Russell Hobbs 20810-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Fritözler
Tip
Kullanım kılavuzu

Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur:

96
Talimatları okuyun, güvenli bir yerde saklayın, cihazın el değiştirmesi halinde cihazla birlikte
aktarın. Kullanmadan önce cihazın tüm ambalajını çıkarın.
A ÖNEMLİ GÜVENLİK KURALLARI
Aşağıdakiler dahil, tüm temel güvenlik önlemlerini izleyin:
1 Bu cihaz, 8 yaş ve üzeri çocuklar ve yetersiz fiziksel, duyumsal
veya zihinsel kapasitelere sahip veya deneyim ve bilgisi
bulunmayan kişiler tarafından, sadece denetim/talimat altında
olmaları ve içerilen tehlikeleri anlamaları kaydıyla kullanılabilir.
Çocuklar cihazla oyun oynamamalıdır. Temizlik ve kullanıcı bakımı
işlemleri, 8 yaşın üzerinde ve denetim altında olmadıkları taktirde,
çocuklar tarafından gerçekleştirilmemelidir. Cihazı ve kablosunu 8
yaşın altındaki çocuklardan uzak tutun.
¬ Cihazın yüzeyleri çok ısınabilir.
2 Cihazı tutuşabilir maddelerin (örn. perdeler) yanında veya altında
kullanmayın.
3 Cihazın bağlantılarını, bir zamanlayıcı veya uzaktan kumanda
sistemi üzerinden kurmayın.
4 Hasarlı elektrik kabloları, güvenlik açısından sadece üretici,
üreticinin yetkili servisleri veya benzer niteliklere sahip kişiler
tarafından değiştirilmelidir.
H Cihazı sıvıya batırmayın.
5 Cihazı sabit, düz, ısıya dayanıklı bir zemin üzerine yerleştirin.
6 Cihazın çevresinde en az 50 mm boş alan bırakın.
7 Eti, kümes hayvanlarını ve türevlerini (kıyma, burger köfte, vb.) özsuları tamamen çekilene
dek pişirin. Balığı etli kısmı tamamen matlaşıncaya dek pişirin.
8 Metal veya keskin bir alet kullanmayın, yapışmaz yüzeye zarar verirsiniz.
9 Cihazın arka kısmındaki havalandırmayı açık tutmaya çalışın – sıcak hava buradan gelecektir.
10 Cihazı, yiyecek pişirme dışında bir amaçla kullanmayın.
11 Hasarlı veya arızalı cihazları çalıştırmayın.
sadece ev içi kullanım
U İLK KULLANIMDAN ÖNCE
•Çıkarılabilen parçaları elde yıkayın.
•Başlangıçta, ısıtma devreleri az miktarda duman çıkarabilir.
•İlk çalıştırmada biraz koku olabilir, endişelenmeyin. Cihazın çalıştırıldığı alanı iyice havalandırın.
d NASIL ÇALIŞIR
1 Bu, pişirme işlemini sıcak hava ve radyan ısıyla gerçekleştiren bir fanlı fırına benzer.
2 Yiyeceğin yüzeyini yağla kaplayın, kağı kaseye dökmeyin.
3 Bölmeyi sepetin iç kısmındaki yuvalara yerleştirerek, farklı yiyecekleri bir arada pişirebilirsiniz,
örn. karides ve patates kızartması (her iki de dondurulmuş) – patatesleri 5 dakika pişirin,
kaseyi çıkarın, karidesleri ekleyin, kaseyi tekrar yerine yerleştirin ve 15 dakika daha pişirin.
4 Kaseyi tutmak için fırın eldivenleri (veya bir bez) ve pişirme sonrasında üzerine koymak için
ısıya dayanıklı bir mat veya yemek tabağı kullanın.
97
[
C SAP
5 Sap, kaseyi ve sepeti destekler.
6 Kaseyi gövdeden çıkarmak için:
a) Gövdeyi en üst kısmından tutun.
b) Diğer elinizle sapı kavrayın.
c) Kaseyi gövdeden çekerek çıkarın.
d) Kaseyi, yalıtkan bir nihalenin üzerine koyun.
7 Sepeti kaseden çıkarmak için:
a) Kapağı gövdeye doğru kaydırarak, kilidin büyük bir kısmını açığa çıkarın.
b) Kilidi aşağı doğru bastırın ve sapın kilidini kaseden çözün.
c) Sapı ve sepeti, kaseden kaldırarak çıkarın.
