PROFILO PBM0990X Kullanım kılavuzu

Kategori
Ekmek yapma makineleri
Tip
Kullanım kılavuzu
PBM0990X
KULLANIM KILAVUZU
EKMEK YAPMA MAKİNESİ
USER MANUAL
BREAD BAKING MACHINE
TR
EN
4–14
15–26
bread baking machine
EKMEK YAPMA MAKİNESİ
PBM0990X
Çok fonksyonlu ık ekmek yapma maknes
Stylish and multifunctional bread maker
www.prolo.com.tr
bread baking machine
EKMEK YAPMA MAKİNESİ
PBM0990X
A
B
5 6 7
1 2 3 4
8
9
12
16151413
1110
17161418
15
13
3
2
8
9
4
5
6
7
11
10
1
12
4
Değerli Müşterilerimiz!
Cihazımızı seçtiğiniz için tebrik ederiz. PROFiLO kullanıcıları
arasına hoş geldiniz.
Kılavuzu dikkatli okuyun. Kazaları ve zararı önlemek için,
güvenlik talimatlarını özellikle dikkate alın. Kullanım kılavuzu,
ileride danışmak üzere saklanmalıdır.
Güvenli kullanım talimatları
Cihazı kullanmadan önce, kullanım kılavuzunun bütün
içeriğini okuyun.
Hareketli parçaları kullanmadan
önce, cihazı kapatın.
Kablonun, masanın kenarından
sarkmasından ve sıcak yüzeylere
temasından kaçının.
Dolu ekmek kalıbını cihazdan
çıkarırken, tencere tutacakları veya
koruma bezi kullanın. Ekmek kalıbı
ve ekmek çok sıcaktır.
Cihazın sıcak yüzeylerine dokunmayın.
Tencere tutacakları kullanın. Pişirme
işleminin sonunda cihaz çok ısınır.
Cihaz çalıştığında, dış yüzeylerin
sıcaklığı yüksek olabilir.
Demonte edilmeden ve temizlenmeden
önce, cihaz soğumalıdır. Cihaz, ısı
yalıtımlı, soğuk kalan dış yapıya
sahiptir. Cihaz çalıştığında, metal
parçaları sıcaktır.
Özellikle içinde sıcak bir madde
bulunduğu zaman, cihaza
dokunduğunuzda dikkatli olun.
Cihazı sadece normal oda
sıcaklığında ve deniz seviyesinden en
fazla 2000 m yükseklikte kullanınız.
TEHLİKE! / DİKKAT!
Sağlık riski
Cihaz, en az 8 yaşındaki çocukların
tarafından ve deneyim, donanım
bilgi eksikliği olan kişiler; ziksel
veya zihinsel engelliler tarafından
kullanıldığında güvenliklerinden
sorumlu bir kişinin gözetimi altında
olmalıdırlar. Çocukların cihazla
oynamamaları sağlanmalıdır.
Cihazın temizliği veya bakım işlemleri
8 yaşını tamamlamış ve başlarında
uygun gözetimci sağlanıldığı zaman
çocuklar tarafından yapılabilir.
Cihaz ve kablosu, 8 yaşından küçük
çocukların ulaşamayacağı bir yerde
saklanmalıdır.
Dikkat, cihaz yüzeyi sıcaktır .
Eğer cihazın kablosu arızalı veya
kasası hasarlı ise, cihazı kullanmayın.
Elektrik kablosunun arızalı olması
halinde, tehlikeyi önlemek için imalatçı,
yetkili servis veya yetkili personel
tarafından değiştirilmesi gerekir.
Cihaz, sadece yetkili personel
tarafından tamir edilebilir. Yanlış tamir,
kullanıcıya ciddi tehlike oluşturur.
Ciddi hasarların oluşması halinde,
çağrı merkezi ile irtibata geçin.
Kullanılmadığında ve temizlemeden
önce, cihazın şini prizden sökün.
DİKKAT!
Cihaz zarar görebilir
Cihazın, daima anma değerleri etiketinde bulunan
değere uygun voltaja sahip olan, topraklanmış elektrik
prizine bağlanması gerekir.
Cihaz harici bir zamanlayıcı ya da kumanda sistemi
vasıtasıyla kullanılmak üzere tasarlanmamıştır.
Yoğun hamur yoğrulurken cihazın düşmemesi için,
daima düz bir yüzeyde çalıştırılmalıdır. Bu, özellikle
programlanmış fonksiyonlar yerine getirilirken ve cihaz
kontrolsüz bırakıldığında önemlidir. Kaygan bir yüzeye
koyulması durumunda, cihaz lastik bir korumanın
üzerine koyulmalıdır.
Cihaz çalıştığında, diğer objelerden en az 10 cm
uzaklıkta bulunmalıdır.
Cihazı, doğal gaz veya elektrik ocağına ya da fırına
yakın bir yere asla koymayın.
Cihaz çalıştığında, ekmek kalıbını asla sökmeyin.
TR
5
Yangına veya kısa devreye sebep olabildiği için,
cihazın içine alüminyum folyo ya da pişirme
malzemelerinden başka maddeleri asla koymayın.
Cihaz çalıştığında, havlu veya herhangi başka bir
örtü ile asla örtülemez. Sıcak ve buhar, cihazın
dışına serbest olarak çıkabilmelidir. Eğer cihaz yanar
malzemeler ile örtülürse veya perde gibi malzemeler
ile temasa geçerse, yangın tehlikesi mevcuttur.
Cihazı elde yıkamayın. Cihazı ve kablosunu suya
daldırmayın.
Cihazın temizliğinde emülsiyon, krem deterjanı, cila gibi
aşındırıcı maddeler kullanmayın. Bu maddeler, ölçüler,
işaretler, uyarı sembolleri gibi grak bilgileri silebilir.
Cihazın metal parçalarını bulaşık makinesinde
yıkamayın. Bulaşık makinelerinde kullanılan kuvvetli
deterjanlar parçaların kararmasına sebep olur. Bulaşık
deterjanı kullanarak, elde yıkayın.
İmalatçının tavsiye etmediği aletlerin kullanılması,
cihazın zarar görmesine sebep olabilir.
Ekmek tutuşabilir, o yüzden cihazı yanan maddelere
yakın bir yerde veya tutuşabilen malzemelerin (örneğin
perdelerin) altında asla kullanmayın.
Fişini prizden çıkarırken kablosundan tutup çekmeyin.
6
Ekmekkalıbı
7
Hamurkarıştırmakolu
8
Pişirmebölümü
9
Kontrolpaneli
AKSESUAR
10
Ölçükaşığı
11
Ölçükabı
12
Hamur karıştırma kolunu çıkarmak için kullanılan
kanca
KONTROL PANOSU
13
LCD ekranı seçilmiş program, programın sonuna
kadar kalan süre ve ekmeğin esmerleşme seviyesi ile ilgili
bilgiler gösterir.
“1 3:25” sembolü ekranda gözükecektir. “1” sayısı, seçilmiş
programı gösterir, “3:25” sembolü ise seçilmiş programın
süresini belirtir. İki işaretin konumu, seçilmiş esmerleşme
seviyesini ve ağırlığı gösterir. Cihazı çalıştırdıktan sonraki
varsayılan ayar, “yüksek ağırlık” ve “orta esmerleşme
seviyesi”’dir. Pişirme süreci hakkındaki bilgi, cihaz
çalıştığında ekranda gösterilecektir. Ekranda gösterilen süre
gittikçe azalacaktır. Süre, ön ısıtma, yoğurma, durdurma,
hamur kabarma, pişirme ve ısıtma fonksiyonları ve program
sonu ile ilgili bilgiler de ekranda gösterilecektir.
14
BAŞLA/DURDUR düğmesi programı başlatır ve
durdurur.
15
SÜRE – saati ayarlar.
16
ESMER düğmesi istenen esmerleşme seviyesini
belirtmek için kullanılır.
17
MENUdüğmesi – programı seçmek için kullanılır.
18
GRAMdüğmesiaşağıdaki tarifeye göre ağırlık ayarlar.
Cihazın fonksiyonları
SESLİSİNYALFONKSİYONU
Sesli sinyal, aşağıdaki durumlarda çalar:
Program düğmelerine basarken.
Hububatın, meyvenin, fındığın veya diğer malzemelerin
koyulabildiğini göstermek için, GENEL, TAM BUĞDAY
ve TATLI HAMUR programlarının ikinci yoğurma devri
sırasında.
Program sona erdiğinde.
BAŞLA/DURDUR düğmesine basarak ses
kapatılabilir. Bunu gerçekleştirmek için,
ESMER düğmesine basın. Ekran penceresinde,
sesin kapatıldığını gösteren “OFF” yazısı
gözükecektir. Eğer ESMER düğmesine tekrar
basarsanız, ekran penceresinde “ON” yazısını
göreceksiniz ve sesin açıldığını belirten iki
sesli sinyali duyacaksınız.
İPUCU
Ürün ile ilgili bilgiler ve
kullanıma dair ipuçları
Bu cihaz sadece evde ve ev ortamında kullanılmak için
tasarlanmıştır. Eğer cihaz gastronomide kullanılırsa,
garanti şartları değişir.
