3M Microbial Luminescence System Ultra High Temperature (UHT) Dairy Screen Kit DPQCOG3000, 3000 per case Kullanma talimatları

Tip
Kullanma talimatları
(Türkçe)
TR
1
Yayınlanma Tarh: 2018-09
Ürün Talmatları
Mkrobyal Lümnesans Sstem Ultra Yüksek Sıcaklık Süt Ürünler
Tarama Kt
Ürün Tanımı ve Kullanım Amacı
3M™ Mkrobyal Lümnesans Sstem (MLS) Ultra Yüksek Sıcaklık (UHT) Süt Ürünler Tarama Kt, 3M™ Mkrobyal
Lümnesans Sstem (MLS) II Chazı le brlkte kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bu kt, Ultra Yüksek Sıcaklık (UHT) ve
Uzatılmış Raf Ömrü (ESL) ürünler dahl olmak üzere tcar sterlzasyon amacıyla şlenen süt ürünler ve süt ürünlernn
kame ürünlernde mkrobyal ATP’nn varlığını tespt etmek çn adenozn trfosfat (ATP) byolümnesans teknolojsn
kullanan hızlı br tespt sstem sunmaktadır. Ürünün orjnal açılmamış kutusunun çnde br zengnleştrme aşamasına
tab tutulmasından sonra 3M MLS UHT Süt Ürünler Tarama Kt, mkrobyal olmayan kaynaklardan ATP’y dışlama ve
daha sonra yalnızca mkroorganzmalar tarafından serbest bırakılan ATP’y ölçme özellğne sahptr. 30 dakkadan kısa
br süre çnde mkrobyal ATP, zengnleştrlmş örnekte mevcut olan mkrobyal ATP mktarı le orantılı olarak Bağıl Işık
Brmler (RLU) cnsnden ışık çıkışı formatında ölçülür. 3M MLS UHT Süt Ürünler Tarama Kt, geleneksel mkrobyoloj
test yöntemlerne kıyasla ürünün pyasaya sunulması çn gereken sürey kısaltır.
3M Gıda Güvenlğ, ISO (Uluslararası Standardzasyon Teşklatı) 9001 tasarım ve üretm sertfkasına sahptr.
Güvenlk
Kullanıcı, 3M MLS UHT Süt Ürünler Tarama Kt talmatlarındak tüm güvenlk blglern okumalı, anlamalı ve bunlara
uymalıdır. Güvenlk talmatlarını lerde başvurmak üzere saklayın.
NOT: Kaçınılmaması halnde madd zarar le sonuçlanablen olası tehlkel br durumu gösterr.
NOT
Yanlış sonuç rskn azaltmak çn:
Dehdre edlen ATPaz ve LL1 reakter ve lgl tamponlar, 2-8°C’de saklanmalıdır.
Kt reaktern doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayın.
2-8°C’de saklanan sulandırılmış ATPaz’ı 2 günden sonra ve sulandırılmış LL1’ 5 günden sonra kullanmayın.
2 günlük sulandırılmış ATPaz ya da 5 günlük sulandırılmış LL1 raf ömrü boyunca sulandırılmış reakter 12 saatten
daha uzun süre boyunca ortam sıcaklığına (20-25°C) maruz bırakmayın.
Sulandırılmış reakter çalkalamayın. Reaktf hazırlama le lgl kullanım talmatlarına uyun.
Kmyasallara ve byolojk tehlkelere maruz kalma le lşkl rsk azaltmak çn:
Zengnleştrlmş örnekler, uygun koruyucu kıyafetlern gylmes ve koruyucu gözlüklern kullanılması da dahl olmak
üzere standart laboratuvar güvenlk uygulamalarını takben kullanın.
Test hazırlarken çapraz kontamnasyonla lşkl rskler azaltmak çn:
Eldven kullanılması önerlr.
ATP yaygın bulunan br maddedr. Der, saç ve brçok yüzeyde bulunur. ATP kontamnasyonunu önlemek çn ppet
uçlarına ya da reaktf akonunun tapalarına ya da reakterle drekt temas eden 3M MLS II Chazının herhang br
kısmına çıplak elle dokunmayın.
Detaylı blg çn Güvenlk Ver Formuna başvurun.
Ürün performansıyla lgl dokümantasyon çn, www.3M.com/foodsafety adresndek web stemz zyaret edn veya
yerel 3M temslcnz ya da dağıtımcınızla rtbat kurun.
