.
C
6 Rendeleme ve dilimleme için hız
kontrolünden maksimum hızı ayarını
seçiniz. (pozisyon 2)
1
2
CLICK
TÜRKÇE 85
Hız ayar düğmesi 0 pozisyonuna getirilinceye
kadar uygulama bu hızda çalışmaya devam
edecektir.
Düğmeti pozisyon 1'e getirerek hızı azaltınız.
C
7 Yiyecek itici ile yavaşça yiyecek kanalı
içerisinde bulunan malzemeleri bastırarak
hazne içerisine itiniz.
Eğer yumuşak sebzeler veya meyvalar
rendeliyorsanız, hızı - düğmesine basarak üç
kademede azaltıp rendeleyebilirsiniz böylelikle
sebze ve meyveleri püre yapmadan
ezilmelerine mani olarak rendeleyebilirsiniz.
C
8 Doğrayıcı ve dilimleyici diskleri disk
tutucudan çıkartmak için, disk tutucuyu
arkası dönük bir şekilde elinizde tutarak
kenarlarından baş parmağınızla dışarı doğru
itiniz.
Yoğurma aksesuarı
Mayalı pizza veya ekmek hamuru hazırlarken bu
aksesuarı yoğurmak için kullanabilirsiniz.
C
1 Hazneyi motor ünitesi üzerine oturtarak
ok yönünde tutma yerinden çeviriniz ve
yoğurma aksesuarını bulunduğu yerdeki
şafta doğru olarak yerleştiriniz.
2 Malzemeleri hazneye koyarak kapağı
kapatınız.Yiyecek koyma kanalını yiyecek
itici ile kapatınız.Yoğurma sırasında
sıçramayı önlersiniz.
C
3 Hız ayarını maksimum hıza
getiriniz.(pozisyon 2)
Blender
Blender hangi işlemlerde kullanılır:
- Sütlü yiyecekler, soslar, meyva suları, çorbalar,
karışımlı içecekler,milkshakeleri karıştırmak için.
- Mayonez, krep hamuru gibi yumuşak karışımların
hazırlanmasında.
- Bebe maması gibi pişmiş yiyecekleri püre haline
getirmek için.
Cihaz ister blendır haznesi motor ünitesine
bağlı veya bağlı olmadan çalıştırılabilinir. Eğer
cihazı blendır ünitesi motor ünitesine bağlı
olmadan kullanıyorsanız, ünitenin yerine
takılan vidalı kapak olmadan veya doğru olarak
yerine takılmadan cihaz çalışmayacaktır.
C
1 Blendır haznesini yerleştirmek için panelin
üzerinde bulunan vidalı kapağı çıkartınız.
C
2 Blendır haznesini motor ünitesi üzerine
takmak için ok yönünde çevirerek
sabitleyiniz. Haznenin sapı sol tarafa
bakmalıdır.
Çok fazla güç uygulamadan blender haznesinin
sapından çeviriniz.
1
2
1
2
TÜRKÇE86
3 Malzemeleri blender haznesinin içerisine
koyunuz.
C
4 Kapağı kapatınız.
C
5 Güvenlik kapağını daima cihazı
çalıştırmadan önce blendır haznesinin
kapağının üzerine takınız.
C
6 Hız ayarı maksimuma getiriniz.(Pozisyon 2)
Düğmeyi "0"pozisyonuna (kapalı) getirene
kadar cihaz bu hızda çalışacaktır.
Uygulama süreleri için tabloya bakınız.
İpuçları
C
Likit yiyecek malzemelerini hazneye kapakta
bulunan küçük delikten dökerek doldurunuz.
Malzemeleri ne kadar çok karıştırırsanız o
kadar fazla karışmış malzeme elde edeceksiniz.
Katı malzemeleri blendır içerisine koymadan
önce küçük parçalara kesiniz. Çok miktarda
malzeme işleme sokacaksanız, tüm
malzemeleri parçalara ayırarak işleme
sokunuz.
Sert yiyecek malzemeleri örn. soya fasulyesi
gibi doğramadan önce suya yatırılmalıdır.
Buz küplerini haznenin içerisine yerleştirerek
eziniz, kapağı kapatınız ve "Pulse" anlık
çalıştırma düğmesine basınız.
Eğer malzemeler blender haznesine yapışırsa;
1 Cihazı kapatarak fişini prizden çekiniz.
2 Kapağı açınız.
Cihaz çalışırken kesinlikle kapağı açmayınız.
3 Blendır haznesinin duvarına yapışan
malzemeleri sıyırmak için spatula kullanınız.
Saptulayı bıçağa çok yaklaştırmayınız. (yaklaşık 2cm
mesafede tutunuz.)