Kılavuzda verilen tarierin öngördüğü malzemelerin
miktarından daha fazlasını asla kullanmayın. Aksi
takdirde ekmek eşit olarak pişmeyecek veya hamur
taşacaktır. Kılavuzdaki talimatlara uyun.
Bir çeşit ekmeği cihazda gece bırakarak pişirmeyi
denemeden önce, malzemelerin miktarlarının doğru,
hamurun fazla kalın ya da ince olup olmadığını ve
taşıp taşmayacağını kontrol etmek amacı ile, ilk olarak
cihaza bakarak tari deneyin.
Pişirme bitince, cihazının şini elektrik prizinden sökün.
Teknik parametreler
Teknik parametreler, anma değerleri etiketinde bulunmaktadır.
Cihazın özellikleri
CİHAZINPARÇALARI
1
Sökülebilirkapak
2
Tutamaç
3
İzlemepenceresi
4
Üsthavalık
5
Yanhavalıklar
A
6
HAFIZAFONKSİYONU
Beş dakikaya kadar süren elektrik kesintisi durumunda,
program konumu kaydedilir ve elektrik geldiğinde cihaz
kaydedilen konumdan yeniden başlatılabilir. Bu, ancak
programın yoğurma aşamasına geçmeden önce cihazın
durdurulması durumunda mümkündür. Aksi takdirde,
yeniden başlamanız gerekecektir.
GÜVENLİKFONKSİYONLARI
Cihaz, kullanıldıktan sonra yeni bir programa başlamak için
fazla sıcak ise, BAŞLA düğmesine basınca ekranda E 01
sembolü gösterilecektir. Uyarı sesi de duyulacaktır. Böyle bir
durumda, E 01 sembolü ekrandan kaybolana ve genel ayarlar
ekranda belirene kadar BAŞLA/DURDUR düğmesini basılı
tutun. Ekmek kalıbını söküp cihaz soğuyana kadar bekleyin.
Cihaz hala sıcaksa da, PİŞİRME (KEK) programı başlatılabilir.
Kullanma talimatları
1
Ekmekkalıbınıtakın.
Ekmek kalıbı, yapışmaz kaplama ile kaplanmıştır. Ekmek
kalıbını, cihazın içindeki zeminin tam ortasına yerleştirin.
Kilitleri yerine sabitleştirmek için, ekmek kalıbının ortasına
hafçe basın. Ekmek kalıbını sökmek için, tutamacını
yavaşça çekin.
Pişirme bittiğinde tutamaç sıcaktır. Tencere
tutacakları kullanın.
2
Hamurkarıştırmakolunutakın.
Ekmek kalıbındaki mili, yoğurma çubuğunun deliğine
sokarak, yoğurma çubuğunu yerleştirin.
3
Malzemelerikoyun.
Malzemelerin, ilgili tarifte belirtilmiş olan, uygun sırada
ekmek kalıbına koyulması gerekir. Tarierin örnekleri, bu
kılavuzda bulunmaktadır.
4
Cihazınşiniprizetakın.
5
MENUdüğmesinikullanarakistediğinizprogramıseçin.
MENU düğmesi, aşağıda belirtilmiş olan programları seçmek
için kullanılır.
GENEL
Beyaz, buğday ve çavdar ekmek için kullanılır. Bu en sık
kullanılan programdır.
BEYAZEKMEK
Çok haf beyaz ekmek pişirmek için kullanılır.
TAMBUĞDAY
Kepekli ekmek için kullanılır.
TATLIHAMUR
Tatlı, mayalı hamur hazırlamak için kullanılır.
ÇOKHIZLI700g
700 g kadar ekmek hamurunu yoğurmak ve pişirmek için
kullanılır.
ÇOKHIZLI900g
900 g kadar ekmek hamurunu yoğurmak ve pişirmek için
kullanılır.
HIZLI
Beyaz, buğday ve çavdar ekmeğini hızlı pişirmek için kullanılır.
B
ESMER EKMEK
Esmer ekmek pişirmek için kullanılır.
HAMUR
Hamur hazırlamak için kullanılır.
MAKARNA HAMURU
Makarna hamuru hazırlamak için kullanılır.
REÇEL
Marmelat ve reçel hazırlamak için kullanılır.
PİŞİRME(KEK)
Esmer ekmek ya da kek pişirmek için kullanılır.
6
İlgiliprogramauygunbirağırlıkseçin.
GRAMdüğmesiekmeğin ağırlığını belirtmek için kullanılır:
SEVİYE I = 500 g kadar küçük ekmek için
SEVİYE II = 700 g kadar orta ekmek için
SEVİYE III = 900 g kadar büyük ekmek için
7
İstediğinizesmerleşmeseviyesiniseçin.
ESMER düğmesi, istenen esmerleşme seviyesini belirtmek
için kullanılır. BEYAZ, ORTA, ESMER.
8
SÜREdüğmesinikullanarak,programınbaşlayacağı
zamanıseçin.
SÜREDÜĞMESİ
Aşağıdaki programlar süre fonksiyonu aracılığıyla
ayarlanabilir: GENEL (1), BEYAZ EKMEK (2), TAM BUĞDAY
(3), TATLI HAMUR (4), ESMER EKMEK (8), HAMUR (9) ve
MAKARNA HAMURU (10).
ÇOK HIZLI 700 g (5), ÇOK HIZLI 900 g (6), HIZLI (7), REÇEL
(11) ve PİŞİRME (KEK) (12) süre fonksiyonu aracılığıyla
ayarlanamaz. İlgili programın süresine, pişirmenin başlaması
için gerekli süreyi ve pişirmekten sonraki bir saatlik süresini
de ekleyin.
Maksimum ayar süresi 13 saattir.
Örnek:
Akşam saat 8.30’tur, ertesi sabah saat 7’ye kadar ekmeğin
hazır olması gerekir, örneğin 10 saat ve 30 dakika sonra.
Şu anki saat (8.30) ve ekmeğin hazır olması gerektiği zaman
arasındaki süreyi belirterek, 10.30 sembolünün gözükene
kadar SÜRE düğmesini basılı tutun. Süre fonksiyonunu
kullandığınız zaman, süt, yumurta, meyve, yoğurt, soğan gibi
çabuk çürüyen malzemeleri asla kullanmayın.
9
BAŞLA/DURDURdüğmesinebasın
BAŞLA/DURDUR düğmesine basarak ses
kapatılabilir. Bunu gerçekleştirmek için,
ESMER düğmesine basın. Ekran penceresinde,
sesin kapatıldığını gösteren “OFF” yazısı
gözükecektir. Eğer ESMER düğmesine tekrar
basarsanız, ekran penceresinde “ON” yazısını
göreceksiniz ve sesin açıldığını belirten iki
sesli sinyali duyacaksınız.
BAŞLA/DURDUR düğmesi, herhangi bir anda programı
durdurmak için de kullanılır. Bunu gerçekleştirmek için,
7
CİHAZINÇALIŞMASININAŞAMALARI
FONKSİYON
1
GENEL
PİŞİRME BEYAZ ORTA ESMER HIZLI
GRAM 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g
ZAMANLAYICI
3:13-
13:00
3:18-
13:00
3:25-
13:00
3:13-
13:00
3:18-
13:00
3:25-
13:00
3:13-
13:00
3:18-
13:00
3:25-
13:00
2:12-
13:00
2:17-
13:00
2:24-
13:00
ÖN ISITMA
YOĞURMA 1 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m
DURDUR 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m
YOĞURMA 2 20 m 20 m 20 m 20m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m
KABARMA 1 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 15 m 15 m 15 m
YOĞURMA 3 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s
KABARMA 2
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
8 m 50 s 8 m 50 s 8 m 50 s
YOĞURMA 4 15 s 15 s 15 s 15 s 15 s 15 s 15 s 15 s 15 s 10 s 10 s 10 s
KABARMA 3
49 m
45 s
49 m
45 s
49 m
45 s
49 m
45 s
49 m
45 s
49 m
45 s
49 m
45 s
49 m
45 s
49 m
45 s
29 m
50 s
29 m
50 s
29 m
50 s
BAŞLA/DURDUR düğmesine basıp, sesli sinyali duyana
kadar, yaklaşık 3 saniye tutun. Seçilmiş programın başlangıç
konumu ekranda gösterilecektir. Eğer başka bir programı
kullanmak istiyorsanız, MENU düğmesini kullanarak
programı seçin.
10
Hamurukarıştırınveyoğurun.
Ekmek makinesi, hamur uygun yoğunluğu kazanana kadar
otomatik olarak karıştırır ve yoğurur.
Hamurun karıştırıldığı ve yoğrulduğu aşamada
cihazın kapağı kapalı olmalıdır. Bu aşamada,
küçük miktarlarda suyun, sıvının ve diğer
malzemelerin eklenmesi mümkündür.
11
Hamurunkabarmasıiçinbekletin.
Son yoğurma devrinden sonra, ekmek makinesi hamurun
kabarması için uygun sıcaklığa kadar ısıtılır.
