IKEA OV32 Recipe book

Tip
Recipe book
KULINARISK
Yemek Tarifleri Kitabı
TR
İçindekiler
Pişirme tabloları 3
Otomatik programlar 25
Tarifler - Kuzu/Dana 26
Tarifler - Sığır Eti/Av Eti/Kuzu Eti 28
Tarifler - Kümes Hayvanı 31
Tarifler - Balık 33
Tarifler - Kek 36
Tarifler - Tatlılar 42
Tarifler - Pizza/Turta/Ekmek 44
Tarifler - Güveçler/Gratenler 48
Tarifler - Yardımcı Yemekler 52
Hazır Yemek 54
Önceden haber verilmeksizin değişiklik yapma hakkı saklıdır.
Pişirme tabloları
Pişirme süreleri
Pişirme süreleri, yiyeceğin türüne, kıvamına
ve hacmine göre değişiklik gösterir.
Başlangıçta, pişirme esnasındaki
performansı gözlemleyin. Cihazda pişirme
yaparken kullandığınız pişirme kaplarına,
tariflere ve miktarlara göre en iyi ayarları
(ısı ayarı, pişirme süresi, vs.) tespit edin.
Yiyeceklerin ambalajının üzerindeki
talimatlar önceliklidir. Yiyeceklerin
ambalajlarının üzerinde talimat yoksa,
tablolara bakın.
Tablolarda verilen sıcaklıklar ve
pişirme süreleri sadece bilgi
amaçlıdır. Gerçek süreler,
tariflere ve kullanılan
malzemelerin kalitesine ve
miktarına bağlıdır.
Fırının özel ısıtma fonksiyonlarına ilişkin
tavsiyeler
Sıcak Tutma
Yemeği sıcak tutmak istiyorsanız bu
fonksiyonu kullanın.
Sıcaklık otomatik olarak 80°C'ye ayarlanır.
Tabak Isıtma
Tabakları ve kapları ısıtmak içindir.
Tabakları ve kapları, tel rafa eşit biçimde
dağıtın. Isıtma süresinin yarısı geçince
tabakları ve kapları çevirin (altlarını üste
getirin).
Otomatik sıcaklık 70°C'dir.
Önerilen raf konumu: 3.
Hamur Kabartma
İstediğiniz her türlü mayalı hamur tarifi için
bu otomatik fonksiyonu kullanabilirsiniz. Bu
fonksiyon kabarma için iyi bir ortam sağlar.
Hamuru kabarması için yeterli büyüklükte
bir kaba koyun. Hamuru örtmek gerekmez.
Birinci raf seviyesine bir tel raf takın ve kabı
buraya koyun. Kapısını kapatın ve şu
fonksiyonunu ayarlayın: Hamur Kabartma.
Gerekli zamanı ayarlayın.
Buharlı pişirme
Yalnızca ısıya ve paslanmaya dirençli
pişirme kapları kullanın.
Doğru raf konumları aşağıdaki tabloda
gösterilmiştir. Raf konumlarını alt
kısımdan başlayarak sayın.
TÜRKÇE
3
30 dakikadan uzun süreyle ya da bol
miktarda yemek pişirirken, gerekirse su
ekleyin.
Yiyecekleri doğru pişirme kaplarına
koyun ve kapları rafların üzerine
yerleştirin. Raflar arasında, buharın
kaplar arasında dolaşmasına yetecek
kadar boşluk bıraktığınızdan emin olun.
Her kullanımdan sonra, su haznesi,
bağlantı hortumu ve buhar üretecinden
suyu temizleyin. "Bakım ve temizlik"
bölümüne bakın.
Tablolarda tipik öğünler için veriler yer
almaktadır.
Tablolarda aksi belirtilmedikçe, işleme
cihaz soğuk haldeyken başlayın.
Tarifiniz için gereken ayarları
bulamıyorsanız buna çok yakın başka bir
tarifin ayarlarını kullanın.
Pirinç pişireceğinizde 1,5'lik bir oran
kullanın : 1 – 2 : Pirinç su çektiğinden
pirince 1ölçü su katın.