Kullanıcının Sorumluluğu
Kullanıcılar ürün talmatları ve blgler hakkında blg ednmekle yükümlüdür. Daha fazla blg çn
www.3M.com/foodsafety adresndek web stemz zyaret edn veya yerel 3M temslcnzle ya da dağıtımcınızla
letşme geçn.
Br test yöntem seçlrken, numune alma yöntemler, test protokoller, numunenn hazırlanması, şlem yapılması ve
laboratuvar teknğ gb dış faktörlern sonuçları etkleyebleceğ blnmeldr. Gıda örneğnn kends sonuçları etkleyeblr.
Seçlen test yöntemnn kullanıcının krterlern karşıladığı konusunda kullanıcıyı tatmn edecek uygun matrsler ve
mkrobyal zorluklarla yeterl sayıda numuney değerlendrmek üzere herhang br test yöntemnn seçlmes kullanıcının
sorumluluğundadır.
3
(Türkçe)
TR
2
Tüm test yöntemlernn ve sonuçlarının müşter ve tedarkç gereksnmlern karşılamasını sağlamak yne kullanıcının
sorumluluğundadır.
Tüm test yöntemlernde olduğu gb, herhang br 3M Gıda Güvenlğ ürününün kullanılmasından elde edlen sonuçlar test
edlen matrslern veya süreçlern kaltes konusunda br garant oluşturmaz.
Garantlern Sınırlandırılması/Sınırlı Çözüm
3M, HER BİR ÜRÜN AMBALAJININ ÜZERİNDEKİ SINIRLI GARANTİ KISMINDA AÇIKÇA BELİRTİLENLER HARİCİNDE,
PAZARLANABİLİRLİK VEYA BELİRLİ BİR KULLANIMA UYGUNLUK GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI
OLMAMAK ÜZERE HERHANGİ BİR AÇIK VEYA ZIMNİ GARANTİYİ KABUL ETMEMEKTEDİR. Herhang br 3M Gıda
Güvenlk Ürünü'nün kusurlu olması durumunda, 3M veya yetkl dağıtımcısı, terchne göre ürünü değştrecek veya ürün
satış tutarını ade edecektr. Tarafınıza münhasır çözümler bunlardır. Üründe mevcut olduğundan kuşku duyulan herhang
br kusurun fark edlmesnden sonrak altmış gün çnde durumu 3M'e bldrn veya ürünü 3M'e ade edn. Mal İade İzn
almak çn lütfen Müşter Hzmetler'n (ABD'de 1-800-328-1671) veya yerel resmî 3M Gıda Güvenlğ temslcnz arayın.
3M'n Sınırlı Sorumluluğu
3M DOĞRUDAN, DOLAYLI, ÖZEL, ARIZİ VEYA NETİCE KABİLİNDEN DOĞMUŞ, KAYBEDİLMİŞ KAZANÇLAR DAHİL
ANCAK BUNUNLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HERHANGİ BİR KAYIP VEYA ZARARDAN SORUMLU OLMAYACAKTIR.
Hçbr durumda 3M'n herhang br hukuk kuramı altındak sorumluluğu, kusurlu olduğu dda edlen ürünün satış fyatını
aşamaz.
Saklama ve Atma
Özel saklama koşulları çn Tablo 1’e bakın. DONDURMAYIN.
3M MLS UHT Süt Ürünler Tarama Kt bleşenler, son kullanma tarhnden sonra kullanılmamalıdır. Son kullanma tarh ve
lot numarası kutunun dış yüzündek etkette belrtlmştr.
Geçerl olan yerel/bölgesel/ulusal/endüstryel standartlara ve yönetmelklere göre atın.
Tablo 1. 3060 çn kt çerğ (DPQCOG3000, beş adet 3060 Kt çerr).*
Malzeme Tanım Mktar Saklama Yorumlar
ATPaz**
(mav kapak)
Yalnızca mkrobyal ATP’nn
tespt edleblmes çn
somatk hücreler ve serbest
ATP’y ayrıştıran saf lyoflze
ATPazenzm
Lyoflze
enzm çeren
4 şşe
2-8°C
DONDURMAYIN
ATPaz tamponu le sulandırın
(aşağıdak talmatları okuyun)
ATPaz Tamponu
(turuncu kapak)
ATPaz enzmn sulandırmak çn
tampon
4 şşe 2-8°C
DONDURMAYIN
ATPaz lyoflze enzmn
sulandırmak çn kullanılır
(aşağıdak talmatları okuyun)
Ekstraktant
(syah kapak)
Mkrobyal ATP’y serbest
bırakmak çn hızlı br şeklde
mkroorganzmaları parçalar
1 şşe 20-25°C
DONDURMAYIN
Kullanıma hazır
NOT: İlk kullanımdan
önce soğutun. Br kez
kullanıldığında 20-25°C’de
muhafaza edn. Karanlıkta
saklayın.