Ekmeğin kabardığı aşamada kapağı kapatıp,
ekmek hazır olana kadar açmayın. Resimler,
sadece hamurun kabarma aşamalarını
göstermek amacı ile eklenmiştir.
12
Pişirme.
Ekmek makinesi, pişirme sıcaklığını ve süresini otomatik
olarak ayarlar. Programın sonunda ekmek fazla beyaz ise,
onu esmerleştirmek için PİŞİRME (KEK) programını kullanın.
Bunu gerçekleştirmek için, BAŞLA/DURDUR düğmesine
basıp, sesli sinyali duyana kadar, yaklaşık 3 saniye basılı
tutun. Bundan sonra PİŞİRME düğmesine basın. İstediğiniz
esmerleşme seviyesi kazanılınca, BAŞLA/DURDUR
düğmesine basıp, sesli sinyali duyana kadar, yaklaşık
3 saniye tutararak süreci durdurun.
Hamur piştiğinde kapağı kapatıp, ekmek
hazır olana kadar açmayın. Resimler, sadece
hamurun pişme aşamalarını göstermek amacı
ile eklenmiştir.
13
Isıtma.
Pişirme bitince sesli sinyal, ekmeğin cihazdan çıkarmaya
hazır olduğunu bildirir. Bundan hemen sonra, 1 saatlik ısıtma
süresi başlar.
14
Programaşamalarınınsonu.
Cihazın çalışması sona erince, şini prizden sökün.
15
Tenceretutacaklarıkullanarakekmekkalıbınıçıkarıp
devirin.
16
Eğerekmekkalıptançıkmazsa,dışarıyaçıkanakadar
ekmekkalıbınıhafçesarsın.
Eğer hamur karıştırma ucu ekmeğin içinde
kalırsa, ekmeği hafçe kesip yoğurma
ucunu çıkarın. Çıkarmak için, kancayı da
kullanabilirsiniz.
Hamurunkabarmasıiçincihazınısıtılması.
Isıtma, ancak evin içindeki sıcaklık 25°C seviyesinden düşük
iken açılır. Eğer ev sıcaklığı 25°C seviyesinden yüksek ise,
malzemelerin sıcaklığı uygun olduğu için ön ısıtmaya gerek
yoktur.
8
FONKSİYON
1
GENEL
PİŞİRME BEYAZ ORTA ESMER HIZLI
GRAM 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g
PİŞİRME 48 m 53 m 60 m 48 m 53 m 60 m 48 m 53 m 60 m 48 m 53 m 60 m
SICAK 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat
TOPLAM SÜRE 3:13 3:18 3:25 3:13 3:18 3:25 3:13 3:18 3:25 2:12 2:17 2:24
FONKSİYON
2
BEYAZEKMEK
PİŞİRME BEYAZ ORTA ESMER HIZLI
GRAM 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g
ZAMANLAYICI
3:30-
13:00
3:32-
13:00
3:35-
13:00
3:30-
13:00
3:32-
13:00
3:35-
13:00
3:30-
13:00
3:32-
13:00
3:35-
13:00
2:30-
13:00
2:32-
13:00
2:35-
13:00
ÖN ISITMA
YOĞURMA 1 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m
DURDUR 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m
YOĞURMA 2 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m
KABARMA 1 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 15 m 15 m 15 m
YOĞURMA 3 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s
KABARMA 2
30 m
50 s
30 m
50 s
30 m
50 s
30 m
50 s
30 m
50 s
30 m
50 s
30 m
50 s
30 m 5
0 s
30 m
50 s
15 m
50 s
15 m
50 s
15 m
50 s
YOĞURMA 4 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s
KABARMA 3
59 m
50 s
59 m
50 s
59 m
50 s
59 m
50 s
59 m
50 s
59 m
50 s
59 m
50 s
59 m
50 s
59 m
50 s
38 m
50 s
38 m
50 s
38 m
50 s
PİŞİRME 50 m 52 m 55 m 50 m 52 m 55 m 50 m 52 m 55 m 50 m 52 m 55 m
SICAK 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat
TOPLAM SÜRE 3:30 3:32 3:35 3:30 3:32 3:35 3:30 3:32 3:35 2:30 2:32 2:35
FONKSİYON
3
TAMBUĞDAY
PİŞİRME BEYAZ ORTA ESMER HIZLI
GRAM 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g
ZAMANLAYICI
3:43-
13:00
3:45-
13:00
3:48-
13:00
3:43-
13:00
3:45-
13:00
3:48-
13:00
3:43-
13:00
3:45-
13:00
3:48-
13:00
2:28-
13:00
2:30-
13:00
2:33-
13:00
ÖN ISITMA 30 m 30 m 30 m 30 m 30 m 30 m 30 m 30 m 30 m 5 m 5 m 5 m
9
FONKSİYON
3
TAMBUĞDAY
YOĞURMA 1 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m
DURDUR 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m
YOĞURMA 2 15 m 15 m 15 m 15 m 15 m 15 m 15 m 15 m 15 m 15 m 15 m 15 m
KABARMA 1 49 m 49 m 49 m 49 m 49 m 49 m 49 m 49 m 49 m 24 m 24 m 24 m
YOĞURMA 3 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s
KABARMA 2
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
10 m
50 s
10 m
50 s
10 m
50 s
YOĞURMA 4 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s
KABARMA 3
44 m
50 s
44 m
50 s
44 m
50 s
44 m
50 s
44 m
50 s
44 m
50 s
44 m
50 s
44 m
50 s
44 m
50 s
34 m
50 s
34 m
50 s
34 m
50 s
PİŞİRME 48 m 50 m 53 m 48 m 50 m 53 m 48 m 50 m 53 m 48 m 50 m 53 m
SICAK 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat
TOPLAM SÜRE 3:43 3:45 3:48 3:43 3:45 3:48 3:43 3:45 3:48 2:28 2:30 2:33
FONKSİYON
4 5 6 7 8 9 10 11 12
TATLIHAMUR
ÇOKHIZLI700g
ÇOKHIZLI900g
HIZLI
ESMER EKMEK
HAMUR
MAKARNA HAMURU
REÇEL
PİŞİRME(KEK)
GRAM 500 g 700 g 900 g 700 g 900 g 900 g 900 g - - - -
ZAMANLAYICI
3:17-
13:00
3:22-
13:00
3:27-
13:00
- - -
3:55-
13:00
1:30-
13:00
2:00-
13:00
- -
ÖN ISITMA 30 m
YOĞURMA 1 5 m 5 m 5 m 13 m 9 m 3 m 5 m 5 m 20 m 15 m
DURDUR 5 m 5 m 5 m 5 m 10 m 5 m
YOĞURMA 2 20 m 20 m 20 m 5 m 20 m 20 m 10 m
KABARMA 1 39 m 39 m 39 m 39 m 60 m
YOĞURMA 3 10 s 10 s 10 s 10 s
KABARMA 2
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
YOĞURMA 4 5 s 5 s 5 s 10 s
KABARMA 3
51 m
55 s
51 m
55 s
51 m
55 s
10 m 9 m
44 m
50 s
90 m
PİŞİRME 50 m 55 m 60 m 35 m 40 m 90 m 60 m 50 m 60 m
SICAK 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat 1 saat - - 60 m
TOPLAM SÜRE 3:17 3:22 3:27 0:58 0:58 1:43 3:55 1:30 2:00 1:05 1:00
10
Temizleme ve bakım
Cihazın ilk kullanımından önce, ekmek kalıbını ve hamur
karıştırma ucunu yumuşak deterjan ile dikkatlice yıkayın
(ekmek kalıbını suya daldırmayın).
İlk kullanımdan önce, yeni ekmek kalıbının ve karıştırma
ucunun ısıya dayanıklı yağ ile kaplanıp fırında yaklaşık
10 dakika ısıtılması şiddetle tavsiye edilir. Ekmek kalıbı
soğuyunca, üzerindeki yağı kağıt havlu ile temizleyin.
Bu sayede, yapışmaz kaplama korunacaktır. Bu işlemi
zaman zaman tekrarlayın.
Cihazı temizlemeden veya saklamadan önce, tamamen
soğuyana kadar bekleyin. Cihazın soğuması ve tekrar
pişirmeye ve yoğurmaya hazır olması için, yaklaşık
yarım saat gereklidir.
Cihazı temİzlemeden önce, şini prizden çıkarıp
soğuyana kadar bekleyin. Yumuşak bir deterjan
kullanın. Kimyasal temizlik deterjanları, benzin, fırın
temizlik deterjanları veya kaplamayı çizebilecek ya da
bozabilecek herhangi bir deterjan asla kullanmayın.
Kapağın ve kasanın üzerinde ve pişirme bölümünde
bulunan malzemeleri ve kırıntıları nemli bir havlu ile
temizleyin. Cihazı asla suya daldırmayın ve pişirme
bölümünü asla su ile doldurmayın!
Kolay temizlik için, kapak düşey konuma getirilip
çekilerek sökülebilir.
