Kenwood AT640 El kitabı

Kategori
Mikser / mutfak robotu aksesuarları
Tip
El kitabı

Bu kılavuz için de uygundur

English 2 - 5
Nederlands 6 - 10
Français 11 - 15
Deutsch 16 - 20
Italiano 21 - 25
Português 26 - 30
Español 31 - 35
Dansk 36 - 39
Svenska 40 - 43
Norsk 44 - 47
Suomi 48 - 51
Türkçe 52 - 55
Ïesky 56 - 59
Magyar 60 - 64
Polski 65 - 69
Русский 70 - 74
Ekkgmij 75 - 79
UNFOLD
´¸∂w
80 - 83
Yiyecek işleyicinin ek parçasını
yiyecek doğramak, dilimlemek, kıymak
ve kesmek için kullanınız.
güvenlik önlemleri
Bıçaklar ve kesme diskleri çok
keskindir. Bu yüzden, kullanırken
çok dikkatli olunuz. Kullanım
sırasında ve yıkarken kesme
bıçağını kesici kenarından uzakta
tutarak üstteki parmak tutacından
tutunuz.
Mikser güç sağlayıcıya bağlıyken
çanaktan ellerinizi ve aygıtlarınızı
çıkarın.
Yiyecekleri asla parmaklar›n›zla
g›da giriflinden afla¤› itmeyin. Bu ifl
için mutlaka g›da iticisini/lerini
kullan›n.
Afla¤›da say›lan ifllemleri ancak
cihaz› kapatt›ktan ve fiflini çektikten
sonra yap›n:
parça takmadan ya da sökmeden
önce
kullan›mdan sonra
temizlemeden önce
Çanağı yiyecek doldurmadan önce
kesme bıçağını her zaman
çıkarınız.
Bıçak veya kesme plakası
tamamen durana kadar kapağı
ekten ayırmayın.
Dilimlerken, kıyarken ve keserken
aygıtın çanağını kesme diskine
kadar doldurmayınız. Aygıtı düzenli
olarak boşaltınız.
Bu ek parçayı kullanırken aygıtta
aşırı bir titreşim olursa ya hızını
azaltınız ya da aygıtı durdurunuz ve
içindeki içerikleri boşaltınız.
Hiç bir zaman hasarlı eklentileri
kullanmayın. Kontrol ya da tamir
ettirin.
Çocukların bu eklentiyi
kullanmalarına ya da bu eklentiyle
oynamalarına izin vermeyin.
Bu cihazı sadece iç mekanlarda
kullanım alanının olduğu yerlerde
kullanın. Kenwood, cihaz uygunsuz
kullanımlara maruz kaldığı ya da bu
talimatlara uyulmadığı takdirde hiç
bir sorumluluk kabul etmez.
kesme bıçağı
Kesme bıçağını çiğ ya da pişmiş et,
pişmiş yumurta, sebze, yemiş, pate,
soslara bandırılacak yiyecekleri
kesmek için kullanınız. Ayrıca,
ekmek ve bisküvi kırıntısı elde
etmek için de kullanabilirsiniz.
Bunun yanında hamur, yiyecek
süsü parçaları yapmak için
kullanılabilir.
Küp buz ya da baharat gibi sert
yiyecekler kullanmayınız. Bu tür
yiyecekler ek parçaya hasar
verebilir.
Ekmek hamuru gibi karışık ağır
yüklerle bıçağı kullanmayın aksi
takdirde eklentilerinize veya
makinenize zarar verebilirsiniz. Use
the dough hook in the food mixer.
Kapaktan sızabilecek sıvı içeren
içerikleri karıştırmayınız. Bu tür
işlemler için sıvılaştırıcı kullanınız.
Ancak çorbayı püreleştirmek için ve
katı yiyeceklerinin işledikten sonra
suyuna katabilirsiniz.
52
Türkçe
Okumaya ba…lamadan önce ön kapaòı açınız ve açıklayıcı resimlere bakınız
Dilimleyici/kıyıcı/kesici diskler
Dilimleyici/kıyıcı diski ilimlemek ya
da meyve, sebze ve peynir
dilimlemek için kesiciyi ise patates
ve meyve gibi yiyecekleri kesmek
için kullanınız.
aygıtın parçaları
büyük ve küçük itici
besleme borusu
ek parça kapağı
kesme bıçağı
ek parça çanağı
konnektör
