55
makarna yaprağınızı doğru
genişlikte kesin.
Makarna yaprağının
merdanelerle aynı genişlikte
olduğundan emin olun.
C
Makarna yaprağının her iki
tarafına da biraz un serpin
ve yaprağı ikiye katlayın.
D
Makarna yaprağının
katlanmış ucunu
merdanelerin arasına
yerleştirin. Makarna
hamurunu merdanelere
beslemek ve makarna
yaprağının ucunu kapatmak
için kadranı saat yönünün
tersine çevirin.
Makarnanın merdanelerin
arasına sıkışmadığından
emin olmak için eklentinin
altına bakın.
E
Makarna yaprağının iki
ucunu ayırın ve her yaprağı
merdanelerin üzerine
yerleştirin.
F
Doldurma hunisini hamur
yaprağının üzerine
gösterilen yönde yerleştirin,
bir tık sesi duyana kadar
aşağı doğru bastırın.
Huninin kenarları ravioli
yapma eklentisine
dokunuyor olmalıdır
G
Verilen kaşığı kullanarak
huniye seçtiğiniz dolgudan
1-2 kaşık ekleyin. Dolgunun
köşeler de dahil olmak
üzere huniye eşit şekilde
yayıldığından emin olun.
Kaşıkla dolguya yavaşça
bastırın.
H
Kadranı saat yönünün
tersine yavaşça çevirin,
ravioli yaprağının eklentinin
altından serbestçe akıp
akmadığını kontrol edin.
Gerekliyse daha fazla dolgu
maddesi doldurun.
Ravioliyi hafifçe unlanmış bir
yüzeye koyun ve en az 10
dakika kurumasını bekleyin.
I
Delikleri boyunca dikkatlice
yırtarak ravioliyi ayırın.
Tavsiyeler ve İpuçları
O
Kullanılacak sıvı miktarı
kullanılan unun türüne göre
değişebilir. Ravioli hamuru
yaparken, yumuşak ve
pürüzsüz olmasına, yapışkan
olmamasına dikkat edin.
Hamur çok yapışkansa, bir
seferde bir çorba kaşığı
un ekleyerek pürüzsüz bir
hamur elde edene kadar
yoğurmaya devam edin.
O
İlk kez doldurulmuş ravioli
yapmadan önce, doldurma
işlemi öncesinde eklentiyi
kullanmayı deneyin.
O
Raviolinin merdanelere
yapışmasını önlemek için
hamuru, merdanelerin
üstüne yerleştirmeden önce
makarna yaprağını unlayın.
O
Hunideki dolgunun,
makarna yaprağı bitmeden
kullanılmış olduğundan
emin olun. (Fazla dolguyu
almak için kaşık kullanın aksi
takdirde dolgu maddesi
merdaneler üzerinde
toplanabilir)
O
Raviolinin açılmasını
önlemek ve muntazam bir
biçimde olmasını sağlamak
için makarna hamuru
yaprağının muntazam bir
kalınlığa sahip olduğundan
ve merdaneler arasında
ortalandığından emin olun.
O
Çok akıcı olmayan yumuşak
dolgular ravioli yapma
eklentisinde en iyi sonucu
verir.
Raviolinizi Pişirmek
İçin
1 Dörtte üçü suyla dolu
tencereyi kaynatın. Tuz
ekleyin.
2 Suya küçük bir miktar zeytin
yağı eklenmesi makarnaların
yapışmasını engelleyecektir.
3 Makarnayı ekleyin ve yaklaşık
5 dakika kaynatın.