LL1**
(yeşl kapak)
3M MLS II Chazı tarafından
yakalanan ışığı üretmek çn
mkrobyal ATP le etkleşme
gren saf Lüsfern/Lüsferaz
kompleks
Lyoflze
enzm çeren
2 şşe
2-8°C
DONDURMAYIN
LL1 tamponu le sulandırın
(aşağıdak talmatları okuyun)
LL1 Tamponu
(turuncu kapak)
LL1 enzmn sulandırmak çn
tampon
2 şşe 2-8°C
DONDURMAYIN
Lyoflze LL1 enzmn
sulandırmak çn kullanılır
(aşağıdak talmatları okuyun)
* NOT: 3060 ve DPQCOG3000, sırasıyla 600’e kadar ve 3000’e kadar test yapmak çn kullanılablr. Sırasıyla
300 ve 150 teste kadar çalışma yapmak çn lgl tampon le brer şşe LL1 ve ATPazı sulandırın.
** Etketn sol tarafında 50’den 300’e kadar olan şaretler, şşede kalan örneklern sayısının tahmnn temsl eder.
(Türkçe)
TR
3
Aşağıdak tablo, 3M MLS II’ye lşkn olan ancak 3M MLS UHT Süt Ürünler Tarama Ktne dahl olmayan aksesuar
ürünlern tanımlar.
Tablo 2. 3M Mkrobyal Lümnesans Sstem II Ürünler.
Katalog Numarası Tanım
ATP10 3M™ Clean-TraceYüzey Poztf Kontrolü (ATP10)
3004 3M™ Mkrobyal Lümnesans Sstem (MLS) ATP Reaktf Kontrolü
3005 3M™ Mkrobyal Lümnesans Sstem (MLS) Enjektör Temzlk Kt
3006 3M™ Mkrobyal Lümnesans Sstem (MLS) Bakım Solüsyonu
3007 3M™ Mkrobyal Lümnesans Sstem (MLS) Mkro Kuyucuklu Plaka
3008 3M™ Mkrobyal Lümnesans Sstem (MLS) Mkro Kuyucuklu Strp
3009 3M™ Mkrobyal Lümnesans Sstem (MLS) Mkro Kuyucuklu Strp Tutucu
BMLSCK 3M™ Mkrobyal Lümnesans Sstem (MLS) Haftalık Temzlk Kt
Kullanım Talmatları
Tüm talmatlara dkkatle uyun. Bu uyarının dkkate alınmaması hatalı sonuçlara neden olablr.
3M MLS UHT Süt Ürünler Tarama Ktn çalıştırmak çn tüm prosedürlern genel ş akışı, bu belgenn sonundak Şekl 1’de
açıklanmıştır.
Örnek Zengnleştrme
3M MLS UHT Süt Ürünler Tarama Kt le UHT ya da ESL süt ürünlernn taranmasından önce örneklern, düşük
mkroorganzma popülasyonlarının üremesn sağlaması çn zengnleştrlmes gerekmektedr.
1. Meşrubatı nkübatörün çne yerleştrn. Meşrubat kabının çnde homojen br sıcaklık elde etmek çn kapların
brbryle ya da nkübatörün duvarları le temas etmedğnden emn olun. Sonuçların kullanıcı krterlern
karşılamasını sağlamak üzere zengnleştrme protokolünün valde edlmes kullanıcının sorumluluğundadır.
2. Zengnleştrme sonrasında meşrubat kabını nkübatörden çıkarın.
3. Örnek tarama şlemne 3M MLS UHT Süt Ürünler Tarama Kt le devam edn.
Reaktf Hazırlama
ATPaz Reaktf**
1. Lyoflze ATPaz enzmn çeren ATPaz şşesn (mav kapak) açın. Dkkatl br şeklde kauçuk tapayı çıkarın; çerk
vakumludur.
