V-ZUG 34004 Kullanma talimatları

Tip
Kullanma talimatları

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

V-ZUG Ltd
Sıcak tutma çekmecesi
WS55162 - WS60312
Kullanma kılavuzu
Ürünlerimizden birini almaya karar verdiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazınız
yüksek talepleri karşılamaktadır ve kullanımı son derece kolaydır. Yine de bu
kullanma kılavuzunu okumak için biraz vakit ayırınız. Böylece cihazınızı tanır-
sınız ve ideal ve arızasız bir şekilde kullanabilirsiniz.
Lütfen güvenlik uyarılarını dikkate alınız.
Değişiklikler
Metinler, resimler ve veriler cihazın kullanma kılavuzunun basım zamanındaki
güncel teknik durumunu yansıtmaktadır. Geliştirme kapsamında değişiklik
yapma hakkı saklı tutulmaktadır.
Geçerlilik kapsamı
Ürün grubu (model numarası) tip etiketindeki ilk basamaklarla ifade edilir. Bu
kullanma kılavuzu aşağıdakiler için geçerlidir:
Tip Model no.
WS55162
WS55162c
34001
WS55220
WS55220c
34002
WS60144
WS60144c
34003
WS60162
WS60162c
34004
WS60220
WS60220c
34005
WS60283
WS60283c
34006
WS60312
WS60312c
34007
Model değişiklikleri metinde belirtilmiştir.
© V-ZUG Ltd. CH-6301 Zug, 2014
2
İçindekiler
1 Ön panel arka tarafı 2
2 Güvenlik uyarıları 4
2.1 Kullanılan semboller .............................................................................. 4
2.2 Cihaza özel güvenlik uyarıları .............................................................. 5
2.3 Kullanımla ilgili uyarılar .......................................................................... 7
3 Bertaraf 10
4 Cihaz açıklaması 11
4.1 Cihaz yapısı ............................................................................................. 11
5 Kapları ısıtma 12
5.1 Maksimum doluluk ................................................................................. 12
5.2 Doldurma örnekleri ................................................................................ 13
5.3 Kapları dizme .......................................................................................... 14
6 Yemekleri sıcak tutma 15
6.1 Prosedür ................................................................................................... 15
7 Uygulamalar 16
7.1 Uygulama olanakları .............................................................................. 16
7.2 Düşük sıcaklıkta pişirme ....................................................................... 17
8 Temizlik ve bakım 20
8.1 Prosedür ................................................................................................... 20
8.2 Dış temizlik .............................................................................................. 20
8.3 Isıtıcı .......................................................................................................... 20
9 Arızaların giderilmesi 21
9.1 Ne yapmalı... ............................................................................................ 21
10 Teknik veriler 23
10.1 Teknik veriler ........................................................................................... 23
10.2 Dış boyutlar ............................................................................................. 24
10.3 Elektrik bağlantısı ................................................................................... 24
11 Dizin 25
12 Servic 26
3
2 Güvenlik uyarıları
2.1 Kullanılan semboller
Güvenlik açısından önemli tüm talimatları belirtir.
Dikkate alınmaması yaralanmalara, cihaz ve tesisat hasarlarına yol
açabilir!
Dikkate alınması gereken bilgiler ve uyarılar.
Bertaraf edilmesine ilişkin bilgiler
Kullanma kılavuzuna ilişkin bilgiler
Sırayla uygulamanız gereken iş adımları.
Cihazın uygulayacağınız iş adımına vereceği tepkiyi belirtir.
Liste belirtir.
4
2.2 Cihaza özel güvenlik uyarıları
UYARI: Kullanım sırasında cihaz ve dokunula-
bilir parçaları ısınır. Isıtıcı elemanlara dokun-
mamak için dikkat ediniz.
8 yaşından küçük çocuklar, sürekli gözetim
altında tutulmadıkları sürece cihazdan uzak
tutulmalıdır.