Buhar suyu tablosu
Süre (dk.) Su haznesindeki su miktarı (ml)
15 - 20 300
30 - 40 600
50 - 60 800
Tam Buhar / EKO Buhar
UYARI! Fonksiyon aktif
konumdayken cihazın kapağını
açmayın. Yanma riski vardır.
Bu fonksiyon taze ya da dondurulmuş her
türlü yiyecek için uygundur. Bu fonksiyon ile
sebzeler, et, balık, makarna, pilav, mısır,
irmik ve yumurta pişirilebilir, ısıtılabilir, buzu
çözdürülebilir, suda uzun veya kısa süreli
haşlanabilir.
Tek seferde bir menünün tamamını
pişirebilirsiniz. Her yemeği doğru şekilde
pişirmek için birbirine yakın pişirme
zamanları olan yemekleri seçin. Pişirilmesi
için en çok suya ihtiyaç duyan yemeğe göre
su koyun. Yemekleri doğru pişirme
kaplarına koyduktan sonra kapları tel
raflara yerleştirin. Buhar sirkülasyonu olması
için pişirme kapları arasında yeterli boşluk
bırakın.
Şu fonksiyon ile sterilizasyon: Tam Buhar
Bu fonksiyon ile kapları sterilize
edebilirsiniz (örneğin biberonlar).
Temiz kapları 1. seviyedeki rafın ortasına
yerleştirin. Kapların kapak kısımlarının
küçük bir açıyla aşağı bakmasını
sağlayın.
Hazneyi maksimum miktarda suyla
doldurun ve 40 dakikaya ayarlayın.
Sebzeler
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Enginar 96 50 - 60 1 800
Patlıcan 96 15 - 25 1 450
TÜRKÇE 4
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Karnabahar,
bütün
96 35 - 45 1 600
Karnabahar, çi-
çekler halinde
96 25 - 30 1 500
Brokoli, bütün 96 30- 40 1 550
Brokoli, çiçekler
halinde
96 20 - 25 1 400
Mantar dilimleri 96 15 - 20 1 400
Bezelye 96 20 - 25 1 450
Rezene 96 35 - 45 1 600
Havuç 96 35 - 45 1 600
Yer lahanası,
şeritler halinde
96 30 - 40 1 550
Biber, Dilimler
Halinde
96 15 - 20 1 400
Pırasa, halkalar
halinde
96 25 - 35 1 500
Taze fasulye 96 35 - 45 1 550
Semiz otu, küçük
parçalı
96 20 - 25 1 450
Brüksel lahanası 96 30 - 40 1 550
Pancar kökü 96 70 - 90 1 800 + 400
Siyah tekesakalı 96 35 - 45 1 600
Kereviz, küp ke-
silmiş
96 20 - 30 1 500
Kuşkonmaz,
yeşil
96 25 - 35 1 500
Kuşkonmaz, be-
yaz
96 35 - 45 1 600
TÜRKÇE 5
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Ispanak, taze 96 15 1 350
Domates Kö-
zleme
96 15 1 350
Beyaz kuru fa-
sulye
96 25 - 35 1 500
Kara lahana 96 20 - 25 1 400
Kabak, dilimler
halinde
96 15 1 350
Yardımcı yemekler / garnitürler
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Mayalı lokma 96 30 - 40 1 600
Patates lokması 96 35 - 45 1 600
Kabuklu pa-
tates, orta boy
96 45 - 55 1 750
Pirinç (su / pirinç
oranı 1,5 : 1)
96 35 - 40 1 600
Haşlanmış Pa-
tates, dörde bö-
lünmüş
96 35 - 40 1 600
Ekmek lokması 96 35 - 45 1 600
Tagliatelle, taze 96 20 - 25 1 450
Polenta (sıvı /
polenta oranı 3 :
1)
96 40 - 45 1 750
Balık
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Alabalık, yakla-
şık 250 gr
85 30 - 40 1 550
TÜRKÇE 6
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Karides, taze 85 20 - 25 1 450
Karides, don-
durulmuş
85 30 - 40 1 550
Somon fileto 85 25 - 35 1 500
Somon, yaklaşık
1000 g
