• Islık sesi: Bir veya birden fazla pişirme bölgesini yüksek güç seviyesinde
çalıştırıyorsunuzdur ve pişirme kabı farklı malzemelerden yapılmıştır (sand‐
viç yapısı).
• Uğultu: Yüksek güç seviyelerini kullanıyorsunuzdur.
• Tıklama sesi: Elektrik devresi açılıp kapanıyordur.
• Tıslama, vızıltı: Fan çalışıyordur.
Bu sesler normaldir ve herhangi bir sorun olduğu anlamına gelmez.
Enerji tasarrufu
• Mümkünse, kapaklarını pişirme kaplarının üzerine koyunuz.
• Yemek pişireceğiniz kabı (tencere, tava vb.) ocağın üzerine ocak bölmesini
açmadan önce koyun.
Öko Timer (Eko zamanlayıcı)
Enerjiden tasarruf sağlamak için pişirme bölgesinin ısıtıcısı, geri sarım zaman‐
layıcısı sinyal vermeden önce kendisini kapatır. Isıtma süresi azaltma işlemi,
pişirmenin yapıldığı raf seviyesine ve pişirme süresine bağlıdır.
Pişirme uygulamalarına örnekler
Tablodaki bilgiler sadece yol gösterme amaçlıdır.
Isı
ayarı
Kullanma amacı: Süre Tavsiyeler
1
Pişmiş yemekleri sıcak tutma gerek‐
tiği şe‐
kilde
Kapatın
1-3 Hollandez sosu, şunları eritme:
Tereyağı, çikolata, jelatin
5-25
dak.
Ara sıra karıştırın.
1-3 Katılaştırma: Yumuşak omletler,
pişmiş yumurtalar
10-40
dak.
Kabın kapağı kapalı olarak pi‐
şirin.
3-5 Pirinç haşlama ve sütlü yemekleri
ısıtma, hazır yemekleri ısıtma
25-50
dak.
Pirincin iki katı su ekleyiniz,
sütlü yemekleri pişirme süresi‐
nin ortalarında karıştırınız
5-7 Sebze, balık, et buğulama 20-45
dak.
Birkaç yemek kaşığı su ekle‐
yin.
7-9 Patates buğulama 20-60
dak.
750 g. patates için maks. ¼ lt.
su kullanın.
7-9 Daha büyük miktarda yemekler,
güveçler ve çorbalar pişirme
60-150
dak.
En fazla 3 litre sıvı ve diğer tarif
bileşenleri
9-12 Hafif kızartma: Tavalar, dana eti
yemekleri, pirzolalar, köfteler, sos‐
lar, karaciğer, meyane, yumurta,
pan kek, lokma tatlısı
gerek‐
tiği şe‐
kilde
Sürenin yarısı dolduğunda çe‐
viriniz.
12-13 Ağır kızartma, fırında baharatlı pa‐
tates, fileto biftek, biftek
5-15
dak.
Sürenin yarısı dolduğunda çe‐
viriniz.
Yararlı ipuçları ve bilgiler
13