Bu cihazlar, 8 yaş ve üstü çocuklar ve fiziksel,
duyusal veya zihinsel özrü olan veya bilgi ve/
veya deneyim eksikliği olan kişiler tarafından
gözetim altında tutulmaları veya cihazın
güvenli kullanımı konusunda bilgilendirildikleri
ve bundan kaynaklanabilecek tehlikeleri
anlamış olmaları halinde kullanılabilir. Çocuk-
ların cihaz ile oynaması yasaktır. Temizlik ve
bakım işlemlerinin gözetim altında olmayan
çocuklar tarafından yapılması yasaktır.
UYARI: Erişilebilir parçalar kullanım sırasında
ısınabilir. Küçük çocukları uzak tutun.
Sıcak tutma çekmecesi ve içindekiler ısınır.
2 Güvenlik uyarıları
5
Pirolitik kendi kendine temizlik özelliği olan
cihazlarda aşırı kirler ve aksesuarlar pirolitik
kendi kendine temizlik özelliği çalıştırılmadan
önce temizlenmelidir.
Asla buharlı temizleyici kullanmayın.
2 Güvenlik uyarıları
6
2.3 Kullanımla ilgili uyarılar
İlk çalıştırmadan önce
Cihaz ayrı olarak verilen kurulum talimatına göre kurulmalı ve elektrik şebe-
kesine bağlanmalıdır. Gerekli çalışmaları yetkili bir tesisatçıya/elektrikçiye
yaptırınız.
Amacına uygun kullanım
Cihaz, evde yemek hazırlanmak üzere öngörülmüştür. Pişirme bölmesinde
kesinlikle flambe edilmemeli veya çok fazla katı yağ kullanılarak pişirilmeme-
lidir! Kullanım amacına uygun olmayan kullanımda veya yanlış işleme alın-
ması halinde ortaya çıkacak hasarlar için sorumluluk üstlenilmez.
Cihazı asla hayvan, tekstil ürünü veya kağıt kurutmak için kullanmayınız!
Bir mekanı ısıtmak için kullanmayınız.
Cihazda veya özellikle akım taşıyan parçalarda onarım, değişiklik veya mani-
pülasyonlar yalnız üretici, onun müşteri hizmetleri veya benzeri yeterliliğe
sahip bir kişi tarafından yapılabilir. Uygunsuz onarımlar ağır kazalara, cihazın
ve donanımın zarar görmesine ve çalışma arızalarına yol açabilir. Cihazda
bir arıza olması halinde veya bir onarım işi olması halinde 'Onarım servisi'
bölümündeki açıklamaları dikkate alın. Gereksinim duymanız halinde müşteri
hizmetlerimize danışın.
Yalnız orijinal yedek parçalar kullanılmalıdır.
İstediğiniz zaman başvurabilmeniz için bu kullanma kılavuzunu muhafaza
edin.
Bu cihaz genel kabul görmüş teknik kurallara ve ilgili güvenlik yönetmelikle-
rine uygundur. Zarar ve kazalardan kaçınmak için cihazın uygun şekilde
kullanılması şarttır. Lütfen bu kullanma kılavuzundaki açıklamaları dikkate
alın.
Kullanım ile ilgili
Eğer cihazda görülebilir hasarlar varsa, cihazı çalıştırmayın ve müşteri
hizmetlerimize başvurun.
Bir işlev arızası tespit edildiğinde, cihaz derhal prizden çekilmelidir.
Cihazın kapağını kapatmadan önce pişirme bölmesinde yabancı cisim veya
evcil hayvan bulunmadığından emin olun.
2 Güvenlik uyarıları
7
Pişirme bölmesi veya sıcak tutma çekmecesi içinde, cihaz yanlışlıkla
açıldığında tehlike oluşturabilecek herhangi bir nesne bulundurmayın. Gıda
maddelerini ve sıcağa duyarlı veya örn. deterjan, fırın spreyi vs. gibi yanıcı
malzemeleri pişirme bölmesinde muhafaza etmeyin.
Dikkat, yanma tehlikesi!
Cihaz, çalışırken çok ısınır.
