3M Allergen Protein ELISA Kit Kullanma talimatları

Tip
Kullanma talimatları
(Türkçe)
TR
1
Yayınlanma Tarihi: 2017-11
Ürün Talimatları
Fındık Proteini ELISA Kiti
Fındık proteinlerinin nicel analizi için Enzime Bağlı İmmunosorbent Test (ELISA).
Ürün Tanımı ve Kullanım Amacı
3M™ Fındık Proteini ELISA Kiti, yerinde temizleme (CIP) son durulama suyu, çevresel svab örnekleri, gıda bileşenleri ve
işlenmiş gıda ürünlerinde fındık proteinlerinin algılanması için geliştirilmiştir.
3M Fındık Proteini ELISA Kitinde sandviç ELISA kullanılır. Örnekte bulunan fındık proteinleri, polistiren mikrotitre
yuvalarının yüzeyine tutunan fındık karşıtı antikorla reaksiyona girer. Bağsız proteinler yıkanarak giderildikten sonra
yabanturbu peroksidaz (HRP) ile bağlı fındık karşıtı antikorlar ilave edilir. Bu enzimle işaretlenmiş antikorlar, önceden
bağlı olan fındık proteiniyle bileşikler oluşturur. İkinci yıkama adımının ardından, kromojenik bir substrat olan
3,3’,5,5’-tetrametilbenzidin (TMB) ilave edilerek immunoabsorbente bağlı enzim tespit edilir. Bu enzim reaksiyonundan
ortaya çıkan renk, test edilen örnekteki fındık proteininin yoğunluğuna doğrudan bağlı olarak değiştiğinden, 450 nmdeki
emilim, test örneğindeki fındık proteini yoğunluğunun ölçümü için kullanılır. Test örneğinde mevcut fındık proteininin
miktarı, bilinen yoğunluk standartlarından hareketle standart eğriden tahmin edilebilir ve örneğin seyreltilmesi göz
önünde bulundurularak değerlendirilebilir.
3M Fındık Proteini ELISA Kiti laboratuvar teknikleri konusunda eğitim almış uzmanlar tarafından bir laboratuvar
ortamında kullanıma yöneliktir. 3M, bu ürünü yiyecek veya içecek endüstrileri dışında kullanım için tescil ettirmemiştir.
Örneğin 3M bu ürünü farmasötik ürünler, kozmetik malzemeler, klinik veya veterinerlik amaçlı numunelerin testlerinde
kullanım için tescil ettirmemiştir. 3M Fındık Proteini ELISA Kiti, tüm potansiyel gıda ürünleri, gıda işlemleri ve test
protokolleriyle değerlendirilmemiştir.
3M Fındık Proteini ELISA Kiti, Tablo 1’de açıklanan 96 yuvaya sahiptir.
Tablo 1. Kit bileşenleri
Malzeme Tanım Hazırlama
(ayrıntılar için
bkz. Reaktin
Hazırlanması
Bölümü)
Saklama Stabilite
3M™ Fındık Proteini
ELISA Yuvaları
96 çıkarılabilir antikor kaplı
yuva içeren bir adet folyo
poşet.
Kullanıma hazır. Nem çekicili
mühürlü folyo
poşette 2-8°C.
Kullanılmamış yuvalar
ve nem çekici içeren
folyo poşeti tekrar
mühürleyin. Kitin son
kullanma tarihine
kadar stabiliteyi
korumak için 2-8°C
sıcaklıkta saklayın.
3M™ Fındık HRP
Konjugatı (10X)
1,5 mL 10X Yabanturbu
Peroksidazla (HRP) Bağlı
antikor içeren bir adet şişe
(10X).
1X çalışma çözeltisi
hazırlamak için
kullanımdan hemen
önce 1/10 oranında
seyreltin.
Karanlıkta 2-8°C. 10X konjugat, kit
üzerindeki son
kullanım tarihine
kadar stabildir.
3M™ Fındık Proteini
Standart Konsantresi
Bilinen yoğunlukta fındık
proteini içeren bir adet
şişe.
Standart hazırlama
için ELISA Prosedürü
Bölümünü inceleyin.
2-8°C.
Dondurmayın.
3M Fındık Proteini
Standart Konsantresi,
kitin son kullanım
tarihine kadar
stabildir.
3
(Türkçe)
TR
2
3M™ Seyreltici (5X) 50 mL 5X Seyreltici içeren
bir adet şişe.
1X çalışma çözeltisi
hazırlamak için
kullanımdan hemen
önce 1/5 oranında
seyreltin.