2. ATPaz tamponu şşesn (turuncu kapak) açın ve tamponun tüm çerğn ATPaz şşesne dökün ya da ppetleyn.
3. Kauçuk tapayı yerne takın ve lyoflze ATPazın çözünmes çn 5-10 kez ters çevrn, daha sonra haffçe döndürerek
karıştırın. ÇALKALAMAYIN.
**NOT: Sulandırılmış ATPaz, 20-25°C’de 12 saate kadar saklama dahl olmak üzere 2-8°C’de saklandığında 2 günlük raf
ömrüne sahptr. Sulandırılmış ATPazı, kullanılmadığı zamanlarda 2-8°C’de saklayın. Sulandırılmış ATPazı dondurmayın.
LL1 Reaktf**
1. Lyoflze Lüsfern/Lüsferaz kompleksn çeren LL1 şşesn (yeşl kapak) açın. Dkkatl br şeklde kauçuk tapayı
çıkarın; çerk vakumludur.
2. LL1 tamponu şşesn (turuncu kapak) açın ve tamponun tüm çerğn LL1 şşesne dökün ya da ppetleyn.
3. Kauçuk tapayı yerne takın ve lyoflze LL1’n çözünmes çn 5 kez ters çevrn, daha sonra haffçe döndürerek
karıştırın. ÇALKALAMAYIN.
**NOT: Sulandırılmış LL1, 20-25°C’de 12 saate kadar saklama dahl olmak üzere 2-8°C’de saklandığında 5 günlük raf
ömrüne sahptr. Sulandırılmış ATPaz ve LL1 reaktern, kullanılmadığı zamanlarda 2-8°C’de saklayın. Sulandırılmış LL1’
dondurmayın.
Ekstraktant (Syah kapak)
Ekstraktant solüsyonu, hemen kullanım çn hazırdır. Br kez kullanıldığında, 20-25°C’de muhafaza edleblr. Soğutucuya
ger koyulması önerlmez. Kullanılmadığında, karanlık br yerde saklayın.
(Türkçe)
TR
4
3M MLS II Chazının Hazırlanması
a. Sstemn lk kullanım çn temzlenmes
1. Önce 3M MLS II Chazını daha sonra blgsayarı açın.
2. 3M™ Mkrobyal Lümnesans Sstem (MLS) II Yazılımını çalıştırın.
3. 3M MLS Temzlk Solüsyonunu çeren üç şşey, 3M MLS II Chazının enjektörlerne yerleştrn.
4. 3M MLS II Yazılımında, Actual” sekmesn açın ve “Wash Assay” çalıştırın.
5. 3M MLS Temzlk Solüsyonunu çeren üç şşey ATP çermeyen su çeren üç şşe le değştrn ve knc kez “Wash
Assay” çalıştırın.
3M MLS II Chazının enjektörlernn temzlenmesne lşkn detaylı blg çn 3M MLS II Chazı Kullanım Kılavuzuna bakın.
b. 3MMLSII Chazının Enjektör Hatlarında Reaktern Kullanıma Hazırlanması
Öneml: Reaktf Kontrolü Tayn ve UHT Taynne başlamadan önce tüm reaktern (sulandırılmış ATPaz, Ekstraktant ve
sulandırılmış LL1), ortam sıcaklığına (20-25°C) erştğnden emn olun.
1. ATP çermeyen suyu çeren şşeler, sulandırılmış ATPaz (enjektör Ada), Ekstraktant (enjektör B’de) ve sulandırılmış
LL1 (enjektör C’de) le değştrn. Daha sonra saklamak üzere şşelern yenden kapatılması çn kauçuk tapaları ve
kapakları saklayın.
2. 3M MLS II Yazılımında, Actual” sekmesn açın ve “Prme Assay” çalıştırın.
3M MLS II Chazının kullanıma hazırlanmasına lşkn daha detaylı blg çn, 3M MLS II’nn Kullanım Kılavuzuna bakın.
NOT: Chazın enjektörlernn ve reaktf tüplernn, 3M MLS UHT Süt Ürünler Tarama Kt Reakter le önceden
doldurulduğundan emn olmak çn br Reaktf Kontrolü Tayn ve Süt Ürünler Tarama Tayn çalıştırılmadan önce
enjektörlern kullanıma hazırlanması gerekmektedr. Aks halde Yanlış-Negatf ya da Yanlış-Poztf sonuçlar alınablr.
c. Br Reaktf Kontrolü Taynnn Çalıştırılması
3M MLS II Chazının ve Reaktern doğru şeklde çalıştığından emn olmak çn ürün testnden önce her zaman Reaktf
Kontrolü Taynnn uygulanması önerlr. ATP Reaktfnn Reaktf Kontrolü Tayn ve sulandırılması hakkında detaylı blg
çn lütfen 3M MLS ATP Reaktf Kontrolü ya da 3M Clean-Trace Yüzey Poztf Kontrolü (ATP10) Kullanım Talmatlarına
bakın.