85 40 - 45 1 600
Midye 96 20 - 30 1 500
Yassı balık fileto 80 15 1 350
Et
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Dana jambon
1000 g
96 55 - 65 1 800 + 150
Tavuk göğsü,
buğulama
90 25 - 35 1 500
Tavuk, buğula-
ma, 1.000 -
1.200 g
96 60 - 70 1 800 + 150
Dana / kuzu eti,
bacaksız sırt kıs-
mı, 800 - 1000
g
90 80 - 90 1 800 + 300
Kasseler (füme
sırt bölgesi - ku-
zu eti), buğula-
ma
90 70 - 90 1 800 + 300
Tafelspitz (haş-
lanmış biftek)
96 110 - 120 1 800 + 700
Küçük sosis 80 15 - 20 1 400
TÜRKÇE 7
Yumurtalar
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Yumurta, az
kaynamış
96 10 - 12 1 400
Yumurta, orta
kaynamış
96 13 - 16 1 450
Yumurta, çok
kaynamış
96 18 - 21 1 500
Sıcak Hava ile Pişirme ve Tam Buhar
sırayla
Fonksiyonları karıştırarak et, sebze ve
garnitürleri arka arkaya pişirebilirsiniz. Tüm
yemekler aynı anda servise hazır hale gelir.
Yiyecekleri ilk olarak kızartmak için
fonksiyonu kullanın: Sıcak Hava ile
Pişirme .
Önceden hazırlanmış sebze ve
garnitürleri, ısıya dayanıklı bir kaba
koyun. Kızartmak üzere fırına koyun.
Fırını, yaklaşık 80 °C ısıya sahip olana
kadar soğutun. Cihazı daha hızlı
soğutmak için, kapıyı yaklaşık 15 dakika
boyunca birinci konumda açık tutun.
Fonksiyonu başlatın: Tam Buhar. Hazır
olana kadar hepsini birlikte pişirin.
Maksimum su miktarı 650 ml'dir.
Yoğun Buhar Konumu
300 ml kadar su ekleyin.
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Puding / flan, porsiy-
on kaselerde
1)
90 40 - 45 1
Fırında yumurta
1)
90 35 - 45 1
Güveç
1)
90 40 - 50 1
İnce balık fileto 85 15 - 25 1
Kalın balık fileto 90 25 - 35 1
350 g'a kadar küçük
balık
90 25 - 35 1
1000 g'a kadar bü-
tün balık
90 35 - 45 1
1)
Kapağı kapatarak yarım saat daha devam edin.
TÜRKÇE 8
Yeniden ısıtma
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Kaynatılmış Hamur
Tatlısı
85 20 - 30 1
Makarna 85 15 - 20 1
Pirinç 85 15 - 20 1
Tek porsiyonluk ye-
mekler
85 15 - 20 1
Sıcak Buhar Konumu
300 ml kadar su ekleyin.
Yemek Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Keçi eti rosto 1 kg 160 - 180 90 - 100 1
Rozbif 1 kg 180 - 200 60 - 90 1
Dana eti rosto 1 kg 180 80 - 90 1
Rosto, çiğ 0,5 kg 180 30 - 40 1
Füme sırt bölge-
si / kuzu eti (2
saat suda be-
kletin)
0,6 - 1 kg 160 - 180 60 - 70 1
Tavuk 1 kg 180 - 200 50 - 60 1
Ördek 1,5 - 2 kg 180 70 - 90 1
Patates graten - 160 - 170 50 - 60 1
Fırında makarna - 190 40 - 50 1
Lazanya - 180 45 - 55 1
Çeşitli ekmek
türleri
0,5 - 1 kg 180 - 190 45 - 60 1
Ekmek 40 - 60 g 180 - 210 30 - 40 2
Pişirmeye hazır
ekmekler
- 200 20 - 30 2
TÜRKÇE 9
Yemek Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Pişirmeye hazır
bagetler
40 - 50 g 200 20 - 30 2
Pişirmeye hazır
dondurulmuş
bagetler
40 - 50 g 200 25 - 35 2
Pişirme
Fırınınız eski fırınınıza göre farklı şekilde
pişiriyor ya da kızartıyor olabilir. Her
zaman kullandığınız ayarları (sıcaklık,
pişirme süreleri) ve raf konumlarını
tablolarda verilen değerlere uyarlayın.