Ekmek kalıbının dış kısmını nemli bir bez ile temizleyin.
Kalıbın kısmı bulaşık deterjanı ile yıkanabilir. Kalıbı
suya daldırmayın.
Hamur karıştırma ucunu ve milini kullandıktan hemen
sonra temizleyin. Eğer yoğurma çubukları kalıbın
içinde kalırsa, sonra çıkarılması zor olacaktır. Böyle
bir durumda, kalıbı su ile doldurup 30 dakika bekletin.
Bundan sonra karıştırma uçlarını sökün.
Pişirme kalıbı, yapışmaz kaplamaya sahiptir. Kaplamayı
çizebilen keskin aletler kullanmayın. Cihaz kullandıkça kap-
lamanın rengi değişecektir. Bu durum normaldir. Bu deği-
şim, kaplamanın verimliliğini herhangi bir şekilde etkilemez.
Saklamadan önce, cihazın tamamen soğuk ve kuru
oluğundan emin olun. Cihaz saklarken, kapağının kapalı
olması gerekir.
CİHAZİLEİLGİLİSORULARİLECEVAPLAR
Sorun Neden Çözüm
Pişirme bölümünden veya
havalıktan duman çıkar.
Malzemeler, pişirme
bölümünde veya ekmek
kalıbının dışında kalmıştır.
Cihazın şini prizden çıkarıp, ekmek kalıbının dış kısmını veya pişirme
bölümünü temizleyin.
Ekmeğin ortası çökmüş ve alt
kısmı nemlidir.
Pişirme ve ısıtma
aşamalarından sonra, ekmek
kalıpta fazla uzun süre
bırakılmıştır.
Ekmeği, ısıtma aşaması bitmeden kalıptan çıkarın.
Ekmeği kalıptan çıkarmak
zordur.
Bütün alt kısım yoğurma
çubuğuna yapışmıştır.
Bir sonraki ekmek pişirmeden önce, yoğurma çubuğunu ve milini
temizleyin. Gerekirse, kabı sıcak su ile doldurup, 30 dakika bekletin.
Böylece, yoğurma çubukları kolayca sökülüp temizlenebilir.
Malzemeler yeterince
karıştırılmamış ya da ekmek
yeterince pişmemiştir.
Yanlış program ayarı. Seçilmiş menüyü ve diğer ayarları kontrol edin.
Makine çalışırken BAŞLAMA/
DURDUR düğmesine
basılmıştır.
Malzemeleri kullanmayın ve bütün süreci yeniden başlayın.
Makine çalışırken kapağı
birkaç kere açılmıştır.
Kapak, ancak ekranda gösterilen, kalan süre 1:30’tan uzun olduğunda
açılabilir (sadece 1,2,3,4 programları devam ettiği zaman).
Kapağın doğru kapandığından emin olun.
Makine çalışırken elektrikler
uzun süre için kesilmiştir.
Malzemeleri kullanmayın ve bütün süreci yeniden başlatın.
Yoğurma çubuklarının devri
engellenmiştir.
Yoğurma çubuklarının, örneğin tohumlar tarafından engellenip
engellenmediğini kontrol edin. Ekmek kalıbını çıkarıp, millerin dönüp
dönmediğini kontrol edin. Eğer dönmezse, yetkili servise başvurun.
Cihaz açılmıyor. Ses sinyali
açılıyor. Ekranda, E 00 sembolü
görüntülendi.
Cihaz, soğuk bir yerde
saklanıyordu (cihazın içindeki
sıcaklık -10°C seviyesinin
altındaydı).
Ekranda normal bir program kodu görüntülenene kadar, BAŞLA/
DURDUR butonuna basın. Cihazı elektrik şebekesinden çıkarın. Pişirme
kabını çıkarıp, cihaz, ev sıcaklığını kazanana kadar bekleyin. Ardından,
pişirme kabını takıp, cihazı şebekeye bağlayıp, tekrar açın.
Cihaz çalıştırılamaz. Sesli
sinyal duyulur. Ekranda E 01
sembolü gösterilmektedir.
Cihaz, önceki pişirme
sürecinden sonra hala sıcaktır.
Ekranda normal program kodu gözükene kadar, BAŞLA/DURDUR
düğmesini basılı tutun. Cihazın şini prizden sökün. Ekmek kalıbını çıkarıp
ev sıcaklığında soğutun. Cihazın şini yeniden prize takıp çalıştırın.
Ekranda, “EEE” sembolü
gösterilir.
Program veya elektronik
hatası.
Test modunda çalıştırın. Menu düğmesini basılı tutun, cihazın şini
prizden söküp yeniden takın. Düğmeyi bırakın. Cihaz test modunda
çalışacaktır. Cihazın şini tekrar prizden çıkarın. Ekranda normal program
kodu gösterilmelidir. Eğer dönmezse, yetkili servise başvurun.
11
KLASİKTARİFLER
Özellikle dükkanlardan alınabilen hazır
tarier cihaz için uygundur.
BEYAZEKMEK
(ekmek ağırlığı yaklaşık 900 g)
AYRANEKMEĞİ
(ekmek ağırlığı yaklaşık 900 g)
Malzemeler
Su ya da süt
Tuz
Şeker
500 tipi un
Kuru maya
425 ml
1½ çay kaşığı
1½ çay kaşığı
600 g
1 çay kaşığı
Malzemeler
Yayık ayranı
Tuz
Şeker
500 tipi un
Kuru maya
375 ml
1 çay kaşığı
1 çay kaşığı
500 g
1 çay kaşığı
Program: GENEL ya da BEYAZ EKMEK Program: GENEL ya da BEYAZ EKMEK
FINDIKVEKURUÜZÜMEKMEĞİ
(ekmek ağırlığı yaklaşık 900 g)
AYÇİÇEKLİEKMEK
(ekmek ağırlığı yaklaşık 900 g)
7TAHILLIEKMEK
(ekmek ağırlığı yaklaşık 700 g)
Malzemeler
Su ya da süt
Margarin ya da
tereyağı
Tuz
Şeker
500 tipi un
Kuru maya
Kuru üzüm
Öğütülmüş fındık
350 ml
1 ½ çorba kaşığı
1 çay kaşığı
2 çorba kaşığı
540 g
1 çay kaşığı
100 g
3 çorba kaşığı
Malzemeler
Su
Tereyağı
550 tipi un
Sunower seeds
Tuz
Şeker
Kuru maya
350 ml
1 çorba kaşığı
540 g
5 çorba kaşığı
1 çay kaşığı
1 çorba kaşığı
1 çay kaşığı
Malzemeler
Su ya da süt
Margarin ya da
tereyağı
Tuz
Şeker
550 tipi un
Tam buğday unu
7 tohum gevreği
Kuru maya
300 ml
1 ½ çorba kaşığı
1 çay kaşığı
2 ½ çorba kaşığı
240 g
240 g
60 g
1 çay kaşığı
Program: GENEL
İlk sesli sinyalden veya ilk yoğurma
devrinden sonra kuru üzüm ve fındık koyun.
Program: GENEL
İpucu: Ayçiçeği çekirdeği yerine, kabak
çekirdeği kullanılabilir. Çekirdeğin tadını
arttırmak için, tavada kızartın.
Program: TAM BUĞDAY
Bütün çekirdekleri kullandığınızda, suda
bekletin.
SOĞANLIEKMEK
(ekmek ağırlığı yaklaşık 900 g)
TAMBUĞDAYEKMEĞİ
(ekmek ağırlığı yaklaşık 900 g)
ÇİKOLATAVEFINDIKEKMEĞİ
(ekmek ağırlığı yaklaşık 700 g)
Malzemeler
Su ya da süt
Margarin ya da tereyağı
Tuz
Şeker
Büyük, doğranmış
soğan
550 tipi un
Kuru maya
250 ml
1 çorba kaşığı
1 çay kaşığı
2 çorba kaşığı
1
540 g
1 çay kaşığı
Malzemeler
Su ya da süt
Margarin ya da tereyağı
Yumurta
Tuz
Şeker
550 tipi un
Tam buğday unu
Kuru maya
300 ml
1½ çorba kaşığı
1
1 çay kaşığı
2 çay kaşığı
360 g
180 g
1 çay kaşığı
Malzemeler
Su
Çikolata-fındık
ezmesi
Tuz
Pudra şekeri
500 tipi un
Katkısız un
Kuru maya
275 ml
90 ml
1½ çay kaşığı
1½ çay kaşığı
300 g
150 g
1 çay kaşığı
Program: GENEL
Bu ekmeği hemen pişirin.
Program: TAM BUĞDAY
NOT: “GECİKME SÜRESİ” programını
kullandığınızda, yumurta yerine daha fazla
su koyun.
