4 EMS21200 TR
Patlama ve ani bir kaynama olasılığını
önlemek için
UYARI: Sıvı yiyeceklerle diğer yiyeceklerin,
patlama ihtimali olduğundan kapalı
kaplarda ısıtılmaması gerekir.
Ağzı kapalı kapları hiçbir zaman
kullanmayın. Kullanmadan önce, kapların
kapaklarını açıp çıkarın. Kapağı kapalı
olan kaplar, fırın kapatılmış bile olsa,
oluşan basınç nedeniyle patlayabilirler.
Sıvı yiyecekleri fırında ısıtırken, dikkatli
olun. Kaynadığında rahatça
buharlaşabilmesi için, sıvı yiyeceği geniş
ağızlı bir kapta fırına verin.
Mikrodalga fırında ısıtılan içecekler, fırının
içindeyken değil de, fırından çıkarıldıktan
hemen sonra kaynama noktasına
ulaşabilirler. Bu nedenle içecek kabını
fırından çıkarırken dikkatli olun.
Sıvının aniden köpürüp taşmasını
önlemek için:
1.Sıvıyı ısıtmadan veya yeniden ısıtmadan
önce karıştırın.
2.Sıvıyı yeniden ısıtmadan önce kabın
içine cam bir karıştırıcı veya kaşık
koymanız önerilir.
3.Buharın hızlı ve yoğun bir şekilde
çıkmasını önlemek için pişirme
süresinin sonunda sıvıyı en az 20
saniye fırında bırakın.
Yumurtayı kabuğuyla birlikte mikrodalga
fırına koymayın. Önceden katı pişirilmiş
yumurtaları ısıtmak için mikrodalga fırını
kullanmayın. Yumurta, mikrodalga fırında
ısıtma işlemi sona erdikten sonra da
ısınmaya devam edeceğinden fırından
çıkarıldıktan sonra patlayabilir. Yağda
pişirilmiş olmayan veya sarısıyla beyazı
karışmış olmayan yumurtaları mikrodalga
fırında pişirin veya ısıtın. Fırına koymadan
önce yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın,
yoksa yumurta patlayabilir. Önceden katı
pişirilmiş yumurtayı mikrodalga fırında
yeniden ısıtmak için yumurtayı soyup,
dilimleyerek fırına koyun.
Patates, sosis veya meyve gibi yiyecekleri
kabuklarını soymadan mikrodalga fırına
koymayın; aksi taktirde patlayabilirler.
Yanma olasılığını önlemek için
Elinizin yanmasını önlemek için fırından
yiyecekleri çıkarırken, tutacak veya fırın
eldiveni kullanın.
Fırından çıkardığınız kapları, mısır
patlatıcılarını, fırın torbalarını vs. açarken
çıkabilecek dumandan elinizin ve
yüzünüzün yanmaması için, bunları her
zaman elinizden ve yüzünüzden uzakta
tutarak açın.
Her türlü yanık olasılığını önlemek için
yemeği servis etmeden önce daima
ısısına bakın ve yemeği karıştırın. Ayrıca,
bebekler, çocuklar veya yaşlılar için
hazırladığınız yemeklerin veya içeceklerin
ısısına özel olarak dikkat edin.
Yemek kabının ısısı, her zaman içindeki
yemeğin veya içeceğin ısısını yansıtmaz.
Daima yemeğin veya içeceğin ısısını
kontrol edin.
Fırının kapağını açtığınızda oluşabilecek
duman ve ısıdan yanmamak için daima
fırından biraz uzakta durun.
Ìçi doldurulup fırınlanan yiyeceklerin
içlerinin de yenebilecek şekilde soğuması
için, bunları fırından çıkardıktan sonra
dilimleyin.