3M Swab-Samplers Kullanma talimatları

Tip
Kullanma talimatları
(Türkçe)
1
ÜRÜN TANIMI
Vida kapaklı ve svab takılmış bir tüp içinde önceden ölçülmüş hacimde zenginleştirme besiyeri veya nötralize edici çözelti.
Yalnızca Laboratuvarda Kullanım İçindir. Malzeme Güvenliği Veri Sayfası mevcuttur.
GÜVENLİK
Kullanıcı, talimatlardaki tüm güvenlik bilgilerini okumalı, anlamalı ve bunlara uymalıdır. Güvenlik talimatlarını ileride başvurmak üzere saklayın.
UYARI Önlenmemesi halinde, ölüm veya ciddi yaralanma ve/veya mal zararı ile sonuçlanabilen tehlikeli bir durumu gösterir.
NOT Önlenmemesi halinde, mal zararı ile sonuçlanabilen tehlikeli bir durumu gösterir.
W UYARI
Çevre kontaminasyonu ile ilişkili riskleri azaltmak için:
Kontamine atığın elden çıkarılmasında, geçerli endüstri standartlarına ve yerel düzenlemelere uyun.
Biyolojik tehlikelere maruz kalınmasıyla ilişkili riskleri azaltmak için:
Numuneleri geçerli tüm hükümet düzenlemeleri ve uygun laboratuvar prosedürlerine göre atın.
Yiyecek ve içecek ürünleri için kontamine kalıntı veya çevresel yüzeylerin kullanımına yol açan yanlış negatif sonuçlarla ilişkili riski azaltmak için:
Saklama talimatı ve son kullanma tarihi için daima ambalaj etiketine bakın.
Daima ürün kullanım talimatına bakın.
Kimyasallara ve biyolojik tehlikelere maruziyet ile ilişkili riskleri azaltmak için:
Test malzemelerini ve test numunelerini kullanırken uygun sınırlama prosedürleri, uygun koruyucu kıyafet giyme dahil, standart iyi laboratuvar güvenlik uygulamalarına
(GLP
1
veya ISO 17025
2
) daima uyun.
NOT
Yiyecek ve içecek ürünlerinin yeniden test edilmesi veya reddedilmesiyle sonuçlanabilen yiyecek ve içecek ürünleri için çapraz kontamine kalıntı veya çevresel
yüzeylere bağlı yanlış pozitif sonuçlarla ilişkili riski azaltmak için:
Svabı veya svab çubuğunu amaçlanmayan hiçbir yüzeye dokundurmayın.
Numune işleme cihazının yeniden kullanımından kaynaklanan çapraz kontaminasyon riskini azaltmak için:
Aynı svabı bir defadan fazla kullanmayın.
KULLANICININ SORUMLULUĞU
Kullanıcılar ürün talimatlarını ve bilgilerini öğrenmekle yükümlüdür. Daha fazla bilgi için www.3M.com/foodsafety adresinden web sitemizi ziyaret edin veya yerel 3M temsilcinizle
ya da distribütörünüzle iletişime geçin.
Test yöntemi seçilirken, numune alma yöntemleri, test protokolleri, numunenin hazırlanması, işlem yapılması ve laboratuvar tekniği gibi dış faktörlerin sonuçları etkileyebileceğinin
bilinmesi gerekir.
Seçilen test yönteminin kullanıcının kriterlerini karşıladığı konusunda kullanıcıyı tatmin edecek uygun matrisler ve mikrobiyal zorluklarla yeterli sayıda numuneyi değerlendirmek
üzere herhangi bir test yönteminin veya ürününün seçilmesi kullanıcının sorumluluğundadır.
Tüm test yöntemleri ve sonuçlarının müşterilerin ve tedarikçilerin gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığına karar vermek yine kullanıcının sorumluluğundadır.
Tüm test yöntemlerinde olduğu gibi, herhangi bir 3M Gıda Güvenliği ürününün kullanılmasından elde edilen sonuçlar, test edilen matrislerin veya süreçlerin kalitesi konusunda bir
garanti oluşturmaz.
GARANTİLERİN SINIRLANDIRILMASI / SINIRLI ÇÖZÜM
3M, HER BİR ÜRÜN AMBALAJININ ÜZERİNDEKİ SINIRLI GARANTİ KISMINDA AÇIKÇA BELİRTİLENLER HARİCİNDE, PAZARLANABİLİRLİK VEYA BELİRLİ BİR KULLANIMA UYGUNLUK
GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HİÇBİR AÇIK VEYA ZIMNİ GARANTİYİ KABUL ETMEMEKTEDİR. Herhangi bir 3M Gıda Güvenlik Ürünü'nün kusurlu olması
durumunda, 3M veya yetkili dağıtıcısı, tercihine göre ürünü değiştirecek veya ürün satış tutarını iade edecektir. Tarafınıza münhasır çözümler bunlardır. Üründe mevcut olduğundan
