Yararlı ipuçları ve bilgiler
Pişirme kapları
• Pişirme kabının altı mümkün olduğunca kalın ve düz olmalıdır.
• Emaye çelikten yapılma veya altı alüminyum ya da bakır olan pişirme kap‐
ları, cam seramik yüzey üzerinde renk değişmesine neden olabilir.
Enerji tasarrufu
• Mümkünse, kapaklarını pişirme kaplarının üzerine koyunuz.
• Yemek pişireceğiniz kabı (tencere, tava vb.) ocağın üzerine ocak bölmesini
açmadan önce koyun.
• Atıl ısıyı kullanmak için, pişirme bölgesini pişirme süresi sona ermeden önce
kapatınız.
• Tencerelerin / tavaların altı ve pişirme bölgeleri aynı boyuta sahip olmalıdır.
Pişirme uygulamalarına örnekler
Tablodaki bilgiler sadece yol gösterme amaçlıdır.
Isı
ayarı
Kullanma amacı: Süre Tavsiyeler
1
Pişmiş yemekleri sıcak tutma gerek‐
tiği şe‐
kilde
Kapatın
1-2 Holandez sosu, şunları eritme: te‐
reyağı, çikolata, jelatin
5-25
dak.
Ara sıra karıştırın
1-2 Katılaştırma: Yumuşak omletler,
pişmiş yumurtalar
10-40
dak.
Kabın kapağı kapalı olarak pi‐
şirin.
2-3 Pirinç haşlama ve sütlü yemekleri
ısıtma, hazır yemekleri ısıtma
25-50
dak.
Pirincin iki katı su ekleyiniz,
sütlü yemekleri pişirme süresi‐
nin ortalarında karıştırınız
3-4 Sebze, balık, et buğulama 20-45
dak.
Birkaç yemek kaşığı su ekle‐
yin.
4-5 Patates buğulama 20-60
dak.
750 g. patates için maks. ¼ lt.
su kullanın.
4-5 Daha büyük miktarda yemekler,
güveçler ve çorbalar pişirme
60-150
dak.
En fazla 3 litre sıvı ve diğer tarif
bileşenleri
6-7 Hafif kızartma: Tavalar, dana eti
yemekleri, pirzolalar, köfteler, sos‐
lar, karaciğer, meyane, yumurta,
pan kek, lokma tatlısı
gerek‐
tiği şe‐
kilde
Sürenin yarısı dolduğunda çe‐
virin
7-8 Ağır kızartma, fırında baharatlı pa‐
tates, fileto biftek, biftek
5-15
dak.
Sürenin yarısı dolduğunda çe‐
virin
9 Fazla miktarda su kaynatma, hamur işi pişirme, et kavurma (tas kebabı,
çömlekte kavurma), ağır kızartma cipsler
10
Yararlı ipuçları ve bilgiler