Üretici ilk seferde daha düşük sıcaklığı
kullanmanızı önerir.
Belirli bir tarif için gereken ayarları
bulamıyorsanız, en yakın olanı
kullanmaya çalışın.
Birden fazla raf konumunda kek
pişiriyorsanız, pişirme sürelerini 10 – 15
dakika uzatabilirsiniz.
Farklı yüksekliklerdeki kekler ve hamur
işleri ilk seferde her zaman eşit şekilde
pişmez. Bu durum meydana gelirse
sıcaklık ayarını değiştirmeyin. Farklılıklar
pişirme işlemi sırasında eşitlenir.
Uzun pişirme sürelerinde, fırını pişirme
süresi bitmeden yaklaşık 10 dakika önce
kapayabilir ve kalan sıcaklığı
kullanabilirsiniz.
Dondurulmuş yiyecekleri pişirirken, fırındaki
tepsiler pişirme sırasında bükülebilir.
Tepsiler tekrar soğuduğunda, bozulmalar
ortadan kalkar.
Pişirme ile ilgili ipuçları
Pişirme sonuçları Muhtemel neden Çözüm
Kekin altı yeterince pişmiyor. Raf konumu yanlıştır. Keki bir alt fırın rafına koyun.
Kek çöküyor ve ıslak, topaklı
veya çizgili kalıyor.
Fırın sıcaklığı çok yüksektir. Bir sonraki pişirmenizde, fırı-
nı biraz daha düşük bir sıca-
klığa ayarlayın.
Kek çöküyor ve ıslak, topaklı
veya çizgili kalıyor.
Pişirme süresi çok kısadır. Pişirme süresini uzatın. Pi-
şirme sürelerini daha yük-
sek pişirme sıcaklıkları ile
kısaltamazsınız.
Kek çöküyor ve ıslak, topaklı
veya çizgili kalıyor.
Hamurda çok fazla sıvı var-
dır.
Daha az sıvı kullanın. Özelli-
kle mikser kullanırken karış-
tırma sürelerine dikkat edin.
Kek çok kuru. Fırın sıcaklığı çok düşüktür. Bir sonraki pişirmenizde, fırın
sıcaklığını daha yükseğe
ayarlayın.
TÜRKÇE 10
Pişirme sonuçları Muhtemel neden Çözüm
Kek çok kuru. Pişirme süresi çok uzundur. Bir sonraki pişirmenizde, pi-
şirme süresini kısaltın.
Kek homojen şekilde kızar-
mıyor.
Fırın sıcaklığı çok yüksektir
ve pişirme süresi çok kısadır.
Fırını daha düşük sıcaklığa
ayarlayın ve pişirme süresini
uzatın.
Kek homojen şekilde kızar-
mıyor.
Karışım dengesiz dağılmıştır. Karışımı pişirme tepsisine
eşit şekilde dağıtın.
Kek, ayarlanan pişirme süre-
sinde pişmiyor.
Fırın sıcaklığı çok düşüktür. Bir sonraki pişirmenizde, fırın
sıcaklığını biraz daha
yükseğe ayarlayın.