kalın dilimleyici/kıyıcı disk
ince dilimleyici/kıyıcı disk
ince parmak patates kesme diski
çok kalın kıyma diski
parça numarası 707347
rendeleme diski
paça numarası 639150
standart kesme diski
parça numarası 705753
ilk kez kullanımdan önce
aşağıdakileri yapınız
1 Kesme bıçağının plastik bıçak
koruyucuları dahil olmak üzere tüm
ambalajını açınız. Bıçaklar çok
keskin olduğu için çok dikkatli
olunuz. Bu koruyucular bıçağı
yalnızca üretim ve ulaşım sırasında
korumak içindir. Ambalajı açtıktan
sonra koruyucuları atınız.
2 Ek parçaların yıkanması için
‘temizlik’ bölümüne bakınız.
kesme bıçağının
kullanımı
1 Kullandıktan sonra orta hızlı dış
kapağı kaldırın .
2 Konnektörü çıkışa üçgen size
dönük şekilde yerleştirin ve yerine
kilitleninceye kadar saat yönünde
döndürün.
3 Kaseyi, kasedeki tırnakların
konnektördeki uygun kulplara
girdiğinden emin olarak yerleştirin.
4 Kilitleme sapını yerine
konumlayacak biçimde kaldırınız.
5 Gıdaları doğrayın ve kasenin içine
yerleştirin, eşit dağılmasına dikkat
edin.
6 Kapağı kasenin üzerine yerleştirin
ve işaretleyici oklar uyuşana kadar
döndürün. Kapak dört farklı
pozisyonda yerleştirilebilir:
Eğer kapağı yerleştirmekte zorluk
yaşıyorsanız, eklentiyi çıkartın ve
mikseri kısa bir süre için çalıştırın.
Eklentiyi yeniden yerleştirin.
7 İticileri takınız.
8Aygıtı çalıştırınız. 2. ile 4. arası
hızları kullanarak yiyeceği
istediğiniz kıvamda işleyiniz.
9Aygıtı durdurunuz ve ek parçayı
çıkarınız.
10 Aygıtı kullandıktan sonra fişini
prizden çekiniz.
faydalı bilgiler
Çanağa doldurmadan önce
yiyecekleri kesiniz. Et, ekmek,
sebze ve benzeri yiyecekleri 2
cm.lik parçalara kesiniz. Aygıtın
çalışması sırasında bisküvi gibi
yiyecekleri kırarak besleme
boırusundan doldurabilirsiniz.
53
Çorbanın katı içeriklerini işlemek
için bu içerikleri süzünüz ve çanağa
koyunuz. İşledikten sonra tekrar
çorbaya boşaltınız.
Hamur yapmak için buzdolabından
aldığınız katı yağı 2 cm.lik
parçalara bölünüz. Bunları kırıntı
haline gelinceye kadar unla
karıştırınız. Ara sıra besleme
borusundan hamur haline gelinceye
kadar yeterli su katınız. Hamur elde
ettikten sonra aygıtı durdurunuz.
Kesme bıçağını kullandığınız
zaman gereğinden fazla
işlememeye dikkat ediniz.
Pasta karıştırmak için karıştırma
çanağında K çırpıcıyı kullanınız. K
çırpıcı ile daha iyi sonuç elde
edebilirsiniz.
en çok kullanım miktarları
hamur (un ağırlığı) 300gr
et, 340gr
dilimleyici/kıyıcı/kesme
disklerinin kullanımı
Bu ek parça, aygıttan ayrı bir yerde
takılmalı ya da çıkarılmalıdır.
kesme disklerinin işlevleri
dilimleme/kıyma diskleri
Dilimleme/kıyma ve disklerinin
iki yüzü vardır. Bir yüzü dilimlemek,
diğer yüzü ise kıymak için kullanılır.
Diskin birinci yüzüyle peynir, havuç,
patates, lahana, salatalık, kabak,
pancar ve soğan dilimleyebilirsiniz.
Diğer yüzüyle peynir, havuç,
patates ve benzeri türde yiyecekleri
kıyabilirsiniz. İstediğiniz yüz
yukarıda olmalıdır.
inceleme (parmak patates) diski
İnce kesme diski ince parmak
patates kesmek için kullanılır.
Ayrıca salatalar için koyu karışımlar