2-8°C 5X 3M Seyreltici
Çözelti, kit üzerindeki
son kullanım tarihine
kadar stabildir.
3M™ Yıkama Çözeltisi
(20X)
50 mL 20X yıkama
çözeltisi içeren bir adet
şişe.
1X çalışma çözeltisi
elde etmek için 1/20
oranında seyreltin.
Hem 1X çalışma
çözeltisi hem
de 20X Yıkama
Çözeltisi
konsantrasyonu
için 2-8°C.
20X 3M Yıkama
Çözeltisi, kit
üzerindeki son
kullanım tarihine
kadar stabildir. 1X
Yıkama Çözeltisi,
hazırlandıktan sonra
en az bir hafta
stabildir.
3M™ Özütleme
Tamponu E26 (4X)
120 mL 4X özütleme
tamponu içeren bir adet
şişe.
1X çalışma çözeltisi
elde etmek için 1/4
oranında seyreltin.
Çalışma çözeltisi,
kullanılmadan önce
50-60°C sıcaklığa
kadar ısıtılmalıdır.
Hem 1X çalışma
çözeltisi hem de
4X 3M Özütleme
Tamponu
konsantresi için
2-8°C.
1X Özütleme Tamponu
ve 4X 3M Özütleme
Tamponu, kitin son
kullanım tarihine
kadar stabildir.
3M™ Kromojenik
Substrat Çözeltisi
12 mL
3,3’,5,5’-tetrametilbenzidin
(TMB) içeren bir adet şişe.
Kullanıma hazır. Karanlıkta 2-8°C. Işıktan koruyun.
3M Kromojenik
Substrat Çözeltisi,
kit üzerindeki son
kullanım tarihine
kadar stabildir.
3M™ Stop Çözeltisi 12 mL 0,3 M sülfürik asit
içeren bir adet şişe.
Kullanıma hazır. 2-8°C 3M Stop Çözeltisi,
kit üzerindeki son
kullanım tarihine
kadar stabildir.
Kitte verilmeyen malzemeler:
10 ila 100 L arası toplamak için hassas pipetler ve pipet uçları
Test tüpleri
Mikrotitre plakası yıkayıcı/emici
Damıtılmış veya deiyonize su
Mikrotitre plakası okuyucu
Reaktif ve tampon çözelti hazırlamak için çeşitli laboratuvar malzemeleri
• Zamanlayıcı
• Vorteks
Çalkalamalı su banyosu veya çalkalamalı inkübatör
Yörüngeli çalkalayıcı
Güvenlik
Kullanıcı, 3M Fındık Proteini ELISA Kiti talimatlarında yer alan tüm güvenlik bilgilerini okumalı, anlamalı ve uygulamalıdır.
Güvenlik talimatlarını ileride başvurmak üzere saklayın.
UYARI: Önlenmemesi halinde ölüm ya da ciddi yaralanma ve/veya mal zararı ile sonuçlanabilecek tehlikeli bir
durumu gösterir.
BİLDİRİM: Kaçınılmaması halinde maddi zarar ile sonuçlanabilen olası tehlikeli bir durumu gösterir.
(Türkçe)
TR
3
W UYARI
Kimyasal maddelere maruz kalınmasıyla ilişkili riskleri azaltmak için:
Geçerli yerel/bölgesel/ulusal standartlara ve yönetmeliklere/sektör standartlarına ve yönetmeliklere göre imha edin.
Kullanıcının güncel ve doğru test teknikleri, örneğin İyi Laboratuvar Uygulamaları
1
veya ISO/IEC 17025
2
konusunda
personeline eğitim vermesi gerekir.
Reaktierle çalışırken, uygun koruyucu kıyafet ve gözlük kullanımı dahil olmak üzere daima standart laboratuvar
güvenlik uygulamalarını izleyin.
3M Stop Çözeltisinin deriye temas etmesinden kaçının. İlave güvenlik bilgileri için Güvenlik Veri Sayfasını inceleyin.
Kontamine ürünün açığa çıkmasına yol açan yanlış negatif sonuçlar ile ilişkili riskleri azaltmak için:
3M Fındık Proteini ELISA Kitini ambalaj üzerinde ve ürün talimatlarında belirtildiği şekilde saklayın.
3M Fındık Proteini ELISA Kitini dahili olarak veya bir üçüncü tarafça valide edilmiş gıda ve çevre örnekleri ile kullanın.
Tam olarak ürün talimatlarında belirtildiği şekilde protokolü uygulayın ve testleri gerçekleştirin.