Çekmece açılırken pişirme bölmesinden buhar çıkabilir.
Isınmış olan cihaz kapatıldıktan sonra da uzun süre sıcak kalır ve yavaş
yavaş soğuyarak oda sıcaklığına ulaşır. Örneğin temizlik yapmaya başla-
madan önce cihazın soğumasını bekleyin.
Aşırı ısınan hayvansal ve bitkisel yağlar kolay alev alır. Et kızartmak için
pişirme bölmesinde yağ ısıtılması tehlikelidir ve bundan kaçınılmalıdır. Asla
yanan bitkisel veya hayvansal yağı suyla söndürmeye çalışmayın. Patlama
tehlikesi! Yangınları bir yangın battaniyesiyle söndürün, kapı ve pencereleri
kapalı tutun.
Isıtılmış gıda maddeleri üzerine içki (konyak, viski, yüksek dereceli içki çeşit-
leri vs.) dökülmemelidir. Patlama tehlikesi!
Bitki, ekmek, mantar vs. kuruturken cihazı gözetimsiz bırakmayınız. Aşırı
kuruması halinde yangın tehlikesi oluşabilir.
Cihazdaki olası bir yangından kaynaklanan duman veya pişirme bölmesi
içinde duman görürseniz çekmeceyi kapalı tutun ve elektriği kesin.
Pişirme bölmesi içindeki aksesuarlar ısınır. Koruyucu eldiven veya tutacak
kullanın.
Dikkat, yaralanma tehlikesi!
Hiç kimsenin parmaklarının çekmece içine girmemesine dikkat edin. Aksi
halde çekmece kapatılırken yaralanma tehlikesi doğabilir. Özellikle etrafta
çocuklar varken dikkatli olunmalıdır.
Çekmece açık haldeyken tökezleme ve sıkışma tehlikesi doğabilir. Çekmece
üzerine oturmayınız veya yaslanmayınız ve üzerine eşya koymak için kullan-
mayınız.
Dikkat, ölüm tehlikesi!
Örn. folyo ve strafor gibi ambalajlama malzemeleri çocuklar için tehlike oluş-
turabilir. Boğulma tehlikesi! Ambalajlama malzemelerini çocuklardan uzak
tutunuz.
2 Güvenlik uyarıları
8
Cihaz hasarlarının önlenmesi
Pişirme bölmesi içinde paslanabilir nesneler kullanmayın.
Çekmece içinde bıçakla veya ruletle kesme görünür zarara neden olur.
Korozyondan kaçınmak için, pişirme bölmesi soğuyuncaya kadar çekmeceyi
2 cm aralık pozisyonda bırakın.
Temizlik yaparken cihazın içine su sızmamasına dikkat edin. Orta derecede
nemlendirilmiş bez kullanın. Cihazın içine veya dışına asla su püskürtmeyin.
İçeri sızan su zarara neden olur.
2 Güvenlik uyarıları
9
3 Bertaraf
Ambalaj
Ambalajlama malzemesi (karton, PE folyo ve EPS strafor) işaretlenmiştir ve
mümkünse geri dönüşüme gönderilmeli ve çevreye uygun bir şekilde
bertaraf edilmelidir.
Bağlantının kesilmesi
Cihazı elektrik şebekesinden ayırınız. Bağlantı sabit bir şekilde yapılmışsa bu
işlem yetkili bir elektrikçi tarafından yapılmalıdır!
Güvenlik
Özellikle küçük çocukların oynaması nedeniyle, uygun olmayan kullanım
sonucu meydana gelebilecek kazaları önlemek üzere cihaz kullanılamaz
duruma getirilmelidir.
Fişi prizden çekiniz ve bağlantının bir elektrikçi tarafından ayrılmasını
sağlayınız. Ardından cihazdaki elektrik kablosunu kesiniz.
Kapak kilidini çıkartınız veya kullanılamaz hale getiriniz.
Bertaraf
Eski cihaz değersiz bir atık değildir. Uygun bir şekilde bertaraf edilerek ham
maddeleri geri dönüşüme kazandırılır.