Eğer istediğiniz sonuca ulaşamadıysanız,
"Pulse" anlık çalıştırma düğmesine basarak
cihazı birkaç defa daha çalıştırınız. Spatula
kullanarak malzemeleri karıştırarak (Blendır
çalışıyor halde iken değil kesinlikle) veya hazne
içerisinde bulunan karıştırdığınız malzemenin
bir kısmını dışarıya çıkartarak daha az miktar
uygulamaya sokabilirsiniz.
Bazı durumlarda bazı yiyecek malzemelerine
hafif miktarda sıvı (örn. eğer meyva
karıştırıyorsanız, limon suyu eklendikten)
eklerseniz karıştırma işlemi daha kolay
olacaktır.
TÜRKÇE 87
Narenciye sıkacağı
Narenciye meyvaları sıkarken narenciye sıkacağını
kullanabilirsiniz.
C
1 Hazneyi motor ünitesine yerleştiriniz.
Hazne üzerine posa eleğiniz koyunuz.
C
2 Ok yönünde eleği güvenlik kilidinin dili
motor ünitesindeki yerine yerleşene kadar
çeviriniz.
C
3 Sıkma kozalağını posa eleğinin üzerine
yavaşça iterek takınız.
C
4 En yavaş hızı seçiniz.(pozisyon 1)
Uygulama "STOP" düğmesine basılarak çalıştırılır
ve durdurulur.
C
5 Yarıya kesilmiş meyvayı dönen sıkma
kozalağı üzerine yerleştirerek hafifçe
bastırınız.
1
2
CLICK
İpuçları
Arada sırada elekteki posaları temizlemek için
uygulamayı durdurunuz.
Bunu yaparken, cihazı kapatarak hazneden eleği ve
sıkma kozalağını çıkartınız.
C
Narenciye sıkacağını kullandıktan sonra
aksesuarları ile birlikte cihazdan ayırınız.
Çırpıcı disk
Çırpıcı diski, mayonez,krem şanti ve yumurta
aklarını çırparken kullanabilirsiniz.
C
1 Çırpıcı diksi hazne içinde yer alan mile
takınız.
2 Malzemeleri hazneye koyunuz ve kapağı
kapatınız.
3 Cihazı en yavaşta çalıştırınız.(pozisyon 1)
İpuçları
Yumurtaları çırpıcağınızda, yumurtaların oda
sıcaklığında olmasına özen gösteriniz.
Yumurtaları kullanmadan yarım saat önce
buzdolabından çıkarınız.
Mayonez yaparken kullanacağınız tüm
malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
Yiyecek iticisinin alt kısmında bulunan küçük
delikten hazne içerisine sıvı yağ akıtabilirsiniz.
Krem şanti yaparken vuracağınız kremayı o
anda buzdolabından çıkartınız.Tablodaki
1
2
TÜRKÇE88
hazırlama sürelerine bakınız. Kremayı çok
uzun süre çırpmayınız.
Use the pulse function to have more control over
the process.
Temizlik
Motor ünitesini temizlemeden önce cihazın fişini
prizden çekiniz.
1 Motor ünitesini nemli bir bezle
silebilirsiniz. Motor ünitesini asla suya
batırmayınız ya da üstüne su dökmeyiniz.
2 Yiyeceklerle temas eden parçaları
kullandıktan hemen sonra sıcak sabunlu su
ile yıkayınız.
Hazne, hazne kapağı, yiyecek itici ve
aksesuarlar (blender haznesininkiler hariç)
bulaşık makinasında yıkanarak temizlenebilinir.
Bu parçalar bulaşık makinasında
yıkanabilirliniklerine dair testen geçirilmiştir.
DIN EN 12875.
Blender haznesi bulaşık makinasında yıkanamaz!
Metal bıçağı, blendırın bıçak ünitesi ve kesici
diskleri çok dikkatli bir şekilde temizleyiniz
Bıçakların kesici köşeleri çok keskindir!
Bıçakların ve disklerin kesici uçları ile çok sert
yiyecek malzemeleri doğramayınız.Aksi halde
kesici uçları körelebilir.
Bazı yiyecek malzemeleri aksesuarlarda renk
solmasına ve değiştirmesine neden olurlar. Bu
normal bir durumdur.Yan tesiri yoktur. Genellikle
solma veya renk değiştirme zamanla geçer.
C
Elektrik kordonunun kullanmadığınız uzun
kısmını cihazın arka kısmındaki bölüme
sararak saklayınız.
Çabuk temizleme- Blender
C
1 Blender haznesinin içerisine 0.5 litreye
kadar ılık su ile doldurarak deterjan
ekleyiniz.
2 Kapağı kapatınız.
C
3 "Pulse" anlık çalıştırma düğmesine basarak
cihazı bir anlığına çalıştırınız. (Düğmeyi
serbest bıraktığınızda cihaz duracaktır.)
4 Blender haznesini yerinden çıkartarak,
temiz su ile durulayınız.
Saklama
Hazne içi saklama
C
Aksesuarları (bıçak, disk tutucu) Disk/Metal
Bıçak Monte Mili üzerine yerleştirerek hazne
içerisinde saklayınız. En sona disk tutucuyu
yerleştiriniz.
