50
SIKÇA SORULAN SORULAR
• Yoğurdun y olmasını sağlamak çn en y süt türü nedr?
Yoğurdunuz için en iyi sonuçları elde etmek istiyorsanız tam yağlı yüksek ultra-yüksek
sıcaklıklı sütü kullanmanızı öneririz.
• Sahp olduğum sütün yarım yağlı olması durumunda kullanablr mym?
Evet, yarım yağlı sütü kullanabilirsiniz, ancak yoğurdunuz daha az koyu olacaktır. Daha
kıvamlı olması için süt tozu ekleyebilirsiniz.
• Nasıl br maya kullanmalıyım?
Maya olarak markette satılan kısa bir raf ömrüne sahip yoğurtları, ev yapımı yoğurtları
veya süt tozunu kullanabilirsiniz.
Lor peyniri yapmak için, kısa bir raf ömrüne sahip taze lor peyniri kullanın ve bir çorba
kaşığı limon suyu (veya 6 damla peynir altı suyu mayası) ilave edin.
• Pşrme şlem tamamlandıktan hemen sonra yoğurt buzdolabına konmalı mı?
Bu gerekli değildir. Makineyi gece çalıştırdıysanız, yoğurdu soğutmak için sabaha kadar
bekleyebilirsiniz. Pişirme işleminin bitmesini beklemek zorunda değilsiniz.
• Bazen kapağında yoğuşma oluyor. Ne yapmalıyım?
Bu normaldir. Programın sonunda, yoğuşma çok fazla ise, eğmemeye çalışarak kapağı
kaldırın ve lavabonun üzerinde ters çevirin. Böylece pişirme esnasında yoğurdun
üzerine kazara birkaç damla buharın düşmesini önlemiş olursunuz.
• Bütün kavanozları doldurmam gerekyor mu?
Hayır, gerekmez. İstediğiniz kadar kavanozu doldurun.
• Şeker ne zaman eklemelym? Yoğurdu pşrmeden önce veya sonra?
Pişirme işlemini başlatmadan önce maya ile birlikte yoğurta şeker ekleyebilirsiniz.
Yoğurdu tüketmeden önce şeker, bal, vanilya şekeri ve şurup ekleyebilirsiniz.
• Nefs yoğurt yapma konusundak önernz nedr?
Yoğurdunuzun koyu ve pürüzsüz olduğundan emin olmak için, karışıma eklenen tüm
malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
• Gerçekten meyve yoğurtlarını sevyorum. Yoğurda taze meyve ekleyeblr mym?
Taze meyvelerde bulunan asit yoğurdun kesilmesine neden olabilir, bu yüzden reçel,
meyve püresi ya da karışık meyve kullanmanızı öneririz. Servis yapmadan önce
yoğurda taze meyve ekleyebilirsiniz.
• Daha koyu yoğurt nasıl yapablrm?
Bir yoğurdun ne kadar koyu olduğunu etkileyen üç faktör vardır: Kullanılan sütün türü,
fermantasyon süresi ve maya. Daha koyu yoğurtlar için tam yağlı süt kullanın ya da
karışımınıza tam yağlı süt tozu ekleyin. En iyi fermantasyon sonuçları için markette
satılan kısa raf ömrüne sahip olan yoğurtları kullanın. Fermantasyon ne kadar uzun
olursa, yoğurt o kadar koyu olur.
• Ev yapımı yoğurdu ne kadar süreyle saklayablrm?
Yoğurdu veya lor peynirini buzdolabında 7 günden fazla saklamayın.