Cihazın tip etiketinde sembolü yer almaktadır. Bu sembol, normal ev
atıklarıyla bertaraf edilmesinin yasak olduğunu belirtmektedir.
Yerel atık giderme düzenlemelerine uygun olarak bertaraf edilmelidir.
Ürünün işlenmesi, yeniden değerlendirilmesi ve geri dönüşümü konusunda
ayrıntılı bilgiler almak üzere cihazı satın aldığınız bayiye, yerel ev atığı geri
dönüşüm merkezine veya bağlı olduğunuz yetkili makamlara başvurunuz.
10
4 Cihaz açıklaması
4.1 Cihaz yapısı
Sıcak tutma çekmecesi içinde kaplar ısıtılabilir ve yemekler sıcak tutulabilir.
1
3
2
1 Fan ve ısıtıcı
Açmak için şalteri konumuna çevirin.
2 Çalışma gösterge lambası
Cihaz açıkken yanıp söner.
Çekmece kapalıyken yanar.
3 Şalter
0 °C
40 °C
60 °C
80 °C
Kapalı
Buz çözme, mayalı hamur kabartma
Fincan ısıtma, buz çözme, ekmeği sıcak
tutma
Yemekleri sıcak tutma
Kapları ısıtma
Sıcaklıklar, cihaz boş iken ısıtıcı yüzeyini esas alır. Kendi başınıza
yapacağınız ölçümler kesin olmayabilir ve sıcaklık hassasiyetinin test
edilmesi için uygun değildir.
Cihaz yalnızca çekmece doğru şekilde kapatıldığında ısıtır.
11
5 Kapları ısıtma
5.1 Maksimum doluluk
Sıcak tutma çekmecesi maksimum 25 kg ağırlıkta doldurulabilir. Bu
yük ağırlığı aşılırsa cihazda aşırı yükten kaynaklanan zararlar ortaya
çıkabilir.
12
5.2 Doldurma örnekleri
Cihaz
yüksekliği
Tabak Sofra takımı Servisler
A
A
A
B
C
A
B
D
E
F
C
283/312 mm A 40 ad. A, B, C her biri
20 ad.
A, B,
C
D, E
F
her biri
12 ad.
her biri
1 ad.
2 ad.
220 mm A 30 ad. A, B, C her biri
15 ad.
A, B,
C
D, E
F
her biri
10 ad.
her biri
1 ad.
2 ad.
162 mm A 20 ad. A, B, C her biri
10 ad.
A, B,
C
D, E
F
her biri
8 ad.
her biri
1 ad.
1 ad.
144 mm A 14 ad. A, B, C her biri
6 ad.
A, B,
C
D, E, F
her biri
4 ad.
her biri
1 ad.
A
B
C
Tabak 27 cm
Çorba tabağı 23 cm
Fincan 9 cm
D
E
F
Kap 17 cm
Kap 19 cm
Tepsi 34 cm
5 Kapları ısıtma
13
5.3 Kapları dizme
80 °C'de veya 'de fincanlar çok ısınır. Yanma tehlikesi!
Fincanları, örn. espresso fincanları maksimum 60 °C'de ısıtın.
Kapları çekmeceye yerleştirin ve yüzeyin tamamına dağıtın.
Şalteri konumuna getirin (fincanlar için maksimum 60 °C'yi seçin).
Çalışma gösterge lambası yanıp söner.
Çekmeceyi kapatın.
Çalışma gösterge lambası yanar.
Cihaz ısıtır.
Isıtma süresi
Isıtma süresi kapların malzemesine ve kalınlığına, miktarına, yüksekliğine ve
yerleşimine göre değişir. Yüksek tabak istifleri tek kaplardan daha yavaş
ısınırlar.
Kapları yüzeyin tamamına dağıtın.
6 kişilik bir takım için ısıtma işlemi yaklaşık 45–60 dakika sürer.