Program: BEYAZ EKMEK
BİBERİYEVESARIMSAKFOCACCİA
FRANSIZBAGETİ
(ekmek ağırlığı yaklaşık 900 g)
PİZZAHAMURU
(3 piza için malzemeler)
Malzemeler
Su
Zeytin yağı
Taze, doğranmış
biberiye
Soyulmuş ve
öğütülmüş sarımsak
500 tipi un
Tuz
Kuru maya
200 ml
1 çorba kaşığı
2 çorba kaşığı
3 diş
350 g
1 çay kaşığı
½ çay kaşığı
Malzemeler
Su
bal
Tuz
Şeker
550 tipi un
Kuru maya
300 ml
1 çorba kaşığı
1 çay kaşığı
1 çay kaşığı
540 g
1 çay kaşığı
Malzemeler
Su
Tuz
Zeytin yağı
500 tipi un
Şeker
Kuru maya
300 ml
¾
çay kaşığı
1 çorba kaşığı
450 g
2 çay kaşığı
1 çay kaşığı
Program: HAMUR
Program: HAMUR
Hamur hazır olunca, 2-4’e bölün, uzun
somun şekilleri oluşturup yaklaşık 30-40
dakika bekletin. Üst yüzeyde birkaç çapraz
kesik yapıp, ekmeği fırına koyun.
Program: HAMUR
Yoğurma bitince, hamuru açıp, yuvarlak
şekli oluşturup, 10 dakika bekletin. Sosu
yayıp, istediğiniz dolguyu koyun. Fırında
yaklaşık 20 dakika pişirin.
12
PORTAKALREÇELİ ÇİLEKREÇELİ AHUDUDUREÇELİ
Malzemeler
Portakal
Limon
2:1 jelleştirici şeker
400 g
100 g
250 g
Malzemeler
Yıkanmış ve sapsız
çilek
Jelleştirici şeker
450 g
450 g
Malzemeler
Yıkanmış taze ahududu
Jelleştirici şeker
450g
450g
Program: REÇEL Program: REÇEL Program: REÇEL
KAYISIREÇELİ
VİŞNEEKMEĞİ
(ekmeğin ağırlığı yaklaşık 700 g)
GLUTENSİZEKMEK
(ekmek ağırlığı yaklaşık 900 g)
Malzemeler
Yıkanmış taze kayısı
Soğuk su
Jelleştirici şeker
Rendelenmiş kabuk
ve meyve suyu
450 g
2 çorba kaşığı
450 g
½ limondan
Malzemeler
Vişne suyu
Süt
Bal
Tereyağı
Vişne yoğurt
Çekirdeksiz vişne
550 tipi un
Kuru maya
Kabartma tozu
Tuz
Şeker
75 ml
20 ml
15 g
15 g
135 g
20 g
410 g
1 çay kaşığı
½ çorba kaşığı
½ çay kaşığı
1 çay kaşığı
Malzemeler
Su ya da süt
Tuz
Şeker
500 tipi un
Kuru maya
425 ml
1½ çay kaşığı
1½ çay kaşığı
Glutensiz un 500 g
1 çay kaşığı
Program: REÇEL
Program: GENEL ya da TATLI HAMUR
Sesli sinyalinden sonra 20 g öğütülmüş
ceviz koyun.
Program: GENEL ya da BEYAZ EKMEK
Cetveller, tarif örneklerini ve ortalama malzeme miktarlarını içerir. Bu bilgiler, yemek kitabı olarak algılanmamalıdır. Pişirme sırasında, kendi
tarierinizi veya uzman kitaplarında bulduğunuz tarieri kullanmanızı ve kendi tercihlerinize göre pişirmenizi tavsiye ederiz.
TARİFLERİNAYARLANDIĞIDURUMLAR
Sorun Tahminedilenneden
Çözüm
(açıklamaaşağıda
bulunmaktadır)
Ekmek çabuk kabarır. - Fazla maya, fazla un, az tuz. a/b
Ekmek kabarmaz ya da az
kabarır.
- Hiç maya eklenmemiştir ya da az maya eklenmiştir. a/b
- Eski ya da bayat maya. e
- Sıvı fazla sıcaktır. c
- Maya, sıvı ile temasa geçmiştir. d
- Yanlış un tipi ya da bayat un. e
- Fazla ya da az sıvı. a/b/g
- Az şeker. a/b
Hamur fazla kabarır ve ekmek
kalıbından taşar.
- Eğer su fazla yumuşak ise, mayalanma daha aktiftir. f
- Fazla süt mayalanmayı etkiler. c
Ekmeğin orta kısmı çöker.
- Hamur hacmi kalıptan büyük ve ekmek çöker. a/f
- Suyun ya da pişirme bölümünün aşırı sıcaklığı veya aşırı nem nedeni ile mayalanma
fazla kısa ya da fazla hızlıdır.
c/h/i
- Tuz eklenmemiş ya da az şeker eklenmiştir. a/b
- Fazla sıvı eklenmiştir. h
Ağır, pütürlü ekmek yapısı.
- Fazla un ya da az sıvı. a/b/g
- Az maya ya da şeker. a/b
- Fazla meyve, kepekli un ya da başka bir malzeme. b
- Eski ya da bayat un. e
Ekmeğin orta kısmı pişmemiş.
- Fazla ya da az sıvı. a/b/g
- Fazla nem. h
- Yoğurt gibi nemli malzemeleri içeren tarier. g
13
Sorun Tahminedilenneden
Çözüm
(açıklamaaşağıda
bulunmaktadır)
Ekmeğin yapısı kaba ya da
fazla deliklidir.
- Fazla su. g
- Tuz yoktur. b
- Yüksek nem, fazla sıcak su. h/i
- Fazla sıvı eklenmiştir. c
Mantarsı, pişmemiş yüzey.
- Ekmeğin hacmi kalıptan büyüktür. a/f
- Özellikle beyaz ekmek için fazla un. f
- Fazla maya ya da az tuz. a/b
- Fazla şeker. a/b
- Şekerden başka tatlı malzemeler. b
Dilimler düzenli değil ya da
içinde topak bulunmaktadır.
- Ekmek yeterince soğumamıştır (buhar çıkmamıştır). j
Ekmek kabuğunda un
birikintileri bulunmaktadır.
- Yoğurma sırasında yanlarda bulunan un yeterince yoğrulmamıştır. g/i
Yukarıdakisorunlarınçözümleri
a) Malzemeleri doğru ölçün.
b) Malzemelerin miktarlarını ayarlayın ve bütün
malzemelerin eklendiğinden emin olun.
c) Başka bir sıvı kullanın veya ev sıcaklığında soğutun.
Malzemelerin, ilgili tarifte belirttiği sırada koyulması
gerekir. Unun ortasında küçük bir çukur açıp, içine
ufalanmış ya da kuru maya koyun. Mayanın sıvı ile
doğrudan temasa geçmesine izin vermeyin.
d) Sadece taze ve doğru şekilde depolanmış malzemeler
kullanın.
e) Toplam malzeme miktarını azaltın, tarifte belirtilen
un miktarından daha fazlasını kullanmayın. Bütün
malzemelerin miktarlarını oranında azaltın.
f) Sıvı miktarını azaltın. Eğer su içeren malzemeler
kullanılırsa, sıvı miktarını azaltın.
g) Çok nemli hava durumunda, 1-2 çorba kaşığı daha az su
koyun.
h) Sıcak hava durumunda süre fonksiyonu kullanmayın.
Soğuk sıvılar kullanın.
i) Pişirdikten hemen sonra ekmeği kalıptan çıkarıp,
kesmeden önce 15 dakika bekletin.
j) Maya veya bütün malzemelerin miktarını ¼ oranında
azaltın.
Tarier ile ilgili notlar
1. Malzemeler
Her malzemenin, başarılı ekmek pişirmekte kendine
özgü bir rolü olduğu için, doğru ölçme ve malzemelerin
eklendiği sıra çok önemlidir.
Sıvı, tuz, şeker ve (ister kuru, ister taze) maya gibi
en önemli malzemeler, hamurun ve ekmeğin doğru
hazırlanmasını etkiler. Daima doğru miktarları doğru
oranlarında kullanın.
Hamurun hızlı hazırlanması gerektiği durumda, ılık
malzemeler kullanın. Eğer program aşaması süresi
fonksiyonunu kullanmak isterseniz, mayanın fazla çabuk
kabarmaması için, soğuk malzemelerin kullanılması
tavsiye edilir.
Margarin tereyağı ve süt, ekmeğin tadını etkiler.
Kabuğun daha açık renkli ve ince olmasını sağlamak
için, başarılı pişirme sonucunu etkilemeden, şeker
miktarı %20 oranında azaltılabilir. Eğer kabuğun daha
yumuşak ve açık renkli olmasını isterseniz, şeker yerine
bal kullanabilirsiniz.
Yoğurma sırasında unda üretilen gluten, ekmeğin
yapısını sağlar. İdeal un karışımı, %40 kepekli un ve
%60 beyaz un içerir.
Tahıl tanelerini eklemek isterseniz, gece boyunca suda
bekletin. Un ve sıvı miktarını azaltın (1/5 oranına kadar
daha az).
Çavdar unu kullanıldığında, mayalı hamurun kullanılması
gerekir. İçinde bulunan süt ve asetobakteri sayesinde
ekmek daha haftir ve iyice mayalanır. Mayalı hamuru
kendiniz yapabilirsiniz, ancak bu zaman alıcıdır.