3M, 3M Fındık Proteini ELISA Kitini yiyecek veya içecek endüstrileri dışında kullanım için belgelememiştir. Örneğin
3M bu ürünü farmasötik ürünler, kozmetik malzemeler, klinik veya veterinerlik amaçlı numunelerin testlerinde
kullanım için tescil ettirmemiştir.
Kontamine ürünün açığa çıkmasına yol açan hatalı sonuçlar ile ilişkili riskleri azaltmak için:
3M Fındık Proteini ELISA Kitini mutlaka son kullanım tarihinden önce kullanın.
3M Fındık Proteini ELISA Kitiyle konsantre reaktierini kullanarak çalışma çözeltilerini her zaman 20-25°C
sıcaklıklarda hazırlayın.
3M Fındık Proteini Standart Konsantresini dondurmayın.
Rengi maviye dönmüş Kromojenik Substrat Çözeltisini kullanmayın. 3M Kromojenik Substrat Çözeltisinin çapraz
kontaminasyonundan kaçınmak için İyi Laboratuvar Uygulamalarına
1
uyun.
BİLDİRİM
Hatalı sonuçlara ilişkin riskleri azaltmak için:
Özütleme sonrasında örneklerin stabilitesi değerlendirilmemiştir. ELISA prosedürü, örnek özütlendikten hemen
sonra yapılmalıdır.
Örneklerin çapraz kontaminasyonunu önlemek için 3M Fındık Proteini Standartlarını İyi Laboratuvar
Uygulamalarına
1
uygun olarak uygulayın.
Detaylı bilgi için Güvenlik Veri Formuna başvurun.
Ürün performansıyla ilgili dokümantasyon için www.3M.com/foodsafety adresindeki web sitemizi ziyaret edin veya yerel
3M temsilciniz ya da dağıtıcınızla iletişim kurun.
Kullanıcının Sorumluluğu
Kullanıcılar ürün talimatları ve bilgileri hakkında bilgi edinmekle yükümlüdür. Daha fazla bilgi için www.3M.com/foodsafety
adresini ziyaret edin ya da yerel 3M temsilcinizle veya dağıtımcınızla iletişim kurun.
Gıda analizi için kullanılan tüm test yöntemlerinde olduğu gibi test matrisi sonuçları etkileyebilir. Bir test yöntemi
seçilirken numune alma yöntemleri, test protokolleri, numunenin hazırlanması, işlem yapılması ve laboratuvar tekniği gibi
dış faktörlerin sonuçları etkileyebileceğinin bilinmesi gerekir. Gıda numunesinin kendisi sonuçları etkileyebilir.
Seçilen test yönteminin kullanıcının kriterlerini karşıladığı konusunda kullanıcıyı tatmin edecek yeterli sayıda numuneyi
değerlendirmek üzere herhangi bir test yönteminin seçilmesi kullanıcının sorumluluğundadır.
Tüm test yöntemlerinin ve sonuçlarının müşteri ve tedarikçi gereksinimlerini karşılamasını sağlamak yine kullanıcının
sorumluluğundadır.
Tüm test yöntemlerinde olduğu gibi, herhangi bir 3M Gıda Güvenliği ürününün kullanılmasından elde edilen sonuçlar test
edilen matrislerin veya süreçlerin kalitesi konusunda bir garanti oluşturmaz.
Garanti Sınırlaması/Yasal Yollara İlişkin Sınırlama
3M, HER BİR ÜRÜN AMBALAJININ ÜZERİNDEKİ SINIRLI GARANTİ KISMINDA AÇIKÇA BELİRTİLENLER HARİCİNDE,
PAZARLANABİLİRLİK VEYA BELİRLİ BİR KULLANIMA UYGUNLUK GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI
OLMAMAK ÜZERE TÜM AÇIK VEYA ZIMNİ GARANTİLERİ KABUL ETMEMEKTEDİR. Herhangi bir 3M Gıda Güvenlik
Ürünü'nün kusurlu olması durumunda, 3M veya yetkili dağıtıcısı, tercihine göre ürünü değiştirecek veya ürün satış tutarını
iade edecektir. Tarafınıza münhasır çözümler bunlardır. Üründe mevcut olduğundan kuşku duyulan herhangi bir kusurun
fark edilmesinden sonraki altmış gün içinde durumu 3M'e bildiriniz veya ürünü 3M'e iade ediniz. Mal İade İzni almak için
lütfen Müşteri Hizmeti'ni (A.B.D.'de 1-800-328-1671) veya yerel resmi 3M Gıda Güvenliği temsilcinizi arayın.