Kapları çıkarın
Isıtıcının yüzeyi sıcaktır. Alttaki kaplar üsttekilerden daha fazla
ısınır. Kapları daima bir fırın eldiveni veya tutacakla çıkarın.
Çekmeceyi açın.
Şalteri kapatın.
Kapları çıkarın.
5 Kapları ısıtma
14
6 Yemekleri sıcak tutma
6.1 Prosedür
Sıcak tencereleri veya tavaları asla doğrudan sıcak ocaktan ısıtıcı
üzerine koymayın Isıtıcı zarar görebilir.
Taşıp dökülmemesi için kapları aşırı doldurmayın.
Yemekleri ısıya dayanıklı bir kapak veya alüminyum folyo ile örtün.
Yemeklerin bir saatten daha uzun süre sıcak tutulmamasını öneririz.
Cihazı 10 dakika önceden ısıtın.
Şalteri 80 °C'ye getirin.
Kapları ısıtılmış çekmece içine koyun.
Çekmeceyi kapatın.
İstenen ısıtma süresinden sonra yiyecekleri ısıtılmış kap içine koyun.
Çekmeceyi kapatın.
Çalışma gösterge lambası yanar.
Cihaz ısıtır.
Uygun yemekler
Et
Kümes hayvanları
Balık
Soslar
Sebze
Garnitürler
Çorbalar
Kapatma
Çekmeceyi açın.
Şalteri kapatın.
Kabı bir fırın eldiveni veya tutacak ile çıkarın.
15
7 Uygulamalar
7.1 Uygulama olanakları
Tabloda sıcak tutma çekmecesi için çeşitli uygulama olanakları gösterilmiştir.
Şalteri istenen kademeye getirin.
Kapları aşağıdaki tabloya göre önceden ısıtın.
Kad
eme
Yemek/kap
Açıklama
40 °
C
Hassas derin dondu-
rulmuş yiyecekler, örn.
kremalı tart, tereyağı,
sucuk, kaşar
Buz çözme
Mayalı hamur kabartma Üzerini örtün, sığ kap içinde
60 °
C
Derin dondurulmuş yiye-
cekler, örn. et, pasta,
ekmek
Buz çözme
Yumurtaları sıcak tutma,
örn. haşlanmış yumurta,
omlet
Kapları önceden ısıtın, yemeklerin üzerini
örtün
Ekmeği sıcak tutma, örn.
tost ekmeği, poğaça
Kapları önceden ısıtın, yemeklerin üzerini
örtün
İçecek kaplarını ısıtma örn. espresso fincanları
Hassas yiyecekleri sıcak
tutma, örn. düşük sıcak-
lıkta pişirilmiş et
Kabın kapağını kapatın
16
Kad
eme
Yemek/kap
Açıklama
80 °
C
Yemekleri sıcak tutma Kapları önceden ısıtın, yemeklerin üzerini
örtün
İçecekleri sıcak tutma Kapları önceden ısıtın, içeceklerin üzerini
örtün
Lavaş ısıtma, örn. omlet,
krep, taco
Kapları önceden ısıtın, yemeklerin üzerini
örtün
Kuru kekleri ısıtma, örn.
meyveli tart, muffin
Kapları önceden ısıtın, yemeklerin üzerini
örtün
Sıcak çikolata veya çiko-
lata eritme
Kapları önceden ısıtın, yiyecekleri parça-
layın
Jöle eritme Açık, yakl. 20 dakika
Kapları ısıtma İçecek kapları için uygun değildir
7.2 Düşük sıcaklıkta pişirme
Düşük sıcaklıkta pişirme, az veya orta pişmiş olması istenen yüksek kaliteli et
parçaları için kullanılan bir pişirme yöntemidir. Et sulu ve yumuşak kalır.
Pişirme süresi geleneksel pişirmedekinden daha uzundur.
İçinde kap olan çekmeceyi kademesinde ısıtın.
Biraz yağı tavada iyice ısıtın.
Eti harlı ateşte mühürleyin ve derhal önceden ısıtılmış kap içine koyun.