C ÖN ISITMA
8 Fişi prize takın.
9 Isı kumandasını gerekli ısıya ayarlayın.
10 Zamanlayıcıyı 5 konumuna getirin.
11 Güç lambası yanacaktır.
12 Cihaz çalışma sıcaklığına ulaştığında, termostat lambası yanacaktır.
13 Termostat, ütünün kullanımı sırasında ısıyı ayarlanan seviyede muhafaza etmek için zaman
zaman devreye girer veya devre dışı kalır.
14 Süre 0 konumuna geldiğinde, cihaz kendiliğinden kapanacaktır.
C KULLANIM SIRASINDA
15 Kaseyi gövdeden çıkarın.
16 Gerekiyorsa, bölmeyi takın.
17 Yiyeceği sepete yerleştirin – sepeti aşırı doldurmayın.
18 Sıcak havanın yiyecek parçaları arasında dolaşabilmesi için alan bırakın.
19 Kaseyi yeniden gövdeye yerleştirin.
20 Zamanlayıcıyı dilediğiniz zamana ayarlayın.
C KASEYİ SALLAMAK
21 Pişirme süresinin yarısına geldiğinizde, kaseyi çıkarın, sallayın ve/veya yiyeceği alt-üst edin,
sonra kaseyi yeniden gövdeye yerleştirin.
22 Kaseyi çıkardığınızda cihaz kapanacak, tekrar yerine yerleştirdiğinizde yeniden açılacaktır.
23 Zamanlayıcı geri saymaya devam edecektir.
24 Süre 0 konumuna geldiğinde, cihaz kendiliğinden kapanacaktır.
25 Cihazın fişini prizden çekin.
26 Cihazı manuel olarak kapatmak için, zamanlayıcıyı 0 konumuna getirin.
C BİTTİ Mİ?
27 Kaseyi gövdeden çıkarın.
28 Yiyeceğin piştiğini kontrol edin. Şüpheniz varsa, biraz daha pişirin.
29 Kaseyi bir yemek tabağının üzerine koyun.
30 Kilidi aşağı doğru bastırın ve sapı ve sepeti kaseden kaldırarak çıkarın.
C TEMİZLİK VE BAKIM
31 Cihazın fişini prizden çekin ve soğumaya bırakın.
32 Tüm yüzeyleri nemli bezle silin.
33 Çıkarılabilen parçaları elde yıkayın.
talimatlar
çizimler
1 zamanlayıcı
2 güç lambası
3 termostat lambası
4 ısı kumandası
5 gövde
6 kase
7 bölme
8 sepet
9 sap
10 kapak
11 kilit (bastır)
` bulaşık makinesinde
yıkanabilir
98
` Bu parçaları bulaşık makinesinde de yıkayabilirsiniz.
34 Bulaşık makinesinin içindeki sert koşullar, yüzey cilalarına zarar verebilir.
35 Dış görünüşlerinde hasar olabilir, ancak cihazın işletimi bundan etkilenmez.
W
ÇEVRE KORUMA
Elektrikli ve elektronik cihazlardaki tehlikeli maddelerin neden olduğu çevre ve sağlık
sorunlarını önlemek amacıyla bu simge ile işaretlenen cihazlar, genel atık konteynerlerine değil,
geri dönüşüm konteynerlerine bırakılmalıdır.
Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü 7 yıldır
Taşıma ve nakliye sırasında dikkat edilecek hususlar :
Ürünü düşürmeyiniz
Darbelere maruz kalmamasını sağlayınız
Cihazı nakliye sırasında orijinal ambalajında taşıyınız.
yemek tarifleri
T = yemek kaşığı (15 ml) g = gram E = yumurta, büyük (63-73 gr)
p = tutam s = sebzeler c = sarımsak dişi (dişleri)
soğan halkaları
soğan süt
baharatlı un sıvı yağ
Fırını 180 de önceden ısıtın. Soğanları dilimleyin. Halkaları bibirinden ayırın. Yiyeceği süte batırın.
Yiyeceği baharatlı una bulayın. Yiyeceğin üzerine yağ serpiştirin. 180 de recede 15-20 dakika
pişirin.
balık köftesi
½ soğan 2 s maydanoz
1 p acı toz kırmızıbiber 1 balık filetosu
6 T ekmek kırıntıları 1 E
baharatlı un tuz ve biber
Fırını 180 de önceden ısıtın. Soğan ve maydanozu 5 saniyeliğine mutfak robotundan geçirin,
balığı, acı biberi, tuz ve karabiberi ekleyin ve robotu 10 saniye daha çalıştırın. Karışımı bir kaseye
aktarın ve içine 2 T ekmek kırıntısı ekleyin. Karışımı 10 küçük veya 4 büyük porsiyona bölün.