Tek düzeyde kızartma
Kalıp kullanarak pişirme
Yemek Fonksiyon Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf konumu
Kalıpta kek veya tatlı
çörek
Sıcak Hava ile
Pişirme
150 - 160 50 - 70 1
Madeira keki / Meyveli
kekler
Sıcak Hava ile
Pişirme
140 - 160 70 - 90 1
Sponge cake / Sünger
kek
Sıcak Hava ile
Pişirme
140 - 150 35 - 50 1
Sponge cake / Sünger
kek
Üst/Alt Isıtma 160 35 - 50 1
Turta tabanı - gevrek
hamur
1)
Sıcak Hava ile
Pişirme
170 - 180 10 - 25 2
Turta tabanı - pandis-
panya karışımı
Sıcak Hava ile
Pişirme
150 - 170 20 - 25 2
Apple pie / Elmalı turta
(2 kalıp, Ø 20 cm, çap-
razlamasına yerleştiril-
miş)
Sıcak Hava ile
Pişirme
160 70 - 90 2
TÜRKÇE 11
Yemek Fonksiyon Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf konumu
Apple pie / Elmalı turta
(2 kalıp, Ø 20 cm, çap-
razlamasına yerleştiril-
miş)
Üst/Alt Isıtma 180 70 - 90 1
Cheese cake, tepsi
2)
Üst/Alt Isıtma 160 - 170 70 - 90 2
1)
Fırını önceden ısıtın.
2)
Tava/pişirme kabını kullanın.
Pişirme tepsilerinde kekler/börekler/ekmekler
Yemek Fonksiyon Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Örgülü ekmek/simit Üst/Alt Isıtma 170 - 190 30 - 40 1
Stollen Noel Ekmeği
1)
Üst/Alt Isıtma 160 - 180 50 - 70 1
Ekmek (çavdar
ekmeği)
1)
Üst/Alt Isıtma 1
birinci 230 20
daha sonra 160 - 180 30 - 60
Profiterol / ekler
1)
Üst/Alt Isıtma 190 - 210 20 - 35 2
İsviçre Ruloları
1)
Üst/Alt Isıtma 180 - 200 10 - 20 2
Ufalanmış üst malzemeli
kek (kuru)
Sıcak Hava ile
Pişirme
150 - 160 20 - 40 2
Tereyağlı bademli kek /
şekerli kekler
1)
Üst/Alt Isıtma 190 - 210 20 - 30 2
Meyveli turtalar (mayalı
hamur / pandispanya
karışımından yapılmış)
2)
Sıcak Hava ile
Pişirme
150 - 160 35 - 55 2
Meyveli turtalar (mayalı
hamur / pandispanya
karışımından yapılmış)
2)
Üst/Alt Isıtma 170 35 - 55 2
Gevrek hamurlu meyveli
turta
Sıcak Hava ile
Pişirme
160 - 170 40 - 80 2
TÜRKÇE 12
Yemek Fonksiyon Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Hafif üst malzemeli (ör.
lor peyniri, krema, pud-
ing) mayalı kek
1)
Üst/Alt Isıtma 160 - 180 40 - 80 2
1)
Fırını önceden ısıtın.
2)
Tava/pişirme kabını kullanın.
Bisküviler
Yemek Fonksiyon Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Kurabiye Hamurlu Bis-
küviler
Sıcak Hava ile
Pişirme
150 - 160 10 - 20 2
Short bread / Kura-
biye / Poğaça
Sıcak Hava ile
Pişirme
140 20 - 35 2
Short bread / Kura-
biye / Poğaça
1)
Üst/Alt Isıtma 160 20 - 30 2
Pandispanya karışımı ile
yapılan bisküviler
Sıcak Hava ile
Pişirme
150 - 160 15 - 20 2
Yumurta akı ile hazırlan-
an hamurlar, bezeler
Sıcak Hava ile
Pişirme
80 - 100 120 - 150
Makaron Sıcak Hava ile
Pişirme
100 - 120 30 - 50 2
Mayalı hamurla hazı-
rlanan bisküviler
Sıcak Hava ile
Pişirme
150 - 160 20 - 40 2
Puf böreği
1)
Sıcak Hava ile
Pişirme
170 - 180 20 - 30 2
Ekmek
1)
Sıcak Hava ile
Pişirme
160 10 - 25 2
Ekmek
1)
Üst/Alt Isıtma 190 - 210 10 - 25 2
Small cakes / Küçük ke-
kler
1)
Sıcak Hava ile
Pişirme
160 20 - 35 2
Small cakes / Küçük ke-
kler
1)
Üst/Alt Isıtma 170 20 - 35 2
1)
Fırını önceden ısıtın.