Kapağı kapatın.
İçinde et olan kabı yeniden çekmeceye yerleştirin ve yumuşayana kadar
pişirin.
Şalteri 80 °C'ye getirin.
Uygun kaplar
Kapaklı, uygun cam, porselen veya seramik kaplar (örn. kapaklı granit kap)
kullanın.
7 Uygulamalar
17
Öneriler
Taze ve kusursuz et kullanın. Sinir ve kenarlardaki yağları özenle ayıklayın.
Düşük sıcaklıkta pişirme sırasında yağlar kendine has güçlü bir tat oluşturur.
Etlerin çevrilmesine gerek yoktur.
Et, düşük sıcaklıkta pişirme işleminden hemen sonra kesilebilir. Dinlendiril-
mesine gerek yoktur.
Bu pişirme yöntemi sayesinde etin içi pembe görünebilir. Ancak bundan
dolayı asla çiğ veya yetersiz pişmiş değildir.
Düşük sıcaklıkta pişirilmiş et geleneksel olarak pişirilen et kadar sıcaktır.
Soslar çok sıcak servis edilmelidir. Tabakları son 45–60 dakikada sıcak
tutma çekmecesine, pişirme kabının yanına koyun.
Düşük sıcaklıkta pişirilmiş eti sıcak tutmak için, düşük sıcaklıkta pişirme işle-
minden sonra kademeyi 60 °C'ye düşürün. Küçük et parçaları 45 dakikaya
kadar, büyük parçalar 2 saate kadar sıcak tutulabilir.
Mühürleme süresi
Düşük sıcaklıkta pişirme için yumuşak sığır, dana ve kuzu etleri uygundur.
Mühürleme ve son pişirme süreleri etin kalınlığına ve ağırlığına göre değişir.
Mühürleme süresi için etin sıcak yağa konduğu an esas alınır.
7 Uygulamalar
18
Yemek
Ocak üzerinde mühür-
leme
Cihaz içinde
son pişirme
Küçük et parçaları
Küçük şnitzel Çepeçevre 1–3 dakika 30–50 dakika
Biftek, madalyon Her bir tarafı 1–2 dakika 40–60 dakika
Orta büyüklükte et parçaları
Jambon fileto (400–600 g) Çepeçevre 45 dakika 75–120
dakika
Kuzu kontrfile (yakl. 150–300 g) Her bir tarafı 2–3 dakika 50–80 dakika
Sığır/dana antrkot, sığır gerdan,
sığır but, jambon bonfile, jambon
but (900 g'a kadar)
Çepeçevre 10–15
dakika
120–240
dakika
Büyük et parçaları
Sığır bonfile, sığır/dana antrkot,
sığır gerdan, sığır but (900 g
üzerinde)
Çepeçevre 10–15
dakika
180–270
dakika
Rozbif (1,1–2 kg) Çepeçevre 8–10 dakika 210–300
dakika
7 Uygulamalar
19
8 Temizlik ve bakım
8.1 Prosedür
Çekmeceyi yalnız kapalı durumda temizleyin. Şalter «0» konu-
munda olmalıdır.
Yüksek basınçlı ve buharlı temizleyiciler kullanmayın.
Asla aşındırıcı, aşırı asitli deterjanlar veya paslanmaz çelik temizle-
yici kullanmayın. Çizici ovma süngerleri, metal yünü vs. kullan-
mayın. Bu ürünler yüzeylere zarar verir.
8.2 Dış temizlik
Kirleri veya deterjan artıklarını derhal temizleyin.
Yüzeyleri deterjanlı suyla nemlendirilmiş yumuşak bezle – metal yüzeylerde
taşlama yönünde – temizleyin. Ardından yumuşak bir bezle kurulayın.
8.3 Isıtıcı
Çekmece temizlik için dışarı çıkarılabilir.
Isıtıcıyı ılık su ve biraz deterjanla temizleyin.
20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

V-ZUG 34004 Kullanma talimatları

Tip
Kullanma talimatları
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: