10 Izgara yapmaya devam etmek için, ısınma ışığı söndüğünde yiyecekleri ızgara tepsisine
yerleştirin.
Kitapçığın sonundaki tabloda, bu masa ızgarasında pişirebileceğiniz yiyeceklerin listesini bulabilirsiniz.
Bu tabloda her bir yiyecek için seçilecek sıcaklık ve ızgara süresi belirtilmektedir. Cihazın ısınması için
gereken süre, tablodaki ızgara sürelerine dahil değildir. Izgara süresi ve sıcaklık hazırladığınız yiyeceğin
türüne (örn. et), kalınlığına, sıcaklığına ve damak tadınıza bağlıdır. Ayrıca termostat ünitesi üzerindeki
göstergelere de bakabilirsiniz.
- Masa ızgarasını aynı zamanda otomatik olarak yiyeceklerinizi gerekli sıcaklıkta tutan termostat
kontrollü ısıtıcı olarak kullanabilirsiniz. Oluklu tepsiyi parlak tarafı yukarıya bakacak şekilde
alüminyum folyo ile kaplayın. Daha sonra sıcaklık kontrolünü 2 veya 3 konumuna getirin.
- Gevrek et parçaları için en uygun olanı ızgara yapmaktır.
- Biftek ya da pirzola gibi et parçaları bir gece marine edilerek daha gevrek hale getirilebilirler.
- İçinin sulu kalması ve kurumaması için yiyecekleri arada bir çevirin. Izgara tepsisinin yapışmaz
yüzeyine zarar vereceklerinden çatal ya da ızgara maşası gibi metal araçlar kullanmayın.
- Izgara yapılan yiyecekleri çok sık çevirmeyin. Yiyeceklerin her iki tarafı kahverengi renk aldıktan
sonra, kurumamaları ve eşit pişmeleri için daha düşük sıcaklıkta ızgara yapın.
- Donmuş yiyecekleri çözmek için yiyeceği alüminyum folyoya sarın ve sıcaklık kontrolünü 1 veya 2
konumuna getirin. Yiyeceği arada bir çevirin. Çözme süresi yiyeceğin ağırlığına bağlıdır.
- Tavuk ya da dana etlerini önce yüksek sıcaklıkta çevirin (konum 5). Eğer gerekirse, daha sonra
sıcaklık kontrolünü bir konum aşağıya ayarlayıp yiyeceği gerektiği kadar pişirebilirsiniz.
- Şiş veya kebap yaparken, ızgara sırasında kavrulmalarını engellemek bambu ya da ahşap şişleri
suda bekletin. Metal şiş kullanmayın.
- Sosisler ızgara yapıldığında yırtılma eğilimi gösterirler. Bunu önlemek için çatalla birkaç delik açın.
- Taze et, ızgara yaparken donmuş ya da çözülmüş etten daha iyi sonuç verir. Izgara yaptıktan sonra
eti tuzlamayın. Bu, etin sulu kalmasını sağlar. En iyi sonuçlar için hazırladığınız etlerin fazla kalın
olmamasına dikkat edin (yaklaşık 1,5 cm).
Bu tablo, galeta unu içeren yiyeceklerin ızgara yapılması için uygun değildir.
Tepsinin yapışmaz kaplamasına zarar vereceğinden, aşındırıcı temizlik maddeleri ve malzemelerini
kesinlikle kullanmayın.
1 Sıcaklık kontrolünü ‘KAPALI’ konumuna getirin.
2 Cihazın şini prizden çekin ve soğumasını bekleyin.
3 Termostat ünitesini cihazdan çıkarın (Şek. 6).
4 Termostat ünitesini nemli bezle silerek temizleyin.
Ana elektrik kablosu ile termostat ünitesini kesinlikle suya veya bir başka sıvıya batırmayın.
5 Temizlemek amacıyla ızgara tepsisini çıkarmadan önce üzerinde kalan fazla yağı kağıt havlu
kullanarak alın.
6 Tutma yerlerini kullanarak ızgara tepsisini tabandan kaldırın (Şek. 7).
Not: Eğer termostat ünitesi cihaza takılı ise ızgara tepsisini çıkaramazsınız.
7 Izgara tepsisini içinde bulaşık deterjanı bulunan sıcak suyun içinde beş dakika bekletin veya
tepsinin üzerine bir miktar limon suyu dökün. Bu, yanmış yiyecek ya da yağları yumuşatacaktır.
65