TÜRKÇE 13
Kekler ve gratenler
Yemek Fonksiyon Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Fırında makarna Üst/Alt Isıtma 180 - 200 45 - 60 1
Lazanya Üst/Alt Isıtma 180 - 200 25 - 40 1
Sebze graten
1)
Turbo Izgara 160 - 170 15 - 30 1
Eritilmiş peynirle
kaplı baget ek-
mekler
Sıcak Hava ile
Pişirme
160 - 170 15 - 30 1
Tatlı kurabiyeler Üst/Alt Isıtma 180 - 200 40 - 60 1
Fırında balık Üst/Alt Isıtma 180 - 200 30 - 60 1
Sebze dolması Sıcak Hava ile
Pişirme
160 - 170 30 - 60 1
1)
Fırını önceden ısıtın.
Sıcak Hava (Nemli)
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Fırında makarna 180 - 200 45 - 60 1
Lazanya 180 - 200 45 - 60 1
Patates graten 190 - 210 55 - 80 1
Tatlılar 180 - 200 45 - 60 1
Kalıpta kek veya tatlı
çörek
160 - 170 50 - 70 1
Örgülü ekmek/simit 170 - 190 40 - 50 1
Ufalanmış üst malze-
meli kek (kuru)
160 - 170 20 - 40 2
Mayalı hamurla hazı-
rlanan bisküviler
160 - 170 20 - 40 2
Birden fazla seviyede pişirme
Şu fonksiyonu kullanın: Sıcak Hava ile
Pişirme.
TÜRKÇE 14
Pişirme tepsilerinde kekler/börekler/ekmekler
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Profiterol / Ekler
1)
160 - 180 25 - 45 1 / 4
Kuru streusel kek 150 - 160 30 - 45 1 / 4
1)
Fırını önceden ısıtın.
Pişirme tepsilerinde kekler / küçük kekler / ekmekler
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Kurabiye Hamurlu
Bisküviler
150 - 160 20 - 40 1 /4
Short bread / Kura-
biye / Poğaça
140 25 - 45 1 / 4
Pandispanya karışımı
ile yapılan bisküviler
160 - 170 25 - 40 1 / 4
Yumurta akı ile hazı-
rlanan hamurlar, bez-
eler
80 - 100 130 - 170 1 / 4
Makaron 100 - 120 40 - 80 1 / 4
Mayalı hamurla hazı-
rlanan bisküviler
160 - 170 30 - 60 1 / 4
Düşük Isıda Pişirme
Yağsız, yumuşak et parçaları ve balık
pişirmek için bu fonksiyonu kullanın. Bu
fonksiyon etli güveç ya da yağlı keçi eti
rosto gibi tarifler için uygun değildir. Etin
doğru merkez ısıya sahip olmasını
sağlamak için yemekölçeri kullanabilirsiniz
(bkz. yemekölçer tablosu).
İlk 10 dakikada fırın sıcaklığını 80 °C ve 150
°C arasına ayarlayabilirsiniz. Varsayılan
sıcaklık 90 °C'dır. Sıcaklık ayarlandıktan
sonra, fırın 80 °C'de pişirmeye devam eder.
Kümes hayvanları için bu fonksiyonunu
kullanmayın.
Bu fonksiyonu kullandığınızda,
her zaman pişirme kabını
kapaksız kullanın.
1. Etin her iki tarafını ocak üzerindeki bir
tavada çok yüksek ayarda 1 - 2 dakika
kızartın.
2. Eti sıcak kızartma tavası ile birlikte tel
raf üzerinde fırına yerleştirin.
3. Yemekölçeri etin içine yerleştirin.
4. Fonksiyonu seçin: Düşük Isıda Pişirme ve
yemekölçerin doğru ucunu ayarlayın.