O yüzden, aşağıdaki tarierde mayalı hamur konsantresi
kullanılmaktadır. Toz, 15g paketleri olarak satılmaktadır
(1 kg un için). Aşağıdaki tariere uymanızı tavsiye ederiz
(½, ¾ ya da 1 paket). Eğer tarifte belirtilen miktardan
daha az mayalı hamur eklerseniz, ekmek ufalanır.
Eğer başka yoğunluk seviyesine (1 kg un için 100 g
paket) sahip olan mayalı hamur tozu kullanılırsa, un
miktarının, 1 kg için 80 g oranında azaltılması gerekir.
Sıvı şeklinde mayalı hamur da kullanılabilir. Pakette
bulunan miktarları kullanın. Ölçme bardağını sıvı mayalı
hamur ile doldurup, içine tarifte belirtilen miktarlarda
diğer sıvı malzemeleri koyun.
Mayalı buğday hamuru, sık sık kuru şekilde satılır.
Hamurun yoğrulabilirliğini, tazeliğini ve tadının iyi
olmasını sağlar. Mayalı çavdar hamurundan daha haftir.
Mayalı hamurdan ekmek pişirdiğinizde, GENEL veya
TAM BUĞDAY programını kullanın.
Mayalı hamur yerine maya özü de kullanabilirsiniz. Tek
fark, ekmeğin tadıdır. Maya özü, ekmek makinesinde
kullanılabilir.
14
Eğer ekmeğin daha haf ve selüloz seviyesinin
daha yüksek olmasını isterseniz, buğday kepeği
ekleyebilirsiniz. 500 g un için 1 çorba kaşığı kepek koyun
ve sıvı miktarını ½ çorba kaşığı oranında arttırın.
Buğday gluteni, buğday proteinlerinden kaynaklanan doğal
bir katkı maddesidir. Ekmeğin daha haf ve hacimli olmasını
sağlar. Ekmek daha nadiren oturur ve daha kolay sindirilir.
Eğer kepekli ve diğer unlu mamuller evde öğütülmüş undan
yapılırsa, daha lezzetli sonuçlar elde edilir.
Bazı tarierde kullanılan siyah malt, esmer, kavrulmuş
arpa malttır. Ekmeğin kabuğunun ve iç kısmının daha
esmer olması için, örneğin esmer ekmekte kullanılır.
Çavdar malt da kullanabilirsiniz.
Katkısız lesitin tozu, ekmeğin daha hacimli ve iç kısmının
daha yumuşak ve haf olmasını sağlayan, doğal bir
emülgatördür. Ekmek, daha uzun süre tazeliğini korur.
2. Malzemelerinmiktarlarınınayarlanması
Malzemelerin miktarının azaltılması veya arttırılması
gerekirse, orijinal tarifte bulunan oranların korunduğundan
emin olun. İdeal sonucu sağlamak için, aşağıdaki malzeme
miktarları ayarlama kurallarını yerine getirin:
Sıvılar/un: hamur, yumuşak (ama fazla yumuşak değil)
ve yoğrulması kolay olmalıdır. Hamur lii olmamalıdır.
Hamurdan top yapmak mümkün olmalıdır. Bu kural,
çavdar kepekli veya tahıl ekmek gibi ağır hamur için
geçerli değildir. İlk yoğurma aşamasından beş dakika
sonra bunu kontrol edin. Fazla nemli ise, doğru yoğunluğu
kazanana kadar biraz un ekleyin. Hamur fazla kuru ise,
yoğurma sırasında zaman zaman bir kaşık su ekleyin.
Bir sıvının yerine başka bir sıvın kullanılması: Lor
peyniri ya da yoğurt gibi, malzemeler kullandığınızda,
eklenen sıvı miktarı azaltılmalıdır. Yumurta eklediğinizde,
ölçme bardağında çırpıp, sıvıların miktarını kontrol etmek
için bardağı diğer gerekli sıvılar ile doldurun. Yüksek
rakımda bulunan (750 metreden daha yüksek) bir
yerde hazırlanan hamur daha çabuk kabarır. Hamurun
kabarmasını orantılı olarak azaltmak için, maya miktarını
¼ – ½ oranında azaltabilirsiniz. Aynı kural, çok yumuşak
suya sahip olan yerler için geçerlidir.
3. Malzemelerin eklenmesi ve miktarlarının
ölçülmesi
Sıvı,daimailkolarakkoyulmalıdır.Maya,sonolarak
eklenmelidir. Özellikle süre fonksiyonunu kullandığınız
zaman, mayanın çabuk kabarmasını önlemek için, sıvı
ile temasa geçmesine izin vermeyin.
Malzemeleriölçtüğünüzzaman,aynıölçübirimlerini
kullanın. Malzemeleri eklenmiş olan ölçü kaşığı ile
ölçün. Eğer tarif, malzemelerin çorba kaşıkları ve
çay kaşıkları olarak ölçülmesini gerektirirse, evde
kullandığınız kaşıkları kullanın
Gram olarak belirtilmiş olan malzemeleri tarife uygun
olarak ölçün.
Mililitre ölçüleri için, 30 300 ml ölçeğine sahip,
sağlanmış olan kabı kullanın.
Meyvenin, fındığın ve tahılın eklenmesi. İlgili programları
kullandığınızda, sesli sinyali duyduktan sonra bu
malzemeleri ekleyebilirsiniz. Bu malzemeleri daha erken
eklerseniz, yoğurma sırasında ezilecektir.
4. Ekmekmakinesiiçintarier
Yukarıda belirtilmiş olan tarier, çeşitli ekmek boylarına
uygundur. Toplam ağırlık 1000 gramdan fazla olmamalıdır.
Eğer ağırlık ile ilgili detaylı talimatlar verilmedi ise, bir
programda hem küçük, hem de büyük malzeme miktarı
kullanılabilir. Çok hızlı programda, tavsiye edilen ekmek
ağırlığı yaklaşık 750 gramdır.
5. Ekmeğinağırlığıvehacmi
Ekmeğin ağırlığı, tarierde detaylı olarak belirtilmiştir.
Gördüğünüz gibi, katkısız beyaz ekmeğin ağırlığı,
kepekli ekmeğin ağırlığından düşüktür. Bunun nedeni,
beyaz unun daha hızlı kabarmasıdır. O yüzden, pişirme
sırasında ekmeğin kontrol edilmesi gerekir.
Ağırlık ile ilgili bilgilerin detaylı olmasına rağmen,
küçük farklar mümkündür. Ekmeğin gerçek ağırlığı,
hazırlanması sırasında evdeki nem seviyesine yüksek
derecede bağlıdır.
Yüksek miktarda buğday içeren ekmek hep hacimlidir ve
malzemelerin doğru ölçülmesine rağmen, son kabarma
aşamasından sonra kalıbın kenarından daha yüksektir.
Ekmek taşmaz. Kalıbın dışında kalan ekmeğin kısmı,
kalıbın içindeki kısımdan daha kolay esmerleşir.
Ekmeğin daha haf olması için, tatlı ekmek pişirmek için
tavsiye edilen ÇOK HIZLI programında, TATLI HAMUR
programı için belirtilmiş olan malzeme miktarından daha
az miktar kullanabilirsiniz.
6. Pişirmesonuçları
Pişirme sonuçları, su sertliği, hava nemi, rakım,
malzemelerin yoğunluğu gibi şartlara bağlıdır. Bu nedenle,
tarierdeki miktarlar, belirli koşullarda değiştirilebilen
referans noktaları olarak algılanmalıdır. Eğer pişirme
sonuçları başarılı olmazsa, hevesinizi yitirmeyin.
Başarısızlığın nedenini bulmaya çalışın ve değiştirilmiş
malzeme miktarları ile yeniden pişirmeyi deneyin.
Eğer pişirme sonrasında ekmek esmer değilse, cihazın
içinde bekleterek esmerlik programını kullanabilirsiniz.
Geceleyin ekmek pişirmek için süre fonksiyonunu
kullanmadan önce, gerekli olabilen ayarları yapmak için
bir test ekmeği pişirmeniz tavsiye edilir.
Elden çıkartılması
Ambalajı çevre dostu bir şekilde elden çıkarın.
Bu ürün 2012/19/EU sayılı Atık Elektrikli
ve Elektronik Ekipmanlar Direkti’ne göre
etiketlenmiştir. Ulusal yönetmelik (Türkiye
Resmi Gazetesi No:28300 Tarih: 22.05.2012)
Avrupa genelinde geçerli olan, ürünlerin geri
toplanması ve geri dönüştürülmesi ile ilgili yapıyı belirtir.
Lütfen cihazı aldığınız mağazadan güncel imha etme yolları
hakkında bilgi alınız.
İmalatçı, tesadü veya yanlış kullanımdan kaynaklanan arızalardan
sorumluluğu kabul etmez.
İmalatçının, ürünün geçerli mevzuata, standartlara veya
yönetmeliklere uygun olması için, ya da yapı, ticaret, estetik veya
diğer etkenlerden dolayı, üründe değişiklik yapma hakkı saklıdır.