89TÜRKÇE
Garanti & Servis
Eğer bir probleminiz olursa, servise veya bilgiye
ihtiyacınız olursa Philips internet sayfasına
www.philips.com.tr veya ülkenizde bulunan Philips
Tüketici Danışma Merkezini arayabilirsiniz.Telefon
numarasını garanti belgeleri içerisinden
bulabilirsiniz.0800 261 33 02
Sorun giderme
Hazneyi veya kapağı saat yönünde klik sesi duyuncaya
kadar çeviriniz. Hazne üzerindeki nokta ile kapak
üzerindeki noktanın karşı karşıya geldiklerinden emin
olunuz.
Cihaz çok ısındığından dolayı otomatik enerji kesici
sistem muhtemelen enerjiyi kesmiştir. 1) Cihazın fişini
prizden çekiniz. 2)Stop düğmesine basınız.
3) Cihazı 60 dakika dinlendiriniz 4)Fişi prize takınız.
5) Cihazı tekrar çalıştırınız.
Hazneyi ve hazne kapağını saat yönünde klik sesi duyana
kadar tamamen çevirdiğinizi kontrol ediniz.
Eğer blender haznesi ve mutfak robotu üniteleri doğru
olarak takılı ise, bu durumda sadece belender çalışacaktır.
Eğer mutfak robotunu kullanmak istiyorsanız, bu
durumda blendırı yerinden çıkartarak, açığa çıkan
boşluğu vidalı kapak ile kapatınız.
Problem
Cihaz çalışmıyor.
Cihaz aniden durduysa.
Yoğurma veya
karıştırma aksesuarı
dönmüyor.
Blender haznesi ve
mutfak robotu aynı
zamanda motor
ünitesine takılı ise
sadece blender
çalışacaktır.
Sorun giderme
Uygulama süreleri
60-180 saniye
60-180 saniye
10 - 60 sn.
10-60 saniye
Miktara bağlıdır.
10 - 60 sn.
Uygulama
Doğrama, püre yapma, karıştırma
Yoğurma
Dilimleme, rendeleme, ve kalın doğrama
Karıştırma ve püre yapma
Narenciye sıkacağı
Çırpma, vurma ve karıştırma
Aksesuar
P
{
ghjk
D
ƒ
å
Aksesuarlar ve uygulamalar
TÜRKÇE90
Miktarlar ve hazırlama süreleri
Uygulama
Salatalar, çiğ
sebzeler
Salatalar, çiğ
sebzeler
Pankek, krep,
waffle
pane etler
veya sebzeler,
graten
yemekler
Tatlılar,
toppingler
Prosedür
Yiyecek koyma kanalından
sığacak bir şekilde meyva ve
sebzeleri kesiniz.Yiyecek koyma
kanalını doldurarak yavaşça
bastırarak hazne içerisine itiniz.
Yiyecek koyma kanalından
sığacak bir şekilde meyva ve
sebzeleri kesiniz.Yiyecek koyma
kanalını doldurarak yavaşça
bastırarak hazne içerisine itiniz.
İlk olarak sütü blendır haznesine
boşaltınız. Daha sonra kuru
malzemeleri ekleyiniz.Yaklaşık 1
dakika karıştırınız. Eğer gerekli
olursa bu uygulamayı 2 kez
tekrar ediniz. Sonra cihazı
birkaç dakikalığına soğuması için
bekletiniz.
Kuru, kızarmış ve kıtır ekmek
kullanınız.
Daha hafif bir sonuç için hafif
bir katı yağ kullanınız.
Uygul
ama
kontr
ol
düğm
esi/aks
esuar
P / 2
j / 2
D / 2
P / 2
P / 2
Maksi
mum
adet
500gr
500gr
750ml
süt
100gr
300gr
Malzemeler ve
sonuçlar
Elma, Havuç,
kereviz -
rendeleme
Elma, Havuç,
kereviz -
dilimleme
Tatlı hamur -
Çırpma
Galeta unu-
hazırlama
Krema-çırpma
Uygulama
Garnitürler,
çorbalar, soslar
Soslar, pizzalar,
fondüler
Süsleme,
soslar, pastalar,
puding ve
muslar için
Püre, çorba
Bebek maması
Salatalar,
garnitürler
Prosedür
Bir parça kabuksuz Parmesanı
kanaldan geçebilecek
büyüklükte kesiniz.(3x3cm)
Yiyecek koyma kanalında
sığacak şekilde peyniri kesiniz.
Yiyecek iticiyi kullanırken
dikkatli olunuz.
Sert, sade çikolata kullanınız. 2
cm'lik parçalara bölünüz.
Pişmiş bezelye / fasülye
kullanınız. Gerekirse biraz sıvı
ekleyiniz.
Yapacağınız pürenin daha katı
kıvamda olması için daha az
miktarda su ekleyiniz. Eğer
yumuşak kıvamda püre yapma
tercih ediyorsanız püre
yapacağınız malzemeye daha
fazla likit ekleyiniz.
Yiyecek koyma kanalının
içerisine koyarak yavaşça
aşağıya doğru bastırınız.
Uygul
ama
kontr
ol
düğm
esi/ak
sesuar
P / 2
k / 2
P / 2
P / 2
P / 2
g / 1
Maksi
mum
adet
200gr
200gr
200gr
250gr
500gr
2 adet
salatalı
k
Malzemeler ve
sonuçlar
Parmesan
peyniri-
rendeleme
Gouda
peyniri-
rendeleme
Çikolata-
doğrama
Bezelye,
fasülye
(pişmiş)-püre
Sebze ve et
(pişmiş)-püre
Salatalık-
dilimleme
TÜRKÇE 91
Uygulama
Ekmek
Pizza
Elmalı pay, tatlı
bisküvi
Prosedür
İlk önce maya, ılık süt ve az
miktarda şekeri karıştırınız.
Sonra un, şeker, tuz, yumurta ve
margarini ekleyiniz. Hamuru
kaba yapışmayana kadar yaklaşık
90 saniye yoğurunuz. Kabarması
için 30 dakika bekletiniz.
Ekmek hamurunu hazırlarken
takip ettiğiniz uygulamayı
izleyiniz. Hamuru 1 dakika
yoğurunuz. İlk olarak unu daha
sonra diğer malzemeleri
ekleyiniz.
Buzdolabından yeni çıkmış
margarini 2cmlik küpler halinde
kesiniz. Unu bir hazneye
koyarak margarini ekleyiniz.
Malzemeler unufak hale
gelinceye kadar karıştırınız.
Daha sonra karıştırırken soğuk
suyu ekleyiniz. Hamur top
şeklini alır almaz durunuz.
Hamuru biraz dinlendiriniz.
Uygul
ama
kontr
ol
düğm
esi/aks
esuar
{ / 2
{ / 2
{ / 2
Maksi
mum
adet
500gr
un
750gr
un
300gr
un
Malzemeler ve
sonuçlar
Mayalı hamur
(ekmek yapımı
için)-yoğurma
Pizza hamuru-
yoğurma
Hamur
(poğaça)-
yoğurma
Uygulama
Lüx ekmek
Pudingler,
sufleler
Soslar, reçeller,
pudingler,
bebek maması
Soslar, reçeller,
pudingler,
bebek maması
Garnütür,
dipler
Prosedür
İlk olarak maya, ılık su ve biraz
şekeri ayrı bir haznede
karıştırınız. Başka bir hazneye
tüm malzemeleri koyarak,
yumuşak ve hazneye
yapışmayacak kıvama erişinceye
kadar yoğurunuz.(bu işlem
yaklaşık 1 dakika sürecektir.)
Hazırladığınız hamuru 30 dakika
kabarması için dinlendiriniz.
Yumurtalar oda sıcaklığında
olmalıdır. Not: En az 2 yumurta
akı kullanınız.
İpucu: Meyvanın sararmasını ve
renginin bozulmasını önlemek
için birkaç damla limon sıkınız.
Daha yumuşak püre için biraz
sıvı ekleyiniz.
İpucu: Meyvaları parçalarken
renklerinin canlılığını
kaybetmemesi için çok az limon
suyu ekleyiniz.
Sarmısağı ayıklayınız. Birkaç kez
" Pulse" Anlık Çalıştırma
düğmesine basarak sarmısağı
çok ince olmayacak şekilde
kıyınız. En az 150 gr sarmısak
kullanınız.
Uygul
ama
kontr
ol
düğm
esi/aks
esuar
{ / 2
å / 1
D / 2
P / 2
P / 2
Maksi
mum
adet
500gr
un
4
yumur
ta akı
500gr
500gr
300gr
Malzemeler ve
sonuçlar
Hamur
(mayalı)-
yoğurma
Yumurta akı -
çırpma
Meyva püresi
(elma, muz, v.s)
Meyvaları
doğramak (
elma, muz v.s)
Sarmısak-
doğrama
TÜRKÇE92
Uygulama
Soslar, çorba,
süsleme
Meyva suları
Salata, süsleme
ve barbekü
sosları
Tartar sos,
hamburgerler,
köfte
Tartar sos,
hamburgerler,
köfte
Prosedür
Maydanoz, taze soğan v.s gibi
taze yeşillikleri yıkayınız ve
kurulayarak doğrayınız.
Meyva sebze öğütücüde meyva
ve sebzelerin sularını çıkarınız.
Tüm malzeme oda sıcaklığında
olmalıdır. Not: En az 1 büyük
yumurta, 2 küçük yumurta veya
2 büyük yumurta sarısı
kullanınız. Hazneye yumurta ve
biraz sirke koyarak yavaş yavaş
yağ ekleyiniz.
İlk olarak ette bulunan tüm yağ,
sinir ve kemikleri temizleyiniz.
Eti küp şeklinde doğrayınız.
"Pulse" anlık çalıştırma
düğmesine basarak etin daha
kalın doğranmasını sağlayınız.
İlk olarak ette bulunan tüm yağ,
sinir ve kemikleri temizleyiniz.
Eti küp şeklinde doğrayınız.
"Pulse" anlık çalıştırma
düğmesine basarak etin daha
kalın doğranmasını sağlayınız.
Uygul
ama
kontr
ol
düğm
esi/aks
esuar
P / 2
P / 2
˙ / 1
P / 2
P / 2
Maksi
mum
adet
Min.
50gr
500g
(tüm
miktar
)
Mayon
ez-
Çırpm
a
500gr
400gr
Malzemeler ve
sonuçlar
Yeşillikler (ör:
maydanoz)-
doğrama
Meyva ve
sebze suları
Mayonez-
Çırpma
Etleri (yağsız) -
kıyma
Etler, balık,
tavuk etleri -
kıyma
Uygulama
Milkshake
Kek çeşitleri
Salatalar,
pudingler,
cevizli ekmek,
badem ezmesi
Salata,
önceden
pişmiş yemek,
garnitür
Salata,
önceden
pişmiş yemek,
garnitür
Prosedür
Meyvaları (örn. muz, çilek) şeker
ile püre kıvamına getiriniz. Süt
ve biraz dondurma ekleyerek
karıştırınız.
Malzemeler oda sıcaklığında
olmalıdır.Yumuşamış yağ ve
şekeri krema kıvamına gelene
kadar karıştırınız. Sonra sırasıyla
süt, yumurta ve unu ekleyiniz.
Pulse anlık çalıştırma düğmesine
basarak malzemeleri iri olarak
kıyınız. Eğer malzemeleri iri
parçalar halinde kullanmak
istiyorsanız uygulamayı
durdurunuz.
Soğanları doğrayarak 4 parçaya
ayırınız. Pulse anlık çalıştırma
uygulamasını 2 defa
çalıştırdıktan sonra sonucu
kontrol ediniz.
Soğanları soyduktan sonra
parçalara bölünüz. En az 100 gr
soğan kullanınız. Soğanları
kanaldan geçebilecek
büyüklükte kesiniz.
Uygul
ama
kontr
ol
düğm
esi/aks
esuar
P / 2
{ / 2
P / 2
P / 2
g / 1
Maksi
mum
adet
500ml
süt
4
yumur
ta
250gr
500gr
300 gr
Malzemeler ve
sonuçlar
Milkshake-
karıştırma
Kek karışımı-
karıştırma
Fındık-
doğrama
Soğan-
doğrama
Soğan-
dilimleme
TÜRKÇE 93
Uygulama
Çorbalar,
soslar
Süsleme, pasta,
dondurma
Prosedür
Pişmiş sebzeler kullanınız.
Buzdolabında soğutulmuş
kırema kullanınız. En az 125 ml
krema. krema yapmak 20 saniye
sürmektedir.
Uygul
ama
kontr
ol
düğm
esi/ak
sesuar
D / 2
å / 1
Maksi
mum
adet
500ml
500ml
Malzemeler ve
sonuçlar
Çorbalar-
karıştırma
Krema-çırpma
Tarifler
Sandviç için üst malzeme
Malzemeler
- 2 adet kabak
- 3 adet pişmiş yumurta
- 1 adet küçük soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı y
- maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- limon suyu, acısos, tuz, karabiber, curry, paprika
B
Kabakları yıkayınız ve kurulayarak ince rendeleme
diski ile haznede doğrayınız. Bir tabağa alınız.
Üzelerine bir tutam tuz serperek 15 dakika
suyunu salması için bekleyiniz. Soğanı 4 parçaya
ayırarak sarmısak ile kıyınız. Maydanozları
saplarından ayırarak kıyınız.
B
Rendelediğiniz kabakları kağıt havlu üzerine
koyarak suyunu alınız. Bir tavaya biraz yağ koyarak
soğanları ve sarmısağı hafifçe pişiriniz ve daha
sonra kabakları ekleyiniz. Malzemenin tüm
susyunu çekmesini bekleyiniz. Daha sonra
soğumaya bırakınız.Yumurtaların kabuğunu
soyunuz. Haznede parçalara kesiniz. Diğer
malzemeleride hazneye koyarak metal bıçak ile
hepsini karıştırınız.Tost ekmeğinin üzerine sürerek
servis yapınız.
Meyvalı kek
Malzemeler
- 180gr hurma
- 270gr kuru üzüm
- 60gr badem
- 60gr ceviz
TÜRKÇE94
- 60gr kuru üzüm
- 240gr çavdar unu
- 120gr buğday unu
- 120gr esmer şeker
- tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 360gr yağlı süt
B
Metal bıçağı hazneye yerleştiriniz.Tüm
malzemeleri hazneye koyarak "chopping"
parçalama düğmesine basarak uygulamayı seçiniz.
Malzemeyi yaklaşık 30 saniye karıştırınız.
Hazırladığınız meyva kekini 30cm'lik pişirme
kabında 170cC'de 40 dakika fırında pişiriniz.
Pırasalı Kiş
Hamur için malzemeler:
- 250gr buğday unu
- Bir tutam tuz
- 1 yemek kaşığı bal
- 20gr taze maya veya 1/2 paket kuru maya
- 100gr tereyağ
- 6 yemek kaşığı ılık su
İç için malzemeler:
- 500gr pırasa
- sıvı yağ
- 4 yumurta
- 500gr süzme yoğurt
- tuz, karabiber,1-2 yemek kaşığı un (gerekli
olursa)
B
Tüm malzemeleri hazneye koyarak hazır olan
hamura karıştırınız.Yaklaşık 30 dakika
dinlendirerek kabarmasını sağlayınız.
B
Slice the leeks with the adjustable slicing disc (e.g.
setting 3). Put some oil in a pan and fry the sliced
leeks for a few minutes. Put the rest of the
ingredients in the blender jar and let the blender
run until you have reached a creamy consistency.
Add 1-2 tbsp of flour to thicken the mixture.
B
24cm'lik pişirme kalıbını yağlayarak hamuru eşit
bir şekilde yerleştiriniz. Hazırladığınız pırasa içini ve
diğer geri kalan malzemeyi hamurun üzerine
dökünüz. Önceden ısıtılmış fırında 180cC'ta
40 dakika pişiriniz. İster ılık ister sıcak olarak servis
yapabilirsiniz.
Gulaş
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı sıvı y
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı paprika
- 400gr dana eti
- 1 yeşil biber
- 1 adet domates
- tuz
- 200gr havuç
- 300gr patates
-
B
Eti yıkayınız ve küpler halince
kesiniz.(2cm'lik)Soğan kabuklarını soyarak mutfak
robotunda metal bıçak ile doğrayınız. Biberleri
halkalar halinde dilimleme diski ile dilimleyiniz.
Domatesleri ayıklayarak uzun uzun kesiniz.
95TÜRKÇE
Kesilmiş soğnaları bir tencerede ölünceye kadar
kavurunuz.Ateşten alarak üzerine paprika biberi
serpiştiriniz.Ve sonra ete ekleyerek etle birlikte
karıştırınız.ç Yüksek ateşte karıştırarak pişiriniz.Yeşil
biberi, domatesleri ve tuzu ekleyiniz.Tencerenin
ağzını kapatarak orta dereceli ateşte et
yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
B
Bu arada, havuçları soyunuz ve ayarlanabilir
dilimleme diskini kullanarak havuçları dilimleyiniz.
Patatesleride soyarak küpler halinde dilimleyiniz.
Havuzu ve patatesleri ete ekleyerek yaklaşık
1,2 litre soğuk su ilave ediniz.Tüm malzemeler
tamamen pişinceye kadar kaynatınız. Eğer
isterseniz biraz daha tuz ekleyebilirsiniz.
B
Sıcak servis ediniz.Yeşil biber halkaları ile veya ayrı
bir tabakta üzerine paprika ekerek garnitür
servis edebilirsiniz.
Çilekli tart
Malzemeler:
- 100gr margarin
- 100gr şeker
- 3 yumurta sarısı
- 240gr un
- 100gr hindistancevizi
İç malzeme:
- 80gr şeker
- 2 çay kaşığı limon suy
- 400gr pınar beyaz
- 500gr çilek
Tart üstü cilası:
- 500gr çilek
- 250ml su
- 120gr şeker
- 60gr mısır nişastası
Süsleme:
- 250gr krema
B
Fırını 180cC'de ısıtınız. Margarini ve şekeri bir
haznenin içerisinde metal bıçak ile krema haline
getiriniz.
B
Yumurta sarılarını çırp ve un ile birlikte toz
hindistan cevizini ekleyerek karıştır. Pişirme
tepsisine hamuru koyarak etrafını çatal ile
tırtıklayarak şekil ver. 15-20 dakika üzeri
kahverengi olana kadar pişir. Soğumasını
bekleyiniz. Başka bir yerde, şekeri, limon suyunu ve
pınar beyazı karıştırma aksesuarını kullanarak
hazne içerisinde karıştır. Hazırlanan kremayı
soğuyan tartın üzerine sürünüz.Ve çileklerin bir
kısmını üzerine koyunuz.
B
Tart üstü için cilayı hazırlamak. Arta kalan çilekleri
blendır haznesinin içinde su ve şeker ile karıştırınız.
Mısır nişastasını 125ml çilek karışımı ile eritiniz.
Karışımı kaynatınız. Eriyen mısır nişastasını
ekleyerek karıştırınız. Sıcak cilayı çileklerin üzerine
kaşık ile dökünüz ve 2 saat soğumasını bekleyinzi.
Üzerini krem şanti ile süsleyiniz.
Milkshake
Malzemeler
- 100gr muz veya çilek
- 200ml taze süt
- 50gr vanilyalı dondurma
- istediğiniz kadar pudra şekeri
TÜRKÇE96
B
Muzları soyunuz veya çilekleri yıkayınız. Meyvaları
küçük parçalara kesiniz.Tüm malzemeyi blendır
haznesine koyunuz.Yumuşak kıvama gelinceye
kadar karıştırınız.
B
İstediğiniz meyvanın milkshakini hazırlayabilirsiniz.
Fındıklı Yuvarlak Ekmek
Hamur için malzemeler:
- 500gr elenmiş un
- 75gr şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 250 ml süt ( 35cC'de)
- 100gr margarin
- 30gr taze maya (kuru maya kullancaksanız, maya
paketinin arka kısmında yer alan talimatları
okuyunuz.)
İç malzemeler:
- 250gr kıyılmış fındık
- 100gr şeker
- 2 paket vanilya
- 125ml krema
B
Fırını 200cC'de ısıtınız. Sütü, mayayı ve şekeri
yoğurma aksesuarını kullanarak hazne içerisinde
15 saniye karıştırınız. Unu, tuzu ve yumurtayı
ekleyiniz. Hamuru 2 dakika yoğurunuz. Hazırlanan
hamuru ayrı bir kaba koyunuz.Ve nemli bir bezle
üzerini kapatarak 20 dakika ılık bir mekanda
kabarması için dinlendiriniz.
B
Metal bıçağı kullanarak fındıkları doğrayınız. İç
malzeme için kullanacağını malzemeleri
karıştırınız. Hamuru dikdörtgen bir şekilde
yoğurunuz. Fındık karışımını yayınız.Daha sonra
halka şeklinde yuvarlayınız.Yandan mandallı kek
kalıbına yerleştiriniz. 20 dakika pişiriniz. Fırça ile
üzerine yumurta sarısı sürünüz. Kalıbı fıfının orta
katına orta kısıma yerleştirerek 200cC.fırında
25-30 dakika pişiriniz.
Çikolatalı Kek
Malzemeler:
- 140 g butter, softened
- 110 g icing sugar
- 140 g chocolate
- 6 egg whites
- 6 egg yolks
- 110 g granulated sugar
- 140 g wheat flour
İç malzeme:
- 200 gr kayısı reçeli
Cilalama:
- 125 ml su
- 300gr şeker
- 250gr rende çikolata
- istenirse vurulmuş krema
B
Fırını 160cC'de ısıtınız.Tereyağını şeker ile metal
bıçağı kullanarak krema haline getiriniz. Çikolatayı
eritiniz ve içerisine karıştırınız.Yumurta sarılarını
birer birer ekleyerek krema haline gelinceye kadar
karıştırınız.Yumurta aklarını, pudra şekeri ile
katılaşıncaya köpük haline gelinceye kadar metal
bıçak ile çırpınız. Beyaz köpüğü diğer karışıma
97TÜRKÇE
ekleyerek yavaşça karıştırınız. Daha sonra spatula
ile unu ekleyiniz. Keke karışımını yağlanmış tepsiye
dökerek 160cC'lik fırında 1 saat pişiriniz. İlk
15 dakika fırının kapısını çok hafif açık bırakınız.
B
Keki kek kalıbında (24cm) soğuyana kadar
dinlendiriniz. Sonra keki yatay olarak ortasından
ikiye kesiniz. Bir yüzüne kayısı reçeli sürerek tekrar
iki parçayı birleştiriniz. Geri kalan reçeli sıvı şurup
kıvamına gelinceye kadar ısıtarak kekin üzerine
dökünüz. Kekin üzerine koyacağınız süslemeyi
hazırlanışı; Suyu kaynatınız, şekeri ve çikolatayı
kısık ateşte pişiriniz. Sürelebilen ve yumuşak bir
kıvam alıcaya kadar karıştırınız. Bu karışımı kekin
üzerine sürünüz ve soğumasını bekleyiniz. Biraz
vurulmuş krema ile servis edebilirsiniz.
Brokoli çorbası (4 kişilik)
Malzemeler
- 50gr gouda peyniri
- 300gr pişmiş brokoli
- Pişen brokolinin pişirme suyu
- 2 parçalara bölünmüş pişmiş patates
- 2 tablet et/tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı krema
- curry
- tuz
- karabiber
- hindistancevizi tozu
B
Peyniri rendeleyiniz. Brokoliyi, patates ile püre
haline getirerek içerisine brokoliyi pişirdiğiniz sudan
ekleyiniz. Brokoli püresini ve kalan suyu ve etsuyu
küplerini löçme kabına 750ml kadar doldurunuz.