(Türkçe)
TR
4
3M Sorumluluğunun Sınırlandırılması
3M DOĞRUDAN, DOLAYLI, ÖZEL, ARIZİ VEYA NETİCE KABİLİNDEN DOĞMUŞ, KAYBEDİLMİŞ KAZANÇLAR
DAHİL ANCAK BUNUNLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HERHANGİ BİR KAYIP VEYA ZARARDAN SORUMLU
OLMAYACAKTIR. Hiçbir durumda 3M'in herhangi bir hukuk kuramı altındaki sorumluluğu, kusurlu olduğu iddia edilen
ürünün satış yatını aşamaz.
Saklama ve İmha
3M Fındık Proteini ELISA Kitinin içindekileri 2-8°C sıcaklıkta saklayın. Dondurmayın. Seyreltilmiş çalışma çözeltilerini
Tablo 1’de açıklandığı biçimde saklayın.
3M Fındık Proteini ELISA Kiti bileşenleri, son kullanım tarihinden sonra saklanmamalıdır. Son kullanma tarihi ve lot
numarası kutunun dış yüzündeki etikette belirtilmiştir.
Geçerli yerel/bölgesel/ulusal standartlara ve yönetmeliklere/sektör standartlarına ve yönetmeliklere göre imha edin.
Kullanım Talimatları
Tüm talimatları dikkate izleyin. Bu uyarının dikkate alınmaması hatalı sonuçlara neden olabilir.
Reaktin Hazırlanması
Tüm reaktieri, kullanmadan önce oda sıcaklığına (20-25°C) getirin. Çalışma çözeltilerini seyreltmek ve saklamak için
temiz laboratuvar malzemeleri kullanın.
a. 3M Özütleme Tamponu
1X Özütleme Tamponu hazırlamak için 3M Özütleme Tamponundan (4X) bir birim ilave edin ve üç birim deiyonize
veya damıtılmış suda seyreltin. Özütleme Tamponunu (1X) kullanmadan önce su banyosu veya çalkalamalı
inkübatörde 50-60°C’ye önceden ısıtın. Her bir örnek için 4,5 mL 1X Özütleme Tamponu gereklidir.
b. 3M Seyreltici Çözelti
1X Seyreltici çözeltiyi hazırlamak için bir birim 3M Seyrelticiyi (5X) dört birim deiyonize veya damıtılmış suya ilave
edin. Her örnek, toplam 4,5 mL 1X Seyreltici çözelti içerir.
c. 3M Yıkama Çözeltisi
1X Yıkama Çözeltisi hazırlamak için bir birim 3M Yıkama Çözeltisini (20X) 19 birim deiyonize veya damıtılmış suya
ilave edin. Her bir 3M ELISA Yuvası için yaklaşık 2,5 mL 1X Yıkama Çözeltisi gerekir.
Not: 2-8°C sıcaklıkta saklandığında, 3M Yıkama Çözeltisinde (20X) kristaller oluşabilir. Kristalleri çözmek için
Yıkama Çözeltisini (1X) hazırlamadan önce 3M Yıkama Çözeltisini (20X) yıkama banyosu veya inkübatörde 30-35°C
sıcaklığa ısıtın.
d. 3M Fındık HRP Konjugatı
1X Fındık HRP Konjugatı hazırlamak için bir birim 3M Fındık HRP Konjugatı (10X) ilave edin ve 9 birim 1X Seyreltici
çözelti içinde seyreltin. Kullanımdan hemen önce hazırlayın. Her bir 3M ELISA Yuvası için 100 L 1X Fındık HRP
Konjugatı gerekir.
Örnek Hazırlama
Not: Tüm örnekler, 50-60°C sıcaklığa önceden ısıtılarak 1X Özütleme Tamponuyla özütlenmelidir.
1.1 Tablo 2’de açıklandığı gibi temiz bir test tüpü veya tek kullanımlık bir tüpte protein özütleme için örnek hazırlayın.