Her porsiyonu yuvarlayarak bir köfte haline getirin. Yiyeceği baharatlı una bulayın. Yiyeceği
çırpılmış yumurtaya bulayın. Yiyeceği ekmek kırıntısına bulayın. Porsiyonları yassılaştırın. Küçük
porsiyonları 10-15 dakika, büyük porsiyonları 15-20 dakika pişirin. Pişirme süresinin ortasına
geldiğinizde, yiyeceği alt-üst edin.
Kiev tavuğu
2 c sarımsak 2 adet tavuk göğsü, derisi ve kemikleri alınmış
50 g tereyağı 2 s maydanoz
1 E ekmek kırıntıları
1 p karabiber
Fırını 180 de önceden ısıtın. Sarımsak, maydanoz ve karabiberi 10-20 saniye mutfak robotundan
geçirin, tereyağı ekleyin ve robotu 15 saniye daha çalıştırın. Her tavuk göğsünü uzun kenarı
boyunca dilimleyin ve açarak bir kelebek biçimi verin. Yiyeceği streç filmle kaplayın ve döverek
düzleştirin. Her tavuk göğsünün ortasına karışımdan bir kaşık dolusu koyun, sonra tavuğun
kenarlarını karışımın üzerine dolayın. Yiyeceği baharatlı una bulayın. Yiyeceği çırpılmış
yumurtaya bulayın. Yiyeceği ekmek kırıntısına bulayın. Tavuğu bir fırın kağıdı ile kaplayın.
Buzdolabında bir saat dinlendirin. Yiyeceği 30-35 dakika pişirin. Pişirme süresinin ortasına
geldiğinizde, yiyeceği alt-üst edin.
99
[
klasik Victoria keki
100 g kendiliğinden kabaran un 100 g tereyağı
100 g pudra şekeri 2 E
Fırını 155 de önceden ısıtın. Tüm malzemeleri bir mikserle 2 dakika karıştırın. Sepetin içini
büyük bir kağıtla kaplayın. Karışımı kaşıkla kağıt kaplamanın içine koyun. Orta kısmın çok fazla
kabarmasını önlemek için, ortada küçük bir çukur bırakın. Yiyeceği 15-20 dakika pişirin. En az 10
dakika fırının kapağını kontrol için açmayın, aksi takdirde hamur çökecektir.
iskoç yumurtaları
500 g dana kıyma ½ soğan
2 s kekik 2 s maydanoz
1 p Arnavut biberi tuz ve biber
5 E ekmek kırıntıları
çeşnili un sıvı yağ
Fırını 170 de önceden ısıtın. Soğan, tuz, karabiber, arnavut biberi ve otları harmanlayın.
Karışımı kıymaya ekleyerek yoğurun. 4 yumurtayı az haşlayın. Yumurtaların kabuklarını soyun.
Yumurtaları unla kaplayın ve sonra etraflarını tamamen kıyma ile kaplayın. Yiyeceği çırpılmış
yumurtaya bulayın. Yiyeceği ekmek kırıntısına bulayın. Yiyeceğin üzerine yağ serpiştirin.
Yiyeceği 15 dakika pişirin. Pişirme süresinin ortasına geldiğinizde, yiyeceği alt-üst edin.
kızartılmış sebze yanında, hardallı ve ballı domuz fileto
2 havuç domuz fileto, 4 pirzola kalınlığında
2 yabani havuç 2 adet kırmızı soğan
6 adet kiraz domatesi, ikiye bölünmüş 2 dolmalık kabak
2 T Dijon harda 1 T bal
1 T sıvı yağ tuz ve biber
Fırını 170 de önceden ısıtın. Havuç, yabani havuç, sakız kabağı ve soğanı iri parçalar halinde
doğrayın. Sebzeleri bir kasede yağ, tuz ve karabiberle, iyice kaplanmış olmalarına dikkat ederek
karıştırın. Hardalı ve balı bir kapta çırpın, sonra filetonun her tarafına sürün. Filetoyu sepetin
ortasına koyun ve sebzeleri bir kaşıkla etrafına yerleştirin. Yiyeceği 40-60 dakika pişirin. süre,
yiyeceğin boyutuna bağlıdır Her 15 dakikada bir, filetoyu çevirin ve sebzeleri karıştırın.
