• 30 dakikadan uzun süreyle ya da bol
miktarda yemek pişirirken, gerekirse su
ekleyin.
• Yiyecekleri doğru pişirme kaplarına
koyun ve kapları rafların üzerine
yerleştirin. Raflar arasında, buharın
kaplar arasında dolaşmasına yetecek
kadar boşluk bıraktığınızdan emin olun.
• Her kullanımdan sonra, su haznesi,
bağlantı hortumu ve buhar üretecinden
suyu temizleyin. "Bakım ve temizlik"
bölümüne bakın.
• Tablolarda tipik öğünler için veriler yer
almaktadır.
• Tablolarda aksi belirtilmedikçe, işleme
cihaz soğuk haldeyken başlayın.
• Tarifiniz için gereken ayarları
bulamıyorsanız buna çok yakın başka bir
tarifin ayarlarını kullanın.
• Pirinç pişireceğinizde 1,5'lik bir oran
kullanın : 1 – 2 : Pirinç su çektiğinden
pirince 1ölçü su katın.
Buhar suyu tablosu
Süre (dk.) Su haznesindeki su miktarı (ml)
15 - 20 300
30 - 40 600
50 - 60 800
Tam Buhar / EKO Buhar
UYARI! Fonksiyon aktif
konumdayken cihazın kapağını
açmayın. Yanma riski vardır.
Bu fonksiyon taze ya da dondurulmuş her
türlü yiyecek için uygundur. Bu fonksiyon ile
sebzeler, et, balık, makarna, pilav, mısır,
irmik ve yumurta pişirilebilir, ısıtılabilir, buzu
çözdürülebilir, suda uzun veya kısa süreli
haşlanabilir.
Tek seferde bir menünün tamamını
pişirebilirsiniz. Her yemeği doğru şekilde
pişirmek için birbirine yakın pişirme
zamanları olan yemekleri seçin. Pişirilmesi
için en çok suya ihtiyaç duyan yemeğe göre
su koyun. Yemekleri doğru pişirme
kaplarına koyduktan sonra kapları tel
raflara yerleştirin. Buhar sirkülasyonu olması
için pişirme kapları arasında yeterli boşluk
bırakın.
Şu fonksiyon ile sterilizasyon: Tam Buhar
• Bu fonksiyon ile kapları sterilize
edebilirsiniz (örneğin biberonlar).
• Temiz kapları 1. seviyedeki rafın ortasına
yerleştirin. Kapların kapak kısımlarının
küçük bir açıyla aşağı bakmasını
sağlayın.
• Hazneyi maksimum miktarda suyla
doldurun ve 40 dakikaya ayarlayın.
Sebzeler
Yemek Sıcaklık (°C) Süre (dk.) Raf konumu Su haznesindeki
su miktarı (ml)
Enginar 96 50 - 60 1 800
Patlıcan 96 15 - 25 1 450
TÜRKÇE 4