1. Br 3M MLS Mkro Kuyucuklu Strp (mnmum 6 kuyucuk gerekldr) br 3M Mkro Kuyucuklu Strp Tutucuya
yerleştrn. 3M MLS Mkro Kuyucuklu Strpler yerne br 3M MLS Mkro Kuyucuklu Plaka kullanılablr.
2. Son 4 kuyucuğun (C1, D1, E1 ve F1) alt kısmına 50 L sulandırılmış ATP Reaktfn (ATP10 ya da 3004, Tablo 2’ye
bakın) ppetleyn. Kuyucuklar A1 ve B1 boş olmalıdır.
3. 3M MLS II Yazılımında, Actual” sekmesn açın ve “Reagent Control Assay” çalıştırın.
Reaktf Kontrolü Tayn ve sonuçların yorumlanması hakkında daha detaylı blg çn lütfen 3M MLS ATP Reaktf Kontrolü
ya da 3M Clean-Trace Yüzey Poztf Kontrolü (ATP10) Kullanım Talmatlarına bakın.
Br UHT Taynnn Çalıştırılması
1. Zengnleştrlmş meşrubatı, orjnal açılmamış kabı çnde çalkalayarak homojenze edn.
2. Aseptk olarak 50 µL zengnleştrlmş meşrubatı br mkroppet le alın ve örneğ, br 3M MLS Mkro Kuyucuklu
Plakadak br kuyucuğun alt kısmına koyun (daha az sayıda tayn çn br 3M MLS Mkro Kuyucuklu Strp
kullanılablr).
NOT. Doğru sonuçlar almak çn örneklern dkkatl br şeklde ppetlenmes gerekldr. Örneğn kuyucuk duvarına
koyulması, sonuçların hatalı olmasına neden olablr. Kullanıcılar, örnekler doğrudan kuyucuğun alt kısmına
ppetlemeldr.
3. Bu aşamayı, her br örnek çn temz br ppet ucu kullanarak tekrarlayın. Örneğn, A1 sütunundan H1 sütununa,
A2sütunundan H2 sütununa vb. gb sırayla dağıtılması önerlr.
4. 3M MLS II Yazılımında, Actual” sekmesn açın ve UHT Assay.V1 öğesn seçn.
5. İstenlmes durumunda 3M MLS UHT Süt Ürünler Tarama Kt Lot blglern doldurun ve “OK” öğesne tıklayın.
6. Actual” sekmesnde görüntülenen 96 kuyucuklu kılavuzda analz edlecek örnekler çeren kuyucukları seçn
(seçlmeyen kuyucuklar analz edlmeyecektr).
7. “Start” öğesne tıklayın.
(Türkçe)
TR
5
8. “Load Plate” blglern doldurun (Tayn dosyasını adlandırın).
9. A1” kuyucuğunun, kullanıcıya en yakın olan plaka taşıyıcının sol köşesne konumlandırıldığından emn olarak
örnekler çeren 3M MLS Mkro Kuyucuklu Plakayı 3M MLS II Chazının plaka taşıyıcısının üzerne dkkatle yerleştrn.
10. “OK” öğesne tıkladığınızda tayn başlar.
11. Tayn tamamlandıktan sonra 3M MLS Mkro Kuyucuklu Plakayı 3M MLS II Chazından çıkarın ve mevcut endüstryel
standartlara göre plakayı atın.
Sonuçları Yorumlama
NOT. Bu test yöntemnn kullanıcı krterlern karşılamasını sağlamak üzere Başarılı/Başarısız lmtlernn valde
edlmes kullanıcının sorumluluğundadır. Eşk/arka plan RLU değern belrlemek çn brkaç kontamne olmayan ürün
lotundan RLU okumalarının tekrarlı ölçümlernn (çoklu tekrarlar) alınması önerlr. Bu verler, analz edlen ürünün arka
plan RLU değernn standart sapmasını tespt etmek çn kullanın. Mnmum Başarılı/Başarısız lmt, ortalama arka plan
RLU değer artı her özel matrs/ürün çn arka plan RLU değernn standart sapmasının üç katı olarak tanımlanablr.