ile havuç, sarı şalgam, kabak ve
salatalık gibi garnitürler, güveçler ve
kızartmalar için kullanılır.
çok kalın kıyma diski
Çok kalın kıyma diski sert peynir ve
havuç kıymak için kullanılır.
rendeleme diski
Rendeleme diski parmezan peyniri
ve Alman tarzı patates hamuru
rendelemek için kullanılır.
standart kesme diski
Standart kesme diski ince patates
doğrumak için kullanılır. Ayrıca
salatalar için koyu karışımlar ile sarı
şalgam ve salatalık gibi sosa
bandırılacak yiyecekler için
kullanılır.
1 Kullandıktan sonra orta hızlı dış
kapağı kaldırın .
2 Konnektörü çıkışa üçgen size
dönük şekilde yerleştirin ve yerine
kilitleninceye kadar saat yönünde
döndürün.
3 Kaseyi, kasedeki tırnakların
konnektördeki uygun kulplara
girdiğinden emin olarak yerleştirin.
4 Kesme plakasını konnektör
sürücüsü üzerine yerleştirin.
Seçtiğiniz kesme yanı en üstte
olmalıdır. Kesme plakalarını
dikkatli tutun – çok keskindirler.
Plakaları orta tutamaklardan
tutun.
54
5 Kapağı kasenin üzerine, besleme
haznesini geriye doğru yerleştirin,
ve işaretleyici oklar uyuşana kadar
saat yönünde döndürün .
Eğer kapağı yerleştirmekte zorluk
yaşıyorsanız, eklentiyi çıkartın ve
mikseri kısa bir süre için çalıştırın.
Eklentiyi yeniden yerleştirin.
6Kullanmak istediğiniz besleme
borusunu seçiniz. İtici, küçük
parçaları ya da ince içerikleri
işlemek için küçük bir besleme
borusu içerir.
küçük besleme borusunun
kullanımı
Önce büyük iticiyi besleme
borusuna koyunuz.
büyük besleme borusunun
kullanımı
Her iki iticiyi birlikte kullanınız.
7 İstediğiniz yiyeceği besleme
borusuna koyunuz.
8Aygıtı çalıştırınız ve itici ile
yiyecekleri düzgün olarak aşağı
itiniz. Parmaklarınızı hiçbir
biçimde besleme borusuna
sokmayınız. Genellikle 1. ya da 2.
hızı kullanınız. Daha çok güce
gereksinim duyarsanız, 3. hızı
seçiniz.
İşleme operasyonu bittiği zaman,
iticiyi birkaç kez aşağı ve yukarı
hareket ettirmek, kesme plakası
üzerinde daha az besin kalmasına
yardımcı olacaktır.
9Aygıtı durdurunuz ve fişini prizden
çekiniz.
faydalı bilgiler
Her zaman taze yiyecek kullanınız.
Yiyecekleri çok küçük parçalar
halinde kesmeyiniz. Büyük besleme
borusunu yiyecekle iyice
doldurunuz. Böylece, işlem
sırasında yiyeceklerin aygıttan
etrafa saçılması önlenir.
Bunun için küçük besleme
borusunu da kullanabilirsiniz.
Kesme diskini kullanırken
yiyecekleri besleme borusuna yatay
olarak atınız.
Dilimlerken ya da kıyarken dikey
olarak atılan yiyecekler yatay
atılanlardan daha kısa olarak işlenir.
Kesme diskini kullandıktan sonra
diskte ya da yiyeceklerde küçük
miktarda kalıntı kalacaktır.
temizlik
Konnektörü asla suya daldırmayın,
üzerini ıslak bir bezle silin.
Kalan bütün parçaları sıcak sabunlu
suda yıkayın, sonra hemen
kurulayın. Bıçaklar ve kesme
plakaları çok keskindir dikkat edin.
Veya bulaşık makinesinde yıkayın
(sadece üst kısmı).
55
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86

Kenwood AT640 El kitabı

Kategori
Mikser / mutfak robotu aksesuarları
Tip
El kitabı
Bu kılavuz için de uygundur