Hazırladığınız çorbayı bir tencereye taşıyınız.
Kaynatırken karıştırınız. Peyniri karıştırınız curry, tuz,
karabiber ve krema ekleyiniz.
Pizza
Hamur için malzemeler:
- 400g un
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 20gr taze maya veya 1,5 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı sıvı y
- yaklaşık 240ml su (35cC)
Üst malzeme:
- 300ml rende domates (konserve)
- 1 yemek kaşığı italyan baharatları (kurutulmuş
veya taze)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarmısak
- tuz ve karabiber
- şeker
Sos için malzemeler:
- zeytin, salam, enginar, mantar, ançuez, mozarella
peyniri, taze kaşer, biber, sıvı yağ isteğe bağlı
olarak.
B
Yoğurma kancasını hazneye takınız.Tüm
malzemeleri hazneye koyarak karıştırma
uygulamasını seçiniz. Hamuru yumuşak bir top
şeklini alıncaya kadar yaklaşık bir dakika
karıştırınız. Hamuru ayrı bir hazneye koyunuz.
Üzerine nemli bir bez iel kapatarak 30 dakika
kabarması için dinlendiriniz.
B
Soğanları ve sarmısağı mutfak robotunda metal
TÜRKÇE98
bıçak ile doğrayınız ve bir tavada pişiriniz.
Süzülmüş domatesi ve yeşillikleri de ilave ederek
yaklaşık 10 dakika pişiriniz. Daha sonra tuz,
karabiber ve şeker le tatlandırınız. Sosun
soğumasını bekleyiniz.
B
Fırını 250cC.'de ısıtınız.
B
Hamur düz bir zemin üzerine koyarak açınız. İki
yuvarlar şekil yapınız.Yağlı tepsi üzerine
yerleştiriniz. Kenarlardan biraz bırakarak
malzemeleri hamur üzerine yayınız.İstediğiniz
malzemelri hamur üzerine yaydıktan sonra
üzerinde biraz taze kaşer ve zeytinyağı gezdiriniz.
B
12 ile 15 dakika arasında pişiriniz.
Sebze ve patates kızartması
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 50cc süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kişniş
- tuz ve karabiber
- 2 adet büyük boy patates(yaklaşık 300gr)
- 100gr havuç
- 150gr kereviz
- 50gr ayçekirdeği veya 2 yemekkaşığı mısır tanesi
- kızartma yağı
B
Metal bıçağı kullanarak, yumurta, süt, un, tuz ve
karabiberi karıştırınız.
B
Ayıklanmış patatesleri rendeleyiniz. Kalın
rendeleme diski ile havuçları ve kerevizi
rendeleyerek yumurta karışımı içerisine ekleyiniz.
Hazne içerisine sebzeleri, yumurta karışımını ve
ayçiçek taneleri ile mısır tanelerini koyunuz.
B
Tava içerisinideki yağı kızdırınız. 8 adet mücveri iki
yüzeyide altın sarısı renk alıncaya kadar kızartınız.
Kağıt havlu üzerine koyarak yağını çektiriniz.
B
Pişirme süresi:3-4 dakika
Ekmek (beyaz)
Malzemeler
- 500gr un
- 15gr margarin
- 25gr taze maya veya 20gr kuru maya
- 260ml su
- 10gr tuz
- 10gr şeker
B
Yoğurma kancasını hazneye yerleştiriniz. Un, tuz ve
margarini hazneye koyunuz.Taze maya veya kuru
maya ekleyiniz. Su ilave ediniz. Haznenin kapağını
ok yönünde klik sesi duyuncaya kadar çeviriniz ve
kapatınız.Yoğurma düğmesine basarak hamuru
karıştırınız( maksimum yoğurma süresi için
miktarlar ve hazırlama süreleri bölümüne bakınız.)
B
Hamuru hazneden çıkartarak, geniş bir hazneye
koyunuz ve üzerini nemli bir bez ile kapatarak ılık
bir yerde 20 dakika dinlendiriniz. Hamur
kabardıktan sonra, hamuru açınız ve top şekline
getiriniz.
B
Hamuru tekrar bir kaba koyunuz ve ılık bir bez ile
kapatarak kabarması için tekrar 20 dakika
dinlendiriniz. Hamuru tekrar açınız ve yuvarlayınız.
B
Hamuru pişirme kalıbına koyarak kabarması için
tekrar bir 45 dakika bekletiniz. Daha sonra
önceden ısıtılmış fırının alt bölmesinde pişiriniz.
B
Ekmeği 225cC'de önceden ısıtılmış frında alt
bölmede 35 dakika pişiriniz.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101

Philips HR7750/01 Kullanım kılavuzu

Kategori
Karıştırıcılar
Tip
Kullanım kılavuzu