Tablo 2. Örnek hazırlama
Örnek matrisi Örnek boyutu Seyreltme (1/10)
Katı gıdalar 0,5 ± 0,02 g 4,5 ± 0,09 mL önceden ısıtılmış 1X Özütleme Tamponu
ilave edin
Sıvı gıdalar 0,5 ± 0,01 mL 4,5 ± 0,09 mL önceden ısıtılmış 1X Özütleme Tamponu
ilave edin
Yerinde Temizleme (CIP) Son Durulama
Suyu
0,5 ± 0,01 mL 4,5 ± 0,09 mL önceden ısıtılmış 1X Özütleme Tamponu
ilave edin
(Türkçe)
TR
5
Katı
Sıvı
1.2 Seyreltilmiş örnekleri çalkalamalı su banyosu veya çalkalamalı inkübatörde 25 ± 1 dakika boyunca 50-60° sıcaklıkta
inkübe edin. Diğer bir seçenek, örnekleri su banyosu veya inkübatörde 50-60°C’de bırakmak ve her 5 dakikada 1
dakika manuel olarak çalkalamaktır.
1.3 İnkübasyonun ardından, parçacıkların pelletlenmesini sağlamak için örnekleri 20 ila 30 saniye boyunca 5000-7000
rpm (3000 x g) devirde santrifüjleyin veya test tüpü rafında 5 dakika boyunca çökelmeye bırakın.
1.4 Ara (sulu) katmandan 100 L alın ve 900 L Seyreltici Çözeltiye (1X) ilave edin. İyice karışması için vorteksleyin veya
çalkalayın. (Bu, örneğin ilk halinin 1/100 oranında seyreltilmesine karşılık gelir.)
ya da
50-60°C
00:25:00
ya da
3000 g / 00:00:30
00:05:00
(Türkçe)
TR
6
ELISA Prosedürü
2.1 Örnek ve/veya standart başına bir 3M ELISA Yuvasını çıkarın ve yuvaları yuva tutucuya yerleştirin. Kullanılmamış
3M ELISA Yuvalarını tekrar folyo poşete yerleştirin, yeniden mühürleyin ve tekrar 2-8°C sıcaklıkta saklayın.
2.2 3M Fındık Proteini Standart Konsantresini kullanarak Seyreltici Çözeltide (1X) seyreltilmiş beş standart hazırlayın.
Standart Numarası Standart Konsantrasyonu
(ng/mL)
1X Seyrelticiye ilave edilmiş
standart hacmi
1X Seyreltici çözelti hacmi
5 810 10 L 3M Fındık Proteini
Standart Konsantresi
990 L
4 270 200 L standart no. 5 400 L
3 90 200 L standart no. 4 400 L
2 30 200 L standart no. 3 400 L
1 10 200 L standart no. 2 400 L
0 0 0 400 L
2.3 Her bir standarttan 100 L’yi pipetle 3M ELISA Yuvalarına aktarın.
Standart 0 (1X Seyreltici Çözelti)
Standart 1 (10 ng/mL) ppb
Standart 2 (30 ng/mL) ppb
Standart 3 (90 ng/mL) ppb
Standart 4 (270 ng/mL) ppb
Standart 5 (810 ng/mL) ppb
2.4 1.4’te hazırlanan 100 L özütlenmiş örneği pipetle 3M ELISA Yuvasına aktarın.
2.5 3M ELISA Yuvalarını 400 rpm devire ayarlanmış yörüngeli çalkalayıcıda ortam sıcaklığında (20-25°C) 30 ± 2 dakika
inkübe edin. Buharlaşmayı önlemek için bu adımda yuvaları kapalı ve düz tutun.
2.6 İnkübasyonun ardından, 3M ELISA Yuvalarının içeriğini çekin.
2.7 Her bir 3M ELISA Yuvasını 1X Yıkama Çözeltisiyle tamamen doldurun ve çekin. Yıkama işleminin manuel olarak
yapılması durumunda, plakayı ters çevirin ve içindekileri çöp kutusuna boşaltın yıkama çözeltisi kalıntılarını
gidermek için yuvaları emici bir kağıda sertçe vurun. Toplam dört yıkama için bu adımı üç kez tekrarlayın.
2.8 Her bir 3M ELISA Yuvasına pipetle 100 L 1X Fındık HRP Konjugatı boşaltın. 400 rpm devire ayarlanmış yörüngeli
çalkalayıcıda ortam sıcaklığında 10 ± 2 dakika inkübe edin. Bu adımda plakayı karanlık ve düz tutun.
2.9 Yıkama Çözeltisiyle (1X) toplam dört yıkamayı tamamlamak için 2.6 ve 2.7 adımlarını tekrarlayın.
2.10 100 L 3M Kromojenik Substrat Çözeltisini (TMB) 3M ELISA Yuvalarının her birine pipetle doldurun.
2.11 400 rpm devire ayarlanmış yörüngeli çalkalayıcıda ortam sıcaklığında 10 dakika inkübe edin. Bu adımda plakayı
karanlık ve düz tutun.