TÜRKÇE 15
Yemek Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Rozbif 1000 - 1500 g 150 120 - 150 1
Sığır fileto 1000 - 1500 g 150 90 - 110 1
Dana rosto 1000 - 1500 g 150 120 - 150 1
Biftek 200 - 300 g 120 20 - 40 1
Pizza Konumu
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Pizza (ince hamur-
lu)
1)
200 - 230 15 - 20 2
Pizza (yoğun üst
malzemeli)
2)
180 - 200 20 - 30 2
Tartlar 180 - 200 40 - 55 1
Ispanaklı turta 160 - 180 45 - 60 1
Kiş (Tuzlu tart) 170 - 190 45 - 55 1
İsviçre Turtası 170 - 190 45 - 55 1
Cheesecake 140 - 160 60 - 90 1
Elmalı kek, kapalı 150 - 170 50 - 60 1
Sebzeli turta 160 - 180 50 - 60 1
Mayasız ekmek
1)
230 10 - 20 2
Puf böreği
1)
160 - 180 45 - 55 2
Flammekuchen
(Alevli tart)
1)
230 12 - 20 2
Piroggen (Rus usulü
kapalı pide)
1)
180 - 200 15 - 25 2
1)
Fırını önceden ısıtın.
2)
Tava/pişirme kabını kullanın.
Kızartma
Kızartma yapmak için ısıya dayanıklı fırın
kapları kullanın (üreticinin talimatlarına
başvurun).
Büyük kızartma parçalarını doğrudan
derin pişirme kabında (varsa) ya da
derin pişirme kabının üzerindeki tel rafta
kızartabilirsiniz.
TÜRKÇE 16
Yağsız etleri kapaklı bir kızartma
kabında kızartın. Bu sayede et daha sulu
olur.
Üzerlerinin çıtır çıtır olması gereken tüm
et türlerinde, kızartma kabını kapağını
örtmeden kullanabilirsiniz.
1 kg ve üzerindeki et ve balıkları cihazın
üst bölümünde pişirmenizi öneririz.
Et sularının veya yağların tavaya
yanarak yapışmasını önlemek için, derin
tavaya biraz sıvı ilave edin.
Gerekirse, eti çevirin (pişirme süresinin
1/2'si - 2/3'ü dolduktan sonra).
Büyük et ve kümes hayvanı parçalarını
kızartma sırasında birkaç kez yağlayın.
Bu işlem daha iyi kızartma sonuçları
verir.
Cihazı, kızartma süresi bitmeden yaklaşık
10 dakika önce kapayabilir ve kalan
sıcaklığı kullanabilirsiniz.
Kızartma tabloları
Sığır eti
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf konumu
Etli güveç Üst/Alt Isıtma 1 - 1,5 kg 230 120 - 150 1
Rozbif veya
fileto: az
pişmiş
1)
Turbo Izgara her bir
cm'lik ka-
lınlık başı-
na
190 - 200 5 - 6 cm'lik ka-
lınlık başına
1
Rozbif veya
fileto: orta
pişmiş
Turbo Izgara her bir
cm'lik ka-
lınlık başı-
na
180 - 190 6 - 8 cm'lik ka-
lınlık başına
1
Rozbif veya
fileto: iyi
pişmiş
Turbo Izgara her bir
cm'lik ka-
lınlık başı-
na
170 - 180 8 - 10 cm'lik
kalınlık başına
1
1)
Fırını önceden ısıtın.
Keçi eti
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Ön kol, boy-
un, jambon
Turbo Iz-
gara
1 - 1,5 kg 160 - 180 90 - 120 1
Pirzola, ka-
burga
Turbo Iz-
gara
1 - 1,5 kg 170 - 180 60 - 90 1
Rosto Turbo Iz-
gara
750 g - 1 kg 160 - 170 50 - 60 1
TÜRKÇE 17
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Kuzu İncik
(önceden pi-
şirilmiş)
Turbo Iz-
gara
750 g - 1 kg 150 - 170 90 - 120 1
Dana eti
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Dana rosto Turbo Iz-
gara
1 kg 160 - 180 150 - 120 1
Dana ayağı Turbo Iz-
gara
1,5 - 2 kg 160 - 180 120 - 150 1
Kuzu eti
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Kuzu budu,
kuzu eti rosto
Turbo Iz-
gara
1 - 1,5 kg 150 - 180 100 - 120 1
Kuzu pirzola Turbo Iz-
gara
1 - 1,5 kg 160 - 180 40 - 60 1
Av hayvanı
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Tavşan sırtı,
tavşan budu
1)
Üst/Alt
Isıtma
1 kg'a kadar 230 30 - 40 1
Geyik pirzola Üst/Alt
Isıtma
1,5 - 2 kg 210 - 220 35 - 40 1
Geyik budu Üst/Alt
Isıtma
1,5 - 2 kg 180 - 200 60 - 90 1
1)
Fırını önceden ısıtın.