15
Dear Customers!
Congratulations on your choice of our appliance, and
welcome among the users of PROFiLO products.
Please read these instructions carefully. Pay special
attention to important safety instructions in order to prevent
accidents and/or avoid damage. Keep this User’s Guide for
future reference.
Safety operation instructions
Before starting to use the appliance, become familiar
with the whole content of this user manual.
of defects please contact a qualied
service center.
Unplug the appliance when not in
use and before cleaning.
Switch off the appliance before
handling movable parts.
The cord cannot hang over the edge
of the table or counter and cannot
touch hot surfaces.
Use special pot holders or
a protective cloth while removing the
baking tin with the bread from the
appliance. The baking tin and the
bread are very hot.
Do not touch hot surfaces of the
appliance. Use pot holders. The
appliance is very hot after the end of
the baking process.
The temperature of accessible
surfaces may be high when the
appliance is operating.
Allow the appliance to cool before
dismantling and cleaning. The
appliance has a heat-insulated cool
touch housing. The metal parts
become hot during use.
Pay special attention while handling
the appliance, especially if it is full of
hot substances.
Only use the appliance indoors at
room temperature and up to 2000 m
above sea level.
DANGER! / WARNING!
Risk of injury
This appliance can be used by
children aged from 8 years and
above and persons with reduced
physical, sensory or mental
capabilities or lack of experience and
knowledge if they have been given
supervision or instruction concerning
use of the appliance in a safe
way and understand the hazards
involved. Children shall not play with
the appliance. Cleaning and user
maintenance shall not be made by
children unless they are older than
8 and supervised.
Keep the appliance and its cord out of
reach of children less than 8 years.
Caution, hot surface .
Do not operate the appliance if it has
a damaged cord or if the housing is
visibly damaged.
If the supply cord is damaged, it must
be replaced by the manufacturer, its
service agent or similarly qualied
persons in order to avoid a hazard.
The appliance can only be repaired
by qualied service personnel.
Improper servicing may cause
a serious hazard to the user. In case
WARNING!
Risk of property damage
Plug the appliance only to a grounded electrical outlet
with the voltage corresponding to the voltage indicated
on the rating plate.
The appliance is not intended to be operated by means
of an external timer or separate remote-control system.
Always place the appliance on a at, even surface
so it does not fall during the kneading process of
EN
16
thick dough. It is especially important while using the
programmed functions and when the appliance is left
unattended. In case of extremely smooth surfaces,
place the appliance on a thin rubber pad.
When in operation, the unit should be placed at least
10 cm from other objects.
Never place the appliance near a gas or electric
cooker or hot oven.
Never remove the baking tin while the appliance is
working.
Never put into the unit any aluminium foil or any
materials other than baking products, as this can
cause a re or short circuit.
Never cover the appliance with towels or other
materials during use. The heat and steam must be
free to escape. Danger of re arises if the appliance is
covered with ammable materials or comes in contact
with curtains, etc.
Do not wash under running water. Do not immerse the
appliance and the cord into water.
Do not use abrasive detergents such as emulsions,
cream cleaners, polishes, etc. to clean the housing.
They may remove the graphic information symbols
such as: scales, marks, warning signs etc.
Do not wash metal parts in the dishwasher. Aggressive
detergents used in the dishwasher cause these parts
to darken. Wash them manually using traditional
dishwashing liquids.
The use of accessories not recommended by the
manufacturer may cause damage to the appliance.
Bread can catch re, therefore never use the unit near
any inammable materials or beneath anything that
can catch re (for example curtains).
Do not unplug by pulling on cord.
Technical parameters
The technical parameters are indicated on the rating label.
Appliance features
APPLIANCEELEMENTS
1
Removablecover
2
Handle
3
Viewingwindow
4
Uppervent
5
Sidevents
6
Bakingtin
7
Kneadingpeg
8
Bakingcompartment
9
Controlpanel
ACCESSORIES
10
Measuringspoon
11
Measuringbeaker
12
Hookfortakingoutthekneadingpaddle
CONTROL PANEL
13
LCD display displays information concerning the
selected program, the time left until the end of the program
and the bread browning level.
The symbol “1 3:25” will appear on the display. The number
“1” indicates the selected program, the symbol “3:25”
indicates the duration of the selected program. The position
of the two markings indicates the selected browning level
and the weight. The default setting after switching the
appliance on is “superior weight” and “medium browning
level”. Information concerning the baking process will be
shown on the display while the appliance is operating. The
time shown on the display will gradually decrease. Other
information concerning the timer, preheating, kneading,
pause, dough rising, baking, the keep warm function and the
end of the program will also appear on the display.
14
BAŞLA/DURDURbutton – starts and stops the program.
15
SÜRE – sets the clock.
16
ESMERbutton – is used to set the desired browning level.
17
MENUbutton – is used to select the program.
18
GRAM button – setting the weight according to the
description below.
Appliance functions
BUZZERFUNCTION
The buzzer goes on:
When pressing the program buttons.
During the second kneading cycle of the GENEL, TAM
BUĞDAY and TATLI HAMUR programs to signal that the
cereals, fruit, nuts or other ingredients can be added.
When the end of the program is reached.
A
HINT
Information on the product and
hints on its use
This appliance is intended for domestic use only. The
warranty conditions change if the appliance is used in
gastronomic business.
Never use more ingredients than given in the recipes
provided in these instructions. Otherwise bread will
be baked unevenly or dough will spill over. Follow the
recommendations in these instructions.
Before trying to bake a given type of bread overnight,
rst try the recipe while keeping an eye on the
appliance to make sure that the doses of ingredients
are correct, the dough is not too thick or thin, its
quantity is appropriate and the dough does not
overow.
When nished baking, unplug the unit from the mains
socket.
17
After pressing BAŞLA/DURDUR it is possible
to switch the sound off. To do this press
ESMER, you will see “OFF” in the display
window which indicates that the sound was
switched off. If you press ESMER again, you
will see „ON” in the display window and hear
a sound signal twice which indicates that the
sound was switched on.
MEMORYFUNCTION
If there is a brief power cut of up to approximately ve
minutes the program position is stored and the machine
can continue from this position when power is restored.
This is possible only if the program was stopped before the
kneading phase was reached. Otherwise you will have to
start from the beginning.
SAFETYFUNCTIONS
If the temperature of the appliance is still too high to start
a new program after using the appliance previously, the
symbol E 01 will appear on the display after you press the
BAŞLA button again, you will also hear a beep. In such
a case, press and hold the BAŞLA/DURDUR button until
the E 01 symbol disappears from the display and the basic
setting appears on the display. Remove the baking tin and
wait for the appliance to cool. The PİŞİRME (KEK) program
can be started immediately even if the appliance is still hot.
Operating instructions
1
Insertthebakingtin.
The baking tin is covered with a non-stick layer. Place
the baking tin exactly in the middle of the base inside the
appliance. Lightly press the middle of the baking tin to x the
device locks into place. To remove the baking tin pull with
medium force on its carrying handle.
The handle is hot after baking. Use pot holders.
2
Insertthekneadingpeg.
Insert the kneading peg by placing the shank of the baking
tin in the opening of the kneading peg.
3
Puttheingredients.
The ingredients must be put into the baking tin the order
specied in the relevant recipe. Examples of recipes can be
found in this instruction manual.
4
Plugintheappliance.
5
SelectthedesiredprogramusingtheMENUbutton.
The MENU button is used to select the programs described
below.
GENEL
For white, wheat and rye bread. This is the most commonly
used program.
BEYAZEKMEK
For the preparation of a particularly light white bread.
B
TAMBUĞDAY
For whole meal bread.
TATLIHAMUR
For preparing e.g. sweet leavened dough.
ÇOKHIZLI700g
For kneading and baking bread loafs up to 700 g.
ÇOKHIZLI900g
For kneading and baking bread loafs up to 900 g.
HIZLI
For a fast preparation of white, wheat and rye bread.
ESMER EKMEK
For preparing brown bread etc.
HAMUR
For the preparation of dough.
MAKARNA HAMURU
For the preparation of bagel dough.
REÇEL
For the preparation of marmalades and jams.
PİŞİRME(KEK)
To brown bread or cakes.
6
Selecttheweightappropriateforthegivenprogram.
GRAMbuttonis used to set the weight of the bread (see
table):
LEVEL I = for small bread up to 500 g
LEVEL II = for medium bread up to 700 g
LEVEL III = for large bread up to 900 g
7
Selectthedesiredbrowninglevel.
The ESMER button is used to set the desired browning level.
BEYAZ, ORTA, ESMER.
8
Setthetimewhentheprogramistobestartedusing
theSÜREbutton.
SÜRE BUTTON
The following programs can be set with the timer function:
GENEL (1), BEYAZ EKMEK (2), TAM BUĞDAY (3),
TATLI HAMUR (4), ESMER EKMEK (8), HAMUR (9) and
MAKARNA HAMURU (10).
The programs ÇOK HIZLI 700 g (5), ÇOK HIZLI 900 g (6),
HIZLI (7), REÇEL (11), and PİŞİRME (KEK) (12) cannot be
set with the timer function. Add the duration time of the given
program to the time after which the baking process is to start
plus one hour after the end of the baking process.
The maximum setting time is 13 hours.
Example:
It is 8.30 p.m. and the bread must be ready for the next
morning by 7.00 a.m., i.e, in 10 hours and 30 minutes.
Press the SÜRE button until the symbol 10.30 appears on
the display, that is the time between now (8.30 p.m.) and
when the bread must be ready. When working with the timing
function never use perishable ingredients such as milk,
eggs, fruits, yogurt, onions, etc.
18
PHASESOFDEVICEOPERATION
FUNCTION
1
GENEL
BAKING BEYAZ ORTA ESMER HIZLI
GRAM 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g
DELAY TIME
3:13-
13:00
3:18-
13:00
3:25-
13:00
3:13-
13:00
3:18-
13:00
3:25-
13:00
3:13-
13:00
3:18-
13:00
3:25-
13:00
2:12-
13:00
2:17-
13:00
2:24-
13:00
ÖN ISITMA
YOĞURMA 1 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m
DURDUR 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m
YOĞURMA 2 20 m 20 m 20 m 20m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m
KABARMA 1 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 15 m 15 m 15 m
9
PresstheBAŞLA/DURDURbutton.
After pressing BAŞLA/DURDUR it is possible
to switch the sound off. To do this press
ESMER, you will see “OFF” in the display
window which indicates that the sound was
switched off. If you press ESMER again, you
will see „ON” in the display window and hear
a sound signal twice which indicates that the
sound was switched on.
The BAŞLA/DURDUR button is also used to stop the
program at any time. In order to do so, press and hold the
BAŞLA/DURDUR button for about 3 seconds until you hear
a beep. The initial position of the selected program will show
on the display. If you want to use a different program, select
the program using the MENU button.
10
Mixandkneadthedough.
The bread baking machine mixes and kneads the dough
automatically until it reaches the right consistency.
During the phase of stirring and kneading
of dough, the lid of the appliance should be
closed. During this phase it is possible to
add small amounts of water, liquid or other
ingredients.
11
Leavethedoughtorise.
After the last kneading cycle the bread baking machine is
heated to the optimal temperature for the rising of the dough.
During the dough growing phase close the
lid and do not open it until the end of baking
bread. The photos are only intended to present
the phases of the dough growth.
12
Baking.
The bread baking machine automatically sets the baking
temperature and time. If the bread is too light at the end
of program, use the PİŞİRME (KEK) program to brown
the bread. In order to do so, press and hold the BAŞLA/
DURDUR button for about 3 seconds (until you hear a beep).
Then press the PİŞİRME button. When the desired browning
level is reached, stop the process by pressing and holding
the BAŞLA/DURDUR button for about 3 seconds (until you
hear a beep).
During dough baking phase lose the lid and do
not open it until the end of baking bread. The
photos are only intended to present the phase
of baking.
13
Warming.
Once the baking process is over, the buzzer goes off to
signal that the bread can be taken out from the appliance.
The 1 hour warming time starts immediately.
14
Endoftheprogramphases.
After the end of operation, unplug the appliance.
15
Takeoutthebaking tinusingpotholdersand turn
thebakingtinover.
16
Ifthebreaddoesnotfalloutofthebakingtin,gently
shakethebakingtinuntilthebreadfallsout.
If the kneading peg remains inside the bread,
slightly cut the bread and remove the peg.
You can also use the hook for taking out the
kneading paddle.
Heatingtheappliancetomakethedoughrise.
The heating is switched only if the room temperature is
lower than 25°C. If the room temperature is above 25°C, the
ingredients are already at the right temperature and there is
no need for pre-heating.
19
FUNCTION
1
GENEL
BAKING BEYAZ ORTA ESMER HIZLI
GRAM 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g
YOĞURMA 3 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s
KABARMA 2
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
8 m 50 s 8 m 50 s 8 m 50 s
YOĞURMA 4 15 s 15 s 15 s 15 s 15 s 15 s 15 s 15 s 15 s 10 s 10 s 10 s
KABARMA 3
49 m
45 s
49 m
45 s
49 m
45 s
49 m
45 s
49 m
45 s
49 m
45 s
49 m
45 s
49 m
45 s
49 m
45 s
29 m
50 s
29 m
50 s
29 m
50 s
PİŞİRME 48 m 53 m 60 m 48 m 53 m 60 m 48 m 53 m 60 m 48 m 53 m 60 m
SICAK 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h
TOTAL TIME 3:13 3:18 3:25 3:13 3:18 3:25 3:13 3:18 3:25 2:12 2:17 2:24
FUNCTION
2
BEYAZEKMEK
BAKING BEYAZ ORTA ESMER HIZLI
GRAM 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g
DELAY TIME
3:30-
13:00
3:32-
13:00
3:35-
13:00
3:30-
13:00
3:32-
13:00
3:35-
13:00
3:30-
13:00
3:32-
13:00
3:35-
13:00
2:30-
13:00
2:32-
13:00
2:35-
13:00
ÖN ISITMA
YOĞURMA 1 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m
DURDUR 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m
YOĞURMA 2 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m 20 m
KABARMA 1 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 39 m 15 m 15 m 15 m
YOĞURMA 3 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s
KABARMA 2
30 m
50 s
30 m
50 s
30 m
50 s
30 m
50 s
30 m
50 s
30 m
50 s
30 m
50 s
30 m 5
0 s
30 m
50 s
15 m
50 s
15 m
50 s
15 m
50 s
YOĞURMA 4 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s
KABARMA 3
59 m
50 s
59 m
50 s
59 m
50 s
59 m
50 s
59 m
50 s
59 m
50 s
59 m
50 s
59 m
50 s
59 m
50 s
38 m
50 s
38 m
50 s
38 m
50 s
PİŞİRME 50 m 52 m 55 m 50 m 52 m 55 m 50 m 52 m 55 m 50 m 52 m 55 m
SICAK 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h
TOTAL TIME 3:30 3:32 3:35 3:30 3:32 3:35 3:30 3:32 3:35 2:30 2:32 2:35
20
FUNCTION
3
TAMBUĞDAY
BAKING BEYAZ ORTA ESMER HIZLI
GRAM 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g 500 g 700 g 900 g
DELAY TIME
3:43-
13:00
3:45-
13:00
3:48-
13:00
3:43-
13:00
3:45-
13:00
3:48-
13:00
3:43-
13:00
3:45-
13:00
3:48-
13:00
2:28-
13:00
2:30-
13:00
2:33-
13:00
ÖN ISITMA 30 m 30 m 30 m 30 m 30 m 30 m 30 m 30 m 30 m 5 m 5 m 5 m
YOĞURMA 1 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m
DURDUR 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m 5 m
YOĞURMA 2 15 m 15 m 15 m 15 m 15 m 15 m 15 m 15 m 15 m 15 m 15 m 15 m
KABARMA 1 49 m 49 m 49 m 49 m 49 m 49 m 49 m 49 m 49 m 24 m 24 m 24 m
YOĞURMA 3 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s
KABARMA 2
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
10 m
50 s
10 m
50 s
10 m
50 s
YOĞURMA 4 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s 10 s
KABARMA 3
44 m
50 s
44 m
50 s
44 m
50 s
44 m
50 s
44 m
50 s
44 m
50 s
44 m
50 s
44 m
50 s
44 m
50 s
34 m
50 s
34 m
50 s
34 m
50 s
PİŞİRME 48 m 50 m 53 m 48 m 50 m 53 m 48 m 50 m 53 m 48 m 50 m 53 m
SICAK 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h 1 h
TOTAL TIME 3:43 3:45 3:48 3:43 3:45 3:48 3:43 3:45 3:48 2:28 2:30 2:33
FUNCTION
4 5 6 7 8 9 10 11 12
TATLIHAMUR
ÇOKHIZLI700g
ÇOKHIZLI900g
HIZLI
ESMER EKMEK
HAMUR
MAKARNA HAMURU
REÇEL
PİŞİRME(KEK)
GRAM 500 g 700 g 900 g 700 g 900 g 900 g 900 g - - - -
DELAY TIME
3:17-
13:00
3:22-
13:00
3:27-
13:00
- - -
3:55-
13:00
1:30-
13:00
2:00-
13:00
- -
ÖN ISITMA 30 m
YOĞURMA 1 5 m 5 m 5 m 13 m 9 m 3 m 5 m 5 m 20 m 15 m
DURDUR 5 m 5 m 5 m 5 m 10 m 5 m
YOĞURMA 2 20 m 20 m 20 m 5 m 20 m 20 m 10 m
KABARMA 1 39 m 39 m 39 m 39 m 60 m
YOĞURMA 3 10 s 10 s 10 s 10 s
KABARMA 2
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
25 m
50 s
YOĞURMA 4 5 s 5 s 5 s 10 s
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29

PROFILO PBM0990X Kullanım kılavuzu

Kategori
Ekmek yapma makineleri
Tip
Kullanım kılavuzu

Diğer dillerde