kuşku duyulan herhangi bir kusurun fark edilmesinden sonraki altmış gün içinde durumu 3M'e bildirmeniz ve ürünü 3M'e iade etmeniz gerekir. İade Edilen Mallar Yetkisi almak için
lütfen Müşteri Hizmetleri'ni (ABD'de 1-800-328-1671) veya yerel resmi 3M Gıda Güvenliği temsilcinizi arayın.
Yayınlanma Tarihi: 2013-03
Svab Örnekleyici
3
Ürün Talimatları
(Türkçe)
2
3M SINIRLI SORUMLULUĞU
3M DOĞRUDAN, DOLAYLI, ÖZEL, ARIZİ VEYA NETİCE KABİLİNDEN DOĞMUŞ, KAYBEDİLMİŞ KAZANÇLAR DAHİL ANCAK BUNUNLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HERHANGİ BİR KAYIP VEYA
ZARARDAN SORUMLU OLMAYACAKTIR. Hiçbir durumda 3M'in herhangi bir hukuk kuramı altındaki sorumluluğu, kusurlu olduğu iddia edilen ürünün satış yatını aşamaz.
SAKLAMA VE ATMA
Saklama: Saklama bilgisi için ambalaj etiketine başvurun.
Atma: Kontamine atığın elden çıkarılmasında, geçerli endüstri standartlarına ve yerel düzenlemelere uyun. Ek bilgiler için Malzeme Güvenliği Veri Sayfasına bakın.
ÜRÜN Tanımı Hacim REF
3M™ Svab Örnekleyici, Tamponlanmış Peptonlu ile beraber 10 mL RS96010BPW
3M™ Svab Örnekleyici, D/E Nötrleştirici Broth ile beraber 10 mL RS96010DE
3M™ Svab Örnekleyici, Letheen Broth ile beraber 10 mL RS96010LET
3M™ Svab Örnekleyici, Letheen Broth ile beraber 5 mL RS9605LET
3M™ Svab Örnekleyici, Letheen Broth ile beraber 4 mL RS9604LET
3M™ Svab Örnekleyici, Letheen Broth ile beraber 1 mL RS9601LET
3M™ Svab Örnekleyici, 4 ml Nötrleştirici Broth ile beraber 10 mL RS96010NB
3M™ Svab Örnekleyici, 4 ml Nötrleştirici Broth ile beraber 4 mL RS9604NB
KULLANIM TALİMATLARI
1. Tüpün başlığını çıkarın.
2. Svabı tüpten aseptik olarak çıkarın.
3. Tüm numune yüzeyi boyunca aseptik olarak sürerken
3,4,5,6
svabı döndürün.
4. Svabı tüpe döndürün.
5. 2. adımı tekrar edin. Yönü 90° değiştirin ve aynı numune yüzeyi boyunca aseptik olarak sürerken svabı döndürün. 4. adımı tekrar edin.
6. 2. adımı tekrar edin. Yönü 45° döndürün ve aynı numune yüzeyi boyunca aseptik olarak sürerken svabı döndürün. 4. adımı tekrar edin.
7. Başlığı vidalayarak sıkıca kapatın.
8. Kullanıcının belirlediği prosedürleri izleyerek, kalan tüm zenginleştirme besiyerini veya nötralize edici çözelti artığını numune alınan yüzeyden uzaklaştırın.
REFERANSLAR
1. U.S. Food and Drug Administration. Code of Federal Regulations, Başlık 21, Bölüm 58. Good Laboratory Practice for Nonclinical Laboratory Studies.
2. ISO/IEC 17025. General requirements for the competence of testing and calibration laboratories.
3. American Public Health Association - Compendium of Methods for the Microbiological Examination of Foods - Chapter 3: Microbiological Monitoring of the Food Processing
Environment, 4th edition.
4. US Food and Drug Administration - Bacteriological Analytical Method (available online at http://www.fda.gov/Food/ScienceResearch/LaboratoryMethods/
BacteriologicalAnalyticalManualBAM/default.html).
5. United States Department of Agriculture - Microbiological Lab Guidebook - Chapters 4.04, 5.04, and 8.07.
6. American Public Health Association - Standard Methods for the Examination of Dairy Products - Chapter 13: Microbiological Tests for Equipment, Containers, Water, and Air,
17thedition.
Yukarıda listelenen standart yöntemlerin güncel versiyonlarına başvurun.
SEMBOLLERİN AÇIKLAMASI
Kullanım talimatlarına başvurun
Kutu içinde lot simgesi ve kum saati simgesi, paket numarasını ve son kullanma tarihini gösterir. Kum saatinin ardından, son kullanma tarihini (yıl, ay ve gün:
YYYY- AA-GG) temsil eden yıl, ay ve gün gelir. LOT sembolünden sonraki tüm satır paket numarasını gösterir (YYYY- AA AZ).
Saklama koşulları
(Türkçe)
3
1
3
5
6
7
4
2
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89

3M Swab-Samplers Kullanma talimatları

Tip
Kullanma talimatları