Yazılımda Başarılı/Başarısız lmtlernn değştrlmes hakkındak özel talmatlar çn 3M Teknk Servs temslcnzle rtbata
geçn.
1. Sonuçlar, yaklaşık 27 dakka sonra (96 örnekl tam plaka çn) “Report” sekmesnde görüntülenr. Sonuçlar,
tayn devam ederken renk kodları le görüntülenr (Yeşl/Başarılı ve Kırmızı/Başarısız). Fare kuyucuğun üzerne
getrldğnde, tayn devam ederken gerçek zamanlı olarak RLU değer gösterlr.
2. Br Başarılı ya da Başarısız sonucu, RLU eşk değerne dayanan br Başarılı/Başarısız lmtnn belrlenmes le tespt
edlr. Yazılımda varsayılan olarak, <150 RLU sonucu Başarılı olarak şaretlenr ancak Başarılı/Başarısız lmtler,
müşter ya da ürün gerekllklerne göre değşkenlk göstereblr.
Kullanım Sonrasında 3M MLS II Chazının Temzlenmes
Örnek testnn ardından reaktern dağıtım hatları ve enjektörler, sstem çnden ATP çermeyen su geçrlerek
durulanmalıdır.
1. ATPaz şşesn, Ekstraktantı ve LL1 şşesn, ATP çermeyen su şşeler le değştrn. Kauçuk tapaları/kapakları
lgl şşelere takın ve ATPaz ve LL1 Reaktern 2-8°C’de saklayın ya da uygun şeklde atın. İlk kullanımdan sonra
Ekstraktantı 20-25°C’de saklayın (Tablo 1).
2. Actual” sekmesn seçn ve önce ATP çermeyen su le çalıştırmak çn “Wash Assay” öğesne tıklayın ve daha sonra
şlem 3M MLS Temzlk solüsyonu le tekrarlayın. Br sonrak kullanıma kadar 3M MLS Temzlk solüsyonunu chazın
üzernde bırakın.
3M MLS II Chazı enjektörlernn temzlenmesne lşkn detaylı blg çn 3M MLS Kullanım Kılavuzuna bakın.
NOT. 3M MLS II Chazının atık kabı, günlük olarak boşaltılmalıdır.
(Türkçe)
TR
6
1. Reaktf hazırlama
A. ATPaz ve LL1 reaktern rehdre edn (Ekstraktant
kullanıma hazırdır).
B. Kullanımdan önce tüm reaktern 20-25°C’ye
erşmesn sağlayın.
2. Chazı ayarlama
A. İlk önce Temzlk solüsyonu le, ardından ATP
çermeyen su le “Wash Assay” çalıştırın.
B. ATPaz, Ekstraktant ve LL1 reaktern chazın çne
yerleştrn.
C. “Prme Assay” çalıştırın.
3. Chazın ve reaktfn performansını kontrol etme
A. 3M MLS ATP Reaktf Kontrolü (3004) ya da
3MClean-Trace Yüzey Poztf Kontrolü (ATP10) le
“Reagent Control Assay” çalıştırın.
4. 3M MLS UHT Süt Ürünler Tarama Kt le meşrubat
tarama tayn gerçekleştrme
A. 50 µL zengnleştrlmş örneğ, 3M MLS Mkro
Kuyucuklu Plakaya aktarın.
B. “UHT Assay” çalıştırın.
Zengnleştrlmş örnek
(Meşrubat, ürün çn uygun sürede ve
sıcaklıkta orjnal kabında nkübe edlmştr)
5. Kullanım sonrasında chazı temzleme
A. İlk önce ATP çermeyen su le, ardından Temzlk
solüsyonu le “Wash Assay” çalıştırın.
Şekl 1. UHT ve ESL süt ürünlernn ya da süt ürünlernn kame ürünlernn taranması çn ş akışı.
Belrl uygulamalar veya prosedürler hakkında sorularınız varsa www.3M.com/foodsafety adresndek web stemz
zyaret edn veya yerel 3M temslcs ya da dstrbütörü le letşm kurun.
Sembollern Açıklaması
www.3M.com/foodsafety/symbols
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147

3M Microbial Luminescence System Ultra High Temperature (UHT) Dairy Screen Kit DPQCOG3000, 3000 per case Kullanma talimatları

Tip
Kullanma talimatları

diğer dillerde