Kümes Hayvanı
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf konumu
Tavuk, piliç Turbo Iz-
gara
Her biri 200 -
250 g
200 - 220 30 - 50 1
Yarım tavuk Turbo Iz-
gara
Her biri 400 -
500 g
190 - 210 35 - 50 1
TÜRKÇE 18
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık
(°C)
Süre (dk.) Raf konumu
Kümes hayva-
nı, parça
Turbo Iz-
gara
1 - 1,5 kg 190 - 210 50 - 70 1
Ördek Turbo Iz-
gara
1,5 - 2 kg 180 - 200 80 - 100 1
Balık (buğulama)
Yemek Fonksiyon Miktar Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Bütün balık Üst/Alt
Isıtma
1 - 1,5 kg 210 - 220 45 - 60 1
Izgara
Daima maksimum sıcaklık ayarında
ızgara yapın.
Rafı, ızgara tablosunda önerilen raf
konumuna yerleştirin.
Yağı toplamak için kullanılacak kabı her
zaman birinci raf konumuna yerleştirin.
Sadece düz et veya balık parçalarını
ızgara yapın.
Her zaman ızgara fonksiyonunu
kullanarak boş fırını 5 dakika önceden
ısıtın.
DİKKAT! Daima fırın kapısı
kapalı olarak ızgara yapın.
Izgara
Yemek Sıcaklık (°C) Izgara süresi (dk.) Raf konumu
1. taraf 2. taraf
Rozbif, orta piş-
miş
210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Sığır fileto, orta
pişmiş
230 20 - 30 20 - 30 1
Keçi sırtı 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Kuzu Sırtı 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Kuzu sırtı 210 - 230 25 - 35 20 - 35 1
Bütün balık, 500
- 1.000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 1
TÜRKÇE 19
Hızlı Izgara
Yemek Izgara süresi (dk.) Raf konumu
1. taraf 2. taraf
Burgers / Burgerler
1)
9 - 13 8 - 10 3
Kuzu fileto 10 - 12 6 - 10 3
Sosisler 10 - 12 6 - 8 3
Fileto biftek, dana
biftek
7 - 10 6 - 8 3
Toast / Kızartma
1)
1 - 3 1 - 3 3
Üstü malzemeli kı-
zarmış ekmek
6 - 8 - 3
1)
Fırını önceden ısıtın.
Dondurulmuş yiyecekler
Yiyecek ambalajını açın. Yiyeceği kaba
koyun.
Bir tabak veya kap ile üzerini örtmeyin.
Bu durum buz çözme süresini uzatabilir.
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu
Pizza, dondurulmuş 200 - 220 15 - 25 2
Amerikan Pizza,don-
durulmuş
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, soğutulmuş 210 - 230 13 - 25 2
Küçük Pizza, dondurul-
muş
180 - 200 15 - 30 2
Patates Kızartması,
ince
200 - 220 20 - 30 2
Patates Kızartması,
kalın
200 - 220 25 - 35 2
Patates Dilimleri/
Köftesi
220 - 230 20 - 35 2
Fırında Baharatlı Pa-
tates
210 - 230 20 - 30 2
Lazanya / Mantı, taze 170 - 190 35 - 45 2
TÜRKÇE 20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56

IKEA OV32 Recipe book

Tip
Recipe book