2.12 İnkübasyonun ardından, 3M ELISA Yuvalarının her birine 100 L 3M Stop Çözeltisi ilave edip (450 nm’de) 30 dakika
içinde emilimi tespit edin.
(Türkçe)
TR
7
00:30:00/ortam sıcaklığı
00:10:00/ortam sıcaklığı
00:10:00/ortam sıcaklığı
Sonuç Analizi
3.1 Her bir örneğin ortalama arka plan değerini çıkarın (Örneğin ortalama emilim değeri eksi standart 0 ortalama emilim
değeri.)
3.2 Dört parametreli lojistik eğri uydurma oluşturabilen bir bilgisayar yazılımı ile ng/mL (ppb) cinsinden konsantrasyonu
x eksenine, karşılık gelen her bir standardın emilim değerini y eksenine çizerek bir standart eğri oluşturun. İkinci
derece çok terimli (ikilenik) veya başka eğri uydurma türleri de kullanılabilir, ancak bunlar daha az hassas bir veri
uyumu sağlayacaktır.
3.3 Standart eğrinin dışındaki örnek konsantrasyonlarını hesaplayın. Sonuç birimi ng/mL (ppb) olacaktır. Ardından,
örneğin ilk halinin konsantrasyonunu elde etmek için seyreltme katsayısıyla çarpın. Örneğin, toplam seyreltme oranı
1/100 ve standart eğrinin örnek konsantrasyonu 200 ng/mL (ppb) ise örneğin son konsantrasyonu 200 ng/mL x 100
= 20.000 ng/mL (ppb), yani 20 µg/mL (ppm) olacaktır.
Minimum Performans Özellikleri
a. Analitik Algılama Limiti (LOD) 1,9 ng/mL’dir (ppb)
Algılama limiti, belirtilen olasılık seviyesinde gerçek boş örnekten ayırt edilebilen test örneğinde alerjenin en düşük
konsantrasyonu olarak tanımlanır
3
. Bu değer, otuz altı standart 0 tekrarının ortalama optik yoğunluk değerine üç
standart sapmanın eklenmesi ve buna karşılık gelen konsantrasyonun hesaplanmasıyla belirlenir.
b. Ölçüm Limiti (LOQ) 1 ppm’dir
Ölçüm limiti, belirtilen hassaslık seviyesinde makul düzeyde ölçülebilen bir test örneğindeki en düşük alerjen
seviyesi olarak tanımlanır
3
.
(Türkçe)
TR
8
Hassaslık
Deney İçi Hassaslık Ortalama %CV = <10 N=12
Deneyler Arası Hassaslık Ortalama %CV = <10 N=12
Özgüllük ve Çapraz Reaksiyon
Bu deney, fındık proteinini tespit eder ve çeşitli örneklerle çapraz reaksiyon yönünden test edilmiştir (Tablo 3).
Tablo 3. 3M Fındık Proteini ELISA Kitinin çapraz reaksiyonları.
Matris örneği Çapraz Reaksiyon %
Badem Unu <%1
Badem Sütü <%1
BLG <%1
Brezilya Cevizi <%1
Karabuğday unu <%1
Sığır Kazeini <%1
Sığır sütü <%1
Kaju <%1
Kereviz <%1
Nohut <%1
Hindistan cevizi unu <%1
Hindistan Cevizi Sütü <%1
Mısır unu <%1
Balık Parvalbumini <%1
Fındık (+)
Lima Fasulyesi <%1
Makademya Fındığı <%1
Hardal Tohumu <%1
Ovomukoid <%1
Bezelye Ö <%1
Fıstık Unu <%1
Pikan Cevizi <%1
Çam Fıstığı <%1
Antep fıstığı unu <%1
Kabak Çekirdeği <%1
Karides <%1
Deniztarağı <%1
Susam Çekirdeği <%1
Sorgum unu <%1
Soya unu <%1
Soya Sütü <%1
Ayçekirdeği <%1
Ceviz <%1
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184
  • Page 185 185
  • Page 186 186
  • Page 187 187
  • Page 188 188
  • Page 189 189
  • Page 190 190
  • Page 191 191
  • Page 192 192
  • Page 193 193
  • Page 194 194
  • Page 195 195
  • Page 196 196
  • Page 197 197
  • Page 198 198
  • Page 199 199
  • Page 200 200
  • Page 201 201

3M Allergen Protein ELISA Kit Kullanma talimatları

Tip
Kullanma talimatları