tavuk şnitzel
1 E 2 adet tavuk göğsü, derisi ve kemikleri alınmış
2 T baharatlı un 75 g ekmek kırıntıları
1 T limon kabuğu rendesi 15 g Parmesan, rendelenmiş
1 s maydanoz 1 T sıvı yağ
tuz ve biber
Fırını 180 de önceden ısıtın. Her tavuk göğsünü uzun kenarı boyunca dilimleyin ve açarak bir
kelebek biçimi verin. Yiyeceği streç filmle kaplayın ve döverek düzleştirin. Ekmek kırıntısını,
rendelenmiş limon kabuğu, parmesan peyniri ve maydanozla harmanlayın. Yiyeceği baharatlı
una bulayın. Yiyeceği çırpılmış yumurtaya bulayın. Yiyeceği ekmek kırıntısına koyarak her tarafını
karışımla kaplayın. Yiyeceğin üzerine yağ serpiştirin. Yiyeceği 15-20 dakika pişirin. Pişirme
süresinin ortasına geldiğinizde, yiyeceği alt-üst edin.
dana/domuz şnitzel
Tavuk şnitzel için verilen tarifi izleyin, ancak burada 2 parça göğüs etini, kemikleri ve yağı
çıkarılmış iki parça dana veya domuz eti ile değiştirin.
100
C PIŞIRME SÜRELERI VE GIDA EMNIYETI
•Verilen süreleri sadece size yol göstermeleri için kullanın.
•Eti, kümes hayvanlarını ve türevlerini (kıyma, burger köfte, vb.) özsuları tamamen çekilene
dek pişirin. Balığı etli kısmı tamamen matlaşıncaya dek pişirin.
•Önceden paketlenmiş yiyecekleri pişirirken, paket veya etiket üzerindeki tüm yönergeleri
izleyin.
f
t
T
(min)
Pişirme süresinin ortasına geldiğinizde, yiyeceği alt-
üst edin.
patates kızartması
(parmak patates)
200 20
durulayın, mutfak bezi ile kurulayın, tuz, karabiber ve 1
yemek kaşığı yağla hafifçe karıştırın
dondurulmuş patates
kızartması (parmak
patates)
200 12-20
bir kat – 12 dakika
sepet yarı dolu – 15 dakika
sepet tam dolu (sıkıştırılmamış, gevşek şekilde) – 20
dakika
elma dilimli patatesler 200 20
durulayın, mutfak bezi ile kurulayın, tuz, karabiber ve 1
yemek kaşığı yağla hafifçe karıştırın
dondurulmuş elma dilimli
patatesler
200 12-20
kumpir 180 30-40 gevrek bir kumpir için, patatesi yağla ovuşturun
fırında kızarmış patates 180 25-35
durulayın, mutfak bezi ile kurulayın, tuz, karabiber,
biberiye yaprakları (isteğe bağlı) ve 1 yemek kaşığı yağla
hafifçe karıştırın
samsa 180 10-15
dondurulmuş samsa 180 20
ördek rulo köfte 180 10-15
dondurulmuş ördek rulo
köfte
180 20
balık köftesi, büyük 180 15-20
balık köftesi, küçük 180 10
dondurulmuş balık
köftesi, büyük
180 20-25
dondurulmuş balık
köftesi, küçük
180 15-20
dondurulmuş karides 180 10-15
dondurulmuş soğan
halkaları
180 15
kemiksiz önceden
şekillendirilmiş tavuk
ürünleri (dondurulmuş)
180 15
kedi balığı 180 10
balığı şeritler halinde kesin, yumurtaya ve sonra
baharatlı ekmek kırıntısına bulayın
tavuk pane 180 10-15
eti şeritler hakinde kesin, yumurtaya ve sonra baharatlı
ekmek kırıntısına bulayın
şnitzel (tavuk/dana/
domuz)
180 15
eti döverek düzleştirin, yumurtaya ve sonra baharatlı
ekmek kırıntısına bulayın
tavuk budu 180 25-30 süre, yiyeceğin boyutuna bağlıdır
tortilla 200 5-10 gevrek bir yüzey için, yağla ovun
iskoç yumurtaları 170 15-20 süre, yiyeceğin boyutuna bağlıdır
wok'ta karıştırarak
kızartın
180 25-30
tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı yağla hafifçe karıştırın,
ateşten almadan 5 dakika önce biraz sos ekleyin (acı
biber, tatlı biber, sarımsak, vb.)
sosis 180 10 yağlar, kaseye damlayacaktır
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124

Russell Hobbs 20810-56 Kullanım kılavuzu

Kategori
Fritözler
Tip
Kullanım kılavuzu
Bu kılavuz aynı zamanda aşağıdakiler için de uygundur: